Kirjoittaja Aihe: Korkki perseestä? Ruåtsalaisjuttuja Kalle Kustaan juhlan "kunniaksi"...  (Luettu 3810 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Spammiro Botti

 • Konkari
 • Viestejä: 626
"Korkki" on tässä yhteydessä tietysti Kalle Kustaa, tänään 70 vee.

http://yle.fi/uutiset/kaarle_kustaasta_kasvoi_kuningas_omasta_tahdostaan/8841074

Toisin kuin joskus kuulee väitettävän, valtionpäämiehenä Korkilla on sekä potentiaalista juridista valtaa että vastuuta ainakin rikoksista ihmiskuntaa vastaan (puoskaritiede rinnastuu joukkomurhaan) Haagia myöten, sillä Ruotsin Akatemia, joka jakaa sekä kökkö- että muutkin noopelit, on kuningas Kustaa III:n perustama Kruunun työkaluksi, eikä sen asemaa ole muutettu. Korkki jakaakin noopelit omakätisesti. Virallisessa kuvassa hän kättelee vuoden 2012 lääketieteen noopelisti Yamanakaa, joka kertoi muuttavansa tavallisia ns. kypsiä soluja "takaisin kantasoluiksi", joista eliö voidaan vaikka kloonata, ja sai plootun kouraansa. Uskokoon ken tahtoo. Komitea uskoo, minä en uskonut silloinkaan, vaikka  pidin vielä kerran mölyt mahassani.

http://www.svenskaakademien.se/svenska-akademien/historisk-oversikt

" Historisk översikt

Svenska Akademien instiftades 1786 av Gustaf III.

Gustav III

Akademiens stadgar, som till stor del hade skrivits av kungen själv, påminner mycket om reglerna för Franska Akademien. ... "

https://www.nobelprize.org/nobel_prizes/Nobel-komitean paraatisivukuvassa Shinya Yamanaka ja Kalle Kustaa Korkki.

Valtionpäämisten tai edes vähän alempienkaan valtaelinten kuten parlamentin ja sille vastuullisen pääministerin valtaoikeudet eivät riipu pelkästään maan omasta laista, vaan kansainvälisellä foorumilla myös siitä, muut ja erityisesti YK hille tunnustavat.

Nobel-prosessin johtajana Korkki "taistelee maailman tiedejohtajuudesta" edustaen ns. "eurotiedettä" kilpailijoinaan" mm. USA:n National Institute of Health ja avaruustutkimulaitos NASA, ja jotkin poliittisesti institutionalisoidut kanasalliset tiedakatemiat kuten Kiinan Tiedeakatemia, koska mitään maailmanlaajuisesti demokrattisesti asetetta ja valvottua Maailman tiedeakatemiaa ei ole olemassa, vaikka on toisaalta maailmanlkia ja -tuomioistuimiakin,jotka tarvitsevat myös kiistattomasti tunnustettuatiedettä toiakseen itse kiistattomasti.

https://asiakas.kotisivukone.com/files/kansanaani.kotisivukone.com/kansanaani-2.16-1-20.pdf

" Puoskaripuhdistus Nobel-komiteassa ... "

Nobel-Karolinskan Puoskari-Paolo Machiarini oli tekemässä kantsoluista "keinoaivojakin" (hiirelle...)


Biotieteiden Nobel 2014 herättää kysymyksiä, ei vain sen uutisointi


" Ruotsin Akatemian Nobel-komitea esiintyy kuin se olisi "Maailman Tieteen Korkein Auktoriteetti", mihin sillä ei ole minkäänlaisia laadullisia valmiuksia eikä myöskään demokraattista valtuutusta. Ruotsilla on nykyään yksi tuiki tavallinen hölynpölypitoinen Bryssel-Strassburg-ohjattu "eurotiedeakatemia" muiden kaltaistensa joukossa... "


« Viimeksi muokattu: ke 11.05.2016, 18:41:24 kirjoittanut Spammiro Botti »

Poissa Taha Islam

 • Lukija
 • Konkari
 • *
 • Viestejä: 8269
  • Vapaa Näkökulma
Lobotomian keksijähän sai Nobelin. Toimiva hoito, joten ihan oikeaan osoitteeseen meni.
"Varsinainen asia, jos sellaista oli, jäi nyt kirjoittamatta. No, onhan päivä vielä huomennakin."

Poissa Spammiro Botti

 • Konkari
 • Viestejä: 626
Lobotomian keksijähän sai Nobelin. Toimiva hoito, joten ihan oikeaan osoitteeseen meni.

Se on "klassikko", mutta en sekä i millään muotoa lajissaan ainoa. Se oli myös nimenomaan lääketietestä, kun esmerkiksi Eric Kandelin sekä O´Keefen ja Moserien kökkönoopelit on jaettu eläintieteestä, josta ei joudu Haagiin...

Poissa Saares

 • Konkari
 • Viestejä: 1626
Kallekustaalla tuskin on minkäänlaista sananvaltaa nobelistien valinnassa.
Oletteko huomannut ettei hänen vanhemmissan eikä isovanhemmissaan ole yhtään ruotsalaista ties kuinka monennessa sukupolvessa?

Poissa Spammiro Botti

 • Konkari
 • Viestejä: 626

Ei hänellä siihen sanavaltaa ole, paitsi jos pistää kovan kovaa vastaan ja kietäytyy jakamasta.

Mutta jos joku joutuisi Nobel-puoskarijutusta vataamaan Haagiin, se olisi minun mielestäni Kalle-Kustaa.

Poissa Taha Islam

 • Lukija
 • Konkari
 • *
 • Viestejä: 8269
  • Vapaa Näkökulma
Pavlov teki myös Tiedettä. Kai joku elämäntyöpalkinto postuumisti olisi sopiva. Oikeastaan yksi länsimaisen tieteen suurimpia saavutuksia on USA:n hallituksen operaatio Paperclip, jossa 1900 tiedemiestä pelastettiin sodan jaloista jatkamaan tutkimuksiaan. Kaveria ei jätetä!
« Viimeksi muokattu: to 05.05.2016, 10:39:49 kirjoittanut Taha Islam »
"Varsinainen asia, jos sellaista oli, jäi nyt kirjoittamatta. No, onhan päivä vielä huomennakin."

Poissa Spammiro Botti

 • Konkari
 • Viestejä: 626
Pavlov teki myös Tiedettä. Kai joku elämäntyöpalkinto postuumisti olisi sopiva. Oikeastaan yksi länsimaisen tieteen suurimpia saavutuksia on USA:n hallituksen operaatio Paperclip, jossa 1900 tiedemiestä pelastettiin sodan jaloista jatkamaan tutkimuksiaan. Kaveria ei jätetä!

Pavlovhan nyt on sitä kunniaa saanut yllin kyllin ja lisää tulee taas.

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/09/ivan-pavlov-ja-tieteellinen-ihmiskuva

Poissa Spammiro Botti

 • Konkari
 • Viestejä: 626
http://yle.fi/uutiset/ruotsissa_esitutkinta_mona_sahlinin_vaarennosepailysta__eroaa_tehtavastaan/8861406

Ulkomaat 5.5.2016 klo 10:52

Ruotsissa esitutkinta Mona Sahlinin väärennösepäilystä – eroaa tehtävästään

Ruotsalaislehti Expressenin mukaan pitkän linjan demaripoliitikko väärensi henkivartijalleen palkkatodistuksen, jonka avulla tämä oli ostanut asunnon Solsidanin hienostoalueelta. Sahlinista povattiin takavuosina Ruotsin pääministeriä, mutta silloin nousun esti paljastus luottokortin väärinkäytöstä.Ruotsin sosiaalidemokraattien entinen puheenjohtaja Mona Sahlin on eronnut tehtävästään väkivaltaisten ääriliikkeiden vastaisen toiminnan koordinaattorina. Hallitus ilmoitti asiasta keskiviikkoiltana.

Taustalla on ruotsalaislehti Expressenin paljastama väärennösepäily. Expressenin mukaan Sahlin oli tehnyt entiselle henkivartijalleen palkkatodistuksen, jossa tämän kuukausipalkan kerrottiin olevan huomattavasti todellista suurempi. Todistuksen avulla vartija sai ostettua itselleen arvoasunnon Solsidanin hienostoalueelta Tukholman ulkopuolelta.

Expressen kirjoittaa, että valtioneuvoston kanslian mukaan miehen kuukausipalkka oli 43 000 kruunua eli runsaat 4 600 euroa. Sahlinin todistuksessa palkaksi kerrottiin 120 000 kruunua, vajaat 13 000 euroa.

Sahlin sanoi Expressenille ensin, että hänen oma yrityksensä maksaa miehelle summien erotuksen. Myöhemmin hän perui puheitaan ja myönsi, että todistus on virheellinen eikä hän maksa miehelle niin paljoa.

Syyttäjänvirasto on vahvistanut uutistoimisto TT:lle, että Sahlinin toiminnasta on aloitettu esitutkinta, jossa rikosnimikkeenä on väärän todistuksen antaminen.

Sahlinin kausi koordinaattorina olisi muutenkin päättynyt kesäkuun puolivälissä. Hänet valittiin tehtävään kesällä 2014.
Pääministeritie katkesi Toblerone-skandaaliin

Mona Sahlin toimi Ruotsin sosiaalidemokraattisen puolueen puheenjohtajana vuosina 2007–2011 ja eri ministeritehtävissä sitä ennen. Sahlinista ennustettiin pääministeri Ingvar Carlssonin seuraajaa 1990-luvun puolivälissä, jolloin hän oli varapääministeri.

Vuonna 1995 ruotsalaislehdistö kuitenkin paljasti Sahlinin käyttäneen työluottokorttiaan henkilökohtaisiin ostoksiin.

Ostosten joukossa oli muun muassa pari Toblerone-suklaapatukkaa, mistä tapaus sai nimen Toblerone-skandaali. Sahlin pyysi anteeksi, erosi hallituksesta ja seuraavaksi pääministeriksi nousi lopulta Göran Persson.

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 14482
Tuo täti saa muuten hyvän viran pian, koska ruotsalaiset demarit eivät toveria jätä... >:(
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Spammiro Botti

 • Konkari
 • Viestejä: 626
Tuo täti saa muuten hyvän viran pian, koska ruotsalaiset demarit eivät toveria jätä... >:(

Eivät taatusti jätä juu kuten eivät porvarit eivätkä feodaalitkaan...

Toivottavasti ei saa kansainvälistä virkaa, jossa pääsisi määräilemaan suomalaisia...

Poissa Spammiro Botti

 • Konkari
 • Viestejä: 626

Nyt on kyllä pistettävä tasapuolisuuden vuoksi yksi positiivinenkin juttu, jossa Ruotsi ja vieläpä sen DEMARIT herättää myösteistä kiinnoatusta maailmlla kuten USA:ssa:

New York Times: Ruotsin 6 tunnin työaikakokeilusta onnellisempia ja parempia työntekijöitä

Maanantai 11.7.2016 klo 11.46

Kuuden tunnin työaikakokeilu on tuonut Ruotsissa hyviä tuloksia, The New York Times kertoo.Kokeilu kuuden tunnin päivittäisestä työajasta on tuonut hyviä tuloksia göteborgilaisessa hoitokodissa. Selvityksen mukaan aikaisempaa lyhyempi työaika on vähentänyt poissaoloja ja parantanut tuottavuutta ja työntekijöiden terveydentilaa.

Lyhyemmän työajan vastustajien mukaan talous kärsisi, kun kilpailukyky pienenisi ja talous kiristyisi.

Vastaväitteistä huolimatta monet pienyritykset Ruotsissa ovat kokeilleet konseptia. Monien mielestä hyödyt, kuten tuottavuuden kasvu, ovat olleet suurempia kuin lisääntyneen työvoiman tarpeen kustannukset. Esimerkiksi The New York Timesin haastatteleman tukholmalaisen startupin perustaja kertoo, että yritys on kaksinkertaistanut liikevaihtonsa ja voittonsa, kun työaikaan on lyhennetty.

Göteborgin yliopistollisen sairaalan ortopedian osastolla kokeiltiin myös kuuden tunnin työaikaa. Vaikka kokeilu tuli kalliiksi, sairaalan johtaja kertoo, juuri kukaan ei ole sen jälkeen ollut sairauslomalla ja että hoitajat ja lääkärit ovat olleet tehokkaampia.

Yksi hoitaja kertoo, että nyt hänen on helpompi levätä ja että hänellä on kotona aikaa istua ja kunnolla puhua lapsilleen. Hän kertoo saaneensa voimansa takaisin.

Myös läheisen Toyotan palvelukeskuksen työntekijä kertoo, että lyhyempi työaika on saanut aikaan sen, että työntekijät työskentelevät tehokkaammin. Hän kertoo myös, että vapaa-ajan lisääntyminen tekee heistä myös onnellisempia työssä. Kotona on aikaa hoitaa lapsia, kokata, siivota ja käydä kaupassa, kun vaimo on töissä.

Suuret ruotsalaisyhtiöt eivät ole olleet kovinkaan innokkaita kuuden tunnin työajasta. Myös jotkut muut ruotsalaiset kaupungit, jotka ovat kokeilleet sitä, ovat hylänneet sen. Göteborgissa kokeiluun ollaan kuitenkin monin paikoin tyytyväisiä.

Lähde: New York Times

Täältä löydät avoimia työpaikkoja

Täällä voit verrata palkkaasi
MARKO SIMONEN
marko.simonen@iltalehti.fi

Poissa Spammiro Botti

 • Konkari
 • Viestejä: 626
http://www.expressen.se/nyheter/paolo-macchiarini-karolinska-visste-allt/

Skandalomsusade Paolo Macchiarini väljer nu att försvara sig mot anklagelserna och hotar att stämma Karolinska.
Paolo Macchiarini: "Karolinska visste allt"
Publicerad 5 maj 2016 kl 04.04

    Rekommendera11TweetaDelaMejla

Skandalomsusade kirurgen Paolo Macchiarini är tillbaka i Sverige och på Karolinska.

Men nu är den avskedade kirurgen inte här för att operera in syntetiska luftstrupar. Utan för att försvara sig.

I en intervju med Expressen säger han att Karolinska hela tiden känt till hans verksamhet. Paolo Macchiarini säger också att han tänker stämma Karolinska institutet för att de sparkat honom.

– Det som påståtts i svensk tv är helt falskt. Jag är övertygad om att sanningen ska komma fram och jag litar på den svenska rättvisan, säger han.

....


http://www.expressen.se/nyheter/macchiarini-inblandad-i-ny-forskarskandal/

Macchiarini inblandad i ny forskarskandal

Publicerad 23 apr 2016 kl 01.08


Poissa Spammiro Botti

 • Konkari
 • Viestejä: 626

Jari Sillanpää muistelee ensimmäistä kertaansa miehen kanssa: ”Se oli ihan hirveää”Jari Sillanpään elämäkerta julkaistiin torstaina.

Jari Sillanpää kertoo avoimesti seksikokemuksistaan torstaina julkaistussa elämäkerrassaan.
Kevättalvella 2006 Jari Sillanpää kertoi julkisesti Tuomas & Juuso Experience -ohjelmassa, että hän on homo.

Sillanpään seksuaalinen suuntautuminen oli aiemminkin ollut tavallaan julkinen salaisuus ja hän oli itse valmis kertomaan asiasta jo vuonna 1995 Helsingin Sanomien haastattelussa. Sillanpää myönsi homoseksuaalisuutensa toimittajalle, mutta myöhemmin toimittaja oli soittanut perään ja ehdottanut, että asiasta ei puhuttaisi.

– Hän sanoi, että jos nyt puhumme homoseksuaalisuudesta, se tulee viemään kaiken fokuksen laulajan urasta. Minusta hän oli tosi fiksu, Sillanpää kertoo torstaina julkaistussa Jari Sillanpää – Paljaana -kirjassa.

Jari Sillanpää muistelee ensimmäisiä seksikokemuksistaan torstaina julkaistussa elämäkerrassaan.
Jari Sillanpää muistelee ensimmäisiä seksikokemuksistaan torstaina julkaistussa elämäkerrassaan. (KUVA: Irene Stachon)

Kirjan mukaan Sillanpään seksuaalinen suuntautuminen oli selvää hänen äidilleen jo silloin, kun Jari oli vasta vuoden ikäinen.

– Onko Jari tyttö? oli Sillanpään Raila-täti kysynyt Sillanpään äidiltä katsellessaan Jarin tanssimista ja elehtimistä radiosta soineen musiikin tahtiin.

– No ei ole. Sehän on homo, etkö sinä näe? oli Jarin äiti vastannut.

Kirjassa kerrotaan, kuinka Sillanpää menetti neitsyytensä - naiselle.

– Nainen oli 36, ja minä olin amatööriteatteriryhmässä. Se oli ihan hyvä kokemus, Sillanpää muistelee.

– Mutta minä tiesin, että se on mies, josta saan täyden kipinän.

Hän lähti tavoittelemaan tuota kipinää Tukholmasta, jonne oli lähtenyt töihin. Kirjan mukaan parikymppinen Sillanpää ”halusi viimein kokea, millaista on olla miehen kanssa.”

Kumppani löytyi homokapakasta, mutta ensikokemuksesta ei kuulemma tullut toivotunlainen.

– Se oli ihan hirveää. Mies oli niin itsekäs. Ainoa mitä minä sain siitä, oli se, että mies oli tunnettu dj Tukholmassa.

Tea Manninen, Eetu Ampuja

Poissa Spammiro Botti

 • Konkari
 • Viestejä: 626

Ruåtsissa "herratkin" voivat saada kalossia, jopa vaikka jotkin säännöt päällisin puolin muuta väittäisivätkin (toisin kuin Suomessa, jossa jättiläismäiset tuhotyöt ovat suurin meriitti päästä tekemään entistä tuhoisampia järjettömyyksiä).

Macchiarini-skandaali johtamassa kahden Nobel-komitean jäsenen eroon Ruotsissa

Ruotsin Karoliinisen instituutin Macchiarini-skandaalina tunnettu tutkimusvilppi on johtamassa kahden Nobel-komitean jäsenen eroon.

Nobel-komitean sihteerin Thomas Perlmannin mukaan instituutin kahdella entisellä rehtorilla Harriet Wallbergilla ja Anders Hamstenilla ei ole enää komitean luottamusta.

Nobel-komitean jäseniä ei voida erottaa, vaan heidän on erottava itse.

Karoliininen instituutti palkkasi italialaisen kirurgin Paolo Macchiarinin, joka oli kehittänyt tekohenkitorven. Se pantiin Ruotsissa kolmelle potilaalle, joista kaksi on jo kuollut ja kolmas on viety hoitoon Yhdysvaltoihin.

Tapausta tutkineen komitean mukaan Karoliininen instituutti laiminlöi Macchiarinin taustojen tutkimuksen pahasti. Italialaiskirurgi ei ole muun muassa testannut menetelmäänsä lainkaan eläimillä.

STT


Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 2745
 • Väärinajattelija
Macchiarinistä esitettiin 2015 Ylen kaanavalla dokumentti, jossa hän leikkasi henkitorvipotilaan Venäjällä. Muistan suhtautuneeni lääkäriin hieman epäilevästi, koska syntyi jotenkin vaikutelma hänen voimakkaasta halustaan ihmeidentekijäksi. Karismaattinen henkilö, jolla on viehätysvoimaa. Häntä kohdeltiinkin kuvatussa sairaalassa kuin suurta tähteä. Pyrkimys johonkin avian poikkeukselliseen lääketieteelliseen tekoon lienee ollut koko hoitoyksikön jonkinlainen joukkopsykoosi.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/01/20/supersolut
Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Spammiro Botti

 • Konkari
 • Viestejä: 626
Macchiarinistä esitettiin 2015 Ylen kaanavalla dokumentti, jossa hän leikkasi henkitorvipotilaan Venäjällä. Muistan suhtautuneeni lääkäriin hieman epäilevästi, koska syntyi jotenkin vaikutelma hänen voimakkaasta halustaan ihmeidentekijäksi. Karismaattinen henkilö, jolla on viehätysvoimaa. Häntä kohdeltiinkin kuvatussa sairaalassa kuin suurta tähteä. Pyrkimys johonkin avian poikkeukselliseen lääketieteelliseen tekoon lienee ollut koko hoitoyksikön jonkinlainen joukkopsykoosi.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/01/20/supersolut

Upeeta, Anemone! Oli mennyt multa sivu silmien.

Olisikohan Noobel-Komitean puheenjohtaja lopulta havahtunut selvityttämään asioita tieteellisesti...

http://www.dn.se/nyheter/sverige/granskningen-av-karolinska-institutet-skrammande-lasning/

" Sverige: Granskningen av Karolinska institutet – skrämmande läsning

Uppdaterad 2016-09-05 Publicerad 2016-09-05

Anmärkningsvärd nonchalans, slarvig rekrytering, avsaknad av såväl utvärdering som kritiskt ifrågasättande.

Heckscherrapporten som granskat Karolinska institutets roll i Macchiariniaffären är en skrämmande läsning om förödande kollegiala kopplingar och respektlöshet inför gällande regler och lagar.

Carin Ståhlberg

Sten Heckscher som lett den externa utredningen av Karolinska Institutet, KI, tillsammans med professor Carl Gahmberg och journalisten och författaren Ingrid Carlberg, slog på måndagens presskonferens fast att KI har ett delat ansvar med Karolinska universitetssjukhuset, KS, för vad som hände i samband med Macchiariniaffären.

– Genomgående för hela processen är en anmärkningsvärd nonchalans, sa Sten Heckscher. KI har en dålig förvaltningskultur som leder till dåliga beslutsprocesser och dåliga beslut. Det går igenom alla de förlopp vi har diskuterat och det präglar dem det leder till misstag. Regler är till för att garantera kvalitet i beslut.

Hur är det möjligt att rutiner och regler inte har följts på KI?

– Det är en nonchalans som man har etablerat och förmodligen har haft ganska länge.

Heckschergruppens utredningsuppdrag har bland annat varit att granska KI:s rekrytering av kirurgen Paolo Macchiarini, hur institutet hanterade anmälningarna om hans forskningsfusk och om KI följt de lagar och regler rörande diarieföring av handlingar som rör fallet.

– Beredning av hans anställning var slarvig, konstaterar Sten Heckscher. Det fanns ingen plan. Fjorton framstående svenska professorer skrev under ett papper där de framhöll vikten av att få Paolo Macchiarini till Karolinska institutet.

Det fanns referenser utifrån, människor som hörde av sig spontant och varnade för att anställa Macchiarini, men det ignorerades av den dåvarande ledningen på KI.

– Och det ska sägas, jag har aldrig sett maken till negativa referenser om Paolo Macchiarini! Det är ord och inga visor. Han var på gång för en professur i Florens men där konstaterar man att han inte var kompetent och att han lämnat oriktiga uppgifter i sitt CV, säger Sten Heckscher och fortsätter:

– En annan skriver om Macchiarini att han saknar omdöme, är hypoman (lider av en lindrig mani), handskas ovarsamt med sanningen och är svår att samarbeta med.

– Den ansvariga prefekten Li Felländer-Tsai tar in de här de här uppgifterna men man är slarvig med att föra dem vidare till rekryteringsgruppen. De får ingenting veta. Att här inte skedde en fördjupad analys är anmärkningsvärt. En noggrannare utredning borde ha gjorts – och då hade de säkert tänkt sig för.

Istället bortser man också från uppgifterna om det faktum att Paolo Macchiarini satt i husarrest i Italien 2012 misstänkt för bedrägeri.

– Ja, den uppgiften sågs snarare som ett irritationsmoment än en väckarklocka.

Heckscherutredningen är i mångt och mycket i samklang med Kjell Asplunds utredning om Karolinska universitetssjukhuset som presenterades i förra veckan. Båda pekar till exempel på avsaknaden av kritiska röster, av ifrågasättande, av Macchirinis verksamhet. Och de beslut som togs har man heller inte motiverat.

    Genomgående för hela processen är en anmärkningsvärd nonchalans.

 – Den elitistiska ambitionen är det egentligen inte fel på men den leder här till fartblindhet och att man rundar hörn i strävan att kanske få ett Nobelpris.

I Kjell Asplunds utredning om Karolinska universitetssjukhuset ansvar i Macchiariniaffärern finns kritik mot KI. Att det som hände på KI förlängde Macchiariaffären?

– Nej, var och en har ansvar för sitt; för sina beslut och processer.

En allvarlig kritik i rapporten rör bristen på dokumentation. Institutet har inte diariefört handlingar enligt praxis.

– Och det är ingen struntfråga för ett universitet med ambitioner, menar Sten Heckscher. Macchiarini får när han ska anställas också fylla i en blankett med frågor om han har några bisysslor. Han skriver att han inte har det, vilket var uppenbart fel men ingen kollar detta.

När det gäller frågan om hur KI handlagt misstanken om Macchiarinis forskningsfusk så konstaterar utredarna bland annat att den externa utredaren Bengt Gerdin inte fick del av de handlingar han begärde vilket hade varit rimligt. Själva misstanken om oredlighet ingick inte i Heckscher-utredarnas uppdrag att granska.

Vilka svårigheter har ni stött på i arbetet med utredningen?

– Nja, vi hittade inte dokument i diarierna och i ärenden låg inte vad som skulle finnas där. Men befattningshavare på KI har varit hjälpsamma och vittjat sina gamla mejlboxar så vi har nog fått fatt i det som finns att få fatt på.

Har ni fått svar på de alla frågor ni ställde?

– På det stora hela har vi fått en ganska bra bild på vad som hänt, men vi kan inte vara säkra på att vi fått veta allt.

Och om du ska sammanfatta er kritik mot KI med tre ord?

– Två ord: Slarviga processer.

Sten Heckscher anser att Lars Leijonborg, ordförande i Karolinska Institutets styrelse som nyligen aviserat sin avgång, skulle ha suttit kvar.

– Svaret vi har när något har gått illa är att kräva att personen ska avgå. Att kräva avgång är att ta ett primitivt ansvar. Man måste inte bara se bakåt utan också framåt: Kan de erfarenheter jag har användas för en god utveckling?

En dryg timme efter att Heckscherrapporten presenterats, kallade KI:s ledning med avgående styrelseordförande Lars Leijonborg och vikarierande rektor Karin Dahlman-Wright till presskonferens.

– Utredningen ger en god bild av händelseförloppet i Macchiariniaffären, sa Lars Leijonborg. Det har begåtts en rad allvarliga fel, allt ifrån rekryteringen av Macchiarini till hanteringen av fuskanklagelserna. Heckscherrapporten kommer nu att användas som underlag för det förändringsarbete som redan har påbörjats på KI.

Leijonborg var dock noga med att påpeka att ”en misslyckad rekrytering inte betyder att tanken med att rekrytera forskare från andra länder är fel”.

– De som drabbats hårdast är patienterna och deras anhöriga och vi uttrycker på starkast möjliga sätt en ursäkt för detta.

Karin Dahlman-Wright fyllde på och konstaterade att Paolo Macchiarins verksamhet skadat KI.

– Jag är förvånad och upprörd att detta har kunnat hända. Macchiarinins verksamhet kommer att ha en avgörande påverkan på Karolinska institutet – men inte som det till en början var tänkt.

En rad åtgärder har redan vidtagit, bedyrade Karin Dahlman-Wright – som att rekryteringsprocesserna har skärps, att misstänkt forskningsfusk som anmäls ska handläggas ”skyndsamt, transparent och rättssäkert” samt att visselblåsarfunktionen ska ”uppmuntras.

På frågan om de läkare som anmälde Paolo Macchiarini för forskningsfusk men inte blev betrodda, fått en ursäkt av KI blev svaret svävande.

– Vi har skyndsamt hanteras deras ärende och andras.
Fakta. Flera utredningar

    Det pågår ett tiotal utredningar kring kirurgen Paolo Macchiarinis verksamhet i Sverige.
    I förra veckan presenterade utredaren Kjell Asplund, professor emeritus och före detta generaldirektör för Socialstyrelsen, en utredning av Macchiarinis kliniska verksamhet vid Karolinska universitetssjukhuset. Denna utredning visade att sjukhuset brustit i ansvar på ett flertal allvarliga punkter.
    I dag presenteras en utredning av Karolinska institutets agerande. Denna utredning leds av Sten Heckscher, före detta ordförande för Högsta förvaltningsdomstolen. I februari avgick institutets dåvarande rektor, Anders Hamsten, till följd av turerna kring Paolo Macchiarini.

Källa: Kjell Asplund och Karolinska institutet
Detta har hänt. Macchiariniaffären

    2010
    Den italienske kirurgen Paolo Macchiarini anställs som gästprofessor på Karolinska Institutet. Samtidigt tillträder han en deltidstjänst som överläkare på Karolinska Universitetssjukhuset.
    Juni 2011 – januari 2014
    Under dessa år opererar Paolo Macchiarini tre patienter på KS som alla får konstgjorda luftstrupar av plast. Två av patienterna avlider. I oktober 2013 får Paolo Macchiarini operationsförbud på KS.
    Augusti 2014
    Fyra läkare på KS anmäler Macchiarini till KI:s dåvarande rektor Anders Hamsten för att ha förvanskat resultaten av operationerna i ett antal vetenskapliga artiklar.
    November 2014
    KI tillsätter en extern utredare, Bengt Gerdin, med uppdrag att utreda de fyra läkarnas anmälan mot Macchiarini.
    Mars 2015
    Karolinska institutets etikråd friar Macchiarini från anklagelserna om forskningsfusk (oredlighet) och KI:s rektor går på samma linje.
    April 2015
    Läkemedelsverket gör en polisanmälan om brott mot läkemedelslagen då tillstånd för klinisk prövning innan operationerna inte har inhämtats av Macchiarini. Åklagare inleder en förundersökning om grovt vållande till annans död och grovt vållande till kroppsskada.
    Maj 2015
    Externe utredaren Bengt Gerdin påvisar att Macchiarinis vetenskapliga artiklar brister i överensstämmande med Macchiarinis egna journalanteckningar.
    Augusti 2015
    KI:s rektor Anders Hamsten friar Macchiarini för anklagekserna om forskningsfusk och hävdar att Macchiarini inte ägnat sig åt forskning utan sjukvård.
    Januari 2016
    Utredaren Bengt Gerdin står fast vid sin bedömning om att Paolo Macchiarini ägnat sig åt oredlighet i forskning. Amerikansk media visar att Macchiarinis meritförteckning, hans CV, innehåller felaktigheter.
    SVT sänder den första delen av tre av Bosse Lindquists dokumentär Experimentet, en serie om Paolo Macchiarinis verksamhet. Detta får KI:s rektor att föreslå ytterligare en extern utredning för att granska misstankarna om Macchiarinis forskningsfusk.
    Karolinska universitetssjukhuset, KS, tillsätter samtidigt en egen granskning av de omdiskuterade strupoperationerna. Man väjer först en intern utredare men får backa efter hård kritik.
    Februari 2016
    Macchiarinis anställning på KI förlängs inte.
    Urban Lendahl, sekreterare i Nobelkommitten vid KI avgår eftersom han är en av dem som ska granskas i Macchiariniaffären.
    Sten Heckscher utses att leda en extern granskningen av KI roll i Macchiariniaffären.
    KS utser professor Kjell Asplund till extern granskare för Macchiarinis operationer på KS.
    13 februari
    Anders Hamsten, rektor på KI, avgår och medger i en debattartikel i DN att han brustit i sitt omdöme vad gäller Paolo Macchiarini. Karin Dahlman-Wright går in som tillfällig rektor tills en ny är utsedd. Hon ger Centrala etikprövningsnämnden i uppgift att granska Macchiarinis oredlighet i forskning.
    KI beslutar att avskeda Paolo Macchiarini.
    Hans-Gustaf Ljunggren, dekanus för forskning på KI beviljas avsked. Karin Dahlman-Wright avskedar det kritiserade rektorsrådet Jan Carlstedt-Duke och avskaffar själva tjänsten.
    Mars 2016
    Regeringen vill sparka vissa medlemmar av KI:s styrelse, konsistoriet, och ger en nomineringsgrupp i uppgift att komma med namnförslag.
    Personalansvarsnämnden på KI avskedar Paolo Macchiarini.
    Juni 2016
    Regeringen ger utredare Gudmund Toijer, justitieråd vid Högsta domstolen, i uppdrag att se över etikprövningslagen, vilket innebär att säkerställa vad som är sjukvård och vad som är forskning och föreslå hur forskning med ursprung i sjukvård ska genomgå etikprövning.
    Augusti 2016
    Professor Kjell Asplund presenterar den externa utredningen kring Paolo Macchiarinis operationer på Karolinska universitetssjukhuset.
    F d rikspolischefen Sten Heckscher lägger fram utredningen kring KI:s ansvar i Macchiariniaffären.
Poissa Hartsi

 • Konkari
 • Viestejä: 5382
Macchiarinistä esitettiin 2015 Ylen kaanavalla dokumentti, jossa hän leikkasi henkitorvipotilaan Venäjällä. Muistan suhtautuneeni lääkäriin hieman epäilevästi, koska syntyi jotenkin vaikutelma hänen voimakkaasta halustaan ihmeidentekijäksi. Karismaattinen henkilö, jolla on viehätysvoimaa. Häntä kohdeltiinkin kuvatussa sairaalassa kuin suurta tähteä. Pyrkimys johonkin avian poikkeukselliseen lääketieteelliseen tekoon lienee ollut koko hoitoyksikön jonkinlainen joukkopsykoosi.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/01/20/supersolut

Niin, niin, ihmeidentekijät ovat aina innostaneet joitain ihmisiä olla pysymättä nahoissaan.

Toisin sanoen, joku osa ihmisistä on johdettavissa ts. huiputettavissa.

Oli sitten Nobel tuomari, tai ei, jos saat jonkinlaisen kicksin jonkun olemisista, tai tekemisistä, niin olet mennyttä kalua.

 Kysykää vaikka miten Ruben Oskar Auervaara sai haluamansa ?

 Muuten,  kannattaa lukaista jos kerkiää tuollaisen tarinan, vaikuttaa ilmiselvästi socrateen tyyppisen kaverin touhuilulta.
http://www.studio55.fi/tastapuhutaan/article/uskomaton-tarina-haikailematon-auervaara-huijasi-useita-naisia/218640
Vaatimattomuus ei ole enää nyky-Suomessa hyve, kertoo Lännen Median Taloustutkimuksella teettämä arvokysely

Poissa Spammiro Botti

 • Konkari
 • Viestejä: 626

Toivottavasti tämä on totta eikä huijausta:

http://yle.fi/uutiset/3-9206454

Nobelisti keksi, miten solut puhdistavat ja korjaavat itseään – "Voi löytyä ratkaisu pidempään elämään"

Autofagiaa käy kiittäminen, että elämme niinkin pitkään kuin elämme.
3.10.2016 klo 17:13päivitetty 3.10.2016 klo 17:36Poissa Spammiro Botti

 • Konkari
 • Viestejä: 626
Jonkun oli kai sanottava, että keisarilla ei ole vaatteita.

http://inzoomat.se/kultur/bob-dylan-vagrar-ta-emot-nobelpriset/

Bob Dylan vägrar ta emot Nobelpriset

– ”Nobel is no rebel”

17 oktober 2016

Världsstjärnan och numera nobelpristagaren Bob Dylan nobbar Nobelpriset. Han vill inte erkänna utmärkelsen, än mindre hämta det omtalade litteraturpriset i Stockholm den 10 december.Poissa Spammiro Botti

 • Konkari
 • Viestejä: 626
Donald Trumpilla "vanharuotsalainen", Hillary Clintonilla "valeradikaali" oikeuskäsitys

Aamun väittelyssä FOX TV:n juontaja kysyi ehdokkaiden kantaa ja periaatteita koskein suurta valtaa USAn "pyhän" perustuslain tulkitsijana käyttävän Korkeimman oikeuden (perustuslakituomioistuimen) tuomarinimityksiin, joita presidenttikaudelle osuu ainakin yksi, konservatiivisen tuomari Scalian seuraajan valinta, mutta mahdollisesti useampiakin. Tuomarit ovat perinteisesti jakautuneet konservatiiveihin, jotka usein ovat edustaneet samalla myös uskonnollista oikeistoa, ja radikaaleihin. Tällä hetkellä voimasuhteet ovat tiukasti tasan 4 - 4 niin, että oikeuden toiminnan katsotaan jopa olevan jumissa. On selvää, etä presidenttinä nämä nykyiset ehdokkaat tulisivat nimittämään vaaankieleksi täysin erilaisen henkilön.Trumpin linja oli, että hän nimittää tuomarit, jotka toimivat "(Lain) PERUSTAJIEN TARKOITTAMALLA TAVALLA".

Hillary Clinton vastasi, että hän nimittää tuomarin mm. "tasa-arvon" nimissä "GLBT-yhteisön (gay-lesbo-bi-trans) hyväksymällä tavalla".

Molemmat ehdokkaat heittivät vastauksensa kampanjan ehdottomasti tärkeimpiin kuuluvaan kysymykseen rennosti ja "löysästi" melkein kuin väistääkseen kysymyksen, mutta ei ole syytä epäillä, etteivätkö molemmat tarkoittaneet (taas) pilkulleen juuri sitä mitä sanoivatkin. Tyyli on tuttu mm. Trumpin uskonasioitakin koskien.Oho... kumman tuttu oikeusfilosofia...Sellainen oikeuskäsitys, että lakiteksti on lainsäätäjän (kuninkaan, parlamentin, molempien) tahdon ("itse lain", puutteellinenkin) ilmaus, jonka TAHDON (eikä esimerkiksi orjallisesti kirjaimen, porsaanreikienkin) mukaan tuomari on valtion valtuuttama tuomitsemaan ("lain henki ja kirjain"...), EI ole USA:n perinteisiä oikeuskäsityksiä, sen enempää kuin Hillarynkaan valeradikaali oikeuskäsitys (jonka yksi kulmakivi usein on "positiivinen syrjintä", luistelu formaalista tasa-arvoisuudesta lain edessä muka "faktuaalisen eriarvoisuuden kompensoimiseksi").

Tämän oikein hyvin tunnetun oikeustulkinnan seurauksia ovat TUOMARIN SUURI VALTA JA RIIPPUMATTOMUUS ja muiden valtioelinten yläpuolellaolo käsittelemissään asioissa. USA:ssa noin on korkeimman oikeuden tuomareiden kohdalla, mutta ei alempien, esimerkiksi syyllisyydestä päättävät valamiehistöt.

Toinen seuraus on oikeudellisten ENNAKKOPÄÄTÖSTEN korostunut luonne, kun nekin ovat "lakitahdon tulkintaa", vai alemman tasoista kuin itse teksti. Kaikki VALTIONKAAN toimet EIVÄT OLE AUTOMAATTISESTI LAILLISIA, yksittäisistä virkamiehistä puhumattakaan, toisin kuin klassisessa feodalismissa.

Eräs vaara on lain kirjaimen sivuuttaminen "sen hengen (oman käsityksen) hyväksi", joka sitten leviää muihin kuin tuomaripiireihin, kuten muistamme Salpakarin pastori- ja aktivistiperheen keskusteluista Linnan Pohjantähdestä.

Kyseessä on Olof Perssonin (1493 - 1552) eli OLAUS PETRIN OIKEUSKÄSITYS, joka on ollut voimassa esimerkiksi Suomessa Kustaa Waasan aikaisesta luterilaistumisesta aina vuoteen 1994, EU:un liittymiseen.

" Olaus Petri, myös muodossa Olavus Petri[1] latinalaistettu, alkuaan Olof Persson, (6. tammikuuta 1493 – 9. huhtikuuta 1552 Tukholma[1]) oli Wittenbergissä opiskellut ruotsalainen uskonpuhdistaja ja pappi. Hän oli kotoisin Örebrosta, Närken maakunnasta. Hänen isänsä oli seppämestari Peder Olofsson ja äitinsä Kerstin Larsdotter. [1] Hän saarnasi uskonpuhdistuksen puolesta ja käänsi Raamatun ruotsiksi. Olaus Petriä pidetään ruotsin kirjakielen isänä samaan tapaan kuin aikalaistaan Mikael Agricolaa suomen kielen isänä. Olaus Petri toimi 1531–33 Ruotsin kuningas Kustaa Vaasan kanslerina. Häntä pidetään yleisesti Pohjoismaiden merkittävimpänä renessanssiajattelijana.Olof Persson (1493 - 1552)

Ensimmäinen asiakirjamerkintä Olavus Petristä on kesältä 1516, jolloin hän kirjoittautui opiskelijaksi Leipzigin yliopistoon. Matrikkeliin kirjattu nimimuoto on Paulus Phase de Svezia, jonka katsotaan tarkoittavan Olavus Petriä. Syksyllä 1516 Olavus kirjoittautui Laurentinus-veljensä kanssa Wittenbergin yliopistoon. Siellä he opiskelivat nopeasti: filosofian maisterin oppiarvo tuli jo vuoden 1518 promootiossa. Uskonpuhdistaja Martin Luther vaikutti tuolloin samassa kaupungissa; veljesten myöhempien vaiheiden perus- teella on päätelty heidän ryhtyneen jo tuolloin uskonpuhdistuksen kannattajiksi. Olavus palasi kotimaahansa vuonna 1519. Hän sai Strängnäsin tuomiokirkosta kaniikin tehtä- vän ja toimi hetken aikaa piispa Matthias Gregoriin kanslerina. Piispa toimi puolestaan perinteen mukaisesti kuninkaan kanslerina. Piispa kuitenkin surmattiin kerettiläisenä marraskuussa 1520 sisällissotaan liittyvässä Tukholman verilöylyssä. [1]

Olaus Petri laati lukuisia uskonnollisia kirjoituksia, mutta parhaiten hänet tunnetaan tuomarinohjeistaan, jotka julkaistiin ensi kerran painettuina vuonna 1616 (teos nimellä Rättegångs–Oordningh, Ruotsissa laajalle levinneet Tuomarinohjeet eli Swenska Dom- mar Regler).[1] Olaus Petrin tuomarinohjeet ovat olleet jo runsaan 360 vuoden ajan lakikirjan johdantona sekä Ruotsissa että Suomessa. Vuosisatojen kuluessa tuomarin- ohjeista on tullut olennainen osa pohjoismaista oikeusperinnettä. Oikeusfilosofiassa hänen ajatuksensa luetaan usein luonnonoikeudelliseen koulukuntaan kuuluviksi.

(RJK: Enempikin "konsensusteorioihin")

Olaus Petrin tuomarinohjeet kuuluvat pitkään tuomareille annettavien ohjeiden perinteeseen, jonka edustajia löytyy jo Vanhasta testamentista[1] ja Muinaisen Egyptin teksteistä. Ohjeet ovat Raamattuun, roomalaiseen ja kanoniseen oikeustraditioon sekä germaanis-pohjoismaisiin perinnäistapoihin liittyviä, ja monet niissä esitetyt periaatteet ovat voimassa nykyisessäkin lainsäädännössä. Erityisesti mukana olevat jo kirjoittamishetkellä vanhat sananlaskut ovat muodostuneet suomalaisen kansanperinteen osaksi: "Mikä ei ole oikeus ja kohtuus, se ei voi olla lakikaan."

Tuomarinohjeita ei ole koskaan sellaisenaan vahvistettu lakiteksteiksi, mutta vanhan tavan mukaisesti nämä tuomarinohjeet painetaan nykyäänkin Ruotsissa ja Suomessa lakikirjojen alkusivuille.

Juridisen kokemuksensa pohjalta Olaus Petri vaati historioitsijalta pitkälti samoja asioita kuin tuomarilta. Tuomarinohjeissaan hän määritteli nämä hyväksi yleissivistykseksi, asiantuntemukseksi, oikeudenmukaiseksi todistusten (lähteiden) arvioinniksi, tunteettomaksi puolueettomuudeksi ja syyttömyysoletukseksi. Olaus Petrin merkittävin ero antiikin historioitsijoihin, vaikka tämä ei ollutkaan hänelle ainutlaatuista, oli se, että hän käsitti historian lineaariseksi, eteneväksi prosessiksi, ei sykliseksi. Jumala oli kerran aloittanut maailman ja jonain tulevana hetkenä maailma myös loppuisi. (Ragnarök)

Olaus Petri vastusti katolista kirkkoa. Tämä näkyy siinä, miten hän irrottautui aiem- mista historioitsijoiden tavoitteista. Olaus Petri ei hyväksynyt keskiaikaista ajatusta, jonka mukaan lähteen luotettavuus voitaisiin ratkaista sillä, että kirkko siunasi sen. Uskonpuhdistajana Olaus oli vapaampi paljastamaan korkeiden henkilöiden puolueellisia näkemyksiä, joita aiemmin pidettiin koskemattomina.

Sovellettu yksilökohtainen metodi vaati historioitsijalta entistä suurempaa tutkimus- ja analysointipanosta. Esimerkkinä konkreettisesta asettumisesta aiempaa perinnettä vastaan toimii kuningas Maunu Eerikinpojan kuvaus. Historioitsijat olivat aiemmin kat- soneet, että tämän kuninkaan hallituskausi oli alkanut hyvin, mutta muuttunut huonom- maksi, kun kuningas lakkasi kuuntelemasta hengellisiä neuvonantajiaan, muun muassa pyhää Birgittaa. Pääasiallisena lähteenä tähän kritiikkiin oli Revelationes coelestes, Birgitan ilmestysten muistiinpanot, jotka myöhemmin johtivat Birgitan kanonisointiin. Tässä yhteydessä Birgitta oli jäävi, sillä hänellä oli yhteiset intressit kuningas Maunua vastustaneen aatelin kanssa. Teoksessaan En svensk krönika Olaus Petri katsoikin suurimman osan kritiikistä aiheettomaksi esittämällä Birgitan näkemykset puolueelli- sena kiistakirjoituksena, jonka ainoana perusteena olivat ilmestykset. Näitä hän piti luterilaisen tulkinnan mukaisesti lähinnä ylitulkittuina unina. Birgitan neuvojen huomiotta jättämistä Olaus Petri ei myöskään pitänyt aiheena kritisoida kuningasta, sillä neuvot olivat lähinnä "naisen hataraa rupattelua" (ruots. löst qvinno snack), katolisen mystikon merkityksetöntä hourailua.

Olaus Petri halveksui myös Ruotsissa vallinnutta verhoamatonta ylpeyttä kunniakkaasta, mutta pohjimmiltaan myyttisestä ja spekulatiivisesta menneisyydestä. Silloisen näkemyksen mukaan gootit, jotka keskiajan alussa kulkivat läpi Euroopan perustaen useita kuningaskuntia ja ryöstäen Rooman, olisivat tulleet Ruotsista. Olaus Petri kritisoi näkemystä siksi, ettei sille ollut mitään todisteita. Hän katsoi myös, ettei ollut missään tapauksessa aihetta ylistää "joukkoa lurjuksia ja tyranneja, jotka ottivat toisten maita ja kaupunkeja, joihin heillä ei ollut mitään oikeutta." Itse hän piti parempana, ettei otettaisi kantaa kysymyksiin, joissa lähteet olivat liian epäluotettavia tai -selviä.

August Strindberg käsitteli Olaus Petriä näytelmässään Mestari Olavi.[2] "


MITÄ SITTEN USA:N PERUSTUSLAIN SÄÄTÄJÄT TARKOITTIVAT?

Tähän on heti todettava, että he mm. EIVÄT KIELTÄNEET ORJUUTTA EIVÄKÄ ORJAKAUPPAA, vaikka se Englannissa samaan aikaan kiellettiinkin Parlamentin toimesta. Ja Englannin johtava orjuudenvastustaja David Harley Jr. allekirjoitti USA:n itsenäisyyspaperit Pensylvanian presidentin  Benjamin Franklinin kanssa. Herrat olivat erittäin hyviä kavereita ja presbyteeri-uskonveljiä ja jälkimmäisen isän David Hartley Sr.:n sekä tämän kaverin kemisti ja kirkonperustaja Joseph Priestleyn tieteellisiä oppilaita.

Perustuslain säätäjä oli Philadephian Konventti:

Constitutional Convention (United States)

The Constitutional Convention [1]:31(also known as the Philadelphia Convention,[1]:31 the Federal Convention, [1]:31 or the Grand Convention at Philadelphia [2][3]) took place from May 25 to September 17,1787, in Philadelphia, Pennsylvania. Although the Convention was intended to revise the  Articles of Confederation, the intention from the outset of many of its proponents, chief among them James Madison and Alexander Hamilton, was to create a new government rather than fix the existing one. The delegates elected George Washington to preside over the Convention. The result of the Convention was the creation of the United States Constitution, placing the Convention among the most significant events in the history of the United States.Scene at the Signing of the Constitution of the United States

Perustuslakitekstin laatija ja tarkoitusten punnitsija ja suhteuttaja oli noiden itsenäisyyspaperit allekirjoittaneiden kaverusten kolmas uskonveli, Virginian valtuuskunnan johtaja, sittemmin USA:n 4. presidentti James Madison, Princetonin presbyteeriyliopiston lakitieteen professori (jollaisia muuten nykyisessäkin USA:n korkeimmassa oikeudessa istuu kolme (3) kahdeksasta!), kuvassa korokkeella pöydän takana. (Hän on tosin USA:n presidenteistä se, joka on kaikkein vähiten puhunut virassaan mistään uskonasioista, Obaman ohella.)

Myös nykyaikaisen kansainvälisen oikeuden perustaja USA:n presidentti Woodrow Wilson oli Princetonin professori, joskin historian alalla, ja rehtori.

James Madison's blueprint

While waiting for the Convention to formally begin, James Madison sketched out his initial draft, which became known as the Virginia Plan and reflected his views as a strong nationalist.[6]:47 By the time the rest of the Virginia delegation arrived, most of the Pennsylvania delegation had arrived as well. They agreed on Madison's plan, and formed what came to be the predominant coalition. By the time the Convention started, the only blueprints that had been assembled were Madison's Virginia Plan, and Charles Pinckney's plan. As Pinckney didn't have a coalition behind his plan, Madison's plan was the starting point for deliberations.[6

The Convention agreed on several principles. Most importantly, they agreed that the Convention should go beyond its mandate merely to amend the Articles of Confederation, and instead should produce a new constitution outright. While some delegates thought this illegal, the Articles of Confederation were closer to a treaty between sovereign states than they were to a national constitution, so the genuine legal problems were limited.[6]:64 Another principle they agreed on was that the new government would have all the powers of the Confederation Congress, plus additional powers over the states.[6]:64 Once agreeing on these principles, the Convention voted on the Virginia plan and signaled their approval for it. Once this was done, they began modifying it.

Madison's plan operated on several assumptions that were not seriously challenged. During the deliberations, few raised serious objections to the planned bicameral congress, nor the separate executive function, nor the separate judicial function.[6]:67 As English law had typically recognized government as having two separate functions, law making embodied in the legislature, and law executing embodied in the king and his courts, the division of the legislature from the executive and judiciary was a natural and uncontested point.[10]

The division of the legislature into an upper and lower house wasn't questioned either, despite the obscure origins of the English House of Lords and its role as the representative of the hereditary nobility.[6]:82 Americans had seldom known any but bicameral legislatures, both in Britain and in most state governments. The main exceptions to this were the dysfunctional Confederation Congress and the unicameral Pennsylvania legislature, which was seen as quickly vacillating between partisan extremes after each election.[6]:82 Experience had convinced the delegates that an upper house was necessary to tame the passions of the lower classes against the interests of wealthy merchants and landowners. Since America had no native hereditary aristocracy, the character of this upper house was designed to protect the interests of this wealthy elite, the "minority of the opulent," against the interests of the lower classes, who constituted the majority of the population.[6]:85[16]

On Thursday, June 7, it was proposed that senators should be chosen directly by the state legislatures, instead of by popular vote, as this method was more likely to preserve the power of the upper classes. Convention delegate Elbridge Gerry of Massachusetts observed that "the great mercantile interest and of stockholders, is not provided for in any mode of election-they will however be better represented if the State legislatures choose the second branch."[16] The proposal was carried unanimously.

The delegates also agreed with Madison that the executive function had to be independent of the legislature. In their aversion to kingly power, American legislatures had created state governments where the executive was beholden to the legislature, and by the late 1780s this was widely seen as being a source of paralysis.[6]:82 The Confederation government was the ultimate example of this.

Furthermore, in the English tradition, judges were seen as being agents of the King and his court, who represented him throughout his realm.[10] Madison believed that in the American states, this direct link between state executives and judges was a source of corruption through patronage, and thought the link had to be severed between the two, thus creating the "third branch" of the judiciary which had been without any direct precedent before this point.[10] Madison, however, did not believe that the judiciary should be truly independent, but rather beholden to the legislature rather than the executive. At the Convention, some sided with Madison that the legislature should choose judges, while others believed the president should choose judges. A compromise was eventually reached that the president should choose judges and the Senate confirm them.[6]:84James Madison
James Madison.jpg
4th President of the United States

In office
March 4, 1809 – March 4, 1817

In a few areas, Madison's plan included provisions that had little support among the delegates. Few agreed with Madison that the legislature should be able to invalidate state laws, so the idea was dropped. While most thought there should be some mechanism to invalidate bad laws by congress, few agreed with Madison that a board of the executive and judges should decide on this. Instead, the power was given solely to the executive in the form of the veto. Many also thought this would be useful to protect the executive, whom many worried might become beholden to an imperial legislature.[6]:141 Also, during the deliberations, the New Jersey Plan was introduced, although it was more of a protest to the excessive national character of the Virginia plan, and was not seriously considered.[6]:230 The office of Vice President was also included later in the deliberations, mainly to provide the president a successor if he was unable to complete his term.

Madison oli ensimmäinen USA:n presidentti, joka ei ollut itsenäisyyssodan sotilaskomentajia. Sen sijaan hän osallitui kyllä maan laajentamiseen diplomaattisella rintamalla mm. käymällä Ranskan kanssa kauppaa Louisianasta.


Olof Persson, James Madison ja oikeuspositivismi

Oikeustieteen professorina ja protestantismin kasvattina James Madison tunsi aivan varmasti Olaus Petrin oikeusajattelun, sillä Ruotsi luovutti suhteellisesti toiseksi eniten väestöä Irlannin jälkeen USA:an. Uskonnollisten oppien vastaisesti Persson/Petri piti kehitystää etenevänä (eikä syklisenä) ja piti ilmestyksiä arvottomina ja vahingollisina yhteiskunnan kannalta. Hän jopa tutkii tätä asiaa historiantutkimuksissaan.


Madison silti tuskin ajatteli, että hänen TARKOITUSPERIENSÄ mukaan organisoidaan yhteiskuntaa, ja tuomitaan. Hän epäilemättä uskoi David Hartleyn emergentismin mukaan onnistuneiden lakien "menevän persoonaan" (kuten ne menevätkin, mutta eivät ikuisesti eivätkä kaikilla samanlaisina: osa kulttuurista omaksutaan aina TAPANORMINA "äidinmaidossa" ja äidinkielessä kyseenalaistamatta niitä, mikä on ALEMPI ohjausmuoto kuin tietoisesti sisäistetty ideologia).

TÄMÄ OIKEUSPERUSTE EI OLE AINAKAAN MENETTÄNYT PÄTKÄÄKÄÄN OIKEUSLÄHTEEN VOIMASTAAN. Donald Trump on tässä suhteessa 100% oikeassa.

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/01/seksin-oston-kriminalisointi-kriminalisoi-automaattisesti-myos-sen-myynnin-tai-romuttaa-oikeustieteen

Sellainen oppi, joka sanoo, että laillisuus samaistuu pilkulleen lakitekstin ja vain sen kanssa, ja "asianmukaisessa formaalissa järjestyksessä syntynyt lakiteksti on määritelmällisesti aina oikea laillisuus", on oikeuspositivismi. Oikeuspositivismi suhtautuu yleensä lain puutteilla ja porsaanrei´illä surffailuun ja keinotteluun periaatteessa positiivisesti, koska se auttaa huomaamaan ja tukkimaan nuo porsaanreiät. Toimivuuden edellytys, että lakia pystytään helposti muuttamaan ja sitä ollaan aina valmiita muuttamaan. Oikeuspositivismi edellyttää, että "demokraattinen lainsäätäjä" olisi täysin suvereeni. Sitä se ei kuitenkaan koskaan ole: ainakin se rajautuu toisiin suvereeneihin lainsäätäjiin, valtioihin, jotka voivat tehdä aivan päinvastaisia päätöksiä, ja kokea etunsa täysin vastakkaisiksi. Edelleen toiset lainssätäjän oikut ovat hyvin toteutettavissa, toiset taas ei välttämättä oikein millään. Tiede onkin aina myös oikeuslähteenä, ja oikeus jakautuu kansalliseen ja kansainväliseen.

Oikeuspositivismin ongelmia ovat myös enemmistödiktatuuri, jossa jokin enemmistä jyrää kerta toisensa jälkeen jonkin vähemmistön, sekä oikeuden ongelmallinen suhde moraaliin: jokin polittinen paskakompromissi ei välttämättä vastaa KENENKÄÄN moraalitajua, eikä sitä silooin totuteta kuin pakolla (eikä aina silläkään).

Oikeuspositivismi päätyy usein jakamaan asiat enemmän tai vähemmän "täysin tieteellisiin" (joihin poliitikkojen ei olisi edes soveliasta koskea) ja "täysin polittisiin" (joissa taas tieteiljät eivät voi päällepäsmäröidä). Edelleen lait voidaan jakaa "täysin kansallisiin" ja "täysin kansainvälisiin". Tällinsen "demokratian" alue alkaa usein kutestua yhö pienemmäksi ja merikyksettömämmäksi hulinanurkaksi.

"Luonnonoikeus" katsoo oikeuden seuraavan "luonnonlaeista". Suomalainen Wiki väittää, väärin tietysti, niin Olaus Petrin oikeisfilosofian, USA:n Perustuslain kuin YK:n Yleismaalmallisen ihmisoikeuksiejulutuksenkin olevan "luonnonoikeudellisia", vaikka niillä ei ole välttämättä mitään todellista tekemistä luonnonoikeusajattelun kanssa. Mutta eivät ne oikeuspositivismiakaan ole.

NYKYAIKAINEN OIKEUSTIEDE EDELLYTTÄÄ SANOTUMISTA IRTI "LUONNONOIKEUDEN" (KUTEN "ILMESTYSOIKEUDENKIN") PSEUDOKÄSITTEISTÄ. Tämän periaatteen ovat formuloineet mm. yhtenäisen ihmisarvon yleisiin oikeusperiaatteisiin liittäneet Paul Anselm Ritter von Feuerbach (Ludwig Feuerbachin isä) Saksassa ja James Mill (John Stuart Millin isä) Englannissa.

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2011/09/halla-ahon-hyokkays-ihmi...

KAIKKI "SOSIOBIOLOGISTINEN" "LUONNONOIKEUS" ON VÄÄRENNETTYÄ PSEUDOTIEDETTÄ SISÄLLÖSTÄ RIIPPUMATTA (eli sitä riippumatta MILLAINEN "geneettinen ihmisluonto/rotuluonto/sukupuoliluonto" jne) oletetaan.

HILLARYN VALERADIKALISMI

Tarkkaan en tiedä, millaisen noidan Hillary nimittäisi, mutta tässä on aesimerkki valeradikalimilla (joka ei todellakaan ole mitään todellita "juurille/iin menoa", jota radikalismi etymologisesti on:

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/01/seksin-oston-kriminaliso...

" Re: Nais(oikeud)en logiikkaa?

Lainaus: andy, 20.11.2002 02:12:46, 97966

Miten tämä liittyy Skepsiksen aihepiiriin? Eikö joku yhteiskunnallinen tai lakitieteellinen foorumi olisi oikea paikka tälle keskustelulle. Prostituutio ei ainakaan minusta ole paranormaali ilmiö.


Tämän ketjun poistettu alkuviesti oli tämä:

http://www.helsinginsanomat.fi/arkisto/

Päivi Hirvelä, eurotuomari (feminatsiksikin mainittu, varsinkin Venäjällä): "Ihmiskaupan määritelmä kattaa kansainvälisten sopimusten valossa myös prostituution, joka tapahtuu yhteistyössä parittajan kanssa. Naisiin ja lapsiin kohdistuva ihmiskauppa liittyykin leimallisesti prostituutioon, eikä näitä ilmiöitä voida tarkastella toisistaan erillään."

« Viimeksi muokattu: la 22.10.2016, 18:11:46 kirjoittanut Spammiro Botti »