Kirjoittaja Aihe: Kaupassa asioinnin sietämättömästä vaativuudesta  (Luettu 16143 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Armando

 • Vieras
Lähes jokainen meistä joutuu tai pääsee asioimaan ainakin ruokakaupoissa. Tässä ketjussa olisi tarkoitus antaa mahdollisuus kertoa mitä tunteita, huomioita, kokemuksia jatai mahdollisia ihmettelyn aiheita olette ostostapahtumissa kohdanneet.

Aloitan parilla vakioihmettelyllä.

- minne eläkeläisillä on kiire. Kassajonossa ei ole yksi tai kaksi kokemusta kun mummeroinen tai papparoinen mustelmoi ostoskärryllänsä nilkkojani. Eikö voi odottaa vuoroaan, se kassahenkilö ei kykene niitä edellä menevän ostoksia sen nopeammin höyläämään vaikka jonossa kuinka toisiamme tökittäisiin.

- miksi sitä korttia millä aiot maksaa ei voi pitää liipaisimella, eikä sitten viime tipassa kaivella sitä käsilaukun pohjalla olevasta salakätköstä. Parhaimmillaanhan sitä lähdetään hakemaan autosta. Muutenkin sen käytön opettelua voisi harkita. Lähes joka kerta saa jonossa huomata kun asiakas yrittää tunkea korttiaan milloin mitenkin päin ja poikittainkin lukijaan.

Nimimerkillä -olisi parempaakin tekemistä-.

Tuco

 • Vieras
Vs: Kaupassa asioinnin sietämättömästä vaativuudesta
« Vastaus #1 : la 16.04.2016, 14:18:56 »
Oletteko panneet merkille että kassojen tehoissa on huomattavia eroja? Kannattaa joskus uhrata vakiomarketissa 15 minuuttia kassahenkilöiden nopeuden seurantaan. Uhratut minuutit maksetaan myöhemmin tunteina takaisin, kun tunnistat nopeimman kassahenkilön ja valitset jatkossa aina hänen kassansa.

Itse olen jo vuosia valinnut "Nadjan" riippumatta siitä kuinka pitkä jono juuri hänen kassalleen on. Nadja on vähintään 50% nopeampi kuin seuraavaksi nopein ja jopa neljä kertaa nopeampi kuin se hitain tumpelo.

Nyt alkaa olla myös Lidl kellotettu ja vakiokassat laitettu nopeusjärjestykseen. Isoja eroja sielläkin.

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 8706
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Kaupassa asioinnin sietämättömästä vaativuudesta
« Vastaus #2 : la 16.04.2016, 14:28:35 »
Samat havainnot kuin teilläkin, mutta vanhukset ovat usein kiireessäänkin hitaita,  se on luonnonlaki. Pienien kolikoidenkin kaivelu lompuusista on hankalaa, kun kädet tärisevät eikä näe enää hyvin. Ei sellaisesta voi ketään moittia. Hyvähän se lompakko ja kortti olisi kaivaa valmiiksi esiin muuallakin, mutta kun eivät sitä tee monet nuoret aikuisetkaan. Se vituttaa, ja hidastaa kaikkien asiointia. Tässä yhteydessä voisi mainita, että ottakaa keikoille, konsertteihin ja festareille aina käteistä mukaan, kortti on vihoviimeinen varokeino.

Minäkin olen tarkkaillut usein käymieni kauppojen kassojen nopeutta. Brutto on oikeassa, jonon pituudella ei ole välttämättä mitään väliä.
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Vanha aatami

 • Konkari
 • Viestejä: 13557
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Kaupassa asioinnin sietämättömästä vaativuudesta
« Vastaus #3 : la 16.04.2016, 14:49:11 »

Aivan erinomainen aihe!

Laitan aluksi vain pari havaintoa:

Juhlapyhien aattona kannattaa kiertää suuret marketit kaukaa, jos ei ole tuntia ylimääräistä aikaa. Sen sijaan pikkuliikkeet ovat tyhjiä ja haet ostoksesi 10 minuutissa.

Miksihän nykyisin noin puolet asiakkaista käyttää ostoskärryjä rollaattorin esiasteena ja laahustavat hitaasti maaten ostoskärryn päällä? Eivätkä nämä ole kaikki vanhuksia. Vittu minkä kuvakavalkadin saisi joko ostosreissulla.

Sitten kassalla: Ostaja -  tai parhaassa tapauksessa pariskunta -  tuijottavat tyhjin katsein kassatoimihenkilöä, joka kirjaa ostoksia. Vasta maksutapahtuman jälkeen toisella viimein päähän pälkähtää, että pitäisikö ostokset alkaa keräämään hihnan päästä kassiin.... Pakkauspäät ovat nyt täysiä ja kassatoimihenkilö odottelee, että koska voi ottaa seuraavan asiakkaan tavaroita.... Ja seuravaa asiakasta vituttaa!

VA.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

socrates

 • Vieras
Vs: Kaupassa asioinnin sietämättömästä vaativuudesta
« Vastaus #4 : la 16.04.2016, 14:50:12 »
Asioin kaupoissa erinäisistä syistä harvinaiaen paljon.
Tosiaan on hitaita ja nopeita kassoja, mikä toki selittyy usein yksinkertaisesti kokemuksella. Jotkut ovat myös luonnostaan ripeitä, lähisiwassa on salamannopea nuori kundi ja sitten hieman hitaanlainen nainen vaikka molemmat olleet aika pitkään.

Eniten aikaa tuhraantuu, jos maksutapahtumassa tai jo ennen sitä sattuu jotain sekaannusta. Toinen tulppa on arpojen ostajat tai vastaavanlaiset ylimääräisen asian toimittajat, Siwassa paketinnoutajat.

Kassalle jonottaminen on jostain syystä hermoille käyvää, sen huomaa lähes kaikkien käytöksestä. Mahtaa olla kassan työ hirveää, kun aistivat sen prässin.

Pikakassoja pitäisi saada lisää. Itse päästän usein takana tulevan edelleni, jos hän ostaa vaikka kokiksen ja itsellä kärfy täynnä kamaa.

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 8706
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Kaupassa asioinnin sietämättömästä vaativuudesta
« Vastaus #5 : la 16.04.2016, 14:56:19 »
Legendaarisin on kuitenkin se tyyppi, jonka kanssa joutuu onneksi asioimaan samassa jonossa harvoin, mutta sitäkin turhauttavammin.

Se tyyppi keinahtelee jonossa kannoillaan, hymyilee typerää hymyä, säteilee kaikkialle lehmämäistä luonteenlaatuaan. Mihinkään muualle ei todellakaan ole kiire, joten ei voi olla muillakaan.

Hinnasto on suurin kirjaimin ja numeroin seinällä, mutta katsooko tämä tyyppi siihen ennakkoon ja päättäisi, mitä ostaa? Älkää unta nähkö!

Hän alkaa katsella hinnastoa vasta, kun on tullut hänen vuoronsa. Ostopäätös kestää, ja kestää, ja kestää... Kun hän on vihdoin saanut päätettyä, mitä ostaa, typerä hymy levenee kasvoilla hieman. Hän loihee lausumaan päätöksensä kassalle.

Saatuaan tuotteen alkaa lompakon kaivelu. Sen jälkeen ryhdytään kaivelemaan mahdollista tasarahaa. Sekin kestää, mutta tyyppimme vain jtakaa typerää, lauhkeaa hymyään tyytyväisenä: ei ihan löytynyt sitä tasarhaa, mutta melkein! Hän saa vielä 10 senttiä takaisin! Viimein hän poistuu jonosta hitaasti keinahdellen, tyytyväisenä, ja jono notkahtaa eteen päin kuin maagisesta horroksesta heränneenä.

Tätä tyyppiä tekisi joskus mieli potkaista  perseelle - ja kovaa. Kun avaa suunsa ja sieltä sattuu tulemaan vielä savoa tai raumaa, tekisi kyytipojaksi vielä hieman kuristaa.
« Viimeksi muokattu: la 16.04.2016, 14:59:02 kirjoittanut Renttu »
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Hippi

 • Konkari
 • Viestejä: 1342
Vs: Kaupassa asioinnin sietämättömästä vaativuudesta
« Vastaus #6 : la 16.04.2016, 14:58:14 »
Nykyään enää en käy päivittäin kaupassa, kun kauppa ei ole työmatkan varrella samaan tapaan kuin vielä parisen vuotta sitten. Tuolloin päivittäisten ja jopa perjantain viikonloppuostosten tekoon riitti hyvin se normaali kannettava pikkukoppa.

Nykyisin ei enää riitä, joten rakentelen pinoamalla sellaisesta vedettävästä kopasta ja pienestä kantokopasta itselleni ostoskärryn. Siihen alempaan isompaan koppaan kerään maidot ja painavammat liiskautumattomat tuotteet ja päällimmäiseen sitten kevyet ja varovaista käsittelyä vaativat tuotteet. Kassalla tyhjennän ensin sen alemman, koska ne myös pakataan ensin ja sitten se pikkukopan tavarat.

Miksi sitten tuollainen viritys, kun on oikeita ostoskärryjäkin? No siksi, että niillä ostoskärryillä juuttuu aina johonkin ruuhkaan ja ne vievät kohtuuttomasti käytävätilaa. Vedettävä koppa periaatteessa riittäisi, mutta se on hankala, kun HEVI-osaston tuotteet tulee ensin pohjalle, niin niitä joutuu sitten nostelemaan pois, ennen kuin jotain painavampaa koppaan laittaa. Muutenkin tuntuisi pöljältä kumartua penkomaan lattianrajassa olevan kopan sisältöä järjestykseen.

Jossain kaupassa olen nähnyt sellaisia kärryjä, joissa rakenne on kuin tavallisessa ostoskärryssä, mutta tilavuus on varmaan vain vajaa puolet siitä ruumisarkun kokoisesta markettikärrystä. Tavarakorin muoto on lähes kuutiomainen. Nämä olisivat oivallinen ratkaisu ahtaaseen kauppaan. Voisi verrata mopoautoa formulaan, niin siinä on se oleellisin ero tilarohmuilun kannalta.

Tässä taitaa olla suurinpiirtein sellainen josta tuossa nyt olen puhunut:


Tuco

 • Vieras
Vs: Kaupassa asioinnin sietämättömästä vaativuudesta
« Vastaus #7 : la 16.04.2016, 15:36:12 »

Tätä tyyppiä tekisi joskus mieli potkaista  perseelle - ja kovaa. Kun avaa suunsa ja sieltä sattuu tulemaan vielä savoa tai raumaa, tekisi kyytipojaksi vielä hieman kuristaa.

Usein tämä tyyppi jää vielä maksamisen jälkeenkin paikalleen asettelemaan vaihtorahaa ja kuittia lompakkoonsa. Kolikot kolikkotaskuun, vetoketju huolellisesti kiinni, setelit oikeaan järjestykseen setelipuolelle, kuitin luku ja hauolellinen taittelu .... Ja tämän lompakkorulijanssin aikana tyyppi on onnistunut virittelemään keskustelun kassaneidin kanssa Tallinnan halvimmista kirpputoreista, mikä viekin kassaneidin kaiken huomion seuraavaksi muutamaksi minuutiksi.


Olen tullut siihen tulokseen, että näille kassahäiriköille jonon pysäyttäminen on Se Suuri Hetki, paikka auringossa,päivän  kohokohta, jolloin he lyhyeksi hetkeksi saavat ympäristönsä jakamattoman huomion kunnes taas katoavat harmaaseen taustaan.
« Viimeksi muokattu: la 16.04.2016, 15:40:27 kirjoittanut Brutto »

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 8706
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Kaupassa asioinnin sietämättömästä vaativuudesta
« Vastaus #8 : la 16.04.2016, 15:43:14 »
Usein tämä tyyppi jää vielä maksamisen jälkeenkin paikalleen asettelemaan vaihtorahaa ja kuittia lompakkoonsa. Kolikot kolikkotaskuun, vetoketju huolellisesti kiinni, setelit oikeaan järjestykseen setelipuolelle, kuitin luku ja hauolellinen taittelu .... Ja tämän lompakkorulijanssin aikana tyyppi on onnistunut virittelemään keskustelun kassaneidin kanssa Tallinnan halvimista kirpputoreista, mikä viekin kassaneidin kaiken huomion seuraavaksi muutamaksi minuutiksi.


Olen tullut siihen tulokseen, että näille kassahäiriköille jonon pysäyttäminen on Se Suuri Hetki, paikka auringossa,päivän  kohokohta, jolloin he lyhyeksi hetkeksi saavat ympäristönsä jakamattoman huomion kunnes taas katoavat harmaaseen taustaan.
Jep, juuri näin. Voi sitä helvetinkoloa jonne tekisi joskus mieli tuon tyypin aurinkopaikka muuttaa, ja voi sitä väkivaltaisten mielikuvien määrää, mikä yhteen viilipyttymäiseen silmien räpäytykseen voi mahtua. :)

Usein kassa kyllä on muiden asiakkaiden suhteen tilannetajuinen, ja typistää tämän tyypin kanssa interaktion minimiin.
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 8706
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Kaupassa asioinnin sietämättömästä vaativuudesta
« Vastaus #9 : la 16.04.2016, 15:57:48 »
Hankin aikoinaan omat kokemukseni kassaprässistä toimimalla keskussairaalan narikkapoikana, 15-vuotiaana. Sain siitä kuitenkin niin mukavasti rahaa, että ei tarvinnut sen ikäisenä paljoa vanhemmilta pyytää.

Oli lystikästä, kun ajoittain kohdalle sattui esim. kansallinen kirurgien seminaari tai jonkin lääkärikunnan yleiskokous, ja tiskillä oli yhtä aikaa satakin henkilöä, joista kaikki tietenkin - omasta mielestään - maailman tärkeimpiä henkilöitä. Kaikkia olisi tullut palvella ensimmäisinä, ja sen turhautumisen todellakin aisti.

Pokkakin kehittyi tuona aikana hyvin: välillä oli niin hullunkurisia asiakkaita, ettei sellaisia tapaa ikinä missään ravintoloissa. Ei olisi saanut nauraa sitäkään, että jotkut asiakkaat oiivat niin vaikeasti vammaisia ja vajakkeja (Pakko-oireet täysin hysteerisiä), että takkia taakse viedessä oli pakko viettää lyhyt, ylimääräinen pokkahetki, vaikka asian todellisen vakavuuden tiedostikin.
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 8706
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Kaupassa asioinnin sietämättömästä vaativuudesta
« Vastaus #10 : la 16.04.2016, 16:30:14 »
Eräs mieleen jääneitä tapauksia tuolta ajalta oli sekin, kun kerran sairaalan vahtimestari (Vanhempi mies) tuli hätääntyneenä luokseni ja kysyi, osaanko englantia. Sairaalan edessä oli kuulemma mies, joka tarvitsi apua.
Osasin 15-vuotiaana jo hyvin englantia, joten menin apuun. Vahtimestari itse ei sitten tullutkaan enää.

Siellä pihalla oli kohtuullisen vankasti kailahtanut mies, joka puhuikin yhtä aikaa saksaa, englantia ja ruotsia. Selvästi vaarassa tehdä itsemurhan (Oli jo vahingoittanut itseään veitsellä), ja halusi päästä psykologille. Osasin tuolloin jo ruotsia ja vähän saksaakin, mutta siinä oli räknäämistä, kun miehen puhe poukkoili jatkuvasti kielestä toiseen. Sain kuitenkin tyyntymään sen verran, että tilanne ja hänen tarkoituksensa selvisivät. Psykologia ei niissä tiloissa sillä hetkellä ollut, mutta laitoin narikan kiinni ja saattelin miehen 500 metrin päässä olleeseen psykiatrian päivystykseen. Otettiin akuuttina ja itsemurhavaarassa olevana vastaan. Veistä hänellä ei onneksi olut enää mukana.

Paras sattui kuitenkin eräälle kaverilleni, joka oli aikoinaan samassa päivystyksessä (Ja osastolla) työharjoittelijana. Ensimmäisenä työpäivänään muut olivat tyky-päivillä, ja eikö perkele paikalle tullut psykoositapaus moottorisahan kanssa! Ehti laittamaan tilasta päreiksi kaikki pöydät ja tuolit, ennen kuin saatiin muitakin henkilöitä paikalle. Oli kyllä vahva avaus ensimmäiselle työpäivälle!

Keskussairaalan vahtimestari salakuljetti viinaa sairaalaan joutuneelle kaverilleen. Myhäili minulle tyytyväisenä ja pyysi, ettei saa kertoa kellekään. Hölmö, mutta leppoisa äijä. :)
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

socrates

 • Vieras
Vs: Kaupassa asioinnin sietämättömästä vaativuudesta
« Vastaus #11 : la 16.04.2016, 17:04:01 »
Romaninaisilla on usein niin tolkuttoman isot ostokset, että aikaa kuluu vaikkeivät viivyttele.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 14073
Vs: Kaupassa asioinnin sietämättömästä vaativuudesta
« Vastaus #12 : la 16.04.2016, 17:28:32 »
Minäkään en tykkää että takana tuleva survoo ostoskärryt perseeseeni kiinni, koska enhän minä siitä alta pääse pois kun edessäni juuri asioidaan. Toinen ärsyke ovat tenavat joiden pitää päästä tietenkin juoksemaan eestaas ja kapuamaan sinne kassatiskille (vai mikä se on nimeltään) kyttäämään kaikki muidenkin ostokset läpi oman perheensä ostosten lisäksi.

Perin outona pidän minäkin että otetaan koko klaani mukaan ostoksille, oli siinä sitten vain pariskunta tai kokonainen perhe, mutta ostoksia pakkaa yksi ainoa ihminen. Joskus onneksi näkee tehokkaita perheitä joissa lapset laitetaan töihin eli pakkaamaan.

Erityisen ärsyttävä asia ovat "hyvän päivän tuttavat" joiden pitää aloittaa joku pow-wow tai mikä lie neuvottelu keskellä käytävää niin etteivät muut pääse ees eivät taas. On se jumalauta että sitä sosiaalisen apinan luontoa pitää esitellä kaikkialle minne menee: meidän porukat aina ensin ja muut juoskoot vaikka järveen.
Hänet itsensä kanssa.

Armando

 • Vieras
Vs: Kaupassa asioinnin sietämättömästä vaativuudesta
« Vastaus #13 : la 16.04.2016, 18:43:51 »
Leivän ja leivonnaisten puristelijat. Miksi pitää? Niissä on päivämäärä josta voi vetää johtopäätöksiä.

Ei voi olla niin vaikea ymmärtää että se sormen painauma tuotteessa ei mitenkään houkutteleva tai ruokahalua herättävä ole. Ihminen, osta tuote ja puristele sitten vasta kotona.

Parhaimman suorituksen bongasin tällä vastuualueella pari viikkoa sitten. Papparainen aukoi leipäpusseja ja puristeli leipiä ihan estottomasti ilman suojamuovia. Mitään ei ostanut enkä ostanut kyseisestä kaupasta minäkään leipää.

Näitä suolakurkku- ja punajuuritynnyreitä kannattaa jossain määrin varoa myös. Muutaman kerran tullut nähtyä kun romanitenavat lilluttelevat vanhempiensa häiritsemättä mitä erilaisempia esineitä näissä astioissa.

Poissa Hippi

 • Konkari
 • Viestejä: 1342
Vs: Kaupassa asioinnin sietämättömästä vaativuudesta
« Vastaus #14 : la 16.04.2016, 19:01:26 »

Puristelijoiden sukua ovat mielensämuuttajat.

Ostetaan palvelutiskistä parasta mitä rahalla saa ja hinta tarkistetaan vasta myöhemmin ja todetaan, ettei siihen sillä kertaa olekaan varaa. Paketti sujautetaan vaivihkaa keksihyllyyn tai vessapaperipinon päälle. Jäätelön olen kerran bongannut kylmäkaapista mehujen joukosta, vaikka jäätelöiden pakasteallas olisi parin metrin päässä. Esimerkkejä olisi vaikka miten paljon.

Vahingossakaan nämä "eiku tuotteet" eivät osu takaisin omalle paikalleen.

Erikseen on nämä, jotka eivät ole laskeneet rahojaan ennen kauppaan tuloa. Haalitaan kärryllinen tavaraa ja kun kassa kertoo loppusumman, aletaan tuote kerrallaan poistamaan ostoksista, että päästään määrään, johon rahat lopulta riittävät.

Chama

 • Vieras
Vs: Kaupassa asioinnin sietämättömästä vaativuudesta
« Vastaus #15 : la 16.04.2016, 19:18:03 »
Leivän ja leivonnaisten puristelijat. Miksi pitää? Niissä on päivämäärä josta voi vetää johtopäätöksiä.

Auts, minä en tosin puristele leipäpusseja vaan haistelen niitä. Eikö kukaan muu tee ruokakaupassa koskaan mitään järjetöntä... ? Onks täällä jotkin hyvisten kokoontumisajot, ja aina ne on ne toiset, jotka ei osaa käyttäytyä... häh.

socrates

 • Vieras
Vs: Kaupassa asioinnin sietämättömästä vaativuudesta
« Vastaus #16 : la 16.04.2016, 19:23:52 »
Leivän ja leivonnaisten puristelijat. Miksi pitää? Niissä on päivämäärä josta voi vetää johtopäätöksiä.

Auts, minä en tosin puristele leipäpusseja vaan haistelen niitä. Eikö kukaan muu tee ruokakaupassa koskaan mitään järjetöntä... ? Onks täällä jotkin hyvisten kokoontumisajot, ja aina ne on ne toiset, jotka ei osaa käyttäytyä... häh.

Velivainaa paheksui syvästi tomaattien puristelijoita vaikka oli  yleisesti ottaen liberaali ihminen.

Täällä on tosiaan mallikuluttajien poppoo koolla. Minusta ihmiset käyttäytyvät nykyään aika hyvin kaupoissa. Suomalaiseen kulttuuriin kuuluneesta hidastelun ihannoimisestakin ollaan pääsemässä eroon.

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 3503
Vs: Kaupassa asioinnin sietämättömästä vaativuudesta
« Vastaus #17 : la 16.04.2016, 19:34:19 »
Pyrin välttämään palvelevia kauppoja viimeiseen asti. En nimittäin halua maksaa siitä, että joku tyyppi tulee häiriköimään, kun kiertelen kaupassa ja tutustun sen valikoimiin. Joissakin liikkeessä myyjät odottavat kuin hyeenaparvi ja hyökkäävät onnettoman sisään tulijan kimppuun välittömästi, kun hän astuu ovesta. Kerran sorruin menemään Starkki -rautakauppaan katsoakseni, mitä siellä yleensä myydään. En ollut ehtinyt kävellä kuin muutaman metrin, kun myyjä hyökkäsi "voinko olla avuksi" tai "miten voin palvella" kysymyksineen. Jos olisin vastannut niin kuin ajattelin, olisin sanonut, että anna nyt hyvä tyyppi minun edes vähän katsoa, mitä täällä yleensä myydään, koska enhän muuten voi tietää, mitä täältä haluan. En sanonut näin vaan yritin keksiä jotakin sopivampaa. Samalla päätin, että en enää koskaan astu jalallanikaan Starkki rautakauppoihin. Yksi kerta riittää. Heti kun kehtasin, kävelin ulos ovesta.

Tietäen, että palvelun vaara on olemassa, hiivin erään tavaratalon vaateosastolle katselemaan, millaisia uimahousuja siellä mahdollisesti olisi myytävänä. Niiden ostamisessa en todellakaan tarvitse palvelua. Hyvä kun yleensä edes kehtaan ostaa niin "intiimin" vaatekappaleen. Katselin ympärilleni, eikä myyjiä näkynyt. Niinpä uskalsin katsella hieman, mitä löytyy. Yllättäen paikalle ilmestyi jotakin hyllyn välistä vanhemmanpuoleinen nainen ja kysyi, "miten voin palvella". Menin aivan hämilleni ja yritin mumista jotain, että katselen tässä vain, tuota öhm, tuota.... Nainen oli ehkä ehtinyt sanoa muutaman sanan siinä vaiheessa, kun menin täydellisesti paniikkiin, ja sanoin en katselekaan mitään ja lähdin kävelemään pois kaupasta taakseni katsomatta. Olin saanut lähes hermoromahduksen.

Aivan noin paha reagoimiseni ei yleensä ole, mutta olen vähintäänkin ärsyyntynyt ja stressaantunut ja ahdistunut, kun joku tulee palvelemaan. Tästä syysta asioin palvelevissa liikkeissä vain pakkotilanteessa.

(Suomenlahdelta m/s Mariellalla)

Poissa Hippi

 • Konkari
 • Viestejä: 1342
Vs: Kaupassa asioinnin sietämättömästä vaativuudesta
« Vastaus #18 : la 16.04.2016, 19:34:42 »
 
Minä ilmottaudun puristelijaksi. Tosin teen sen hyvin hellästi, mutta en osta yhtään sitrushdelmää punnitsematta sitä kädessäni huolella ja tunnustelematta sen kypsyysastetta. Se vaan ei näy päällepäin, joten sen kyllä tunnustelen.

Toinen paheeni on, että joskus en osaa päättää mitä leipää haluan ja kiertelen leipä lavat joskus aika moneen kertaan ennen kuin saan päätökseni tehtyä.

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 8706
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Kaupassa asioinnin sietämättömästä vaativuudesta
« Vastaus #19 : la 16.04.2016, 20:20:24 »
Romaninaisilla on usein niin tolkuttoman isot ostokset, että aikaa kuluu vaikkeivät viivyttele.
Sinne hamosiin on kätevä ripustella koukkuja, joihin sitten katoaa tavaraa joulukinkkua myöten. Kauppojen hyvin tietämä klassikko on, että mies toimii harhauttajana (Käyttäytyy sen verran epäilyttävästi, että myymäläetsivät ryhtyvät seuraamaan toimiaan), ja naiset ja lapset varastavat.

Kauppojen maksupäätteillä kyllä ärsyttää sekin, miten jotkut tuppaavat aivan liian lähelle samalla, kun olet näppäilemässä tunnuslukua. Silloin sanon kyllä heti, että otahan pari askelta taakse päin, kun maksan. Pidän maksavaan asiakkaaseen itsekin aina kunnioittavan etäisyyden, olipa jono takana miten pitkä hyvänsä.
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao