Kirjoittaja Aihe: Foorumin politiikkaa  (Luettu 13843 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa MrKAT

  • Konkari
  • Viestejä: 7603
  • Hai Sie valkolaane!
Vs: Vs: Akateeminen maailma
« Vastaus #200 : ma 23.03.2015, 22:20:13 »
En pidä sitä niin kovin järkevänä päämääränä, että Akatemian keskustelu olisi tiukasti rajattu tieteelliseksi niin kuin MrKatin edempänä esittämässä luonnehdinnassa. Pikemminkin pitäisi syntyä keskustelu, joka on periaatteessa avoin kaikille, joita asia kiinnostaa, taustasta riippumatta. Koko homman idea tuntuu minusta olevan se, että meillä ei ole yhteistä taustaa, joka mahdollistaisi tiukan teknisen asiakeskustelun yhteisesti ymmärretyistä lähtökohdista, mutta silti voidaan toisiltamme jotakin oppia ja jotain ymmärrystä jakaa tai saavuttaa.
Minä kyllä koitin viestittää jäljempänä ääneenajatellen, että koska keskustelijoita on nykyään vähän, "Akatemia" jo nimenä ujostuttaa jne., että kriteerit voisi jäädä vähän löysemmällekin kuin esim. Näkökulman aikaan tai mitä ekana aluksi määrittelin.
Missä kohu siellä punanenä persu.  
Missä punanenä persu siellä poliisi.

Poissa Jaska Jokunen

  • Ikijäärä
  • Konkari
  • Viestejä: 5106
Vs: Vs: Akateeminen maailma
« Vastaus #201 : ti 24.03.2015, 04:06:58 »
Tämä ketju on ilmeistä Järjestely-asiaa.


Etenkin jos ketjusta tämä tehdään. Ei ole tarkoitus ainakaan pitkällisenä.

Järjestelyasian on tarkoitus tukea aihetta yleisemmin. Näin suurempi linja.

Yleisestä osahyöty samalla järjestelyihin, mitä on jo tehty.

Jos tämän ketjun aloitusviestiä ajatellaan esimerkkinä alueelle kirjoitettavasta, niin mikä voisi  olla aluetta kuvaava nimi?

Symposiumikin kalskahtaisi kovin tärkeilevälle. Symposiumiin kerääntyvät eri alojen tuntijat yhteiseen pohdintaan. Ja sillä on sivumerkitys, ettei juomiakaan puutu. Alueiden nimeämisessä ja järjestämisessä ei tähänkään saakka ole näkökulmaista johdonmukaisuutta.
Hän on täällä tänään

Poissa Jaska Jokunen

  • Ikijäärä
  • Konkari
  • Viestejä: 5106
Vs: Vs: Akateeminen maailma
« Vastaus #202 : su 29.03.2015, 22:19:28 »

Tieteellinen tieto on parasta tietoa jota meillä on, tiede on paras tiedontuottamismetodi. Se käyttää asiantuntijoiden käsitteitä, joilla asiaan perehtyneet ymmärtävät toisiansa. Tieteellinen tieto ei ole arkitietoa jokamiehelle, mutta tieteellistä tietoa voi soveltaa sinne ja tänne ja kumoamaan huonoja käsityksiä.

Tiede ei kerro että tätä kirjoittaessani puuroni on palanut pohjaan vaan sen haistan.

Erityisen hyviä edellytyksiä täällä ei asiantuntijakeskusteluun näytä olevan. Erillisellä asiallisimmalla keskustelualueella saisi kuitenkin olla niin, että esitetyt käsitykset tarvittaessa perusteellaan, pyrkimyksenä on yleisluontoisen tiedon ja ymmärryksen kehittäminen osallistujille. Käsittelyn ei ole tarkoitettu olla kuolemanvakavaa agendassa pitäytymistä, mutta leikinlasku tukee asiaa eikä hauskuutuksella ole itseisarvoa.

Käytännön ongelma voi olla, jos laatukeskustelua pitäisi jotenkin ohjata tai suojella ulkopuolelta vajavaisella asian tuntemuksella. Taitaa olla niin, että jos sellaista tarvetta on, niin tarve minimipuitteisiin asiakeskustelun käymiseksi täällä tulisi esittää asiakeskustelun kävijöiden puolelta. Jos ei ole eroa asiakeskustelun ja monimuotoisen vapaan keskustelun välillä, niin Akatemia-alueesta voi luopua ja yhdistää Vapaa-alueeseen, jonka nimi voisi olla silloin Talo. Ympäristön turbulenssista ei asiakeskustelulle ole hyötyä. Puitteet saisivat olla varsin stabiilit.
« Viimeksi muokattu: su 29.03.2015, 22:23:19 kirjoittanut Jaska Jokunen »
Hän on täällä tänään