Kirjoittaja Aihe: Havaintoja ja pohdintaa ihmisenä olemisesta  (Luettu 17956 kertaa)

0 jäsentä ja 2 Vierasta katselee tätä aihetta.

Poissa Juha

  • Konkari
  • Viestejä: 9520
Vs: Havaintoja ja pohdintaa ihmisenä olemisesta
« Vastaus #180 : ke 28.02.2018, 21:01:49 »

Reitti orjuuteen?

Voi olla, että kun ollaan vasten luonnonoloja, vailla yltäkylläisyyttä, niin jos silloin on valtaa luovutettuna, eikä vastinetta ilmene, on seurauksena jotain kielteistä, ja myös primitiiviä voi alkaa tipahdella mukaan, jos tulosta ei ilmene, koska kyseessä tosi paikat.

Kun lähdetään yltäkylläisyydestä, voi olla ilman primitiivisempiä uhkia, etenkin jos on sitä viihdettä, ja sirkushuveja, tai jopa jotain vahvempaa tarjota. Valtaan kuuluu lupa kahmia, kunhan tyytyväisyys säilyy. Kahmintaan ei välttämättä jää kivikautisemmissa oloissa kovin paljoa, jolloin valtaeroja ei käytännössä paljoa voi ilmetä, ja jos ilmenee, menee valta ja sen ansiosta koituvat jotenkin valikoidusti (etuoikeutetuiksi koetuille), mutta tuon paikan ansaitseminen vaatii jatkuvaa ponnistelua.

Elinvoimaisessa yhteisöissä voi olla valtaeroja, mutta valta oli tosiaan sidottu palvelevuuteen paremmin. Nykyään voi olla valtaa, vaikke olisi tehnyt mitään sen eteen, ja valtaa voi käyttää surutta lisää. On kuin kasvava lumipallo toiseen suuntaan. Kivikautisemman loko-aseman voi nykyään nähdä enemmän loiselämän vinkkelistä, mitä myös tehdään. Kun orjat ovat raataneet, muuttuvat he loisiksi, joista voi yrittää vaikka päästä eroon.

Osa ihmisistä kavahtaa irtiottoja varmaan luonnostaan. Voi näkyä vaikka rokotusvastaisuutena. Jne. Miten siis, tarkemmin havaittuna ehkä?

Poissa Juha

  • Konkari
  • Viestejä: 9520
Vs: Havaintoja ja pohdintaa ihmisenä olemisesta
« Vastaus #181 : pe 02.03.2018, 16:40:30 »

Pitkään ihmetellyt sitä, miten yleiset biojäteastiat ovat niin kökösti suunniteltu, ettei jätepussi pysy oikein millään paikoillaan. Miksi edes tuhlata pussia, kun usein sama, jos heittäisi roskat suoraan pömpeliin?

Havaintoa voi ehkä laajentaa, vaikkei niin kivaa.

Kun kyse on roskista, ja jostain vähemmän arvokkaaksi katsotusta, ei välttämättä ilmene mielenkiintoa. Arjessa ja tavallisessa elämässä ei kaikki ole yhtä gloriaa. Ei ihme, jos ongelmakohdatkana ei ratkea, kun arvostus tuppaa jäävän heikoksi.

Jotain vain ei saisi olla, pois silmistä. No. Onneksi isi vie, ja äiti pyyhkii.

Poissa Juha

  • Konkari
  • Viestejä: 9520
Vs: Havaintoja ja pohdintaa ihmisenä olemisesta
« Vastaus #182 : ma 09.04.2018, 17:20:10 »

Irtiottotyypit

Jos rentoutuminen ja palautuminen / lepo voidaan ajatella jotenkin samalla tapaa,
niin eräs keino on liittää rentoutuminen lihasten jännityksen (J1) poistoon,
jolloin palautuminen ja lepo jostain,
olisi puolestaan jonkin toisen aktiivisuustyypin (J2) vaihtamista muualle.

Jos jotenkin noin voidaan ajatella,
niin mitä ovat J1 ja J2?

J1n tapauksessa lepäytyy se jännittynyt lihas.
Entä J2n tapauksessa?

Mitä irtiottotyyppejä sitten on? Mistä voidaan sanoutua irti? Ja kuka on se tyyppi, joka tekee näitä irroittautumisia? Mikä tää juttu niinku on?