Kirjoittaja Aihe: Kilpailu  (Luettu 394 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Juha

  • Konkari
  • Viestejä: 11035
  • Back
Kilpailu
« : su 13.03.2016, 21:10:42 »

Vielä yksi ketju tänään. Sitten ei ketjua vähään aikaan. Jep, jos ei erityistä. Oikeastaan tämä kuuluisi Treenausketjuun, mutta olkoon uutena, sillä tätä avainsanaa käyttäen löytyy maailmaa ja ajatuksia eri lailla, eikä päällekkäisyys ole niin paha haitta.


Kilpailu

Jos kilpailee naisten tai lasten kanssa, siis ihan oikeasti, niin tuskin kannattaa kilpailla niin, että kilpailussa esiintyy suurta voimankäyttöä, mikäli sattuu olemaan mies. Miesten kanssa voi olla rajumpi voimankäytössä. Havainto on selkeä, puhutaan vaikka omasta kokemuksesta. Mistäpäs muusta sitä voisikaan.

Naisten ja lasten kanssa voi kuitenkin kilpailla. Ja erityisesti sillä tavoin, että vallitsee jokin tasavahvuus jossakin omaisuudessa, jonka suhteen kilpailua on järkevää käydä. Naiset voi opettaa miestä, ja lapset samoin. Molemmat hakkaavat miehen ehkä mennen tullen jossain. Siis yleensä.

Erikoista on, että vaikka kyseessä olisi sama laji, kuten esim jokin mailapeli (heh), niin lajia voi viedä eteenpäin kilpailullisesti eri tavoin, ja vain eri tavat tuovat järkevyyden peliin.

A.  Mitä on mahdollisuus saavuttaa ja rakentaa jonkin tietyn lajin kautta.
B.  Mitä on mahdollisuus saavuttaa ja rakentaa jonkin toisenlaisen vastustajan avulla.
C.  Mitä on mahdollisuus saavuttaa ja rakentaa joidenkin muiden ympäristöpuitteiden vallittessa.

Voi olla, että jos antoisuutta ja rakentumista halutaan jotenkin maksimoida kohden sitä, mikä on kullekin hyvää hänen elämässään, niin vastustaja on erityisen tärkeä. Ehkä lajia voi peukaloida sopivaksi, tai sitten ympäristöä, tai molempia. Usein pelissä on säännöt, ja sääntöjen puitteissa saavutettu tulos on se, joka merkkaa, ja joka on kiintopisteenä. Kiintopiste on hyvä olla, vaikka sitä vaihtaisi, tosin sen kiintopisteen vaihtaminen voi tuoda jotain selkeän uutta ja hyödyllistä.

Lajeja kehittyykin kaiken aikaa lisää. Ei liene paha. Mikä onkaan viimein kilpailun suurin merkitys? Voisiko se olla jotain muuta, kuin mitä on tällä hetkellä?