Kirjoittaja Aihe: Hipin jupinat  (Luettu 6156 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Anemone

 • Vieras
Vs: Hipin jupinat
« Vastaus #20 : pe 15.04.2016, 00:17:12 »
Petuniat on kivoja kukkia, vaikka tavallisia ovatkin. Lakastuneet kukat nypitään pois, niin kukinta jatkuu runsaana. Jos taimet hujahtavat honteloiksi, niin ne kannattaa latvoa. Petuniat on niin kiitollisia, että ne pääsevät helposti taas kukkimisvauhtiin uudestaan. Jos ei kaikkia raaski latvoa kerralla, niin sitten vaikka ensin puolet ja kun ne latvotut ovat taas alkaneet kukkia, niin sitten latvotaan loput.

Sammaloitunut nurmikko kaipaa kalkitusta. Kannattaa tehdä juuri keväällä ennen kuin kasvu kunnolla alkanutkaan. Voi kalkita syksyllä vielä uudestaan, jos tosi paha sammaloituminen. Tai vuoden kuluttua usi kalkitus.

Nokkosilla on hurjan pitkät juuret. Niissä kyllä riittää kiskomista. Työllä kyllä saa kuriin, lopulta.

Helppoo ku heinänteko!

Poissa Hippi

 • Konkari
 • Viestejä: 1342
Vs: Hipin jupinat
« Vastaus #21 : pe 15.04.2016, 12:04:08 »

Tämä siirtyminen ulos viherpeukaloimaan on yksi merkittävä askel tielläni sosiaalisemmaksi ihmiseksi. On kynnys olla niin paljon näkösällä ja on merkittävä riski, että joku tulee vielä juttelemaan. Naapurin lapset toki tulevat ja varmaan haluavat olla apulaisena, mutta lasten kanssa minulla ei milloinkaan ole ollutkaan vaikeaa.

Tämä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun elämässäni hyppään tutkimattomiin vesiin todella lyhyellä harkinnalla tai peräti harkitsematta lainkaan. Työurallani luultavasti urani yksi merkittävimmistä lauseista on ollut "Minä voin tehdä sen". Tuo ei ollut pyrkimystä eteenpäin, vaan tavallaan askel taaksepäin. Olin ollut jo useamman vuoden suunnittelijana ja tuli kysymys siitä, kuka voisi sijaistaa yhtä ohjelmoijaa otona, jos jotain ongelmaa tulisi. Eihän tuossa muuten, mutta en ollut koskaan tehnyt töitä ko. ohjelmointikielellä. Tuon jälkeen kinusin jatkuvasti sellaisia töitä, joissa sain tehdä myös ohjelmointiosuuden itse ja niitä myös sain. Tästä oli myöhemmin hyvinkin edullisia seurauksia etenkin työn innostavuuden kannalta.

Myös lapseni olen hankkinut mitenkään suuremmin miettimättä asiaa, laskelmoimatta. Ehkä viimeisin noista on ikään kuin "tarkoituksella tehty" mahdollisimman pian edellisen syntymän jälkeen.

Poissa Hippi

 • Konkari
 • Viestejä: 1342
Vs: Hipin jupinat
« Vastaus #22 : pe 15.04.2016, 15:46:29 »


*huutonaurua*

Poissa Hippi

 • Konkari
 • Viestejä: 1342
Vs: Hipin jupinat
« Vastaus #23 : la 16.04.2016, 08:51:30 »
 
No niin, IS oli tehnyt taas klikkiotsikon, jossa kertoo YLE:n tehneen yllätyspäätöksen ja suosikkiohjelman poistuvan ruudusta. Alla oikeampi otsikko, sillä mitään yllätystä tuohon ei liity ja poistuva ohjelma on YleLeaks:

YleLeaks katoaa ruudusta – johtiko raju pilkka hyllytykseen?

Uutsiessa mainitaan, että "Virallisesti ollaan sovittu, että ohjelma on syksyllä tauolla, Ylen kulttuuri- ja viihdeohjelmien tilaaja Arttu Nurmi vahvistaa IS:lle.". Tivaamisen jälkeenkään Nurmi ei kerro mitään erityistä syytä lopettamisella tai tauolle. Sitäkään ei suoraan sanota, kummastako lopulta on kyse. Ohjelmahan on ostettu tuote ja ostaja/tilaaja voi lopettaa tilauksen sopimuksen päätyttyä.

Luulenpa, että syynä on, että hallitus yms poliitikot tekevät jo itse niin paljon ilmaista satiiria telkkuun, että kiintiö täyttyy jo siitä, joten ei kannata enää samanlaisesta hassuttelusta maksaa.


Tämän olisin ehkä laittanu TV-nurkkaan, mutten taaskaan löytänyt sitä parilla yritttämällä, joten olkoon sitten täällä.
« Viimeksi muokattu: la 16.04.2016, 08:52:29 kirjoittanut Hippi »

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5106
Vs: Hipin jupinat
« Vastaus #24 : su 17.04.2016, 01:07:30 »

Yle-leaksin huilaus ei haittaa. Tasapuolista tasapaksua puoluekarikatyyriä ilman osuvuutta. Roolihenkilöiden sisälukua ei voi näyttelemiseksikään sanoa. Ei ole lunastanut paraatipaikkaansa viikko-ohjelmassa. Ainakaan selvin päin ei naurata.

Ainakin syksyyn jo huilautettuja Noinviikouutisia sen sijaan kaipaa. Siinä on ollut terävää asiaanosuvaa poliittista satiiria
Hän on täällä tänään

Poissa Hippi

 • Konkari
 • Viestejä: 1342
Vs: Hipin jupinat
« Vastaus #25 : su 17.04.2016, 12:18:53 »
 
Juu, en minä sillä, että kaipaamaan YleLeaksia jäisin. Hiljattain sitä jo hiukan lyttäsin juuri tuon Noin viikon uutisten kustannuksella http://jatkumo.net/index.php?topic=30.msg56045;topicseen#msg56045. Eilenkin jäi tuo ja perässä tullut Uutisvuoto kokonaan huomiotta, vaikka telkku oli auki. Muutama Saanilan huuto pysäytti ihmettelemään menikö äijä lopullisesti sekaisin.

Tuo edellä mainittu uutinen sattui vaan sopivaan rakoon, kun pohdin Noin viikon uutisten mahdollista jatkoa syksyllä. Se mäiskii poliitikkoja oikein huolella ja nimen omaan syöttää takaisin päin näiden omia esiintymisiä. Enää ei kamalan paljoa tarvitse käsikirjoittaa, kun poliitikot huolehtivat fölmöilyistä ihan itse.

Hmm .. palautui mieleen yksi aikaisempi noiden tyyppinen lauantai-illan ohjelma. Nimi vaan ei nyt muistunut mileen, mutta näyttelijöinä taisi olla ainakin pari noista YleLeaksin näyttelijöistä. Siinä oli kuvitteellinen kunnanvaltuuston tai -hallituksen kokous. Tämä ohjelma mielestäni oli hauska ja sille ilmeisesti oli vain eduksi, ettei sitä tehty montaa tuotantokautta.

Huumoriohjelmat taitavat kulua aika nopeasti loppuun ja parhaimmillaan ne on vain parin tuotantokauden mittaisina.


Poissa Hayabusa

 • Konkari
 • Viestejä: 3155
Vs: Hipin jupinat
« Vastaus #26 : su 17.04.2016, 12:28:18 »
Hmm .. palautui mieleen yksi aikaisempi noiden tyyppinen lauantai-illan ohjelma. Nimi vaan ei nyt muistunut mileen, mutta näyttelijöinä taisi olla ainakin pari noista YleLeaksin näyttelijöistä. Siinä oli kuvitteellinen kunnanvaltuuston tai -hallituksen kokous. Tämä ohjelma mielestäni oli hauska ja sille ilmeisesti oli vain eduksi, ettei sitä tehty montaa tuotantokautta.

Tarkoitatko kenties Ihmisten puoluetta?

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Hipin jupinat
« Vastaus #27 : su 17.04.2016, 12:36:33 »

Poissa Hippi

 • Konkari
 • Viestejä: 1342
Vs: Hipin jupinat
« Vastaus #28 : su 17.04.2016, 12:54:33 »
Tarkoitatko kenties Ihmisten puoluetta?

Juuri tuota :D

Minulla tuossa vaikutti varsinaisen käsikirjoittaman hauskuuden lisäksi se, että nuo kokoukset muistuttivat meidän töissä pidettäviä "suunnittelukokouksia". Kokoukseen kutsutaan epämääräinen joukko ihmisiä ja ensimmäinen aihe onkin, ihmetellä mitä meidän pitäisi tehdä. Kokous yleensä päättyy siihen, että aika loppuu ennen kuin päästään mitään todellista saamaan aikaan, joten seuraavassa palaverissa sitten .... ollaan unohdettu, mitä viimeksi puhuttiin (koska kukaan ei tehnyt muistiota), joten aloitetaan alusta. Ja todellakin, eniten pihalla on liiketoiminnan asiantuntija, jonka pitäisi sitä kokousta vetää.Poissa Hippi

 • Konkari
 • Viestejä: 1342
Vs: Hipin jupinat
« Vastaus #29 : ma 18.04.2016, 18:45:00 »
Autottomana tulee aina joskus turvauduttua taksikyytiin, jos bussikyyti tuntuu kohtuuttoman hankalalta. Ilta-aikaan reilun vartin kestävä taksimatka on houkuttelevampi kuin tunnin kestävä vaihdollinen kruisailu bussilla. Samoin, jos on tullut hankituksi jotain hankalasti käsissä kannettavaa painavaa ostosta, niin silloin on helpompi hypätä taksin kyytiin.

Muutama viikko sitten viimeksi käytin taksia palatessani Kontulasta yhtiökokouksesta kotiin. Matka maksoi 33 euroa. Puoli vuotta aikaisemmin sama matka maksoi 25 euroa, joten hinta oli melkoisesti noussut lyhyessä ajassa.

Mitähän sitten tämä uutinen tuo tullessaan, jos esitykset menevät läpi?

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) esittää taksiliikenteen lupa- ja määräsäännöstelystä luopumista sekä säännösten karsimisesta.
--
Bernerin esityksen mukaan taksien hinnoittelu olisi jatkossa vapaata, kun nyt taksikyytien hinnat määrittää valtioneuvosto.
– Hinnoittelu on avointa. Yrittäjät saisivat itse määritellä hintansa.


Muissa maissa tuo lienee toiminnassa, mutta en oikein oivalla miten se toimii. Jos hinnat vaihtelevat firmoittain, niin pitääkö joka kerta reissuun lähtiessä tarkistaa netistä hinnat, jotta voisi arvioida, minkä verran matka tulee maksamaan?

Joskus nappaan taksin lennosta, mutta mistäpä sen jatkossa tietää minkä hintaisen pirssin pysäyttää. Olisiko tuossa tilanteessa sopivaa alkaa tinkaamaan taksoja ennen kyytiin nousemista ja jos kyyti on liian kallis, niin sitten vaan kiittää pysähtymisen vaivasta. Olisihan se aika hölmöä, että vasta perille päästyä kuulisi hinnan olevan tämän firman kyydillä 50 euroa, kun toisella firmalla olisikin ollut vain 40 euroa. Eihän nuo isoja rahoja ole, mutta noissa hinnoissa kuitenkin prosentuaalinen ero on liian iso, jos tuollaisena voisi toteutua.

Jos hinnoittelu on vapaata, niin vaatii pienoisia laskuharjoituksia verrata hintatasoa etukäteen. Jos firmoilla on erilaiset pohjataksat ja siihen vielä päälle eri kilometrihinnat tai voisiko jollain olla jopa aikaveloitus, joka ei olisi kovinkaan helposti ennustettavissa?


Soini kyllä ilmoitti jämäkästi, että perussuomalaiset eivät tuota esitystä tule hyväksymään ja Berner sanoo esityksellä olevan pääministerin tuki, jos nyt oikein sen uutisen muistin.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Hipin jupinat
« Vastaus #30 : ma 18.04.2016, 19:31:22 »

Asiallista ajattelua.

Taksiyrittäjien kilpailuttamista varten tarvittaisiin samalla jotain käytännön mahdollisuutta. Muuten on täysin markkinatalouden vastaista ehdotusta.

Poissa pimpelis pompelis

 • Konkari
 • Viestejä: 8453
 • Etevä ajattelija
Vs: Hipin jupinat
« Vastaus #31 : ma 18.04.2016, 19:36:35 »
Kyllä taksikyydin hinta pitää jatkossa etukäteen selvittää.
Tietyn firman takseilla on tietysti sama hinta joten pitäytyminen samassa firmassa helpottaa hinnan pohtimista - tietysti firma voi vaihtaa hintoja koska vain.
Ruotsista on kokemus, jossa suullisesti etukäteen sovitusta hinnasta oli matkan päättyessä erimielisyyttä. Meitä matkustajia oli kaksi, joten äänin 2 -1 pyydettiin soittamaan poliisi.
Hinnasta päästin yksimielisyyteen.

Poissa Hayabusa

 • Konkari
 • Viestejä: 3155
Vs: Hipin jupinat
« Vastaus #32 : ma 18.04.2016, 23:09:47 »
Ainakin Tukholman suurimmilla taksifirmoilla on mobiilisovellukset, joilla voi tilata taksin ja siinä saa samalla sitovan hinnan. Netistä tilaamalla saa myös halvemmalla kuin tolpalta otettuna. Mutta tosiaan taksifirmat ovat isoja ja kuskit ovat kaikki renkejä.

Poissa Hippi

 • Konkari
 • Viestejä: 1342
Vs: Hipin jupinat
« Vastaus #33 : ti 19.04.2016, 16:55:21 »
Ainakin Tukholman suurimmilla taksifirmoilla on mobiilisovellukset, joilla voi tilata taksin ja siinä saa samalla sitovan hinnan. Netistä tilaamalla saa myös halvemmalla kuin tolpalta otettuna. Mutta tosiaan taksifirmat ovat isoja ja kuskit ovat kaikki renkejä.

Onpa hankalaa, jos nettiä pitäisi kuljettaa mukanaan.  :-\

Saapa nähdä, miten kauan enää voi tulla toimeen ilman älypuhelinta. Tähän asti olen pärjännyt aivan mainiosti, mutta vähä vähältä tulee tilanteita, joissa se voisi olla käyttökelpoinen.

Sinnittelen edellen tavallisella puhelimella ja pitkän pennin olen säästänyt, sillä minulla on vasta toinen kännykkä nyt käytössä siinä kun moni ehtinyt jo liki kymmenkunta kuluttaa "loppuun" tavalla tai toisella. Tämä nyt ehkä noin viiden vuoden ikäinen kapine maksoi muistaakseni 39 euroa. Liittymä on ollut samassa firmassa pitkään, sillä kilpailua ei ole ollut. Perusmaksu 0,66 euroa kuukaudessa ja siihen puhelut päälle, niin lasku tulee muutaman kerran vuodessa ja on vajaa pari kymppiä.

Mutta en vielä ole huomannut tilannetta, että älykännykkä netteineen olisi ollut ehdottoman välttämätön kodin tai työpaikan ulkopuolella.

Anemone

 • Vieras
Vs: Hipin jupinat
« Vastaus #34 : ti 19.04.2016, 17:02:30 »
Minullakaan ei ole älypuhelinta. Ahkerana kirjaston asiakkaana huomasin jo vuosia sitten, että ensin kirjastoista hävisivät kynät ja paperi; eihän kukaan enää muistilappuja kirjoittele? Nyt ovat alkanet hävitä hakupäätteet, koska oletuksena on, että asiakkaat käyttävät mobiilejaan.

Poissa Hippi

 • Konkari
 • Viestejä: 1342
Vs: Hipin jupinat
« Vastaus #35 : ti 19.04.2016, 20:16:14 »

Uusi tuotantokausi viherpeukalointisarjasta alkoi juuri TV1:ssä

Rakkaudesta puutarhaan
Uusia jaksoja. Kausi 3, 1/8. Puutarhuri Alan Titchmarsh tuottaa iloa ihmisille, joiden oma puutarha on jäänyt vaille huolenpitoa. Aluksi kumpuilevaa pihaa muokataan niin että siitä voi nauttia myös pyörätuolista käsin.


Sarjan ideana on, että yleisö saa ehdottaa jonkun retuperällä olevan puutarhan kunnostusta jollekin läheiselleen ja valituille ammattilaisporukka tulee suunnittelemaan ja rakentamaan puutarhan. Tässä ensimmäisessä jaksossa oli perhe, jonka isä oli ollut ennen sairastumistaan innokas puutarhanhoitaja. Lihasheikkoutta aiheuttava sairaus oli edennyt niin, että isä oli pyörätuolissa eikä elinaikaa ollut enää paljoa jäljellä.

Perhe lähetetään toisaalle siksi aikaa, kun urakka on tekeillä ja he palaavat sitten työn valmistuttua ja ovat luonnollisesti aivan tohkeissaan kaikesta. Toteutuksessa otetaan tietysti huomioon ihmisten omat toiveet ja tarpeet, jotta lopputulos olisi mieluinen.

Usein nuo tausta tarinat ovat nyyhkyjuttuja, mutta ohjelman henki kuitenkin on positiivinen ja innostunut. Siitä näkyy hyvin, miten briteille on puutarha ”se juttu” ja hankalakin pläntti on saatava kukoistamaan, mikä vaatii välillä tuumaustaukoja ja ongelmien ratkomista. Ohjelmasta saa katsojakin hyvä vinkkejä puutarhaansa, jos sellaisen omistaa ja miksei myös sovellettavaksi parvekkeelle.

Alan Titchmarsh on erittäin miellyttävä juontaja ohjelmalle eikä tässä sarjassa sorruta ainakaan kovin paljoa imelyyden puolelle, vaikka maaperä sillekin olisi erittäin otollinen. Puutarhan rakentaminen on kuitenkin se ohjelman pääasia ja lopputulokset ovat silmäkarkkeja, jotka kelpaisivat minullekin. Kerrassaan leppoisa sarja.