Äänestys

Mikä sysäsi Näkökulman alamäkeen?

Adminin vaihtumiset
1 (1.6%)
Moderaattorien vaihtumiset
0 (0%)
Moderoinnin tiukkuus
3 (4.7%)
Moderoinnin löysyys
1 (1.6%)
Moderoinnin linjattomuus
4 (6.3%)
Yleinen riitely
3 (4.7%)
Parin-kolmen näkin aiheuttamat häiriöt
6 (9.4%)
4-9 näkin aiheuttamat häiriöt
2 (3.1%)
10+ näkin aiheuttamat häiriöt
0 (0%)
Keskustelufoorumien yleinen hiipuminen
5 (7.8%)
Vakiokirjoittajien väsähtäminen
8 (12.5%)
Ylläpidon kokeilut
4 (6.3%)
Uuudistusten puute
1 (1.6%)
Alustan vaihdos noin 2009
4 (6.3%)
Keskusteluaiheiden kapeutuminen maahanmuuton ympärille
9 (14.1%)
Jankkaaminen
7 (10.9%)
Julistaminen
4 (6.3%)
Juhailu
1 (1.6%)
Näkökulma säilyi yhtä hyvänä tai parani loppuun asti
1 (1.6%)

Äänestäjiä yhteensä: 22

Kirjoittaja Aihe: Näkökulman alamäki alkoi / ongelmat johtuivat.  (Luettu 24817 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Milja

 • Asiantuntija
 • Täysjäsen
 • Viestejä: 158
 • Miljaa hyvä tulee
Vs: Näkökulman alamäki alkoi / ongelmat johtuivat.
« Vastaus #200 : pe 15.09.2017, 20:07:05 »
Foorumi kuoli liian lempeään moderointiin. Toisaalta Amie ylläpitäjänä halusi omalla aikakaudellaan tietynlaista rähinää. Ei toki sitä kakkapissarähinähomottelua mitä täällä on nähty ja viljelty eräiden toimesta.

Nämä Socratekset ja Hibiscukset sitten ilmestyessään lopulta kaikkien hihat polttivat kun Näkökulman löysivät.

MC:n aika oli seesteistä, harmi että väsyi. Kaiholla muistellen sekä MC:tä että sen aikaisia frendejä.

2001 taisin liittyä.

Siinä taas Jaska Jokusen tyylinen typerä nostalgia. Mennyt on mennyttä ja yksisilmäisenkin olisi suunnattava katse eteen päin. Olen otettu siitä, että kuvittelet minunkin osuuteni vaikuttaneen Näkökulman lopettamiseen.

Mennyt on mennyttä ja nykyisyys nykyisyyttä, se on totta. Sinä olit persereikä Näkökulmalla ja nyt olet sitä täällä.
Uskon että elämäsi johdattelee samaa virtaa.

Saattaisin sanoa rumastikin, mutta jääköön. En palaa aiheeseen.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Näkökulman alamäki alkoi / ongelmat johtuivat.
« Vastaus #201 : pe 15.09.2017, 21:24:00 »
Keskustelun taso nimenomaan hiipui siihen, että paitsi ylläpidon, myös muiden voimat menivät näihin piirileikkien leikkijöihin. Mutta ylläpito oli ainut, jolla oli mahdollisuus ja valta Näkkäri lopettaa, tietysti.

On outoa, että tuntuu, että et näe mitään yhteyttä näivettymisellä, keskustelun hiipumisilla, keskustelun tason laskulla ja kirjoittajilla, jotka pelleivät piirileikkejään ylläpidon kustannuksella.


Keskustelufoorumeiden kaikki vaiheet ovat olleet arvokkaita, myös epäonnistumisineen. Omiin aloituksiini kuuluu paljon epäonnistumisia, ja joskus saatoin vielä lähteä jotenkin onnistumista hakemaan. Keskustelukulttuuri on sinällään jo hyvä, ellei mitään lopullisen hankalaa pääse syntymään. Hyvillään voi olla kaikista käänteistä. Sekin hyvä, että taustalla on ollut erilaisuutta, ja varmaan paljon eri toimijoiden vaikutuksesta, myös keskustelijakuntaa koskien. Jo Näkökulma koki itsessään muutoksia nähtävästi Monten ajoista lähtien, eli muutosta on syntynyt ajan kanssa. Ei siitä pahoillaan mitenkään tarvitse olla.

Tulee mieleen näistä kuluista ja osallistumisista tämänpäiväinen PS:n Laura Jokunen, jonka linjauksia vatvottiin. Mikä olisi se sopivin kanta, vaikka yhteisenä, Suomessa. Mitäs sitä liian pakotetusti hakemaan. Kantojen perusteluja voi käydä, ja siltä osin kun yhtenäisyyttä löytyy, voi näkemyskanta muotoutua toisin, ehkä paremmin palvelevammin. Näissäkin persujen teemoissa on paljon runnomisen meininkiä, eikä tuloksia saada hierrekohdissa tuolla tavoin. Jos tulosta haluaa, tulee mukana olla kuulostellen, ja vapausasteita pitäen, eikä polttaa soppaa pohjaan.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Näkökulman alamäki alkoi / ongelmat johtuivat.
« Vastaus #202 : pe 15.09.2017, 21:38:37 »
Opinpahan vain sen, että moderointi ei, ikävä kyllä, taida olla toimiva tai kannattava keino foorumia pitää.

Aivan kuin käytäntö kertoisi tähän suuntaan. Voi olla laajaa käytännön "näyttöä" asiasta.

Moderointi on hyvä esim virallisemmissa tilaisuuksissa, siis vaikka niissä, joissa on puheenjohtaja, ja jotain selkeän tavoitteellista päätöstä tarvitaan saada. Tai jotain selkeää suuntaa johonkin.

Päällepäsmäröiminen ei käy ihan mihin tilanteeseen vain, tai sinne suuntaan menevä. Siinä voi oikeasti rikkoutua jotain lainalaisuuksia, joihin olemme sidottuja. Jos toivomme jotain vapaamuotoisempaa, ja tälle on olemassa myös aitoa tarvetta, niin jos ristiriitoja ilmenee tämän tarpeen hoitelussa, tulisi käyttää muuta menettelyä kuin sitä liiallista ohjailua, jolloin hukataan se tärkeämpi, jota ollaan hakemassa, vaikkei aina ehkä tajuta suoraan.

On olemassa vapaamuotoisuuksia, jotka rikkoontuvat helposti vähäiselläkin typeryydellä, ja muuten kauniit asiat ja odotukset eivät ole kauniita joka tilanteessa. Foorumin linjoja pohdiskellessani olen jonkin verran kiinnittänyt huomiota siihen, että sitä vapaan oloista on mahdollista saavuttaa, ettei synny pakkoa olla liian vaikeassa tilanteessa, vaan voi hakea välkkiyttä vaikka muista foorumeista. Tätä mieltä olin aikoinaankin, eikä tämä tarkoita, etteikö tavoitteena kaiken aikaa voisi olla yhtenäisykehityskin, jos vain on luontevaa vaihetta siihen.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Näkökulman alamäki alkoi / ongelmat johtuivat.
« Vastaus #203 : pe 15.09.2017, 22:16:49 »
Ja kyllä, olen edelleenkin sitä mieltä, että oli isohko joukko kirjoittajia, jotka eivät kunnioittaneet modejen työtä tippaakaan, vaan ottivat annettuna etuna rähistä, vittuilla, jne. muuta, mikä ei sen foorumin säännöissä ollut sallittuna. Ulospäin se näytti kissa ja hiiri-leikiltä, jatkuvalta rajojen testailulta.

Jos ylläpitäjällä on keskusteluihin vaikuttavaa osuutta, tai hän voisi tehdä jotain parempaa omalta osaltaan, niin tälläisissa kohdissa ylläpitoa on minusta oikeus vaivata. Foorumia voi kritisoida, ja vallitsevia käytäntöjä. Voi kokea vaikeana, tosin siihenkin tottuu, tai syytä tottua, jos ei osaa/kykene riittävästi.

Ylläpitoa ei tule kuitenkaan painostaa liikaa, sillä hänelläkin on oltava valmiutta sopeutua parempaan, jos paranneltavaa näyttäisi ilmenevän, tai ainakin tarvetta parempaan, jolloin ylläpidolla on hyvä olla vapautta pyrkiä ymmärtämään toisenlaisia näkemyksiä. Yleensäkään asioihin ei tule suostua, ellei niitä itse oikein tajua, ellei lähde esim kokeilemaan jotain selkiytymistä (erilaisen) heittäytymisen kautta. Jos ylläpito on kuunteleva, ja keskustelijoita huomimaan pyrkivä, voi liiallista painostusta keventää, koska oman oppimisen sabotoimisestakaan ei seuraa välttämättä kuin hässäkkää, ja ehkä yleisempänä. Ei varmaan mitään niin kivaa, jos muuta odotetaan.

Ylläpidon roolia tule kuitenkaan erityisejmmin korostaa. Jos poikkeusta ilmenee, ja hänellä on jotain tuotavaa, mitä muilla ei ehkä ole, niin asia on eri. Jokin vastaveivin olemassaolokin voi merkata sitä, että yhteisö itse ohjautuu kohden parempaa, vaikka ylläpitäjästä ei ole kuin jonkin tyhmän töräyttelijäksi. Ääripäässä vaikka näin. Ylläpito on eri roolissa, ja siitä ei voi olla avautumatta jotain hullua tai parempaa. Siis erilaista joka tapauksessa, mikä voi sotkea hapatukseen joutunutta tilannetta. Voi tässä roolissa muutkin olla, kuten aidoissa debateissa kukin on toisilleen.

Jos keskustelijat ovat vasten toisiaan, ja hierrettä syntyy, niin vastaavasti näkemyksiä voi löytyä jonkinlaisena myös ylläpitoa koskien, ja jos tällä tasolla ei synny samanlaista, tai jotenkin samankaltaista ajatustenvaihtoa kuin muissa teemoissa, niin onhan tilanne aika epäkeskustelullista paikalla, jota tärkeänä, tosin usein varmaan turhan takia.

Onko niin, että ylläpidon paras kontribuutio syntyy, kun minimoi hölmöilyjä, eikä oikein muuta toimita. Joskus epäillyt tätä. Asiat aukenevat usein itsekseen, kun sopivaa avaajaa on käytettävissä, tai tilanteita käydään läpi sopivan kireästi ja rennosti myös. Erityistoimia ei keinotekoisena tarvita, eikä niiden päälle voi rakentaa jatkossa.

Suomalaiseen kulttuuriin kuuluu usein muu kuin hakeminen ja sen painotus, siis keskeneräisyys, jolloin odotuksena enemmän valmisasteista. Odotusten takia tulee tosiaan olla varovainen, ja ehkä lukkiutumiseen saakka, jolloin mitään lähtöä ei saada aikaan sen pelossa, että virheen päälle on muka jotenkin oikeutettua rakentaa lisää, kun on kerran lain asemaan julistettu, tulevan pohjaksi. En pidä täydellisestä rakentamisen yhteydessä, koska rakentaminen ei ole sen uuden kohdalla usein selkeän suoraviivaista, vaikka täydellisyyden suunta tavoitteena kiehtookin.

Jos rakenteilta odotetaan hyvää tai sopivaa pysyvyyttä, ja päällerakentamista, tai jotain puitteita muulle, niin näiden suhteen tulee olla erityisen avoin hakemisen suhteen, jolloin epäkeskustelullisuus sopii pysyvämmäklsi haetun osalta erityisen huonosti.

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5106
Vs: Näkökulman alamäki alkoi / ongelmat johtuivat.
« Vastaus #204 : su 17.09.2017, 02:18:55 »

Jatkumo on parasta mitä Näkökulman kaatajat - joihin toki kuuluu myös Juha - voivat toivoa yltävänsä. Ilman lopetetulta Näkökulmalta saatua joukkoa kelvollisia kirjoittajia uudelle foorumille olisi käynyt kuin kilpailemaan lähteneelle Tahan Vapaalle Näkökulmalle.

Näkökulman alamäestä puhuttaessa ansaitsisi ehkä hieman sivuta Jatkumon kehitystä. Juhan jupinoista ei ole minkään moiseksi linjanvedoksi, mutta kun hän tekee, mihin rahkeet riittävät, niin olemme kiitolliset foorumin käytettävänä pidosta. 

Juhan lisäksi alkuaankin muutaman nimimerkin voimakas esiintyminen on leimannut foorumia. Olen ajatellut että Taha toimi palkallisesti islamistisissa tehtävissä ja kirjoittaminen ainoalla foorumilla, joka ei häntä bannannut, kuului siihen. Foorumi toimi kokeilu- ja harjoituskenttänä. Kunnes tältäkin foorumilta aiheellisesti ulos heitettiin. Ilman ylivoimaisesti suurinta viestimäärää ja fooruminpidon uhkailua olisi ehkä voinut parhaimmillaan toimia jonkinlaisena islamilaisena variksenpelättinä.

hibiscus on ollut Tahan tapaan foorumin tasoa leimaavia kirjoittajia. Ensimmäisessä keskusteluviestissä foorumin avauksen jälkeen hän julistautui huru-ukkojen vastustajaksi ja kylvi barrikadilinjojen rakentamisen ajatuksen foorumin piirteeksi kuten oli Näkökulmallakin ollut rakentamassa. Jos yhteiskunnassa on tapahtunut poliittisesti oikealle siirtymisen kehitystä, niin foorumilla oikeistolaistumisen perämoottorina on toiminut hibiscus, jonka kanssa samaan leiriin ei halua kuin socrates. Poliittisena vastavoimana foorumilla on samantasoinen erityyppinen Toope, joka ei hänkään vaikuta yläpäällään ajattelevan, vaikkei alatyyliä kosolti viljele.

Toinen yleinen trendi, joka on Jatkumo-foorumilla nähty, on uskonnon arvon voimakas heikkeneminen. Siinä pelättinä en niinkään näe Toopea vaan islamin nimissä toimimisesta näkemämme uutiset. Kristinusko kärsii islaminuskoiseen toimintaan kohdistuvasta inhosta.

Tyylillisiä trendeja foorumilla on kullinlutkutusterminologialla laukaistu kielenkäytön ja käsittelyn painottuminen lisääntyvästi alapäähän. Asenne, jolla lie monet foorumit turmeltu, mutta josta socrates saa sisältöä elämäänsä.

Näkökulma perustettiin "Moskeijan kellarin homobaarina", monien näkemysten keskusteluareenana. Suhtautuminen uskontoonkin oli viileän luonnontieteellisen näkemyksen painottamaa. Kärkevä vastakkainasettelu kehkeytyi Näkökulman torilla ja temppelissä. Sitä en ole osannut älyttömänä jankkauksena arvostaa.
Hän on täällä tänään

Poissa Proto

 • Tulokas
 • Viestejä: 7
Vs: Näkökulman alamäki alkoi / ongelmat johtuivat.
« Vastaus #205 : ke 04.10.2017, 15:44:11 »
Ilman lopetetulta Näkökulmalta saatua joukkoa kelvollisia kirjoittajia uudelle foorumille olisi käynyt kuin kilpailemaan lähteneelle Tahan Vapaalle Näkökulmalle.
Totta. Juhallahan oli Näkökulman aikaan useita foorumiviritelmiä, jotka aina kuihtuivat alkuunsa. Muistaakseni aina lähdettiin isolla draamalla perustamaan omaa foorumia, sitten palattiin jatkamaan keskustelua Näkkärille.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Näkökulman alamäki alkoi / ongelmat johtuivat.
« Vastaus #206 : ke 04.10.2017, 16:09:48 »
Muistaakseni aina lähdettiin isolla draamalla perustamaan omaa foorumia, sitten palattiin jatkamaan keskustelua Näkkärille.

Ei ollut lähdöissä draamaa, keskusteluissa oli kyllä kipinää, joittenkin tahoilta, ja sitä tekee tietyt keskustelijat vähän paikasta riippumatta.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Näkökulman alamäki alkoi / ongelmat johtuivat.
« Vastaus #207 : ke 04.10.2017, 16:11:58 »
Jatkumo on parasta mitä Näkökulman kaatajat - joihin toki kuuluu myös Juha - voivat toivoa yltävänsä.

Ei tuo ole mitään. Kaatuihan omia foorumeitakin, tosin heikommilla lähtökohdilla.

Jos keskustelu itse ei ole se, joka on kaatunut, niin parempi. Tuokaan tosin ei ole tärkein arvo. Sanattomuus on paljon kivempi. Ainakin tavoitteena, jos ei heti aina yltäis.

Poissa Proto

 • Tulokas
 • Viestejä: 7
Vs: Näkökulman alamäki alkoi / ongelmat johtuivat.
« Vastaus #208 : ma 03.12.2018, 18:24:27 »
Ei ollut lähdöissä draamaa
Sun muisti pätkii.

Poissa Laika

 • Konkari
 • Viestejä: 5595
Vs: Näkökulman alamäki alkoi / ongelmat johtuivat.
« Vastaus #209 : pe 07.12.2018, 03:27:27 »
Uh niin ilmaisuvoimaista. Tuosta sinun pitää ottaa oppia, Juha. Katso, miten näyttävä entrée tehdään.
« Viimeksi muokattu: pe 07.12.2018, 03:29:43 kirjoittanut Laika »
Custom will reconcile people to any atrocity; and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw, Killing For Sport, Preface (1914)

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Näkökulman alamäki alkoi / ongelmat johtuivat.
« Vastaus #210 : pe 07.12.2018, 11:08:08 »
Ei ollut lähdöissä draamaa
Sun muisti pätkii.


En muista enää, miksi sanonut noin. Jotain varmaan ajatellut, kun noin sanonut.

Näkkärillä oli minusta draamaa siinä, ettei voinut osallistua täyspainoisesti. Tuottaja-ongelman koin rasittavaksi. Lähtö oli tässä mielessä helpotus, vaikka foorumit eivät kestäneet kauaa. Ei kaduta, että niitä tuli tehtyä.

Muuten ole kertonut, että ääliö olin myös, vaikka hyvääkin oli mukana. Foorumiyhteisön vaiheet ovat ihan ok. Kiva seurailla, eri vinkkelistä.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Näkökulman alamäki alkoi / ongelmat johtuivat.
« Vastaus #211 : pe 07.12.2018, 11:16:08 »
Muistaakseni aina lähdettiin isolla draamalla perustamaan omaa foorumia, sitten palattiin jatkamaan keskustelua Näkkärille.

Keskustelu useammassa ympäristössä on kivaa. Nyt en esim uskalla sitä tehdä samalla tapaa, vaikka haluaisin, jos aikaa, ja sopivia mestoja.

Kun on altavastaaja, ja hiipuminen on vain ajan kysymys, niin kirjoittaminen on kivaa, vaikka blogityyliin. Osallistumisevakkon hankaluus on rasittava, ja siihen voi liittää vähän toisenlaista tyyliä.

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5106
Vs: Näkökulman alamäki alkoi / ongelmat johtuivat.
« Vastaus #212 : pe 07.12.2018, 11:32:04 »

En kokenut Juhan lilliputtifoorumien perustamisissa mitään suurta näytelmää. Suurelta osin ne olivat pakopaikkoja niille, jotka oli Näkökulmalta aiheellisesti laitettu kirjoituskieltoon tai muuten olivat Näkökulmalle sopeutumattomia, yhteistoimintarajoitteisia.

Oli niissä tietenkin foorumin toimintamuotojen hapuilua, joka ymmärrettävästi ulkoruokintaan Näkökulmalta laitetttuja kiinnosti. Syntyihän siinä se olematon perusta jolla Jatkumo nyt toimii.

Kuolivat kiinnostavan substanssin puutteeseen. Olivat liiaksi itseriittoisuutta tavoittelevia hedelmättömiä umpioita.
Hän on täällä tänään

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Näkökulman alamäki alkoi / ongelmat johtuivat.
« Vastaus #213 : pe 07.12.2018, 11:49:28 »

Varmaan osa koki epäoikeudenmukaisuutta, tai kohtuuttomuutta, minun ja muiden mahtumattomien taholta. Tuntemukset olivat kyllä samoja, toisella puolellakin.

Nyt olen omasta puolestani asiaa käynyt läpi, ja varmaan moni muukin. Historiaa voi käydä edelleen, ja tehdä siitä oivalluksia. On melko hyvä teema.

Sohvaperunan ja Ajatusmyllyn perustamisaika oli nostalgista. Ei voi muuta sanoa. Toki näihin vaiheisiin liittyi rasittavampiakin tuntemuksia, siis negativismia. Ketjureaktio meni omalla softalla, se oli siten uudempi juttu, ylläpidon puolesta. Siitä jäi yhteisövaiheita ehkä vähiten mieleen.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Näkökulman alamäki alkoi / ongelmat johtuivat.
« Vastaus #214 : pe 07.12.2018, 16:38:51 »
Ei ollut lähdöissä draamaa
Sun muisti pätkii.

Kokonaan toinen  juttu on se,
miten itse kukakin koki,
ja miten kukakin ajatteli yleisemmästä kokemuksesta,
jos sellaista päätyi mielessään ennustamaan,
tai mitkä kukakin ajatteli jonkun yksittäisen jäsenen koennasta.

Osapuolikoennan kirjoa, tässäkin. Jos jotain koentaa olettaa yleisimmäksi, ja se saa vahvistusta, niin tästä voi joku poiketa, tai useampi, ja koskee myös heitä, jotka jotain koennastaan kertovat suoraan, tai epäsuorasti. Maailma on tässä mielessä vaikea tulkita, muiden puolesta, ja joskus omastakin puolesta.

Oikeastaan olisi helppoa, jos tietäisi aina sen, missä on menossa. Ei valinta- tai ratkaisu-ongelmaa. Ne tulisi automaationa siitä, mitä nyt sattuu tietämään, ja sillä tavoin automaationa, että vaikka jotain passelia ei olisi, valittavana, niin se valittu olisi silti sellainen, jota ei osaisi kyseenalaistaa, vaan luontevuus olisi se tila, josta ei poikettaisi.

Poissa Laika

 • Konkari
 • Viestejä: 5595
Vs: Näkökulman alamäki alkoi / ongelmat johtuivat.
« Vastaus #215 : pe 07.12.2018, 18:31:22 »
Proto ilmaisee viestissään edelleen enemmän ja elävämmin kuin sinä neljässä vastauksessasi. Katso nyt Juha, mikä ilmaisuvoima. Noin se tehdään oikein.
Custom will reconcile people to any atrocity; and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw, Killing For Sport, Preface (1914)

Socru

 • Vieras
Vs: Näkökulman alamäki alkoi / ongelmat johtuivat.
« Vastaus #216 : pe 07.12.2018, 18:43:24 »
Ei ollut lähdöissä draamaa
Sun muisti pätkii.


En muista enää, miksi sanonut noin. Jotain varmaan ajatellut, kun noin sanonut.

Näkkärillä oli minusta draamaa siinä, ettei voinut osallistua täyspainoisesti. Tuottaja-ongelman koin rasittavaksi. Lähtö oli tässä mielessä helpotus, vaikka foorumit eivät kestäneet kauaa. Ei kaduta, että niitä tuli tehtyä.

Muuten ole kertonut, että ääliö olin myös, vaikka hyvääkin oli mukana. Foorumiyhteisön vaiheet ovat ihan ok. Kiva seurailla, eri vinkkelistä.

Sun viimeinen järkevä teko oli räyhääminen näkkärin ylläpidolle. Sen jälkeen alkoi henkilökohtainen alamäkesi.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Näkökulman alamäki alkoi / ongelmat johtuivat.
« Vastaus #217 : pe 07.12.2018, 20:50:12 »
Proto ilmaisee viestissään edelleen enemmän ja elävämmin kuin sinä neljässä vastauksessasi. Katso nyt Juha, mikä ilmaisuvoima. Noin se tehdään oikein.

Odotukset ilmaisusta vaihtelee. Halusin kertoa juuri niitä asioita, joita halusin.

Lyhyt on elävämpää. Avasin asiaa ja löysin taas uutta. Se oli se juttu kuten usein.

Ihmiset elävät aika eri asioista. Lienee hyvä.