Kirjoittaja Aihe: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!  (Luettu 9716 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa J

 • Matkaaja
 • Seniori
 • Viestejä: 422
 • -Rajaton kulkija-
  • ScoMy WebSite
Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
« : ke 27.01.2016, 14:56:56 »
Tietyt tapahtumat saavat ihmiset kehittämään salaliittoja erilaisista aiheista. Salaliittoteoriat siis jossain määrin kiinnostavat ihmisiä, keräämällä sankoin joukoin kannattajia varsinkin erityyppisissä vaihtoehtomedioissa ympäri maailman. Monille tämä ilmiö tosin edustaa lähinnä pelkkää huuhaata, jolla on yksinomaan viihteellinen arvo. Osalle ihmisistä taas kaikenlainen teorisointi on keino etsiä vaihtoehtoista totuutta tylsään elämänmenoon.

Suuri osa ihmisistä suhtautuu kuitenkin salaliittoteorioihin varsin skeptisesti, sillä niiden taustalla olevien hämäräperäisyyksien epäillään olevan enemmänkin yleisen vallanhimon & rahan motiiveina. Salaliittiteoreetikot taas kehittelevät epäilystensä kautta jos jonkinlaisia teorioita, kumoten sinnikkäästi vallalla olevia käsityksiä. Mitkä tahot lopulta ovatkaan oikeassa, vai halutaanko vain yksinomaan levittää propagandaa ihmisten tietoisuuteen. Kuka omistaa lopullisen totuuden. Totuus voi kuitenkin olla jopa tarua ihmeellisempää?!

- Tässä siis aina ajankohtainen aihe käsiteltäväksi. Toivon mukaan tämä herättää keskustelua kirjoittajien keskuudessa niin puolesta kuin vastaankin. Yritän tietenkin itsekin parhaan kykyni mukaan viedä aihepiiriä eteenpäin, toki muiden palstalaisten suosiollisella avustuksella. Katsotaan sitten mihin se lopulta erilaisten kannanottojen & päätelmien kautta johtaa!

-Vaeltajan mieli harhailee-

Poissa Taha Islam

 • Lukija
 • Konkari
 • *
 • Viestejä: 8269
  • Vapaa Näkökulma
Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
« Vastaus #1 : ke 27.01.2016, 15:13:17 »
Salaliittoteoria on jotain, jonka tueksi ei ole todisteita. Esim. tarina 19 konekaapparista 11.9.2001 on salaliittoteoria. Salaliittoja on tietysti ollut vaikka miten paljon.
"Varsinainen asia, jos sellaista oli, jäi nyt kirjoittamatta. No, onhan päivä vielä huomennakin."

socrates

 • Vieras
Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
« Vastaus #2 : ke 27.01.2016, 15:57:58 »
Salaliittofanit pääsivät nauttimaan täysillä muutama vuosi sitten, kun telkusta tuli sarja Salaliittoteoriat Jesse Venturan johdolla. Katselin muutaman jakson.

En ole hirveän innostunut salaliittoteorioista, koska niissä on yleensä aika samanlainen juoni. Harvoin törmää uskottavaan tai todeksi osoittautuneeseen salaliittoteoriaan.

Toisaalta mikä on salaliitto? Esimerkiksi Hitlerin ja joidenkin muiden natsijohtajien pako Etelä-Amerikkaan on kiehtova teoria, mutta pikemminkin vaihtoehtoinen asioiden kulku kuin mikään salaliitto.

Salaliittoja kiinnostavampia ovat selittämättömät tapahtumat tai UFO-teoriat. Esimerkiksi Bermudan kolmion arvoitus on kiinnostava ja Area 51:n ympärille kertynyt myytti myös - tosin se onkin aika selkeä salaliittoteoria.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 15049
Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
« Vastaus #3 : ke 27.01.2016, 15:59:15 »
Tuohon Hitlerin ja muiden arjalaispossujen pakoon Etelä-Amerikkaan on varmaan helppo uskoa sen vuoksi että jotkut sinne pakenivatkin. Luin juuri jostain historialehdestä Klaus Barbiesta joka oli päätynyt nimenomaan sinne. Ja amerikkalaisten suosiollisella avustuksella!
Tapa itsesi - luonto kiittää luonnonystävää.

Poissa J

 • Matkaaja
 • Seniori
 • Viestejä: 422
 • -Rajaton kulkija-
  • ScoMy WebSite
Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
« Vastaus #4 : ke 27.01.2016, 15:59:41 »
Tietysti voidaan aina spekuloida sen pohjalta, ovatko mm. salamurhat, julkisuuden henkilöiden kuolemantapaukset, tai vaikkapa terrori-iskut tietyn valtaeliitin, valtiollisten elimien, tai joidenkin ryhmittymien jonkinlainen taitavasti järjestetty salajuoni. Tälläisiä tapauksia on ollut paljonkin epäilyksen alla, joita voi kukin tahollaan pohtia, onko niissä jotain todenperäistä vai ei.

Tälläiset epämääräiset epäilykset ovat kuitenkin jääneet usein miten todistamatta. Paljon on kuitenkin levitetty harhaanjohtavaa disinformaatiota eri tapausten johdosta. Vaatii kuitenkin melkoista medialukutaitoa, tai lähdekritiikkiä yleensäkin, että osaa erottaa väärän tiedon oikeasta. Mutta mikä sitten on oikeaa tietoa, kun asioista esitetään hyvinkin erilaisia näkemyksiä poikkeavine mielipiteineen.

Mikä tahansa kritiikki tosin voidaan kumota sillä perusteella, että jos sen esittäjä ei kykene perustelemaan, eikä todistamaan väitettään todeksi, niin hän on silloin tavallaan omien todistelujensa vanki. Salaliittoteorioitakaan ei tietenkään todista oikeaksi, tai vääräksikään väite niiden mahdollisesta totuudenmukaisuudesta, varsinkaan jos niiden perustana on tiedon puute.

Tilanne on kuitenkin toinen, jos voitaisiin aukottomasti todistaa, että jossakin tapauksessa on kyseessä virallisen tahon tarkoituksenmukainen harhaanjohtaminen, jossa salataan jotain yksityiskohtia oman edun nimissä; eli väitettyä asiaa ei kiistetä, mutta ei myöskään myönnetä. Tällöin erilaisille vainoharhaisille teorioille jää lukuisia tapoja saada asian tiimoilta asianmukaista, osin asiatontakin polemiikkia aikaiseksi.
-Vaeltajan mieli harhailee-

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 15049
Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
« Vastaus #5 : ke 27.01.2016, 16:09:53 »
Itse en ole (omasta mielestäni) kauhean monesta salaliittoteoriasta tavannut innostua. Jos ei semmoiseksi sitten mielly kiistely siitä onko maapallolla ollut aikojen saatossa tuhoutuneita korkeakulttuureita vai ei. Voisihan sitä ajatella niinkin että on salaliitto naureskella nurin kaikki hypoteesit moisten kulttuurien olemassaolosta. Mutta itse en usko että taustalla on joku sensurointihinku, vaan silkka luottamus siihen ettei niitä ole ollut.

Mutta tästä salaliittoteoriasta en pääse eroon, mikä tässä viime kuukausien aikana on alkanut netissä kehkeytyä, että Venäjä olisi taustalla vetelmässä naruista kun muslimit vaeltelevat ympäri Eurooppaa. En tiedä että kolahtaako teoria sen vuoksi että se yhdistää inhoni Putinin hallitusta kohtaan inhooni niihin ihmisoikeusrikkomuksiin ja naisten alistamiseen mitä muslimimaissa kautta vuosien on saanut kuulla (=lukea) tapahtuvan. Kaksi kamaluutta kimpassa - tervemenoa ja kaiketi tässä on alettava kanniskella kylttiä jossa lukee THE END IS NEAR. Mutta en tiedä pitäisikö siihen yhdistää myös sana REPENT kun en tiedä että mitä tässä pitäisi katua ja mitä tahoa kohtaan.

Toivon tietysti että kyseessä on vain teoria, mutta mutta...
Tapa itsesi - luonto kiittää luonnonystävää.

Poissa Nuori kotka

 • Konkari
 • Viestejä: 14241
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
« Vastaus #6 : ke 27.01.2016, 16:19:42 »
....Esim. tarina 19 konekaapparista 11.9.2001 on salaliittoteoria. Salaliittoja on tietysti ollut vaikka miten paljon.

Salaliittoja on tosiaan ollut vaikka kuinka paljon ja tänään on myös paljon suunnitteilla:

"Viranomaisten haaviin Venäjällä jäänyt ääri-islamisti kertoo maassa olevan valmisteilla useita terroritekoja."

"Europol: Isis suunnittelee laajamittaisia hyökkäyksiä Eurooppaan."


Islam on rauhan uskonto,
VA.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Taha Islam

 • Lukija
 • Konkari
 • *
 • Viestejä: 8269
  • Vapaa Näkökulma
Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
« Vastaus #7 : ke 27.01.2016, 17:07:52 »
Toisaalta mikä on salaliitto?

Niitä on monenlaisia, mutta yleinen määritelmä voisi olla se, että kaksi tai useampi ihminen liittoutuu salaa tekemään jotain, joka on laitonta, moraalitonta tai haitallista muille. Siten esimerkiksi raitiovaunuliikenteen kasvun sabotointi USA:ssa oli salaliitto, Rainbow Warriorin upotus ja Kuuban kriisi olivat salaliittoja.
"Varsinainen asia, jos sellaista oli, jäi nyt kirjoittamatta. No, onhan päivä vielä huomennakin."

Poissa J

 • Matkaaja
 • Seniori
 • Viestejä: 422
 • -Rajaton kulkija-
  • ScoMy WebSite
Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
« Vastaus #8 : ke 27.01.2016, 19:01:46 »
Sitten on tietenkin nämä hämäräperäiset salaseurat yms. ääriliikkeet, jotka kehittelevät epäilystensä pohjalta erilaisia teorioita lukuisista tapahtumaketjuista, jotka maltillisemmin suhtautuvat kuittaavat pelkkänä sattumana. Joillakin vannoutuneimmilla ääriajattelijoilla saattaa olla taipumus nähdä jotain salamyhkäistä toimintaa sielläkin, missä sitä ei ihan ensimmäiseksi luulisi esiintyvän. Mutta yhteistä tällekin ilmiölle on se, että nk.'virallinen' totuus ei heille kelpaa, koska vallanpitäjät voivat itsekin sepittää kuvitteellisia salaliittoja, vastustajiensa päänsä menoksi.

Fanaattisimmat epäilijät kuvittelevat jopa, että koko maailmanhistoria olisi jonkun salaisen organisaation valvonnassa, jossa aikaisemmat sodat, suuronnettomuudet, sekä muut maailmanpoliittiset murroskohdat olisivat osana tätä salaisten järjestelmien & koneistojen toimintaa. Skeptisimmät kriitikot pitävät esim. ilmastonmuutosta jonkinasteisena poliittisena huijauksena, missä tietyt tahot toimivat järjestelmällisesti taloudellisen hyödyn toivossa.

Toisin sanoen, vaikka jokin teoria osoitetaankin vääräksi, se voidaan tulkita jonkun laajamittaisemman salaliiton aikaansaamaksi hämäysoperaatioksi. Lisäksi mikä tahansa kritiikki voidaan osoittaa tyhjäksi, sillä perusteella että propagandan levittäjät ovat itse osallistuneet salaliittoon, joko maksettuna, tai muuten vaiennettuna. Näin salaliiton nimeen vannovat, sekä sen puolesta liputtavat ainakin itse näin uskovat.

Voidaanko hyvällä syyllä sitten todistaa ainakin kärjistetyimmillään teoria, että salaliittoteorioita tukevat ihmisryhmät uskovat lähes mitä vain, kunhan se jollakin tavalla tukee omia ennakkoluuloja. Näin sosiaalisen median aikakaudella, kaikenlaista vaihtoehtoista ajattelua edustavat saavat paljonkin kannattajia taakseen; kaupitellakseen valheita, jotka sitten jotkut hyäuskoiset ostavat omakseen, ilman itsekritiikin häivääkään.
« Viimeksi muokattu: ke 27.01.2016, 19:08:08 kirjoittanut J »
-Vaeltajan mieli harhailee-

Poissa Nuori kotka

 • Konkari
 • Viestejä: 14241
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
« Vastaus #9 : ke 27.01.2016, 20:04:22 »

Siten esimerkiksi raitiovaunuliikenteen kasvun sabotointi USA:ssa oli salaliitto,....

Ja islamistien päivittäiset raakalaismaiset terroriteot?   Eikun siis - niiden lavastaminen islamistien tekemiksi.....
Ja juutalaisten tuhomainen toisessa maailmansodassa jne..

VA.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Taha Islam

 • Lukija
 • Konkari
 • *
 • Viestejä: 8269
  • Vapaa Näkökulma
Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
« Vastaus #10 : ke 27.01.2016, 20:23:14 »
Fanaattisimmat epäilijät kuvittelevat jopa, että koko maailmanhistoria olisi jonkun salaisen organisaation valvonnassa, jossa aikaisemmat sodat, suuronnettomuudet, sekä muut maailmanpoliittiset murroskohdat olisivat osana tätä salaisten järjestelmien & koneistojen toimintaa. Skeptisimmät kriitikot pitävät esim. ilmastonmuutosta jonkinasteisena poliittisena huijauksena, missä tietyt tahot toimivat järjestelmällisesti taloudellisen hyödyn toivossa.

Ei nyt ihan koko maailmanhistoria, mutta esimerkiksi Euroopan ja USA:n lähihistoriaan on ilmeisesti vaikuttanut salaseura, jonka perusti Cecil Rhodes ja joka tunnetaan eri nimillä: https://en.wikipedia.org/wiki/Carroll_Quigley#Quigley_and_the_Round_Table_group

Toki jotkut salaliittoteoreetikot liukuvat alien-osastolle, mutta salaseurat on ihan todellisia ja jopa virallisia.
"Varsinainen asia, jos sellaista oli, jäi nyt kirjoittamatta. No, onhan päivä vielä huomennakin."

Poissa a4

 • Konkari
 • Viestejä: 3998
Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
« Vastaus #11 : ke 27.01.2016, 21:16:48 »
Itse en ole (omasta mielestäni) kauhean monesta salaliittoteoriasta tavannut innostua. Jos ei semmoiseksi sitten mielly kiistely siitä onko maapallolla ollut aikojen saatossa tuhoutuneita korkeakulttuureita vai ei. Voisihan sitä ajatella niinkin että on salaliitto naureskella nurin kaikki hypoteesit moisten kulttuurien olemassaolosta. Mutta itse en usko että taustalla on joku sensurointihinku, vaan silkka luottamus siihen ettei niitä ole ollut.
en tiedä mistä sensurointihingusta tai salaliitosta puhut, mutta ehkä tämä linkki valaisee aihetta:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Varhaiset_korkeakulttuurit

katsoin juuri uudelleenlämmitetyn x-files-sarjan ensimmäisen jakson. syrjäytyneen oloinen fox mulder sai taas elämäänsä sisältöä ja uutta uskoa!
myös dana scully joutuu punnitsemaan tapahtumia päivitetyin teemoin.
uusi minisarja on siis joulun veroinen syntymäjuhla ainakin kaikille kotisohvien salaliittoteoreetikoille.
nyt odotellaan enään iltalehdistön tuoreita ufo-havaintoja itärajalta.

Poissa J

 • Matkaaja
 • Seniori
 • Viestejä: 422
 • -Rajaton kulkija-
  • ScoMy WebSite
Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
« Vastaus #12 : ke 27.01.2016, 21:34:07 »
Toisaalta nämä salaseurat, kuten vapaamuurarit ovat nykyisin kansainvälisiä järjestöjä, vaikkakin aika suljettuja organisaatioita edelleenkin. Mutta ovatko niiden kokoontumiset, tai toiminta nyt mikään varsinainen uhka ulkopuolisille, vaikka kyseisenlaiset ääri-ilmiöt voidaan hyvällä syyllä jossain mielessä kyseenalaistaakin. Aika hurja väite on sekin, että jotkut tahot pitävät näiden järjestöjen toimintaa jopa maailmanrauhaa uhkaavina; jossa kansallisia hallituksia kontrolloisi jokin maailmanlaajuinen salaliitto-organisaatio, johon olisi sekaantunut poliitiikan, sekä talousvaikuttajien tunnettuja edustajia.

On väitetty, että tälläiset salaseurat olisivat liittoutuneet keskenään, tavoitteenaan uusi maailmanjärjestys, jossa totalitäärinen kapitalismi saisi vallan. Jotkut uskovat että nämä laajalle levinneet järjestöt verkostoineen pystyisivät manipuloimaan osakemarkkinoita, valuuttaa, kansallisia poliittisia päätöksentekoelimiä, tai tiedotusvälineitä. On jopa väläytelty, että tälläinen valta-asema toisi mukanaan vakavan kybersodan, tai yleisesti ajatellen jopa laajamittaisemman terrorismin uhan. Joidenkin mielestä tälläisillä päämäärillä voisi siis olla otollisissa olosuhteissa varsin arvaamattomat seuraukset.

Oikeastaan näkisin asian mielumminkin näin, että tiedon valtatiellä surffailevilla on vielä pahempi sekä konkreettisempi ongelma, joka on salaliitoteorioitakin arveluttavampi ilmiö. Kun erityyppisiin uutislähteisiin sisällytetään usein propagandistiselta vaikuttavaa materiaalia, jää katsojan/kuulijan vastuulle, miten hän siihen reagoi. Kykenevätkö ihmiset kuitenkaan oikeasti erottamaan tästä sekavasta uutisvirrasta vakavasti otettavaa sisältöä, vai uppoaako heihin kaikki perusteettomat, järjenvastaisilta tuntuvat valheellisetkin artikkelit. Onko siis kriittiseltä ajattelulta näin ollen valtamedian toimesta katkaistu siivet, kun kuitenkin samaan aikaan järjestelmällinen aivopesu informaatiotodellisuuden syövereissä on käynnissä!
« Viimeksi muokattu: ke 27.01.2016, 21:40:42 kirjoittanut J »
-Vaeltajan mieli harhailee-

Poissa Taha Islam

 • Lukija
 • Konkari
 • *
 • Viestejä: 8269
  • Vapaa Näkökulma
Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
« Vastaus #13 : ke 27.01.2016, 21:38:00 »
Ei ne salaseurat ketään mihinkään suorastaan pakota. Jos et toimi kuten johtaja käskee, sinua ei kutsuta toista kertaa. Vallanhimo ja eliittiin kuulumisen halu pitää huolen siitä, että teet kuten käsketään. Niinhän se on kaikissa suljetuissa organisaatioissa.
"Varsinainen asia, jos sellaista oli, jäi nyt kirjoittamatta. No, onhan päivä vielä huomennakin."

Poissa Nuori kotka

 • Konkari
 • Viestejä: 14241
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
« Vastaus #14 : ke 27.01.2016, 21:47:49 »
Ei ne salaseurat ketään mihinkään suorastaan pakota.

Puhut nyt muslimiyhteisöistä.....

VA.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 15049
Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
« Vastaus #15 : ke 27.01.2016, 21:58:44 »
Itse en ole (omasta mielestäni) kauhean monesta salaliittoteoriasta tavannut innostua. Jos ei semmoiseksi sitten mielly kiistely siitä onko maapallolla ollut aikojen saatossa tuhoutuneita korkeakulttuureita vai ei. Voisihan sitä ajatella niinkin että on salaliitto naureskella nurin kaikki hypoteesit moisten kulttuurien olemassaolosta. Mutta itse en usko että taustalla on joku sensurointihinku, vaan silkka luottamus siihen ettei niitä ole ollut.
en tiedä mistä sensurointihingusta tai salaliitosta puhut, mutta ehkä tämä linkki valaisee aihetta:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Varhaiset_korkeakulttuurit

katsoin juuri uudelleenlämmitetyn x-files-sarjan ensimmäisen jakson. syrjäytyneen oloinen fox mulder sai taas elämäänsä sisältöä ja uutta uskoa!
myös dana scully joutuu punnitsemaan tapahtumia päivitetyin teemoin.
uusi minisarja on siis joulun veroinen syntymäjuhla ainakin kaikille kotisohvien salaliittoteoreetikoille.
nyt odotellaan enään iltalehdistön tuoreita ufo-havaintoja itärajalta.

En puhunut mistään oikeasta salaliitosta, vaan sanoin että voisi ajatella että sellainen olisi olemassa joka kieltää "muinaiset korkeakulttuurit". Itse en usko että sellainen kieltosalaliitto on. Uskon että skeptikot ovat ihan aidosti skeptikkoja, eivätkä valehtele päin näköä.

***

Minäkin katsoin juuri X-fileet. En oikein jaksanut innostua Illuminaati-hommelista. Sanaa ei mainittu, mutta sehän se on se kaikkien salaliittojen äitee, eli että jokin vallanpitäjien klikki yrittää saada koko maailman orjuutettua. Mielestäni tuo salaliittoteoria kumoutuu sillä että mitä hemmettiä tätä maailmaa enempää edes viitsisi orjuuttaa? Paksusti voivat eli raharikkaat ovat jo niin saakutin rikkaita, että mitä he enempää muka kaipaisivat? Että köyhistä tulee ihan totaalisia zombeja, kun eivät vielä ole tarpeeksi suuria idiootteja?
Tapa itsesi - luonto kiittää luonnonystävää.

Poissa J

 • Matkaaja
 • Seniori
 • Viestejä: 422
 • -Rajaton kulkija-
  • ScoMy WebSite
Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
« Vastaus #16 : ke 27.01.2016, 22:04:26 »
Sehän näissä sisäpiirin järjestöissä onkin omanlaisensa ilmiö, esimerkkeinä juurikin salaseurat, uskonnolliset lahkot, osin myös poliittiset organisaatiot, joissa ryhmäkuri on usein niissäkin aika tiukka. Nämä järjestöt elävät tavallaan omassa tarkoin suunnitellussa systeemissään, jossa aktiivinen vuorovaikutus oman piirin ulkopuolisiin tahoihinkin on tiukasti säädeltyä.

- Mitä sitten tulee edelleen salaliittoteoreettikkojen päämääriin, niin tuntuu välillä siltä, että on niillä ajatusten tasolla välillä jotain järkevääkin sanottavaa. Jos he tosissaan kykenevät aukottomasti kyseenalaistamaan yhteiskuntaa hallitsevan valtapelin epäkohtia; tai paljastamaan suoranaisia huijauksia, jotka perustuvat poliittisiin tarkoitusperiin nojaten, niin silloin kai voidaan ainakin puhua jonkinlaisesta totuuden etsinnästä vakavastiotettavanakin agendana. 
« Viimeksi muokattu: ke 27.01.2016, 22:07:37 kirjoittanut J »
-Vaeltajan mieli harhailee-

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 15049
Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
« Vastaus #17 : ke 27.01.2016, 22:09:36 »
Ehkäpä salaliittoteoreetikkojen pähkäilyistä voi hyötyä silläkin tavalla, että kun he keksivät millaisia salaliittoja voisi olla, niin niiltä vältytään kun idea tulee julkiseksi ja sitä on sitten vaikeampi kenenkään salaa päästä hyödyntämään...
Tapa itsesi - luonto kiittää luonnonystävää.

Poissa Taha Islam

 • Lukija
 • Konkari
 • *
 • Viestejä: 8269
  • Vapaa Näkökulma
Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
« Vastaus #18 : ke 27.01.2016, 22:31:20 »
Sehän näissä sisäpiirin järjestöissä onkin omanlaisensa ilmiö, esimerkkeinä juurikin salaseurat, uskonnolliset lahkot, osin myös poliittiset organisaatiot, joissa ryhmäkuri on usein niissäkin aika tiukka. Nämä järjestöt elävät tavallaan omassa tarkoin suunnitellussa systeemissään, jossa aktiivinen vuorovaikutus oman piirin ulkopuolisiin tahoihinkin on tiukasti säädeltyä.

- Mitä sitten tulee edelleen salaliittoteoreettikkojen päämääriin, niin tuntuu välillä siltä, että on niillä ajatusten tasolla välillä jotain järkevääkin sanottavaa. Jos he tosissaan kykenevät aukottomasti kyseenalaistamaan yhteiskuntaa hallitsevan valtapelin epäkohtia; tai paljastamaan suoranaisia huijauksia, jotka perustuvat poliittisiin tarkoitusperiin nojaten, niin silloin kai voidaan ainakin puhua jonkinlaisesta totuuden etsinnästä vakavastiotettavanakin agendana.

Esimerkiksi Federal Reserven perustaminen oli salaliitto ja siihen osallistuneet ovat kertoneet suhteellisen avoimesti tekemisistään. Sitä vaan ei voi käsittää, että miksi järjestelmää ei lakkauteta välittömästi, mutta sillä onkin juuri tämä vetovoima, josta John Lennon kirjoitti:

There's room at the top they're telling you still
But first you must learn how to smile as you kill
If you want to be like the folks on the hill


Hassu sattuma, että CIA:n palkkatappaja oli juuri työvuorossa ovimiehenä kun Chapman oli saanut päähänsä tappaa Lennonin.
"Varsinainen asia, jos sellaista oli, jäi nyt kirjoittamatta. No, onhan päivä vielä huomennakin."

Poissa J

 • Matkaaja
 • Seniori
 • Viestejä: 422
 • -Rajaton kulkija-
  • ScoMy WebSite
Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
« Vastaus #19 : ke 27.01.2016, 23:10:14 »
Siinä se salaliittojen vetovoima taitaa ollakin, että tehdään toiminnasta läpinäkyvää, hakemalla huomiota asialle jota ollaan ajamassa, omia tai sitten vahvasti sitoutuneiden sidosryhmien tarkoitusperiä noudattaen. Merkillepantavaa tässäkin tapauksessa on, että salaliittoteoreetikot harvoin paljastavat etukäteen omat epäilynsä, vaan tarttuvat syöttiin vasta jälkikäteen, jolloin he tekevät väitteillään valtamedioissa uskottavamman vaikutuksen, saamalla sen myötä myös parempaa näkyvyyttä väitteilleen.

Esimerkiksi skeptisimmät teoreetikot ovat täysin varmoja ilmastotutkijoiden poliittisesta tiedehuijauksesta, joka heidän mielestään ilmiselvästi nakertaa ilmastopolitiikan, sekä tätä kautta polittisten järjestelmien uskottavuutta. Tämän he sitten paljastivat ilmastosopimusten tullessa julki. Heidän tulkintansa mukaan ihmisiä on johdettu harhaan; eli koko ilmastonmuutos tutkimustuloksineen on lavastettu, joten vedätyksen takana ei voi olla muu kuin järjestäytynyt salaliitto.

Samaan sarjaan kuuluu kieltämättä myöskin holokaustin, tai kuulentojen kieltäminen. Näidenkin tapahtumien olemassaolo kiistetään jyrkästi, koska niiden takana epäillään olevan jonkintasoinen korruptoitunut propagandakoneisto. Puhumattakaan sitten eräiden kuuluisuuksien 'salamurhiin' liittyvien epäselvyyksien vatvomisen seurauksena syntyneet spekulaatiot, jotka ovat saaneet jopa viihdeteollisuuden vaikutusvaltaiset tekijät heräämään. Näin eri tahot koittavat tahallaan harhaanjohtaa toisiaan, usein taloudellinen voitonpyynti mielessään.
« Viimeksi muokattu: ke 27.01.2016, 23:13:08 kirjoittanut J »
-Vaeltajan mieli harhailee-