Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]
91
Kamari / Vs: Kodin merkitys
« Uusin viesti kirjoittanut Toope ma 16.10.2017, 23:21:32 »
http://shrinkthatfootprint.com/how-big-is-a-house
Keskimääräisiä asuinpinta-aloja per asukas. Yllättäen USA:ssa suurimpia, Kanadassa ja Australiassa suurimpia pinta-aloja/asukas!

Suomessa asutaan yllättävän ahtaasti. Kun Helsinki haluaa kasvaa, kaupungissa asutaan pian vielä ahtaammin, mutta tuotahan vapaavuoret haluavat. ::)
92
Kamari / Vs: Kodin merkitys
« Uusin viesti kirjoittanut Roger B. Cannister ma 16.10.2017, 23:15:57 »
Suomi on hyvä koti. Olen asunut 5:llä eri paikkakunnalla, Suomessa.

Et kai vaan muuttanut paikkakunnalta toiselle paremman elintason perässä? Eikös se ole hyväksikäyttöä ja tuomittavaa. Muuttaa saa ainoastaan jos on vainottu.
93
Kamari / Vs: Kodin merkitys
« Uusin viesti kirjoittanut Toope ma 16.10.2017, 23:06:18 »
Suomi on hyvä koti. Olen asunut 5:llä eri paikkakunnalla, Suomessa.
94
Temppeli / Vs: Selkounet
« Uusin viesti kirjoittanut Anemone 2.0 ma 16.10.2017, 23:05:46 »
Kas, olipas poikkeuksellinen yö, sillä muistan nähneeni unen. Ja se oli ihan mukava, vaikkei tuntunut mitenkään erityisen merkitykselliseltä. Olin unessa konsertissa, jonka järjesti ja jossa esiintyi eniten fanittamani muusikko/säveltäjä (nimi jääkööt mainitsematta). Oikeassa elämässä hän on jo kuollut ja unessakin yleisö tiesi, että hän oli vakavasti sairas ja esiintyi viimeistä kertaa. Kuulijat hän oli henkilökohtaisesti kutsunut konserttiin ja hän vastasi itse kaikista konsertin kustannuksista. Tämän hän teki osoittaakseen kiitollisuutta uskollisille faneilleen. Konsertin esityspaikka oli jokin isohko talo, jossa oli useita huoneistoja, joista oli kulkuyhteys toisiinsa. Esitys siirtyi tilasta toiseen eikä ollut mahdollista olla koko ajan kuulolla. Joku tiloista oli kivijalkakahvila, jossa muistan istuneeni jonkin aikaa ja nauttineeni jotakin tarjottavaa. Mietin pöydän ääressä hetkisen, että onpa ihmeellistä tulla kutsutuksi tällaiseen tilaisuuteen kun esiintyjä vielä viimeisillä voimillaan järjestää konsertin. Oli aistittavissa, että esiintyjä kuolisi aivan muutaman päivän sisällä. Silti itse esityksen taiteellinen taso oli yhtä korkea kuin hänellä aina. Kahvilan pöydästä lähdin siirtymään jonnekin lähemmäksi tilaa, jonne esiintyjä oli siirtynyt. Konsertin päätyttyä kättelin esiintyjää ja kiitin konsertista.

No niin, jos nyt olisi sen verran rentoutunut olotila, että saisin jotain irti tästä vähän hankalalta vaikuttaneesta tapauksesta.

Kuules Anemone, vaikuttaa siltä, että unen keskeiset elementit ovat seuraamasi henkilö (”muusikko”) ja siirtyminen paikasta toiseen. Koska muusikko oli unessa jäähyväiskonsertissaan, olet ilmeisesti saanut tältä henkilöltä sen ohjauksen (teini-iästä asti!), jonka juuri hän voi antaa. Elämäsi suuntavaloksi ilmaantuu aikanaan joku uusi hahmo. Sellainen on todennäköisesti jo olemassa tai mielessäsi kiteytymässä, vaikka saatat tuntea eläväsi vailla ohjausta tällä hetkellä. Esityksen siirtyminen tilasta toiseen niin, että et koko aikaa pystynyt esiintyjää näkemään ja kuulemaan viittaa myös mahdollisuuteen, että saatat itse hakeutua uuteen paikkaan. Olet tähän valmis, koska et ahdistunut tilanteesta, vaikka se hieman harmittikin. Olet pitkään tuntenut päiväelämässäsi, ettet ole oikein joukkoon kutsuttu. Huolesi on turha. Olet löytänyt itsellesi sopivan sosiaalisen ympäristön, jossa tarjottavaakin pääset kahvilapöydässä nauttimaan. Kättelit esityksen taiteilijaa eikä mielessäsi ollut haikeutta tai huolta hänen kunnostaan. Voit kävellä elämäsi uuteen vaiheeseen vankoin askelin ja vaihtaa biisiä.

Unta voisi yllättäen pitää myös enneunena, koska viime viikolla voitin arvonnassa liput konserttiin, jossa esiintyi viime aikoina eniten kuuntelemani yhtye. Olin siis kutsuttu ja esiintyjänä oli ehkä uusi johdattajani. Konsertissa paikkani oli ikkunan ääressä, josta näkyi kadulle (vrt. kahvila kivijalassa). Esityksessä oli yksi välitauko, jonka aikana bändin "tähti" tuli baarin puolella käymään. Kiitin häntä ja kysyin tulevasta levystä.

En pidä itseäni enteitä näkevänä tyyppinä, joten torjun kuitenkin ajatuksen enneunesta.
95
Temppeli / Vs: Kumpi oli ensin, uskonto vai mielenvikaisuus?
« Uusin viesti kirjoittanut Toope ma 16.10.2017, 23:05:36 »

Toisin sanoen, on v...n tyhmää väheksyä kristillisyyttä arvo- ja moraalipohjanamme. Riittää kun katsomme kilpailevia uskontomalleja ja niiden pohjalta rakennettuja malleja, niin näemme missä olemme onnistuneet ja nuo toiset epäonnistuneet modernin yhteiskunnan rakentamisessa. Meidän tulisi arvostaa historiaamme, eikä halveksua tai hylätä sitä, kuten nykyaikana tapahtuu.

Uskonto on ollut hyvä toimintamalli, kun suomessakin ruotsin kuninkas on alistanut väestön omaan valtaansa.

Kirkkojen kautta on ihmiset sidottu noudattamaan lakeja ja samalla annettu ihmisille tottelevaisuuden palkkioksi tyhjiä lupauksia ikuisesta elämästä.

Se on onnistunut oikein hyvin, kun lukutaidoton ja kirjakieletön kansa on omaksunut ilosanoaa tietämättömyyttään.
Mutta eikö se ole asioiden nykytilanteessa lapsellista, että edelleen tuota syntistä valehtelijalaitosta pitäisi kunnioittaa heidän historiallisten pettämistensä ja ihmisten hyväksikäytön vuoksi.
Suomi toki kehittyi vähitellen tuon ja muun eurooppalaisen kehityksen myötä 1900-luvun lopulle mennessä yhdeksi maailman hyvinvoivimmaksi valtioksi...
Ei Ruotsin valta, eikä sittemmin Venäjän valtakaan pelkkää pahaa tuonut, toivat myös sivistystä ja kehitystä. Kansallisvaltiomme lopulta loi sen nykyaikaisen hyvinvointivaltiomme.
96
Temppeli / Vs: Kumpi oli ensin, uskonto vai mielenvikaisuus?
« Uusin viesti kirjoittanut Toope ma 16.10.2017, 22:57:36 »
Kusipäitähän me kaikki olemme, tavalla tahi toisella. Mikään muu ei kiinnosta kuin oma hyvä.
Kyyninen käsitys toki. Ihmisellä on mahdollisuus pyrkiä parempaan, oma laiskuus, puutteellisuus tms. rajoittavat.
97
Temppeli / Vs: Kumpi oli ensin, uskonto vai mielenvikaisuus?
« Uusin viesti kirjoittanut Toope ma 16.10.2017, 22:45:56 »
Uskon että ihminen voi olla täysin moraalinen ilman mitään uskontoakaan. Hyvän tekeminen on palkinto itsessään, ja pahan tekemättä jättäminen on yksinkertaisesti helpompi ja turvallisempi vaihtoehto useimmissa tilanteissa...

Yksilökohtaisesti kyllä. Yhteisö vaatii nähdäkseni yhteisiä arvo- ja moraalisääntöjä, jota esim. uskonto tai ideologia luo. Suuri yhteisö tarvitsee jonkinlaista uskonto- tai aatepohjaa yhteisölliselle perustalleen. Muuten ei ole kestävä yhteisö.
98
Vapaa / Vs: Ärsyttäviä asioita (First World Problems)!
« Uusin viesti kirjoittanut Anemone 2.0 ma 16.10.2017, 22:45:16 »
Ihan perkeleestä nämä netin nk. "asiakaspalvelut". Jouduin tekemisiin Elisan >:( kanssa kun en enää löytänyt Saunalahden puheluiden saldotiedustelua. Lueskelin ohjeita ja lähetin niiden mukaan kyselytekstarin kahteen eri numeroon. Ei vastausta. Sitten lähetin viestin Elisaan, jossa kerroin, että tiedustelu ei toimi. Sähköpostiin tuli viesti, että sinulle on vastattu OmaElisaan >:( >:(. Ihan paska "palvelu", koska sieltä on vaikeaa löytää mitään. Ja olisi ollut paljon palvelevampaa lähettää vastaus suoraan meiliin eikä OmaElisaan, jonne tietysti joutuu KIRJAUTUMAAN ja sitten haahuilemaan, että missä ne viestit nyt on. Sitten se viesti: neuvoi vielä yhden tekstarikyselyn, jolla puhelusaldo pitäisi saada. Ei onnistunut, joten lähetin UUDEN viestin taas tästä epäonnistumisesta. Vittu mitä paskaa! >:( >:( >:(
99
Verstas / Vs: Tietokone- ja nettinurkka
« Uusin viesti kirjoittanut Jaska Jokunen ma 16.10.2017, 22:40:23 »

Muistankos oikein että WPA2 koskee nimenomaisesti uuden laitteen kytkemistä langattomaan verkkoon niin että tukiasema kertoo laitteelle liittymiseen tarvittavan avaimen (usein kirjoitettuna modeemin tai muun langattoman tukiaseman pohjassa olevaan tarraan) niin että hirvittävän pitkää koodia ei tarvitse liittyvään laitteeseen naputella. Varsin tarpeellinen mahdollisuus jos liitetään laitteita joissa ei edes ole kirjainten syöttöön kykenevää näppäimistöä, mutta tukiaseman  asetuksissa WPA2 on asetettavissa käyttöön/pois. Ja tuon WPA2:n heikosta tietoturvasta on varoiteltu iät ja ajat.

100
Temppeli / Vs: Jumala ja Allah...
« Uusin viesti kirjoittanut Norma B ma 16.10.2017, 22:30:19 »
Indeed. Olen siinä käsityksessä että virallinen tiede pitää juurikin tuota Baabelin vankeutta lähtölaukauksena sille että juutalaiset alkoivat aktiivisesti kehittää uskonnollis-kansallista identiteettiä yhteneväiseksi. Tai jos ei tuo vankeus, niin se että sieltä annettiin lupa palailla kotikonnuille. Tarvittiin joku Suuri Tarina että monet porukat saadaan integroitua. Silloin tuskin oli mitään geneettisesti puhdasta juutalaisten ryhmääkään kuten nykyään, eiköhän se erottautuminen ja "erikoistuminen" alkanut vasta tuossa paluuliikkeessä.

Että papit ne sitten rustailivat Mooksen kirjoja kokoon. Sehän toki ei täysin epää sitä mahdollisuutta että tämmöinen Mooses on voinut ollakin, mutta totuutta siitä miten kaikki kävi ja kuka oli ja niin edelleen ei minkään sortin uskonnollinen eepos voi kertoa. Yhtään sen enempää kuin joku Odysseia kertoo sellaisenaan toden tarinan, vaikka siinäkin on kaikenlaisia todelliseen historiaan viittaavia piirteitä. Muistaakseni mm. joku saari jossa haisee kun siellä käsitellään jotain kotiloita, tai jotain tämmöistä.
Sivuja: 1 ... 8 9 [10]