Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Vapaa / Vs: Putkirempan vertaistukiryhmä
« Uusin viesti kirjoittanut Chama ti 25.04.2017, 12:17:44 »
Tietysti jos lähtökohdaksi otetaan ihmislajin selviytyminen suhteessa esimerkiksi muihin eläinlajeihin, voidaan hyvinkin päätyä Rentun kuvaukseen vahvuudesta. Ymmärtääkseni nyt kuitenkin vahvuutta ollaan lähestytty ihmisyksilön näkökulmasta. Sitä paitsi, mikäli vahvuus oletetaan ihmislajin tyypilliseksi ominaisuudeksi, ei meillä pitäisi olla mitään keskustelemista, koska olemme kaikki lajimme sitkeitä edustajia.
22
Tori / Vs: USA, USA, USA
« Uusin viesti kirjoittanut Saares ti 25.04.2017, 12:05:08 »
Keijo Kullervolla on toispuolinen muisti. Hän kernaasti unohtaa ne  kymmenet miljoonat ihmiset jotka Stalin tapatti. Ei tule sanaakaan kommunismin hirmuhallinnon tuomitsemiseksi.


Sitten vielä...

Kaikki kai muistavat mitä Adolf Hitler teki kannattajiensa kanssa juutalaisille, vammaisille ja muillekin marginaaliryhmille aikanaan?

Aika hyvin on nykyinen Saksa saanut hyvän maineensa takaisin. Paras ja ymmärrettävin tapahtui kun Saksa otti maahanmuuttajia ja pakolaisia sotaa käyvistä maista osoittaen empatiaa, sympatiaa hädässä oleville.
Aivan samoin voisi Venäjäkin osoittaa solidaarisuuttaan kun aika on siihen kypsä. Olihan heilläkin Stalininsa aikoinaan.

Ihminen on Peto joka vaatii elintilansa ottamalla sen hyvällä tai valitettavan usein pahalla.
Pienet valtiot joutunevat olemaan välitilassa ja luovimaan omia pursiaan kivien ja karikoiden ohi niillä eväillä ja ymmärryksellä mitä on tarjolla.

Muisto Keijo Kullervo

Sitten vielä...
Kaikki muistavat länsisaksalaisten suuren katumuksen ja itsesyytöksen toisen maailmansodan jälkeen. Miten ollakaan kommunistiset itäsaksalaiset sanoutuivat irti näistä väittäen olevansa syyttömiä Hitlerin ajan julmuuksiin.
Koska näemme tai kuulemme Venäjältä samanlaista historian läpikäymistä, myös mustien kohtien ruotimista?
23
Vapaa / Vs: Putkirempan vertaistukiryhmä
« Uusin viesti kirjoittanut Renttu ti 25.04.2017, 12:04:12 »
Chama, TSS,

Premissinne on väärä, ja se perustuu ihmiskunnassa vain erittäin vähän aikaa (Alle 100 vuotta) vallinneeseen, pääasiassa hyvinvoineiden elämänkokemukseen, ja siitä kumpuaviin näkemyksiin. Yleisellä tasolla voidaan sanoa, että ihminen on erittäin vahva ja sitkeä laji. Tuota vahvuutta on vähän jeesusmaista mittailla ihmisen tunne-elämän perusteella, vaan se kannattaa mitata ihmisen sopeutuvuuden ja selvitytmiskyvyn perusteella.

Sanokaa mitä sanotte,  mutta luonto on armoton ja julma paikka, jossa ei käsiä väännellen ja hymistellen pärjää. Se, että ihminen on levinnyt kaikkialle maapallolla kertoo parhaimmin kyvystämme sopeutua - siis voittaa lukemattomille muille lajeille ylivoimaisiksi osoittautuneet maantieteelliset olosuhteet. Samalla olemme raivanneet meille uhaksi olevia lajeja ja toisia ihmisiä (Tavalla tai toisella heikompia) pois tieltä.

Nyt kun on arvioitu, että ihmisen älykkyys on tulevaisuudessa laskemaan päin, se johtuu siitä, että olemme onnistuneet kehittämään itsellemme niin paljon teknologisia apuvälineitä, ettei aivoja tarvitse käyttää mihinkään sellaiseen vaativaan, joihin niitä on vielä vähän aikaa sitten jouduttu käyttämään.

Kotikissan aivojen hermokytkentöjen määrä on yksi kolmasosa siitä, mitä villikissan. Villikissa joutuu käyttämään päätään enemmän tai vähemmän jatkuvasti, kotikissan ei tarvitse kuin olla vaan.

Jos tilannetta vertaa ihmiseen, niin moderni elämä - hektistä, kovaa taloudellista kilpailua, ajankäytön ongelmia, sosiaaliset ja taloudelliset oravanpyörät jne. heijastuvat enemmän mentaalipuolelle, kuin varsinaiseen yksilön tai lajin olemassaolon taisteluun. Kulttuurimme ja ajanhenkemme tuottaa erilaisia henkisiä vaikeuksia ja mielisairauksia, mutta henkinen hyvinvointi ja mielenlaadun tasapainoisuus eivät silti ole mikään absoluuttinen premissi sille, mistä vahvuus yksilön ominaisuutena juonnetaan. Voi olla henkisesti epävakaa, ja silti mitä sitkein ja vahvin pirulainen. Onni, ilo ja henkinen  tasapainoisuus ovat ideaaleja ja hyveitä, mutta eivät missään vaiheessa perusedellytyksiä sille, mitä ovat vahvuus ja selviytyminen.
24
Vapaa / Vs: Putkirempan vertaistukiryhmä
« Uusin viesti kirjoittanut socrates ti 25.04.2017, 12:01:47 »
Ei kukaan kestä kaikenlaisia vastuksia, vaan vahvuus perustuu kokemukseen jostain tietystä kriisistä ja joillain noita kokemuksia on laajemmalta spektriltä kuin toisella.

Oma faijani kunnostautui sodassa kovissa paikoissa ja oli ihan hukassa, kun keski-iässä kohtasi tavallisia siihen kuuluvia pulmia kuten fyysikan heikkeneminen ja lasten lähtö kotoa. Vei aikansa ja hän tottui käsittelemään niitä vanhana hyvin.

Eräs toimittaja soitti Trumpille kesken kuuminta pukukoppijuttukohua ja kysyi, aikooko hän luovuttaa. Trump vastasi, ettei tämä tunnu missään, koska hän on ollut liike-että yksityiselämässään verrattomasti kovemmissa paikoissa. Kyllä konkarit osaavat.
25
Vapaa / Vs: Vihapuhe - käytännön keissejä
« Uusin viesti kirjoittanut Vanha Vihtahousu ti 25.04.2017, 11:59:24 »

....Olisi jännä kokeilla (olen haaveillut vain) pukeutua naiseksi, romaniksi, muslimiksi tai turbaanisikhiksi ja koetella reaktioita kadulla, bussissa, kaupoissa, baarissa, virastoissa.

Jotkut kokeilevat, että miltä tuntuu saada vihapostia:

Jenkeissä muslimi, apulaisprofessori Azhar Hussain yritti kerätä sympatiaa ja empatiaa lähettelemällä itselleen anti-islamilaista vihapostia ja keksimällä joutuneensa hyökkäyksen kohteeksi......
ISU professor arrested, accused of making up threats and attack
http://www.tribstar.com/news/isu-professor-arrested-accused-of-making-up-threats-and-attack/article_c7ca5b60-26d9-11e7-a35a-0f3c7868f652.html

Uhriutuminen on joillakin geeneissä....?

VV.
26
Vapaa / Vs: Rempat ja remputus – kremppailu
« Uusin viesti kirjoittanut Keijo Kullervo ti 25.04.2017, 11:56:07 »
Mullakin on kevätflunssa...

Kolmas päivä podettuna että eiköhän tässä mene parisen viikkoa eli 14 päivää kunnes kohenen.

Muisto Keijo Kullervo
27
Vapaa / Vs: Putkirempan vertaistukiryhmä
« Uusin viesti kirjoittanut Lenny ti 25.04.2017, 11:52:51 »


Niin, ei tämä minusta mistään vahvuudesta kerro, vaan hyvästä toimintakyvystä. Se, että pystyy huomioiman toiset samalla kun jatkaa elämänsä rutiineja, kertoo mielestäni enemmänkin vahvuudesta.

Usein perheissä näkee juuri esim. läheisen kuollessa toimintatapoja, joissa pyritään oman elämän jatkumiseen, rutiineilla tai muilla tavoin, ja ohitetaan toisten suru. Aivan kuin heidän menetyksensä ei olisi yhtä paha tai syvä kuin oma. Eli mielestäni toimintakykyinen välttämättä ei ole erityisen vahva ihminen, omaapahan vain tätä toimintakykyä. Ei toimintakyky sinällään takaa vahvuutta, siis.

Eli omasta mielestäni todellakin ihmisen vahvuutta voi mitata vain sen mukaan, miten hän toisten kanssa toimii. Jaksaa toimia. Ymmärtää toimia. Haluaa toimia.

T: Xante

Sekoitat henkisen vahvuuden empatiaan.

Vähän sama kävi mielessä. Eihän piittamaton tai jopa umpitollo välttämättä ole mitenkään "heikko".
28
Verstas / Vs: Huumoria (nro 2)
« Uusin viesti kirjoittanut Keijo Kullervo ti 25.04.2017, 11:52:18 »

"Sanotaan, että lähes kaikki suomalaiset ovat lottovoittajia, niin mekin vaimoni kanssa, olemmehan suomalaisia.

Voitimme eilen kokonaiset 20 euroa kahdella eri ruksaamisella.

Jotta lottoamattomat, niitäkin kuulemma on, tulisivat oikein katkeriksi, sanon, että olemme voittaneet muulloinkin lotossa."

Onnellisina


"Totuus kuitenkin on, että laitan Lottoon tai laitamme Lottoon paljon enemmän kuin mitä olemme sieltä voittaneet... Varma toive jota kaikki lottoajat elättelevät: "Mutta jospa se joskus kuitenkin tärppää." Emme lottoa kuin muutamalla rivillä, mutta joka kolmas tai neljäs kuukausi laittanemme 50 euroa tietokonelottoon vaihtelevin menestyksin."

Muisto Keijo Kullervo + vaimoni...
29
Verstas / Vs: Huumoria (nro 2)
« Uusin viesti kirjoittanut urogallus ti 25.04.2017, 11:44:25 »
Vakituinen asiakas saa luonnollisesti parempaa palvelua. http://www.is.fi/kotimaa/art-2000001055442.html?nomobile=2


"Reiska oli putkassa tuhat kertaa – sai poliisilta palkinnoksi konjakkipullon ja kyydin Paskolammelle

1990-luvulla asiat olivat toisin. Reiska-niminen mies sai poliisilta konjakkipullon palkinnoksi, kun hän oli ollut putkassa tuhannennen kerran. Enää tällainen palkitseminen ei olisi mahdollista, koska siitä ”tulisi sanomista”.
Monet yritykset myöntävät työntekijöilleen tunnustuksia ja palkintoja vuodenvaihteen tienoilla. Kaakkois-Suomen poliisikin ryhtyi humoristisesti pohtimaan sitä, pitäisikö sen palkita ”vuoden asiakas”.

Poliisien kahvipöytäkeskustelu yltyikin niin pitkälle, että eräs komisario muisti 1990-luvulta tositarinan, jolloin yhtä vakioasiakasta palkittiin. Ja ei ihan tavanomaisesta syystä, eikä ihan tavanomaisella palkinnolla.

Kävi ilmi, että eräs Reiska-niminen mies oli ollut Kouvolan putkassa tuhannennen kerran 8.8.1991.

– Aamulla putkan eteisessä oli Reiska palkittu konjakkipullolla, jonka jälkeen partio oli tarjonnut hänelle kyydin Paskolammen rannalle nauttimaan kauniista kesäpäivästä. Reiska piti sanansa siitä, ettei palkintopullo aiheuta poliisipartiolle myöhemmin tehtävää, Kaakkois-Suomen poliisi kertoo asiasta Instagramissa, jonne se on ladannut myös kuvan Reiskan ikivanhasta putkakortista todistusaineistoksi.

Putkakortin perusteella Reiska oli päätynyt putkaan usein juopumuksen takia."

30
Tori / Vs: Ranskan presidentinvaalit
« Uusin viesti kirjoittanut Vanha Vihtahousu ti 25.04.2017, 11:40:01 »

Pitää vielä jatkaa, että ei Le Pen suinkaan ole vielä vaaleja hävinnyt. Yllättiväthän äänestäjät viime vuonna Yhdysvalloissa ja Britaniassakin ja Le Pen on nyt haastaja ja rakentaa kampanjansa sen mukaan. Kannattaisi keskittyä mm. talousasioihin ja hallituksen arvosteluun.

Laitavasemmiston Mélechonin äänimäärä oli 1. kierroksella noin 20 prosenttia ja hänen EU:hun kielteisesti suhtautuvaa äänestäjäkuntaa menee paljon Le Penin taakse. Vasemmistolla ei ole omaa ehdoksta ja sosialistien Benoit Hamonin kannattajat eivät välttämättä mene Macronin taakse. Hallitukseen tyytymättömät ranskalaiset saattavat nyt protestoida äänestämällä Le Peniä ja ne joiden mielestä Macron ei ole heille mieluinen ehdokas jäävät kotiin. 

Yllätys on mahdollinen.....

VV.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10