Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Tori / Vs: Torin uutiset (nro 2)
« Uusin viesti kirjoittanut Juha ma 22.10.2018, 19:19:23 »

Menestynyt design-yrittäjä: Vammaisuus ei ole työkyvyn este – "Olen siitä elävä esimerkki"

https://yle.fi/uutiset/3-10468620

Propagandaa, toistona?


Milloinkahan tuodaan esiin päinvastainen tapaus, jossa ei ole mitään vikaa, mutta ei vaan toimi. Joskus vika löytyy vaikka miten, sen lääkärit tietää, paitsi ehkä vakuutus-puolen tahot. Joskus taas vikaa ei löydy millään, joka on esteenä.

Työntekijällä on tietysti velvollisuus osallistua. Itse näen työn arkisesti, eikä se ala eikä lopu, niin kauan kuin eletään. Missä on hyvä, ja mikä on parasta ihmiselle, niin vahtelee tilanteen mukaan. Ikä eräs tekijä, joka huomioitava.

Eläkerjärjestelmä näyttää aika hassulta. Samoin tämä lokerosysteemi, ja mitä kaikkea tässä onkaan. En usko, että selville saa kuin lakimies, ja kieroiluun erikoistuneet tapaukset. Ehkä se on tarkoitus. Oikeasti veikkaukseni on samalla ihan arvelu, joka kuvannee melko hyvin tilannetta.
22
Tori / Vs: Torin uutiset (nro 2)
« Uusin viesti kirjoittanut kertsi ma 22.10.2018, 19:14:42 »
Minä en allekirjoita ollenkaan kotihoidon/lähihoitajien arvostelua. En ole itse kumpaakaan, mutta nähnyt läheltä paljon heidän tekemistään.

Tottakai lähihoitajakoulutukseen hakee jonkin verran ongelmaihmisiä, koska se ei ole kovin hohdokas homma, josta kilpailtaisiin, mutta dokut sun muut veijarit poistuvat siitä työstä hyvin nopeasti, jos edes aloittavat, koska se on niin rankkaa.

Kotihoidolle sattuu tietenkin kömmähdyksiä, koska he työskentelevät jonkun kotona, missä lääkkeet ja hoitotarvikkeet ovat hujan hajan tai jotain voi puuttua. Lisäksi kohde on usein sekava henkilö, jonka ohjeet ovat ristiriitaisia tai mahdottomia toteuttaa.

Olosuhteet huomioon ottaen kotihoito tekee ihmeitä. On järjetöntä moittia heitä joistain pikkuasioista.

Ovatko pikkuasioita esimerkiksi siivoamatta jättäminen, roskien tyhjentämättä jättäminen ja ruoan lämmittämättä jättäminen, voileipien tarjoamatta ja kahvin keittämättä jättäminen? Tilalle tarjottu paskanjauhaminen tekee varmaankin ihmeitä kotoihoidon vanhuksille. Olen seurannut tuota touhua useamman vuoden, joten tiedän, mistä puhun. Varmaan on kunnollisiakin kodinhoitajia, jotka käyvät useampana vuonna samojen vanhusten luona ja tekevät työnsä kiitettävästi. Minä nyt vain en ole sellaisia nähnyt. Valitukset evät auta. Selitellään kunnollisten työnhakijoiden puutteella ja kiireellä. Onneksi tuo kyseinen vanhus kuoli rauhallisesti sairaalassa.

Omat kokemukseni omaisen hoidosta ovat kyllä laidasta laitaan. Osa kotihoitajista tekee työnsä hyvin, mutta on niitä mätämuniakin joukossa. Pahimpana sattumuksena oli se, kun heidän laiminlyöntinsä johdosta omaiseni joutui hengenvaaraan, särki erään luunsa kaatuessaan ja sai vammoja, ja joutui sairaalaan. Ja kaikkea siltä väliltä.
23
Tori / Vs: SDP:n muodonmuutos
« Uusin viesti kirjoittanut hibiscus ma 22.10.2018, 19:10:57 »

Mitään uutta lakia.....   ei käytännössä tarvita.

SDP (lue: SAK:n vasemmisto) on kevään eduskuntavaaleja varten teettänyt Eesti Reklaami Öh:llä uuden mainoksen ja iskulauseen:

"SDP - jo sata vuotta taistelua demokratiaa vastaan!"


Kyseessä ei valitettavasti ole vitsi vaan Antti Rinne paksuine ay-kavereineen pelaa nyt todella likaista peliä. Toivottavasti Suomen kansaa ei onnistuta kusemaan silmään ja siirtämään valta Arkadianmäeltä Hakaniemeen. Temppua yritettiin jo sata vuotta sitten - kun toverit uskoivat saavanasa apua Venäjältä........


VA.
Jauhat samaa vanhaa 100-vuotista paskaa edelleenkin. Maistuuko hyvälle? Keksisit joskus jotakin järjellistä uuttakin, mutta turhapa sinulta on sellaista odottaa. Sipilä  hallituksineen on se taho, joka on temppuillut jatkuvasti ja pelaa edelleen likaista peliä. Nyt hän vei keskeneräisen lakiesitykseen eduskuntaan, kun tiesi saavansa luottamuslauseen hallituspuolueiden enemmistön takia. Hän kuvitteli, ettei eduskunnan päätöstä vastaan lakkoilla. ihan väärä oletus. Lakkoil on  tähdätty Sipilän työvoiman irtisanomissuojan heikennystä vastaan. Siinä tutisevat myös kokoomuksen ja keskustan kansanedustajien pöksyt. Ensi vaalien jälkeen kansanedustajia lentää pihalle samoin kuin Sipilän hallituskin.Sinisille jää vain kaluttu luu käteen. 
24
Tori / Vs: Torin uutiset (nro 2)
« Uusin viesti kirjoittanut Juha ma 22.10.2018, 19:05:44 »

Vaikea sanoa, missä voi työntekijällä olla vastavoiman paikkaa, jos ei ole selkeästi otetta suhteessa työnantajaan.

Lakkojuttu lienee vähintä tässä. Ei joustava, mutta ehkä sitä joustavuutta ei oikeasti olla hakemassa, työelämään. Ei työelämän tule olla vain yrityspuoli, vaikka nykyään näin pitkälle on.

Kai tässä olisi hyvä tutkimuksen paikka, että miksi työelämä ei kuulu kaikille, jos kuuluvuutta mitattaisin. Mitenkä, jos haetaan osuvuutta?

Riittääkö työkuvioksi vain yksipuoleinen ehdotus, että kuinka tulee käydä?


Oma kompurointi työelämässä ei liity juuri työnantajiin. Ongelmat omasta takaa muualla. Onkohan näin muillakin ongelmaisilla. Kyvyttömyydestä puhuu myös työnantajapuoli, mutta ei ehkä vaivaudu kovin selkeästi siihen, mikä on taustalla. Ehkä ei sen sektorin toimi. Käytännössä nyt taitaa työntekijöitä kuitenkin hallinnoida.

Muuten luontevuus on työtä ja toimeentuloa ajatellen asia, jossa voisi todeta: Hitossa ei voisi olla enempää selkeyttämistä (HEVOES). Ehkä fiksuimmat kiertää niin kaukaa kun voivat.
25
Tori / Vs: Torin uutiset (nro 2)
« Uusin viesti kirjoittanut Norma B ma 22.10.2018, 19:02:24 »
En tiedä tästä tyypistä yhtään mitään, mutta ihmettelen että eräässä FB-ryhmässä hänet haukuttiin täysin. Aivan kuten kuvatekstissäkin lukee, hänen olisi pitänyt olla hyvin tiedostava. Kenties itkut vääntää sen johdosta että kaikki eivät ole lapsena käyneet ravintolassa? (En minäkään ole. Itkekäämme sitä.) Lisäksi hän kuulema hakee vain kuuluisuutta. No, voi olla. Mutta noin kaikenkaikkiaan haukuista tuli sellainen olo että "väärin syötetty". Ja lisäksi hänen olisi pitänyt "arvovaltaisen" raadin mielestä olla myös komeampi...

Siinä se ravintolaelämys nyt sitten on:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005872659.html?fbclid=IwAR2IuDNQka6SZeUEESH9JKZgGQ2JoB_KV1noSkakCsDg_Phx8pHkpIjMS9M
26
Tori / Vs: Torin uutiset (nro 2)
« Uusin viesti kirjoittanut Juha ma 22.10.2018, 18:58:03 »
Kunnan hommissa on mukavampaa olla kuin yksityisen - varsikin pienen - firman töissä. Jos yksityisen pientyöntajan töissä laiskottelee, kokee varastavansa häneltä. Hänhän saa elantonsa siitä, että minä teen hänelle töitä, joista hän maksaa. Jos kunnan hommissa laiskottelee, varastamisen tunnetta ei samalla tavalla tule, koska palkka maksetaan jo varast... verotetulla rahalla. Teenpä työni huonosti tai hyvin, palkkani maksamiseen käytettävä raha on jo kerätty ihmisiltä.

Ei joutenolo ole välttämättä mukavaa töissä. Riippuu tosin töistä, että miten paljon joutenolo tuo jotain tarvittavaa vastapainoa työlle.

Itseäni joutenolo rassaa, jos ei voi käyttää sitä täysin omiin juttuihin, jos kerran on töissä.

Eräässä työpaikassa oli tunnin ruokatauko. Pyörämatkat 1.5 tuntia. Työpäivän pituus yli 10 tuntia. Alhainen palkka. Ei tuntunut kivalle.

Toisin päin on vastamäkeä, jos työntekijän joustoista puhutaan.

Ehkä nämä muuttuvat.
27
Tori / Vs: SDP:n muodonmuutos
« Uusin viesti kirjoittanut Vitel afGastro ma 22.10.2018, 18:19:03 »

Mitään uutta lakia.....   ei käytännössä tarvita.

SDP (lue: SAK:n vasemmisto) on kevään eduskuntavaaleja varten teettänyt Eesti Reklaami Öh:llä uuden mainoksen ja iskulauseen:

"SDP - jo sata vuotta taistelua demokratiaa vastaan!"


Kyseessä ei valitettavasti ole vitsi vaan Antti Rinne paksuine ay-kavereineen pelaa nyt todella likaista peliä. Toivottavasti Suomen kansaa ei onnistuta kusemaan silmään ja siirtämään valta Arkadianmäeltä Hakaniemeen. Temppua yritettiin jo sata vuotta sitten - kun toverit uskoivat saavanasa apua Venäjältä........


VA.
28
Vapaa / Vs: Rempat ja remputus – kremppailu
« Uusin viesti kirjoittanut Socru ma 22.10.2018, 18:16:28 »
Voisikohan se Bakerin kysta vihlotuttaa. Toisaalta sehän on takana(?) ja kun laitan polven päälle Icea, vihlonta turtuu pois joksikin aikaa.

Jotenkin se lääkäri jätti minut siihen käsitykseen että kuluma on polvikipujen syy. Aikoinaan yksi toinen lääkäri ei edes kertonut niskan kulumastani kun olin potilaana päänsäryn ja yläselän kipujen vuoksi. Oli lausunut että "rtg-kuvassa ei oireita selittävää". Vasta fysioterapeutilta kuulin kulumasta. Vaivoihin auttoi pieni asentomuutos.

Onhan sitä kulumaa väistämättä siellä sun täällä. Ajattelin vain että jos se on polvissa "vaarallisempaa".

En muista, että Bakerin kysta olisi vihlonut.

Tavallinen rtg-kuva voi antaa kuluman asteesta väärän käsityksen kumpaan suuntaan tahansa. Mutta magneettikuvaukseen tuskin pääset saati tähystykseen.

Kuluma on kantavassa nivelessä toki paljon pahempi asia kuin vaikka kyynärpäässä. Koska polvi on hyvin monimutkainen nivel, kuluman aiheuttama epävakaus voi aiheuttaa hyvin eri kohdissa tuntuvia kolotuksia.
29
Oma / Vs: Batesin motelli
« Uusin viesti kirjoittanut Norma B ma 22.10.2018, 18:12:36 »
Lopulta eniten kiinnostaa vahva eli iloinen mieli. Kun aloitin Kravin, minusta tuntui että olen oikealla tiellä ja löytänyt jonkin puuttuvan palaseni. Ja tämä oli ennenkuin aloin hourailla ryhmän miehistä (varsinkin siitä yhdestä).

Kyllähän sekin kuitenkin innosti että saisi salaa kytätä poitsua vielä puoli vuotta.
30
Oma / Vs: Batesin motelli
« Uusin viesti kirjoittanut Socru ma 22.10.2018, 18:09:51 »
^ Toivottavasti käytit raparperinlehtiä vain ulkoisesti. Sisäisesti nautittuna ovat nimittäin muistaakseni myrkyllisiä (siis ne lehdet, ei varret).

Kiedoin yöksi polven ympärille. Jotkut väittävät sen poistavan turvotusta.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10