Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Vapaa / Vs: Maailma muuttuu älykännykät nuorilla ja vanhemmillakin
« Uusin viesti kirjoittanut Norma Bates pe 24.02.2017, 18:58:03 »
Kuten aiemmin mainitsin, aiemmin minulla puhelinliittymän kk-maksu kustansi (tarkistettuna) 67 senttiä(!) per kuukausi. Operaattori lopetti kokonaan tämän liittymätyypin ja paiskasi tilalle nettikelpoisen 2,90 e/kk maksavan. Olen harkinnut älkkärin ostoa, ja tänään operaattori soitti ja mm. mainosti erästä tiettyä älypuhelinta. Melkein jo alkoi kiinnostamaan, mutta kun tulin kotiin, postissa olikin tullut kirje että operaattori nostaa puhelinliittymäni kuukausimaksun niin että se on toukokuun alusta 4,90 e.

Meni halut ostaa ainakaan heiltä yhtään mitään puhelinta. Onhan tämä nyt törkeyden huippu että ensin vaihdetaan liittymä, halusit tai et, ja sitten sen hinta vielä harppaa noin reippaasti ylöspäin. Olivat ilmeisesti alkaneet katua että uuden liittymän ehdoissa seisoo että nettiä saa käyttää rajattomasti. Mitään valtavaa käyttöä tuskin olisi kuitenkaan luvassa kun liittymän nopeuden vaihteluväli on tiedotuksen mukaan 20 - 256 kbit/s. Voin hyvin kuvitella että tilanne on se että kun minun pitäisi tsekata vaikkapa että aikooko se bussi edes ylipäätään ollenkaan tulla, se autokin ehtii tulla ennen kuin saan netistä irti tiedon asiasta. Ja siinäpä sitten menee puhelimesta lataukset odotellessa, niin jotta sitä vempainta pitäisi sitten joka helvetin päivä olla latailemassa. Minua jotenkin on aina tympinyt kaikenmaailman latauksen ja odotettavissa on että joku kaunis päivä pitäisi lähteä maailmalle ja kännykkä on lataamatta. Mites sitten suu pannaan.

Alkoi vähän mietityttämään. Nettiliittymäni, siis se jota käytän kotona (nytkin) ja jonka maksiminopeus on 10 olikos tämä nyt Mbit/s, on kai periaatteessa SIM-korttina tungettavissa äly- tai mihin hyvänsä puhelimeen johon tuollainen kortti mahtuu aivan yhtälailla kuin nykyinen puhelinliittymäni identtinen korttikin. Numero vain on eri. Jos jaksaisin näperrellä, niin voisin ottaa tämän liikkuvan laajakaistani SIM-kortin aina irti mokkulasta kun lähden jonnekin, ja survoa sen älypuhelimeen? Kai siihenkin yhtälailla normaaleja ihmisäänisoittoja voisi tehdä?

En vain raaskisi luopua puhelinliittymäni numerosta, sillä on miltei tunnearvoa jo kun se on ollut 90-luvulta asti sama. Pitäisi melkein lopettaa tuo mokkulanumero ja avata puhelinnumerolle se liikkuva laajakaista, jos tällainen näpertely mahdollista edes on. Minuva ei vaan, perkele, huvittaisi maksaa joka kuukausi kahta eri liittymää kun en kumminkaan kökötä 24/7 kotona ja täten en tarvitse niistä kuin yhtä kerrallaan. Asialla ei ollut merkitystä kun puh.liittymän kk-maksu oli halpa, mutta nyt sillä alkaa jo olemaan näillä hinnoilla.
12
Akatemia / Vs: Aivot, hermosto – henkiset rakenteet ja ominaisuudet
« Uusin viesti kirjoittanut Vatupassi pe 24.02.2017, 18:55:37 »
Se on pienen ihmisen osa" odottaa risteystyhjäksi, ennenkuin lähtee ajorataa ylittämään! muuten tulee marjapannukakkua! ;)
13
Akatemia / Vs: Poikien romahtaneen koulumenestyksen syistä.
« Uusin viesti kirjoittanut Harald pe 24.02.2017, 18:52:38 »
Ok. Vaan kun poikien ongelma ei voi olla sama kuin tyttöjen ongelma, joka pojilta vain on 'jäänyt ratkaisematta'. Muutenhan ilmiö -heikentynyt koulumenestys- ei koskisi pelkästään poikia (tai oikeastaan koko premissi siitä mikä on ongelma, täytyisi muotoilla uudestaan -jos emme pääse yksimielisyyteen ilmiöstä, sen ratkaisemiseen ei voida siirtyä). En sanalla sanoen usko tuohon, pitäisikö sanoa sosiaalista sukupuolta korostavaan (?) käsitykseen, jonka mukaan tämän päivän pojat olisivat jotenkin kapeamman sosiaalisen roolivaatimuksen panttivankeina. Minäpä väitän, että asia on juuri päinvastoin -heidän sosiaaliset raaminsa olla poikia ovat aiempaa leveämmät. Oletus siitä että maskuliinisuus ja feminiinisyys edes ovat sosiaalisesti aivan niin muokattavissa olevia ilmenemisen tapoja kuin kenties jotkin kasvatustieteen teoriat antavat ymmärtää, on paljon kyseenalaisempaa kuin akatemiafeministi myöntäisi sen olevan!

Ne vetelemäni johtopäätökset ja sanavalintojeni vihjailema ärtymys perustuivat aika paljon Lahelman tekstiin -luitteko sen? Pystyttekö ymmärtämään syyn närkästykseeni?

Kokonaan toinen juttu on, toimiiko karttakeppimeininki kouluissa ylipäätään, johtuuko heikentyminen oppimistuloksissa koulusta lainkaan ja mitä poikien sukupuolen huomioimisella olisi tarkalleen ottaen tarkoitettava. Niihin kysymyksiin vastaamisen olen jättänyt toistaiseksi syrjään. Koko ajan olen yrittänyt vain selittää lähtökohtiani keskustelulle sukupuolesta kuin mikäkin apina.

Hyvää juttua olet työstänyt Laika, siis asialinjalla.

Omasta mielestäni kaikessa alkeiskoulutuksessa pitäisi havaita se asia, että koulutettavat ovat vain koulutettavia, eivätkä varsinkaan heidän vanhempansa saisi olla kouluttajien opastajia.

Jos vanhemmat alkavat opastamaan kouluttajia, niin helposti asia johtaa siihen, että kukaan ei tiedä kuinka tulee jatkossa edetä kunkin lapsen kohdalla.

Silloin ainoa vaihtoehto on tähyillä Jatkumolle, josko sieltä saisi vinkkiä tässä asiassa.

14
Verstas / Vs: Kulinaristinen ketju
« Uusin viesti kirjoittanut Vatupassi pe 24.02.2017, 18:51:14 »
omenapannukakku:

5dl vettä
4dl vehnäjauhoa
ripaus suolaa
sokeria 0,5-1dl
4munaa
1.sekoita2.voitele uunipelti rypsiöljyllä3.kaada seos pellille,
4.kuori omena pilko se seoksen päälle , ripota päälle kanelia ja paista pannari ylimmällä tasolla uunissa. puoli tuntia.

5.tulee aivan mahtava tuoksu!))) tarjoile pakastemarjojen ja hillon kanssa! esim. :D
15
Temppeli / Vs: Pakkouskonto kouluissamme
« Uusin viesti kirjoittanut Vanha Vihtahousu pe 24.02.2017, 18:48:15 »

^^

Vähän vielä jatkoa tuohon tulkintaan uskonnonopetuksesta....

Jos kerran polvillaan rukoilu, ristien, maan ja pyhien kuvien suutelu sekä ristimerkkien tekeminen eli ole "tunnustuksellista" - vaan kulttuuria. Kuten usein raportoitu virsien veisuu, rukoilu ja jumalanpalvelukset.....

Kun valtiouskonnon ns. "tunnustukseton opetus" on tuollaista, niin hiukset nousevat pystyyn kun ajattelee, että mitä muslimilapsille opetetaan.... "Pukekaapa lapset nyt taas reippaasti harjoitusliivit päälle...." 


VV.
16
Akatemia / Vs: Aivot, hermosto – henkiset rakenteet ja ominaisuudet
« Uusin viesti kirjoittanut Juha pe 24.02.2017, 18:46:38 »

BTW

Tajunta on minusta mitä mielenkiintoisin ilmiö. Se on niin haastava, että usein tuntuu olevan ihan pihalla.

Mitä se tajuntansa tajuaminen on? Ihminen voi vaikkapa "näkötajuta" itsensä kuvasta. Ihminen voi erottua itsekseen monella tavoin, tai siis nähä, siis tarkastella, tai paremmen sanoen X(?) jotain omaa osuutta, tai sen kaltaista maailmassa. Mitä mahdollisuuksia tässä on? Liittyy todennäköisesti ketjuna aiheeseen.
17
Akatemia / Vs: Kysy – filosofi vastaa (tai sijainen)
« Uusin viesti kirjoittanut pimpelis pompelis pe 24.02.2017, 18:44:33 »

Missäköhän vaiheessa sikiö aletaan laskea ihmiseksi, siis erilaisissa kulttuureissa se tapahtuu varmaan eri aikaan ?

Mitäköhän ja keidenköhän laskemista tarkoitat?
Löytyy roppakaupalla kaiken maailman lahkoja joilla on omia käsityksiään sikiöstä, sen hengestä ja sielusta. Jonkinlaisen vihjeen yhteiskunnan ajattelusta voi löytää abortin takarajasta.
18
Akatemia / Vs: Aivot, hermosto – henkiset rakenteet ja ominaisuudet
« Uusin viesti kirjoittanut Juha pe 24.02.2017, 18:40:50 »
-
Juha, onneksi heräsit pohtimaan erilaisia aivopuoliskoja. Sieltä sitä juttua piisaa, jos muuten tuntuu toisinaan melkoisen löysältä jutustelulta.


On tämä ihan käytännön kysymys minusta. Biljardissa voi saada pelin kasaan, jos käyttää juuri sitä sopivaa kättä, tai hakeutuu vartalohahmotukseen, eli pois lautakosketuksesta. Noilla suunta-valinnoilla, fokusoinneilla ja etäistyksillä voi saada aikaan tuntuman palautumisen, tosin myös sen hajoituksen, jos tekee ratkaisuja väärin.

Itsellä päivästä selviäminen perustuu oikeisiin ratkaisuihin, joissa joko voimaannun, tai hajoitan itseäni. Voin vaikka joutua paniikkiin kesken kaiken, tai jos paha tilanne, niin naurukohtaus voi yllättää "tappavana".

Tällästä se on epävakaalla ihmisellä. Ei voi olla kiinnittämättä huomiota, jos vaikutukset selkeitä. Hiton vaikea tajuta aina, että minne milloinkin tulee viedyksi. On vain jokin viiraus, muttei tajua, mistä tulee. Sairasta, sitähän tämä.
19
Tori / Vs: Monikulttuuri- ja maahanmuuttopolitiikka-aiheinen ketju (nro 11)
« Uusin viesti kirjoittanut Harald pe 24.02.2017, 18:39:25 »
Oiskohan idiksenä se että feministinaiset jotka inhoavat suomalaisia miehiä haluavat ihan piruuttaankin ulkomaalaisia miehiä, taikka olettavat täysin aidosti että nämä olisivat erilaisia (myönteisessä mielessä). Tai feministinaiset kuvittelevat että ulkomaalaisen miehen kanssa voi liittoutua suomalaista miestä vastaan. Tämmöiseltä RK-ryhmien feministikuvaukset vaikuttavat.

Jos maskuliinisen, miesmäisen miehen mittayksikkönä pidetään länkkärimiestä, voi tulla oletuksia että kaikki muut miesmallit olisivat jotenkin "pehmeämpiä". Joissakin muslimimaissa miehet kävelevät käsi kädessä, ja ehkä tätä pidetään merkkinä herttaisesta luonteenlaadusta. Itse en pidä muslimimiehiä jotenkin "feminiinisempinä", vaan vieläkin maskuliinisempina, jopa demonisuuteen asti - en olemukseltaan, vaan käytökseltään. Sellainen miehenä oleminen joka edellyttää aina silloin tällöin pienet naisten kivittäjäiset tai ruoskijaiset on jo miehuutta from hell. En tiedä miksi sellainen mörköfeministi joka kuulema on lääpällään ulkkiksiin ei noteeraa noita juttuja lainkaan.

Missä ihmeessä nää ihmefeministit lymyää, jotka kuvausta vastaavat? Saisinko puolestani minä vapautuksen syytöksestä, että olen hirmuinen feministi, kun mulla ei ole mitään vetoa ulkomaalaisiin miehiin?

Pitäisi vissiin kysyä RK-ryhmissä, että saatko.  ;D Siellähän ne noilla mörköfemakoilla eniten pelottelevat.

Norma, my dearest, pitäisikö kysyä safiirilta, että onko hänellä paljonkin  kokemuksia monien rotujen ja erilaisten tyyppien kaltaisista miehistä ja heidän kaikista pyyteistään ja/tai vaateistaan ?

- Safiirilla voi olla jotain sellaista annettavaa meille, mitä ei kukaan muu ihminen voi edes aavistaa

Safiiri vaikuttaa kaiken kokeneelta ja loppuun saakka taistelleelta naaraalta. Annamme hänelle aploodit.
20
Akatemia / Vs: Poikien romahtaneen koulumenestyksen syistä.
« Uusin viesti kirjoittanut Laika pe 24.02.2017, 18:38:46 »
Ok. Vaan kun poikien ongelma ei voi olla sama kuin tyttöjen ongelma, joka pojilta vain on 'jäänyt ratkaisematta'. Muutenhan ilmiö -heikentynyt koulumenestys- ei koskisi pelkästään poikia (tai oikeastaan koko premissi siitä mikä on ongelma, täytyisi muotoilla uudestaan, emmekä puhuisi oppimistuloksien heikentymisestä -jos emme pääse yksimielisyyteen ilmiöstä, sen ratkaisemiseen ei voida siirtyä). En sanalla sanoen usko tuohon, pitäisikö sanoa sosiaalista sukupuolta korostavaan (?) käsitykseen, jonka mukaan tämän päivän pojat olisivat jotenkin kapeamman sosiaalisen roolivaatimuksen panttivankeina. Minäpä väitän, että asia on juuri päinvastoin -heidän sosiaaliset raaminsa olla poikia ovat aiempaa leveämmät. Oletus siitä että maskuliinisuus ja feminiinisyys edes ovat sosiaalisesti aivan niin muokattavissa olevia ilmenemisen tapoja kuin kenties jotkin kasvatustieteen teoriat antavat ymmärtää, on paljon kyseenalaisempaa kuin akatemiafeministi myöntäisi sen olevan! Ympäri tullaan!

Ne vetelemäni johtopäätökset ja sanavalintojeni vihjailema ärtymys perustuivat aika paljon Lahelman tekstiin -luitteko sen? Pystyttekö ymmärtämään syyn närkästykseeni?

Kokonaan toinen juttu on, toimiiko karttakeppimeininki kouluissa ylipäätään, johtuuko heikentyminen oppimistuloksissa koulusta lainkaan ja mitä poikien sukupuolen huomioimisella olisi tarkalleen ottaen tarkoitettava. Niihin kysymyksiin vastaamisen olen jättänyt toistaiseksi syrjään. Koko ajan olen yrittänyt vain selittää lähtökohtiani keskustelulle sukupuolesta kuin mikäkin apina.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10