Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Tori / Vs: Monikulttuuri- ja maahanmuuttopolitiikka-aiheinen ketju (nro 15)
« Uusin viesti kirjoittanut -:)lauri ke 23.05.2018, 17:37:27 »
^Vertauksesi ontuu pahemmin kuin kolmijalkainen koira.
täällä on asunut 100 vuotta sitten myös tataareja, eli ihan on muslimeille kuuluvasta valtiosta.
Älä tee itsestäsi enää yhtään naurettavampaa. Suomi ihan kuuluu muslimeille, kun jokunen sata tataaria on asunut täällä hieman yli sata vuotta. You can kiss my hairy arse!
ihan yhtä alkuperäiskansaa juutalaiset ovat palestiinalle kuuluvilla alueilla. Tutustu hieman kansanryhmien historiallisiin rajoihin.

Kenellähän tuota tutustumistarvetta mahtaakaan olla?

VA.
Juutalaisuus on kotoisin Juudan ja Israelin kuningaskunnista. Voidaan spekuloida, että Benjaminin alueet lukeutuvat tähän myös. Nyt. Edes tuolla perusteella nykyinen Israel ei sijaitse kononaisuudessaan "juutalaisten alueella". Mutta sitten kysymys, joka tulee kuten jälleen VA todistaa itse persuille aina yllätyksenä: mikä vitun luonnonlaki määrää valitsemaan historiasta juuri tämän ajankohdan? Legendan mukaan juutalaiset ovat alueella maahanmuuttajia, todellisuudessa juutalaisuus alueella lienee tuoreempi ilmiö vaikka eivät kaikki mamuja olisikaan olleet. Käänteli tätä mistä vinkkelistä tahansa Israel ei kuitenkaan ole pelkästään alueella jossa juutalaiset ajateltiin asuneen joskus muinaisessa historiassa.

Voimme samalla logiikalla valita tarkastelukohdaksi Suomi 100 vuotta sitten ja todeta, että jollain tataarilla oli omistusasunto. Nyt EU tai YK voisivat julistaa Suomen islamilaiseksi valtioksi ja voisimme alkaa markkinoimaan Suomea maaksi, johon toivotaan kaikkien maailman muslimien muuttavan. Vastaanhangoittelevat "muka suomalaiset" on armeijan voimin lupa ampua vauvoista vanhuksiin.
12
Tori / Vs: Monikulttuuri- ja maahanmuuttopolitiikka-aiheinen ketju (nro 15)
« Uusin viesti kirjoittanut Vanha aatami ke 23.05.2018, 17:35:44 »

Dna-tutkimusten ja muiden tietojen mukaan väestö nykyisen Israelin alueella on aika päiviä sekoittunut siten, ettei ole eroteltavissa toisistaan juutalaisväestöä ja muslimiväestöä. Ero ei ole geneettinen ja kulttuurisestikin siellä ollaan enemmän samaa sakkia kuin selvästi eri porukkaa.

Käytännön tasolla - de facto - erottelu tuntuu onnistuvan loistavasti molemmilta osapuolilta.

Ehkä se on harhaista ja kuten Raamatussa sanotaan: "Profeettojesi näyt olivat petosta ja harhaa".

VA.
13
Tori / Vs: Monikulttuuri- ja maahanmuuttopolitiikka-aiheinen ketju (nro 15)
« Uusin viesti kirjoittanut Hayabusa ke 23.05.2018, 17:31:42 »
14
Temppeli / Vs: Hyvä syy erota kirkosta nyt (nro2)
« Uusin viesti kirjoittanut Vanha aatami ke 23.05.2018, 17:26:09 »

^^
Näinhän voi olettaa, mutta nyt voisi kysyä, että miksi tästä torstaipäivästä (23.5.) juuri nyt näyttää tulevan toukokuukauden kovin eropiikki...?

En keksi oikein muuta, kuin Chilen katolinen kirkko kertoo vapauttaneensa tehtävistään 14 pappia, joita epäillään lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Katolisen kirkon kaikki chileläispiispat ovat tarjoutuneet eroamaan. Eroanomuksen on allekirjoittanut 31 virassa olevaa ja kolme eläkkeelle jäänyttä piispaa.

VA.

15
Tori / Vs: Monikulttuuri- ja maahanmuuttopolitiikka-aiheinen ketju (nro 15)
« Uusin viesti kirjoittanut Safiiri ke 23.05.2018, 17:22:53 »
Toope voisi miettiä, milta tuntuisi jos hallituksemme karkottaisi etniset suomalaiset pois Suomesta ampuen kuoliaiksi kaikki jotka vastaan hangoittelevat ja kutsuisi kaikki muslimit tervetulleiksi rakentamaan Suomesta islamilaista valtiota. Tuossa Toope tuo kehumasi Israelin "maahanmuuttopolitiikka" pähkinänkuorsessa. Eiku ei... Toope on persu eikä persu ymmärrä. Komento takaisin.
Puhutko niistä juutalaisista, jotka asuivat Lähi-idässä jo ennen kirotun islamin syntymää? Ketkä olivat alkuperäisasukkaita?

Eiköhän NE juutalaiset olleet Israelia perustettaessa kaikki aikaa sitten kuolleet. Toope ne Vanhan Testamentin kertomukset ällistyttäviä ikävuosia keränneistä hemmoista on ihan vain legendaa. Ne juutalaiset taas, jotka jo sukupolvien ajan olivat eläneet Euroopassa, Venäjällä jne. eivät taatusti ole lähi-idän ”alkuperäisasukkaita”. Tai sitten menee uusiks kaikki käsitykset siitä, kuka missäkin on alkuperäisasukas ja kuka maahanmuuttaja, sillä aika harvat on siihen ensimmäiseen esi-isäänsä saakka peruuttamalla tarkastellen kotoisin täsmälleen samasta maasta ja paikasta, missä nykyään asuu kaikkien itseään edeltävien sukupolvien kanssa.

Dna-tutkimusten ja muiden tietojen mukaan väestö nykyisen Israelin alueella on aika päiviä sekoittunut siten, ettei ole eroteltavissa toisistaan juutalaisväestöä ja muslimiväestöä. Ero ei ole geneettinen ja kulttuurisestikin siellä ollaan enemmän samaa sakkia kuin selvästi eri porukkaa. Edes kieli ei ole sellainen tunnusmerkki, jota seuraamalla päästäis kulkemaan taaksepäin joihinkin Israelin alkuperäisjuutalaisiin. Hepreahan on kuollut jo kertaalleen, mutta sitten uudelleen synnytetty ihan vain, koska niin päätettiin tehdä. Puhuttuna kielenä se ehti kokonaan kadota ja säilyi vain kirjallisessa muodossa (joka on sellainen, ettei alkuperäistä puhekieltä siitä edes voida hahmottaa varmasti oikein).
16
Tori / Vs: Monikulttuuri- ja maahanmuuttopolitiikka-aiheinen ketju (nro 15)
« Uusin viesti kirjoittanut Vanha aatami ke 23.05.2018, 17:14:11 »
^Vertauksesi ontuu pahemmin kuin kolmijalkainen koira.
täällä on asunut 100 vuotta sitten myös tataareja, eli ihan on muslimeille kuuluvasta valtiosta.
Älä tee itsestäsi enää yhtään naurettavampaa. Suomi ihan kuuluu muslimeille, kun jokunen sata tataaria on asunut täällä hieman yli sata vuotta. You can kiss my hairy arse!
ihan yhtä alkuperäiskansaa juutalaiset ovat palestiinalle kuuluvilla alueilla. Tutustu hieman kansanryhmien historiallisiin rajoihin.

Kenellähän tuota tutustumistarvetta mahtaakaan olla?

VA.
18
Takomo / Vs: Kehräämö (kirjoituksia kuvilla)
« Uusin viesti kirjoittanut Juuli ke 23.05.2018, 16:58:54 »KALLEVAARIN  SULKAPALLO

Kesä.
Luonto loistli, hehkutti.
Mukavaa oli koululaisenkin, jo kolmasluokkalaisen Juulin, lomaansa viettää.
Pikkuveikalla ei ollut erillistä kesälomaa, mikä Veikkaa kiukutti. Pahasti. Ei voinut sanoa, on koulusta loma, kesäloma. Kun ei minkäännimistä lomaa ollut. Hyvityksenä oli vielä syksyyn asti, ainaista vapaata. Syksyllä se alkaisi opintie Veikallekin. Kovin kouluun oli Veikalla jo hinku.
Vaan nyt vielä vapaana sai läksyistä juoksennella, ei ne aina Juulillekaan maitteneet. Varsinkin se laskeminen, laskentopuoli. Hankalaa oli, perin hankalaa, laskento.Nyt ei sitä surtu, uitiin, hypittiin, leikitttin. Leikki Juulikin, vaikka toisinaan oli jo kovinkin Isoa Tyttöä.
Ei pahemmin, ei ollenkaan sade kastellut pieniä kesänviettäjiä. Liiankin kuiva oli aikuisten mielestä. Kaipasi luonto, kukat vettäkin joskus.Vaan paistoi aurinko, ei sadetta kuulunut.
Vaan naapuritalostapa sitä kuului. Peräti uusia ihme asioita kuului.

Oli tullut naapuritaloon uusi, mailoilla ihan pelattava pallopeli. Oli sen tuonut tullessa Jyri. Naapurin, maalaistalon kesäpoika metripolitanista. Koulupoika vielä, sukulaispoika oli Jyri. Pois isokaupungin melusta, melskeestä, aina Jyrin maalle sukulaisiin koko kesäksi lähettivät. Hyvä oli täällä viettää loma. Ei tarvinnut pelata pelejä, ei leikkiä kuumilla kivipihoilla.
Nyt oli Jyri saapunut, saapui Jyrin mukana myös tämä uusi peli. Nimeltään oli outo, oli sulkapallo.
Mitäs sulkia siinä, jotain kangasta oli, ei ollut muodoltaan mikään pallokaan, ihan äidin mehutrattia muistutti tämä. Lisäksi siinä oli pienessä pallossa, joksi sitä kuitenkin kutsuttiin, pieniä vinoja väkäsiä, kuin kampoja pystyssä. Peliin kuului lisäksi vielä mailat, varrelliset läpyskät kuin mattopiiskat. Niillä mailoilla sitä palloa pelikentälle pystytettävän ison, seipäiden varassa olevan verkon yli lyötiin. Toinen pelaaja vuorostaan yritti lyödä siten ettei toinen palloa mailallaan kiinni saisi.
Aluksi peliä oudosti katseltiin, ihmeteltiin. Vierastettiin, outo oli.

Lomatalon navetan edusta kelpuutettiin pelikentäksi. Oli edusta sopivan kovaksi tallaatunut, ei ruohotuppaisiin, kiviin, kompastuisi pelaajat.
Seipäät pystyyn, verkko viritettiin.
Pihalle olivar saapuneet aikuisetkin ihmettelemään mokomaa, kummallista peliä. Mailoja kauhistelivat, toisiaanhan näilla hosuisivat, ei tuolla pienellä osuisi pallooon, ei millään. Kovin oli mitätön se pallokin kooltaan. Olivat jo vähällä kieltää koko pelaamisen, moisen huitomisen, kunnes älysivät, eri puolella, kaukana toisistaan, olivat nämä mailanheiluttajat.
Talon tytär, Silja, ensimmäsenä mailaan uskalsi tarttua. Kentälle Jyriä, nyt opettajaa ja pelin neuvojaa vastapäätä, verkon toiselle puolen asettui.
Varovasti, epäillen, katseli Silja mailaa.

Jyri aloitti opetuksensa.
Mukulakunta ihmetellen, osa suu auki, opetusta pelikentän laidalta seurasi. Jyri kädestä pitäen Siljaa neuvoi, tähän ja tähän tartutaan, näin jä näin palloa lyödään. Juosta pelissä piti koko ajan, piti olla kovastikin vikkelä. Lyönnit olivat kovia, Jyri esitteli taitojaan, hieman taisi olla itsekehukin mukana opetuksessa.
Vaan meni kuin menikin, pelin säännöt perille mukulakunnalle. Kompasteltiin, kaaduttiin, ei osuttu palloon. Polvet ruvella melkein kaikilta oli. Sitkeästi vain pallon perässä juostiin. Kun alkuun päästiin, saavutti Peli, nyt isolla Peli mahtavan suosion. Melkein tapeltiin vuoroista. Jatkuvasti kuului,- minun vuoro, ei kun minun, älä etuile-. Oli otettava käyttöön oikein muistivihko, mihin merkttiin nämä pelivuorot, niin oli kiivasta vuoroista riitely.
Mukulakunta pelasi. Aamusta ilta viuhui sulkapallo yli verkon.
Ei syömään, ei edes uimaan nyt ehditty. Ennen asuttiin joessa, vasta kun hampaat kalisi, pois sinisinä tultiin.
Ei nyt. Tämä oli nyt Kaikki. Tämä uusi, Sulkapallopeli, sivuutti kaiken muun.
Nopeasti opittiin kovia, nopeitakin lyöntejä iskemään, ei ollut vastustajan helppo tavoittaa palloa mailaansa. Aikuiset pian menettivät mielenkiintonsa. Siinähän pelaavat, ovat ainakin pois pahanteosta, tuumailivat.

Vaan eipä menettänyt mielenkiintoaan talon vanha-isäntä Kalle . Päiväkausia istui pihakeinussa vaari peliä seuraamassa. Eikä suinkaan hiljakseen. Kiljahteli, kannusti, aina voitolla olevaa. Haukkui, moitiskeli häviäjiä. Eli täysin rinnoin pelissä mukana Kalle, vanha-isäntä. Seurasi silmä kovana joka pelin, arvosteli ja neuvomaankin tuppasi.
Mukulat pelasivat, Kalle kannusti. Eräänä päivänä sitten, äkisti, kuului keinusta vaatimus :
"Vaa miepä se kanssa pellaan. Onkii tuo niin helpo näköstä, tuoho sulkaiseen palloo nyt ossuu sylilapskii. Kovi on helppoo. Mie ko pesäpalloo oon armeijas paljo pelant. Helpost tuo miul käyp. Annaha se maila. Mie näytä teil, mite pelataa. Lastenleikkii miul tää o."
Eihän mukuloila mitään sitä vastaan ollut. Tosin oli Kalle jo liki kahdeksankymmenen, oli varsin vetreä kumminkin ikäisekseen. Ties minkälainen pelihirmu Kallesta kehkeytyisi. Hirmu, Kalle omasta mielestään tosin oli jo.

Maila Kalle-vaarille, vaari vakaasti, varmana, kentälle asteli, Jyri syöttämään. Sattumalta oli juuri iltalypsyn aika, navettaan aikova Naisväkikin jäi peliä seuraamaan.
"Katos vaan. Nyt innostui jo Kallekin. No, sehän mukuloille tyyliä näyttää."
Kalle valmistautui Jyrin syöttöiskun vastaanottamaan. Maila sivullaan, jalat harallaan.
Ja Jyri löi.

Löi kovan iskun. Oikein kovan. Pallo kohosi ilmaan , lyönti luja, iskeytyi vauhdilla
 - suoraan Kalle-vaarin avoimena ammottavaan suuhun. Oli vaari jännittyneenä seisonut suu auki, suuhun ampaisi nyt kivikova pallo. Maila samassa lensi nurmikolle, Kalle palloa suustaan irroittamaan.
Mukulakunta sai jalat alleen, navetan taakse nauramaan säntäsi. Yski, kakoi Kalle, hengenhädässä oikein. Vaan ei pallo suostunutkaan noin vain irtoamaan. Pallon kampamaiset ulokkeet vastaan harasivat. Eipä irronnut ei, tämä sulkapallo vaarin suusta.
Naisväki syöksyi hätiin, koitti vakavana pysytellä, monin keinoin irroittaa, ei sentään saksia eikä puukkoa vaarin suuhun uskallettu työntää. Pallo ei irronnut. Talossa oli puhelin, taksia lääkärireissua varten yritettiin saada käsille. Kaksi oli taksia oli koko pitäjässä, ei kumpikaan vastannut soittoihin.
Autoa ei talossa ollut, ei ollut naapureissakaan.

Hevospeli valjastettiin, ei hyvinyt nyt muu. Kalle-vaari kärryille.
Läpi kirkonkylän, vieläpä juuri herrasväen iltakävelyn aikaan, joutui vaari, suu apposen auki, sulkapallo suussa istumaan. Lääkäri konsteillaan pallon vihdoin irti vaarin suusta sai. Eivät suostuneet hoitajat avustamaan, oli muualla kiireitä töitä. Olisiko ollut naurulla osuutta asiaan, mene, tiedä. Ainakaan Kalle-vaaria ei tippaakaan asia naurattanut. Eikä enää sulkapallopeliin käjonnut. Ei sietänyt katsellakaan.

Yksinään keinahteli pihakeinu, ilman innokasta kannustajaa.
Erillään, kaukana, pysytteli  sulkapallopelistä Kalle-vaari.


juuli
19
Tori / Vs: Monikulttuuri- ja maahanmuuttopolitiikka-aiheinen ketju (nro 15)
« Uusin viesti kirjoittanut -:)lauri ke 23.05.2018, 16:22:36 »
^Vertauksesi ontuu pahemmin kuin kolmijalkainen koira.
täällä on asunut 100 vuotta sitten myös tataareja, eli ihan on muslimeille kuuluvasta valtiosta.
Älä tee itsestäsi enää yhtään naurettavampaa. Suomi ihan kuuluu muslimeille, kun jokunen sata tataaria on asunut täällä hieman yli sata vuotta. You can kiss my hairy arse!
ihan yhtä alkuperäiskansaa juutalaiset ovat palestiinalle kuuluvilla alueilla. Tutustu hieman kansanryhmien historiallisiin rajoihin.
20
Temppeli / Vs: Mitä Sielu, sydän ja henki merkitsevät tavalliselle ihmiselle?
« Uusin viesti kirjoittanut Vanha aatami ke 23.05.2018, 16:17:24 »
Harvempi ihminen unesta herättyään haluaa takaisin uneen mieluummin kuin on hereillä. Toki heitä on, mutta suurin osa keskittyy siihen mitä on tässä ja nyt. Siis todellisuuteen.

Nyt jos sattuisi olemaan niin että tämä fyysinen maailmamme olentoineen on vain sortin uni sielulle, miksi se herättyään eli kehon jätettyään jäisi kikkailemaan kukkapurkkien kanssa?

Meidän ihmisten ongelma on se että olemme niin vakuuttuneita siitä että tämä maailmamme on todellisimmista todellisin. Ja mitkähän takeet siitäkin olisi.
.....

Tästä tulikin mieleen Gapminder-säätiön laaja selvitys laajasti eri kansojen tietämyksestä maailman tilasta. Esimerkiksi ruotsalaiset saavat huonommat tulokset kuin esim. säätiön vertailuryhmäksi ottamat simpanssit. Testissä valittiin oikeaa vastausta aina kolmesta vaihtoehdosta - ja simpanssit saivat kolmanneksen oikein.

Kiitos ihmisten käsityksen "todellisuudesta" lankeaa vastuulliselle medialle.

VA.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10