Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Temppeli / Vs: Uusi avioliittoaloite etenee
« Uusin viesti kirjoittanut Safiiri to 19.10.2017, 16:29:03 »

Ei ollut kyseessä nainen, vaan mies. Transmies. Miehelle nääs ei ole temppu eikä mikään elää miehenä. Jopa vuosien ajan.

Täydensin edellä, mutta oletkos sinä sen "miehen" munaskuut tutkinut.?

Tutkimukset tehdään varsin tarkasti ihan viran puolesta, jos hänelle on miehen hetu myönnetty. Vain kaltaistesi cis-miehien todellinen sukupuoli on arvailujen varassa ja tarkempaan syynäämättä. Siihen on riittänyt syntymässä annettu arvio, joka perustuu silmämääräiseen havaintoon sukuelimistä. Sillä sitten on menty ja siihen tyydytty.

Kysyin oletko tutkinut sen ihmisen munaskuut? Väitit hurskaasti tietäväsi hänet mieheksi, etkö tosiaan tiedä, etteivät miehet kanna kohdussaan (kun sellaista heillä ei ole) vauvoja. Ilmeisen paljon sivistyksessäsi on vielä aukkoja.

Pokstaavi kirjan kyljessä ei muuta mitään se on pelkkä pokstaavi.

Jos hänelle on annettu miehen hetu, niin silloin hänet toden totta ON  varsin tarkastikin tutkittu. Näyttää kyllä siltä, että sinulle ei ole transsukupuolisuus tai sukupuolenkorjaus ollenkaan tuttua, vaan sivistyksessäsi on ammottava aukko tällä kohtaa.
12
Temppeli / Vs: Uusi avioliittoaloite etenee
« Uusin viesti kirjoittanut Safiiri to 19.10.2017, 16:26:54 »
Minulla on vanhentunut passi. En voi nostaa pankissa rahaa, en noutaa postista lähetystä, en äänestää enkä matkustaa maihin joihin passi vaaditaan, en mitään jossa henkilöllisyyteni pitäisi todistaa. Jopa apteekissa sitä on vaadittu. Siellä sentään kelpasi vanhanakin. Tavallisessa ruokakaupassa ei ole kysytty.
Jos jonkun sukupuoli on muuttunut eikä jotakuta voi siitä tunnistaa niin kyllä silloin se olisi  uusi todiste hankittava. Koska meillä on vielä voimassa tämä kivikautinen tapa jossa määritellään sukupuoli.
En voi valtiota syyttää kun passi on vanhaksi päässyt. Itse se  uusi on hankittava. Kun kuva on yli 5 v vanha pitää mennä uuteen kuvaan. Edellisessä passissa ei ollut sormenjälkiä joten ne on mentävä kammarille antamaan. Kuvan kyllä  toimittaa valokuvaaja.
Voisinkohan sanoa olevani vaikka Maija Mäkinen kun ei sormenjälkiäni poliisilla ole. Olisin samassa asemassa kuin maahanmuuttaja. Ei se käykään kun olen väestörekisterissä. Sattuu, niinkuin ilmeistä on että Maija Mäkisellä on jo passi. Tai muu todiste henkilöllisyydestään.

Vaan miltäs Juuli kuulostaisi, jos sinulle kerrottaisiin, että saat uuden passin heti, kun sinulle on suoritettu sterilisaatio tai muutoin kykenet todistamaan hedelmättömyytesi? Sitä ennen ei kannata maistraateissa hypätä. Että passi tulee, kun käyt operaatiossa ensin?

Siitä tässä on transihmisten kanssa kyse, Faustisellekin vain tiedoksi.

T: Xante

Tarkoitatko haluamaansa henkilötunnusta, eikös hänellä kuitenkin tunnus jo ole ja tuskin sitä missään on joutunut sen kummemmin todistamaan.
Mutta ymmärrän kyllä tuon halun olla sitä mitä on, eikä se varmaan toimi parhaalla mahdollisella tavalla.

Siis transihminen ei voi saada identiteettiään ja nykyistä sukupuoltaan vastaavaa hetua ennen kuin hänet on sterilisoitu. Sterilisaatiosta pitää olla todistus, ennen kuin uusi hetu myönnetään.

Jotkut meistä ovat sen verran ideologian agendalla pilattuja, että pidämme tätä aika barbaarisena käytäntönä.

T: Xante

No tuo odottava mies, eli nainen ilmeisesti kuitenkin onnistui siinä asiassa, mutta oliko hän nainen joka vain halusi muuttua mieheksi. En ole asiaan kovin hyvin tutustunut, mutta hänellä on kaiketi mies puolisonaan.

Eikö sama asia koske niitä naisia, tai miehiä jotka haluavat vaihtaa sukupuoltaan, kuin transsukupuolta?

Ymmärtäisin myös sen toiminpiteen olevan aika iso juttu ja ei siihen pitäisi kovin löysin perustein lähteä ymmärtämättä asiaa ja sen vaatimuksia.
Terve henkilö joka suuntautuu toiseen identiteettiin on oltava melko voimakasluontoinen ja tosissaan siinäkin asiassa. Ilmeisesti se mieheksi muuttunut ei ollut, tai sitten kuten mainitsin se on tehty juttu julkisuuden vuoksi.

Siis - sinun mielestäsi tämä ihminen ei voinut oikeesti olla mies, koska halusi lapsen? Etkö sinä halunnut lapsiasi vai etkö ole mies?

Siis haluaako synnyttää tämä mies vai mitä sinä tarkoitat. Tottamaar se haluaa kun on  suurella kohulla julkisuudessa.

Haluta saada lapsi ja haluta olla nainen eivät ole sama asia. Transmiehelle ainoa tapa saada oma biologinen jälkeläinen on synnyttää sellainen. Se ei ole sama kuin haluta sittenkin olla nainen. Tämä on erinomaisen yksinkertaista, mutta näköjään silti aivan liian vaikeaa. Transmiehelle muuten voi olla aivan utopistista kuvitella, että lapsen adoptoiminenkaan voisi olla vaihtoehto saad lapsi. Vaikkei sitä ole kielletty, niin adoptiojonossa saattaa joutua odottelemaan niin kauan, ettei lapsen saaminen enää olekaan mahdollista (adoptiossa on ikärajoja).

Kohun tästä muuten tekevät juuri sinun kaltaisesi ihmettelijät, joilla menee pää pyörälle, kun mies synnyttää. Ihan kuin transmiehet olis yhtään vähempää miehiä silloinkaan, kun he eivät saa tehdä sukupuolenkorjausta. Varsinkaan siinä, mitä he haluavat tai eivät halua.

Minulla on ihan muuta ihmeteltävää.  Sinähän tässä olet porua näistä homo/lesboista/hetuista pitänyt. Ei se ihme ole synnyttäminen jos on naisen elimet vielä tallella. Itse  taitaa ihmetellä kumpiko hän oikein on.
Kuinka kehtaa tuo mediakin ihmetellä.  :D

Eipä tainnut ihmetellä itse ollenkaan. Sepä se.
Tämän synnyttävän miehen/naisen mielialoista/tunteista  emme tiedä kumpikaa.

Silti päätit itse esittää oletuksen hänen ajatuksistaan ja tuntemuksistaan. Miksi? Itse esitin oman arveluni juuri siksi, että se olisi sun arvelulle vastapainona. Kun me ei kumpikaan tiedetä. Tosin se on tiedossa, että hän on elänyt miehenä jo vuosia ja keskeytti hormonihoitonsa tilapäisesti raskauden ja synnytyksen ajaksi. Sekin lienee yleistä tietoa, että oman lapsen saaminen on usein ihmiselle erittäin merkittävä ja vahva toive, jonka eteen ollaan valmiita tekemään hyvinkin suuria asioita. Koko prosessin kutistaminen ”mieleialavaihteluksi” on aika erikoinen lähestymistapa. Siinä tarvitaan jo vahvaa asennetta, että sellaista esittää. Olisitko itse valmis ja pitäisit ihan hyväkäytöksisenä kutsua vaikkapa tuoretta uutista presidenttiparin perheenlisäyksestä ”mielialaksi”? Pohtia, tunteeko Niinistö itsensä enemmän tulevaksi isäksi vai ehkä isoisäksi? Vai onko kenties hänellä kyseessä tunne, että olis kiva olla vielä nuori mies? Miksi transsukupuolisen halua lapseen pidetään outona ja poikkeavana, vaikka se juuri on asia, jossa hän osoittaa olevansa hyvin samanlainen kuin muut ihmiset?
Voi juutas. Missä minä tässä esitän Niinistön ajatuksia, tunteita, mielialavaihteluita. Takuulla hänellä niitä on emme vain tiedä mitä. Niinkuin jo sanoin yleensä ihmisistä. Sinähän tässä esität ja kyselet onko se ja  se hyvätapaista. En myöskään ole kutsunut presidenttiparin mielialavaihteluksi yhtään mitään. Joka sekin, mieliala ihmisillä kyllä vaihtuu.
Jos sinä ajattelet niin älä niin että vääristelet minun sanomiani.

En minä väittänyt sun sanoneen mitään Niinistöstä. Mä totesin sun esittäneen arveluita sen raskaana olevan miehen ajatuksista. Niinistön mä otin esimerkiksi itse, koska halusin siirtää sinun valitsemasi puhetavan henkilöön, jota yleensä pyritään kohtelemaan kunnioittavasti. Koska minusta sinun tapasi kommentoida tuon transmiehen raskautta pelkkänä julkisuushakuisuutena ja sukupuolenkorjauksen katumista todistavana tekona oli epäkunnioittava. Sukupuoli ei ole edes transsukupuolisilla mikään mielialakysymys. Itse asiassa juuri heidän kohdallaan sukupuolikokemus on hyvinkin tarkkaan tutkittua ja heidän vakautensa sen suhteen on viranomaisille ja hoitohenkilökunnalle jouduttu monin tavoin todistamaan. Cis-sukupuolisilta ei ole kukaan tätä asiaa mennyt niin syvällisesti penkomaan.

Jospa et tästälähien siirtelisi ajatuksiasi minun kirjoittelustani  kehenkään henkilöön. Minä en ole Niinistön mielipideailahtelusta kirjoittanut. Sen teit sinä. Sinä et tiedä ja arvailuillasi menet päin peetä. Et voine kieltää etteikö media kommentosi hyvin näkyvästi tätä nais/miestä. Eikä häntä sinne ilmaan hänen lupaansa ole laitettu. Siis mediaan.
Ja omituisia kyselet jos minut pitäisi leikata ja ottaisinko heti miehen hetun.
Jos ja jos...Tottakai.
Äläkä todellakaan siirtele puhetapaani kehenkään henkilöön.

Kyllä. Kuten jo edellisessä viestissäni totesin. Se tosiaan olin minä. Sen sijaan minä en ole sinulle kirjoittanut leikkauksista ja miehen hetun ottamisesta. yritä keskittyä. Etkä myöskään voi kieltää minua ”siirtämästä puhetapaasi toiseen henkilöön”. Se kun ei ole sinun vallassasi, miten minä kirjoituksiasi ruodin.

Media kommentoi mielestäni (voi olla etten ole kaikkia juttuja huomannut) tätä henkilöä aika lyhyesti. Tilanne todettiin, tärkeimmät faktat kerrottiin ja todettiin, että asia on lainsäädännössä esiintyvien sanavalintojen takia hieman hankala tilanne. Mm. äitiysrahan maksaminen on laissa kirjoitettu tapahtuvaksi naiselle. Se Iltalehden juttu, jonka minä luin ei edes maininnut tämän henkilön nimeä, joten julkisuushakuisuus ei kovinkaan tehokkaasti ainakaan toteutunut. Mutta enpä ole tosiaan kattavasti tätä kaikissa lehdissä ja medioissa seurannut, joten voi olla, että hän on myös omalla nimellään ja naamallaan ollut jossain esillä. Ei se julkisuus nyt kuitenkaan erityisen päällevyöryvää ole ollut - minusta. Tällä palstalla toki asiaa on vatvottu.
13
Temppeli / Vs: Uusi avioliittoaloite etenee
« Uusin viesti kirjoittanut Faustinen to 19.10.2017, 16:26:23 »

Ei ollut kyseessä nainen, vaan mies. Transmies. Miehelle nääs ei ole temppu eikä mikään elää miehenä. Jopa vuosien ajan.

Täydensin edellä, mutta oletkos sinä sen "miehen" munaskuut tutkinut.?

Tutkimukset tehdään varsin tarkasti ihan viran puolesta, jos hänelle on miehen hetu myönnetty. Vain kaltaistesi cis-miehien todellinen sukupuoli on arvailujen varassa ja tarkempaan syynäämättä. Siihen on riittänyt syntymässä annettu arvio, joka perustuu silmämääräiseen havaintoon sukuelimistä. Sillä sitten on menty ja siihen tyydytty.

Kysyin oletko tutkinut sen ihmisen munaskuut? Väitit hurskaasti tietäväsi hänet mieheksi, etkö tosiaan tiedä, etteivät miehet kanna kohdussaan (kun sellaista heillä ei ole) vauvoja. Ilmeisen paljon sivistyksessäsi on vielä aukkoja.

Pokstaavi kirjan kyljessä ei muuta mitään se on pelkkä pokstaavi.
14
Akatemia / Vs: Empatia - sympatia - myötätunto - samaistuminen - peilaus
« Uusin viesti kirjoittanut Faustinen to 19.10.2017, 16:19:26 »

Sääliksi tässä käy Faustiskaa, joka siis ei pysty hurmaamaan ketään ilman paksua lompakkoa, jota vilauttelee. Sillä mistäpä hän kirjoittelisi, ellei omista kokemuksistaan...

Etkö sinä olekaan iloinen antaja, taidat ollakin "pihtari" ja kehtaat vielä solvata, muistinsa kanssa hortoilevaa (kuten olet muistanut muistuttaa),, joka tuskin muistaakaan mitä sillä naisihmisellä on tekemistä sen asian kanssa joka miehiä kiinnostaa.

Jotakin se varmaan oli, mutta löytyykö sitä sinulta utelen tässä vaikka ei "muisti" aina olekaan satakaksiprosenttinen.
15
Tori / Vs: Suomen presidentinvaalien seurantaa
« Uusin viesti kirjoittanut Saares to 19.10.2017, 16:18:37 »
Paavo Väyrynen olisi monelle Jatkumon jäselle oivallinen presidenttiehdokas, mutta hänen pitää kerätä 20 000 kannattajakorttia päästäkseen vaaleihin. Saares, VA ja Toope, kipinkapin avustamaan kannatuskorttien keräämisessä. https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005413375.html.
Hibiskuksen mielikuvat kirjoittajien mielipiteistä päin honkia. Pitäisikö vähentää kanssakäymistä kotieläinten kanssa?
16
Temppeli / Vs: Uusi avioliittoaloite etenee
« Uusin viesti kirjoittanut Juuli Hukkaskukka 2 to 19.10.2017, 16:18:23 »
Minulla on vanhentunut passi. En voi nostaa pankissa rahaa, en noutaa postista lähetystä, en äänestää enkä matkustaa maihin joihin passi vaaditaan, en mitään jossa henkilöllisyyteni pitäisi todistaa. Jopa apteekissa sitä on vaadittu. Siellä sentään kelpasi vanhanakin. Tavallisessa ruokakaupassa ei ole kysytty.
Jos jonkun sukupuoli on muuttunut eikä jotakuta voi siitä tunnistaa niin kyllä silloin se olisi  uusi todiste hankittava. Koska meillä on vielä voimassa tämä kivikautinen tapa jossa määritellään sukupuoli.
En voi valtiota syyttää kun passi on vanhaksi päässyt. Itse se  uusi on hankittava. Kun kuva on yli 5 v vanha pitää mennä uuteen kuvaan. Edellisessä passissa ei ollut sormenjälkiä joten ne on mentävä kammarille antamaan. Kuvan kyllä  toimittaa valokuvaaja.
Voisinkohan sanoa olevani vaikka Maija Mäkinen kun ei sormenjälkiäni poliisilla ole. Olisin samassa asemassa kuin maahanmuuttaja. Ei se käykään kun olen väestörekisterissä. Sattuu, niinkuin ilmeistä on että Maija Mäkisellä on jo passi. Tai muu todiste henkilöllisyydestään.

Vaan miltäs Juuli kuulostaisi, jos sinulle kerrottaisiin, että saat uuden passin heti, kun sinulle on suoritettu sterilisaatio tai muutoin kykenet todistamaan hedelmättömyytesi? Sitä ennen ei kannata maistraateissa hypätä. Että passi tulee, kun käyt operaatiossa ensin?

Siitä tässä on transihmisten kanssa kyse, Faustisellekin vain tiedoksi.

T: Xante

Tarkoitatko haluamaansa henkilötunnusta, eikös hänellä kuitenkin tunnus jo ole ja tuskin sitä missään on joutunut sen kummemmin todistamaan.
Mutta ymmärrän kyllä tuon halun olla sitä mitä on, eikä se varmaan toimi parhaalla mahdollisella tavalla.

Siis transihminen ei voi saada identiteettiään ja nykyistä sukupuoltaan vastaavaa hetua ennen kuin hänet on sterilisoitu. Sterilisaatiosta pitää olla todistus, ennen kuin uusi hetu myönnetään.

Jotkut meistä ovat sen verran ideologian agendalla pilattuja, että pidämme tätä aika barbaarisena käytäntönä.

T: Xante

No tuo odottava mies, eli nainen ilmeisesti kuitenkin onnistui siinä asiassa, mutta oliko hän nainen joka vain halusi muuttua mieheksi. En ole asiaan kovin hyvin tutustunut, mutta hänellä on kaiketi mies puolisonaan.

Eikö sama asia koske niitä naisia, tai miehiä jotka haluavat vaihtaa sukupuoltaan, kuin transsukupuolta?

Ymmärtäisin myös sen toiminpiteen olevan aika iso juttu ja ei siihen pitäisi kovin löysin perustein lähteä ymmärtämättä asiaa ja sen vaatimuksia.
Terve henkilö joka suuntautuu toiseen identiteettiin on oltava melko voimakasluontoinen ja tosissaan siinäkin asiassa. Ilmeisesti se mieheksi muuttunut ei ollut, tai sitten kuten mainitsin se on tehty juttu julkisuuden vuoksi.

Siis - sinun mielestäsi tämä ihminen ei voinut oikeesti olla mies, koska halusi lapsen? Etkö sinä halunnut lapsiasi vai etkö ole mies?

Siis haluaako synnyttää tämä mies vai mitä sinä tarkoitat. Tottamaar se haluaa kun on  suurella kohulla julkisuudessa.

Haluta saada lapsi ja haluta olla nainen eivät ole sama asia. Transmiehelle ainoa tapa saada oma biologinen jälkeläinen on synnyttää sellainen. Se ei ole sama kuin haluta sittenkin olla nainen. Tämä on erinomaisen yksinkertaista, mutta näköjään silti aivan liian vaikeaa. Transmiehelle muuten voi olla aivan utopistista kuvitella, että lapsen adoptoiminenkaan voisi olla vaihtoehto saad lapsi. Vaikkei sitä ole kielletty, niin adoptiojonossa saattaa joutua odottelemaan niin kauan, ettei lapsen saaminen enää olekaan mahdollista (adoptiossa on ikärajoja).

Kohun tästä muuten tekevät juuri sinun kaltaisesi ihmettelijät, joilla menee pää pyörälle, kun mies synnyttää. Ihan kuin transmiehet olis yhtään vähempää miehiä silloinkaan, kun he eivät saa tehdä sukupuolenkorjausta. Varsinkaan siinä, mitä he haluavat tai eivät halua.

Minulla on ihan muuta ihmeteltävää.  Sinähän tässä olet porua näistä homo/lesboista/hetuista pitänyt. Ei se ihme ole synnyttäminen jos on naisen elimet vielä tallella. Itse  taitaa ihmetellä kumpiko hän oikein on.
Kuinka kehtaa tuo mediakin ihmetellä.  :D

Eipä tainnut ihmetellä itse ollenkaan. Sepä se.
Tämän synnyttävän miehen/naisen mielialoista/tunteista  emme tiedä kumpikaa.

Silti päätit itse esittää oletuksen hänen ajatuksistaan ja tuntemuksistaan. Miksi? Itse esitin oman arveluni juuri siksi, että se olisi sun arvelulle vastapainona. Kun me ei kumpikaan tiedetä. Tosin se on tiedossa, että hän on elänyt miehenä jo vuosia ja keskeytti hormonihoitonsa tilapäisesti raskauden ja synnytyksen ajaksi. Sekin lienee yleistä tietoa, että oman lapsen saaminen on usein ihmiselle erittäin merkittävä ja vahva toive, jonka eteen ollaan valmiita tekemään hyvinkin suuria asioita. Koko prosessin kutistaminen ”mieleialavaihteluksi” on aika erikoinen lähestymistapa. Siinä tarvitaan jo vahvaa asennetta, että sellaista esittää. Olisitko itse valmis ja pitäisit ihan hyväkäytöksisenä kutsua vaikkapa tuoretta uutista presidenttiparin perheenlisäyksestä ”mielialaksi”? Pohtia, tunteeko Niinistö itsensä enemmän tulevaksi isäksi vai ehkä isoisäksi? Vai onko kenties hänellä kyseessä tunne, että olis kiva olla vielä nuori mies? Miksi transsukupuolisen halua lapseen pidetään outona ja poikkeavana, vaikka se juuri on asia, jossa hän osoittaa olevansa hyvin samanlainen kuin muut ihmiset?
Voi juutas. Missä minä tässä esitän Niinistön ajatuksia, tunteita, mielialavaihteluita. Takuulla hänellä niitä on emme vain tiedä mitä. Niinkuin jo sanoin yleensä ihmisistä. Sinähän tässä esität ja kyselet onko se ja  se hyvätapaista. En myöskään ole kutsunut presidenttiparin mielialavaihteluksi yhtään mitään. Joka sekin, mieliala ihmisillä kyllä vaihtuu.
Jos sinä ajattelet niin älä niin että vääristelet minun sanomiani.

En minä väittänyt sun sanoneen mitään Niinistöstä. Mä totesin sun esittäneen arveluita sen raskaana olevan miehen ajatuksista. Niinistön mä otin esimerkiksi itse, koska halusin siirtää sinun valitsemasi puhetavan henkilöön, jota yleensä pyritään kohtelemaan kunnioittavasti. Koska minusta sinun tapasi kommentoida tuon transmiehen raskautta pelkkänä julkisuushakuisuutena ja sukupuolenkorjauksen katumista todistavana tekona oli epäkunnioittava. Sukupuoli ei ole edes transsukupuolisilla mikään mielialakysymys. Itse asiassa juuri heidän kohdallaan sukupuolikokemus on hyvinkin tarkkaan tutkittua ja heidän vakautensa sen suhteen on viranomaisille ja hoitohenkilökunnalle jouduttu monin tavoin todistamaan. Cis-sukupuolisilta ei ole kukaan tätä asiaa mennyt niin syvällisesti penkomaan.

Jospa et tästälähien siirtelisi ajatuksiasi minun kirjoittelustani  kehenkään henkilöön. Minä en ole Niinistön mielipideailahtelusta kirjoittanut. Sen teit sinä. Sinä et tiedä ja arvailuillasi menet päin peetä. Et voine kieltää etteikö media kommentosi hyvin näkyvästi tätä nais/miestä. Eikä häntä sinne ilman hänen lupaansa ole laitettu. Siis mediaan.
Ja omituisia kyselet jos minut pitäisi leikata ja ottaisinko heti miehen hetun.
Jos ja jos...Tottakai.
Äläkä todellakaan siirtele puhetapaani kehenkään henkilöön. 
17
Kamari / Vs: Minun rasismini
« Uusin viesti kirjoittanut Tippavaaran Vanha isäntä to 19.10.2017, 16:16:19 »
^^
Aikakin on on suhteellista. Missä ajassa? Päivässäkö?

TVI
18
Temppeli / Vs: Uusi avioliittoaloite etenee
« Uusin viesti kirjoittanut Safiiri to 19.10.2017, 16:16:16 »

Ei ollut kyseessä nainen, vaan mies. Transmies. Miehelle nääs ei ole temppu eikä mikään elää miehenä. Jopa vuosien ajan.

Täydensin edellä, mutta oletkos sinä sen "miehen" munaskuut tutkinut.?

Tutkimukset tehdään varsin tarkasti ihan viran puolesta, jos hänelle on miehen hetu myönnetty. Vain kaltaistesi cis-miehien todellinen sukupuoli on arvailujen varassa ja tarkempaan syynäämättä. Siihen on riittänyt syntymässä annettu arvio, joka perustuu silmämääräiseen havaintoon sukuelimistä. Sillä sitten on menty ja siihen tyydytty.
19
Vapaa / Vs: Kaupassa asioinnin sietämättömästä vaativuudesta
« Uusin viesti kirjoittanut Kopek to 19.10.2017, 16:14:36 »
Kamppiin aukaistiin uusi Lidl, ja olen töppäillyt kolmen päivän aikana jo vuoden kiintiön täyteen siinä kaupassa. En halua enää mennä sinne.

Ensimmäisellä reissulla pudotin hanskani kassan viereen, ja joku nainen huomautti siitä. No, tällaista sattuu, mutta minulle sitä sattuu moninkertaisesti enemmän kuin ihmisille keskimäärin. Koen tilanteet epämukavina.

Seuraavalla reissulla päätin, että nyt en pudottele hanskojani. Niinpä pidin niitä koko ajan silmällä, kun pakkasin ostoksia kassiin. Mutta nytpä tapahtuikin pahempaa. Pudotin rahakukkaroni enkä huomannut sitä ollenkaan. Ihmettelin vain, miksi nuori nainen kumartuu ja poimii lattialta jotakin. Ajattelin, että mitähän häneltä on pudonnut. Menin aivan hämilleni, kun hän ojensi kukkaroni. Kiitin ja - mikä ehkä kuulostaa erikoiselta - pyysin anteeksi. Siis sitä, että olin pudottanut kukkaroni. Tajusin välittömästi, että anteeksi pyytäminen ei tainnut olla sittenkään järkevää, joten tavallaan keskeytin sen mumisemalla jotain epämääräistä, mikä oli tietenkin vielä typerämpää.

Omituinen toimintani selittyy osittain sillä, että jostakin syystä olin jo kauppaan mennessäni älyttömän stressaantunut ja jännittynyt ja ahdistunut. Pelkäsin, että teen jotakin, mistä huomautetaan. Tai ylipäätänsä teen jotakin typerää tai sopimatonta.

Kolmannesta Lidlissä asioinnista käynnistyi (omalla asteikollani arvioiden) stressaava ja epämukavat muistot jättävä katastrofi, jota en nyt ehdi enkä jaksa kertoa. Palaan asiaan.

Syystä tai toisesta olen usein kaupoissa asioidessani erittäin jännittyneessä ja ehkä masentuneessakin tilassa, koska jupisen itselleni puoliääneen, että "masentaa", "masentaa". En nyt sentään joka kerralla, mutta silloin tällöin. En tiedä, mikä kaupoissa ahdistaa. Entisen kotipaikkakuntani kaupoissa ahdistaa se, että pelkään tapaavani jokun "vanhan tutun". Jos huomaan sellaisen, piileskelen hyllyjen takana, ettei tarvitsisi kohdata häntä. Miksikö? Siksi, että minulla ei ole mitään asiaa tuolle henkilölle eikä myöskään halua keskustella väkinäisesti hänen kanssaan jostakin tyhjänpäiväisestä asiasta. Se, että olemme joskus tunteneet (esimerkiksi koulussa tai muuten) toisemme, ei tarkoita, että meillä olisi enää mitään muuta yhteistä kuin vanhat muistot, enkä välttämättä halua palata niihin kaupassa hyllyjen välissä käydyssä pikakeskustelussa.
20
Tori / Vs: Suomen presidentinvaalien seurantaa
« Uusin viesti kirjoittanut Tippavaaran Vanha isäntä to 19.10.2017, 16:14:17 »

Minä en käytä eettisistä, enkä esteettisistä syistä nahkahousuja. Ymmärrän tuon toiveesi oikein hyvin, sillä olen sinulle verinen paise sinun läskiperseessäsi ja tiedät itse, että voin jyrätä sinut ja sinun viestisi katujyrällä,.....

Heh! Ja kiitos kaloista!

Käytän sinusta jatkossa keksimääsi hienoa ilmaisua: "Verinen paise Hipskusi".

TVI
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10