Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Takomo / Vs: Kehräämö (kirjoituksia kuvilla)
« Uusin viesti kirjoittanut Juuli to 19.07.2018, 12:17:50 »


KYYTI

Makoili Juuli jälleen pitäjän sairastuvalla.
Oli jo harjoittelumakoilut suorittanut keskussairaalassa, josta  oli siirretty  kunnanlasarettiin. Tapahtui fysiotytön opastuksella tämä toipuminen neliraajahalvauksesta sekä puhekyvyn menetyksestä yllättävää, suorastaan päätähuimaavan  hidasta vauhtia.
Puhekyky oli jo onnekseen, hoitajien harmiksi jo palannut. Kävelyä, joka koostui vielä "eevassa" jalkojen paikallaan nostelusta harjoiteltiin. Ei nousseet koivet mihinkään suuntaan .
Mieliala oli  kuitenkin korkealla kuin leivon laulu, päivä paistoi niin ulkona kuin sisikunnassakin. Pääsisi Juuli  tänään paariajelulle, kokeisiin keskussairaalaan. Muut poistumiset huoneesta oli kielletty.  Turhaa oli  kielto kun ei Juuli mihinkään sängystä päässyt. Juulissa  asusti vaarallinen, tarttuva böbönius, oli eristyksessä, siis yksin, monta kuukautta jo makoillut. Hoituritkin olivat avaruusolentoja, silmät vain näkyvissä.

Lähdön hetki keskussairaalan alkoi lähestyä, paaritaksin kuljettajan pitäisi saapua millä hetkellä tahansa. Ei viety tällä kertaa ambulanssilla, sai tyytyä tavalliseen farmari-autoon, jonka takatilaan mahtui paarit. Lisäksi jäi paitsi komeiden ambulanssimiesten seuraa, josta silmänilosta niin häpeämättä oli nautiskellut.
Menee kymmenisen minuuttua, menee toinen, ei kuulu, keskusairaalan on ajat varattu, menee kolmas tovi, ei kuulu. Vihdoin ovelle ilmestyi ensin rullapaarit, joiden vanavedessä seurasi
täydellinen komeus. Oli kihara, musta tukka, ruskea välähtelevä silmänluonti, pepsodenttikultahampaat välähtivät myös näkyville joka kerran,  kun täydellinen hymy , etupäässä hoitureille suotiin. Ja se suotiin sangen usein, ehkä johtuen puheen vähäsanaisuudesta. Oliko komistus ehkä mykkä? Ei Juulille, potilasturhakkeelle niinkään näitä pepsodenttejä jaeltu, oli sivuseikka tässä ylimaallisessa loisteessa ja kimalluksessa mitä ilmestys ympärilleen levitteli. Hetkessä unohtui ambulanssimiehet.Siinä sitten asia edistyi, Juuli autoon, matalaan, ahtaaseen takaosaan ängettiin. Kuskikomistus paikalleen, matka voi  alkaa.
Ja alkoi, alkoi todellakin Juulin elämän taksimatka.

Hiljakseen ajeltiin, kirkonkylän nopeusrajoitusta noudatettiin.  pPäästiin valtatielle, ja silloin tiesi tosimiehen tosikyydissä olevansa. Kuin kiukustunut, autoileva paholainen, ampaisi suorastaan, tämä kuljettaja matkaan. Ei merkinneet ilmeisesti keltaiset viivat, ei nopeusrajoitukset yhtään mitään. En niitä voinut nähdä, en ainuttakaan liikennemerkkiä. Juuli vyötetty paareihin tiukasti selälleen, pää menosuuntaan. Pää hipoi kuski olkapäätä, varpaat takalasia, nenä kattoa.
Voi Juuli kauhistuttavan vauhdin päätellä ohitettavien autokuskien ilmeistä, kohdalla oli takana sivuikkunat. Ilmeet eivät liiemmin rohkaisseet, kauhistuneita, perinjuurin säikähtäneitä olivat.

Puhekyky, joka oli jo palannut, katosi silmittömästä kauhusta johtuen sekin, jonnekin pallean seutuville. Sai Juuli aikaan kuitenkin pelosta värisevän, heikon piipityksen: "Onko kuljettaja paikkakuntalaisia, ehkä naapuripitäjästä, kun ei olla tavattu ?"
Ei oltu naapuripitäjästä, ei ollenkaan. Ei sinnepäinkään.
Oltiin Turkmenistanista.
Justiinsa juu. Ei enenpää Juuli kysellyt, ei uskaltanut. Ymmärsi jopa, jos kuljettaja vielä joutuu potilaalle, joka sinällään jo oli turhake, vielä hoonolla suomella viihdytysjoukkona seuraa pitämään, ei ajokeskittyminen ainakaan parane. Vauhti jatkui hurjana, silmittömänä, ohitukset tappotahdilla.
Mietiskeli, lujasti paareihin pönkitettynä, miltä tuntuisi Taivaan sinisen harsopilven reunalta seurailla tätä matoisen maan asukkaiden elämää sekä touhuilua. Kasvaiskohan siivet.  Oliko Taivaassa takseja, ja jos oli, niin minkähän maalaisia kuljettajat olivat.  Tähänkö nyt oli poloisen Juulin maallisen, takkuisen matkan tarkoitus päättyä, turkmenistanilaisen saföörin selkäpiitä karmivaan ajotapaan. Ei tuntunut kovin oikeudenmukaiselta se kohtalo. Ei.
Perille päästiin kuitenkin, huolimatta Taivasajatuksista, kaikki paikat ehjinä, mikä Juulista oli suuri, odottamaton ihme.
Taisinpa lähettää yläkertaan pienen kiitoksentapaisenkin.

Perillä kuljettaja yllättäen ilmoittikin jäävänsä odottamaan ortopedille pääsyä. Osoittautuikin, myös yllätyksenä, varsin kohteliaaksi auttavaiseksi, asialliseksi nuoreksimieheksi. Perui Juuli  pyhät valat  paluumatkasta, huomasi suostuvansa yllättävän helposti vielä, tämän komeettakomistuksen kyytiin.
Odoteltiin taas, meni tunti, toinen. Komistus otti ja kyllästyi , meni kysymään hoonolla soomellaan neuvonnasta. llmeni että meille oli neuvottu väärä ovi. Odotimme tyhjään huoneeseen, jossa oli kuitenkin nimilappu ovessa. Oikeastaan odottelu ei ollut Juulille mitenkään epämieluisaa tällä kertaa, sai runsaasti kateellisilta vaikuttavia silmäyksiä naispuolisilta odottelijoilta, Sielua ihan hiveli.
Siirryttiin kuitenkin nyt sellaisen oven taakse odottelemaan, missä toivon mukaan oli joku sisälläkin. Pääsi Juuli hetken kuluttua sisälle , sisältä pois, lähdettiin kohti pitäjää taas. Nyt sujui matkanteko jo ihmismalliin, kova kiire vain oli saföörirukalle lähdönpäässä kunnanlasaretissa, pukannut.

Kun peljästys, kauhistus oli nyt Juulilta hellittänyt, sujui, kielimuurin huomioiden, paluumatka jopa oivallisesti. Ilman yhtään ainutta henkikullalle hupaa ohitusta. Huolimatta rauhallisesta takaisintulosta, ei  Juuli tahdo enää koskaan, ei koskaan, ei minkäänlaisten vieraiden maiden saföörien, komeettakomistusten  kyyditsevän, ei mihinkään suuntaan.
Ei ollenkaan enkä milloinkaan.

.
2
Takomo / Vs: Antoisaa elokuvailtaa eli merkille pantavia elokuvia
« Uusin viesti kirjoittanut kertsi to 19.07.2018, 12:08:53 »
^ Que? Sulla on erilainen elokuvamaku? Minusta se ei ollut ollenkaan tylsä elokuva, se Kolme väriä: Sininen. Päinvastoin. Tökkikö sinua se, että siinä EU näytettiin positiivisessa valossa?


Toki ensimmäisellä katselukerralla elokuva oli vaikuttavampi, mutta niinhän se taitaa olla useimpien elokuvien kanssa.


 
3
Takomo / Vs: Kulinaristinen ketju (nro2)
« Uusin viesti kirjoittanut kertsi to 19.07.2018, 11:54:09 »
En ole helteen takia viitsinyt kauppaan, ja alkaa olla vähän kaikki kiva syötävä loppu. Eilen tein pakkasesta löytämästäni juustoraasteesta, sekä kokojyvämakaronista, pakaste(soppa)juureksista, valkisipulista, omenaviinietikasta, oregaanosta ja basilikasta ja luomuketsupista hitsin hyvää lisuketta kalapuikoille. Liian hyvää. Alkupalaksi pala kesäkurpitsaa ja yksi kuorittu porkkana. Jälkkäriksi muutama kuiva taateli.
4
Vapaa / Vs: Helteellä; kärsimystarinoita ja selviytymisvinkkejä
« Uusin viesti kirjoittanut kertsi to 19.07.2018, 11:25:30 »
^ Puhumattakaan märistä vaatteista...

Iloista sen sijaan on se, että sain hyvät yöunet, minulla on käytössäni rajattomat määrät kylmää ja lämmintä puhdasta vettä ja ruokaa, eikä tarvitse kohdata käärmeitä, alligaattoreita, polttavia meduusoja, myrkkyhämähäkkejä sun muita mangroverämeen eliömuotoja nk. tässä: The Island With Bear Grylls S01E01 Tuota kun katsoo, jotenkin tämä helle tuohon verrattuna näissä suorastaan ruhtinaallisissa olosuhteissa kotona tuntuu siedettävämmältä.
5
Vapaa / Vs: Helteellä; kärsimystarinoita ja selviytymisvinkkejä
« Uusin viesti kirjoittanut urogallus to 19.07.2018, 11:06:22 »
Hermot menee, kun kaiken kotonaolon aikana tuo tuuletin hurisee, alkaa tässä jo hihityttämään... Yöksi voi laittaa pois, kun avaa ikkunan.
Onneksi pääsee takaisin töihin elokuun alussa, duunipaikassa toimii ilmastointi.
Jos sisällä on yli 34 astetta lämmintä, tuuletin ei viilennä, vaan päinvastoin lämmittää entisestään huoneilmaa, luin jostain eilen.

Vaatteiden vähentäminenkään ei tukalassa helvetissä helteessä auta enää. Kun on yli 30 astetta lämmintä niin vaatteet viilentävät oloa ainakin jos ne ovat sopivan väljiä.
6
Vapaa / Vs: Helteellä; kärsimystarinoita ja selviytymisvinkkejä
« Uusin viesti kirjoittanut kertsi to 19.07.2018, 10:55:28 »
Nyt ketuttaa: en herännyt herätyskellon soitosta huolimatta sulkemaan ikkunoita ja parvekkeen ovea klo 7:20 nk. oli tarkoitus, vaan vasta klo 10 jälkeen, jolloin sisään ehti tulla kuumaa ilmaa. Tästä päivästä tulee tukalampi kuin eilisestä, joka oli ihan siedettävä siitä syystä, että yön aikana kämppä viileni mukavasti, ja heräsin ajoissa sulkemaan kaikki lävet ennen kuin lämpö hönki sisään.
7
Vapaa / Vs: Helteellä; kärsimystarinoita ja selviytymisvinkkejä
« Uusin viesti kirjoittanut kertsi to 19.07.2018, 10:50:52 »
Hermot menee, kun kaiken kotonaolon aikana tuo tuuletin hurisee, alkaa tässä jo hihityttämään... Yöksi voi laittaa pois, kun avaa ikkunan.
Onneksi pääsee takaisin töihin elokuun alussa, duunipaikassa toimii ilmastointi.
Jos sisällä on yli 34 astetta lämmintä, tuuletin ei viilennä, vaan päinvastoin lämmittää entisestään huoneilmaa, luin jostain eilen.
8
Tori / Vs: Suomen talouspolitiikka 2015 alkaen
« Uusin viesti kirjoittanut ROOSTER to 19.07.2018, 10:42:08 »

Pätkäaikaistyöttömyys on rajussa nousussa.

Syynä ei suinkaan ole työpaikkojen puute vaan.....Ja minä, kun oletin, .... Kannattavien työpaikkojen puute.

Yhteiskuntahan joutuu maksumieheksi,..... ihmiset hakeutuvat lisäksi erilaisille tuille.

Tätä minä juuri tarkoitin. Eiköhän Suomi ole maailman johtavia tukien maksajia. Houkutteleva paikka jopa afrikkalaisille ja aasialaisille työttömille.

VA.

Siksi hallitus pyrkiikin tekemään Suomesta paikan joka ei ole houkutteleva, edes täällä syntyneille.
9
Tori / Vs: Suomen talouspolitiikka 2015 alkaen
« Uusin viesti kirjoittanut Vanha aatami to 19.07.2018, 10:22:48 »

Pätkäaikaistyöttömyys on rajussa nousussa.

Syynä ei suinkaan ole työpaikkojen puute vaan.....Ja minä, kun oletin, .... Kannattavien työpaikkojen puute.

Yhteiskuntahan joutuu maksumieheksi,..... ihmiset hakeutuvat lisäksi erilaisille tuille.

Tätä minä juuri tarkoitin. Eiköhän Suomi ole maailman johtavia tukien maksajia. Houkutteleva paikka jopa afrikkalaisille ja aasialaisille työttömille.

VA.
10
Tori / Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä!
« Uusin viesti kirjoittanut Faustinen to 19.07.2018, 09:52:58 »
Niinistö ei ole pitkä mies, mutta Putin se vasta pieneltä näyttääkin.


Siltä näyttää vaikka Putin seisoo paljon lähempänä kameraa kuin Trump. Verratkaa vaikka takin hihoja.


Lattian laatoista voi päätellä miten he seisovat suhteessa toisiinsa.  Paljon, on aika paljon sanottu.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10