Jatkumo.NET

Alueet => Takomo => Aiheen aloitti: Anemone - la 28.11.2015, 20:12:11

Otsikko: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Anemone - la 28.11.2015, 20:12:11
Saan ruudulle kehotuksia vaihtaa Windows 10:een. Se vähä, mitä olen siitä nähnyt on osoittanut, että se (tietenkin) on suunniteltu erityisesti mobiililaitteita varten. Minulla ei ole tablettia eikä älypuhelinta eikä aikomusta sellaista hankkia lähiaikoina. Onko erityisiä syitä, miksi pitäisi taas ruveta pähkäilemään uuden systeemin kanssa? Kun kävin eräällä julkisella koneella, jossa oli 10, en meinannut löytää tiettyjä ohjelmia eikä opashenkilökään ollut vielä osannut juuri auttaa.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Kopek - la 28.11.2015, 20:21:25
Konservatiivin elämänohje: "Älä kajoa toimivaan systeemiin."

https://books.google.fi/books?id=A6ZsCAAAQBAJ&pg=PA383&lpg=PA383&dq=%C3%A4l%C3%A4+kajoa+toimivaan+systeemiin&source=bl&ots=iq_cmVpmQ1&sig=P56tdQmu-3-puae3IKuqGjv3E_0&hl=en&sa=X&redir_esc=y#v=onepage&q=%C3%A4l%C3%A4%20kajoa%20toimivaan%20systeemiin&f=false
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: siittä - la 28.11.2015, 21:05:44
Sanoisin, että jos on Win7 niin kannattaa jättää vaihtamatta, mutta jos käsissä on Win8, niin päivitys on paikallaan.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Viljo Aabraham - la 28.11.2015, 21:08:07
Joo. Poistin 10:n latauksen jälkeen.

Va.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Anemone - su 29.11.2015, 00:26:10
@Kopek, @Elikkä

No sehän minulla on aina periaatteena, ettei kannata vaihtaa sellaista, mikä toimii isompia murheita aiheuttamatta. Paljon mukavampaakin, kun ei tarvitse tehdä mitään. W7 käyttäytyy ihan nätisti ja ainakin vielä noin puoli vuotta sitten muutama kaverini käytti vielä XP:tä (ei ole nyt tullut puheeksi pitkään aikaan, joten en tiedä, vieläkö käyttävät). Don't fix it, if it isn't broken...Just checking, anyway.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Toope - su 29.11.2015, 02:23:01
Sanoisin, että jos on Win7 niin kannattaa jättää vaihtamatta, mutta jos käsissä on Win8, niin päivitys on paikallaan.

Ööh, miksi? Mitä hyvää win10 tuo kasiin verrattuna? Itse taistelin jo aikoinaan win8.1-päivityksen kanssa, kun sekoitti koneen. En todellakaan lähde päivittämään konetta win10:een vielä pitkään aikaan, koska siitä ilmenee ongelmia jatkuvasti. Vuoden, parin päästä ehkä, päivitän kymppiin. Silloin ongelmat ehkä ovat jo ratkaistu. Tuo on hyvä periaate windows-käyttäjille.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: siittä - su 29.11.2015, 11:34:08
Win8 sopii minun mielestäni tabletteihin ja kännyköihin. joita käpsitellään sormilla. Win7 ja Win10 taas ovat mukavampia käyttää hiirellä tai vastaavalla. Ja minulle ei koskaan auennut se, miksi Käynnistä valikko piti poistaa.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Toope - ke 02.12.2015, 00:10:47
Win8 sopii minun mielestäni tabletteihin ja kännyköihin. joita käpsitellään sormilla. Win7 ja Win10 taas ovat mukavampia käyttää hiirellä tai vastaavalla. Ja minulle ei koskaan auennut se, miksi Käynnistä valikko piti poistaa.

Win8.1 palautti käynnistysvalikon wintoosaan. Syystäkin. Joku inssi taatusti sai potkut, kun sen poistamisen idean esitti.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Kopek - ti 19.01.2016, 10:16:20
En huomannut tätä ketjua, vaikka Jaska Jokunen tästä mainitsi. Niinpä kirjoitin toisessa osastossa W10 -päivityksestäni. No, eipä siihen ole paljon lisättävää. Päivityksen jälkeen kone tahmaa niin, että käyttäjää alkaa haukotuttaa.

Löysin netistä ohjeen, jossa annetaan vinkkejä Windowsin nopeuttamiseksi. Tämän tyyppisissä ohjeissa tahtoo olla se ongelma, että niitä ei aina pysty noudattamaan. Omasta Windowsista kun ei löydy samoja säätöjä ja valikkoja, mitä neuvon antaja esittelee.

Ongelman ydin lienee koneen liian vähäinen muisti. Onneksi kovalevyn toisella osiolla on vanha Ubuntu, ja se on nopeampi. Olen käyttänyt Windowsia vain hyvin vähän, lähinnä mokkulan kanssa, koska antiikkinen Ubuntu ei tunnista sitä. Jonkin aikaisemman se on tunnistanut. Nyt tämäkin ongelma on tavallaan poistunut, koska käytän tablettia tai kännykkää mokkulana. Itselläni ei ole edelleenkään nettiin yhdistettyä älypuhelinta, mutta niitä on alkanut pyöriä pöydillä, joten voin lainata tarvittaessa.

W10 on sinänsä toiminut "normaalisti". Karmea hitaus joka mutkassa vain tekee käyttämisestä epämukavaa. Asioihin, jotka tietokoneissa yleensä tapahtuvat silmänräpäyksessä käyttäjän edes kiinnittämättä niihin huomiota, menee useita sekunteja. Valikkojen aukeamisiin ym. perusasioihin. 

Itse asiassa tässä mainitsemani tietokone on jo kuusi vuotta vanha - aivan näinä päivinä - joten se alkaa lähestyä teknisen käyttöikänsä tai ainakin käytännöllisen käyttöikänsä loppupäätä. Valkoinen Mac iBook G4 oli saman ikäisenä maannut jo vuoden romuna emolevyn kärähdettyä niin, että savu tupsahti.

Tietokoneet kestävät, minkä kestävät. Kaapissani on Toshiba T1200 vuodelta 1988, ja veikkaanpa, että se toimii edelleenkin, jos napsautan virran päälle. Saksasta kesällä 2011 ostettu valkoinen Sony Vaio särkyi korjauskelvottomaksi jo reilun puolentoista vuoden ikäisenä. Emolevy ilmeisesti hajosi. Koneen käytölle tuli kohtuuttoman korkea tuntihinta. Vuoden 2008 lopussa ostettu Sony HD -videokamera särkyi käyttökelvottomaksi noin kahden ja puolen vuoden kypsässä iässä. Vaikka kyse voi olla sattumastakin, en halua kokeilla, miten kauan seuraava Sony tietokone, kamera tms. kestää. Kokeikoot muut.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Anemone - ma 25.01.2016, 00:54:14
Windows 7 käyttäjätuki päättyy 2020 ja Windows 8 2023.

Ilmainen Windows 10 on houkutteleva, muttei aina edullinen / Yle, Kuningaskuluttaja
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/01/25/ilmainen-windows-10-houkutteleva-muttei-aina-edullinen
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Toope - ti 26.01.2016, 00:37:03
Kuten sanoin, käytän itse win 8.2-järjestelmää (vai oliko 8.1?, minä noista aina tiedä), mutta nyt toimii hyvin. En vaihda mihinkään tuota, kuin vasta 2023, johon mennessä win10 on ehkä jo ratkaissut osan vääjäämättömistä järjestelmänsä ongelmista.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Norma B - ke 03.02.2016, 14:27:28
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/01/28/windows-muuttuu-palvelupohjaiseksi

***

Windows 8.1:

...on toiminut itselläni kohtalaisesti, joskin viime vuoden varrella oli jatkuvasti semmoista probleemia että nettiyhteyttä ei muodostu, ja joudun sammuttamaan ja kytkemään mokkulan uudestaan päälle.

Vuodenvaihteessa palautin tehdasasetukset Windowsiin, kun oli eräs päivä sähkötkin katkeilleet koneen ollessa päällä. Tiedä mitä semmoisestakin voi jäädä muhimaan. Mutta nyt sitten joku päivä kävi niin että nettiyhteyttä ei ollut vaikka kuvake väitti että on, räpläämisestä päädyin lopulta siniseen ruutuun ja mikään ei toiminut kuin kylmästä sähköt pois runttaamalla. Otin taas tehdasasetukset (mikä on jonkin verran hanurista, koska se kestää aina 2 t ja pitää sitten ronkkia esiasennettu virusturvaohjelma pois ja asentaa joku toinen tilalle). Päätin että enpäs tällä kertaa lainkaan ota käyttöön sitä 8.1:n nimetöntä s-postiohjelmaa, josko vaikka salasanan kyseleminen jäisi täten pois. Se kun on se tympein uutuus mikä mielestäni kasiin on tungettu, verrattuna seiskaan joka minulla oli pitkään käytössä ennen nykyistä konetta.

Muuten toimi paitsi että ei toiminut. Salasanakyselyn poisjäänti vitutti konetta sen verran että sain katsella iät ajat pelkkää Lenovo-kuvaketta, ja siitä ei eteenpäin päästy kuin sähköt pois survomalla. Katsoin parhaaksi ottaa vielä kolmannen kerran reilun kk aikana tehdaspalautuksen. Noh, nyt sitten hokkuspokkus työpöydälle pöllähtää kuva joka minulla on joskus aiemmin siinä ollut, mutta jonka tasan taatusti pitäisi olla kadonnut bittiavaruuteen koska otan jokaikinen kerta palautuken sillä tavalla että kaikki tiedot hävitetään.

Olisikohan se kuva tullut jostain pilvipalvelusta? Kai minulla sellainenkin on, vaikken sitä koskaan käytä. Paranoidina tietokoneen käyttäjänä tämä kuitenkin jurppii. Ja aina kun yhtään mitään netissä mainitsee 8.1:n ongelmista, niin alkaa se lässytys että hommaa kymppi.

Minäkin haluaisin tietää mikä siinä kympissä sitten olisi niin autuaallista että se kannattaisi ottaa?
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Toope - to 04.02.2016, 00:15:26
Minäkin haluaisin tietää mikä siinä kympissä sitten olisi niin autuaallista että se kannattaisi ottaa?

Toki siihen tulee päivitettyä, mutta herranjumala, milloin uskaltaa? Windowsin koetellut versiot ovat aina toimineet hyvin, mutta en yksinkertaisesti uskalla vielä vaihtaa, koska ne kokemukset uuteen päivitykseen ovat huonoja. No, tuskin vuoteen 2023 odotan, mutta jonkin aikaa vielä varmasti ennen 10-versioon päivittämistä. Paree olla varovainen... :-\
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Norma B - to 04.02.2016, 11:26:33
Täälläpä perin veikeää kokemusta:

http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1450750603173.html

Microsoftin Windows 10 -käyttöjärjestelmään asentunut päivitys käy käsiksi käyttäjän asetuksiin tavoilla, joita on harvemmin nähty. Tietokirjailija ja it-asiantuntija Petteri Järvinen kertoo Bittimittari-blogissaan, miten Windowsin päivitystoiminto käy yhä röyhkeämmäksi.

– On jo sinällään ärsyttävää huomata Windowsin buutanneen itsensä yöllä, pudottaneen [verkkoyhteyden turvaavan ja salaavan] VPN-yhteyden pois päältä ja sulkeneen kaikki sovellukset työtiedostoineen, mutta vielä ärsyttävämmäksi homma muuttuu kun Windows ilmoittaa poistaneensa lupaa kysymättä sovelluksia, Järvinen kirjoittaa.

Tietokoneesta oli kadonnut CPU-Z-diagnostiikkaohjelma, jota käytetään suorittimen tehon mittaamiseen. Ohjelman poistamisen syyksi ilmoitettiin yhteensopimattomuus. Järvisen asennettua ohjelman uudelleen se kuitenkin toimi moitteettomasti.

Ilmiötä on havaittu myös muualla maailmassa. Ghacks-verkkosivun mukaan ihmisten koneilta on poistettu myös Speccy-, CPUID- ja AMD Catalyst Control Center -ohjelmia. Kaikkia yhdistää se, että ne ovat laitteiston toimintaa tarkastelevia ohjelmia.

Microsoft on upottanut Windows 10:een omat diagnostiikkaohjelmansa, jotka lähettävät laitteiston toiminnasta tietoa Microsoftille.

Päivitys oli myös vaihtanut Järvisen tietokoneen oletusselaimen Microsoftin Edgeksi ja vaihtanut lukitusruudun kuvan.

– Tällaista ei saa tehdä, Järvinen toteaa.

– Tehdään tämä nyt selväksi Microsoftillekin: mikään päivitys ei oikeuta poistamaan ohjelmia lupaa kysymättä! Jos ohjelmissa oikeasti on yhteensopivuusongelmia päivityksen jälkeen, niistä pitää ilmoittaa (mielellään ennen päivitystä, kiitos), mutta automaattinen poisto ei ole hyväksyttävää.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Viljo Aabraham - to 04.02.2016, 12:19:41

Ainakin vähän vanhemman tietokoneen voi W10 asennuksen jälkeen laittaa roskiin.


VA.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Hippi - to 04.02.2016, 18:14:08

Ainakin vähän vanhemman tietokoneen voi W10 asennuksen jälkeen laittaa roskiin.


VA.

Miten vanha on "vähän vanhempi"? Yli 3 vuotta? Yli 5 vuotta?
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Viljo Aabraham - to 04.02.2016, 18:49:41

Ainakin vähän vanhemman tietokoneen voi W10 asennuksen jälkeen laittaa roskiin.


Miten vanha on "vähän vanhempi"? Yli 3 vuotta? Yli 5 vuotta?

Jossain sillä välillä riippuen tietysti koneesta. Minun 4 vuotta vanha HP muuttui W10:n myötä hitaaksi ja tyhmäski kuin hibiscus.

VA.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Hippi - to 04.02.2016, 19:04:53
 
Vähän on huono juttu, jos tuo änkeytyy koneelle nyt väkisin. Tämä läppärini taitaa olla hiukan yli 5v., jos oikein muistan. Ostettaessa oli ihan hyvä kone ja aika hyvänä on pysynyt näinkin pitkään. En ole edes tehnyt uudelleen asennusta kertaakaan, vaikka periaatteessa se kai tehostaisi jonkin verran.

Sitä vaan olen ihmetellyt, että nyt on viimeisen parin viikon aikana ollut käynnistymisvaikeuksia ja värkki on kaatunut käynnistyksessä. On sitten palautuspisteen kautta lähtenyt käyntiin. Näin siis, vaikka ei ole minkään päivityksen jälkeen tuo kaatuminen ollut. Hiukan on mielessä käynyt, että onko tuo joku jippo, jolla saadaan kymppi vaikuttamaan tarpeelliselta ja kiinnostavalta.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Muisto Keijo Kullervo - to 04.02.2016, 22:31:05
Ei mitään ongelmia Windows kympillä...

Ilokseni huomasin, päivitykseni jälkeen, että valokuvalajitelmaa oli erinomaisen hyvä katsella kun jokaisesta kuvasta on suurennos.

Pöytäkoneeni on noin kolme - neljä vuotta vanha, mutta varoitettiin, Saimaanharju PC:n omistaja, että läppäriini ei Windows kymppiä kannata asentaa, sillä on aika vanha se HP-läppäri.
Lisäksi minulla on kännykkäni vanha nokialainen ja  siitä ei voi asentaa   Kymppiin kuvia, mutta läppärissä olevaan Windows seiskaan voi.

Muisto Keijo Kullervo
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Jaska Jokunen - pe 05.02.2016, 01:34:13
Hiukan on mielessä käynyt, että onko tuo joku jippo, jolla saadaan kymppi vaikuttamaan tarpeelliselta ja kiinnostavalta.
Tai jos asia sanotaan kaunistellen, niin päivitysten pääpaino on uusissa versioissa eikä vanhojen ylläpitoon panosteta enää yhtä paljon.

Koitin hakea Microsoftin määrityksiä laitteistovaatimuksille, mutta virheilmoitus linkeistä sivuille järjestään tuntuu tulevan. Siis MS on poistanut vaatimukset nähtäviltä.

Käytössäni on myös Windows 7 (työläppäri). Siihen yhden suositellun päivityksen asentaminen ei onnistu ja olen joutunut sen jo useaan kertaan estämään sen pakottuessa muutaman kerran vuodessa estosta (hide) huolimatta. Muuten käynnistystä yritettäisiin toistuvasti äärettömän pitkään. Kolme tuntia annoin kerran käynnistystä yrittää, CTRL+ALT+DEL oikeassa vaiheessa auttaa. Kaikki M$:n tarjoamat ongelmanratkaisukeinot on kokeiltu. Se on Windows 7 päivitys KB2952664, jonka tarkoituksena on tutkia järjestelmän valmius Windows 10 -päivitykseen.

Windows 10 (12%) näkyy ohittaneen nettikäytössä jo Windows XP:n (11%). Windows 7 pitää valta-asemaa 52%:lla tietokoneista. Windows 8.2:lla on 3% ja Windows 8.1:llä 10 %. Macit yhteensa alle 5% ja Linuxit alle 2%.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Renttu - pe 05.02.2016, 20:15:31
Hiukan on mielessä käynyt, että onko tuo joku jippo, jolla saadaan kymppi vaikuttamaan tarpeelliselta ja kiinnostavalta.
XP:stä Vistaan kuluttajia pyrittiin siirryttämään sillä, että XP:n käynnistymisen yhteyteen luotiin tahallaan bugi. Ehkä joku vielä muistaa, miten XP (Tervetuloa -ikkunan jälkeen) jäi yhtäkkiä miettimään ja jumittamaan toviksi, ennen kuin sillä sitten voi varsinaisesti aloittaa tekemään mitään.

Bugi fiksattiin muistaakseni n. kuukausi ennen, kuin flopiksi jäänyt Vista korvattiin lopulta Win seiskalla. Seiska on ollutkin "uusi XP".
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Toope - la 06.02.2016, 01:42:27
http://www.hardware.fi/uutiset/artikkeli.cfm/2015/10/30/windows-10-ladataan-tietokoneisiin-automaattisesti-ensi-vuonna (http://www.hardware.fi/uutiset/artikkeli.cfm/2015/10/30/windows-10-ladataan-tietokoneisiin-automaattisesti-ensi-vuonna)

Onko näin? Onko pakko päivittää jo ennen kesää? Heinäkuuhun asti ilmaista.

Pakko kai se sitten on, vaikka ongelmia tuleekin taas, kuten kaikkien windowspäivitysten kanssa on aina ja ikinä ja forever tullut.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Norma B - la 06.02.2016, 10:40:36
Täh??? Olenko koneen (toissasyksynä) ostaessani ja Windows 8.1:stä käyttämään ryhtyessäni mukamas allekirjoittanut tietämättäni jonkin sopimuksen ja suostumuksen jossa sallin sen että koneelleni saa alkaa ruttamaan salaa kymppiä? Takuulla menee jumiin koko paska, koska tälle koneelle kaikki asentaminen on aina helvetin hidasta. Ainakin seiskaan verrattuna, joka minulla aiemmin oli.

Oli kyllä kusipäisin temppu Microsofilta evö.

Heinäkuuhun asti ilmaista? Tuleeko siitä pakkolatauksesta vielä laskukin perässä sitten kesän jälkeen?
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: a4 - la 06.02.2016, 13:05:20

Koitin hakea Microsoftin määrityksiä laitteistovaatimuksille, mutta virheilmoitus linkeistä sivuille järjestään tuntuu tulevan. Siis MS on poistanut vaatimukset nähtäviltä.

tarkoititko tätä?:
https://www.microsoft.com/fi-fi/windows/windows-10-specifications#sysreqs

Jos haluat päivittää tietokoneesi tai tablettisi Windows 10:een, tarvitset vähintään seuraavanlaisen laitteiston.

Suoritin:
1 gigahertsin (GHz) suoritin tai nopeampi (tai SoC)

RAM-muisti:

32-bittiset järjestelmät: 1 gigatavu (Gt); 64-bittiset järjestelmät: 2 Gt

Kiintolevytila:
32-bittiset järjestelmät: 16 Gt; 64-bittiset järjestelmät: 20 Gt

Grafiikkakortti:
DirectX 9 tai uudempi ja WDDM 1.0 -ohjain

Näyttö:
800 x 600


Varmista, että laitteessa on käytössä uusin Windows 7 SP1- tai Windows 8.1 Update -versio.tällaistakin tietoa levitellään netissä:

The days of Windows being a system hog are gone.

So modest are the requirements for Windows 10, you may be able to run it on machines that shipped with Windows Vista eight years ago.

But just how low can Windows 10 go when it comes to PC specs? Since Microsoft released the OS for testing last year people have been loading Windows 10 onto hardware dating back to 2003 - eons ago on the PC refresh timescale.

http://www.techrepublic.com/article/windows-10-on-an-old-pc-when-it-comes-to-specs-how-low-can-you-go/
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Jaska Jokunen - la 06.02.2016, 13:13:42

tarkoititko tätä?:
https://www.microsoft.com/fi-fi/windows/windows-10-specifications#sysreqs (https://www.microsoft.com/fi-fi/windows/windows-10-specifications#sysreqs)

Jos haluat päivittää tietokoneesi tai tablettisi Windows 10:een, tarvitset vähintään seuraavanlaisen laitteiston.
Varmaankin. Tuokin linkki ohjautuu ei-windows-käyttiksessäni osoitteeseen
https://www.microsoft.com/library/errorpages/smarterror.aspx?aspxerrorpath=/fi-fi/windows/windows-10-specifications#sysreqs (https://www.microsoft.com/library/errorpages/smarterror.aspx?aspxerrorpath=/fi-fi/windows/windows-10-specifications#sysreqs)

"The URL may be misspelled or the page you're looking for is no longer available"
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: a4 - la 06.02.2016, 19:00:17

tarkoititko tätä?:
https://www.microsoft.com/fi-fi/windows/windows-10-specifications#sysreqs (https://www.microsoft.com/fi-fi/windows/windows-10-specifications#sysreqs)

Jos haluat päivittää tietokoneesi tai tablettisi Windows 10:een, tarvitset vähintään seuraavanlaisen laitteiston.
Varmaankin. Tuokin linkki ohjautuu ei-windows-käyttiksessäni osoitteeseen
https://www.microsoft.com/library/errorpages/smarterror.aspx?aspxerrorpath=/fi-fi/windows/windows-10-specifications#sysreqs (https://www.microsoft.com/library/errorpages/smarterror.aspx?aspxerrorpath=/fi-fi/windows/windows-10-specifications#sysreqs)

"The URL may be misspelled or the page you're looking for is no longer available"
ehkäpä testailu (http://whatsmyuseragent.com) jollain sopivalla user agent switcherillä (http://osxdaily.com/2013/01/16/change-user-agent-chrome-safari-firefox/) auttaisi?
testasin tällä selainlaajennuksella (https://addons.opera.com/fi/extensions/details/user-agent-switcher-5/?display=en) mutta pääisn kaikilla vaihtoehdoilla sivulle..
 
et kuitenkaan tuolla ongelmalla päässyt pelaamaan chromella (http://www.express.co.uk/life-style/science-technology/579175/Google-Chrome-Browser-Hidden-Game-Easter-Egg-Dinosaur).
(http://cdn.images.express.co.uk/img/dynamic/59/590x/secondary/Google-Chrome-Hidden-Features-Games-How-To-Play-Dinosaur-Easter-Egg-in-Browser-Gaming-Internet-Browser-292969.gif)


tässä kuvia sivusta:
http://kuvanjako.fi/ihjw3-1920.png
http://kuvanjako.fi/5agiv-1920.png
http://kuvanjako.fi/nh75j-1920.png
http://kuvanjako.fi/tdxm5-1920.png
http://kuvanjako.fi/3xmlo-1920.png
http://kuvanjako.fi/92kv5-1920.png
http://kuvanjako.fi/ghjt4-1920.png
 
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Jaska Jokunen - su 07.02.2016, 17:33:34
Kappas vain. Mikkisoft estää sivujen näytön Ubuntun Fierfoxissa mutta ei saman Ubuntun Cromessa eikä Windowsin Firefoxissa.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Renttu - ke 10.02.2016, 17:31:03
Mystisille Windows 10 -päivityksille tuli loppu (http://www.digitoday.fi/data/2016/02/10/mystisille-windows-10--paivityksille-tuli-loppu/20161583/66), uutisoi digitoday.fi. Uutisessa mukana linkki jatkossa kaikkia päivityksiä koskevaan sivustoon. Olen silti varma, että tietenkin Win 10:ssä on myös mahdollisesti useampikin takaportti, josta kuluttaja ei tiedä mitään.

Seuraava pläjäys koskien tähän mennessä tapahtuneita: Windows 10 pähkinänkuoressa. (http://i.imgur.com/FNPQoj3.jpg)
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Muisto Keijo Kullervo - ke 16.03.2016, 11:05:31
Tekniikka & talouslehdessä Windows 10 seuraavaa:

http://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/kymppi-tulee-halusit-tai-et-nain-voit-estaa-automaation-6531649

Minulla on aika vanha läppäri joka Windows 7 toimii mallikkaasti.

Jos  Windows 10 päivittyy automaattisesti, lienee ongelmia Läppärissäni kun on vanha ja vähätehoinen, mutta kaikki aikanaan.

Pitänee tutustua linkin tietoihin tarkasti.

Muisto Keijo Kullervo
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Norma B - ke 16.03.2016, 11:37:26
Vaikka Win10 olisi kuin taivaan lahja, väkisin asentuminen herättää kiukkua ja nostattaa niskakarvat pystyyn.  >:(

Olen määritellyt asetuksissani että Win8.1 voi ehdotella updateja, mutta automaattisesti se ei niitä saa alkaa asentamaan. Kun on tässä ollut pientä kummallisuutta koneen kanssa alkuvuoden mittaan, olen tullut valinneeksi tehdasasetukset jo kaksi tai kolme kertaa. Auta armias jos olisin unohtanut rukata tuota updatea, olisikohan se kymppä puskenut sieltä läpi vaikka väkisin...

Olen vähän harkinnut josko ostaisi erään halvan läppärin. Olen kuitenkin 90-luvulta asti käyttänyt pöytäkoneita. Jos minulla olisi läppis jossa Win10 (kun ei ne kai muutakaan myy), niin sitten varsinkin haluaisin että pöytäkoneella on edelleen Win8.1 niin saa vaikka vähän vaihtelua aikansa kuluksi.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Renttu - ke 16.03.2016, 20:57:32
Norma (Ja muutkin),

Jos et halua Win 10:iä, asenna ja suorita GWX Control Panel (http://ultimateoutsider.com/downloads/). Pitäisi toimia Win 8.1 -versioonkin. Ei sisällä mitään haitakkeita (Softaa mainosti MikroBittikin artikkelissaan Näin estät Windows 7:n tai 8:n päivittymisen Windows 10:ksi (http://www.mikrobitti.fi/2016/03/nain-estat-windows-7n-tai-8n-paivittymisen-windows-10ksi/)).

Tuo ilmaissofta ehti tulla verkkoon vasta sen jälkeen, kun olin jo ehtinyt poistaa manuaalisesti kaikki win 7:n mukaan ympätyt telemetria- ja kymppipäivitykset. Niistä olen linkannut tuonne tietokoneketjuun.

Ongelma on kuitenkin edelleen siinä, että Microsoft voi nimetä samat päivitykset uusiin nimiin, jolloin näitä joutuu poistamaan uudelleen. Hätää ei kuitenkaan ole, sillä lukemattomat ihmiset kyttäävät tätä touhua jatkuvasti, ympäri muailman.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Jaska Jokunen - ke 16.03.2016, 22:14:31
Tässä lisää Mikrobitin neuvoja tyrkytyksen hiljentämiseksi
Näin hiljennät Windows 10:n tyrkytyksen  (http://www.mikrobitti.fi/2016/02/nain-hiljennat-windows-10n-tyrkytyksen/)

Oma kokemuksensi on Win 7:ssa, joita edelleen on yli puolet netin pöytätietokoneista,
että tuossa ensimmäisenä estettävänä mainittu Windows-päivitys KB 2952664 tuppautuu parin kuukauden välein vaikka olen sen kieltänyt, ja yrittäessään päivittyä jättää koneen buutin päättymättömään luuppiin. En vielä ole oppinut missä vaiheessa Ctrl+Alt+Del on annettava että luupin saa katkaistua ja pääsee sisään kirjautumaan mutta yrittämällä lopulta onnistuu.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Toope - to 17.03.2016, 00:55:45
Niin paljon pahaa kuulee tuosta win10:stä, että päivitän sen vasta kun on pakko. Heinäkuuhun saakka kuulemma ilmaista, mutta toimivathan nuo aiemmat versiot vielä pitkään. Windowsin kanssa pitää aina muistaa se, että vasta myöhäiset versiot ovat päivityksen arvoisia, varhaiset ovat aina bugeja täynnä.

ps. Ilmeisesti tämänhetkisessäkin päivitysversiossa on edelleen suuria ongelmia, joten kantsii kai odottaa... :P
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Muisto Keijo Kullervo - ke 23.03.2016, 15:38:52
Eilen, kun olin katsomassa Läppäristäni, yhdistettynä  TV:hen JYP - SaiPa peliä, alkoi Windows 10 päivittymään.

No! Olin ottanut ruksaamalla ilmoituksen päivityksestä pois, tarkemmin katsomatta kuten aina ennenkin (oli kai ilmoitus, että päivittää Windows 10 tunnin sisällä).

Päivitys kesti noin tunnin kaikkinensa ja nythän se on Läppärissä.

Kun päivitys alkoi, siirryin pöytäkoneelleni ja aloin katsomaan siitä SaiPan edesottamuksia ja hyvinhän SaiPalle kävi, kun voitti JYP:in.

Nyt Windows 10 toimii mallikkaasti Läppärissäni.

Muisto Keijo KullervoOtsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Norma B - to 31.03.2016, 21:04:04
Ostin Lenovo 100S -läppärin (11,6"). Enhän minä tällaista tarvitse, mutta halusin jotain upouutta ja tutustua Windows 10:een.

Vaikea nyt sitten sanoa mikä johtuu mistäkin. Heti alkuunsa meni uuden laitteen käyttämisen ilo pahasti vituralleen, kun koneen auki räplättyäni onnistuin jollain helkkarin ilveellä valitsemaan (en käsitä miten, vai valitsiko kone itse) asennuskieleksi tanskan. Enhän minä niistä valikoista sitten ymmärtänyt hevon sitä sun tätä. Yritin hankkiutua tehdaspalautukseen, mutta ilmeisesti tällä koneella ei sellaista ole, vaan kymppä pitää ladata netistä tikulle jos ikinä haluaa uudelleen asentaa. Onnistuin löytämään netistä ohjeet joilla haluttu käyttökieli kopioitiin ilmeisesti käyttäjä/sähköpostitilistäni kaikille profiileille mitä on tai tuleman pitää. Toivon ettei tanska vaani enää missään, ainakin Velkommen muuttui suomenkieliseksi.

Seuraava ongelma oli että en saanut langatonta verkkoa toimimaan Mokkulalla. Laite kysyy suojasanaani ja se ei sille kelpaa, vaikka on kyllä se mikä Mokkulassakin vilahtaa kun sen käynnistää. En tiedä onko tällä merkitystä koska tietenkin jos ikinä raahaisin kannettavan minnekään mukanani, kuitenkin käyttäisin Mokkulaa tod.näk. USB-porttiin kytkettynä (jolla se nytkin toimii), eli käytössä ei edes olisi langaton yhteys koneelta Mokkulaan. Jos semmoista yhteyttä käyttää niin Mokkulanhan pitää olla pistorasiassa, ja sitä ei välttämättä ole tarjolla missä vain.

Paitsi enhän minä ikinä missään käy mihin pitäisi kannettava saada mukaan. Sikäli täysin turha ostos. Rantsuun en vie mitään arvotavaraa ja edes siellä pyhitän oloni ei-netissä-olemiselle.

Täällä Jatkumolla jostain syystä en nyt pysty käyttämään kursiivia, boldausta enkä alleviivausta.

Enkä näemmä hymiötäkään tuolta ylärivistä klikkaamalla :P

Asia jota en tullut juurikaan ajatelleeksi etukäteen on tämä kirottu lähinäön heikentyminen. Joudun nykyään monitorin äärelläkin kiskomaan silmälaseja kohti nenänkärkeä, ja läppärin kanssa vieläkin pidemmälle kuin pöytäkoneen monitorin. Lopputulos on tukehtumisen tunne. Pitänee kokeilla pelittäisivätkö yhdet ikivanhat vähemmällä miinuksella varustetut lasini. Kaksiteholaseja en välittäisi ostaa.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Norma B - pe 01.04.2016, 22:22:11
En se ollutkaan minä joka sen tanskan valitsi kymppiä asentaessa. Asensin tänään pöytäkoneelleni uudestaan Win8.1:n ja tein sen ekaa kertaa USB-tikulta, enkä siis valinnut koneella olevaa tehdasasetusta, kuten olen tähän mennessä tehnyt. Tämä sen vuoksi että viimeksi kun asensin 8.1:n ilmestyi näyttööni vanha taustakuva jota olin käyttänyt ennen tehdasasetusten palauttamista. Eli selvästikään asennus ei ollut ollut "puhdas", vaikka aina valitsen että kaikki tiedostot hävitetään. Nyt kun siis asensin tuota 8.1:stä, huomasin että kyselypötkön yläpuolella luki nytkin danske, sellaisessa kohdassa ettei sitä voi muuttaa eikä valita toisin. Kumpikin koneeni on Lenovo-merkkinen, ja ehkäpä näillä on joku ihme tykästyminen Tanskaan. Oli miten oli, laitoin kaikkiin sellaisiin kohtiin mihin valinnan sai tehdä tietenkin finsk, ja lopputulos oli sitten suomenkielinen, eikä tanskaa näy missään.

Se että läppärille jäi tanska kummittelemaan komentokieleksi oli siis selkeä virhe Windows 10:ltä. Eilen kun hain netistä ohjeita kielen muuttamiseen, päädyin jollekin sivulle missä joku kysyi tätä asiaa ja vastaaja oli sanonut ettei koneen pitäisi sellaista tehdä että se jättää väärän kielen käyttökieleksi kun on itse valinnut vaikkapa suomen. Ja tilanne siis selvisi sillä että kielivalinta kopioitiin tililtä muille tileille, siis kaiketi järjestelmänvalvojan käyttöoikeuksilla varustetulta tililtä mille tahansa tilille joka nyt tai tulevaisuudessa on käytössä.

Minulla ei ole koskaan ollut kuin yksi tili. Nyt siitä on semmoinen pikku probleemi että kun kumpikin koneeni on saman tilin alaisuudessa, niin tilille kirjautuessani saan saman taustakuvan kummallekin koneelle. Ja mieluummin kyllä eri koneella pitäisin eri kuvaa. Mutta viitsinkö tätä varten luoda jommallekummalle koneelle käyttäjätiliä (jolla ei sitten tietenkään olisi järj.valvojan oikeuksia), en tiedä.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Toope - la 02.04.2016, 01:23:07
Eilen, kun olin katsomassa Läppäristäni, yhdistettynä  TV:hen JYP - SaiPa peliä, alkoi Windows 10 päivittymään.

No! Olin ottanut ruksaamalla ilmoituksen päivityksestä pois, tarkemmin katsomatta kuten aina ennenkin (oli kai ilmoitus, että päivittää Windows 10 tunnin sisällä).

Päivitys kesti noin tunnin kaikkinensa ja nythän se on Läppärissä.

Kun päivitys alkoi, siirryin pöytäkoneelleni ja aloin katsomaan siitä SaiPan edesottamuksia ja hyvinhän SaiPalle kävi, kun voitti JYP:in.

Nyt Windows 10 toimii mallikkaasti Läppärissäni.

Muisto Keijo Kullervo

Hyvä niin, itse ajattelen vielä odottaa, kun bugeja korjataan. Win 8.2- versio itselläni, senkin päivitys oli ongelmallista. Katsotaan syssymmällä...
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Hippi - la 02.04.2016, 08:40:48
Hyvä niin, itse ajattelen vielä odottaa, kun bugeja korjataan. Win 8.2- versio itselläni, senkin päivitys oli ongelmallista. Katsotaan syssymmällä...

Tarviiko sinun välttämättä jokaista W10-viestiä kommentoida kertomalla odottavasi vielä?(ret.kys.)
Uskoisin, että pari ensimmäistä kertaa olisi riittänyt.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Faustinen - la 02.04.2016, 09:57:08

Asia jota en tullut juurikaan ajatelleeksi etukäteen on tämä kirottu lähinäön heikentyminen. Joudun nykyään monitorin äärelläkin kiskomaan silmälaseja kohti nenänkärkeä, ja läppärin kanssa vieläkin pidemmälle kuin pöytäkoneen monitorin. Lopputulos on tukehtumisen tunne. Pitänee kokeilla pelittäisivätkö yhdet ikivanhat vähemmällä miinuksella varustetut lasini. Kaksiteholaseja en välittäisi ostaa.

Kun painat kontrollia ja pyörität hiirosta saat tekstin haluamaasi kokoon.  Ei tarvitse laseja.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Norma B - la 02.04.2016, 10:17:43

Asia jota en tullut juurikaan ajatelleeksi etukäteen on tämä kirottu lähinäön heikentyminen. Joudun nykyään monitorin äärelläkin kiskomaan silmälaseja kohti nenänkärkeä, ja läppärin kanssa vieläkin pidemmälle kuin pöytäkoneen monitorin. Lopputulos on tukehtumisen tunne. Pitänee kokeilla pelittäisivätkö yhdet ikivanhat vähemmällä miinuksella varustetut lasini. Kaksiteholaseja en välittäisi ostaa.

Kun painat kontrollia ja pyörität hiirosta saat tekstin haluamaasi kokoon.  Ei tarvitse laseja.

Joo mutta jos teksti alkaa olemaan sellaista kissankokoista, niin se vie hirvittävästi ruututilaa.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Toope - su 03.04.2016, 01:42:40
Hyvä niin, itse ajattelen vielä odottaa, kun bugeja korjataan. Win 8.2- versio itselläni, senkin päivitys oli ongelmallista. Katsotaan syssymmällä...

Tarviiko sinun välttämättä jokaista W10-viestiä kommentoida kertomalla odottavasi vielä?(ret.kys.)
Uskoisin, että pari ensimmäistä kertaa olisi riittänyt.

Haluan vain seurata tätä ketjua ja pitää sitä ylhäällä. Keskity itse asioihin, äläkä muiden kyttäämiseen.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Kopek - su 03.04.2016, 07:28:05
Asia jota en tullut juurikaan ajatelleeksi etukäteen on tämä kirottu lähinäön heikentyminen. Joudun nykyään monitorin äärelläkin kiskomaan silmälaseja kohti nenänkärkeä, ja läppärin kanssa vieläkin pidemmälle kuin pöytäkoneen monitorin. Lopputulos on tukehtumisen tunne. Pitänee kokeilla pelittäisivätkö yhdet ikivanhat vähemmällä miinuksella varustetut lasini. Kaksiteholaseja en välittäisi ostaa.

Likinäköisyyttä täälläkin, silmät lisäksi "eri paria". Pienen läppärin - kuten nyt Chromebookin - kanssa en käytä silmälaseja. Ruutua voi katsoa niin läheltä, että näkee. Pöytäkoneen näyttö on kuitenkin niin iso, että sitä ei viitsi katsoa kovin läheltä. Ergonomisista syistä johtuen se olisi vaikeaakin, kun näyttö on pöydällä ja välissä on näppäimistö. Silmälasit (-) päässä törmää puolestaan "ikänäköongelmaan". Ratkaisuksi olen keksinyt kaapista löytyneet kaikkien aikojen ensimmäiset silmälasini, jotka sain 18-vuotiaana, ja joissa on vain melko vähän miinusta. Ne ovat juuri sopivat "tietokonelasit".

En koskaan ole edes käyttänyt viimeksi mainittuja laseja julkisesti, koska ne ovat niin karmean näköiset. Jouduin hankkimaan ne ajokorttia hommatessani, vaikka korttiin ei lopulta tullutkaan merkintää silmälaseista. Katselin rilleillä TV:tä ja käytin niitä joskus pimeällä autoa ajaessa. Elokuviinkin saatoin ottaa ne mukaan, ja kaivoin ne taskusta, kun elokuva alkoi. Vasta useita vuosia myöhemmin minusta tuli kokoaikainen silmälasien käyttäjä sen jälkeen kun olin ostanut tyylikkäämmät lasit (jotka päätyivät pari vuotta myöhemmin järven pohjaan pudotessaan päästäni veneessä). Yleisin tapani tuhota silmälasit on ollut jättää ne sängylle ja istua päälle. Joskus niistä on vielä saanut vääntelemällä jonkinlaiset. Hitsaaminen on ollut toinen tapa. Yksi ainoa "räpsähdys" pilaa lasilinssit. Tämä ei tarkoita, että pilaamisen jälkeen olisin heti hankkinut uudet. Entisillä mentiin, vaikka näkyi "pisteitä kuvassa".

Lopuksi muutama sana Windows kympistä, jonka päivitin kuusi vuotta vanhaan HP-läppäriin. Kuvasin videokameralla koneen käynnistymisen siihen hetkeen asti, kun koneessa on auki tämä foorumi. Kuvasin samalla tavalla myös samassa läppärissä olevan Ubuntu 10.04 käyttöjärjestelmän käynnistymisen. Tämäkin "käyttis" on jo kuusi vuotta vanha ja siis täysin vanhentunut. Pidän sitä parhaana Ubuntuna kautta aikojen, mutta tämä on täysin subjektiivinen näkemys. Kolmannen kuvauksen tein siitä, kun Chromebook käynnistyi. Tarkoitus oli tehdä Youtube-video aiheesta. En vieläkään ole täysin varma, ettenkö tekisi tuollaista videota. Sitä pitäisi kuitenkin nopeuttaa, sillä ei kukaan jaksa katsoa, kun Windows 10 käynnistyy vanhassa läppärissä. Katsellessahan ehtii keittää ja juoda kahvit. Menee useita minuutteja ennen kuin fooruminäkymä on päällä. Ubuntulla taitaa mennä noin 45 sekuntia ja Chromebookilla ei paljon mitään (10-15 sekuntia ehkä, täytyypä joskus ottaa aika).

Windows 10 on siis ainakin vanhassa läppärissä tolkuttoman hidas. Kun kirjoittaa esimerkiksi tekstiä johonkin, vaikka Googlen hakukenttään, sekin ilmestyy näytölle sitten kun ehtii. Käyttöjärjestelmä sinänsä toimii, eikä mitään ihmeempiä ole ilmennyt. Ainoa ongelma on koneen hidastuminen. Se ei ollut nopea Windows seiskallakaan, mutta kymppi hidasti sitä edelleen. Itse asiassa en edes käytä kyseistä konetta enää kovin paljon. Mokkulan (Verkkokaupasta ostettu halpa BandLuxe, ei enää myynnissä) kanssa sitä on kuitenkin käytettävä, koska mokkula ei toimi Chromebookissa, jota muuten käyttäisin matkakoneena. Ehkä ostan joskus (halvan) älypuhelimen mokkulan korvikkeeksi. HP:ssa olevan Ubuntun kanssa mokkula ei myöskään toimi. Tai korjaus: Se on toiminut yhden ainoan kerran aivan yllättäen ja suureksi hämmästykseksi. Ubuntun kai saisi viriteltyä tunnistamaan kyseisen mokkulan, mutta en jaksa paneutua asiaa. Uudemmat Ubuntut sen ilmeisesti (ja olen tainnut kokeillakin) tunnistavat.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: pimpelis pompelis - su 03.04.2016, 08:19:45
Hyvä niin, itse ajattelen vielä odottaa, kun bugeja korjataan. Win 8.2- versio itselläni, senkin päivitys oli ongelmallista. Katsotaan syssymmällä...

Tarviiko sinun välttämättä jokaista W10-viestiä kommentoida kertomalla odottavasi vielä?(ret.kys.)
Uskoisin, että pari ensimmäistä kertaa olisi riittänyt.

Haluan vain seurata tätä ketjua ja pitää sitä ylhäällä. Keskity itse asioihin, äläkä muiden kyttäämiseen.

Toopen viestien lukeminen on kyttäämistä.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Jaska Jokunen - su 03.04.2016, 10:07:37
HP:ssa olevan Ubuntun kanssa mokkula ei myöskään toimi. Tai korjaus: Se on toiminut yhden ainoan kerran aivan yllättäen ja suureksi hämmästykseksi.
Toisella Ubuntulla (14.04) ja mokkulalla (Huawei E3372  DNA:n 4G liittymällä) kokemukseni oli tällainen:
Mokkula kiinni USB-porttiin ennen koneen käynnistystä
Muuta nettiyhteyttä ei saa olla kytkettynä (siis mahdollinen ethernetpiuha irroitettava)
Koneen käynnistys ja netti toimii

Tai ihan aluksi ei toiminut kun SIM oli aktivoimatta laskutuksesta huolimatta ja operaattori vastasi ongelmaan etteivät tue Linuxia. Operaattorin keskustelufoorumilta löytyi kuitenkin käyttäjä, joka osasi tulkita oireiden antavan aihetta tarkistuttaa SIM:in aktivoinnin.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Jaska Jokunen - su 03.04.2016, 10:10:49
Win 10:n osuus käytössä on noussut jo 14%:iin ja niin ohittanut Win 8:t ja Win XP:n. Yli puolet pöytäkoneista on edelleen Win 7:llä.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Norma B - su 03.04.2016, 11:47:49
Asia jota en tullut juurikaan ajatelleeksi etukäteen on tämä kirottu lähinäön heikentyminen. Joudun nykyään monitorin äärelläkin kiskomaan silmälaseja kohti nenänkärkeä, ja läppärin kanssa vieläkin pidemmälle kuin pöytäkoneen monitorin. Lopputulos on tukehtumisen tunne. Pitänee kokeilla pelittäisivätkö yhdet ikivanhat vähemmällä miinuksella varustetut lasini. Kaksiteholaseja en välittäisi ostaa.

Likinäköisyyttä täälläkin, silmät lisäksi "eri paria". Pienen läppärin - kuten nyt Chromebookin - kanssa en käytä silmälaseja. Ruutua voi katsoa niin läheltä, että näkee. Pöytäkoneen näyttö on kuitenkin niin iso, että sitä ei viitsi katsoa kovin läheltä. Ergonomisista syistä johtuen se olisi vaikeaakin, kun näyttö on pöydällä ja välissä on näppäimistö. Silmälasit (-) päässä törmää puolestaan "ikänäköongelmaan". Ratkaisuksi olen keksinyt kaapista löytyneet kaikkien aikojen ensimmäiset silmälasini, jotka sain 18-vuotiaana, ja joissa on vain melko vähän miinusta. Ne ovat juuri sopivat "tietokonelasit".

Tästä muualla jo juttelinkin, tahollani. Huomasin oikeastaan jo ajat sitten että vuoden 1995 kakkulani soveltuvat paremmin lehden/kirjan lukemiseen, ei kikkailun tarvetta, mutta en sitten vaan ole jaksanut vaihdella laseja päässäni. Ennemmin olen ottanut pois kokonaan, jos olen kotona. Mutta tämä on suhteellisen uusi ilmiö etten näe kunnolla edes tietokoneen monitorille, ja jonkin aikaa olen sitten käyttänyt tuota lasit nirkolle -systeemiä, joka muutenkin huonohappiselle on kehno optio. Kai se on sitten hemmetti vieköön vaan jaksettava räpeltää noiden ikivanhojen lasien kanssa. Olin 26-vuotias kun ne ostin, ja minulla miinuksia tuli aina vaan lisää vuodesta toiseen, eli likinäköistyminen ei loppunut siihen kun murrosikä loppui taikka tulin täysi-ikäiseksi.

Nyt on ollut jokusen vuoden vain pientä hienosäätöä miinusten kanssa, mutta nyt sitten kiusaa tosiaan tuo ikänäközydeemi.

***

En tiedä voiko parin päivän kokemuksella sanoa järin sitä tahi tätä, mutta minusta tuntuisi että Win10 on kuin kevennetty versio Win8:sta. Ainakin niitä kuvakkeita on hemmetisti vähemmän, mitä yhteen näkymään pärähtää. S-posti vaikuttaa jotenkin oudolta ohjelmalta, vaikea sanoa vielä onko se yhtä paska kuin Win8:n s-posti. Kasin posti on niin kehno etteivät ole sille nimeäkään kehdanneet antaa...?
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Norma B - ti 19.04.2016, 12:08:34
Läpänderini (32-bittinen) kun ei sisällä tehdasasetus-Windowsia, vaan se pitää ladata netistä USB-tikulle tai DVD-levylle (jälkimmäisessä ISO-kuvana), niin kun nyt kerta yritän tuon em. Windowsin kaiken varalta ottaa talteen, jos tulee uudelleen asentamisen tarvista, niin tuli mieleen että miksen myöskin lataisi pöytäkoneelleni (64-bittinen) omaan Win10:iä siltä varalta että haluan sen joskus asentaa. Kun se on nyt vielä maksutonta.

Epäilen tosin että tässä on pakko olla joku jippo. Eli sitten kun se käyttis tulee maksulliseksi, varmaan järkkäävät niin ettei sitä niin vain sitten joltain puoli vuotta jemmassa pölyttyneeltä tallennusvälineeltä enää asennetakaan. Eli jos et asenne NYT ilmaiseksi niin et ilmaiseksi tule jatkossakaan asentamaan. Mutta ainahan sitä voi kaikenlaista kokeilla kuitenkin. Ei sattunut olemaan sopivaa USB-tikkua (vaatimus 4 Gb), joten kokeilen laittaa DVD-levylle. On kyllä ollut nyt vähän harvinaisen paska erä moisia levyjä siinä kakussa minkä viimeksi ostin, aika monta lasinalusta on tullut "valmistettua"...

Täytyy tietysti katsoa ettei mene sekaisin nuo 32 ja 64. Mutta eiköhän, jos asentaa, se siitä kilju ja rääy. Nytkin tuputti automaattisesti 64:sta kun latailen 64-koneella, vaikka lataan 32-konetta varten.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Kopek - to 12.05.2016, 07:04:48
Olen jonkin verran käytännön syistä (nettitikku ei käy muihin) joutunut käyttämään Windows kymppiä, jonka päivitin kokeilumielessä kuusi vuotta vanhaan läppäriin. Tietokone ei ollut mikään raketti Windows seiskallakaan, mutta nyt se on etana. On suorastaan tuskastuttavaa ähertämistä tehdä koneella yhtään mitään. Kaikki tapahtuu äärimmäisen hitaasti.

Vasta nyt enemmän käytön jälkeen olen alkanut huomata Windows 10:ssä yhä uusia ominaisuuksia - HUONOJA ominaisuuksia. Käyttäminen tökkii joka mutkassa siihen, että asiat eivät tapahdu niin kuin ne Windows 7:ssä ja XP:ssä ovat tapahtuneet. 8-versiosta minulla ei ole kokemuksia.

Haluan esimerkiksi kopioida muistikortilta valokuvia tietokoneen kovalevylle. Windows 7:ssä on kätevä valikko ruudun vasemmassa ylälaidassa. Sitä käyttäen kopiointi sujuu nopeasti ja helposti. Jos sen sijaan käyttää hiiren oikean napin menetelmää, toimenpide on hitaampi. Wiondows 10:stä en ole löytänyt edellä kuvattua helppoa valikkoa, joten olen kokeillut ctrl+c ja ctrl+v menetelmää. Ei tapahdu mitään. Sen jälkeen olen kokeillut hiiren oikean napin ja sitä kautta avautuvan valikon menetelmää. Toimii, mutta odotellessa ehtii  keittää kahvit. Sininen ympyrä pyöri ja pyörii ja pyörii...

Kun haluan katsoa kuvia, klikkaan Windows 7:ssa kuvan symbolia, ja samalla kuva aukeaa kuvankatseluohjelmassa. Windows 10:ssä ei kuitenkaan tapahdu näin, vaan kuva aukea "Photos" -ohjelmassa, jossa ei (tätä kirjoittaessani kuva ei aukea missään!) jossa en halua sen aukevan. Haluan katsoa kuvia Windows Photo Viewerissä, jossa niitä voi selata nuolinapilla (miksihän Windowsissa taaksepäin selaaminen on hidasta, mutta Linuxissa se on nopeaa?) eteenpäin. Saa kuvan avattua Photo Wieverissäkin, mutta miten se säädetään oletusohjelmaksi?

Asetuksista puheen ollen, ne vasta vaikeita ovatkin. Niitä ei nimittäin löydy. Haluaisin esimerkiksi vaientaa oletusäänet, jotta vähän väliä ei kuuluisi epämääräistä pimpelipom -ääntä. En vain löydä asetuksia.

Uskon, että asetukset ja säädöt ja kaikenlaiset jutut ovat jossakin. Ei vain huvittaisi alkaa opetella tietokoneen käyttämistä aivan alusta niin kuin ei ennen olisi käyttänyt tietokoneita. Windows 10:n kohdalla näin joutuu monissa asioissa tekemään. Alussa näyttää, ettei Windows 10 eroa juurikaan Windows 7:sta, mutta mitä enemmän sitä käyttää, sitä ilmeisemmäksi käy, että erot ovat suuret. Kuten jo mainitsin, en tunne Windows 8:aa, joten ehkä muutokset ovat olemassa jo siinä. Seiskan ja kympin ero on joka tapauksessa suuri. Windows 10:stä tulee mieleen jokin epämääräinen huonosti suunniteltu Linux distribuutio. Niissähän on parempia ja huonompia. Parempia on mukava käyttää, mutta huonompien kanssa menevät hermot.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Jaska Jokunen - to 12.05.2016, 16:24:58

Tässä Iltalehden (kaupallishenkisessä) jutussa (http://www.iltalehti.fi/omaguru/2016041221404654_og.shtml) on hiukka kymppiin päivitettävältä koneelta odotettavista ominaisuuksista. Suunnilleen sanotaan, että yli viisivuotiaat koneet eivät pärjää kympin kanssa.

Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Anemone - ti 17.05.2016, 01:25:04
Voi hemmetti, pärähti W 10:n asennus päälle kun olin selin koneeseen köökissä muuta asiaa hommailemassa. En pystynyt keskeyttämään koneen puuhastelua. Kympin päivitys vei reilusti yli tunnin, jona aikana en tietenkään voinut katsoa telkkua Areenasta tai mitään muutakaan mitä olin suunnitellut koneella tekeväni. Saatana! Siinä oli sitten sadattelun ohella siis hyvää aikaa pohtia, mitä tekisin kun pakkoasennus olisi valmis. Joutuisinko palauttamaan koneelle alkuperäiset asetukset saadakseni seiskan takaisin? Pitääkö omat tiedostot sen ajaksi pelastaa ulkoiselle muistille? Kaikenlaista tuskastuttavaa ja v-tuttavaa ajatusta pyöri närkästyneessä ja tuskastuneessa mielessäni. Kun kymppi ilmoitti olevansa valmis, se toivotti minut NIIN lämpimäsri kiitellen tervetulleeksi käyttämään uutta versiota. Paskat! Löi sentään ensin eteeni allekirjoitettavaksi kympin käyttöehdot. Haa! Siinä oli alla nappula, joka sentään tarjosi vaihtoehtoa "hylkää". Kokeilin klikata sitä. Minulle kerrottiin, että jos hylkään käyttöehdot, koneelle palautetaan W7. "NIIN TAPAHTUKOON", ajattelin ja ilahtuneena klikkasin toistamiseen "hylkää"-nappulaa. Sitten alkoi tietenkin uusi asennusrumba kun kone rupesi hakemaan seiskaa takaisin. Tämä oli sentään nopeampi kierros kuin kympin asennus. Tässä sitä yötä istutaan kymppijumpan jälkeen, mutta sentään lopulta huojentuneena kun sain W7:n takaisin. Onpa katalaa, jos jää kymppiä tyrkyttäävä päivitysilmoitus huomaamatta, kuten minulle tässä tapahtui. Olen torjunut päivitysilmoituksen niin monta kertaa, että olen tullut sille aika sokeaksi. Microsoft sitten rankaisi lupaa kysymättä.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Norma B - ti 17.05.2016, 09:27:00
En ole kannettavallani tehnyt kovinkaan kummoisia operaatioita, ja tämän vuoksi Win10:een tutustuminen on jäänyt pintapuoliseksi. Monipuolisemmat hommelit aion kumminkin edelleen hoitaa pöytäkoneella, enkä tiedä viitsinkö/uskallanko päivittää siitä Win8.1:stä kympiksi.

Sen verran olen kympin kanssa ehtinyt huomata että jos pitäisi siirtää kamaa, kuvia vaikka, valikosta toiseen (ulkoiselta kovalevyltä koneelle), niin ei näemmä pysty klikkaamaan kohteena olevaa kansiota sillä tavalla että siellä tulee alikansioista pötkö jonne voi sitten suoraan sinne mieleiseensä tosiasialliseen kohteeseen siirtää objektit. Harmi kun en osaa tätä paremmin selittää. En ole vielä kokeillut että mitenkäs jos avaa kaksi Resurssienhallintaa että onnistuuko se suoraan targettiin raahaaminen niin. Mutta ainakaan yhden Ressun sisällä se ei siis onnistu, vaan joutuu tyytymään pääkansioon josta sitten operoi niitä kamoja eteenpäin. Ehkä tähän on joku ohje tai jippo, tuntuu perin idioottimaiselta tilanteelta.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Viljo Aabraham - ti 17.05.2016, 09:35:43

Tässä Iltalehden (kaupallishenkisessä) jutussa (http://www.iltalehti.fi/omaguru/2016041221404654_og.shtml) on hiukka kymppiin päivitettävältä koneelta odotettavista ominaisuuksista. Suunnilleen sanotaan, että yli viisivuotiaat koneet eivät pärjää kympin kanssa.

Minun vanha läppärini muuttui 10:n myötä etanaksi ja ongelmajätteeksi.

VA.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Hayabusa - ti 17.05.2016, 11:26:14
Sen verran olen kympin kanssa ehtinyt huomata että jos pitäisi siirtää kamaa, kuvia vaikka, valikosta toiseen (ulkoiselta kovalevyltä koneelle), niin ei näemmä pysty klikkaamaan kohteena olevaa kansiota sillä tavalla että siellä tulee alikansioista pötkö jonne voi sitten suoraan sinne mieleiseensä tosiasialliseen kohteeseen siirtää objektit. Harmi kun en osaa tätä paremmin selittää. En ole vielä kokeillut että mitenkäs jos avaa kaksi Resurssienhallintaa että onnistuuko se suoraan targettiin raahaaminen niin. Mutta ainakaan yhden Ressun sisällä se ei siis onnistu, vaan joutuu tyytymään pääkansioon josta sitten operoi niitä kamoja eteenpäin. Ehkä tähän on joku ohje tai jippo, tuntuu perin idioottimaiselta tilanteelta.

Raahaus onnistuu. Pötköstä en ymmärtänyt mitään. Olenkin enemmän raahaajatyyppiä...
Mahtaisiko olla joku asetusjuttu? Muistelen joskus törmänneeni koneeseen, jossa siirto- ja kopiointiyritykset loi pikakuvakkeita halutun operaation sijaan; piti erikseen käskeä että teki oikein.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Norma B - ti 17.05.2016, 11:58:24
Sen verran olen kympin kanssa ehtinyt huomata että jos pitäisi siirtää kamaa, kuvia vaikka, valikosta toiseen (ulkoiselta kovalevyltä koneelle), niin ei näemmä pysty klikkaamaan kohteena olevaa kansiota sillä tavalla että siellä tulee alikansioista pötkö jonne voi sitten suoraan sinne mieleiseensä tosiasialliseen kohteeseen siirtää objektit. Harmi kun en osaa tätä paremmin selittää. En ole vielä kokeillut että mitenkäs jos avaa kaksi Resurssienhallintaa että onnistuuko se suoraan targettiin raahaaminen niin. Mutta ainakaan yhden Ressun sisällä se ei siis onnistu, vaan joutuu tyytymään pääkansioon josta sitten operoi niitä kamoja eteenpäin. Ehkä tähän on joku ohje tai jippo, tuntuu perin idioottimaiselta tilanteelta.

Raahaus onnistuu. Pötköstä en ymmärtänyt mitään. Olenkin enemmän raahaajatyyppiä...
Mahtaisiko olla joku asetusjuttu? Muistelen joskus törmänneeni koneeseen, jossa siirto- ja kopiointiyritykset loi pikakuvakkeita halutun operaation sijaan; piti erikseen käskeä että teki oikein.

Hyvä jos edes se. Sillä pötköjutulla tarkoitan sitä että meillä on esmes ulkoinen kovalevy Humppa kytkettynä koneeseen ja sieltä avattuna joku tietty alikansio jossa on vaikkapa läjä kuvia. Nyt kun menen sitten varsinaisen tietokoneen kansiopuuhun että klikkaan siellä sitä alikansiota johon haluan Humpasta siirtää kuvat, niin sitä en saanut onnistumaan. Saatoin vain siirtää johonkin semmoiseen kansioon joka siinä puussa aina näkyy, en sellaiseen kansioon jonka olen luonut puunoksalle alikansioksi.

Jos joskus jaksan, otan kuvankaappauksen asiasta. Voi olla että en jaksa, turhahan se on nyhertää väkisin jos kerta on muitakin teitä onneen, kuten tuo raahaaminen niin että on kaksi kokonaisuutta (vaikkapa kaksi Ressua) avoimena samalla pöydällä.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Toope - ke 18.05.2016, 00:39:53
Mistäs minä windows kasilla (8.2) tallennan nuo kaikki vanhat systeemit, ennen kuin uskallan päivittää kymppiin? Olen kuullut, ettei tuo päivitys aina onnistu?

Minulla on ulkoinen kovalevy, jolle olen pääosan porn.., eikun siis tärkeimmistä tiedostoista ladannut. Miten tuo palautuspiste tms. kantsii koneelle luoda, jotta se toimii hyvin? En ole avuton koneiden kanssa, nuo vain vihaavat minua. Toimiiko win8:n palautus, jos päivitys win10:een ei toimi?
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Hayabusa - ke 18.05.2016, 23:10:30
Hyvä jos edes se. Sillä pötköjutulla tarkoitan sitä että meillä on esmes ulkoinen kovalevy Humppa kytkettynä koneeseen ja sieltä avattuna joku tietty alikansio jossa on vaikkapa läjä kuvia. Nyt kun menen sitten varsinaisen tietokoneen kansiopuuhun että klikkaan siellä sitä alikansiota johon haluan Humpasta siirtää kuvat, niin sitä en saanut onnistumaan. Saatoin vain siirtää johonkin semmoiseen kansioon joka siinä puussa aina näkyy, en sellaiseen kansioon jonka olen luonut puunoksalle alikansioksi.

Ainakin minulla on kansion vasemmalla puolella väkänen, josta tökkämällä aukeaa seuraava alitaso. Vaihtoehtoisesti tuplatäräyttämällä tapahtuu sama.
Wintoosa 10 pro.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Norma B - ke 18.05.2016, 23:22:54
Hyvä jos edes se. Sillä pötköjutulla tarkoitan sitä että meillä on esmes ulkoinen kovalevy Humppa kytkettynä koneeseen ja sieltä avattuna joku tietty alikansio jossa on vaikkapa läjä kuvia. Nyt kun menen sitten varsinaisen tietokoneen kansiopuuhun että klikkaan siellä sitä alikansiota johon haluan Humpasta siirtää kuvat, niin sitä en saanut onnistumaan. Saatoin vain siirtää johonkin semmoiseen kansioon joka siinä puussa aina näkyy, en sellaiseen kansioon jonka olen luonut puunoksalle alikansioksi.

Ainakin minulla on kansion vasemmalla puolella väkänen, josta tökkämällä aukeaa seuraava alitaso. Vaihtoehtoisesti tuplatäräyttämällä tapahtuu sama.
Wintoosa 10 pro.

Tarttee tutkiskella joku hetki. Voi tietty olla etten äkkiseltään löytänyt.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Anemone - ma 23.05.2016, 21:52:42
No niin, nyt onkin Iltiksessä juttu siitä, kuinka W10 on automaattisesti alkanut asentua koneisiin, joissa ei ole asetuksissa valittu kohtaa, joissa päivitykset pitää aina käyttäjän erikseen hyväksyä. Jos poistaa automaattiset päivitykset, niin sekin voi kyllä ottaa hermoille, koska onhan päivitettävien tiedostojen laajuudessa merkittäviä eroja. Kymppi on iso, minkä takia sitä ei joka koneelle kannata/voi ottaa. Mutta jos jokaista pikkupäivitystä jatkuvasti pyydetään vahvistamaan, niin hermot menee. Suo siellä, vetelä täällä... :o

http://www.iltasanomat.fi/digi/art-2000001185316.html
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Toope - ke 25.05.2016, 00:17:51
Minulle kävi juuri noin. Microsoft pakotti päivityksen koneelleni, en sitä valinnut. Huomasin, kun kone on auki koko päivän, että päivitys oli käynnissä, en uskaltanut sitä keskeyttääkään. Hienoa touhua toki tuollainen, että pakotetaan, vaikka he selittivät asiaa sillä, että 10-päivityksestä oli vain tullut ihan hupsis Win8.1:n pakollinen päivitys.

No, näyttää toimivan hyvin. Winampia en saa toimimaan, musiikkia pitää soittaa windowsmediaplayerin kautta, leffoja en ole vielä kokeillut. Muutenhan tuossa ei niin eroja ole, paitsi, että hakupuu on omituinen ja vääristynyt. Aika monen klikkauksen takana ovat omat tiedostot, joita itse olen asentanut D-asemalle, mutta toki tuohon voi luoda pikanäppäimen. Hassua, että jokainen windows-versio näyttää muuttavan tuota hakua, kun lähtee etsimään C-asemalta lähtien omia tiedostojaan. ::)

Leffat toimivat windows mediaplayerin kautta, winampin musiikkia edelleen haen... On parempi soitin kuin meedioplayeri.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Anemone 2.0 - pe 12.08.2016, 13:11:56
No niin, ilmaisen W10-päivityksen aikahan on päättynyt, mutta jos asia kuitenkin askarruttaa, niin tässä Petteri Järvisen arvioita aiheesta.

Vuoden Windows 10:tä käytettyäni voi todeta, että siinä on lopulta hyvin vähän uutta. Kymppi on paljon tärkeämpi Microsoftille kuin käyttäjille. Se helpottaa Microsoftin liiketoimintaa yhdistämällä erilaiset koneet (puhelin, tablet, Xbox, läppärit, pöytäkoneet ym) samaan alustaan.

Käyttäjän näkökulmasta Windows 10:n hyöty on siinä, että hänellä on jatkossa käytössään aina uusin, paras ja turvallisin Windows.
Windows 10 -päivitys uudehkoon koneeseen kannattaa, mutta jos laitteella on ikää neljä vuotta tai enemmän, päivitys ei ehkä maksa vaivaa. Seiska ja Kasi toimivat riittävän hyvin koneen jäljellä olevan käyttöajan...Jos luotat Microsoftiin, voit ilmaisen 10-päivityksen jälkeen luopua erillisestä tietoturvaohjelmasta ja säästää sen vuoksimaksut. Siinä olisi monelle peruskäyttäjälle konkreettinen syy päivitykseen.

http://bittimittari.blogspot.fi/
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Norma B - pe 12.08.2016, 20:28:25
Joitakin aikoja sitten kannettavani jolla on Win10 halusi suorittaa päivityksiä. Tätä se halusi ja halusi kerta toisensa jälkeen, eikä päivitys onnistunut kertaakaan. Kunnes sitten lopulta. En muista aiempin windowsien kohdalla moista kohdanneeni, että sama päivitys pitää ottaa työn alle useampaan kertaan peräkkäin. Mutta tiedä näistä, onhan tässä jo kohta 20 v windowseja ihmetelty.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Taha Islam - pe 12.08.2016, 21:15:25
https://www.grc.com/never10.htm
ja
http://www.majorgeeks.com/files/details/gwx_control_panel.html
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Anemone 2.0 - to 12.01.2017, 12:42:07
Suomalaismies paljasti aukon Windows 10:stä – kaksi näppäintä riittää, valvo konettasi päivityksen aikana

Suomalainen tietoturvatutkija ja -kouluttaja Sami Laiho on löytänyt tietoturva-aukon, joka koskee suurta osaa yritysten käytössä olevia Windows 10 -tietokoneita. Windows 10 -käyttöjärjestelmän Enterprise-versiota käyttäviin koneisiin saa käytännössä täydet oikeudet yksinkertaisesti painamalla yhtä aikaa Shift- ja F10-näppäimiä, kertoo Laiho blogissaan.

Hyökkääjän täytyy olla tempun tehdäkseen oikeassa paikassa täsmälleen oikeaan aikaan. Laitteen hakemistoihin pääsee käsiksi vain silloin, kun Windows 10 -päivitys on käynnissä.

Kaikki tietoturvauhat ovat toki vakavia asioita, mutta tätä hyödyntääkseen pitää ensiksi olla fyysinen pääsy sille koneelle, sanoo teknologiajohtaja Aki Siponen Microsoftilta.

– Olin ennen joulua Itävallassa lentokentän loungessa kahden tunnin ajan ja tänä aikana näin kolme konetta asentamassa päivitystä, ilman käyttäjää, Laiho kertoo.

– Päivitys kestää niin kauan, että juuri silloin mennään hakemaan kahvia…

http://www.iltasanomat.fi/digitoday/tietoturva/art-2000005041074.html
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Anemone 2.0 - ti 21.03.2017, 20:48:51
Windows 10 saa mainoksia uuteen paikkaan – näin estät ne

Windows 10 -käyttöjärjestelmän tulevan Creators Updaten esiversiossa on nähty mainoksia uudessa paikassa, Windows-asiantuntija Paul Thurrott kirjoittaa.

Testaajat ovat kohdanneet Microsoftin OneDrive-tallennuspalvelun mainoksen kansiot ja tiedostot näyttävässä Resurssienhallinnassa. On epäselvää, aikooko Microsoft mahdollistaa mainokset myös ulkopuolisille tahoille tulevaisuudessa.

Resurssienhallinta on Windowsin ytimessä ja keskeinen toiminto, johon monet käyttäjät turvautuvat useita kertoja päivässä. Siksi mainosten tuominen sinne olisi Microsoftilta rohkea tai jopa röyhkeä liike. Tosin tästä mentaliteetista saatiin jo esimakua aikaisemmin, kun Microsoft toi mainokset Windows 10:n käynnistysvalikkoon, jota käytetään vieläkin yleisemmin.

Jos haluat välttyä Resurssienhallinnan mainoksilta jo etukäteen, toimi näin: Avaa Resurssienhallinta esimerkiksi painamalla Windows-kuvaketta ruudun vasemmassa alalaidassa oikealla hiiren painikkeella ja valitse Resurssienhallinta.

Valitse ylhäältä Näytä-välilehti ja klikkaa sieltä Asetukset. Valitse avautuvasta ikkunasta Näytä-välilehti ja etsi Lisäasetuksista valintalaatikko Näytä synkronointipalvelun ilmoitukset. Ota siitä ruksi pois ja paina OK.
 
Tuomas Linnake
http://www.is.fi/digitoday/art-2000005134644.html
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Laika - ke 22.03.2017, 02:17:07
lol, mainoksia uusissa paikoissa.

Että vihaan mainostajia. He varastavat julkisen tilan ihmisiltä.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Jaska Jokunen - to 23.03.2017, 00:30:03
Kymppi tai ei, Microsoft on on lisännyt webbimailiinsa mainokset syömään viestin tilaa. Mainokset voi ostaa pois 20 eurolla vuodessa. Sillälailla, sanoi Tarvajärvi.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Laika - to 23.03.2017, 02:12:19
Kaiken tulouttaminen voitoiksi pilaa monesti itse kapitalismin tuotteen. Kiinnostavaa miten amerikkalaiset eivät osaa tunnistaa sitä, vaikka he niin tarkkanäköisesti havaitsivat aikoinaan neuvostoimperiumin epäkohdat.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Anemone 2.0 - to 23.03.2017, 16:04:23
Että vihaan mainostajia. He varastavat julkisen tilan ihmisiltä.

Eikös resurssienhallinta ole tavallaan yksityistä tilaa, sillä sitä käyttääkseen ei tarvitse olla nettiyhteys auki? Ei kai vie kuin hetken kun mainokset valtaavat koko ruudun eli "wallpaper"-tilan. Oikeasti yksityisyys on tietenkin digimaailmasta lähes kadonnut, mutta olisi se kiva, jos edes työpöytä säästyisi mainoksilta.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Laika - to 23.03.2017, 21:49:31
Että vihaan mainostajia. He varastavat julkisen tilan ihmisiltä.

Eikös resurssienhallinta ole tavallaan yksityistä tilaa, sillä sitä käyttääkseen ei tarvitse olla nettiyhteys auki? Ei kai vie kuin hetken kun mainokset valtaavat koko ruudun eli "wallpaper"-tilan. Oikeasti yksityisyys on tietenkin digimaailmasta lähes kadonnut, mutta olisi se kiva, jos edes työpöytä säästyisi mainoksilta.

Kyllä ne vielä asennuttavat kamerat kotisi sisälle vastineeksi palveluistaan.

Jos terroristit valikoisivat kohteikseen massamainostajia, niin voisin tuntea sympatiaa heidän tekemisiään kohtaan. Massamainonta on eräänlaista vahinkojen ulkoistamista sivullisille, koska ei-asiakkaat saavat kärsiä siitä. Mainostajien perimmäisenä tavoitteena on tuhota kaikki kehittyneempi elämä planeetalta.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Anemone 2.0 - ke 11.10.2017, 19:07:32
Tuli ihmeteltyä blogikommentoijan viestiä koskien W10-päivityksiä (itsellä seiska, joten ei omaa kokemusta asiasta):

Itselläni on macissa vmwarella Windows 10 niitä harvoja käyttötilanteita varten mitä tarvitsen, ja tämä päivitystilanne on oikeasti raivostuttava. Aina kun sen käynnistää, jonossa on tyyliin kolme käyttikseen liittyvää (yleensä isoa) päivitystä, office päivitykset, ja vielä sitten nämä universaali sovellusten päivitykset joita on jotain tyyliin 30 aina rivissä. Saattaa olla vain kaksi viikkoa kun aikaisemmin käytin ja päivitin Windows-puolen. Samaan aikaan mac os:ssa tai sen ohjelmissa ole tullut yhtään ainoaa päivitystä tyyliin - puoleen vuoteen. Eikä sen kummemmin myös iOS:nkaan. Kun on pääsääntöisesti mac-maailmassa, oikein ihmettelee windows-puolta juuri näitä päivityksiä. Niistä on tullut jokin outo "normaali" ilmiö. Eikö nykyisin osata enää (Windowsille juuri) tehdä ohjelmia niinku silleen kuntoon, että ne toimii vaikka kaksikin viikkoa ilman päivitystä? Kun ottaa vielä huomioon, että Windows saattaa myös koska tahansa lahota päivitysten myötä käyttökelvottomaksi.

Onko kympissä kaikilla käyttäjillä jatkuvasti paljon päivityksiä vai liittyykö tämä lähinnä maciin?
https://www.blogger.com/comment.g?blogID=6843976375835852604&postID=1220111776500820385
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Norma B - ke 11.10.2017, 21:48:38
En edes muista koska olen viimeksi jaksanut kaivaa Win10-läppärini kaapista esille. Vaikka se käynnistyisi nopeammin kuin Win8.1-pöytäkoneeni, niin jotenkin vaan olen niin orientoitunut kirjoittamaan oikealla näppiksellä, ennemmin kuin jollain... lättänällä?

Mutta sen verran mitä olen sitä läppistä lääppinyt jossain vaiheessa, olen havainnut että on tainnut useammankin kerran tulla ilmoitus että päivitys ei onnistunut.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Jaska Jokunen - to 12.10.2017, 02:09:37

Kaikilla koneitten käyttöjärjestelmillä kerääntyy päivityksiä jonoon, jos käyttöjärjestelmää  käynnistetään harvoin. Ja silloin vievät suhteessa paljon aikaa. Ei omaa kokemusta, mutta tuskin mitään vaikutusta että Windows majailee virtuaalikoneessa.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Hayabusa - to 12.10.2017, 10:56:59
Juuri oli isompi W10 päivitys. Oma tikku-pc, joka toimii töllön älyllistäjänä, raksutti aika pitkään sitä ja rästissä olleita muita päivityksiä. Päivitys vaati myös useamman buutin.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Muisto Keijo Kullervo - to 12.10.2017, 12:39:22
Minullakin oli isompi Windows 10 päivitys eilen illalla läppärissä...

Pitkä päivitys ja aamulla, juuri äsken, kaikki näyttää käyneen ihan hyvin.

Katselen SaiPa pelit läppäristä, yhdistetty TV:hen ja saan katsella isolta kuvaruudulta koko ajan pelejä.

Kiva kun näyttää siltä, että salasanat eivät katoa päivityksessä koneelta ja pääsen taas lauantaina katsomaan.

Muisto Keijo Kullervo
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Jaska Jokunen - to 12.10.2017, 13:05:45
Myös Windows 7:lle tuli eilen iso päivitys, jonka viimeistely tänään konetta käynnistäessä otti aikaa sen lisäksi että päivityksen jälkeen koneen sulkeminen vei tosi pitkään. Joka kuukauden toisena tiistaina julkistetaan Microsoftin päivityspaketit, akuuteissa tilanteissa muulloinkin. Suomessa tuntuvat tulevan usein seuraavana päivänä.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Norma B - to 12.10.2017, 19:59:24
Tässä 8.1:ssäkin tuli joku päivitys. Onpas nyt päiviteltävää ollut.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Anemone 2.0 - ti 17.10.2017, 15:24:08
Windowsin jättipäivitys tulee tällä viikolla: Näin suojaudut

Microsoft alkaa jakaa merkittävää Windows 10 -päivitystä Fall Creators Updatea tällä viikolla. Sen jakelu aloitetaan vaiheittain, joten voi kulua päiviä tai jopa viikkoja ennen kuin sinulle sitä tarjotaan.

Suurten päivitysten kanssa ilmenee kuitenkin usein lastentauteja ja muita ongelmia, joiden takia päivityksen asentamisen lykkäämistä kannattaa harkita. Windowsissa on siihen eri keinoja riippuen, mitä versiota käytät...

https://www.is.fi/digitoday/art-2000005410797.html
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Norma B - ti 17.10.2017, 16:56:37
Tämä oli kyllä päivän paras. Miten suojaudun Microsoftin päivitykseltä.  ;D Aiemmin piti pelätä vain viruksia, matoja ja sekopäitä.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Hänen pyhyytensä - ti 17.10.2017, 18:38:19
Päivitin windowsin seiskasta tähän kymppiin silloin kauan sitten kun se tuli mahdolliseksi. En ole katunut. Olen käyttänyt windowsalustaa jo hieman vajaa 20 vuotta joten ei ole oikein vertailukohtaa mäkkiin tai linuksiin. Ei tämä kymppi eroa aikaisemmista windowsseista oleellisesti mitenkään. No joo, web-ohjelmoijana hiukka harmittaa se, että portti 80 on varattu windows 10:ssä, joten piti Xamppin asetuksia hieman säätää, että saa oman portin käyttöön, jolloin ei tarvitse joka kerta sammuttaa ohjelmaa, joka käyttää porttia 80, kun haluaa tehdä PHP-koodia edellyttäviä www-juttuja.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Jaska Jokunen - ke 18.10.2017, 09:02:23

Windows 10 käyttöjärjestelmän osuus pöytäkoneissa (https://www.netmarketshare.com/operating-system-market-share.aspx?qprid=10&qpcustomd=0) lähestyy jo 30%:a. Windows 7:llä on kuitenkin vielä lähes 50% (minullakin on). Windows 8 siinä välissä ei oikein koskaan saanut suosiota.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Jaska Jokunen - pe 20.10.2017, 03:47:05
Windowsin jättipäivitys tulee tällä viikolla: Näin suojaudut

http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/windows-10-lle-tuli-iso-paivitys-ja-sitten-kaynnista-valikko-meni-rikki-6682964
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Anemone 2.0 - ma 30.04.2018, 12:30:34
Windows 10:n suurpäivitys tulee tänään: Mukana viisi kätevää piilotettua toimintoa

https://www.is.fi/digitoday/art-2000005662128.html
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Anemone 2.0 - to 24.05.2018, 15:22:00
Windows 10 -päivitykset jumiutuivat: Tietoturvayhtiö kiistää olevansa syyllinen

Useita Windows 10 -käyttäjiä vaivaa tietokoneen käytön estävä vika uuden April 2018 Updaten kanssa. Tietoturvaohjelmisto Avastin on tulkittu liittyvän ongelmaan muun muassa Microsoftin tukikeskustelussa annettujen ohjeiden perusteella. Mutta Avast on eri mieltä.

Avast antoi The Registerille seuraavan lausunnon:
– Olemme testanneet tätä, emmekä pystyneet tunnistamaan mitään ongelmia, jotka koskettaisivat erityisesti Avast Antiviruksen kuluttaja-asiakkaita.

https://www.is.fi/digitoday/art-2000005692771.html
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Jaska Jokunen - to 24.05.2018, 18:18:38

Minäkin hankin Windows 10 -läppärin itselleni. Mm. turvaksi Ubuntu-koneen vanhuudenvaivoja vastaan, mutta Linuxin vaihtaminen Ubuntu 18.04 LTS versioon poisti ikävimmät oireet.
Windows 10:een tuli tosiaan toukokuun loppupuolella huhtikuun mittava päivitys. Ainakin seuraava koneen käynnistäminen kesti tuntitolkulla.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Anemone 2.0 - ma 08.10.2018, 15:21:19
Jos latasit, älä asenna – Microsoft keskeytti Windows 10 -päivitykset

Microsoft ilmoittaa keskeyttäneensä Windows 10:n October 2018 Update -päivityksen jakelun Windows 10:een.

– Olemme keskeyttäneet Windows 10 October 2018 Update-päivityksen (versio 1809) jakelun kaikille käyttäjille tutkiaksemme yksittäisiä ilmoituksia tiedostojen katoamisesta päivityksen jälkeen, Microsoft kirjoittaa.

Microsoft kehottaa käyttäjiä olemaan asentamatta päivitystä, joka on ladattu päivitystiedostona. Monet teho- ja yrityskäyttäjät hyödyntävät mielellään tällaista erillistä asennusmediaa Windows Updaten sijaan. Microsoft sanoo tuovansa myöhemmin jakeluun päivitetyn asennusmedian.

https://www.is.fi/digitoday/art-2000005856455.html
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Renttu - ma 08.10.2018, 15:28:27
^
Kannattaa pitää Win10:n verkkoasetukset niin, että verkkoa muka laskutetaan käytön mukaan. Laittaa sinne vielä jonkin riittävän pienen rajan (Kuten esim. 600 Mt), ettei varmasti lähde pukkaamaan noita isompia päivityksiä heti, kun jakeluun tulevat. Toiminto siis löytyy verkkoasetusten kautta.

Itse odottelen mieluiten vähintään kaksi viikkoa, ennen kuin asennan laajoja Win10-päivityksiä. Niissä on ollut joihinkin kannettaviin todella pahoja bugeja, ja Kuolon Siniruutuakin on pukannut. Kun päivittää laajat päivitykset laajalla aikaviiveellä, pahimmat bugitkin on jo ehditty fiksata. Tai jos ei ole, niistä varoittavia uutisia ehtii lukea ennen, ennen kuin sallii asennuksen.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Jaska Jokunen - ma 08.10.2018, 23:20:18

En ole nähnyt tietoja kuinka yleinen tuo vika Documents- ja itse luotujen kansioiden tiedostojen peruuttamattomasta hävittämisestä on tai missä tilanteessa esiintyy. Mutta todella häpeällinen bugi Microsoftille, varsinkin kun siitä on päivityksen testauksessa laajasti varoitettu.

Käyttäjiä, joille näin on käynyt, kehoitetaan ottamaan yhteyttä Microsoftiin. Ne tiedostot joiden päälle ei ole levylle kirjoitettu, on mahdollista palauttaa Microsoftin apuohjelmalla, joka kuitenkaan ei ole yleisesti jaossa.

On kerrottu, että jos C:\Users\<käyttäjätunnus>\Documents (=Tämä tietokone/Tiedostot suomenkielisen Windows 10:n resurssienhallinnassa) kansiossa on omia tiedostoja niin mitään tiedostoja ei ole käyttöjärjestelmäpäivityksessä  hävitetty.

---
Tästä herää kysymys, miten Win10:ssä luodaan DVD-levy, jolta voidaan palauttaa koneeseen aikaisempi tilanne.

Järjestelmän mahdolliset varmistusten palautukset eivät palauta omia tiedostoja, joita Microsoft tässä on hävittänyt.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Jaska Jokunen - ti 09.10.2018, 00:18:43
https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/windows-pomo-kertoo-mita-tehda-jos-windows-paivitys-tuhosi-tiedostoja-6743991
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Toope - ti 09.10.2018, 23:28:05
Itse on tullut ladattua kaikki Win-päivitykset ihan kyselemättä...?
On ollut luottamusta...
Toki win.8.2- kohdalla epäröin, sain silti tietokoneen sekaisin. Äänet lähtivät ja sun muuta ongelmaa.
Otsikko: Vs: Windows 10, kokemuksia?
Kirjoitti: Anemone 2.0 - ti 27.11.2018, 14:20:54
Windows 10:n kovan onnen päivitys ei toimi kunnolla vieläkään – ”Bugisin ja epäluotettavin koskaan”

Microsoftin julkaisema Windows 10 -päivitys October 2018 Update on vaikeuksissa käyttöjärjestelmän mukana tulevan Windows Media Player -toisto-ohjelman kanssa. Microsoftin mukaan päivityksen asentamisen jälkeen käyttäjät eivät välttämättä pysty käyttämään Media Playerin hakupalkkia, jolla videon voi siirtää haluttuun kohtaan. Ongelmaa korjataan, mutta aikataulu on epämääräinen.

October 2018 Updaten taival on ollut ongelmia pullollaan. Microsoftin piti vetää päivitys jakelusta pian sen alkuperäisen julkaisun jälkeen lokakuussa, kun eri käyttäjät menettivät runsaastikin tietojaan päivityksen virheen vuoksi. Päivityksellä on ollut ongelmia myös esimerkiksi zip-pakettien, ja Applen iCloudin kanssa.

https://www.is.fi/digitoday/art-2000005913227.html