Jatkumo.NET

Alueet => Vapaa => Yhteisö => Aiheen aloitti: wade - ti 07.04.2015, 23:37:54

Otsikko: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: wade - ti 07.04.2015, 23:37:54
Tämä olkoon pieni sisarketju "miten yö meni" -ketjulle.

Nekin, jotka ajattelevat, että unet eivät kerro itsessään mitään oleellista, tunnustavat yleensä yhden merkittävän seikan. Nimittäin: kun unen näkijä kertoo unestaan ja tulkitsee untaan, hän kertoo samalla paljon itsestään. Millaisia asioita nostetaan esiin ja kuinka, millaisia merkityksiä unen tapahtumille annetaan, jne. Toki tässä ei ole tarvis mennä pinnallista raportointia syvemmälle.

Avaan ketjun siitä huolimatta, että vain hyvin, hyvin harvoin muistan uniani. Innoituksena toimii se, että ensi kertaa kuukausiin yksi fragmentti toissayön unestani jäi tajuntaani kyllin pitkäksi aikaa, jotta voin nyt sen kertoa. Ja tietenkin, seksuaalinen vire!

Olen kotonani tuttavani kanssa. Tunnen hänet, mutta silti se, että hän on vieraanani, on poikkeuksellista. Niin hyviä kavereita emme ole, että vierailisimme toistemme luona unen ulkopuolella. Keskustelumme on käsittääkseni hyvin tavanomaista, kunnes hän sanoo haluavansa masturboida hetimiten juuri siinä missä on istumassa. Olen hämilläni, mutten kiellä. Sanon että menen siksi aikaa itse WC:hen. Hän toteaa, ettei se ole lainkaan tarpeellista ja alkaa masturboimaan. Jään olohuoneeseen, mutta olen yhä sikäli vaivaantunut, etten voi suhtautua tapahtumaan samalla bonobomaisella suorasukaisuudella kuin tuttavani. Vaikka tiedostan tilanteen kiusallisuuden jatkuvasti, pystyn kuitenkin hyväksymään tilanteen ja käyttäytymään melko normaalilla tavalla.

Muuta en unestani muista. Ketjun oletus ei ole rungimisunien raportointi, vaan minkä tahansa itsestä mielenkiintoisen, absurdin tai huolestuttavan unen jakaminen. Aloitin tällä, koska epäilen että seuraavaa untani saan odotella jonkin aikaa.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Einsten - ti 07.04.2015, 23:44:48
Eikö Freudin idea ollut, että unessa toiveet toteutuvat? Oma lisäni tähän on se, että unissa myös pahimmat pelot toteutuvat (painajaiset). Yhteinen nimittäjä näissä on psyykkisen jännitteen laukeaminen, koska toive tai pahin pelko toteutuu.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Tummasilmäsusanna - ke 08.04.2015, 08:23:26
Eikö Freudin idea ollut, että unessa toiveet toteutuvat? Oma lisäni tähän on se, että unissa myös pahimmat pelot toteutuvat (painajaiset). Yhteinen nimittäjä näissä on psyykkisen jännitteen laukeaminen, koska toive tai pahin pelko toteutuu.

Tuossa voisi ajatella olevan jotain perää. Mutta mieli on kyllä silti ovela ja luova, kun se esittää nuo toiveet ja pelot niin vertauskuvallisesti tai symbolisesti, harvoin suoraan.

Minusta tuntuu, että näin painajaisunia enemmän nuorempana, nykyään harvakseltaan. Käynee järkeen, sillä nuoruus on mielellekin suuremman myllerryksen aikaa. Painajaisunissani on aina esiintyneet selkeät teemat, jotka toistuvat aikakausittain. Niitä ovat pääasiassa junaradat, hissit ja meri. Tämä on jännää, sillä hereillä ollessani en muista ikinä pelänneeni noista mitään. Päinvastoin, esim. junamatkoihin liittyy lähinnä vain hyviä muistoja ja merta rakastan. Meripainajaisissa myrskyisä meri imaisee yrittä imaista minut, hissiunissa korkeus pelottaa ja junaradoilla sinkoilen yritten väistellä junia, ja aina kun saan yhden junan vistettyä, toinen on jo tulossa kohti. Näkeekö muut teemapainajaisunia?

Nykyään on uusi teema se, että lapsi on jossain haitautuneena, näen ehkä pelkän käden, ja yritän pelastaa lapsen kaiken voimin.. Tämä uni lienee helpoiten tulkittavissa. Junaunia olen tulkinnut niin, että teen mitä tahansa, väärin menee, että koen jossain asiassa olevan niin, ettei hyviä vaihtoehtoja ole tms.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Kopek - ke 08.04.2015, 08:34:01
Olen huomannut (ja kuullut sanottavan), että unen ainekset ovat edellisen päivän ajatuksista ja havainnoista. Kun untaan miettii, silloin kun sen sattuu muistamaan, siitä todella voi analysoida kohta kohdalta, mistä aiheet ovat peräisin. Jokin päivällä nähty asia, esimerkiksi väläys TV:n uutislähetyksestä tai elokuvasta, voi olla yksi unen rakennuspalikoista. Hyvin pienikin asia voi muuttua unen maailmassa isoksi asiaksi.

Se, kun ihminen selostaa untaan, on kuuntelijan kannalta yleensä tylsää, koska unessa tapahtuvat asiat ovat sen verran henkilökohtaisia ja lisäksi sekavia, ettei niistä oikein saa tehtyä mielenkiintoista tarinaa. Tämä sanottuna taidankin kerätä jonakin päivänä unikertomuksiani johonkin blogiin ja kiusata ihmisiä antamalla linkin siihen. Olen nimittäin kirjoittanut unistani päiväkirjoihini. Edellisen yön unta ei yleensä muista kauan, jos sen yleensä edes muistaa. Uni on siirrettävä lyhytkestoisesta muistista pitkäkestoiseen muistiin käsittelemällä sitä mielessään heti unen jälkeen.

Jos herää yöllä nähtyään juuri unen, unta ei enää muista sen jälkeen, kun on nukahtanut uudestaan ja herännyt toisen kerran. Jos sängyn vieressä olisi kynä ja paperia, ja unesta kirjoittaisi edes muutaman sanan muistiinpanot, ne toimisivat myöhemmin avaimena, joka laukaisee muistikuvan. Unen muistaminen on nimittäin monesti kiinni siitä, että pitää muistaa aihe. Mitään unen yksityiskohtia ei tule mieleen, ellei muista aihetta. Voi muistaa, että näki mielenkiintoisen unen, mutta ei muista siitä mitään. Jos kuitenkin onnistuu muistamaan, että uni käsitteli esimerkiksi lentomatkaa, enemmän tai vähemmän unen sisältöäkin palautuu yleensä saman tien mieleen.

Sitä olen joskus miettinyt, mistä mieli rakentaa unessa esiintyvät ihmiset ja esineet, jotka voivat olla hyvinkin erikoisia ja mielenkiintoisia. Unessa voi esimerkiksi ihastua vastakkaista sukupuolta olevaan henkilöön, joka on kuitenkin pelkästään unen itsensä luoma – vai onko? Ovatko unessa esiintyvät tuntemattomat ihmiset poimintoja jostakin muistin sopukoista. Onko kaunis nainen, johon alkaa tuntea vetoa, tai jonka kanssa käynnistyy romanssi, oikea ihminen, jonka on nähnyt joskus jossakin, mutta jota ei tietoisella tasolla enää muista. Olen nähnyt joskus – en usein – unia, joissa rakastun kauniiseen naiseen, ja tunne vaikuttaa olevan molemminpuolinen. Joskus suhteeseen on sisältynyt piirteitä, joita en katso tarpeelliseksi tarkemmin selostaa – lukijat arvannevat. Tällaisesta unesta on epämiellyttävää herätä, koska unessa tavattu ihastuksen kohde häipyy ikuisesti unohdukseen.

Jos ihmiset ovatkin oikeita ihmisiä jostakin muistin sopukoista, unessa esiintyvät eriskummalliset autot, rakennukset, kaupungit, laivat, lentokoneet, laitteet ym. kohteet eivät voi olla, koska sellaisia ei oikeasti ole – vai onko?

Aloitin unien keräämisen selaamalla päiväkirjaani vuodelta 1995. Seuraavassa malliksi lyhyt kertomus eräästä unesta suoraan päiväkirjasta (9.5.1995) kopioituna. Nimi ”Korhonen” on keksitty. Unessa esiintynyt henkilö oli todellisuudessa eräs TV:ssäkin esiintynyt alan harrastaja.

Näin unta, että lämmitimme höyrykattilaa jossakin laitoksessa. Yhtäkkiä Korhonen juoksi kauhuissaan sanomaan, että painetta on 16 kiloa, ja kattila räjähtää pian, sillä uuniin on juuri pantu uusi lasti polttopuuta. Alussa kukaan ei meinannut uskaltaa käydä avaamassa varaventtiiliä. Uskottelin kaikille, että ei kattila heti räjähdä, sillä eihän paine ole vasta kuin kilon yli vesikoepaineen. Niinpä Korhonen keräsi rohkeutta ja kävi avaamassa venttiilin.

En malttanut lopettaa, joten tässä vielä yksi...

http://spottihotti.blogspot.fi/2015/04/yollisia-mietteita-heinakuussa-1995.html
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Juha - ke 08.04.2015, 13:27:29
Sitä olen joskus miettinyt, mistä mieli rakentaa unessa esiintyvät ihmiset ja esineet, jotka voivat olla hyvinkin erikoisia ja mielenkiintoisia. Unessa voi esimerkiksi ihastua vastakkaista sukupuolta olevaan henkilöön, joka on kuitenkin pelkästään unen itsensä luoma – vai onko?


Luulen, että olet oikeassa. Jos unessa esiintyy tuttu henkilö, niin sekin on mahdollista, että hän voi olla joskus tutummasta ihmisestä tehty tutumpi kappale, siis jokin karikatyyri. Tai sitten jokin irvikuva tms.

Näen aika paljon unia vastakkaisesta sukupuolesta. Viimeksi viime yönä. Ovat yleensä onneksi vielä selkounta, joten ... heh.

Eräs unityyppi itselläni on tunne-uni. En tiedä onko kyseessä uni vai mikä aivotoiminnon häiriö. Yleensä olen pakahduttavan surullinen. Joskus täynnä onnea. Kauhu ja painajaiset liittyvät enemmän selkeämpiin unikuviin. Tunneuni voi olla melkein ilman sisältöä. Joskus siihen on liittynyt sisältö ja selkounen kanssa. Oli melkoinen kokemus. Unessa oli erittäin vahvat puitteet, joten selko-ominaisuus oli täydellinen, eikä mielikuvat olleet hataria. Vain yhden yhtä voimakkaan unen olen nähnyt. Tietysti n:sta.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: J - ke 08.04.2015, 14:55:34
Unet ovat minulle todella tärkeitä nimenomaan itsensä tuntemisen kannalta. Suhtaudun niihin luonnollisina ilmiöinä, jotka kertovat aina jotain olennaista omasta elämästä, joten otan ne vastaan asiaan kuuluvalla kunnioituksella. Tarkoitus ei ole kuitenkaan tässä yhteydessä antaa mitään tarkempia unianalyysejä, vaikka olenkin perehtynyt unien maailmaan tavanomaista syvällisemmin.

Omat uneni ovat välillä niin korkealentoisia, että ne tuskin kestäisivät päivänvaloa julkisesti. Itse näen kyllä miltei joka yö varsin tietoisia monimerkityksellisiä unia, jopa enneunia. Selkounet tulevat myös luontevasti, jos niille antaa selkeän mahdollisuuden. Tosin ne vaativat joskus jonkinasteista valmistautumista, että saa ne elämään omaa elämäänsä. Pitää myös nukkumaan mennessä huomioida, mitkä ovat nukahtamishetken sen hetkiset tunnetilat, jotta ne on mahdollista ottaa tahtotilansa mukaisesti hallintaansa.

Unilla on omassa elämässäni kiistatta erityinen tarkoitus, koska ratkaisen monesti niiden kautta alitajuisesti päivämaailman ongelmia, niin tiedostamattomalla kuin tietoisellakin tasolla. Unennäkijänä olen tietenkin niiden tulkinnassa yksilöllisen näkemyksen omaava tulkitsija, joka perustaa visionsa pelkästään siihen mitä ne ovat minulle henkisesti opettaneet. Unet ovat parhaimmillaan viestejä alitajuisesta maailmasta, joiden merkitystä ei ole syytä mitenkään aliarvioida. Jos suhtautuu niihin luonnollisesti & vastaanottavaisesti, niin kyllä ne sen mukaan heijastavat myöskin päiväelämän suhtautumista eri asioihin, myös sitä kautta omaan itseensäkin.   
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Hippi - ke 08.04.2015, 21:57:32
Jossain elämäni vaiheessa minulla on muutama uniteema, jotka toistuivat hyvin usein pääkohdiltaan lähes samanlaisina.

Junamatka johonkin. En koskaan saanut tietää, mihin olin matkalla, mutta Tampereen asemalla juoksin kiskojen yli ja pitkin asemalaitureita etsien junaa, johon minun pitäisi päästä. Joissain unissa kyseessä oli junanvaihto, toisissa taas matkan alku. Tämä uniteema ihmetyttää vieläkin, sillä en koskaan ole ollut kova matkustamaan.

Lentäminen ja putoaminen. Tästä teemasta oli useita versioita. Yhdessä lentokone vähä vähältä hajoa ympäriltäni, kunnes lennän pelkällä istuimella. Kun tämän huomaan, lähden putoamaan. Hiukan hassuna yksityiskohtana tässä putoan aina männikköön. Aivan kuin piirretyissä joku voi juosta jyrkänteen reunan yli ja jatkaa juoksuaan ilmassa, kunnes huomaa olevansa tyhjän päällä ja vasta sitten putoaa rotkoon. Toinen versio tästä on tavallinen lasten pihakeinu. Otan vauhtia aina vaan lisää ja lisää, kunnes keinu irtoaa pidikkeistään ja sinkoaa minut korkealle ilmaan ja taas putoan männikköön. Viimeinen, jonka luen tähän samaan teemaan, on pitkät tikkaan, jotka lähtevät kaatumaan taaksepäin juuri, kun olen päässyt aivan ylös. En tiedä, miksi olen kiipeämässä.

Muutto uuteen asuntoon. Noita muuttounia näin kauan ennen kuin minkäänlainen ajatuskaan oli syntynyt muuttamisesta ja asuin mielestäni loppuelämäni kodissa. Aika usein muutin asuntoon, joka oli valtavan iso ja siinä oli monia valmiiksi kalustettuja huoneita. Tyyli oli tunkkainen ja vanhanaikainen, ehkä jostain 1900-luvun alusta. Se oli selvästi jonkun hienomman väen koti, mutta mitään yhteyttä tosielämään en siitä keksi. Muissakin muuton kohteissa oli samoja osia kuin tuossa arvokodissa. Aika huvittavaa, että koskaan en muuttanut mihinkään tavalliseen kerrostalokolmioon, vaan nuo olivat joko rivarin tapaisia tai kokonaisia taloja. Joskus oli työkaveri muuttoapuna kantamassa tavaroita.

Nuo teemat ovat lähestulkoon kokonaan hävinneet unistani, vain yhden muuttounen olen viimeisen puolen vuoden aikana nähnyt, siis sen jälkeen kun olen oikeasti muuttanut. Junamatkaa tai lentämistä ei ole ollut useaan vuoteen.


Viimeisin uneni oli erittäin asiallinen. Olin jonkin yhdistyksen kokouksessa ja siinä joku esitteli alajaoston toimintaa tai hankintoja. Pyysin puheenvuoron ja kysyin, millä luvalla varoja on käytetty esitetyllä tavalla ja voinko nähdä pöytäkirjan kokouksesta, jossa valtuutus on saatu. Kysymyksestä nousi kova kohu, että miten niin lupia pitäisi olla. Tuo oli vain lyhyt pätkä, joka pitkästä unesta tuli mukaan valvetilaan. En toimi missään yhdistyksessä enkä luultavasti edes tuntenut niitä ihmisiä, joita siinä unessa oli.
 

En unista mitään syvällistä keksi. Monista unista voin löytää edellisten päivien joitain yksityiskohtia, jotka solmiutuvat aika kummallisiksi kuvaelmiksi. Kyllähän aivot järjestelee nukkumisen aikana asioita muistissa, koska monesti edellisen päivän avoimeksi jääneeseen ongelmaan aamulla löytyy hyvä ratkaisu. Jotain tuosta aivojen puuhasta vaan näkyy hullunkurisina unikuvina.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: J - ke 08.04.2015, 22:44:43
Unet ovat minusta varsin mielenkiintoisia, juuri siitä syystä että niillä on niin monenlaisia tarkoituksia. Joten yhtenä kiehtovana piirteenä näen niissä itsekin usein toistuvat arkista mieltä painavat teemat, jotka yleensä liittyvät jotenkin tiettyihin elämänvaiheisiin. Jopa ne kauheiksi koetut painajaiset antavat meidän tutustua todelliseen pimeään puoleemme, jonka kautta sitten pääsemme parantamaan myös tätä puolta itsessämme.

Alitajuntamme näin ajatellen antaa meille myöskin mahdollisuuden kiinnittää huomiotamme niihin ristiriitaa aiheuttaviin asioihin, joita uni koittaa tiedostamattomalla tasolla helpottaa. Sen jälkeen olemme ehkä valmiimpia kohtaamaan nämä ongelmat hereillä ollessamme, jos vain havaitsemme niiden antaman viestin. Vaikka unen symboliikka käyttääkin pitkälti vertauskuvallisia kielikuvia, ne voivat silti olla myös suorasukaisia viestejä sisäisen tajunnan käymistä keskusteluista; joihin ainakin minä osallistun hyvinkin aktiivisesti, olemalla siten uninäyttämön mestroivana ohjaajana unieni varsinainen pääarkkitehti.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Xantippa - to 09.04.2015, 14:14:08
Teemaunia on:-)

Kuten monilla näemmä muillakin, liittyy matkustamiseen. Juna, laiva, lentokone, bussi...lähestyy paikkaa, jossa jään pois, mutta tavarani ovat ympäri liikennevälinettä, ja alan pakata niitä. Miten onkaan, olen ottanut mukaan enemmän tavaraa kuin laukkuun meinaa mahtua (miten lie mahtunut alunperin pakatessa...) sekä kaikki tavarat ovat minulle erittäin tärkeitä, joten mukaan ne on saatava. Mutta aika loppuu, tila loppuu!

Samoin hissiunet: pitää päästä viidenteen kerrokseen, mutta kun pääsen hissiin, joka on tietysti täynnä ihmisiä, minua alkaa huimata ja väkisin kaadun hissin lattialle. Kamala olo ja noloa se tietysti on, miten minä nyt tällä lailla! Tai sitten hissi menee muihin kerroksiin, mutta ei siihen, mihin minä olen menossa. Jään pois jossakin kerroksessa, mutta sieltä ei löydä mitään kautta kerrokseen, mihin olen menossa, vaan eteen tulee ravintoloita, neuvotteluhuoneita, tms. Ilkein ehdottomasti on hissiuni, jossa hissi ensin nousee ylöspäin normaalisti, mutta yht'äkkiä humahtaa täysin lasiseksi maisemahissiksi ilman yhtään "oikeaa" seinää, joka nousee jonnekin kerrokseen 100 ja yleensä vielä sen lisäksi kaartelee vuoristoratamaisesti jotain kiskoa pitkin. Hoen itselleni, että tietysti hissi on turvallinen, mutta se ei auta, vaan pidän silmiä kiinni ja puristan hulluna kaidetta.

Asuntounia näen jonkun verran, mutta niissä on enemmän vaihtelua. Nuo kaksi ensimmäistä olen selittänyt ihan puhtaalla liiallisella kiireellä: aina menossa jonnekin ja tunne siitä, että enhän minä hallitse nyt yhtään mitään, en ainakaan tätä omaa elämääni...

T: Xante
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Hippi - to 09.04.2015, 14:35:49
Matkateema unissani kummastuttaa, koska matkustaminen ei ole koskaan ollut minusta mitenkään kiinnostavaa. Pienellä miettimisellä varmaan pystyisin luettelemaan jokaisen matkani, jonka elämäni aikana olen tehnyt, jos matkustaminen määritellään niin, että siihen liittyy yöpyminen kohteessa. En pode kaukokaipuuta ja ajatuskin matkalle lähtemisestä saisi minut tuskastumaan. Miksi pitäisi lähteä kotoa johonkin, kun se on niin vaivalloista?

Mistä nuo pullahtavat uniin? Vastaus varmaan on jotain sen suuntaista, että ei unen matka tarkoita konkreettista matkaa, vaan matka symboloi jotain muuta. Seuraava kysymys sitten onkin, miksi omat aivoni antavat minulle jotain niin huolella kätkettyjä viestejä, etten osaa niitä tulkita? Uniaivotko ovat niin paljon nokkelammat kuin valveaivot?
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Kopek - to 09.04.2015, 14:44:21
Teemaunia on:-)

Kuten monilla näemmä muillakin, liittyy matkustamiseen. Juna, laiva, lentokone, bussi...lähestyy paikkaa, jossa jään pois, mutta tavarani ovat ympäri liikennevälinettä, ja alan pakata niitä. Miten onkaan, olen ottanut mukaan enemmän tavaraa kuin laukkuun meinaa mahtua (miten lie mahtunut alunperin pakatessa...) sekä kaikki tavarat ovat minulle erittäin tärkeitä, joten mukaan ne on saatava. Mutta aika loppuu, tila loppuu!

Minun unissani ei yleensä päästä kulkuvälineeseen lainkaan vaan myöhästytään siitä. Uni on painajaismaista yritystä ehtiä, mutta kaikki mahdollinen ja mahdoton menee pieleen, niin että en lopulta ehdi. Väärät reitit, väärät tiet, auto särkyy, lippu unohtunut, aita edessä, passi puuttuu, mitä esteitä nyt unen arkkitehti milloinkin keksii. Ja jos lopulta pääsenkin kulkuvälineeseen, siitä ovat kuljettajat lähteneet ja kulkuneuvo on enää jokin hylätty romu sivuraiteilla tai lentokentän reunalla. Ilmeisesti siksi, että olen suorastaan katastrofaalisen lentopelkoinen, en juurikaan näe unia, joissa varsinaisesti lentäisin. Unissani ei päästä koneeseen asti. Joskus erittäin harvoin, kun olen nähnyt unta, jossa olen lentokoneessa, se on ollut hajoamassa, siitä on puuttunut takaosa kokonaan tai osa seinästä, ja se enää juuri ja juuri on vaappunut ilmassa.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Xantippa - to 09.04.2015, 14:46:12
Itse matkustan aika paljon, mutta en silti ajattele, että nämä omat matkauneni oikeastaan liittyvät matkustamiseen. Uskon, että ne kuvastavat jotain muuta hallintajuttua, sillä ne vähenevät heti, kun stressi poistuu (vaikka matkustaisin ihan yhtä paljon kuin aikaisemminkin). Ehkä omani kuvastavat myös jonkunlaista menetyksen pelkoa? Ehkä koen, että kun on koko ajan liikkeellä, menettää (tai on uhka menettää) jotain sieltä/siellä, missä ei ole? TSS kuvasi tätä hyvin, sanomalla, että joka raide on väärä:-)

T; Xante

Muoksis: Kopek muistuttikin yhdestä unimurheesta:-) eli puhelimet. Pakko olisi soittaa ihan heti nyt, mutta en vaan saa näppäiltyä numeroa. Sitkeästi näppäilen väärin, valitsen väärin, en pääse edes alkuun asiassa, vaan palaan lähtöruutuun koko ajan, yrittämään soittoa, joka ei onnistu.

Yhdessä vaiheessa ajoin autoa milloin takapenkiltä, milloin muuten vaan jotenkin täysin mahdottomasti ja se oli todella ahdistavaa. Tämä on sikäli luonnollista, että hereillä en todellakaan aja autoa ollenkaan! En ole ajanut n. 35 vuoteen. Mutta tämänkin katson olleen enemmän kaaospelkoa ja hallinnan menettämisen pelkoa kuin autoajelua, nimittäin viime yönä huolettomasti ajoin bussin paikasta a paikkaan b, ainut, mitä kiroilin, oli vilkas liikenne, koska nyt myöhästyn tapaamisesta, koska aloin hyvän hyvyyttäni tätä bussia ajella...
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Hippi - su 19.04.2015, 08:29:54
Eilen jouduin kuuntelemaan radiota poikkeuksellisen pitkään, varmaan tunnin verran. Tosin sekin taisi mennän puolittain unessa, sillä minulle ei jäänyt mitään mielikuvaa siitä, mitä ohjelmaa radiosta tuli. Varmaan päivällä otetut pitkähköt päikkärit veivät kunnon nukahtamisen hiukan myöhemmälle. Uni oli kuitenkin tällä kertaa rauhallista ja virkistävää toisin kuin edellisenä yönä.

Edellisenä yönä näin taas niin touhukasta unta, että heräsin melkoisen väsähtäneenä. Pitkästä toimeliaasta unesta en muista muuta, kuin sen, että juttelin Hectorin pikkusiskon kanssa. Kerroin hänelle siitä, miten Palkkasoturin jälkeen en juurikaan Hectorin biisistä välittänyt, mutta nyt olen ostanut jälkikäteen noita levyjä hyvän joukon ja tarkoitus on ostaa vielä tämä tuoreinkin levy, joka on radiosoiton perusteella todella minun mieleeni. Siskonsa oli kovin otettu kertomastani. Heräämisen jälkeen nauratti hiukan, jotta ihan kuin hän olisi vähääkään kiinnostunut ajatuksistani. Mitään mielikuvaa siitä, mihin tilanteeseen tämä keskustelu liittyi, ei jäänyt muistiin.

Aika ärsyttävää tuo, että unet unohtuvat. Joku sanoi, että auttaa, jos heti heättyään kirjoittaisi ylös unen kulun tai edes joukon tärkempiä avainsanoja, joilla voi saada myöhemmin kiinni juonesta. En ole tuota koskaan kokeillut. Varmaan pitäisi varata kirjoitusvälineet yöpöydälle valmiiksi, että saisi tehtyä muistiinpanot välittömästi heräämisen jälkeen. Tosin ihmettelen vain, miten siitä käsialastani saisin sitten selvää myöhemmin. Se ei ole ollut koskaan hyvä ja on mennyt vieläkin kurjemmaksi viimeisen parinkymmenen vuoden aikana, kun lähes kaiken kirjoittamisen teen koneella.

Olen kokeillut sitä, että herättyäni palautan unestani tärkeimmät kohdat mieleen ennen vuoteesta nousemista. Unen kulun kertaaminen ei tunnu auttavan kovinkaan hyvin sen muistissa säilymistä. Jos aamutoimien jälkeen yritän palautella unta uudelleen mieleen, se on jo hukkaantunut niin, että muistan enää vain jonkin yksittäisen kohdan tai yleisellä tasolla teeman. Joskus se on hukassa jopa kokonaan.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Vatupassi - ma 20.04.2015, 14:06:00
-mie kirjoitan välillä uneni kännyyn , ja aamulla luen sen sieltä!
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Vatupassi - su 26.04.2015, 10:35:36
-póimin mustikoita maalta puutarhasta, puutarhassa kaivo,

kaivossa vettä, ja hukkunut 9-vuotias tyttö, tyttö olin minä!
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Vatupassi - to 21.05.2015, 11:17:47
-että, näin niin ihanaa unta viime-yönä ,että olin harmissani aamulla kun jouduin heräämään siitä!  :-*
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Juha - ti 03.05.2016, 05:25:36

Unista tietoisuuden aiheeseen

Tulin havainneeksi, että ennen eilisillan nukahtamista olin aika pihalla kaikesta. Tajunta ei toiminut. Lisäksi yöllä heräsin pulmaan, että piti suunnistaa yhdelle ihmiselle, mutta ajatus sijainneista oli aivan tolkuton, eikä mitään yhtenäistä ollut kartan tasoisesti tai niin, että olisi ollut syntynyt kokemusta jostain suunnistamismahdollisuudesta.

Niin voi tumpelehtia unissa miten sattu, kun tavanomaiset yhteydet asioiden välillä näyttäytyvät ja kokeentuvat aivan toisella tapaa. Joskus voi olla tosi kirkkaita kuvia sillä tapaa, että reaalimaailmaakin ajatellen syntyy selkeän oivaltavaa, mutta nämä oivallukset ovat usein hyvin kontekstisidonnaisia. Täytyy sytyttää pohja, josta päätelmä kristallisoituu, ja ilman unta jää monet pohjat syntymättä, sillä reaalin sytyttämisvalmius erilaisten maailmojen suhteen näyttäisi aika rajalliselta. Unessa on käytössä kaikki, kaikki toisiin suhteutumismahdollisena, ja siten täysin sekopäisen oloisenakin, jos sitä unimaailman arviointia suorittaa päivätodellisemmasta käsin.

Unissa vallitsee usein täydellisempi subjektiivisuus. Vaiheeseen liittyvät osaset ovat toisentyyppisiä. Ollaan tyypillisesti lähempänä itseä ja merkittävyyksiä, joista näkyy päivätodellisemmassa vain jotain latvustoja.

Jännä, että kun takana on muutama koodauspäivä, jossa tarvitaan jotain vähän loogisempaa ja erittelevämpää, eikä pelkkä intuitio tmv riitä, niin tällaisen rationaalisuuden käyttöpainotus muuttaa unia. Uniin voi luoda suhdetta toisaalta, siinä kun muuten unissa surffailussa on mukana niin, ettei itseä näe mistään ulkopuolisen vinkkelistä. Unia ei voi muistaa, ellei niiden sisältöön ole sellaista tarttumapintaa, josta käsin niihin voisi liittyä päivätajunnasta. Yksinkertainen muistamiseen liittyvä päättelysääntö, tosin uni-ilmiön opettamana.

Selkounet taitavat liittyä myös siihen, ettei ole vain ajopuu, vaan jos hötkyilee unissaan milloin mitenkin, niin sitten on mukana jotenkin tiedostavammin. Eilen tuli nähtyä taas erästä koiraa, joka hötkyili pörräilevän kärpäsen perässä, joka oli sälekaihtimien välissä. Melkoisen reaktiivista poukkoilua asennosta toiseen kärpäsen liikkeen herättämänä. Tiedostikohan itse, mitä oli tekemässä? Tuskin vahvasti, ja tätä on tavallisempi uni, johon ei ole enää muistavaa suhdetta senhetkisyyttä kauempaa.

Senhetkisyyden korostus näkyy myös ihmisen vaiheessa. Varhaisesta lapsuudesta ei yleensä ole selkeitä muistikuvia. Silti kaikki myöhempi rakentuu niiden päälle. Muu näkyy aiemman kautta, ja kun jokin suhteutuu jostain rakentuneesta käsin, voi olla vaikeaa huomata sitä, mikä on se rakenne, josta käsin jokin ulkopuolisempi näyttää ja kokeentuu tietyllä tapaa.

Subjektiivisuus on näin lähirakenteeseen perustuvaa, jota käytetään muun maailman puntarointiin. Voi verrata hyvin siihen, miten on tietokoneohjelmisto fiksuna suhteessa siihen, jota se käsittelee, ja suhteessa itseensä. Softa on tyypillisessä suhteessa lähinnä tuloksentekoon, mikäli on perinteisesti ottaen tolkukas suorittamaan jotain. Muusta katsoen softa itse on jotain, millä ei ole niin väliä. Mitäs sitä näkemään erityisemmin, kunhan toimii. Toiminnallisuuustulosten puolesta softan rakennetta joutuu siis arvioimaan, mutta muuten ei oikein.

Kun siis jotain pitää pystyä arvioimaan, ei arviointia voi suorittaa siitä arvioitavista asiasta itsestään käsin, josta näkyy vain muu, ei se itse. Tietoisuus, tai jokin tajunnallisuus on tässä se juttu, jota yritän lähestyä.

Jos toimijalla ja kokijalla ei ole mitään, mitä vasten kuvastua, ei hän voi olla tietoinen itsestään, eikä nähdä tai kokea itseään mistään lisävinkkelimahdollisesta käsin. Tietoisuus on siten tarkastelumahdollisuutta suhteessa johonkin. Tarkoittaa toisaalta, että tarkasteltavalla on merkitystä sille puolelle, josta käsin tarkastelua suoritellaan. Päivätajunnassa asioihin on ulkopuolinen suhde, ja asioita tyypillisesti nähdään. Kokemuksellisuutta on toki, eli sitä, että jostain olotilasta käsin syntyy muutakin koennallista, kuin pelkästään "näkökokemukseen" yksinomaisemmin liittyvää.

Ihmisen sisäisyys, ja perusosaset kiinnostaa. Erikoista, että noita varten on mentävä kauemmas, jotta voisi elämisen ja noissa majailun lisäksi luoda suhdetta siihen, missä tulee tosiaan oleskeltua. Siten ohjelmointi on oikeasti jotain matkustuksellisempaa kuin muu elämä. Ilman viime päivien pientä koodailua ei tällaisia olisi syntynyt. Näissä voi edetä tosi paljon. En tietyllä tapaa epäelämää, tosin vain, jos ei tee joskus paluuta. Itsestään pienen hajuraon ottaminen, ja muualla tuulettuminen sinällään ei taida olla suuri ongelma. Onpahan enemmä ihmisyyden suuntaan päin menevää, eli siihen, että asioita suoremman olemisen kautta myös kokee kauempaa.

Filosofit ovat ihmisryhmänä varmaan elämästä kaukaisimpia, mikäli se vaihe on jatkuva-aikaisemmin päällä. Tiedollista luotettavuutta on tarjota, usein muita enemmän, tai ainakin jotain, mitä tavan pulliainen ei tajua, koska se on häntä niin lähellä. Tajunnallisuus laitetaan usein vastoin oikeaa elämää. Kai tässä jokin riski on.

Tietoisuus muuten sanana viittaa ulkopuolisempaan suhdetilanteeseen. Kaikki suhteiden elämistilanteet eivät ole sillä tavoin kaukaisia ja kaukaa erottuvia, että voitaisiin puhua tietoisuudesta, asioiden näkemisestä erillisempinä, ... Joskus puhuin tuntoisuudesta. Voisi puhua myös kokemuksellisuudesta. Näitä tuli korostettua, ja tärkeämpihän ne ovat, ja tärkeys näkyy siinä, ettei näitä edes huomata, kun ovat sillä tavoin kaiken pohjana, kaikkeen vaikuttamassa. Näkymätön, siis laajemmasti todistettavamman ulkopuolinen on oikeasti tietyllä tapaa todellisempaa tai merkityksellisempää, ja sen päälle rakentuu kaikki se, mikä on usein objektiivemmaksi luokiteltua.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Juha - ti 03.05.2016, 06:16:18

Mitä on lähitajunnan kyky? Millaisia ovat lähitajunnalliset ihmiset? Onko tällaista ihmisryhmää, vai syntyykö jostain (elämän)tilanteesta käsin parempaa kykyä nähdä itseä lähemmin? Sitähän lähitajunta on, verrattuna päinvastaiseen, eli kykyyn tarkastella muuta ulkoisempaa.

Kaukotajunta olisi siten  lähitajunnallisuuden vastakohta. Asioita erottuu, ja erottumispuolen voimakkuus tarkoittaa yleisemmin erottuvan suurempaa keskinäistä jaettavuutta. Maailma on selkeästi jotain objektiivisemman oloisesti otettavaa.

Lähitajunta on subjektiivisuutta. Kaukotajunta objektiivisuutta. On erikseen tajuamattomuus, eli se, että jos mukana on objektiivisuutta, niin tätä olotilaan ei ole oikein muualta tarkastelevaa suhdetta. Samoin on itseensäkäpertyneen hölmöläisemmäksi katsotun tapaus, jossa lähiasiat ohjaavat niin, että aivan kuin muuta ei olisi.

Liikkeellämenotyylinä objektiivisempi ja subjektiivisempi ote ovat siten sukulaisia toisilleen. Tarkasteltavat asiat ovat sillä tavoin kaposella pohjalla, että meno on melko yhdstä putkesta. Tätä ajatellen selittyy sekin, miksi jotkut tiedemaailmaan vankasti kuuluvat vaikuttavat niin todellisuudesta vieraantuneilta.

Lähitajunta ja kaukotajunta ovat siten puhtaampana tajunnan fokusoitumaa. Fokus syntyy jostain pohjasta, minkä olemassaoloon ei ole niin paljon tarkastelun paikkaa. Se olemassaoleva on, ja se näkyy kaikessa järkähtämättömästi. Näin päästään fundamentalismin perusteisiin. Fundamentalismi ei ole vain subjektiivisten ihmisten juttu. Asioita erottuu objektiivisemmassa fundamentalismissa jaettavammin, mutta sen erottuvan suhteutusmahdollisuus muuhun on hyvin pysyvää olemassaolon puolesta. Rakenne on graniittista.

Eläimet ovat lähitajunnan suhteen graniittisia. Asioita kaukaisemmin näkevät ovat samalla tapaa vankkoja, siis deterministisempiä rakenteensa puolesta kuin se ihmistyyppi, joka olisi jotain retvakampaa arviointien puolesta. Retvakkuuden kaltainen on vallitsevaa, eli se, että fundamentalististyylisen tarkastelun sijaan on useimmalla mahdollisuus olla melko vapaa näkemään ja kokemaan asioita. Tai miten tämä retvakkuus tai senkaltaiselta vaikuttava sitten toteutuukaan.

Voi olla, että tavistyyppisyys on tosiaan vallitsevaa, jos ajatellaan ihmisiä. Ei olla sidottuja eikä erikoistuneita näkemään ja kokemaan asioita jostain sellaisesta pohjasta käsin, josta syntyy fundametalististyylistä fiksautuneisuutta kohden lähellä olevia tai kaukaisempia. Selkeäperustainen hahmotus ja arviointi jostakin asiasta on sitä, että maailmaa katsotaan paljon juuri tietystä vinkkelistä, josta käsin syntyy tarkkaa suhteutumaa. Erikoistuneemman heikkous on joustamattomuudessa, ja toisaalta joustavuus on tarkastelupohjan suurempaa epämääräisyyttä, mistä käsin kaikki ei näytä vain tietyllä tapaa, tosin höttöisemmin, jotenkin puuroutuen. Tavisjuttu lienee siten erikoistuneeseen nähden jotain runnovampaa keskimääräisyyttä.

Erikoistunut tarkastelupohja ja kirkkaat suhdekuvat. Eriytymättömämpi tarkastelupohja ja pyöristyneet ja utuiset suhdekuvat. Noiden lisäksi fokustaminen, eli surffailu fokustamisasteessa. Tai tarkastelujen moodisuus, eli maailmojen tarkastelu erilaisista erikoistuneista vinkkeleistä käsin, jolloin syntyy jakaantunutta kokemista, jakaantuneita maailmoja ja olemisen tiloja. Varmaan jokaisella ilmenee nuo emtut, jos noissa hahmotelmissa on jotain tolkkua. Miten tarkoituksenmukaisesti suhteenmuodostaminen tarvittavaan sitten rakentuu, on toinen kysymys. Mitä on se suhdevalmius, joka tarjoaa parhaimman tarkoituksenmukaisuuden?

Asiasurffailua. Asioita vilisee vastaan, kun on liikkeessä.

–  Hei, terve. Ai näinkös tää näyttäis?
–  Höh, hanki kartta, niin näet siitä miten asiat on.
–  Joo. Ole ja asetu, älä hötkyile siellä täällä.
–  Niin. Asiat ovat asioita. Vakavia ja vielä vakempia kulmakiviä.
–  Kulmikkaalta tuo kyllä kuulostaakin, toi teidän tarkastelutapanne.
–  Juu. On harvinaisen vankka. Vankkatekoinen.
–  Ok. No hei taas. Piipahdan taas jossain vaiheessa täälläkin. Voikaa hyvin.
–  Siinä se. Käy kaikkialla. Jopa näissä pyhäköissämme.
–  Niin. Otsaa tuntus olevan.
–  Entä jos mekin hankittaisi sitä?
–  Mitäs tuo nyt on? Mistä sää haikailet?
–  No, en tiedä. Uhohdetaan. Jatketaan, tai siis miten tää nyt menikään ...
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Laika - ti 03.05.2016, 12:03:31
Ketä kiinnostaa, mitä on lähitajunnallinen kyky? Sinun kai se pitäisi muille käsitteellistää, eikä päinvastoin. En huomannut mistään, että olisit ymmärtänyt mitä selkounilla tarkoitetaan, tai subjektiivisuudella, tai millään muullakaan.

Filosofit ovat ihmisryhmänä varmaan elämästä kaukaisimpia, mikäli se vaihe on jatkuva-aikaisemmin päällä. Tiedollista luotettavuutta on tarjota, usein muita enemmän, tai ainakin jotain, mitä tavan pulliainen ei tajua, koska se on häntä niin lähellä. Tajunnallisuus laitetaan usein vastoin oikeaa elämää. Kai tässä jokin riski on.

Niin missä? Mitä oikeaa elämää, mikä tajunnallisuus? Ajatteletko kenties korvaavasi selkeän käsitteellisen pohjan aiheessasi keksimällä niin monta uudissanaa, ettei kukaan enää vaivaudu lukemaan kirjoituksiasi? Onneksi olkoon, olet päässyt tavoitteeseesi.

Eläimet ovat lähitajunnan suhteen graniittisia. Asioita kaukaisemmin näkevät ovat samalla tapaa vankkoja, siis deterministisempiä rakenteensa puolesta kuin se ihmistyyppi, joka olisi jotain retvakampaa arviointien puolesta. Retvakkuuden kaltainen on vallitsevaa, eli se, että fundamentalististyylisen tarkastelun sijaan on useimmalla mahdollisuus olla melko vapaa näkemään ja kokemaan asioita. Tai miten tämä retvakkuus tai senkaltaiselta vaikuttava sitten toteutuukaan.

Älä kiitos kerro, mikä on se kaukotajunta. Ehkä retvakkuus on sitä, että mikään ei tarkoita mitään varsinaisesti, vaan sinne päin, ja miksei myös päinvastoin. Silloin on samantekevää mihin järjestykseen laittaa kirjaimia, sanoja ja lauseita.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Juha - ti 03.05.2016, 18:06:55
Ketä kiinnostaa, mitä on lähitajunnallinen kyky? Sinun kai se pitäisi muille käsitteellistää, eikä päinvastoin.

En lähde arvailemaan kenenkään kiinnostuksia. Kysymykseen asti kiinnostuit sinä, joten vastaan.


Lähitajunnallisuus ei sanana ollut mikään erityisempi käsitteeksi nostettava. Olipahan osa viestiä, jonka osasin välittää. En ala keskeneräisestä pohdinnasta muodostamaan mitään tarkempaa käsitteistöä. Yritän välittää asioita miten sen sitten onnistun tekemäänkään. Jotta käsitteet voisi tulla tarkaksi osaksi kokonaisuutta, tulisi paljon käydä tahkoavaa käsittelyä, joka ei selkeästi kuulu kuin hakevan keskustelun piiriin. Siitä on kyse, kun tarkastelen ilmiöitä ja mieleentulevia, joita en osaa välttämättä aina edes rajata kunnolla, puhumattakaan muusta sanotun tarkemmasta suhteuttamisesta.


Joten tajunnallisuudesta yleisesti, mieluummin kuin yksittäissanoista, vaikka niitä edelleen käyteskelen jotenkin ...

Ajattelen niin, että tajunnallisuus muodostuu hermostotasolla jostain päin (A) tapahtuvasta virrasta (V) kohden jotain toista (B). Tajunallisuus kokonaisolotilana siihen liittyvine mahdollisine näkyvine toimintoineen muodostuu ko virran kokonaisuudesta, ja mikäli rajusti typistetään tilannetta, joka voisi olla fokustavakin, niin voitaasiin lähteä jostain selkeästi kohdasta A, kohtaan B. Hermoston tasolla virrasta puhuttaessa määrät merkitsevät luultavasti paljon. Jos oleellisesti ottaen tarkastelua voidaan ajatella virtana Asta Bhen, V_A_B, niin jos tämä on sidottu henkilöön H1, ja lähtötilanteen A, sekä siitä lähtevän virran B jakaa kohtalaisen samalla tapaa myös henkilö H2, niin henkilöt H1 ja H2 ovat kohtalaisen samoilla linjoilla siitä maailmasta, jotka kummankin päässä syntyvät.

Bsta voisi ajatella jotain hyvin konkreettista. Vaikka se "olotila", joka muodostuu kuin paperille laitetaan merkit: 1 + x = 3 (String1 = S1). Objektiivisesti ottaen tämä paperille ruksattu merkkijono on periaatteessa jaettavissa samalla tapaa.

Jos E1, E2 (Ekaluokkalainen1, ...) tarkastelevat S1tä tiloista A1, A2, ... käsin, voivat he päätyä kokonaisuudessaan erilaisiin virtoihin, jotka kohdistuvat aika erilaisille alueille eri voimakkuuksina, vaikka periaatteessa jokin aluaktivoivuma päätymisenä jaettaisiin kohtalaisen samanlaisena, jos ajallisuutta ajattelee laajemmin kuin ko tarkasteluhetkeä.

Kun E1 on kohtuuvirkeänä, hän päätyy siihen mihin suurin osa luokkalaisista, eli ajattelee merkkijonoa haasteena, joka on ratkaistava. Hän päätyy alueesta A1 alueelle B1, virtaan H1_A1_B1, ja suuri osa samalla tavoin (H3_A3_B3, ...) eli alueet A1, A3, A4 ..., B1, B3, B4, ... ovat kohtalaisen samanlaisia niin, että nämä virroissa olevat ahertavat suurinpiirtein samaa, samanlaisin kokemuksin.

Jos ekaluollainen H2 on muissa maailmoissa, ja mietiskelee vanhempiensa eroa, niin hänelle voi numerot avata esiin kolmen dilemman. Mitä on perhe eron jälkeen. Ei varmaan enää kolmea, vaan jotain muuta. Merkkijonoheräte S1 luokkatilanteessa T1 johtaa hänen kohdallaan melko poikkeavaan prosessiin (P2=V2), mikä voi senhetkisesti aktivoituneena näyttäytyä henkilön käyttäytymisessä aika poikkeavasti muusta porukasta.

H2:n maailma tilanteessa T1 voi olla hyvin ei-jaettava, koska hänen perhetilanteensa ei välttämättä ole yleisesti tiedossa, eikä ehkä muutenkaan kokeentuisi muilla samalla tapaa samoissa tilanteissa.  H2n virta V2 tilanteessa T1 on H2lle itselle hyvin läheltä tajuttava. Siihen ei oikein voi liittyä muut. Muut voivat lähestyä periaatteessa jotenkin onnistumismahdolllisesti H2:n tilannetta, sillä aika monella on lähituntumassa myös omia vanhempia, ja selkeiten yhteydet kohdistuvat eri aikoina juuri niihin omiin vanhempiin.

Ekaluokan kouluhetkitilannetta voidaan siten jakaa hyvin monentasoisesti. Kaukotajunnallinen aines (MK) esim merkkijono S1 (luokkatilanteineen, ...) on helpoiten jokaiselle jotakuinkin yhtenäisesti katsottavien tuntemuksin ja toiminnoin liityttyttävissä, mikäli periaatteelliset valmiudet esim matematiikkahaasteisiin on jotenkin olemassa mm aiempien suuntautumisharjoitusten tiimoilta. Kun tajunnallisuudessa mennään niihin tarkasteltaviin osatekijöihin (ML), jotka kullakin on yhteydessä yhä eksottisemmin muuhun, eli tuntemukset ja toiminnot ovat paljolti omanlaisemmin rakentuvia, niin silloin puhutaan tosiaan henkilöille omemmasta, mitä voi kuvata lähitajunnallisempana. Voi olla, että esim vanhempiin liittyviä erilaisia tunteita, mutta samat tunteet heräävät melko erilaisen aineksen aktivoitumisten kautta.


Oikeasti em oli johdattelua. Tajunnallisuudessa ilmeni eniten jaettavuus ja liittymismahdollisuus. Näin käsitteet vaihtuvat merkitsemään erilaista tästä lauseesta alkaen :)

Tajunnallisuudessa tärkeää on erilainen rakenne. Voi olla elementtejä, joiden asema rakennevirrassa on erilainen. Esim selkeästi havaittavissa olevat konkreettiset objektit ovat herätteitä, mutta vain siltojen kautta. Sillat kokemuksellisempaan ainekseen syntyy kokemusten kautta, ja kullakin on erilaisia kokemuksia vaikka objektien O1 suhteen. Osalle O1 ei merkitse paljoa, siinä kun joku tärisee kauhusta tai hötkyilee riemusta. Silta tuntemuksiin on yhteistä, ja rakentunutta siltaa pitkin kohden jokaisen ominta kokemusta, saavutetaan erilaisia rakennekokonaisuuksia, jolloin mennään kohden lähirakennetta.

Jos ajatellaan tiettyjä jokseenkin yhteisten tunnetilan tai olotilan aktivoitumisia (TX), niin moni ei tässä mielessä osaa sytyttää näitä kuin tietyn materiaalin avulla. Jos on periaatteessa yleisesti havaittavaa jaettavissa olevaa objektistoa OX, joka herättää monella TXn, niin kaikille OX ei saa aikaan samaa vaikutelmaa. OXään osataan liittyä kaikkien tarkasteltavien taholta, mutta OX edustaa eri ihmisillä, joka sijoittuu eri lailla suhteessa TXään.

Jos erilaiset sillat (s1, s2, ...) OXään yhdistää kokijat K1, K2, ... samankaltaisesti katsottaviin tunnetiloihin (TX), niin suhde sillan osasiin voi olla eri ihmisillä erilaisesti tajuttavissa. Joillekin on olemassa vain selkeä hyppäys suoraan OXään, ja sen laukaisemaan oloon. Ne yhdistyvät. Osa pystyy säätämään siltaa niin, että OX on edelleen TX-mahdollinen, mutta toisaalta OX voidaan nähdä ja kokea myös toisin, jolloin suhtautuminen, eli vastaanottopuolen järjestelykykyisyydessä on eroja. Osataan vaikka jotain kikkoja tai reaktioita, mutta tuskin silti tajutaan tietoisemmin syntyneiden siltojen rakenteista.

Lähitajunta on sitä, että tajunnalisuuksien tekijöitä osaa jotenkin tajuta ja tarvittaessa eritellä niin, että tajunnallisuuksiin voi saada jotain muutosta, tai niistä voi kertoa jotain yhteisemmin, mikäli joillakin on samanlaiseksi osoittautuvia kykeneväisyyksiä. Tunnesokeilta voi puuttua esim taito yhdistää tiettyjä hetkiä tiettyihin tunnesanoihin, tai ylipäätään todeta tietoisemmin koettua. He ovat tunteitten suhteen ehkä vietävissä enemmän, mikäli edes jotain sopivaa reaktiota ei ole onnistuttu oppimaan säätelykeinoksi.

Kaukotajunta on alkeellista reaktiota niin, että jokin matsku herättää jotain saman tien. Kun alkeellisesta taipumuksesta muodostuu hienorakenteisempaa, on kyseessä jalostuneisuuden kasvu.


Edellisissä viestissä puhuin lähi- ja kaukotajunnasta hiukan eri lailla, jaettavuuden vikkelistä. On olemassa yleisesti liityntähelppoa matskua samankaltaisesti tajuttavaksi, tai on olemassa liityntävaikeaa maskua samankaltaisesti tajuttavissa olevana. Näihin voi olla samalla tapaa vahvan funttistyylisesti sidottuna. Esim pakkomielteen, ideologian, ... siis jotenkin opitun rakenteen takia. Rakenne puolestaan voi olla jotain lähi-tai kaukorakennetta riippuen sillasta kokemuksen ja herätteen välillä. Tai no. Taitaa olla niin, että jos lähirakenteeseen pääsee enemmän, sen joustavampaan vastaaottokykyisyyteen pääsee sen jaettavan suhteen. Siten lähirakenteen lisäjalostuminen auttaa yksinkertaisesti laukeavan determinoituneemman koentatyylin purkamisessa.

Usein lähirakenne on kyllä vaikeammin jaettavaa, sillä kasvun erilaisuutta ja hienovivaihteisuutta esiintyy vaihtelevasti. On vaikka muukalaispelkoa, mutta hyvin eri lailla sen kanssa pärjääviä kokemuksen ja asiankäsittelyä ajatellen. Liityntävaikeus sijaitsee yleensä lähirakenteisemmassa, joten tässä tuli hiukan sekoiltua edellisissä viesteissä. Liityntähelpot ovat usein selkeitä ja konkreettia, tai yhteisin ponnistuksin samoin koettavia, ja kaukorakenteisuus on se eka vaihe, ja jää ainoaksi, ellei käytännön toimattomuutta ilmene, eli käsityksiä ei joudu mitenkään työstelemään.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Juha - ti 03.05.2016, 18:39:08

Kaukotajuttavuus on rakennesiltojen erilaista pitkällisyyttä ajatellen kaukaista. Lähitajunta on luodun rakennesillan osasten erottamisen ja hallinnoinnin kykyä. Rakennesilta on se, mikä on kokemuksellisuuden ja herätemateriaalin välillä.

Kaukotajunta merkitsee käytännössä enemmän sillattoman läheistä ainakin kokemuskytkentojen primitiivivaiheessa. Siinä mielessä hassusti valittu sana edellisissä viesteissä.

Kaukotajunnallisuuden voi sanana ymmärtää jos ajattelee jonkin herätteen kaukaisuutta siihen siltaan nähden, joka on rakennettavissa olevana kohden kokemusta. Kaukaiseen voi rakentaa siltaa, vaikka se olisi alkuun suoraan iskevää.

Kokemuksen organisoimismahdollisuutta sisälläpitävä on siten kutsuttu kaukorakenteiseksi. Kuvaavampaa olisi käyttää sanaa kaukorakenteistettava. Lienee asioita, joihin on hyvin vaikea löytää tietoisesti tai jotekin kokemusten kautta ponnistellen hallittavia siltoja niin, että vaikutuksellisuuksia pystyisi säätämään tarkoituksenmukaisemmin eri tilanteissa.

Selkeästi kaukorakenteinen on mahdotonta sulauttaa pysyväksi sillaksi kovin moneen asiaan. Aina kaukorakenteiseksi jäävään voi sitävastoin muodostaa erilaisia siltoja, ja kaukorakenteisemman merkitys voi vaihdella tarkastelusillasta riippuen. Kun silta kaukorakenteiseen on selkeästi avoin, saavutaan siltaa pitkin aina samalle "kokemusapajalle". Tätä on fundamentalismi. Se on hallittavammaksi tehtävissä olevan materiaalin muokkaamiskyvyttömyyttä.

Fundamentalismi on aina ensimmäinen asia, ja joillakin se voi jäädä myös lopullisemmaksi, eli vastaanoton jalostamista ei kovin paljoa tapahdu. Fundamentalismi, eli karkeastiottaminen on myös helppo jakaa, ja sen takana on helposti kannattajia, jotka eivät ole viitsineet oikein vaivautua enempiä. Mitäpäs sitä suotta, kun on voimaa pitää asioita primitiivitason mukaisena, yksinkertaisesti ja jalostumattomasti otettavina.

Tavislaisuus on kaukotajunnallisuudessa pitäytymistä joukkovoiman turvin. Se on erittelytyön minimoimista. Samoin oman mahdollisen sopeutumisvalmiuden minimaalista käyttöä. Kriisi on ihmiskohtaloissa (tai yhteisövaiheissa) merkittävä osa selkeää sopeutumista. Kriisit ovat niissä asioissa kykyisyyden lisäämistä, jotka ovat henkilökohtaisesti ottaen olleet vaikeasti muutettavissa, ja joiden kanssa väsyy lopulta, siihen hierteeseen.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Taha Islam - ti 03.05.2016, 18:40:45
Kaukotajuttavuus on rakennesiltojen erilaista pitkällisyyttä ajatellen kaukaista. Lähitajunta on luodun rakennesillan osasten erottamisen ja hallinnoinnin kykyä. Rakennesilta on se, mikä on kokemuksellisuuden ja herätemateriaalin välillä.

Voitko hiukan selventää?
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Juha - ti 03.05.2016, 18:48:36

Lue kokonaisuus. Se tajuistaa sinua yksittäisiä lauseita paremmin.


Voisin selventää poimintaasi, tai sanoa jotenkin toisin ...

Kaukotajuttavuus on rakennesiltojen erilaista pitkällisyyttä ajatellen kaukaista. Lähitajunta on luodun rakennesillan osasten erottamisen ja hallinnoinnin kykyä.

==>>

Rakennesilta on se, mikä on kokemuksellisuuden (+siihen liittynyt toiminta, ...) ja herätemateriaalin välillä. Jos rakennesiltaa on rakennettavissa paljon suhteessa herätteeseen, on kyseessä kaukotajuistettava asia. Heräte voidaan ottaa vastaan hyvin jalostuneesti, erilaisin vastaanottosilloin. Lähitajunnallisemmassa on samaa sillaluontimahdollisuutta, mutta se on erittelyä ja hallinointia ajatellen vaikeampaa ja työläämpää. Mitä pienemmiksi rakenneosasia hioo, sen vaikeammaksi rakentelu käy. Lähitajunnallisuus kohdistuu siten useammin siltoihin, vaikka kaukotajullisemmankin kautta voidaan esim viitata johonkin tietoisesti, jolloin jotain siltaa siitäkin voi saada.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Mjulkku - ti 03.05.2016, 18:59:32
Jumalaut Juha!

Mahtavaa tajunnanvirtaa, varsinkin kun olet saanut sen puettua täysin käsittämättömään asuun.....

Rispekt!
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Juha - ti 03.05.2016, 19:04:16

Ehkä eovia viestejäni joutuu vähän tavaamaan. Tavaa, ken haluaa :))
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: pimpelis pompelis - ti 03.05.2016, 19:31:27
Halveksitko Juha lukijoitasi?
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Juha - ti 03.05.2016, 19:36:13
Halveksitko Juha lukijoitasi?

Viittaatko tähän?

Jumalaut Juha!

Mahtavaa tajunnanvirtaa, varsinkin kun olet saanut sen puettua täysin käsittämättömään asuun.....

Rispekt!


Asiaa voi olla vaikea välittää siten, että kaikki ymmärtäisi sen helpolla. Ehkä keinoa ei edes ole olemassa. Siinä mielessä Sepe, sinun patistelusi voi olla turhaa.

Asia voi olla viimein niitä helpoimpia esityksen puolesta. Lukekaa samankaltaista jostain tieteellisemmän jargonin keskeltä.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: pimpelis pompelis - ti 03.05.2016, 19:38:20
Halveksitko Juha lukijoitasi?

Viittaatko tähän?

Viittaan tähän:

Ehkä eovia viestejäni joutuu vähän tavaamaan. Tavaa, ken haluaa :))
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Juha - ti 03.05.2016, 19:43:21

Tavaamisella viittaisin eniten muuhun kuin esitystapaan. Asia voi olla useimmille vaikea, tai lähestymistapa on erilainen. Siinä on jollekin tajuamiseen pyrkimistä.

Ja aiheen puolesta jotain tavaamispakkoa tuskin pystyisi ehkäisemään, vaikka olisi kuinka sanottu samanlaista.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Mjulkku - ti 03.05.2016, 19:50:33
Tillin tallin tikka hakkaa......
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: pimpelis pompelis - ti 03.05.2016, 20:09:25

Tavaamisella viittaisin eniten muuhun kuin esitystapaan. Asia voi olla useimmille vaikea, tai lähestymistapa on erilainen. Siinä on jollekin tajuamiseen pyrkimistä.

Ja aiheen puolesta jotain tavaamispakkoa tuskin pystyisi ehkäisemään, vaikka olisi kuinka sanottu samanlaista.

Viestistäsi jäi vaikutelma "kirjoitan mitä kirjoitan, ei pätkääkään kiinnosta meneekö mitään perille".
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Juha - ti 03.05.2016, 20:18:48

Ok.

Oli se parasta, mitä osaan tällä hetkellä.

Kommenttini tavaamispakosta oli jotain toisen tilanteeseen asettumista. Jos jotain asiaa on helppo tuottaa, ja siihen on helppo liittyä, niin aina ei tiedä, kuka joutuu liittymisen puolesta tekemään selkeitä ponnisteluja. Näytti siltä, että edelläoleva olisi jotenkin tavallista vaikeampaa kiinnipääsemisen kannalta.

Näissä ei kannata liikaa lähteä arvailemaan muiden puolesta. Kun on sinut oman versionsa kanssa, asia tarkentuu itselle eniten, mikä voi olla paras kontribuutio laajempia selventämisiä ajatellen, vaikka ei heti uskoisi. Ei kannata olla liian ahne, ja edetä liikoja huomioiden. Etenkin jos liikutaan jossain uudessa, vaikkakin ilmaisijan kannalta jotenkin sanoilla liityttävässä.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Laika - ti 03.05.2016, 20:26:56

Tavaamisella viittaisin eniten muuhun kuin esitystapaan. Asia voi olla useimmille vaikea, tai lähestymistapa on erilainen. Siinä on jollekin tajuamiseen pyrkimistä.

Ja aiheen puolesta jotain tavaamispakkoa tuskin pystyisi ehkäisemään, vaikka olisi kuinka sanottu samanlaista.

Viestistäsi jäi vaikutelma "kirjoitan mitä kirjoitan, ei pätkääkään kiinnosta meneekö mitään perille".

Lähdetään siitä myönteisestä tulkinnasta, ettei Juha halveksi lukijaa. Onhan täysin mahdollista, ettei hän tiedä mitä sanoo:

Lähitajunnallisuus ei sanana ollut mikään erityisempi käsitteeksi nostettava. Olipahan osa viestiä, jonka osasin välittää. En ala keskeneräisestä pohdinnasta muodostamaan mitään tarkempaa käsitteistöä. Yritän välittää asioita miten sen sitten onnistun tekemäänkään. Jotta käsitteet voisi tulla tarkaksi osaksi kokonaisuutta, tulisi paljon käydä tahkoavaa käsittelyä, joka ei selkeästi kuulu kuin hakevan keskustelun piiriin. Siitä on kyse, kun tarkastelen ilmiöitä ja mieleentulevia, joita en osaa välttämättä aina edes rajata kunnolla, puhumattakaan muusta sanotun tarkemmasta suhteuttamisesta.

Mutta, mutta. Jos pohdinta on aina keskeneräistä ja vailla ilmaisullista tarkkuutta, niin eikö oikeastaan voida yhtä hyvin ilmaista: pohdinta on keskeneräistä juuri sen vuoksi, että siitä puuttuu ilmaisullista tarkkuutta. Mitä silloin jää käteen keskeneräisestä pohdinnasta? Ketä se palvelee? Ainakaan se ei voi palvella pohtijaa itseään, koska kyseisenlainen pohdinta ennemminkin sumentaa kuin terävöittää kuvaa maailmasta. Sellaisen pohdiskelun sijaan olisi parempi olla tekemättä mitään, koska vaikenemisesta ei johdu vielä virhetulkintaa, joiden suossa keskeneräisiä pohdiskeluja harrasteleva joutuu vaeltamaan. Edellinen voidaan ilmaista vielä lyhyemminkin. Jos jotain tehdään, se kannattaa tehdä kunnolla. Erityisesti se pätee nykyään kirjoitettuun sanaan, jota tulvii joka puolelta. Esimerkiksi minä en viitsi yleensä lukea Juhan juttuja, lukee ken tahtoo. Miten siihen auttaa, jos Juha käyttää itse keksimäänsä termiä jokaisessa uudessa viestissään, ja puolustelee käytäntöään pohdintansa keskeneräisyydellä? Sellaisen pohdinnan keskeneräisyys on lopullista. Jos sen voikin teoriassa korjata antamalla jokaiselle uudissanalle mieli ('kaukotajunta tarkoittaa...'), jokainen uudissana ilman selkeää merkitystä tekee kaikki yritykset vain vaikeammiksi Juhalle.

Motiivini puuttua näihin oli altruistinen, tarkoitukseni on auttaa Juhaa näkemään epätäsmällisyytensä ja sekavan ilmaisunsa seuraukset hänen ajattelulleen.

Onko se halveksuntaa, milloin kirjoittaja ei itse välitä, ymmärtääkö kirjoittamaansa? Ehkä siinä mielessä Juha tosiaan halveksii lukijaa. Se on kuitenkin kummallista pahantahtoisuutta osuessaan häneen ensin ja etupäässä.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Juha - ti 03.05.2016, 20:36:29

Hakevassa otteessa on jotain pysyvää. Se ei ole täysin mielivaltaista. Hakevan otteen järkevät lainalaisuudet eivät paljastu noin vain. Täytyy ryhtyä monen johonkin sellaiseen, joka ei ole kovin tuttua itselle. Muutoksiin liittyvät lainalaisuudet kiinnostavat. Sellaiset asiat, jotka ovat liiketilassa.

Kiitos asiallisesta kommentista. Siinä voi olla paljon läpikäymistä vielä. Lähden liikkumaan nyt ...
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Laika - ti 03.05.2016, 20:39:58
Kuvitellaan työpaja, jossa valmistetaan metallista yhtä ja toista. Taidekäsityöläinen saapuu paikalle ja ryhtyy käyttämään välineistöä miten sattuu, hakkaa hitsipillillä kattoa ja heittelee ruuveja sinne tänne. Tietysti voidaan sanoa, että hän luo taidetta omalla tavallaan, mutta ei se metallin työstämiseen liittyvää taidetta ole. Toinen paikalle saapuva taidekäsityöläinen sen sijaan käyttää pajassa olevaa välineistöä ja rakentaa metallisen hevosenpään. Siitä voidaan kinastella, oliko se teoksena suurenmoinen tai ei, mutta epäselvyyttä tuskin vallitsee, kumpi taidekäsityöläisistä hyödynsi annettuja välineitä niille tarkoitetulla tavalla.
 Juhan ongelma ei ole niinkään siinä, onko hänen hevosenpäänsä tyylikästä taidetta vai ei, vaan hänen ongelmansa on samaa tyyppiä ensimmäisenä kuvatun taidekäsityöläisen kanssa. Emme oikeastaan tiedä, osaako hän käyttää sanallista ilmaisua kuten metallitöitä tehneet käsityöläiset, vai sattuuko hän vain ulkopuolisena oleskelemaan pajassa ties mistä hämäräksi jäävästä syystä, ja kuluttamaan aikaansa ruuveja ja muttereita heittelemällä.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Juha - ti 03.05.2016, 22:43:34

Jos erilaisuutta ei pyri tietämään eikä tuntemaan, voi jokin asia jäädä hahmottumatta. Kun tietää mistä on kyse, voi tosiaan arvioida kyseessäolevan käyttökelpoisuutta ihmiselle itselleen ja yleisesti.

Se on huono veikkaus, että tietyissä pyrkimyksissä ei olisi oikein mieltä. Typeryys näkyy aika nopsaan tarkemmalle ihmiselle, jolla on jotain tajunnallisuutta matkassa. Jos johonkin ei pääse kunnolla mukaan, ja jokin voi jäädä vähän kaivelemaan, voi olla, ettei ole itse perillä ihan kaikessa siinä, joka voisi olla jonkin arvoista.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Juha - ti 03.05.2016, 22:48:28
... Juhan ongelma ei ole niinkään siinä, onko hänen hevosenpäänsä tyylikästä taidetta vai ei, vaan hänen ongelmansa on samaa tyyppiä ensimmäisenä kuvatun taidekäsityöläisen kanssa. ...


Varmaan kyseenalaistat samalla maailman tehokkaimmat oppijatkin kasvajatkin. Tarkoitan lapsenalkuja.

Tuo, mistä puhut, voi olla oppia, mutta laadullisempaa kasvua se ei ole välttämättä. Onpahan koneenosana siinä missä vasarat ja meisselit. Mikäs siinä. Taito se on sekin, että on osana jotain mallia, vaikka sen kopioijana joksikin konkreettisemmaksi.

Seurailutaito on jotain. Ei taida aina tyydyttää.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Mjulkku - ti 03.05.2016, 22:53:28

 Jos johonkin ei pääse kunnolla mukaan, ja jokin voi jäädä vähän kaivelemaan, voi olla, ettei ole itse perillä ihan kaikessa siinä, joka voisi olla jonkin arvoista.

Siis me muut olemme niin tyhmiä, ettei olisi arvokasta kommentoida sinun oksennuksiasi?

Nyt pytylle juha, ja annakin mennä Lappeenrannan viemäreihin kaikki mitä sisälläsi on.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Juha - ti 03.05.2016, 22:55:35

Laika minusta:

Emme oikeastaan tiedä, osaako hän käyttää sanallista ilmaisua kuten metallitöitä tehneet käsityöläiset, vai sattuuko hän vain ulkopuolisena oleskelemaan pajassa ties mistä hämäräksi jäävästä syystä, ja kuluttamaan aikaansa ruuveja ja muttereita heittelemällä.

Missä on arviointitaitosi? Riittää seurailla ajatuksia. Ei se ole niin vaarallista, jos jokin seurailua kuvaava sana on metikössä.

Suomalainen on tyypillinen vieraankielen puhuja, joka ei uskalla tehdä virheitä. Vaikka asia välittyisi, on paska juttu, jos jokin pikkuseikka viiraa. Koko juttu ymmärrys välitettynäkin on pannukakku.

Onkohan oikeamuotoisuusodotuksessa millainen tausta? Liittyykö muukalaiskammoisuuteen? Tai siis erilaisuuteen ja toisenlaiseen? Jos sittenkin on väärät vaatteet. Nimi ei miestä pahentaisi. Jaa. No sanat, vaatteet, toimintatyyli, ... taitaa kyllä pahentaa.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: socrates - ti 03.05.2016, 22:57:25
Hyvää jubaa! Jatkakaa samaa tahtia!
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Juha - ti 03.05.2016, 23:19:19
Jos pohdinta on aina keskeneräistä ja vailla ilmaisullista tarkkuutta, niin eikö oikeastaan voida yhtä hyvin ilmaista: pohdinta on keskeneräistä juuri sen vuoksi, että siitä puuttuu ilmaisullista tarkkuutta. Mitä silloin jää käteen keskeneräisestä pohdinnasta? Ketä se palvelee? Ainakaan se ei voi palvella pohtijaa itseään, koska kyseisenlainen pohdinta ennemminkin sumentaa kuin terävöittää kuvaa maailmasta. Sellaisen pohdiskelun sijaan olisi parempi olla tekemättä mitään, koska vaikenemisesta ei johdu vielä virhetulkintaa, joiden suossa keskeneräisiä pohdiskeluja harrasteleva joutuu vaeltamaan.


Kun jotain terävännäköistä runnoo, niin onpahan enemmän sitkeässä ja esteenä uuden tajuamisessa. Se terävyysvaikutelma syntyy kun on tutuilla vesillä. Silti antaa väärää kuvaa ymmärryksestä, ja siitä tuttuustunteesta tulisi paremminkin kyetä kuoriutumaan eroon. Tarkkuus kohden aidosti uutta, itselle tuntematonta, on jotain, jota vasten ei tarkkuutta ole mahdollista kovin suoraan arvioida.

Itseään ei kannata nuijia sanoillaan sekotilaan. Täytyy säilyttää väljyys ja retvakka arviointi kelkan kääntämisiin. Kun lähtee liikkeelle löysästi hahmotellen, ilman suurempia nipotuksia ja tärkeys- tai varteenotettavuusvaikutelmia, on oikeasti liikkeellä, eikä ole ehdottelemassa skeidaa, ja siihen takertumista itselle eikä muille.

Jos sanoillaan eksyttelee itseään, on parempi vaieta itsensä takia. Tämän vuoksi ei todellakaan kannata puhua kaikkia arveluita auki. Kun tekee uusia aluevaltauksia, niin jotain optimaalisuuksia voi syntyä tuntumana. Milloin jotain asiaa kannattaa perata, ja millä tavoin. Moni juttu on otettava maltilla. Se on kuin vaikean hedelmän kuorimista. On oltava todellisuuden suhteen valppaana. Jotenkin sitä tuntematonta voi minusta vuoropuheluttaa. Jos asia on outo, siis tutkaileva juttu, niin sitten voi olla paljon tekemistä, että saa jalkaa oven väliin niin, että syntyy tyytyväisyyttä omiin tutkimusmatkoih.

Eräs tärkeä uuden kohtaamisessa on minusta kohtaajan oma jalostuminen. Siinä avautuu enemmän todellisuudelle. Kun vaikka haahuilee sinne tänne, availee ovia sieltä täältä, niin sitä huomaa paremmin sen, miten alkutekijöissä on monen asian suhteen. Ei paha.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Juha - ti 03.05.2016, 23:35:31

Edellinen viesti korostaa löytämistä. Sitä varten on oltava valpas, ja luotava vastaanottavaa mieltä.

Kaikki tärkeydet ja itsepöhötykselliset suureudet eivät tule kunnioitetuksi uuden asian äärellä. Jos övereitä vetää, niin parempi tosiaan toiseen suuntaan, ja itsensä hölmöksi tuntemiset jne eivät ole ollenkaan huonoja menetelminä.

Vanhasta voi ottaa tukea ja jotain osviittaa. Vaikea sanoa suoraan, että miten. Urautuneisuus on myrkkyä uuden löytämiselle. Sen vuoksi kaavat ja totutut jutut eivät käy suoraan. Ne ovat pohjana tosi hyviä ja antavat kuvaa mahdollisuuksista ja niiden paljouksista. Silti takertumiset ovat vapautta paljon esteellisempi lähtökohta.

Luulisin, että aidosti vapaa on vain hän, joka voi kyseenalaistaa kaiken, ja vain sen takia, että saisi tuoreuden ajatella edes hetki sitä uutta uudesta tuoreesta vinkkelistä. Ei voi olla vapaa ja itsenäinen, jos ei ole aitoa mahdollisuutta sanoutua irti vankkuuksista, olipa ne rakennettu asiapohjan vahvuudella, tai auktoriteetin keinoin, tai molemmin tavoin.

Pitkien haistattaminen kaikelle tiedetylle ei ole tietyltä osin edes väärin, jos puhutaan faktisuudesta. En tiedä, tajuaako moni tällaista. Ehkä ei.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Laika - ke 04.05.2016, 01:32:09
Varmaan kyseenalaistat samalla maailman tehokkaimmat oppijatkin kasvajatkin. Tarkoitan lapsenalkuja.

Ei se ole minun tehtäväni, se on heidän tehtävänsä. Tehtävänsä vaativuutta en suinkaan aliarvioi, enkä varsinkaan haluaisi vielä lisää vaikeuttaa sitä puhumalla lapselle sekavia ristiriitaisuuksia.

Edellisessä suhteessa myös länsimaisen filosofian isänä pidetty tomppeli, Rene Descartes, erehtyi. Hän kun ei vakavasti kohdannut mahdollisuutta omasta hulluudestaan, vaan postuloi itselleen järjen ensin. Minulle Descartes oli kyseenalaistamisen major failure, vaikka häntä on sittemmin filosofina puolusteltu moneen otteeseen (ja ironista kyllä hänen radikaalin epäilyn menetelmäänsä).

Tottakai on mahdollista nähdä Descartesin erehdyksessä jotain opettavaista.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: pimpelis pompelis - ke 04.05.2016, 07:49:54
Esimerkiksi minä en viitsi yleensä lukea Juhan juttuja, lukee ken tahtoo.

Näin myös. Silloin tällöin luen testatakseni on päätökseni olla lukematta oikein, ja kun luen tuskaannun.
Miksi Juha kirjoittaa jos ei tarkoitakaan että kukaan lukee ja ymmärtää.

Mutta olkoon tällä kertaa. Samaa sotkua.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Juha - la 19.11.2016, 10:28:25

Rajua meinkiä, ja unimaailma kertoo samasta. Näkyisikö ulospäin, niin sitä en ole varma, että missä tilanteessa mahdollisuus havaita.

Näin unta, jossa menin autolla. Melkoista vauhtia, ja pelotti, vaikka ei mitään sen erityisempää kiirettä itsellä. Auto vain oli "jotenkin" hallitsematon vauhdissaan. Ja kun yritin jarrua parista kytkimestä eri suuntiin hätäisen kokeilevasti, niin aina sattui poljin ja suunta liittyvän vauhdin lisäämiseen. Eli kun yritin jarruttaa, niin lisäkaasua vain putkeen. Metsätietä meni kotiseudulla, ja alueella, jossa ei ole edes oikeasti teitä, ja tientynkää ei kyllä unessakaan kuin nimeksi, sillä metsämenoa se oli paljolti, siis autolla kaahaten, tai siis auton kaahauksessa olevana.


Se vielä oli outoa viime yössä, että vaikka pitkähihainen paita nukkuessa, niin levottomat jalat ilmeni, tosin ei ollenkaan jaloissa, vaan puhtaasti käsissä. Se oli erityisen outoa, että vaikka nukkuminen estyi ja heräsin oireeseen, niin oire oli silti vaikeasti havaita suorana tuntemuksena. Levottomat kädet -tuntemus oli todella syvällä, eikä niitä ollut mitään tarvetta liikuttaa, sillä liike ei ollut samalla tasolla olevaa, eikä se suoraan helpottanut eikä vaikeuttanut oiretta. Toki liike kertymäluonteisena puri, ja olikin pakko valvoa osa yöstä.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: socrates - la 21.01.2017, 10:40:12
Näin unta Voittaja-Trumpista. Olin ilmeisesti Yhdysvalloissa ja kävelin korkealla kalliolla. Voittaja- Trump oli juuri päässyt virkaanastujaisista ja mutusteli jotain hampparia tms alhaalla rannan lähellä. Ihmettelin, miksi turvamiehiä ei näy lähellä, mutta järkeilin heidän piileskelevän jossain kallion notkelmassa. Harkitsen hetken mennä juttelemaan, mutta tajusin, että haluaa varmasti olla rauhassa.

Make dreams great again!
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Juha - la 25.03.2017, 07:49:13

Hitto. Näin unta, että olin Xantipan kanssa.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: socrates - la 25.03.2017, 09:38:04

Hitto. Näin unta, että olin Xantipan kanssa.

Xantippa-uni ei ole yhtään mitään Trump-uneen verrattuna.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Norma B - su 02.04.2017, 10:01:18
Näin unta (vai onko tämä tarina tosi, joskus täällä kerrottu?) että Kopek muisteli kaverinsa kanssa nuorena uunottaneensa poliisia. Unessa näin miten se kävi. Jompikumpi, en tiedä oliko nuorukainen Kopek vai se kaveri, huusi metsässä apua ilman että oli oikea hätä. Poliisimies (nuorehko hänkin) tuli paikalle, ja leikillään huuteleva teeskenteli humalaista. Sitten tämä uunottaja sanoi että olisi tässä vakavampaakin asiaa, ja tiesin että hän aikoi valehdella kuristaneensa tyttöystävänsä. Mutta ei ehtinyt, poliisi kävi kimppuun ja otti takaapäin miehen, siis otteeseensa.

Heräsin ja ajattelin sitä kertomusta mikä oli kerran Alfred Hitchcockin lukemistossa jota lapsena innolla luin. Siinä muistakseni pariskunta kyllästyi kyttäilevään naapuriinsa, joten päättivät tehdä tälle jekun. Mies teeskenteli tappavansa vaimonsa, ja tunki sitten "ruumiin" auton peräkonttiin. Sitten hän lähti ajamaan ikään kuin ruumiin kätköön viedäkseen. Mutta kuinka ollakaan kävi niin että joku rekka tms. rysäytti autoa persauksiin ja nainen takakontissa kuoli oikeasti. Muuta en tarinasta muista.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Milja - su 02.04.2017, 18:38:12

Hitto. Näin unta, että olin Xantipan kanssa.

Näin melkein unta että Socterska oli Viron vuohisaarilla Hibbelin vieraana. Onnekksi heräsin ennen kuin uni alkoi.

Kaikkea sitä.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: TSS - su 02.04.2017, 18:43:50
Mun unessa on vierailleet Laika, Renttu, hibiscus ja Juha. Kreisiä.Kaksi ensin mainittua oli samassa unessa.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: hibiscus - su 02.04.2017, 19:58:21
Mun unessa on vierailleet Laika, Renttu, hibiscus ja Juha. Kreisiä.Kaksi ensin mainittua oli samassa unessa.

Minä kävin sinulle kertomassa, miksi minä kirjoittelen tänne niin kitkerästi. En ole tosissani. Noita narreja on kylläkin väärin höynäyttää. Silti se tuottaa minulle jonkinlaista hupia. Suurin osa tämän foorumin jäsenistä on melkoisia tosikoita.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Rampsi - ma 03.04.2017, 12:15:11
Men varför bök? Ja MIKSI SE RENTIN TULIEE OTRTTAA ASSTOMOYHT jatkuvsti suieoraan?
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: hibiscus - ma 03.04.2017, 12:24:23
Men varför bök? Ja MIKSI SE RENTIN TULIEE OTRTTAA ASSTOMOYHT jatkuvsti suieoraan?

Bök ei tarkoita tietääkseni ruotsiksi mitään. Bög on hinttari kuten Sepe ja Jaska ovat.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: socrates - to 20.04.2017, 19:53:42
Näin unta Jaskasta. Olin rannassa, mistä lähden veneellä mökille. Jaska touhusi jotain veneeni luona niin, että jouduin odottelemaan. Puhui jonkun kaverinsa kanssa ja tarkasti välillä jotain papereista.

Jaska oli unessani varsin tuhdissa kunnossa. Tavalliset ulkoiluvaatteet päällä. Joku hattu, jonka mallia en tarkkaan muista.

Hyvin harvoin näen jatkumolaisesta unta.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Norma B - pe 21.04.2017, 09:20:25
Näin unta tästä foorumista. ABBA oli laittanut valokuvan jossa esitteli omaa spermaansa jonkinlaisessa kipossa (vaiko kortsussa?). Kun katsoin tarkemmin, kuva oli uudella osastolla jonka Juha oli luonut. En ole sen nimestä enää ihan varma, olisiko ollut "Häiriintyneet asiat".
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Brutto - ti 08.08.2017, 10:07:53
Viime yönä huomasin, että olen unissani seurustellut jo pitkään saman naisen kanssa. Aikaisemmin en ole herättyäni muistanut sitä, mutta jouduin yöllä nappaamaan buranan hammassärkyyn ja aamulla muistin kaikki. Tuolle naiselle ei ole vastinetta valveillaolomaailmassa, mutta sama nainen vierailee säännöllisesti unissani. On vieraillut jo pitkään. Taidan olla jopa hieman rakastunut ja tänään aion mennä entistä aikaisemmin nukkumaan. Treffit, nääs.

Ei tämä ole lainkaan niin hullua miltä kuulostaa. Paljon huonomminkin voisi ihmisellä mennä.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: TSS - to 11.01.2018, 16:56:32
Noista teemaunista. Minunkin uniteemoihin on tullut nyt asuntounet. Viimeisen parin vuoden ajan olen nähnyt unia, joissa perheemme on innoissaan muuttamassa uuteen omakotitaloon. Hetken asuttuamme alan katua muuttoa karvaasti, ja en voi uskoa, että todella muutimme. Alan miettiä, miten saisin vanhan talomme takaisin, ja tunnelma on jotenkin epätoivoinen.

Kertookohan uni juuri siitä mistä kertookin, vai mitä se symboloi? Jotenkin kummallista, että ahdistavan unen teema on melkein aina nykyään tuo. Ennen oli meri joka ottaa valtaansa, ja jossain vaiheessa rinnakkaiset junaradat, joilla yritän väistellä alati tulevia junia.

On se kyllä jännä, kun mieli on niin hienosteleva, että aina pitää unimaailmassa asiat esittää niin taiteellisen salaperäisesti.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Anemone 2.0 - to 11.01.2018, 17:42:44
Noista teemaunista. Minunkin uniteemoihin on tullut nyt asuntounet. Viimeisen parin vuoden ajan olen nähnyt unia, joissa perheemme on innoissaan muuttamassa uuteen omakotitaloon. Hetken asuttuamme alan katua muuttoa karvaasti, ja en voi uskoa, että todella muutimme. Alan miettiä, miten saisin vanhan talomme takaisin, ja tunnelma on jotenkin epätoivoinen.

Kertookohan uni juuri siitä mistä kertookin, vai mitä se symboloi? Jotenkin kummallista, että ahdistavan unen teema on melkein aina nykyään tuo. Ennen oli meri joka ottaa valtaansa, ja jossain vaiheessa rinnakkaiset junaradat, joilla yritän väistellä alati tulevia junia.

On se kyllä jännä, kun mieli on niin hienosteleva, että aina pitää unimaailmassa asiat esittää niin taiteellisen salaperäisesti.

Asunto on klassinen minän symboli. Ihanteellisessa tapauksessa asunto on myös koti. Muuttaminen viittaisi siis muutokseen omassa itsessä eikä minä ole siihen ollenkaan aina mitenkään halukas, vaikka samalla sen olemukseen kuuluu suuntautuminen uuteen, uudistuminen, kasvu. Kun perheessä on lapsia, näiden varttuminen uuteen ikäkauteen tekee vanhempienkin tarpeesta muuttua hyvin ilmeistä, konkreettista. Usein ei haluttaisi luopua pienokaisten herttaisesta pienuudesta (onhan se haikeaa!), mutta samalla sen tietää olevan välttämätöntä ja myös kiinnostavaa. Onhan hienoa nähdä, kuinka he vähitellen ottavat maailman haltuunsa. Tämä merkitsee väistämättä vanhempien etääntymistä, "hylkäämistä". Tulevaisuudessa häämöttää uusi asunto, joka lopulta on taas vain vanhempien oma, sillä lapset ovat muuttaneet. Jokin tämän tyyppinen kehitys liittynee tähän asuntoteemaan.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Brutto - to 11.01.2018, 17:51:35
Noista teemaunista. Minunkin uniteemoihin on tullut nyt asuntounet. Viimeisen parin vuoden ajan olen nähnyt unia, joissa perheemme on innoissaan muuttamassa uuteen omakotitaloon. Hetken asuttuamme alan katua muuttoa karvaasti, ja en voi uskoa, että todella muutimme. Alan miettiä, miten saisin vanhan talomme takaisin, ja tunnelma on jotenkin epätoivoinen.

Kertookohan uni juuri siitä mistä kertookin, vai mitä se symboloi? Jotenkin kummallista, että ahdistavan unen teema on melkein aina nykyään tuo. Ennen oli meri joka ottaa valtaansa, ja jossain vaiheessa rinnakkaiset junaradat, joilla yritän väistellä alati tulevia junia.

On se kyllä jännä, kun mieli on niin hienosteleva, että aina pitää unimaailmassa asiat esittää niin taiteellisen salaperäisesti.

Asunto on klassinen minän symboli.

Huolestuttaa. Olen jo pitkään nähnyt pelkästään sellaisia unia joissa minulla ei ole minkäänlaista asuntoa. Unet ovat yhtä roadmovieta joissa jatkuvasti vain vaellan oudosta paikasta toiseen. Uniin liittyy yleensä myös matkustaminen junassa tai lentokoneessa ja yöpyminen taivasalla. Nykyään olen usen myös kännissä noilla univaelluksillani. Mutta unien tunnelma ei nykyään ole mitenkään ahdistava - pikemminkin utelias.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Anemone 2.0 - to 11.01.2018, 18:02:43
Ei hätää, kulkurithan ovat vapauden symboleita, kotonaan missä tahansa, kotonaan juuri liikkeessä, matkustaessaan. Joskus koti käy tunkkaiseksi, rajoittavaksi, kehitystä jumittavaksi.

Katselin syksyllä tv:stä ohjelmaa, jossa tanskalainen toimittaja kulki Santiago de Compostelan pyhiinvaellusreittiä jalkaisin. Tuollaisen matkan aikana voi kokea vapautta, mutta ohjelmasta ilmeni hienosti myös, miten vaeltajat pitävät huolta toisistaan, siis aivan tuntemattomista...samalla kun sitten tapahtuu tutustumista. Haluaisin ainakin kerran tehdä tuollaisen matkan.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Norma B - to 11.01.2018, 18:39:58
Ammoin kun en vielä asunut nykyisessä asunnossani, näin unia joissa olin asunnossa jonka omistin (oikeasti) 10 v ajan, mutta ko. asunnossa oli seinässä pieni ikkuna jollaista siellä ei ole. Nykyisessä asunnoni olohuone+keittiönurkka-kombinaatio muistuttaa tuota aikoinaan omistamaani asuntoa, mutta tässä on yhdellä seinällä pieni ikkuna...

Niinä vuosina jotka olen asunut tässä nykyisessä asunnossani olen jokusen kerran nähnyt unta että olen muuttanut joko tuohon muinaiseen asuntooni, taikka sitten yhteen toiseen paikkaan jossa myös olen ehtinyt asua. Unissa olen tuntenut - kas kummaa - katkeraa katumusta siitä että olen muuttanut. Tässä olen nyt viimevuosina miettinyt muuttoa erinäisistä syistä ja nyt kun olen öpaut syksystä lähtien vakuuttunut siitä että saattaisinpa jopa muuttaakin, nuo katumusunet ovat loppuneet.

Paikka johon toisinaan unessani muutan on semmoinen että siellä on jonkun toisen ihmisen huonekaluja kun sinne muutan. Aloin näkemään näitä unia jo monta vuotta sitten. Toissavuonna äitini kuoli ja nyt minulla on jokunen toisen ihmisen huonekalu...

En erikoisemmin kaipaa järin mihinkään asumaan missä aiemmin olen asunut, että jos näkemissäni unissa on jotain viitettä tulevasta, niin mieluiten se että minulla on pitkästäaikaa parveke käytössäni ja asunto on korkeammalla kuin tämä nykyinen asuntoni.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Anemone 2.0 - to 11.01.2018, 18:59:46
Kuinka ollakaan, pari yötä sitten olin mukana muutossa ;D:

Oli valoisa juhannusaattoilta. Olin lupautunut auttamaan jonkun itselleni tuntemattoman pariskunnan muutossa. Tavarat oli jo tuotu sisään, jonnekin suuren huoneiston huoneista, mutta ne pitäisi sijoittaa paikoilleen. Tulin paikalle miesystäväni kanssa (unessa joku ihan random-henkilö, jollaista en oikeasti tunne). Koska oli juhannus, muuttajille oli pöydille sinne tänne aseteltu juomia (alkoholia) ja purtavaa, sekä suolaista että kakkua yms. Vähitellen paikalle tuli lisää väkeä auttamaan. Tuli pieniä kaveriryhmiä ja joitakin henkilöitä yksin. Vain ryhmissä tulleet tunsivat toisensa, mutta muuten kaikki olivat toisilleen vieraita. Juuri kukaan ei tuntenut huoneiston omistavaa pariskuntaa. Muuttajat olivat valikoituneet jotenkin ketjuperiaatteella, jossa siis ensimmäinen tunsi isäntäpariskunnan ja pyysi sitten jonkun tuttunsa mukaan, joka puolestaan kutsui oman tuttunsa jne. Isäntäpariskunta ei ollut paikalla.

Paikalle tuli myös Bruce Oreck (entinen USA:n suurlähettiläs). Hän toi mukanaan pullollisen hienoa vodkaa ja kaatoi sitä heti minulle hienoon lasiin. Istuimme upealle nahkasohvalle yhdessä juomaan vodkaa. Koko huoneisto oli hyvin tilava, valoisa ja tyylikäs luxus-asunto. Brucella ja minulla ”klikkasi” heti. Juttelimme rennosti ja eipä aikaakaan kun jo makailimme sohvalla pussailemassa. Vodka oli hyvää ja suudelmat intiimejä ja aika intohimoisia. Valjunnäköinen miesystäväni istui toisella puolella huonetta ja näki sohvapuuhamme, muttei ollut tilanteesta moksiskaan. Hänen seurassaan istui kolme punkahtavan näköistä trans-henkilöä tai muuta hörhöä. Heistä ainakin yhdellä oli kirkuvan oranssiksi värjätyt pystyssä törröttävät hiukset.

Sohvalla makoilu vodkaa juoden oli mukavaa, mutta kun olimme juoneet lasimme tyhjäksi, Bruce ponkaisi ylös ja ryhtyi tarmokkaasti varsinaisiin muuttopuuhiin. Hän hääräsi joka puolella, asetteli mattoja, sijoitteli tuoleja, kiinnitti valaisimia. Huoneiston sisustus alkoi syntyä vauhdilla ja juuri Bruce oli toimessa kaikkein tuloksekkain. Itse kuljeskelin laiskasti ympäriinsä ja vain asettelin jonkun tyynyn sinne tänne tai muuta joutavaa. Häpesin vähäistä aikaansaavuuttani. Useita kertoja seisoin vain tikkaiden juurella ojentelemassa ruuvimeisseliä tms. kun Bruce kiinnitteli valaisimia. Toivoin, että palaisimme sohvalle juomaan uuden lasillisen…Oli selvää, että poistuisimme asunnosta yhdessä…jonnekin jatkoille. Noin kolmen tunnin hääräyksen jälkeen asunto alkoi olla kunnossa, jolloin poistuimme sieltä. Ulkona kadulla oli hyvin hiljaista, kuten aikaisemmin juhannusaattona Helsingissä olikin. Raitiovaunut eivät kulkeneet eikä autoja näkynyt. Bruce touhotti heti jonnekin jotakin asiaa toimittamaan. Jäin häntä odottamaan ratikkapysäkille. Katselin läheisen seinän graffiteja ja katunäkymää. Näkymä oli jonkinlainen Helsingin ja New Yorkin risteymä. Graffiti ei ollut aito tuherrus, vaan taiteilijan tekemä hieno tilaustyö. Katu oli osittain perinteikkäästä helsinkiläisestä tyylistään huolimatta ilmeeltään moderni, aivan kuten huoneistokin, josta olimme juuri tulleet.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: TSS - to 11.01.2018, 20:07:55
Noista teemaunista. Minunkin uniteemoihin on tullut nyt asuntounet. Viimeisen parin vuoden ajan olen nähnyt unia, joissa perheemme on innoissaan muuttamassa uuteen omakotitaloon. Hetken asuttuamme alan katua muuttoa karvaasti, ja en voi uskoa, että todella muutimme. Alan miettiä, miten saisin vanhan talomme takaisin, ja tunnelma on jotenkin epätoivoinen.

Kertookohan uni juuri siitä mistä kertookin, vai mitä se symboloi? Jotenkin kummallista, että ahdistavan unen teema on melkein aina nykyään tuo. Ennen oli meri joka ottaa valtaansa, ja jossain vaiheessa rinnakkaiset junaradat, joilla yritän väistellä alati tulevia junia.

On se kyllä jännä, kun mieli on niin hienosteleva, että aina pitää unimaailmassa asiat esittää niin taiteellisen salaperäisesti.

Asunto on klassinen minän symboli. Ihanteellisessa tapauksessa asunto on myös koti. Muuttaminen viittaisi siis muutokseen omassa itsessä eikä minä ole siihen ollenkaan aina mitenkään halukas, vaikka samalla sen olemukseen kuuluu suuntautuminen uuteen, uudistuminen, kasvu. Kun perheessä on lapsia, näiden varttuminen uuteen ikäkauteen tekee vanhempienkin tarpeesta muuttua hyvin ilmeistä, konkreettista. Usein ei haluttaisi luopua pienokaisten herttaisesta pienuudesta (onhan se haikeaa!), mutta samalla sen tietää olevan välttämätöntä ja myös kiinnostavaa. Onhan hienoa nähdä, kuinka he vähitellen ottavat maailman haltuunsa. Tämä merkitsee väistämättä vanhempien etääntymistä, "hylkäämistä". Tulevaisuudessa häämöttää uusi asunto, joka lopulta on taas vain vanhempien oma, sillä lapset ovat muuttaneet. Jokin tämän tyyppinen kehitys liittynee tähän asuntoteemaan.

Olipas hyvä tulkinta, en olekaan tuolta kantilta osannut unta ajatella. Hyvinkin se voi liittyä juuri lasten kasvamiseen ja elämäntilanteiden muuttumiseen, mikä tavallaan tekee kipeää ja pelottaa, mutta toisaalta kiehtoo ja avaa mahdollisuuksia. Nämä unet saattoivatkin itseasiassa alkaa jossain siinä taitekohdassa, kun kotiäidin urani oli lopuillaan, kun nyt tarkemmin ajattelen. Vautsi, tämän tulkinnan ostan!
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Norma B - to 11.01.2018, 20:12:08
Viimeisin, ettei olisi ollut peräti viime yöltä (menen ajan kanssa joskus vähän sekaisin) asuntouni oli vielä yhtä semmoista tyyppiä jonka olen nähnyt toistuvasti. Eli huoneet olivat tutut aiemmistakin unista. Tällä kertaa niitä taisi olla neljä muiden tilojen lisäksi, ja kun olin kalustamassa huonetta jossa oli omituisesti ikkunat seinän ylälaidassa, alkoi harmittaa että tämäkö huone minun pitää valita, kun on ilmeidesti itään päin, ja semmoisesta en tykkää (lempparini ovat länsi ja lounas, mahdollisesti myös etelä). Joku mies siellä touhusi ja olikin siirtänyt jo osan kamoistani toiselle puolelle asuntoa, olletikin siis lännen puolelle, koska hän oli jo hetimiten tajunnut etten olisi tyytyväinen siellä itäpuolella.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: TSS - to 11.01.2018, 20:37:57
Noista teemaunista. Minunkin uniteemoihin on tullut nyt asuntounet. Viimeisen parin vuoden ajan olen nähnyt unia, joissa perheemme on innoissaan muuttamassa uuteen omakotitaloon. Hetken asuttuamme alan katua muuttoa karvaasti, ja en voi uskoa, että todella muutimme. Alan miettiä, miten saisin vanhan talomme takaisin, ja tunnelma on jotenkin epätoivoinen.

Kertookohan uni juuri siitä mistä kertookin, vai mitä se symboloi? Jotenkin kummallista, että ahdistavan unen teema on melkein aina nykyään tuo. Ennen oli meri joka ottaa valtaansa, ja jossain vaiheessa rinnakkaiset junaradat, joilla yritän väistellä alati tulevia junia.

On se kyllä jännä, kun mieli on niin hienosteleva, että aina pitää unimaailmassa asiat esittää niin taiteellisen salaperäisesti.

Asunto on klassinen minän symboli.

Huolestuttaa. Olen jo pitkään nähnyt pelkästään sellaisia unia joissa minulla ei ole minkäänlaista asuntoa. Unet ovat yhtä roadmovieta joissa jatkuvasti vain vaellan oudosta paikasta toiseen. Uniin liittyy yleensä myös matkustaminen junassa tai lentokoneessa ja yöpyminen taivasalla. Nykyään olen usen myös kännissä noilla univaelluksillani. Mutta unien tunnelma ei nykyään ole mitenkään ahdistava - pikemminkin utelias.

Juu, sinä olet selvästi vapautunut minää kahlitsevista ajatusmalleista, ja olet henkisellä tasolla vapaa taakoista ja vaatimuksista.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Kopek - to 11.01.2018, 21:55:06
Viimeaikaiset uneni ovat niin vähäpätöisiä ja sekavia, ettei niissä ole paljon kerrottavaa. Siksipä selasin päiväkirjojani ja etsin vanhoja unikertomuksiani. Seuraavassa (linkki) on yksi satunnainen poiminta. Sen jälkeen blogissa on juttu "Älytöntä itsekehua", joka on myös kopio päiväkirjani tekstistä samalta vuodelta kuin tuo unikin. Jutussa on luettelo siitä, millaisena haluan itseni muistettavan.

Kirjoittamisen jälkeen kuluneet 23 ja puoli vuotta (laskinko oikein) ovat saaneet aikaan sen, että en jaksa enää perusmasennukseltani miettiä tuollaisia. Ei kukaan muista minua kuitenkaan. Enkä tiedä muistetaanko ihmisiä ylipäätään sellaisena, minä he itse itsensä haluaisivat muistettavan. Tuollaisia ajatuksia minulla kuitenkin joskus on ollut.

https://osasto5.blogspot.fi/

P.S. Tänään on tullut ajettua autolla aamukahdeksasta alkaen lähes 500 kilometriä välillä eri paikoissa pysähdellen, ja nyt lähden vielä reilun sadan kilometrin lenkille. 
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: kertsi - pe 12.01.2018, 15:39:00
Noista teemaunista. Minunkin uniteemoihin on tullut nyt asuntounet. Viimeisen parin vuoden ajan olen nähnyt unia, joissa perheemme on innoissaan muuttamassa uuteen omakotitaloon. Hetken asuttuamme alan katua muuttoa karvaasti, ja en voi uskoa, että todella muutimme. Alan miettiä, miten saisin vanhan talomme takaisin, ja tunnelma on jotenkin epätoivoinen.

Kertookohan uni juuri siitä mistä kertookin, vai mitä se symboloi? Jotenkin kummallista, että ahdistavan unen teema on melkein aina nykyään tuo. Ennen oli meri joka ottaa valtaansa, ja jossain vaiheessa rinnakkaiset junaradat, joilla yritän väistellä alati tulevia junia.

On se kyllä jännä, kun mieli on niin hienosteleva, että aina pitää unimaailmassa asiat esittää niin taiteellisen salaperäisesti.

Asunto on klassinen minän symboli. Ihanteellisessa tapauksessa asunto on myös koti. Muuttaminen viittaisi siis muutokseen omassa itsessä eikä minä ole siihen ollenkaan aina mitenkään halukas, vaikka samalla sen olemukseen kuuluu suuntautuminen uuteen, uudistuminen, kasvu. Kun perheessä on lapsia, näiden varttuminen uuteen ikäkauteen tekee vanhempienkin tarpeesta muuttua hyvin ilmeistä, konkreettista. Usein ei haluttaisi luopua pienokaisten herttaisesta pienuudesta (onhan se haikeaa!), mutta samalla sen tietää olevan välttämätöntä ja myös kiinnostavaa. Onhan hienoa nähdä, kuinka he vähitellen ottavat maailman haltuunsa. Tämä merkitsee väistämättä vanhempien etääntymistä, "hylkäämistä". Tulevaisuudessa häämöttää uusi asunto, joka lopulta on taas vain vanhempien oma, sillä lapset ovat muuttaneet. Jokin tämän tyyppinen kehitys liittynee tähän asuntoteemaan.

Olipas hyvä tulkinta, en olekaan tuolta kantilta osannut unta ajatella. Hyvinkin se voi liittyä juuri lasten kasvamiseen ja elämäntilanteiden muuttumiseen, mikä tavallaan tekee kipeää ja pelottaa, mutta toisaalta kiehtoo ja avaa mahdollisuuksia. Nämä unet saattoivatkin itseasiassa alkaa jossain siinä taitekohdassa, kun kotiäidin urani oli lopuillaan, kun nyt tarkemmin ajattelen. Vautsi, tämän tulkinnan ostan!

Mullakin tuli mieleen tuo minän muutos, kasvu, kun lapset kasvavat.

Ja sitten tuli mieleen toisenlainenkin tulkinta: voisiko se asunto symboloida ei vain "minää", vaan "meitä"? Siis me voisi olla joko parisuhteen kaksi osapuolta tai kokonainen perhe. Parisuhdehan väistämättä muuttuu lasten myötä, niin kuin tekee perhekin, kun lapset kasvavat tai heitä tulee lisää.

Tai sitten olet vain miettimässä asuinolojasi, ja tämä uni on eräänlainen uhkasimulaattorin tuote - haluat sekä uuden asunnon, jossa ei ole edellisen asunnon puutteita, mutta samalla pelkäät, että tulet katumaan valintaasi.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: kertsi - pe 12.01.2018, 15:46:41
Itse näen silloin tällöin unta, jossa hämmästyneenä huomaan omistavani jonkun (omiin tarpeisiin nähden) järjettömän ison lukaalin, jonka olemassaolosta en ole tiennyt mitään. Se voi olla jokin valtava huoneisto, jossa on korkealla katto, paljon huoneita, (joskus liikaa) kalliita ja kauniita antiikkihuonekaluja jne., tai sitten jokin kummallinen linnamainen/kartanomainen rakennus, jossa on outo (joskus pölyinen, joskus osittain sisustettu ja asuttukin) salainen välikerros (tai joskus ullakkokerros) salakäytävineen ja salaisine sisäänkäyntiovineen. Kerran semmoisessa linnassa myös kummitteli juuri tuossa salakerroksessa. Joskus olen muuttamassa lukaaliin, joskus olen vasta tutustumisvaiheessa. Viimeöisessä uudehkossa rakennuksessa oli useammassa kerroksessa useita suihkuja, mikä oli hyvä, kun juuri sattui olemaan paljon yövieraita.

Yleensä tunnelma tuossa unessa on ilahtunut ja vähän ihmettelevä, koska en ole ollut tietoinen koko lukaalista aiemmin.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: kertsi - pe 12.01.2018, 15:51:03
Asunto on klassinen minän symboli.

Huolestuttaa. Olen jo pitkään nähnyt pelkästään sellaisia unia joissa minulla ei ole minkäänlaista asuntoa. Unet ovat yhtä roadmovieta joissa jatkuvasti vain vaellan oudosta paikasta toiseen. Uniin liittyy yleensä myös matkustaminen junassa tai lentokoneessa ja yöpyminen taivasalla. Nykyään olen usen myös kännissä noilla univaelluksillani. Mutta unien tunnelma ei nykyään ole mitenkään ahdistava - pikemminkin utelias.


Jos satut olemaan myynti- tai markkinointihommissa, tai semmoisissa hommissa, joissa pitää jotenkin teeskennellä tai valehdella saavuttaakseen jotain etuja - (ja ehkä matkustaa paljon) -, voisi tuon unen tulkita myös pelkona siitä, että menettää kosketuksen omaan itseen. Eli jos joutuu liikaa valehtelemaan, ehkä lopulta ei enää tiedä, kuka on?
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Juuli - pe 12.01.2018, 15:51:36

Viime yönä uneksin muuttaneeni suuren, tyhjään liikehuoneistoon. Ovella huutelin ohikulkijoille jotta tulkaa nyt tännekin käymään.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Anemone 2.0 - pe 12.01.2018, 18:33:46
Itse näen silloin tällöin unta, jossa hämmästyneenä huomaan omistavani jonkun (omiin tarpeisiin nähden) järjettömän ison lukaalin, jonka olemassaolosta en ole tiennyt mitään. Se voi olla jokin valtava huoneisto, jossa on korkealla katto, paljon huoneita, (joskus liikaa) kalliita ja kauniita antiikkihuonekaluja jne., tai sitten jokin kummallinen linnamainen/kartanomainen rakennus, jossa on outo (joskus pölyinen, joskus osittain sisustettu ja asuttukin) salainen välikerros (tai joskus ullakkokerros) salakäytävineen ja salaisine sisäänkäyntiovineen.

Tämä onkin hyvin yleinen variaatio asunto-teemasta. Minä-tulkinnan mukaan se kehottaa kokeilemaan elämässä itsen uusia puolia, testaamaan taitoja, joita on laiminlyönyt tai joita ei ole uskonut itsellään olevan. Jos yllätysasunto on pölyinen se saattaa viitata taitoihin ja ominaisuuksiin, joita on aikaisemmin käyttänyt, mutta jotka sitten ovat jääneet sivuun. Tai kokonaiseen elämänpiiriin, jossa ei enää ole toiminut. Ullakko viittaa minän hengelliseen puoleen ja eksistentiaalisiin pohdintoihin, kellari vaistoihin ja viettimaailmaan tai menneisyyden tapahtumiin, jotka on "haudattu" kellariin. Välikerrokset ovat arjen päivätodellisuuden paikkoja. Antiikkihuonekalut voivat edustaa esim. menneitä sukupolvia. Linna on suojautumispaikka maailman uhkia vastaan.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: kertsi - ma 15.01.2018, 14:36:21
Voi hyvinkin olla, että ne isot vähän omituiset ja käyttämättömät lukaalit unissani ovat minän toistaiseksi käyttämättömiä, jopa pölyyntyneitä puolia, ja unet olisivat rohkaisua löytämään (uudestaan) kykyjä, jotka uinutvat minuudessa. Ihmettelen kyllä niiden kokoa, sillä en usko minussa piilevän mitään valtavan suurta neroutta tai muuta piirrettä, jota en olisi huomannut.

En kyllä ole satavarma tuosta talo=minuus -metaforasta. Onko se freudilaisuudesta kumpuava? Itse olen viime aikoina lukenut asuntoilmoituksia, ja funtsinut muuttoa, osa asuntounista liittyy varmaankin osittain siihen, esimerkiksi seuraava.

Viime yönä näin aika kummallisen talo-unen. Tällä kertaa etsin asuntoa tietoisesti unessa, ja eräs läheinen ystäväni oli mukana etsintäkierroksella. Olin katsastamassa erästä asuntoa, joka periaatteessa oli aivan upea, oli paljon valoa, uusitut pinnat, ylin kerros, merinäköala jne., mutta asunnossa oli ratkaisevia puutteita. Ikkunoita oli niin paljon, että ei ollut yhtään seinää kirjahyllyille, eikä juurikaan säilytystilaa. Jääkaapin ovi ei pysynyt kiinni (niin kuin sitä ei muka voisi korjata), ja mikä pahinta, läheisen pubin ja huoneiston välillä ei ollut ovea lainkaan vaan suora joskin sokkeloinen yhteys huoneistoon, eikä terassin oven lukkokaan oikein toiminut eli ulkopuolelta (vaikka olikin muka ylin kerros) pääsi huoneistoon helposti. Tässäkin asunnossa oli salainen huone tai huoneisto, johon oli ovi. Siellä oli paljon hiekkaa, ja aivan pimeää (en kyllä usko, että liittyi eiliseen hiekkavittukeskusteluun jatkumossa), ja sinne ei huvittanut mennä tutkimaan, koska minulla oli käsitys, että siellä olisi jotain vaarallista, syvä kuilu, ansa tai jotain.

Kuinka ollakaan, mukanani ollut ystäväni innostui asunnosta, vaikka sekä myyntihinta että vuokrakin (molemmat mahdollisia muka) oli asunnosta mielestäni liian kova. Häntä eivät haitanneet asunnon puutteet, ja hän aikoi ottaa sen opiskelukämpäkseen, vaikka hänen perheensä asuukin isossa asunnossa toisaalla. Jotenkin se asunnon suora yhteys pubiin sai pulpahtamaan mieleeni ajatuksen, että olen joskus ollut huolissani tämän ystäväni alkoholinkäytöstä stressinlievitykseen.  Ystäväni tekemän päätöksen jälkeen hiekkahuoneen oven kohta muuttui, ja huone olikin nyt valaistu. Siellä pystyi kulkemaan, ja olimme siellä isommalla porukalla jonkinlaisissa juhlantapaisissa, ainakin söimme kakkua. Ehkä juhlistimme asunnon hankintaa. Lisäksi ko. asuntoon kuului vielä käyttöoikeus tilaan, jossa oli hyvä äänieristys ja jossa pystyi pitään kunnon bileet. Ehkä tämän ystäväni lapsiperheelämään kuuluu liian vähän juhlintaa nykyään.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Brutto - ma 15.01.2018, 15:06:04
Itse näen silloin tällöin unta, jossa hämmästyneenä huomaan omistavani jonkun (omiin tarpeisiin nähden) järjettömän ison lukaalin, jonka olemassaolosta en ole tiennyt mitään.

Yleensä tunnelma tuossa unessa on ilahtunut ja vähän ihmettelevä, koska en ole ollut tietoinen koko lukaalista aiemmin.

Minulla on tästä unesta sellainen versio, että univaelluksillani oudoissa paikoissa saatan muistaa aivan yhtäkkiä, että minulla on täällä rakennusprojekti kesken. Vuosikymmeniä sitten aloin rakentaa tänne omakotitaloa jonka jostakin syystä unohdin sitten kokonaan. Menen aivan paniikkin kun ajattelen mitä rakennusvalvontakin sanoo kun rakennus ei ole valmistunut ajallaan. Ja mitä naapurit ajattelevat kun työmaalla ei ole näkynyt ketään ja piha on villiintynyt. Tuo unohtamani talo on yleensä jo melkein valmis mutta kun menen sisälle niin tajuan että jotakin on pahasti vialla. En vain osaa yksilöidä mitä ja sitten poistun vähin äänin talostani enkä enää palaa sinne. En siis lainkaan ilahdu siitä, että huomaan yllättäen omistavani talon. Helpottaa kun pääsen livistämään paikalta kenenkään huomaamatta.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Anemone 2.0 - ma 15.01.2018, 20:28:29
En kyllä ole satavarma tuosta talo=minuus -metaforasta. Onko se freudilaisuudesta kumpuava? Itse olen viime aikoina lukenut asuntoilmoituksia, ja funtsinut muuttoa, osa asuntounista liittyy varmaankin osittain siihen.

Jungilaisuudesta pikemminkin. Asuntoteemassahan juuri ovelasti risteävät arjen konkretia ja ihmisen sisäinen tila sekä sen muutos. Moni ihminen muuttaa, koska todellisuudessa kaipaa sisäistä muutosta. Jotkut ihmiset muuttavat koko ajan. Ja vaikkei sisäinen muutos olisi painavin muuton motiivi, niin joka tapauksessa muutto aiheuttaa aina myös ihmisen sisäistä muutosta.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: kertsi - ti 16.01.2018, 22:24:49
Hee. Nythän mä vasta hogasin. Ne isot lukaalit, ainakin kartanot, saattavat kyllä liittyä vielä enemmän arkikokemuksiin kuin ensin luulinkaan. Muistin nimittäin juuri, että olen tässä viimeisen muutaman kuukauden aikana silloin tällöin istahtanut kiikkustuoliin eräässä paikassa, ja lukenut ja pläräillyt kirjaa Suomen kartanot (tjst). Linnat voisivat selittyä jonkinasteisella laiskahkolla historianharrastuksella, lueskelen nimittäin aika usein historiallisia romaaneja, esimerkiksi keskiajasta (ja muistakin ajankohdista). Tämä tuli mieleen vasta tänään, kun satuin aloittamaan jälleen uuden historiallisen romaanin.

Eli unieni isot asunnot voisivat minän sijaan tai lisäksi liittyä näihin:
- asunnonhaun pyörittely mielessä ja netissä asuntoilmoitusten katselu
- kirja Suomen kartanoista, jota pläräilin
- historiallisten vars. keskiaikaa koskevien romaanien lukeminen (linnat)


Ja ovet voisivat nekin liittyä arkielämään. Katselen välillä arkkitehtuuriin liittyviä kuvia netissä, ja erityisesti eräs kokoelma värikkäistä vanhoista ovista eräässä kaupungissa oli niin upea, että se jäi mieleen.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Anemone 2.0 - ti 16.01.2018, 23:11:59
Unen virikkeet, symbolit, otetaan arkielämästä, mutta onko unissa kyse asiapohjaisten kysymysten ratkomisesta? Joskus jonkin verran, mutta enimmäkseen liittyvät tunnemaailmaan, elämänarvoihin, moraaliin ja sen sellaiseen. Joskus unet tuntuvat olevan vain stressin aiheuttamaa sekameteliä.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Kopek - pe 19.01.2018, 19:08:30
Näin seuraavaa unta:

Katselin kotilaituriltani, kun entinen tyttökaverini (jonka kanssa seurustelin 15-vuotiaana) oli uimassa alasti muutamien muiden naishenkilöiden kanssa. Ihmettelin, miten kovaa joukko ui. Laiturilla oli myös tummanruskeaan liivipukuun pukeutunut viiksekäs herrasmies, entinen pankinjohtaja, nykyinen mikä lie. Hän oli ex-tyttökaverini aviomies.

Naiset tnousivat vedestä, pukeutuivat ja alkoivat poistua paikalta. Tällöin ex-tyttökaverini lähestyi minua ja suuteli minua suulle vanhojen aikojen muistoksi. Hänen aviomiehensä oli tässä vaiheessa jo poistunut. Kävelimme kahdestaan ylämäkeen pientä tietä, joka vei (menetettyyn) kotiini. Matkalla ex-tyttökaverini kertoi pitäneensä kirjoituksesta, jonka linkin annoin hänelle pari vuotta sitten. Vastasin, että ei teksti nyt mitenkään erityisen hyvää ole, ja kirjoitin sen lähinnä siksi, että saisin asiat mielestäni. Samalla tunnustin, että rakastan ex-tyttkaveriani edelleen ja olen kaikki vuodet rakastanut.

Menimme sisälle kotiini. Ex-tyttökaverini murehti sitä, että hän on pulskistunut niistä ajoista, jolloin seurustelimme. Kerroin, että se ei ole ongelma, jos hän vain alkaa noudattaa tyttäreni kasvispitoista ja sokeritonta ruokavaliota. Hän hieman epäili,mutta vakuutin, että keino toimii. Lautasella keittiössämme oli joitakin kasvisruokia ja esittelin, että sellaisia juuri tarkoitan.

Lupasin viedä ex-tyttökaverini autolla jonnekin, minne hän oli menossa. Pihassa oli Oldsmoble valmiina käyttöön. Kerroin, että autoi seisoi monta vuotta, mutta kunnostin sen uudelleen liikenteeseen.

Tässä vaiheessa uni loppui.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Kopek - ma 22.01.2018, 19:02:29
Näin unta, että asustelin luvatta miehitetyssä kodissani. Taloon tuli yhtäkkiä paljon väkeä, minulle tuntemattomia ihmisiä, pitämään jotakin tilaisuutta yhdessä yläkerran huoneista. Ihmiset kuuluivat selvästi ns. parempiin piireihin. Joukossa oli rikkaan oloisia hienostonaisia. Ihmiset istuivat tuoleille, jotka oli kasattu neliön muotoon. Tilaisuus aloitettiin jollakin omituisella laululla, jonka aikana kaikki paitsi minä nousivat seisomaan. Ajattelin, että se on jokin Prometeus-leirin laulu, enkä halunnut kunnioittaa heidän juttujaan. Porukkaan kuului eri ikäisiä ihmisiä vähän kuin kyseessä olisi ollut jokin sukukokous. Joku nuori tyttö kommentoi jotakin minuun liittyvää. Hän taisi valittaa sitä, että noussut seisomaan. 

Jonkin verran jouduin puhumaan noiden ihmisten kanssa, kun he esittivät kysymyksiä. Mietin, että jos joku kysyisi, miten minulla on avain taloon, vastaisin vastakysymyksellä, miten teillä on avain taloon. Sellainenkin ajatus pyöri mielessäni, alanko aggressiivisesksi ja saan täydellisen raivohulluuskohtauksen ja tyrkkään joitakin tyypeistä alas rapuista, kun sopiva tilaisuus tulee. Tai tapan jollakin muulla keinolla niin monta tyyppiä kuin ehdin. Arvelin, että joukon miespuoliset jäsenet hyökkäisivät kimppuuni, ja jollakin voisi olla asekin, joten en tehnyt mitään.

Tuollaisia unia siis viime yönä.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Juha - ma 22.01.2018, 19:07:53

Tavataan taas, kohta. Vielä vähän valvomista.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: RGR - ma 22.01.2018, 19:14:41
Jäi yöunet eräistä syistä vain noin neljään tuntiin. Kellon soidessa pääkin resonoi ja piti ottaa aspiriinia. Kuten aina jos unet jää alle 7 tunnin, pää kohisee ja olo on hutera. En ymmmärrä ihmisiä jotka selviävät useista öistä alle 6 tunnin unella, minä joutuisin varmaan sairaalaan.

Sinä lyhyenä aikana jonka nukuin, tapasin useita kivoja naisia. Kun vapauduin velvollisuuksista vetelin neljän tunnin lepohetken jonka aikana olin lyhyitä jaksoja unessa. Naiset olivat taas kuvissa mukana.

Miksiköhän näen niin usein unia naisista, isoista ja pienistä, kauniista ja perusnaisista, usein ne ovat minusta kovinkin kiinnostuneita. Hauskaa.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: hibiscus - ma 22.01.2018, 19:22:34
Näin unta, että asustelin luvatta miehitetyssä kodissani. Taloon tuli yhtäkkiä paljon väkeä, minulle tuntemattomia ihmisiä, pitämään jotakin tilaisuutta yhdessä yläkerran huoneista. Ihmiset kuuluivat selvästi ns. parempiin piireihin. Joukossa oli rikkaan oloisia hienostonaisia. Ihmiset istuivat tuoleille, jotka oli kasattu neliön muotoon. Tilaisuus aloitettiin jollakin omituisella laululla, jonka aikana kaikki paitsi minä nousivat seisomaan. Ajattelin, että se on jokin Prometeus-leirin laulu, enkä halunnut kunnioittaa heidän juttujaan. Porukkaan kuului eri ikäisiä ihmisiä vähän kuin kyseessä olisi ollut jokin sukukokous. Joku nuori tyttö kommentoi jotakin minuun liittyvää. Hän taisi valittaa sitä, että noussut seisomaan. 

Jonkin verran jouduin puhumaan noiden ihmisten kanssa, kun he esittivät kysymyksiä. Mietin, että jos joku kysyisi, miten minulla on avain taloon, vastaisin vastakysymyksellä, miten teillä on avain taloon. Sellainenkin ajatus pyöri mielessäni, alanko aggressiivisesksi ja saan täydellisen raivohulluuskohtauksen ja tyrkkään joitakin tyypeistä alas rapuista, kun sopiva tilaisuus tulee. Tai tapan jollakin muulla keinolla niin monta tyyppiä kuin ehdin. Arvelin, että joukon miespuoliset jäsenet hyökkäisivät kimppuuni, ja jollakin voisi olla asekin, joten en tehnyt mitään.

Tuollaisia unia siis viime yönä.

Traumakimput näkevät tuollaisia unia ja ovat myös erittäin kaunaisia paremmin pärjäille.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Juha - ma 22.01.2018, 19:25:44

Vaihdoin makkarin parisängyn sinkkupediksi, ja tein makkarissa isoja uudelleenjärjestelyjä. Jokunen kuukausi menty näin.

Suurin yllätys oli se, miten nukkuma-asento makuuhuoneessa voi olla niin iso juttu tottua. Pitkään en tiennyt, että missä olen, enkä tajunnut hahmottaa huonetta ja sijaintia, jos ei valoja.

Erikoinen ilmiö, ainakin itsestäni tuntui siltä.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: RGR - ma 22.01.2018, 19:26:17
Näin unta, että asustelin luvatta miehitetyssä kodissani. Taloon tuli yhtäkkiä paljon väkeä, minulle tuntemattomia ihmisiä, pitämään jotakin tilaisuutta yhdessä yläkerran huoneista. Ihmiset kuuluivat selvästi ns. parempiin piireihin. Joukossa oli rikkaan oloisia hienostonaisia. Ihmiset istuivat tuoleille, jotka oli kasattu neliön muotoon. Tilaisuus aloitettiin jollakin omituisella laululla, jonka aikana kaikki paitsi minä nousivat seisomaan. Ajattelin, että se on jokin Prometeus-leirin laulu, enkä halunnut kunnioittaa heidän juttujaan. Porukkaan kuului eri ikäisiä ihmisiä vähän kuin kyseessä olisi ollut jokin sukukokous. Joku nuori tyttö kommentoi jotakin minuun liittyvää. Hän taisi valittaa sitä, että noussut seisomaan. 

Jonkin verran jouduin puhumaan noiden ihmisten kanssa, kun he esittivät kysymyksiä. Mietin, että jos joku kysyisi, miten minulla on avain taloon, vastaisin vastakysymyksellä, miten teillä on avain taloon. Sellainenkin ajatus pyöri mielessäni, alanko aggressiivisesksi ja saan täydellisen raivohulluuskohtauksen ja tyrkkään joitakin tyypeistä alas rapuista, kun sopiva tilaisuus tulee. Tai tapan jollakin muulla keinolla niin monta tyyppiä kuin ehdin. Arvelin, että joukon miespuoliset jäsenet hyökkäisivät kimppuuni, ja jollakin voisi olla asekin, joten en tehnyt mitään.

Tuollaisia unia siis viime yönä.

Traumakimput näkevät tuollaisia unia ja ovat myös erittäin kaunaisia paremmin pärjäille.

Jumalaut miten hiano diagnoosi - ja ihan potilasta näkemättä.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: drontti - ma 22.01.2018, 19:32:47
Näin unta, että minulla oli lemmikkinä pieni virtahepo, alle metrin mittainen. Se oleskeli ruokapöydällä, jossa sille tuli kakkahätä. Pelästyin että se huiskii hännällään ulosteet ympäriinsä ja siitä tulee paljon sotkua. Otin nopeasti pari talouspaperia ja pitelin niitä virtahevon perän tuntumassa. Se ulosti siististi paperille pari pientä kakkaraa.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: RGR - ma 22.01.2018, 19:37:47
Näin unta, että minulla oli lemmikkinä pieni virtahepo, alle metrin mittainen. Se oleskeli ruokapöydällä, jossa sille tuli kakkahätä. Pelästyin että se huiskii hännällään ulosteet ympäriinsä ja siitä tulee paljon sotkua. Otin nopeasti pari talouspaperia ja pitelin niitä virtahevon perän tuntumassa. Se ulosti siististi paperille pari pientä kakkaraa.

Kumppanisi on alkoholisti ja olet koko ajan huolehtimassa siitä ettei korvaamattomia vahinkoja pääse syntymään?

Menikö edes lähelle?
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: drontti - ma 22.01.2018, 20:33:03
Näin unta, että minulla oli lemmikkinä pieni virtahepo, alle metrin mittainen. Se oleskeli ruokapöydällä, jossa sille tuli kakkahätä. Pelästyin että se huiskii hännällään ulosteet ympäriinsä ja siitä tulee paljon sotkua. Otin nopeasti pari talouspaperia ja pitelin niitä virtahevon perän tuntumassa. Se ulosti siististi paperille pari pientä kakkaraa.

Kumppanisi on alkoholisti ja olet koko ajan huolehtimassa siitä ettei korvaamattomia vahinkoja pääse syntymään?

Menikö edes lähelle?

Ei mennyt lähelle. Ennemmin kyseessä voisi olla joku huiskiva jatkumolainen. Vaikka en siihenkään tulkintaan usko, tapanani ei ole uneksia jatkumosta.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Xantippa - ma 22.01.2018, 20:42:43
Näin unta, että minulla oli lemmikkinä pieni virtahepo, alle metrin mittainen. Se oleskeli ruokapöydällä, jossa sille tuli kakkahätä. Pelästyin että se huiskii hännällään ulosteet ympäriinsä ja siitä tulee paljon sotkua. Otin nopeasti pari talouspaperia ja pitelin niitä virtahevon perän tuntumassa. Se ulosti siististi paperille pari pientä kakkaraa.

Kumppanisi on alkoholisti ja olet koko ajan huolehtimassa siitä ettei korvaamattomia vahinkoja pääse syntymään?

Menikö edes lähelle?

Itse veikkaisin, että läheisillä on isoja elämänmuutoksia ja vaikka tavallaan uskoo/tietää niiden onnistuvan ihan hienosti, pieni huolenkakkara aina mieleen mahtuu.

Mitä tulee talouniin: kyllä itse taidan myös tulkita omani jonkinlaiseksi minäkuviksi, elämän tilanteiden pohtimiseksi.

T: Xante
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Renttu - ma 22.01.2018, 21:08:59
Näin unta, että minulla oli lemmikkinä pieni virtahepo, alle metrin mittainen. Se oleskeli ruokapöydällä, jossa sille tuli kakkahätä. Pelästyin että se huiskii hännällään ulosteet ympäriinsä ja siitä tulee paljon sotkua. Otin nopeasti pari talouspaperia ja pitelin niitä virtahevon perän tuntumassa. Se ulosti siististi paperille pari pientä kakkaraa.
Joskus alle metrin mittainen virtahepo on vain alle metrin mittainen virtahepo, keittön pöytä on keittiön pöytä, ja kakka vain kakkaa?

 Oma koti (Ei niinkään asunto) tulkitaan kliseisesti unen näkijän omaksi minuudeksi, ja kodin huoneet/kerrokset edustavat henkilön eri tunnetiloja/luonteenpiirteitä. Mahdotontahan näitä on ulkopuolisen arvella, sillä mitä esimerkiksi se pieni virtahepo juuri sinulle voisi lopulta edustaa? Jos se on semmoinen minimaalinen versio teemasta virtahepo olohuoneessa? Sinulla ei ollut suurta virtahepoa olkkarissa, ainoastaan pieni keittiön pöydällä? Keittiön pöydälle kakkiminen on aina ikävä asia, mutta pari siistiä kikkarettahan sieltä vain tuli, ja sait ne nätisti talteen.

 Unen pääsanoma: "Murheeni ovat pieniä, ja pöytäkin pysyy puhtaana", heh!
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Big Data Lenny - ti 23.01.2018, 03:49:18
Itse ajattelen unista jotenkin siten, että ne tapahtumat eivät ole kovin oleellisia, eikä niiden perusteella kannata sinänsä lähteä tekemään mitään analyysejä. Tärkeintä on unen tunnelma. Jos se on jotenkin merkittävä, ehkä silloin voi ajatella unen merkitsevän jotakin.

Jos siis pöydän päässä paskova virtahepo herättää lähinnä hilpeyttä, se tuskin on kovinkaan merkittävä juttu. Mutta jos virtahepo herättää kauhua ja painaismaista tunnelmaa, ongelmia kannattaa ruveta avaamaan vaikkapa Jatkumon analyyttisen psykologian tutkimuslaitoksella. Täällä on suuri joukko päivystäviä dosentteja. Tutkimuslaitoksemme johtajana toimii arvostettu Touko-Pouko (https://youtu.be/BqslAUS1QTk?t=128).
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Juha - ti 23.01.2018, 08:37:19
Itse ajattelen unista jotenkin siten, että ne tapahtumat eivät ole kovin oleellisia, eikä niiden perusteella kannata sinänsä lähteä tekemään mitään analyysejä. Tärkeintä on unen tunnelma. Jos se on jotenkin merkittävä, ehkä silloin voi ajatella unen merkitsevän jotakin.


Jos muutoksenalaisesta  saa selville, mitä se tarkemminottaen on, niin miten tämä tieto vaikuttaa jatkossa? Mikä on tiedon merkitys? Miten se tulee yleensä vaikuttaneeksi?

Ei koske vain unia.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Brutto - ti 23.01.2018, 09:25:46
Näin unta, että minulla oli lemmikkinä pieni virtahepo, alle metrin mittainen. Se oleskeli ruokapöydällä, jossa sille tuli kakkahätä. Pelästyin että se huiskii hännällään ulosteet ympäriinsä ja siitä tulee paljon sotkua. Otin nopeasti pari talouspaperia ja pitelin niitä virtahevon perän tuntumassa. Se ulosti siististi paperille pari pientä kakkaraa.

Pieni virtahepo symboloi selvästikin taloutta (osuuspankin hippolipas (http://www.saasto.fi/images/Lipas10.jpg)) ja ruokapöytä ruokamenoja. Eli unesi tarkoittaa, että ruokamenosi olivat vaarassa karata käsistä mutta sait ne onneksi hallintaan.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: socrates - ti 23.01.2018, 09:30:24
Itse ajattelen unista jotenkin siten, että ne tapahtumat eivät ole kovin oleellisia, eikä niiden perusteella kannata sinänsä lähteä tekemään mitään analyysejä. Tärkeintä on unen tunnelma. Jos se on jotenkin merkittävä, ehkä silloin voi ajatella unen merkitsevän jotakin.

Jos siis pöydän päässä paskova virtahepo herättää lähinnä hilpeyttä, se tuskin on kovinkaan merkittävä juttu. Mutta jos virtahepo herättää kauhua ja painaismaista tunnelmaa, ongelmia kannattaa ruveta avaamaan vaikkapa Jatkumon analyyttisen psykologian tutkimuslaitoksella. Täällä on suuri joukko päivystäviä dosentteja. Tutkimuslaitoksemme johtajana toimii arvostettu Touko-Pouko (https://youtu.be/BqslAUS1QTk?t=128).

Komppaan, ainakin omissa unissani toistuu yleensä nimenomaan sama tunnelma sisällöstä riippumatta. Ympäristö on jotenkin epämääräisen ankea ja vieras.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Safiiri - ti 23.01.2018, 09:48:59
Näin unta, että minulla oli lemmikkinä pieni virtahepo, alle metrin mittainen. Se oleskeli ruokapöydällä, jossa sille tuli kakkahätä. Pelästyin että se huiskii hännällään ulosteet ympäriinsä ja siitä tulee paljon sotkua. Otin nopeasti pari talouspaperia ja pitelin niitä virtahevon perän tuntumassa. Se ulosti siististi paperille pari pientä kakkaraa.

Kumppanisi on alkoholisti ja olet koko ajan huolehtimassa siitä ettei korvaamattomia vahinkoja pääse syntymään?

Menikö edes lähelle?

Itse veikkaisin, että läheisillä on isoja elämänmuutoksia ja vaikka tavallaan uskoo/tietää niiden onnistuvan ihan hienosti, pieni huolenkakkara aina mieleen mahtuu.

Mitä tulee talouniin: kyllä itse taidan myös tulkita omani jonkinlaiseksi minäkuviksi, elämän tilanteiden pohtimiseksi.

T: Xante

Kopekin talouni kyllä on luultavasti ihan sen oikean vanhan kotitalon menettämisestä juontuva. Ainakin, jos hänen täällä kertomansa pitää paikkansa, niin tuohan on lähes takauma siitä kokemuksesta.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Xantippa - ti 23.01.2018, 10:11:13
Näin unta, että minulla oli lemmikkinä pieni virtahepo, alle metrin mittainen. Se oleskeli ruokapöydällä, jossa sille tuli kakkahätä. Pelästyin että se huiskii hännällään ulosteet ympäriinsä ja siitä tulee paljon sotkua. Otin nopeasti pari talouspaperia ja pitelin niitä virtahevon perän tuntumassa. Se ulosti siististi paperille pari pientä kakkaraa.

Kumppanisi on alkoholisti ja olet koko ajan huolehtimassa siitä ettei korvaamattomia vahinkoja pääse syntymään?

Menikö edes lähelle?

Itse veikkaisin, että läheisillä on isoja elämänmuutoksia ja vaikka tavallaan uskoo/tietää niiden onnistuvan ihan hienosti, pieni huolenkakkara aina mieleen mahtuu.

Mitä tulee talouniin: kyllä itse taidan myös tulkita omani jonkinlaiseksi minäkuviksi, elämän tilanteiden pohtimiseksi.

T: Xante


Kopekin talouni kyllä on luultavasti ihan sen oikean vanhan kotitalon menettämisestä juontuva. Ainakin, jos hänen täällä kertomansa pitää paikkansa, niin tuohan on lähes takauma siitä kokemuksesta.

Niin, siellä olikin tuo boldaamani. En jälleen kerran esittänytkään kenestäkään muusta muuta. Mutta itselläni toistuu tietyt unet, joilla olen havainnut olevan tiettyjä merkityksiä. Elämänhallintaan yleensä liittyy matkustusunet ja erilaiseen minuuden pohdintaan/muutoksiin talounet.

Lisäksi näen ns. merkityksettömiä unia, joissa toistuvat päivän tapahtumat. Joskus toki nämäkin saattavat saada merkityksen, eli jokin valveilla ohimennyt, merkityksettömältä tuntunut tapahtuma saattaa nousta eri merkitykseen unen kautta.

T: Xante
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Brutto - ti 23.01.2018, 10:16:52
Seksiunia näen jostakin syystä harvemmin kuin ennen. Mieluummin katselisin niitä kuin tylsiä talounia tai matkustusunia.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: RGR - ti 23.01.2018, 10:32:08
Seksiunia näen jostakin syystä harvemmin kuin ennen. Mieluummin katselisin niitä kuin tylsiä talounia tai matkustusunia.

Seksiunia kannattaa alustaa.

Pari tuntia ennen nukkumaanmenoa, katsele kauniiden naisten kuvia ja ajattele, miten hienoa olisi kurvailla avoautolla maalle jonkun sellaisen viehätyksen kanssa - mieti monia vaihtoehtoja. Sitten syöt iltapalaksi pastaa tai lihaa,  jotta kalorivaje ei aiheuta unenhäirintää, mutta kohtuullisen vähän ettei liiallinen ruuansulatustoiminta vie energiaa unelta.

Maatessasi sängyssä unta odotellen, älä laske lampaita, vaan muistele ihania seksikokemuksiasi eri naisten kanssa. Kuvittele samalla mielessäsi tilanteita jotka voivat johtaa kyseisenkaltaiseen seksiin. Tärkeää on tässä monipuolisuus, mitä useampia vaihtoehtoja, sitä parempi.

Tähän kun nukahdat, niin onpa ihme jollei seksi ole jossain roolissa unessa. Kannattaa varata lyhytkarvaisen lampaantaljan kappale viereen unissaan siliteltäväksi, se lisää realistisuutta.

Nukahtamismusiikiksi suosittelen söteemiä.  https://www.youtube.com/watch?v=k3Fa4lOQfbA

Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Brutto - ti 23.01.2018, 10:42:22
Seksiunia näen jostakin syystä harvemmin kuin ennen. Mieluummin katselisin niitä kuin tylsiä talounia tai matkustusunia.

Seksiunia kannattaa alustaa.

Pari tuntia ennen nukkumaanmenoa, katsele kauniiden naisten kuvia ja ajattele, miten hienoa olisi kurvailla avoautolla maalle jonkun sellaisen viehätyksen kanssa - mieti monia vaihtoehtoja. Sitten syöt iltapalaksi pastaa tai lihaa,  jotta kalorivaje ei aiheuta unenhäirintää, mutta kohtuullisen vähän ettei liiallinen ruuansulatustoiminta vie energiaa unelta.

Maatessasi sängyssä unta odotellen, älä laske lampaita, vaan muistele ihania seksikokemuksiasi eri naisten kanssa. Kuvittele samalla mielessäsi tilanteita jotka voivat johtaa kyseisenkaltaiseen seksiin. Tärkeää on tässä monipuolisuus, mitä useampia vaihtoehtoja, sitä parempi.

Tähän kun nukahdat, niin onpa ihme jollei seksi ole jossain roolissa unessa. Kannattaa varata lyhytkarvaisen lampaantaljan kappale viereen unissaan siliteltäväksi, se lisää realistisuutta.

Nukahtamismusiikiksi suosittelen söteemiä.  https://www.youtube.com/watch?v=k3Fa4lOQfbA

Minulla oli yhteen aikaan unissani vakihoito, johon ehdin rakastuakin, mutta hän on ilmeisesti jättänyt minut. En tiedä miksi, koska mielestäni meillä synkkasi hyvin.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Xantippa - ti 23.01.2018, 10:45:06
Seksiunia näen jostakin syystä harvemmin kuin ennen. Mieluummin katselisin niitä kuin tylsiä talounia tai matkustusunia.

Seksiunia kannattaa alustaa.

Pari tuntia ennen nukkumaanmenoa, katsele kauniiden naisten kuvia ja ajattele, miten hienoa olisi kurvailla avoautolla maalle jonkun sellaisen viehätyksen kanssa - mieti monia vaihtoehtoja. Sitten syöt iltapalaksi pastaa tai lihaa,  jotta kalorivaje ei aiheuta unenhäirintää, mutta kohtuullisen vähän ettei liiallinen ruuansulatustoiminta vie energiaa unelta.

Maatessasi sängyssä unta odotellen, älä laske lampaita, vaan muistele ihania seksikokemuksiasi eri naisten kanssa. Kuvittele samalla mielessäsi tilanteita jotka voivat johtaa kyseisenkaltaiseen seksiin. Tärkeää on tässä monipuolisuus, mitä useampia vaihtoehtoja, sitä parempi.

Tähän kun nukahdat, niin onpa ihme jollei seksi ole jossain roolissa unessa. Kannattaa varata lyhytkarvaisen lampaantaljan kappale viereen unissaan siliteltäväksi, se lisää realistisuutta.

Nukahtamismusiikiksi suosittelen söteemiä.  https://www.youtube.com/watch?v=k3Fa4lOQfbA

Minulla oli yhteen aikaan unissani vakihoito, johon ehdin rakastuakin, mutta hän on ilmeisesti jättänyt minut. En tiedä miksi, koska mielestäni meillä synkkasi hyvin.

Luonnollisesti siksi, että aloit pitää häntä itsestäänselvyytenä.

T: Xante
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Kopek - ti 23.01.2018, 11:20:21
Traumakimput näkevät tuollaisia unia ja ovat myös erittäin kaunaisia paremmin pärjäille.

Traumakimppu voin olla mutta en myönnä olevani kaunainen paremmin pärjääjille yleisesti - ainoastaan niille paremmin pärjääjille, jotka... no, se selviää unistani.

Millaisia unia hibiscus mahtaa nähdä.

Vaikka olenkin pienituloinen ja taloudellisessa mielessä toivoton tapaus, en kannata sosialismia, jota minun asemassani olevan kai kuuluisi kannattaa. Kapitalismi on järjestelmänä kelvollinen. Jos joku ei pärjää - kuten minä - se ei ole systeemin vika vaan oma vika. Uskon myös tuurin - hyvän tai huonon - merkitykseen. Jos saa syntymässään huonot kortit, joutuu tekemään enemmän työtä kuin hyvät kortit saanut. Minä sain hyvät kortit ja elin kuvitelmassa, että vähemmälläkin työllä pärjäisi - kunnes isäni pelasi ne kortit uhkapelissä, enkä saanut enää ohjelmoitua itseäni uudestaan uuden tilanteen vaatimusten mukaiseksi.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: pimpelis pompelis - ti 23.01.2018, 11:27:29
Traumakimput näkevät tuollaisia unia ja ovat myös erittäin kaunaisia paremmin pärjäille.

Millaisia unia hibiscus mahtaa nähdä.


Yhteenveto hibiskusen unista ja unelmista
http://jatkumo.net/index.php?topic=1650.msg105421#msg105421
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Norma B - la 27.01.2018, 09:20:28
Ilmeisesti sisäinen suvakkini halusi vähän irrotella.

En muista tarkalleen unen alkua enää, mutta joku hässäkkä siinä oli nuoren ulkomaalaistaustaisen miehen ja poliisin välillä. Poliisi oli ehkä 35 - 40-vuotias mies ja hänellä ei tainnut olla uniformua, henkilöautonsa ulkonäöstä en muista oliko poliisiauton näköinen. En muista sitä mikä oli se huonompi vaihtoehto (väkivalta?), mutta sain vaikutettua ja vedottua niin että tapahtui se parempi vaihtoehto ja nuori mies vain otettiin kiinni ja hän sitten istui paikoillaan olevan auton takapenkillä, ja se etsivä(?) ratin takana. Jonkin aikaa kun se auto oli siinä paikallaan ollut, aloin huolestumaan että vangittu nuori mies läkähtyy sinne takapenkille, ja yritin saada poliisin huomion. Rääpin pelkääjän penkin puoleiseen ikkunaan jonkun kuvion ja kun se poliisi sitten lopulta tuli sieltä autosta ulos, huolehdin että kaikki ovet olivat levällään ja auto pääsi sisältä jäähtymään.

Ihmettelin poliisille että mitä hän siinä oikein odotteleen autonsa kanssa kun vanki käristyy. Poliisi sanoi että heillä on niin vähän väkeä ettei hän voi lähteä kuljettamaan vankia säilöönsä kun pitää hoitaa sitä kyttäyshommaa siinä. Keksin sitten että jos vangin henki on vaarassa, niin sittenhän on pakko tehdä jotain, joten usutin nuorta miestä takapenkillä teeskentelemään saavansa sairauskohtauksen ja olemaan kuin kuukahtamaisillaan. Tämä sitten tepsi ja poliisi lähti viemään miestä ensiapuun. Paikalle tuli kai joku toinen poliisi, en ole varma, ilmeisesti heräsin. Tai sitten yksi toinen uni jonka myös osittain muistan tuli tuohon perään (joskus en aina herättyäni tiedä missä järjestyksessä näkemäni unet ovat alunperin olleet). Siinä unessa menin ostamaan jotain jostain ja touhuttiin tietokoneen kanssa, kun olin rekisteröitynyt asiakkaaksi. Kun tiedoissani luki ykkönen, ihmettelin että ovatko kaikki asiakkaat ykkösiä, mutta miesmyyjä sanoi että olin rekisteröitynyt ensimmäisenä (uuteen järjestelmään) ja siksi ykkönen.

Hereillä pohdiskelin tuota suvakkiuntani ja ajattelin että kyllähän minä sen periaatteessa tajuan että eivät kaikki suvakit ole mielipuolia jotka haluavat maahan kaaoksen ja suomalaisille pahan olon. Jotkut ihan aidosti huolehtivat yksilöistä ja heille turviksissakin on yksilöitä, joiden hengen ja terveyden puolesta he pelkäävät. Mutta samaa huolta ja pelkoa on tietysti nuivisteillakin, eri vinkkelistä vain ja eri ihmisten suhteen.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Juha - la 27.01.2018, 09:36:56
Kapitalismi on järjestelmänä kelvollinen. Jos joku ei pärjää - kuten minä - se ei ole systeemin vika vaan oma vika. Uskon myös tuurin - hyvän tai huonon - merkitykseen. Jos saa syntymässään huonot kortit, joutuu tekemään enemmän työtä kuin hyvät kortit saanut. Minä sain hyvät kortit ja elin kuvitelmassa, että vähemmälläkin työllä pärjäisi - kunnes isäni pelasi ne kortit uhkapelissä, enkä saanut enää ohjelmoitua itseäni uudestaan uuden tilanteen vaatimusten mukaiseksi.


Ihmiselämään kuuluu hairahdukset. Jos ne determinoi lopun, ei heilahduksia voi käydä. Heilahdusvalmius on tärkeä. Jenkeissä on klisee, ettei luoteta ihmiseen, jolla ei ole taustalla konkursseja. Tämä puoli on hyvin totta, ja sovellettavuutta on paljon.

Myös minä uskon omaan toimijuuteen, ja lähinnä siihen. Sekään ei ole ainoa asia, silti. Vaikka oma toimijuus olisi täysin terve asennetta myöten, on tilanteita, joissa sitä ei tule viedä eteenpäin, jos kuviot ovat pielessä. Niin hyvää asiaa ei tavallaan saa pilata, vaikka seurauksena olisi selkeän kiistaton onnistuminen.

Miten paljon maailmankuvaasi määrää se, ettet uskalla olla itsellesi armollinen, ja epäonnistumisellesi? Jos et pysty tekemään sitä isäsi kohdalla, pystytkö omalla kohdalla, tai ylipäätään?
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: pimpelis pompelis - la 27.01.2018, 09:57:48

Myös minä uskon omaan toimijuuteen, ja lähinnä siihen. Sekään ei ole ainoa asia, silti. Vaikka oma toimijuus olisi täysin terve asennetta myöten, on tilanteita, joissa sitä ei tule viedä eteenpäin, jos kuviot ovat pielessä. Niin hyvää asiaa ei tavallaan saa pilata, vaikka seurauksena olisi selkeän kiistaton onnistuminen.

Juha,
Taha sai potkut kun uhkasi viranomaisilla. hibiscus uhkailee jatkuvasti mutta ei saa potkuja.

Saanko minäkin uhata viranomaisilla, poliisilla?
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Juha - la 27.01.2018, 10:04:13

Missä Hibis uhkalee? Onko linkkejä?

En ole ehtinyt seurata tarkasti kaikkea. Omia aiheita lähinnä käynyt läpi, ja valikoiden muiden.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: pimpelis pompelis - la 27.01.2018, 10:36:44

Missä Hibis uhkalee? Onko linkkejä?

En ole ehtinyt seurata tarkasti kaikkea. Omia aiheita lähinnä käynyt läpi, ja valikoiden muiden.

Etsi itse missä: " Sinä lähdet ensin käräjille zoofiliasta ja kaikesta muusta mielikuvituksestasi pulpunneeesta vihapuheestasi ja valehtelustasi perheestäni ja minusta itsestäni. "
ja
"Viestisi lähti jälleen eteenpäin. "
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: RGR - la 27.01.2018, 10:46:39
Saanko minäkin uhata viranomaisilla, poliisilla?

Ei viranomaisilla ja poliiseilla voi ketään uhkailla. He ovat kansan ystäviä ja toimivat vain kaikkein parhaaksi, itseään säästämättä.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Juha - la 27.01.2018, 10:47:25

Luulen, että näistä tulee jatkoss selvää, ja vanhaan voi olla vaikea palata, siltä osin kuin ne nyt koetaan kohtuuttoman hiertävinä nyt. Vaikea sanoa tarkempaa, kuin vaatii miettimistä, jos tarvittavaa olisi jo enemmän kasassakin.

Pahrhaillaan naisten finaali, Australian avoimet. Hyvää tennistä. (TV5)
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: RGR - ma 29.01.2018, 09:00:09
Viime yö ei ollut kaikkein parhaita.

Näin unta, että paskoin housuihini, pakenin poliiseja moottoripyörällä, söin tunnistamatonta ruokaa, rikoin kulmahampaani kolmeen osaan ja töppäsin palaverissa. Ja juuri tuossa järjestyksessä.

Jumalan kiitos heräsin pyjamahousut puhtaina ja hampaat kunnossa.

Mitähän tuokin taas merkitsi? Olinko tyytymätön vaalitulokseen, vai ennakoinko tulevaa aktiivimallin vastaista mielenosoituskäyntiäni.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Xantippa - ke 07.02.2018, 13:22:31
Näin viime yönä unta Kopekista. Katselin häntä ja ystäväänsä kuin elokuvissa (tai valokuvaajana!). Hän kertoi ystävälleen, että häntä on lähestynyt kaksi naista, toinen semmoinen räväkkä, jolla on vetovoimaakin ja toinen kuulemma oli siisti, säästäväinen ja hiljainen. Kopek pohdiskeli, kumman lähestymiseen vastaisi ja ystävä kehoitti kuuntelemaan vaan tunteitaan. Siihen Kopek vastasi:"No sitten ilman muuta valitsen sen säästäväisen, sillä suurin tunteenihan on tulevaisuuden pelko".

Unessa minua nauratti Kopekin vastaus ja samalla olin kuitenkin oivaltavinani jotain olennaista ihmisten tunteista. Niin sitä vain unissaan joskus on syvällinen.

Sekin oli kummallista, että unessa muistelin kovasti, ketä kohtaamaani henkilöä Kopek muistuttaa. En saanut päähäni.

Kiitos ja anteeksi, Kopek.

T: Xante
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Norma B - su 11.02.2018, 09:18:15
Unessani katselin tietokoneelta kuvaa jonka oli lähettänyt Marsissa oleva vempain. Se oli mennyt luolaan, ja kuvassa alkoi näkymään luolan suuaukolta katolle lähteviä viivoja jotka näyttivät siltä että ne on piirretty. Innostuin tietysti valtavasti, mutta hämärä kuva sitten siirtyi seuraavaksi seinään jossa oli erittäin tarkkoja egyptiläisiä hieroglyfejä joissa näkyi samantapaista kamaa kuin joitakin vuosia sitten kierrätyksessä olleessa kuvassa jossa oli olevinaan lentokoneita ja lentäviä lautasia yms. kamaa. Totesin jollekulle (vai itsellenikö?) että taitaa olla hoaksi. Sitten jotenkin onnistuin sammuttamaan selaimen tms. ja menetin kuvat. Yritin päästä saitille takaisin, mutta päädyin jollekin pornosivustolle. Kelasin (ihan kuin olisin katsonut videota?) pornoa eteenpäin että pääsisin siitä eroon, mutta sitä vaan riitti. Hätäpäissäni kirjoitin osoitteeksi shit.est jotta pääsisin siitä eroon. Minun piti laittaa joku muu pääte, mutta tuli tuo "est" ja totesin olevani jollain virolaisella sivustolla.

Räpläsin ja räpelsin, ja olin sääsivulla siinä vaiheessa kun viereeni tuli tukevahko mies seisomaan, minuun päin katsoen. Mietin että mitähän se tuokin tuossa tuijottaa, ja mies sanoi että Kanadassa luvattiin puoli vuotta kaunista säätä. Sitten huomasin että nettiaikani olikin päättymässä, nousin tuolilta ja keräsin kamani. Mies oli odottanut omaa vuoroaan varaamalleen ajalle.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Big Data Lenny - su 11.02.2018, 09:28:35
^ Hieno uni, jossa myös totuuden siemen. Mediatodellisuus ei nimittäin ole lopulta kovin kaukana Marsin luolien hieroglyfeistä tai Kanadan puolen vuoden sääennustuksesta. Sitten kun yrität rimpuilla eroon kaikesta sellaisesta, huomaat lopulta, että kaiken takana on ihmisten ajelehtiminen primitiivisten viettien armoilla, eli porno tuossa sinun univertauksessa.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Norma B - su 11.02.2018, 09:34:18
Vau. Siis samaa paskaa kaikki tyynni.  :D
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Big Data Lenny - su 11.02.2018, 09:41:44
Vau. Siis samaa paskaa kaikki tyynni.  :D

Kyllä, pornoa. Granny, milf, gangbang, SM, teenage, anal, interracial, pick your poison. Vain porno säilyy. Freud olikin oikeassa!
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: socrates - su 11.02.2018, 09:55:15
Lenny kirjoittelee rumia. Kehitystä.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Anemone 2.0 - ma 12.02.2018, 20:29:46
Vau. Siis samaa paskaa kaikki tyynni.  :D

Kyllä, pornoa. Granny, milf, gangbang, SM, teenage, anal, interracial, pick your poison. Vain porno säilyy. Freud olikin oikeassa!

Missäs sä oikein oot surffailu viime aikoina, Lenny?!!!
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Big Data Lenny - ti 13.02.2018, 04:35:21
Vau. Siis samaa paskaa kaikki tyynni.  :D

Kyllä, pornoa. Granny, milf, gangbang, SM, teenage, anal, interracial, pick your poison. Vain porno säilyy. Freud olikin oikeassa!

Missäs sä oikein oot surffailu viime aikoina, Lenny?!!!

Tietysti seuraan pornoa, mutta lähinnä netin kulttuuri-ilmiönä.

Esimerkiksi pornhub vangitsee ajankuvan täydellisesti: Pornhub - christmas commercial 2016 (TV-mainos, ei sisällä pornoa!) (https://www.youtube.com/watch?v=6o2J7dg3WxE)

Mainoksessa pornhub tuo lohtua yksinäisten jouluun. Irstailu yhdistetään häpeilemättä Kristuksen syntymään. Vapahtaja ei tullutkaan, mutta ei hätää, pornhub to rescue! Pornhubin oivallukselle voi kuin nauraa makeasti, oli sitten kulttuuripessimisti tai ei.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: socrates - ti 13.02.2018, 10:02:59
Olin unessa Lapissa tai ainakin Pohjois-Suomessa. Saavuin bussilla johonkin paikkaan, josta kävelymatkan päässä oli asutusta. Porukat asuivat kummallisissa hyvin alkeellisissa oloissa ja olivat pukeutumiseltaan ja kampaukseltaan 70-luvulta ellei kauempaakin. Paikassa ei ollut taloja, vaan ikäänkuin luolamainen alue, jossa mentiin ankeasta kopista toiseen.

Jossain vaiheessa näin Juha Väätäisen. Hän oli tehnyt paluun radoille, mutta jäänyt rannalle olympialaisista.

Jotain muutakin tapahtui, mutten kunnolla muista.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Matleena - ti 13.02.2018, 10:06:29
Kun kerroit, että TV mainos niin pitihän se katsella.. todella hyvin tehty, ammattilaiset asialla.. idea ja toteutus, pakko peukuttaa.

Yksinäisyys on nykymaailman pahinpia ongelmia.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Brutto - ti 13.02.2018, 10:14:22
Ketjun oletus ei ole rungimisunien raportointi, vaan ...

Pitäisikö avata ketju Jatkumo paneksii...? Siinä kukin voisi raportoida parhaat panojuttunsa.

Kuka uskaltaa avata? Erkki? Norma?
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Norma B - ti 13.02.2018, 10:18:42
Ketjun oletus ei ole rungimisunien raportointi, vaan ...

Pitäisikö avata ketju Jatkumo paneksii...? Siinä kukin voisi raportoida parhaat panojuttunsa.

Kuka uskaltaa avata? Erkki? Norma?

Meitsin jäljiltä matsku käsittelisi antiikin esihistoriaa. Ja ne arkeologiset kaivelut on jo niin moneen kertaan suoritettu ettei mitään uutta vanhaa tule enää mieleen. Erkki aktiivisena vulkaanona saanee vielä kertomattomia seikkailuita tai sikailuita itsestään tiristettyä?
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: socrates - to 15.02.2018, 09:59:58
Näin unta, että joku oli purkanut salille hommaamani ja suurella vaivalla kokoamani kaksi kahvakuulatelinettä. Ne oli jotenkin molemmat jaettu kahteen osaan ja siirretty eri paikkoihin. Kokosin ne uudestaan ja joku purki ne taas ja mietin, kokoanko ne vielä kerran.

Olin jo unohtanut unen, mutta se oli niin todentuntuinen, että yllätyin, kun näin telineet kunnossa.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: socrates - pe 16.02.2018, 20:34:24
Näin unta, että olin tulossa joltain matkalta ja kun poistuin ratikasta kotini lähellä olevalla pysäkillä, matkatavarat jäivät jonkun sählingin takia ratikkaan.

Muistaakseni sain ne haettua jostain, mutta kun yritin päästä kotiin, katu oli tukossa valtavasta rakennusjätekasasta. Yritin tuloksetta kiivetä sen yli kun heräsin.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Brutto - ma 12.03.2018, 05:53:16
Olipa ahdistava uni viime yönä. Äitini oli mennyt lupaamaan jollekin, että siirrän Hornetin lentämällä Suomesta jonnekin Afrikan tienoille. Äitini luottaa kykyihini enkä halunnut tuottaa hänelle pettymystä joten ilmoitin suorittavani tehtävän. Heti alkoi ahdistaa.

En ole ikinä lentänyt mitään laitetta itse, puhumattakaan että yksin. Mieleen alkoi nousta mahdollisia ongelmia: Miten Hornetilla navigoidaan? Entä jos eksyn Venäjän ilmatilaan ja he alkavat venäjäksi tivaamaan millä asioilla liikun? Onko koneessa aseet kiinni ja osaanko käyttää niitä? Miten noustaan ja laskeudutaan? Onko Hornetissa transponderi ja miten se kytketään? Yleensä en peru lupauksiani, mutta unessa jouduin sitäkin vaihtoehtoa harkitsemaan. Onneksi uni loppui ennen kuin pääsin ilmaan. Sotahan siitä olisi tullut.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Kopek - ma 12.03.2018, 06:36:36
Mielenkiintoinen uni Brutolla. Harvoin sitä pääsee Horneteilla lentelemään. No, ei päässyt Bruttokaan. Omissa "lentounissani" (joissa olen vain matkustajana) käy yleensä samalla tavalla, eli ilmaan ei päästä. Kaikki menee pieleen, eikä edes lentokentälle ehditä. Ja jos lentämään päädytään, lentokone on epämääräinen juuri ja juuri ilmassa pysyvä romukasa, jonka avoimesta takaosasta tippuu matkustajia tai jotain muuta kauheata tapahtuu.

Näin viime yönä monenlaisia painajaisia, joista yhdessä suvun nuorin oli popsinut pötkyn litium-pattereita, ja piti lähteä viemään häntä jonnekin. Kysymys kuului, mihin ja miten. Puoliunessa ajauduin erilaisiin "antipoliisipohdintoihin" ja ajattelin, että lähtisin viemään lasta sairaalaan autolla, koska se olisi nopein tapa. Matkalla poliisi pysäyttäisi ylinopeudesta, ja lapsi tämän takia kuolisi. Mieleeni tuli aikoinaan lehdessä ollut uutinen, jossa kirurgi hälytettiin sairaalaan kesken meneillään olevan vaativan leikkauksen, ja poliisit pysäyttivät hänet sakotettavaksi ylinopeudesta, eivätkä "nyt on kiire" -selitykset auttaneet. Potilas virui kuolemaisillaan letkuissa ja hengityskoneessa sisukset auki eikä kirurgia vain kuulunut paikalle. Poliisi on ystävä. 

Toisen unen juoni oli vähän samanlainen kuin aikoinaan TV-sarjassa "V". Ihmisen näköiset alienit olivat tulleet vierailulle ja esittivät ystäviä. Heidän todellinen tarkoituksensa oli tehdä etninen puhdistus ja valmistaa maa tuleville siirtolaisille. Eli nykyväestö oli tarkoitus tuhota kokonaan ja käyttää vieraslajin ravinnoksi. Sain vihiä asiasta, kun jossakin maaseudulla törmäsin teurastamoon, jonka lihakoukuissa roikkui ihmisiä, osa vielä elossa.

Muiden unieni aihe oli se, että omaisuuteni (jonka jätän tarkemmin yksilöimättä) oli tuhoutumassa jossakin, enkä pystynyt tekemään asian hyväksi mitään. Tämä on tilanne tosielämässkin, joten ei ihme, että se tulee uniinkin.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Juha - ma 12.03.2018, 11:28:12

Eilen katselin leffaa: Nymphomaniac 1.

Päähenkilön isällä oli saattohoidossa unessa nousevia kauhukohtauksia. Noita on ollut minulla jo pienenä. Karmivia kokemuksena, ja myös sivusta seuraten, kun tietää omakohtaisesti, miltä tuntuvat.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: TSS - ma 12.03.2018, 12:57:29
Kiipesin omituisen puisen hökkelitalon vintille pimeän aikaan. Vintillä oli kuollut mies. Peitin miehen viltillä. Vieressä oli joku arvoesine, jonka otin hylätystä hökkelistä mukaan. Kun olin lähtenyt kammottavasta hökkelistä, huomasin, että arvoesineessä, jonka otin, oli verta. Palasin taloon, ja huomasin, että miehessä oli verta, ja mies oli todennäköisesti murhattu kyseisellä esineellä. Jätin esineen vintille, ja myöhemmin tajusin, että siihen jäi sormenjälkeni, ja minua epäillään nyt todennäköisesti murhasta.

Kauhistuttava uni, jossa oli pelottava ja painostava tunnelma. En muistanut unta aamulla, mutta se palasi mieleeni ihan yhtäkkiä ruokapöydässä.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Faustinen - ma 12.03.2018, 16:03:55
Kiipesin omituisen puisen hökkelitalon vintille pimeän aikaan. Vintillä oli kuollut mies. Peitin miehen viltillä. Vieressä oli joku arvoesine, jonka otin hylätystä hökkelistä mukaan. Kun olin lähtenyt kammottavasta hökkelistä, huomasin, että arvoesineessä, jonka otin, oli verta. Palasin taloon, ja huomasin, että miehessä oli verta, ja mies oli todennäköisesti murhattu kyseisellä esineellä. Jätin esineen vintille, ja myöhemmin tajusin, että siihen jäi sormenjälkeni, ja minua epäillään nyt todennäköisesti murhasta.

Kauhistuttava uni, jossa oli pelottava ja painostava tunnelma. En muistanut unta aamulla, mutta se palasi mieleeni ihan yhtäkkiä ruokapöydässä.

Alitajunta viestii jonkinlaisesta syyllisyyden tunteesta. Olisiko se "työkaverin ihastus taustalla?

Saattaa olla jonkinlaista omaakin kiinnostuksen tunnetta ja tajunta muokkaa siihen syyllisyyttä.


Ehkä jokin suhde koetaan "kuolleeksi".

No laittaessasi tuon "unesi julki ehkä odotat jotain analyysia siihen, eli tuossa yksi.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Anemone 2.0 - ma 12.03.2018, 19:32:23
Ja jos lentämään päädytään, lentokone on epämääräinen juuri ja juuri ilmassa pysyvä romukasa, jonka avoimesta takaosasta tippuu matkustajia tai jotain muuta kauheata tapahtuu.

 ;D ;D ;D

Kuvaamasi lentävä romu toi mieleen jonkun todella halvan lentoyhtiön, jonka koneissa tosiaan saumat irvistelevät ja jonka lentoreitin varrella asuvat seuraavat yhtiön aikatauluja, jotta voivat suojautua sisätiloihin lentojen aikana, koska sieltä voi joku huonosti pukeutunut läskimooses mätkähtää päälle. Kukkapenkkejä ei kannata putoavien matkustajien takia laittaa eivätkä edes iltapäivälehdet uutisoi kyydistä pudonneista matkustajista, koska tapahtumat ovat niin arkipäiväisiä ja matkustaja-aines rahvaanomaista.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: TSS - ma 12.03.2018, 19:42:51
Kiipesin omituisen puisen hökkelitalon vintille pimeän aikaan. Vintillä oli kuollut mies. Peitin miehen viltillä. Vieressä oli joku arvoesine, jonka otin hylätystä hökkelistä mukaan. Kun olin lähtenyt kammottavasta hökkelistä, huomasin, että arvoesineessä, jonka otin, oli verta. Palasin taloon, ja huomasin, että miehessä oli verta, ja mies oli todennäköisesti murhattu kyseisellä esineellä. Jätin esineen vintille, ja myöhemmin tajusin, että siihen jäi sormenjälkeni, ja minua epäillään nyt todennäköisesti murhasta.

Kauhistuttava uni, jossa oli pelottava ja painostava tunnelma. En muistanut unta aamulla, mutta se palasi mieleeni ihan yhtäkkiä ruokapöydässä.

Alitajunta viestii jonkinlaisesta syyllisyyden tunteesta. Olisiko se "työkaverin ihastus taustalla?

Saattaa olla jonkinlaista omaakin kiinnostuksen tunnetta ja tajunta muokkaa siihen syyllisyyttä.


Ehkä jokin suhde koetaan "kuolleeksi".

No laittaessasi tuon "unesi julki ehkä odotat jotain analyysia siihen, eli tuossa yksi.

Niin, tuon unen symboliikka aukeni itsellekin aika hyvin, kun kirjoitin sen. Tuntenen syyllisyyttä jostain tapahtumattomasta asiasta muunmuassa. Varmasti sekä puuhökkelillä ja vintillä, kuolleella miehellä että ottamallani ja palauttamallani arvoesineellä on myöskin symbolinen merkitys.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Kopek - ma 09.04.2018, 12:20:38
Asuin vanhassa rakkaassa kodissani, joka esiintyy asuinpaikkanani yli 90 prosentissa näkemistäni unista. Kylään tuli yllättäen foorumeilta tuttu Hibiscus. Hän oli nuorehko, hyvin käyttäytyvä komea mies. Hänellä oli tummanharmaat kohtalaisen pitkät suorat hiukset. Hän oli hyvin paljon saman näköinen kuin näyttelijä Harmon nuorempana, mutta vanhemman Mark Harmonin värisillä hiuksilla ja pidemmällä suoralla tukalla.

https://i.pinimg.com/736x/ae/ea/bd/aeeabdc07e092af7695f0b48e4af4ee8--mark-harmon-beautiful-people.jpg

Vähän tätä tyyliä oleva tukka, mutta tummanharmaat ja jonkin verra pidemmät hiukset.

https://www.thewrap.com/wp-content/uploads/2018/01/Screen-Shot-2018-01-19-at-11.44.51-AM.png

Jostakin syystä luotin Hibiscukseen täysin niin kuin vanhaan hyvään ystävään ja päästin hänet tietokoneelleni, jota hän alkoi innokkaasti tutkia. Olin menossa itse nukkumaan talon toiseen päähän, ja jätin Hibiscuksen puuhailemaan omin päin. Jonkin ajan päästä aloin kuitenkin miettiä, olikohan sen järkevää. Joku perheestäni esitti nimittäin huolestuneen epäilyn, että enhän tunne tyyppiä ollenkaan, hänhän voi tehdä mitä tahansa. Niinpä hiivin katsomaan, mitä Hibiscus puuhailee. Näin kuinka Tietokoneen ruudulla pyöri parhaillaan ohjelma, joka näytti miten tiedostoja tuhoutuu. Delete, delete, delete... Hibiscus oli asentanut koneeseen viruksen, joka tuhosi koko elämäntyöni, kaiken mitä ikinä olin tietokoneella tehnyt. Valokuvat, videot, kirjoitukset, kaikki mahdolllinen hävisi. Virus levisi ulkopuolisille kovalevyillle ja sähköposteihin ja kaikkialle. Se tuhosi Google-tilini ja Youtube-videoni ja ylipäätään kaiken, mihin se pääsi käsiksi. Mitään ei ollut tehtävissä. Tässä vaiheessa heräsin.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: MrKAT - ma 09.04.2018, 12:45:21
Toissayönä tai -aamuna unessa olin bussissa kun se ajoi mutkassa suoraan tieltä ulos kohti pahaa penkkaa. Kumma etten heilunut ja huojunut vaan kaikki kävi yllättävän pehmeästi. Samaisena aamuna muuten näytään uutisoidun Kanadan bussionnettomuudessa 14 juniorin menehtyneen. Mutta itse sain tiedon tästä vasta illalla.

Eilen näin unta jostain gallupista ja Kepu teki yllättävän +1.5 %:n nousun.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Xantippa - ma 09.04.2018, 13:31:42
Näin ynta, että menin työterveyslääkärille, koska piti olla joku tarkistus ja lisäksi korvaani särki. Odottelin aikani ja vihdoin minua tuli ohjaamaan joku eteenpäin. Yllätykseni oli suuri, kun minut ohjattiin huoneeseen, jossa ihmisiä istui pitkissä pöydissä, yhdestä pöydästä tehtiin minulle tilaa. Hämmentyneenä istuin tuoliin, jonka joku mies minulle veti esiin.

Paljastui, että kyseessä oli keskustelupiiri, aiheena työhyvinvointi ja stressin välttäminen. Joku vähän luennoi, ihmiset keskustelivat pienpiireissä ja minuakin vedettiin keskusteluun. Kuikuilin saadakseni katsekontaktin johonkin hoitajaan, sillä todellakin korvani oli kipeä ja toivoin, että sitä edes vilkaistaisiin.

Keskustelutilaisuus läheni loppuaan ja porukka intoili syömään lähdöstä, tietystihän minä  haluan tulla mukaan? Hoitajat kiirehtivät ulos huoneesta ja minä ymmärsin, että tämä käynti ei nyt korvakipuun auta.

Aamulla nauratti: taidan olla aika väsy kaikenmaan työhyvinvointia ja pyrkimyksiä sitä parantaa.

T: Xante
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Viljo Aabraham - ma 09.04.2018, 14:05:37

Jostakin syystä luotin Hibiscukseen täysin niin kuin vanhaan hyvään ystävään ja päästin hänet tietokoneelleni, jota hän alkoi innokkaasti tutkia. Olin menossa itse nukkumaan talon toiseen päähän, ja jätin Hibiscuksen puuhailemaan omin päin. Jonkin ajan päästä aloin kuitenkin miettiä, olikohan sen järkevää. Joku perheestäni esitti nimittäin huolestuneen epäilyn, että enhän tunne tyyppiä ollenkaan, hänhän voi tehdä mitä tahansa. Niinpä hiivin katsomaan, mitä Hibiscus puuhailee. Näin kuinka Tietokoneen ruudulla pyöri parhaillaan ohjelma, joka näytti miten tiedostoja tuhoutuu. Delete, delete, delete... Hibiscus oli asentanut koneeseen viruksen, joka tuhosi koko elämäntyöni, kaiken mitä ikinä olin tietokoneella tehnyt. Valokuvat, videot, kirjoitukset, kaikki mahdolllinen hävisi. Virus levisi ulkopuolisille kovalevyillle ja sähköposteihin ja kaikkialle. Se tuhosi Google-tilini ja Youtube-videoni ja ylipäätään kaiken, mihin se pääsi käsiksi. Mitään ei ollut tehtävissä. Tässä vaiheessa heräsin.

Tutkin unienselityskirjojamme, mutta tälle painajaiselle en löytänyt tulkintaa. Tuskin pystymme nukkumaan muutamaan yöhön....  Ainakaan ilman rauhoittavia nektareita.

VA.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: MrKAT - to 12.04.2018, 17:54:39
Herättyäni verenpaineet nousi tappiin, olin ihan aargh, vihainen!
  Nimittäin näin unta että pysäköin hiekkatielle ja lähdin jonnekin asioille, taeempana sivussa pellolla ladon tai rakennuksen  tuntumassa  sotapojat tulitti. Kertausharjoitukset vai mitkä lie. Katselin jossain välissä kiikarillakin sitä touhua.  Palasin autolle ja väki (katselijat?) lähti myös pois jalan ja autoillansa. Autoni oli jostain syystä oli ruskea datsun. Sen takapenkillä olin ehkä tavaroita järjestelemässä, kun ohjaajan paikalle ja muualle pelmahti istuen 3 nuorta poikasta. Minä istuin takana ja sanoin että minä muuten ajan. Häiskä edessä oli kumartuneena rattiin ja hamuili käsin tyhjää avainpaikkaa ja vaatikin avaimia. Minulla alkoi kuohahtaa. Sitten heräsin.
  Jäi kalavelkoja valveille. Suunnittelin mitä jatkoksi. Olisin lähtenyt kävelemään, koska silloinen kotipaikkani oli muutaman sadan metrin päässä ja jättänyt poikaset autoon ihmettelemään paikan tyhjentyessä väestä. Mennessäni olisi ottanut digikameralla kuvan tai kaksi ihan kaiken varalta että jos kostavat ilkivallalla.
Kaipailin vielä jotain nyrkkeilysäkkiä paineen purkuun.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: socrates - ti 24.04.2018, 08:31:13
Näin unta, että juttelin jättiläisnaisen ja jonkun kolmannen, luultavasti edesmenneen äitini kanssa. Tai pikemminkin lähinnä kuuntelin heidän jutteluaan. En muista mitä he puhuivat, mutta yritin katsoa, onko jättiläisnaisella sormus nimettömässä. Ensin olin näkevinäni ettei ole, mutta vähän myöhemmin pettymyksekseni näin siinä hienon vihkisormuksen. Sitten heräsin.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Viljo Aabraham - ti 24.04.2018, 08:42:43

En ole kolmeen viikkoon syönyt vaaleaa leipää ja näin unta, että olin jossain tilaisuudessa, jossa välpalana tuotiin tarjolle erilaisia lämpimiä vehnäleipä; rievää, ohutleipiä, tee- ja naanleivän tyyppisiä litteitä leipiä ja pinottain ohuksi siivuiksi leikkattua emmentalia..... Kyllä maistui....


VA.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Xantippa - pe 18.05.2018, 12:23:59
Näin viime yönä unta, että tulin foorumille, mutta foorumi oli kuin kirja. Kun kannen avasi, tuli tervetuloa-toivotus ja sen jälkeen jokainen foorumipäivä oli yksi sivu. Eli kaikki viestit, mitä yhden päivän aikana oli kirjoitettu, oli yhtenä sivuna. Kun viestiä klikkasi, pääsi koko ketjuun. Näin saatoin selailla kuin kirjaa foorumia taaksepäin, sitä en muista, kuinka monta sivuja oli!

Kaikkea tämäkin foorumi päähän jättää,

t. Xante
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Brutto - pe 25.05.2018, 07:39:35
Tapasin minäkin unessa jatkumolaisen.

Unessani olin poistumassa suuresta modernin taiteen näyttelystä ja aulassa päätin vielä käydä vessassa, vaikka ei ollut ihan välitöntä tarvettakaan. Löysin tiskin jossa luki, että WC-maksu 35 €. Pidin hintaa hieman korkeana ja ajattelin mielessäni, että vessan on parempi olla tosi hyvä. Lipunmyyjä kysyi tiskillä, että mihin olin ostamassa lippua? Vastasin närkästyneenä, että tuohon hintaan lipunmyyjän pitäisi jo itsekin tietää, mihin on lippua myymässä, saatana! Maksoin lipun kortilla.

Astuin vessan ovesta ja päädyin ulos pitkälle laiturille, jonka päässä varsinainen vessa sijaitsi. Vähän kuten Muumimaailman uimakoppi. Laiturilla jonotti väkeä vessaan. Edessäni seisovan naisen tunnistin jostakin syystä Anemoneksi. Ihmettelimme siinä jonottaessamme kristallinkirkasta vettä ja meren pohjaa, joka oli kivinen ja täysin puhdas. Missään ei näkynyt kasveja, levää tai kaloja. Laituri oli lämpökäsiteltyä haapaa, mitä pidin huonona ratkaisuna.

Jono laiturilla eteni hiljakseen ihmisten astuessa sisään vessaan. Hetken kuluttua kiinnitin ääneen huomiota siihen, että koppiin on mennyt jo useita ihmisiä, mutta kukaan ei ole tullut ulos. "Kuuluu asiaan", vastasi Anemone. Mielestäni moinen kummallisuus ei kuulunut lainkaan asiaan. Oliko kyseessä jiokin tilataideteos, jossa WC-asiakkaat olivat osa outoa installaatiota, sitä en jäänyt miettimään, vaan käännyin kannoillani laiturilla ja lähdin palaamaan näyttelytilaan. Mutta taidemuseorakennus kohosikin tolppien varassa keskeltä avomerta kuin öljynporauslautta, eikä sieltä ollut poispääsyä.

Heräsin ja menin omaan vessaan. Oven jätin varmuuden vuoksi auki.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Anemone 2.0 - pe 25.05.2018, 16:45:14
Tapasin minäkin unessa jatkumolaisen...

Astuin vessan ovesta ja päädyin ulos pitkälle laiturille, jonka päässä varsinainen vessa sijaitsi. Vähän kuten Muumimaailman uimakoppi. Laiturilla jonotti väkeä vessaan. Edessäni seisovan naisen tunnistin jostakin syystä Anemoneksi. Ihmettelimme siinä jonottaessamme kristallinkirkasta vettä ja meren pohjaa, joka oli kivinen ja täysin puhdas. Missään ei näkynyt kasveja, levää tai kaloja. Laituri oli lämpökäsiteltyä haapaa, mitä pidin huonona ratkaisuna.

Vessajonossa! ;D Kyllä säkin meille tapaamispaikan järjestit!! Onneksi voitiin siinä sentään runollisesti katsella "kristallinkirkasta vettä ja meren pohjaa, joka oli kivinen ja täysin puhdas"...

..koppiin on mennyt jo useita ihmisiä, mutta kukaan ei ole tullut ulos. "Kuuluu asiaan", vastasi Anemone.  ;D ;D ;D

Melkein päästiin mystiseen pussauskoppiin, josta ei ole paluuta. Ensi kerralla enemmän yritystä sitten!
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Anemone 2.0 - pe 25.05.2018, 22:35:24
Tapasin minäkin unessa jatkumolaisen.

Unessani olin poistumassa suuresta modernin taiteen näyttelystä ja aulassa päätin vielä käydä vessassa, vaikka ei ollut ihan välitöntä tarvettakaan. Löysin tiskin jossa luki, että WC-maksu 35 €. Pidin hintaa hieman korkeana ja ajattelin mielessäni, että vessan on parempi olla tosi hyvä. Lipunmyyjä kysyi tiskillä, että mihin olin ostamassa lippua? Vastasin närkästyneenä, että tuohon hintaan lipunmyyjän pitäisi jo itsekin tietää, mihin on lippua myymässä, saatana! Maksoin lipun kortilla.

Astuin vessan ovesta ja päädyin ulos pitkälle laiturille, jonka päässä varsinainen vessa sijaitsi. Vähän kuten Muumimaailman uimakoppi. Laiturilla jonotti väkeä vessaan. Edessäni seisovan naisen tunnistin jostakin syystä Anemoneksi. Ihmettelimme siinä jonottaessamme kristallinkirkasta vettä ja meren pohjaa, joka oli kivinen ja täysin puhdas. Missään ei näkynyt kasveja, levää tai kaloja. Laituri oli lämpökäsiteltyä haapaa, mitä pidin huonona ratkaisuna.

Jono laiturilla eteni hiljakseen ihmisten astuessa sisään vessaan. Hetken kuluttua kiinnitin ääneen huomiota siihen, että koppiin on mennyt jo useita ihmisiä, mutta kukaan ei ole tullut ulos. "Kuuluu asiaan", vastasi Anemone. Mielestäni moinen kummallisuus ei kuulunut lainkaan asiaan. Oliko kyseessä jiokin tilataideteos, jossa WC-asiakkaat olivat osa outoa installaatiota, sitä en jäänyt miettimään, vaan käännyin kannoillani laiturilla ja lähdin palaamaan näyttelytilaan. Mutta taidemuseorakennus kohosikin tolppien varassa keskeltä avomerta kuin öljynporauslautta, eikä sieltä ollut poispääsyä.

Heräsin ja menin omaan vessaan. Oven jätin varmuuden vuoksi auki.

En tavallisesti tulkitse unia pyytämättä, koska ne ovat näkijöilleen niin henkilökohtaisia, mutta tähän oli pakko tarttua, koska olin "mukana" ;D. Seuraava ”tulkinta” on siis luonnosteltu pelkkien yleisten assosiaatioiden perusteella, unennäkijän tunnelmia, asenteita ja henkilökohtaisten symbolien merkityksiä tuntematta. Siksi käytän "tulkinnassa" Bruton sijaan keskushenkilöstä nimitystä "Päähenkilö". Tämä ei ole tulkinta hänen unestaan, vaan yleistä hahmottelua unen aineksista.

Päähenkilö on modernin taiteen näyttelyssä, siis oletettavasti varsin kultivoituneessa tilanteessa ja paikassakin. Yleensä näyttelytilat ovat valoisia ja avaria sekä asiakaskunta sivistynyttä, avaramielistäkin ehkä. Kävijä koki kuitenkin hyväksi yhdistää käyntiinsä kosketus ihmiselon likaisimpaan ja vähiten kultivoituneeseen puoleen, jota unessa ilmentää vessakäynti. Kiinnostava tasapaino ylevän ja alhaisen välillä! Vessakäynti osoittautuu kuitenkin kalliiksi, 35e. Päähenkilö kuitenkin maksaa hinnan, mikä voi ilmaista hänen persoonassaan vallitsevaa luontevaa ja arvostavaakin suhtautumista elämän alhaisempiinkin, ”likaisiin” puoliin. Maksaessaan hän silti "läksyttää" vaativaisesti auktoriteettihahmoa eli lipunmyyjää. Henkilöstä hahmottuu kuva juurevana ihmisenä, jonka persoonassa ruumiillinen ja henkinen vaikuttavat tasavahvoina toisiaan raviten. Auktoriteettihahmojen kohtaaminen voi tosin synnyttää kiukustunutta halua vallankäyttöön. On kuitenkin hyvä muistaa, että joskus alistuminen auktoriteetille on itselle parhaaksi. Onko äksyily päässyt automatisoitumaan liiaksi?

Päähenkilö suorittaa vessamaksun kortilla. Maksukortti on symboli, jota en pysty tulkitsemaan päähenkilön asennetta tuntematta. (Omissa unissani maksukortti on hyvin vahva symboli, joka ei millään muotoa sovi yleiseksi tulkinnaksi.)

Vessaan johtaa pitkä laituri, jolle on muodostunut jono. Laiturista tulee mieleen catwalk, punainen matto tai muu vastaava pitkä suora esiintymispaikka tai kunnia”käytävä”. Tämä jatkaisi ylhäinen-alhainen teemaa. Tässä voidaan ajatella tietoisuuden muistuttavan ruumiin tarpeiden olevan arvokkaita ja arvostettavia. Ruumiin tarpeet sisältävät tässä kaikki ruumiin aistitoiminnot, koko biologian, vietit, vaistot ja seksuaalisuuden.

Päähenkilö havaitsee jonossa edellään Anemonen, jonka kanssa hän jakaa kauniin havainnon kristallinkirkkaasta vedestä ja puhtaasta, kivisestä meren pohjasta. Merenpohja, kirkas vesi ja kivet viittaavat päähenkilön psyyken omiin pohjamutiin ja jo mainittuihin ”alhaisiin” osiin. Henkilö kokee syvät pohjavetensä kirkkaina ja selkeinä, kauniinakin. Tästä voidaan arvella, että hän suhtautuu ihmisen eläimelliseen viettipuoleen ja mielen tuntemattomiin syvyyksiin hyväksyvän arvostavasti ja täysin häpeilemättä. Hänellä voi otaksua niin viettienergian kuin mielikuvituksenkin toimivan esteettömästi. Hänellä ovat ruumiin ja mielen energiat hyvin käytössä.

Lämpökäsitelty haapa laiturin materiaalina on päähenkilön mielestä huono. Vaikka hänen persoonassaan ylhäinen ja alhainen ovat jokseenkin ihanteellisessa toiminnassa ja tasapainossa keskenään, niiden välillä toimiva väylä ei täytä henkilön laatuvaatimusta. Jotain pientä kitkaa hänen sisäisessä energiassaan sittenkin on. Häpeää? Pelkoa? Estoja?

Seuraavaksi unessa kohdataan mysteeri, jota voidaan pitää koko ”näytelmän” kulminaatiopisteenä. Jono etenee hitaasti, ihmiset menevät sisään, mutta kukaan ei tule ulos. Todella herkullinen unimaailmalle tyypillinen paradoksi ja arvoitus. Arvoitusta ei ratkaista millään tavalla, vaan Anemone vain toteaa ”katoamisen” olevan täysin luonnollista, se ”kuuluu asiaan”. Anemone edustaa tässä päähenkilön feminiinistä puolta, joka toimii tilanteessa asiantuntijana. Päähenkilön mieli protestoi tulkintaa ja päätyy rationalisoimaan, että kyseessä onkin jokin tilataideteos, johon hän on joutunut osallistujaksi.

Henkilön närkästys on niin voimakasta, että hän päättää palata näyttelytilaan. Poistumisyritys tyssää havaintoon veden keskellä sijaitsevasta museorakennuksesta, josta ei ole poispääsyä. Jo toistamiseen henkilö kohtaa poistumisen mahdottomuuden teeman. Aikaisemmin kukaan ei poistunut wc:stä, eli alhaisesta, ja nyt sama toistuu museossa, eli ylhäisessä.

Tulkinta: vaikka henkilön persoonallisuus on varsin hyvin kehittynyt ja vitaalienergia virtaa kirkkaana ja puhtaana, häntä haittaa ihmissuhteissa liika rationalisointi. Tuntumaa feminiiniseen puoleen on jo aika tavalla, Anemone (melkein sama sana kuin Anima, muuten!) on hyväksytty asiantuntijaksi keskeisessä mysteerissä, mutta viime hetkellä henkilö vetäytyy totunnaiseen reaktiomalliinsa, jolloin ”poispääsyä ei ole”. Jokin luovempi, rennompi, vaistomaisempi suhtautumistapa on kypsymässä henkilön persoonassa, mutta pelko, luutunut ajattelu, estot tai haluttomuus heittäytyä enemmän vaistomaiseen kokemiseen estävät vielä uudenlaisia elämänratkaisuja.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Brutto - la 26.05.2018, 14:40:07
Kiitokset perinpohjaisesta ja erittäin mielenkiintoisesta tulkinnasta! :D

Nyt kaduttaa, etten mennyt sinne koppiin selvittämään sen salaisuutta.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: ROOSTER - la 26.05.2018, 17:54:05
Kiitokset perinpohjaisesta ja erittäin mielenkiintoisesta tulkinnasta! :D

Nyt kaduttaa, etten mennyt sinne koppiin selvittämään sen salaisuutta.

Täytyy sanoa, että olen hieman kade saamastasi hienosta unitulkinnasta.

Freudilainen kateellinen tulkinta: Sinua panetti, mutta huomasit siihen tilanteeseen pääsemisen liian vaikeaksi, joten ajattelit: Antaa olla saatana ja palasit lähtöpisteeseen.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: a4 - la 26.05.2018, 20:20:51
Tässä myös yleisemmän tason unien tulkintaa joka jampalle:
One of the primary discoveries scientists made when seeking to understand the role of dreams from a neuroscientific perspective was that the content of dreams is  primarily negative or threatening.  Try keeping a dream journal for a month and you will likely find your dreams consist inordinately of threatening or awkward situations. It turns out the age old nightmare of turning up to school naked is the rule rather than the exception when it comes to dreams. Such inordinate negative content makes little sense until viewed through the lens of neuroscience. One of the leading theories from this fields posits that dreams strengthen the neuronal traces of recent events. It could be that negative or threatening feelings encountered in the dream help to lodge memories deeper into the brain, thereby enhancing memory formation. (https://www.extremetech.com/extreme/240163-googles-deepmind-ai-gives-robots-ability-dream)
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: MrKAT - su 01.07.2018, 20:05:02
En ole koskaan nähnyt unta jatkumolaisista paitsi viime yönä.
  Mks otti henk. koht. yhteyttä ja pyysi hyväntekeväisyyslahjoitusta lasten hyväksi kauttaan. Hän itse oli vankilassa ja nuorempi kuin kuvittelin. (Ohoh!) 
  Tilanne alkoi olla jo vähän kiusallinen kun rupesin miettimään käytännön hankaluuksia että miten minä siirron tekisin, postiosoite vankilaan ja kirjekuoressa seteli?, entäs jos minä tilisiirrän vankilakundille, eikö siinä ole jotain epäilyttävää ja poliisi ala kysellä?... ja entä oma nimettömyyteni? 
  En muista missä vaiheessa aloin heräilemään, tämä saattoi olla jo herättyä mutta aloin ihmetellä purjehdusreissujansa joten hän on ilmeisesti virkamies- valkokaulusrikollinen luottovanki joka saa välillä lomaa...:D
  Olavi J. Mattilaksi jo häntä kuvittelin. (Wiki paljastaa nyt että ei Olavi ole ollut hengissä moneen vuoteen).

Tarkemmin miettien eilisillalla tai yöllä olin aihepiiriin liittyvää mietiskellyt: Tositapaus, naapurit (joka kommunistiperhe), oli olleet kirjeystävinä venäläisen vangin kanssa, NL:n aikaan.

Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: MrKAT - la 21.07.2018, 22:32:15
Tämä menee rajamaille. Siis valveen ja unen. Olin kovassa univelassa ja toissapäivänä ennenkuin iltanokosilla sain lopulta unen päästä kiinni niin näin itseni päivällä munaamassa (askartelin pieleen helteen turruttamin aivoin kiroten raskaasti munaustani, avasin väärän pullon saksilla) ja kiroilin, siis se "elokuvan henkilö".  Minä, siis valveuneen eli "elokuvan" katselija, räjähdin nauramaan tuolle tollolle. :D :D

Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: ROOSTER - la 21.07.2018, 22:40:33
Joskus minulla on unessani niin iso mulkku, etten mahdu edes makuuhuoneen ovesta sisään.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Anemone 2.0 - su 22.07.2018, 01:08:14
Joskus minulla on unessani niin iso mulkku, etten mahdu edes makuuhuoneen ovesta sisään.

 ;D ;D ;D
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Norma B - ma 23.07.2018, 09:55:27
Olin verikokeissa ja sain jonkun järjettömän tuloksen Hb:ksi, olisiko ollut 166. Istuin pyöreän pöydän äärelle tuoliin ja siinä oli entuudestaan istumassa saittimme Juha. Hän kertoi saaneensa tiedon että hänellä Hb on 105.

***

Toisessa unessa olin jossain kokeessa joka oli - jälleen - järjetön. Kysymykset olivat äärimmäisen vaikeita. Koe oli ilmeisesti olevinaan fysiikan koe. Ruikutin asiasta naispuoliselle opettajalle. Sain raivokohtauksenkin. Sitten yritin saada selkoa niistä kysymyksistä. Yksi oli jopa joku ihme tietovisa jossa olisi pitänyt tietää kaikenlaisia asioita, kuten esim. mikä latinankielinen nimi liittyy johonkin lintuun.

Jossain vaiheessa se opettaja tuli sanomaan minulle että kirkko ei tykkää siitä että olen ollut deittipalstalla koulun koneella. Sanoin että kirkko saa tykätä tai olla tykkäämättä, mitä se heille kuuluu. Opettaja sanoi vähän naureskelevaisesti että kirkko on tehnyt heille lahjoituksen (joten saavat siis määräillä). Hän oli huvittunut koska se asia tuntui niin naurettavalta hänestä itsestäänkin. Jossain vaiheessa naisopettaja poistui ja tilalle tuli miesopettaja. Koehelvetti päättyi ilmeisesti heräämiseeni.

Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Kopek - la 25.08.2018, 15:27:10
En muista, että olisin koskaan aikaisemmin nähnyt "rasistista" unta tai ylipäätään unta, jossa esiintyy muita etnisyyksiä kuin vaaleaihoiset kantikset. Viime yönä näin.

Unessani istuin elokuvateatterissa katsomassa jotain filmiä. Kädessäni oli pieni ääninauhuri, jolla oli tarkoitukseni nauhoittaa pätkä elokuvan ääntä omiin tarkoituksiini. Jonkinlain laiton bootleg -nauhoitus siis oli mielessä, mutta ei eteenpäin jaettavaksi. Harmikseni huomasin, että nauhoittaminen ei onnistu, koska laitteesta ovat patterit lopussa. Juuri tuolla hetkellä oikealla puolella vieressäni istunut henkilö - johon en ollut kiinnittänyt mitään huomiota - yritti repiä laitetta käsistäni ja syytti kovaan ääneen minua, että olen yrittänyt salakuvata häntä. Vilkaisin sivulle ja huomasin, että mies on mustaihoinen.

Ja nyt tulee unen rasistinen osuus. Vetäisin laitteen itselleni ja sanoin tyypille närkästyneenä, että oletteko te (tähän väliin taisi tulla pahamaineinen n-sanakin) todella niin tyhmiä, että ette tajua edes sitä, ettei tämä ole mikään kamera. Aikomukseni ei siis ollut salakuvata kyseistä henkilöä enkä ollut edes huomannut, minkä värinen ihminen vieressäni istuu.

En tiedä, mistä tuollainen uni tuli mieleeni. Olisiko ollut siitä, kun illalla ennen nukkumaan menoa katsoin Jimi Hendrixin kuolinuutista ja siinä käytettyjä sanontoja. Mutta mistä nauhoitus/salakuvaaminen tuli, sitä en tiedä. Ehkä taustalla se monessa yhteydessä kommentoitu tosiasia, että mustien ihmisten lähellä on oltava varovainen, koska tekipä mitä tahansa tai jätti tekemättä, se nähdään helposti rasismina.

Ja musta ja valkoinen ihminen joutuvat väittelyyn tai "sanasotaan" mustalla on huomattava etu puolelellaan, koska hän voi hakkua valkoista miten tahansa niin paljon kuin jaksaa ilman vaaraa, että häntä syytettäisiin rasismista. Valkoinen sen sijaan joutuu olemaan kiivastuksissaankin kieli keskellä suuta, ettei vain sanoisi jotain, josta seuraa rasismisyyte. Musta voi viitata valkoisen etnsyyteen ja keksiä siitä jotain pilkkaamista, mutta auta armias, jos valkoinen tekee saman. Silloin hän syyllistyy aivan hirvittävään rikokseen.

Siirtomaat, riisto, orjuus... siitä kaikki johtuu, ei tarvitse toistaa. 
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: ROOSTER - la 25.08.2018, 17:53:21
Näin unta, että varpaankynteni vaativat lyhentämistä. Siispä leikkuri ja varpaat esiin.

Leikkasin kynteni ja samalla puolet ukkovarpaan viereisestä varpaasta, verta ei tullut ollenkaan, eikä kipua ollut. Ihmettelin kumppanille asiaa ääneen ja hän totesi että varpaat kyllä kasvaa uudelleen, mitäs siinä valitat.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Juha - to 04.10.2018, 12:31:42

Viime yönä nähtiin toisi iso hiidenkirnu. Oli porukkaa paikalla, en muista ketä.

Hiidenkirnu oli erään kallion kupeessa. Se oli aivan kuin kallo, mutta jälkenä kalliossa. Silti tuli kallomainen vaikutelma.

En olisi muistanut unta, ellen olisi vahingossa lukenut tätä:  http://jatkumo.net/index.php?topic=783.msg195034#msg195034
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Juha - to 04.10.2018, 15:19:10

Pohdintaa unista lähtien

Vuorovaikutusta unimaailman kanssa on voinut olla, ja todennäköisesti kyllä, mutta sellainen tunne, että aika vaisua tai pliisua, esim aiempaan nähden, pitkän aikaa.

Edellisen unen sain veivattua ylös, tosin sekin sattumalta, päiväpuolen kirjauksen houkuttelemana, riittävän ajoissa, että kytköstä vielä onnistui jotenkin tekemään.

Sitä en tiedä, miten voi ihminen ajatella uni- ja valve-maailman välisestä vuorovaikutuksesta. Jotain vuorovaikutusta ilmenee, ja varmaan syytä, jos elävien kirjoilla. Miten vuorovaikutusjaksot mahdollisesti vaihtelevat eri elämänvaiheiden aikana, tai mitä vuorovaikutus parhaimmillaan voisi olla.

Asia voi tuntua mystiseltä, koska tämän tyylistä operointinohevuutta ja kulttuuria ei taida paljon olla. Unen merkityksellisyyttä harva kiistää, tai sitä, että ollaan hereillä nukkumisen jälkeen, jotenkin sopivasti.

Unen maailmassa on omat tasonsa. Sama koskee valveillaoloa.

Joskus lapsena kärsin painajaisista, ja ongelma oli siinä, että tiesin aika tarkkaan, että jos nukahdan, alkaa joku "takiaisuni" piinata. Sen vuoksi en uskaltanut nukahtaa, vaikka valveillaolokin oli piinaa, yksin pimeässä hikoillen. Painajaiselämä oli hyvin kouriintuntuvaa, koska esim tyyny saattoi olla täysmärkä. Havainnon kanssa en ollut yksin, vaan huomasi joku muukin.

Eilen kun katsoin sen Nunna-elokuvan, niin sellaista oli todellisuus, kun mielenterveys oli joskus parikymppisen jälkeen hankalassa tilanteessa. Tietyllä tapaa samaa, kuin lapsena, tosin uni vaikutti päiväoloihin enemmän, vaikka lapsenakin jonkin verran.

Hyvä uni voi vastaavasti saada seuraavan päivän liitämään, ja takaavan helppouden aallon, johon ei liity mitään patologista, kuten maanisuutta, vaan enemmän seesteistä rauhantilaa. Tämä vaikutus on olotilan sitkeyteen liittyvää. Hyvässä mielessäkin voi upota syvälle.

Kasvu on jollain tapaa putoamista sinne, mikä on mahdollista. Mitä alemmas, sen syvemmältä lähtee muu. Tämä tuo tarkkuuden ja erottelun mahdollisuutta, kun jotain täytyy pohjata suuremmaksi. Eliön yleisongelma taitaa olla karkeajakoisuus, ei-juurettuneisuus, ja toisaalta hienojakoisuus, mutta kapeaan kohdistuvana.

Reviirieläimellisyys vaihtelee, vaikka kaikki ovat reviireistä riippuvaisia, vaikka niiden rakenne ja laajuus vaihtelisi paljon. Eniten sulateltavaa on laajareviirisellä, kuten ihmisellä. Menee "poikkialueelliseksi". Tällaiseen tapaukseen liittyy sorvauksia ja karkeajakoisuutta, ja erilaista priorisoinnin jouhevuutta.

Mitä paremmin kokonaisuus on ehyt, sen paremmin se venyy, minne tarvis, tai minne voi. Elämä etsii paikkansa jokaisen yksilön, osansa, jne kautta. Osa näistä tapahtuu automaattisesti. Vaikea sanoa, mitä oikeasti tarvitaan, tai mihin on viimein tarve, ja mille tulisi luoda tilaa, siinä kun edellytyksiä voi luoda. Vaikka kasvua ei voi tietoisesti päättää, sen edellytyksiin voi vaikuttaa. Olisiko siinä sitten koko valveillaolon idea, kun tällaista alkanut ilmetä, ja voi olla tietynlainen vahvuus.

Jos kysyttäisiin, että kumpi oli ensin: uni vai valve, niin vastaisin että uni. Heräämisiä syntyi myöhemmin. Näiden suhteen ei olla mitenkään rajautuneita, ja rajanveto tarkempana herännäisyyttä koskien voi olla josku vähän liian keinotekoista.

Miten tämä sitten liittyy kielillä puhumiseen, ja enkelten puheisiin, niin taidan tässä kohtaa pysäyttää, ja antaa jatkopuheenvuoron Perttu Häkkiselle, ja hänen seuralaisilleen: https://areena.yle.fi/1-4017566.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Brutto - to 04.10.2018, 15:29:34
^Yritin lukea tuon ajatuksella. Ohikiitävän hetken kuvittelin saavani otteen jostakin konkreettisesta, mutta lopulta huomasin kuitenkin harovani tyhjää.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: pimpelis pompelis - to 04.10.2018, 18:56:26
Bruton yllyttämänä yritin myös.
VMP.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Juha - pe 19.10.2018, 14:06:42

Taidan jo kuulua harjoitteleviin unissalukijoihin, ja kyseessä enemmän sellainen unitilan kirja.

Viime yönä luin tekstiä, joka tosin meni yhä vaikeammaksi hahmottaa. Tihrustaa yritin, kun asiaa tuntui olevan.

Kerran aiemmin luin myös jotain yksittäistä, mutta mieleenpainuvaa. Nyt meni kokonaisia lauseita.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: ROOSTER - pe 19.10.2018, 17:13:51

Viime yönä luin tekstiä, joka tosin meni yhä vaikeammaksi hahmottaa. Tihrustaa yritin, kun asiaa tuntui olevan.


Luitko vanhoja kirjoituksiasi? ;)
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Juha - pe 19.10.2018, 23:13:13

En. Täysin uutta. Tiivistettä ja osuvaa. Oivaltavaa. Ei hölynpölyä.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Juha - la 20.10.2018, 07:56:37

Näin varmaan unia, mutta tänä aamuna unen saalis tuli herätessä. Sen vielä muistaa.

Usein sanotaan, että tieto lisää tuskaa. Ihmetellyt toisaalta tätä, jostain syystä. Päinvastaista kertoo kokemus. Voi olla, että olen poikkeus, kun saan myös vapauttavaa tietoa, ja kokemusta siitä. Mistä johtuu, on toinen asia.

Sanonta taitaa tulla siitä, että kun ihminen tiedostaa asioita, hän samalla ymmärtää jotain paremmin. Jos ymmärrykseen liittyvää ei voi työstää paremmaksi maailmaksi, jollain keinoa, jää tieto enemmän ongelmaksi, joka pyrkii jännitteellisenä aiheuttamaan oireilua, ja pahempaa tietysti, jos jännite tekee tehtävänsä, ja kanavoituu purkutyöksi, joka ei osu, ja tällöin vinoutuminen on ainoa vaihtoehto.

Sekin saavutettu tieto, joka voi olla potentiaalinen, vie vinoon. Tämä ei ole koko totuus, sillä kriisiä pukkaa, ja isompaa tiedostamisen mahdollisuutta ajautumasta, jota poikkeama väistämättä kerää lisää ja lisää.

Jonkin näkeminen ja kokeminenkin oikeastaan on aina erillisyyttä, jännetteen, tai erilaisen jännitteistön mahdollistamaa. Uni voi opettaa, mutta jännitteen voisi arvella ilmaantuvan rajapinnoilla, joissa on tosiaan sitä kontrastia. Herätessä kontrasti unen suuntaan syntyy heräämisen puolelta, jolloin unimaailmaa vielä koetaan jotenkin, ja siihen voidaan liittyä sieltä, joka on liitosmahdollinen päivään, jolloin valveilla voi kertoa näkemäänsä/kokemaansa.

Kaikki unennäkö voi olla myös kontrastista, erottua jännitteenä, vaikka ei tosiaan ulkosen maailman herättämiä tiloja vasten. Uni on matkaa, ja melko lahjomatonta, jolloin seurailu on vapaampaa, ja otantaan tulee vapaammin erilaista. Vuorotellen tiloista toiseen, syntyy menojen lomittumista, aiemman näkemistä uuden siirtymän pohjalta. Uni ns kulkee, koska otanta voi menneenä tilana kestää vähän aikaa, samoin se, johon on siirrytty, joten jännitteinen näkymä on ajallisesti määräytyvä, jossa omat lainalaisuutensa.

Unessakin nähdään ns telkkaria. Unta ei varsinaisesti nähdä, vaan nukkumisen aikana katsotaan telkkaria. Samaa tehdään valveilla, kun mielikuvat syntyvät aistitusta, suhteessa kaikkeen aiempaan mielikuvapohjamateriaaliin, jolloin syntyy erottuvuus, tarkastelun paikka.

Jos ihminen sulkee tietoa, uni voi silti yrittää avata sitä joillain keinoin. Tiedonsulkeminen ei ole vain oma aktiivinen toimi.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: ROOSTER - la 20.10.2018, 13:27:11
Nukuin jälleen huonosti. Valvottuani välillä pari tuntia sain taas juonesta kiinni. Se meni jotenkin näin:

Istuin pimeässä itäsiiven terassilla ja katselin tähtiä. Oli aivan hiljaista koska linnut olivat jo aikoja sitten lopettaneet yöhuutonsa. Jostain kuului vain rekkojen renkaitten ulvonta, kunnes aloin kuulla rapinaa ja puhinaa. Luulin siilin siellä tonkivan syksyn pudonneita lehtiä, mutta sieltä ilmestyikin naapurini umpihumalassa ja viiden litran pirtukanisteri kädessä.

Hän istahti viereeni ja sopersi, että janottaa niin riivatusti, muttei saa tonkkaa auki. No, minä selvänä miehenä tartuin reippaasti haasteeseen ja yritin kierrekorkkia auki, mutta vain hetkisen, sillä jostain tyhjästä ilmaantui valtava jääkarhu joka nappasi sen kitaansa kädestäni ja meni hieman sivummalle sen kanssa. Puri voimakkaasti jolloin kanisteri suorastaan räjähti, eläin pärski pöllämystyneenä hetken ja irvistellen loikki pimeyteen.

Naapuri selvisi huomattavasti ja lähdimme taskulampun valossa etsimään minne karhu meni - viisasta eikö totta.  Autotallin ovien edessä näimme kuolleen supin jonka nostimme sivuun. Autotallissahan tuo karhu makoili ja samassa tilassa oli myös kolme kissaa, joita en entuudestaan tuntenut. Naapuri väitti tilassa olevan liian kylmää jääkarhulle joten kehoitin häntä vääntämään lämpöpatterin venttiiliä suuremmalle.

Hän teki työtä käskettyä mutta kauan liikkumatta ollut venttiili hajosi ja alkoi silmittömästi vuotaa. Olin huolestunut, sillä olin erittäin humalaisen naapurin, arvaamattoman jääkarhun, kolmen tuntemattoman kissan ja alkaneen vesivahingon kanssa keskellä yötä autotallissa.

Aivoni raksuttivat kuumeisesti. Ensisijaiseksi ongelmaksi muodostui vesi. Jos vuoto kuivattaisi koko lämmitysjärjestelmän kaikki kylmenisi ja autotalli kostuisi pahanpäiväisesti ja jääkarhu ja kissat altistuisivat kastumiselle. Ratkaisuksi irrotin venttiilin ja tulppasin putken päät puutapeilla, tilapäisratkaisu. Sitten hain sähköisen lämpöpuhaltimen ja laitoin sen huolehtimaan kylmäntorjunnasta.

Laitoin autotallin oven kiinni takanani, pönkkä vielä oven taakse, ja ohjasin naapurin kotiinsa. Menin uudelleen sänkyyn ja ajattelin, että huomenna sitten mietin lisää asioita ja keksin kyllä tarvittavat ratkaisut. Unessa sain sitten heti unta mutta sitten heräsin.

Anemone? Tulkintaa?
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Viljo Aabraham - la 20.10.2018, 17:37:07

^^
Miten se jääkarhu ei herännyt venttiilirikkoon? Kiljun takiakkohan?

VA.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Anemone 2.0 - la 20.10.2018, 17:52:26
olin erittäin humalaisen naapurin, arvaamattoman jääkarhun, kolmen tuntemattoman kissan ja alkaneen vesivahingon kanssa keskellä yötä autotallissa.
;D ;D ;D Saatana Roosteri, sulla on kyllä mielikuvituksellisemmat unet kuin kellään!

Anemone? Tulkintaa?

Jos toivun naurukohtauksesta, niin ehkä saan jotain tolkkua näistä varsin villeistä aineksista. Vie aikansa mutustella juttua ja antaa alitajunnan työskennellä. Mutta eiköhän tästäkin tarinasta jotain lopulta synny...
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: ROOSTER - la 20.10.2018, 18:56:57

^^
Miten se jääkarhu ei herännyt venttiilirikkoon? Kiljun takiakkohan?

VA.

Se oli pirtua. Luultavasti sulatteli nielaisemaansa annosta ja oli suopealla mielellä, ei puuttunut minun ja naapurin hääräämiseen patteriventtiilin kanssa.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Renttu - la 20.10.2018, 19:25:50
Unien logiikka on usein hassua, mutta kuitenkin tavallaan johdonmukaista. Pitäisi tietää unien näkijästä, hänen elämäntilanteestaan, ominaisuuksistaan ja taipumuksistaan enemmän, että voisi tehdä tasokasta tulkintaa. ROOSTERin unen perusteella osaisin sanoa, että kyseessä on teknisesti orientoitunut ihminen, ja unessa läträtään erilaisten nesteiden parissa. Oma koti on usein (Mutta ei aina) minuuden symboli, ja väliaikaisratkaisu saattaa olla symbolinen ratkaisu johonkin elävän elämän konkreettiseen ongelmaan. Unien logiikasta sekin, että esimerkiksi tuo jääkarhu voisi olla ihan vain unenomainen assosiaatio kylmään karhuun, joka onkin tässä olutmerkki. "Mieluummin kylmää karhu-olutta, kuin pirtulekkeri". :)

Hauska uni, mutta täytyisi tietää ROOSTERista henkilönä enemmän, että uni avautuisi ulkopuoliselle kunnolla. Ongelmienratkaisu unissa (Niiden symbolitasolla) on yleistä, vaikka näkijät eivät sitä itse välttämättä aina suoraan huomaa. Aivot askartelevat nukkuessakin sellaisten asioiden parissa, jotka valveilla ollessa ovat tuottaneet päänvaivaa. Monet keksinnöt ja ratkaisut tapahtuvat unosilla. Olen joskus itsekin joutunut pomppaamaan sängystä ylös ja kirjoittamaan jutskan talteen unessa saadun oivalluksen vuoksi, että en ehtisi myöhemmin unohtamaan sitä.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Anemone 2.0 - ma 22.10.2018, 17:03:04
Nukuin jälleen huonosti. Valvottuani välillä pari tuntia sain taas juonesta kiinni. Se meni jotenkin näin:

Istuin pimeässä itäsiiven terassilla ja katselin tähtiä. Oli aivan hiljaista koska linnut olivat jo aikoja sitten lopettaneet yöhuutonsa. Jostain kuului vain rekkojen renkaitten ulvonta, kunnes aloin kuulla rapinaa ja puhinaa. Luulin siilin siellä tonkivan syksyn pudonneita lehtiä,

mutta sieltä ilmestyikin naapurini umpihumalassa ja viiden litran pirtukanisteri kädessä.

Hän istahti viereeni ja sopersi, että janottaa niin riivatusti, muttei saa tonkkaa auki. No, minä selvänä miehenä tartuin reippaasti haasteeseen ja yritin kierrekorkkia auki, mutta vain hetkisen, sillä jostain tyhjästä ilmaantui valtava jääkarhu joka nappasi sen kitaansa kädestäni ja meni hieman sivummalle sen kanssa. Puri voimakkaasti jolloin kanisteri suorastaan räjähti, eläin pärski pöllämystyneenä hetken ja irvistellen loikki pimeyteen.

Naapuri selvisi huomattavasti ja lähdimme taskulampun valossa etsimään minne karhu meni - viisasta eikö totta.  Autotallin ovien edessä näimme kuolleen supin jonka nostimme sivuun. Autotallissahan tuo karhu makoili ja samassa tilassa oli myös kolme kissaa, joita en entuudestaan tuntenut.

Naapuri väitti tilassa olevan liian kylmää jääkarhulle joten kehoitin häntä vääntämään lämpöpatterin venttiiliä suuremmalle.

Hän teki työtä käskettyä mutta kauan liikkumatta ollut venttiili hajosi ja alkoi silmittömästi vuotaa. Olin huolestunut, sillä olin erittäin humalaisen naapurin, arvaamattoman jääkarhun, kolmen tuntemattoman kissan ja alkaneen vesivahingon kanssa keskellä yötä autotallissa.

Aivoni raksuttivat kuumeisesti. Ensisijaiseksi ongelmaksi muodostui vesi. Jos vuoto kuivattaisi koko lämmitysjärjestelmän kaikki kylmenisi ja autotalli kostuisi pahanpäiväisesti ja jääkarhu ja kissat altistuisivat kastumiselle. Ratkaisuksi irrotin venttiilin ja tulppasin putken päät puutapeilla, tilapäisratkaisu. Sitten hain sähköisen lämpöpuhaltimen ja laitoin sen huolehtimaan kylmäntorjunnasta.

Laitoin autotallin oven kiinni takanani, pönkkä vielä oven taakse, ja ohjasin naapurin kotiinsa. Menin uudelleen sänkyyn ja ajattelin, että huomenna sitten mietin lisää asioita ja keksin kyllä tarvittavat ratkaisut. Unessa sain sitten heti unta mutta sitten heräsin.

Anemone? Tulkintaa?

Istut itäsiiven terassilla, joka lienee todellinen paikka kotonasi, siis tuttu, arkinen ympäristösi. Symbolilataukseltaan itä kuitenkin viittaa usein eksoottisena pidettyyn, villiin ja mystiseen orienttiin. Lisäksi itä on ilmansuunta, josta aurinko nousee ja joka siten enteilee uudistunutta elämää. Tarkkailet tähtiä yön pimeydessä ja hiljaisuudessa. On siis hetki, jolloin sisäisen minäsi tunnot pääsevät esiin, kaikki sellainen, mille päivällä ei ole aikaa tai minkä esiin tuominen ei päivällä edes ole sopivaa. Linnut ovat vaienneet, lopettaneet mekastuksensa, kuten sinunkin tulee tehdä.

Tähtien katseleminen viittaa suoraan oman paikan, alkuperän ja olemuksen eksistentiaaliseen pohdiskeluun. Taustalla kuuluu kuitenkin vielä päivätodellisuuden – järjen – ulvonta (rekkojen renkaiden ääni) kun rationaalisuus ei halua irrottaa otettaan intuition ja tunteellisemman itsetutkiskelun tieltä. Kun alat kuulla rapinaa ja puhinaa, oletat äänten lähteeksi siilin, joka penkoo syksyn pudonneita lehtiä. Siili on piikkinen otus ja viittaa siihen, että sisäinen minäsi ei päästä muita ihmisiä helposti lähelleen, ”silittelemään”, konkreettisesti tai kommunikaatiotilanteissa. Ajatus pudonneista lehdistä ja syksystä viittaa suoraan elämän syksyyn, varttuneeseen ikään ja kuolemaan. Puuhailu maahan varisseiden lehtien parissa on myös nöyrtymistä. On aika nöyrtyä tarkastelemaan minuutesi tilaa uusin näkemyksin, ottaa vastaan sellaista mikä on pudonnut ja päivätodellisuuden näkökulmasta arvotonta.

Siilin sijasta esiin ryömii/raahustaa kuitenkin naapurisi raskaasti päihtyneenä ja pirtukanisteria kantaen. Siili, naapuri ja kaikki muutkin hahmot tässä unessa edustavat näkemystä itsestäsi ja hahmojen ilmaantuminen kehityssuuntaa, johon yöminäsi, sisäisyytesi, intuitiosi katsoo sinun olevan menossa tai jonne sinun pitäisi mennä. Naapurihan on meille aika läheinen hahmo – siis symbolina. Hän on joku, joka asuu seinän tai aidan takana ja joka todennäköisesti elää aika samankaltaista elämää kuin itsekin teemme. Naapurisi on päihdyttänyt itsensä ja haluaa päihtyä vielä lisää. Päihtymys viittaa tapaasi hoitaa päiväelämääsi. Turrutat ”pirtulla” jotakin, minkä pitäisi päästä tietoisuuteesi ja saisi sinut uskaltautumaan uudenlaisiin ratkaisuihin. Yrität avata kanisteria, turvautua totuttuihin tapoihisi, mutta paikalle ilmaantuukin valtava jääkarhu, joka nappaa kanisterin. Jääkarhu on suurentunut toisinto siilin hahmosta, mutta nyt unen sanoma jo suorastaan ”huutaa” viestiään sinulle, sillä jääkarhu on VALTAVA. Jääkarhukaan ei siilin tavoin päästä lähelleen, ei ole halinalle, minkä lisäksi se asustaa kylmässä jäisessä maassa. Sisimpääsi on päässyt muodostumaan arktinen viileys. Eläimellä on kuitenkin eläimen vaistomainen viisaus. Se puraisee rikki pirtukanisterin, tavanomaiset defenssisi, jotka purkautuvat ilmoille suorastaan räjähtäen. Jääkarhu – vaistominäsi – luikkii paljastuksen säikäyttämänä sivummalle. Huomaa, että kanisterin avaaminen vaatii voimaa, ponnistusta, sanalla sanoen pureutumista.

Nyt saat apua rationaalisesta toiminnasta ja päivätodellisuudesta, ihmiseltä, naapurilta, joka kulkee vierelläsi ja näyttää valoa. Jääkarhun etsiminen ei vaikuta viisaalta, mutta se on kehityksesi kannalta välttämätöntä. Tulette naapurisi kanssa autotallille, joka on tyypillistä miehen aluetta, omaehtoisen puuhailun ja funtsimisen turvallinen paikka. Autotallin edestä on tosin siirrettävä sivuun ruumis. Jälleen eläin, tällä kertaa koiraa muistuttava supi. Niitä on moni nähnyt teiden vierillä yliajon uhreina. Jos mielikuvasi on sieltä tuttu, viittaisi se jälleen liialliseen urautuneeseen ja tunteet sivuuttavaan tapaan edetä elämässä, kuin ”ulvova rekka” suoralla tiellä. Jääkarhuminäsi on hakeutunut tuttuun turvapaikkaasi autotalliin lepäämään. Siellä on kiinnostavasti kuitenkin myös kolme sinulle tuntematonta kissaa. Kissat edustavat sitä tuntematonta, joka sinun pitäisi oppia huomioimaan ja omaksumaan osaksi itseäsi. Yleensä kissat ovat aistillisuuden ja viehkeyden symboleita, kotikissatkin tietyn villeyden säilyttäviä. Kissat ovat myös feminiinisiä. Maskuliinisemman supikoiran jouduitkin jo kuolleena raivaamaan tieltäsi.

Naapurisi neuvoo fiksusti sinua nostamaan autotallin lämpötilaa, koska siellä on jääkarhulle liian viileää. Päiväminäsi, eli naapurisi, tietää, että jääkarhu on aika ”sulattaa”. Kehotat naapuriasi vääntämään lämpöpatteria suuremmalle, minkä hän tekeekin. Et ole tottunut vääntelemään venttiiliäsi (säätelemään tunteitasi, laskemaan lämpöä huoneeseen!), vaan se on juuttunut. Venttiilin hajoaminen saakin aikaan vuodon, joka huolestuttaa sinua. Veden tulviminen voi johtaa vieläkin suurempaan kylmyyteen, koko talon jäähtymiseen, siis kylmyyden leviämiseen sisimmästäsi koko muuhun elämääsi. Mietit kuumeisesti ratkaisua, mutta päädyt jälleen rationalisoimaan eli tekniseen ratkaisuun, jonka kuitenkin tiedät olevan lyhytkestoinen. Jätät koko sotkun taaksesi ja panet vielä pönkän oven eteen. Sinua auttaneen naapurin ohjaat kotiinsa. Päätät siirtää asian oikean ratkaisun myöhemmäksi.

Et ole vielä valmis sisäiseen muutokseen, joka vaatii tunnevaltaisempien ja aistillisempien, juurevampien ja ”villimpien” toimintatapojen sisällyttämistä elämääsi. Koska venttiilin rikkoutuminen on saanut tunteet tulvimaan, ne uhkaavat vyöryä ylitsesi. Pelkäät jäätymistä. Oletko tottunut ratkaisemaan asioita kuumakallena tuohtumalla? Vai onko vain niin, että tunteiden käsittely sinulle tuntemattomana alueena pelottaa ja huolestuttaa? Ehkä olet kyllästynyt siihen, että tunteesi sivuuttamalla ihmiskontaktisi jäävät liian etäisiksi? On aika huoltaa venttiili ja lämmittää!
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: ROOSTER - ma 22.10.2018, 20:23:23
Et ole vielä valmis sisäiseen muutokseen, joka vaatii tunnevaltaisempien ja aistillisempien, juurevampien ja ”villimpien” toimintatapojen sisällyttämistä elämääsi. Koska venttiilin rikkoutuminen on saanut tunteet tulvimaan, ne uhkaavat vyöryä ylitsesi. Pelkäät jäätymistä. Oletko tottunut ratkaisemaan asioita kuumakallena tuohtumalla? Vai onko vain niin, että tunteiden käsittely sinulle tuntemattomana alueena pelottaa ja huolestuttaa? Ehkä olet kyllästynyt siihen, että tunteesi sivuuttamalla ihmiskontaktisi jäävät liian etäisiksi? On aika huoltaa venttiili ja lämmittää!

Jumaleisson. Sinä Anemone olet ilmeisesti alan ammattilainen. Ihan kaikki ei varmaan osunut kohdalle mutta yllättävän paljon kyllä. Lämmin kiitos.

(https://www.tampere.fi/ytoteto/ymtikeskus/luontopolku/kuvat/valkovuokko3p.jpg)

Ehkä olen ollut sisäiseen palooni nähden liian kauan, liian varautunut. Vielä kun kekkaisi miten päästä toteuttamaan todellista sisäistä minääni, loukkaamatta liiaksi muita. Kas siinäpä kysymys.

Pitää lukea tuo Anemonen kuvaus vielä monta kertaa uudestaan. Kiitos vielä kerran.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Anemone 2.0 - ti 23.10.2018, 22:51:43
Jumaleisson. Sinä Anemone olet ilmeisesti alan ammattilainen. Ihan kaikki ei varmaan osunut kohdalle mutta yllättävän paljon kyllä. Lämmin kiitos.

Kiitos kiitoksesta. Mukava kuulla, että tulkintani inspiroi. En todellakaan ole millään tavalla ammattilainen, siis en missään psyko-alalla. Symbolien tulkinnassa kyllä auttavat nuoruudessa harjoitetut kulttuuriakin luodanneet opinnot, esim. antropologia. Ja sitten yhdessä vaiheessa kyllä tutustuin Jungin ajatteluun melko syvällisesti. Silloin tuli harrastettua unien tulkintaa. Mutta jungilaisesta kaudestani on jo runsaat parikymmentä vuotta. Näköjään tulkintoja kuitenkin syntyy "vanhoilla lihaksilla". Ihan kivaa joskus verestää vanhoja harrastuksia. Varsinkin kun en itse oikein unia muista. Nukun kai liian hyvin!
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Kopek - to 08.11.2018, 09:51:09
Näin eräänä yönä unta, jossa esiintyi henkilö nimeltä Aaro Artta. Kyseinen kuviteltu henkilö oli museon johtaja tai gallerian johtaja tai vastaava kulttuuripuolen ihminen. Kirjoitin nimen lehden kulmaan herättyäni, koska unet ja nimet unohtuvat nopeasti.

Googlasin, löytyykö tuon nimistä henkilöä. Läheltä liippasi. Aaro Artto niminen arkkitehti on paljon esilä. Artta -sukunimi on sukunimihaun perusteella alle viidellä henkilöllä.

Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Big Data Lenny - to 08.11.2018, 11:30:38
Hauskasti osui silmään ketjun nimet Kylki-näkymässä: Jatkumo uneksii... raiskauksista Suomessa.

Ei mulla muuta tähän väliin.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Socru - to 08.11.2018, 11:40:29
Siitä on jo viikkoja aikaa, mutta näin yhtenä yönä unta, että Steve Bannon oli mökilläni ja juteltiin jotain politiikasta.

Pari vuotta sitten Putin oli unessani mökilläni, kukahan on seuraava?
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Brutto - to 08.11.2018, 12:01:19
Pari vuotta sitten Putin oli unessani mökilläni, kukahan on seuraava?

Suosittelen univieraaksi jotakin seksikästä naista. Kun uneksii pelkistä vanhoista äijistä alkaa peli olla pelattu.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Viljo Aabraham - to 08.11.2018, 12:09:14
Pari vuotta sitten Putin oli unessani mökilläni, kukahan on seuraava?

Suosittelen univieraaksi jotakin seksikästä naista. Kun uneksii pelkistä vanhoista äijistä alkaa peli olla pelattu.

Koska Socru kuitenkin haluaa yövieraidensa kanssa ensisijaisesti puhua politiikkaa, niin voisi suositella esim. Marion Maréchalia (https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/29/Marion_Mar%C3%A9chal-Le_Pen_%2825614980787%29_%28cropped%29.jpg/250px-Marion_Mar%C3%A9chal-Le_Pen_%2825614980787%29_%28cropped%29.jpg) - ranskalainen poliitikko, Front National -puolueen puheenjohtajan Marine Le Penin sisarentytär.


VA.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Juha - to 08.11.2018, 13:19:48
Näköjään tulkintoja kuitenkin syntyy "vanhoilla lihaksilla". Ihan kivaa joskus verestää vanhoja harrastuksia. Varsinkin kun en itse oikein unia muista. Nukun kai liian hyvin!

Mitä sitä hyvistä luopumaan? Vanhetessa vain tulevat entistä tärkeämmäksi.

Vai onko luopuessa yhä enempi rasitusroolitteista? Miksi?

Ihmistä tiivistää uusi, ja toisaalta karsintakin tekee näköjään aika lailla gudaa. Kaikkeen ei sitten ehkä rahkeet riittele, kun mennään eteenpäin.

Vanheneminen koittelee. Täytyy hakea vähän fiilistä, omastakin takaa. 45 vee. Kuin se Queen-leffan heppu, joka koki kohtalonsa näissä vuosissa, HIVn viemänä. Kiikutti jonnekkin.

Ehkä luontokin sitten karsii, milloin mitenkin. Ihminen karsii, ja kun ei hänen karsinta riitä, joku jatkaa asioita etiäpäin.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Socru - to 08.11.2018, 20:20:37
Pari vuotta sitten Putin oli unessani mökilläni, kukahan on seuraava?

Suosittelen univieraaksi jotakin seksikästä naista. Kun uneksii pelkistä vanhoista äijistä alkaa peli olla pelattu.

Putin oli todella symppis tyyppi. Joku Valkoisen Talon työntekijä kuvaili Bannonia ylimieliseksi mulkuksi, mutta ei hänkään ihan sellainen sentään ollut.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Viljo Aabraham - to 08.11.2018, 20:45:38
Pari vuotta sitten Putin oli unessani mökilläni, kukahan on seuraava?

Suosittelen univieraaksi jotakin seksikästä naista. Kun uneksii pelkistä vanhoista äijistä alkaa peli olla pelattu.

Putin oli todella symppis tyyppi. Joku Valkoisen Talon työntekijä kuvaili Bannonia ylimieliseksi mulkuksi, mutta ei hänkään ihan sellainen sentään ollut.

Melkoinen yllätys meille kaikille!

PS.
Viime yönä näin unta, että Alkossani oli viinimaistiaisia. Oli maistettavana erittain, erittäin  hyvää punaviiniä. Hinta 31 €/pullo. Vaikka hinta oli minulle korkea halusin ostaa 3 - 4 pulloa - ei löytynyt kuin yksi myytävä, avaamaton pullo.

VA.

Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: ROOSTER - to 08.11.2018, 21:13:20

Viime yönä näin unta, että Alkossani oli viinimaistiaisia. Oli maistettavana erittain, erittäin  hyvää punaviiniä. Hinta 31 €/pullo. Vaikka hinta oli minulle korkea halusin ostaa 3 - 4 pulloa - ei löytynyt kuin yksi myytävä, avaamaton pullo.

VA.

Yritän ratkaista.

Sinusta tuntuu ettet saa tarvitsemaasi arvostusta, vaikka yrität kaikkesi ja vähän enemmänkin.

Voivoi. Maailma on täynnä vääryksiä ja tämä on yksi niistä.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Viljo Aabraham - to 08.11.2018, 22:09:16

Viime yönä näin unta, että Alkossani oli viinimaistiaisia. Oli maistettavana erittain, erittäin  hyvää punaviiniä. Hinta 31 €/pullo. Vaikka hinta oli minulle korkea halusin ostaa 3 - 4 pulloa - ei löytynyt kuin yksi myytävä, avaamaton pullo.

Yritän ratkaista.

Sinusta tuntuu ettet saa tarvitsemaasi arvostusta, vaikka yrität kaikkesi ja vähän enemmänkin.

Enemmänkin vitutti myymälän heikko valikoima. Sinun kiekumisesi tuskin lisää arvostustasi, joka yrität esittää käkeä, mutta kun sinua vedetään sanot vain "Tack, tack, tack,...."


VA.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: ROOSTER - pe 09.11.2018, 00:33:44
Enemmänkin vitutti myymälän heikko valikoima.

Siis sinua närästi aliarvostuksesi lisäksi myös muiden heikko tietämys, eller hur.

Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Norma B - la 10.11.2018, 09:44:16
Alkaa olemaan jo unetkin perseestä ja pelkkiä elämän plagiaatteja.

Unessani olin nainen ja menin jonkinlaiselle klinikalle odottelemaan vuoroani (odotustila oli omituisesti ulkona, unissani joskus sisä- ja ulkotilat ovat vähän miten sattuu, kuitenkin odotustilaan tultiin jonkin käytävän kautta). Vastaani tuli afrikkalainen nainen itkuisena, hän ei ollut ymmärtänyt lääkärin puheista oikein mitään. Arvelin että nainen on silvottu ja halusin auttaa häntä, mutta en tiennyt miten. Nainen ryhtyi katsomaan jotain lääkäkäriltä saamaansa ohjevideota. Seuraavaksi klinikalle tuotiin pikkutyttöä joka itki lohduttomammin kuin kukaan koskaan. Oletin että hänet on raiskattu. Äitinsä toi häntä ja lupaili tytölle ostavansa tälle tämän toivon rannekorun. Mietin itsekseni onkohan hyvä opettaa tyttö "huoraksi" eli antaa hänelle vaikutelma että "seksistä" (raiskauksesta) saa aina palkkion. Salakuuntelin loitompaa kun nainen jutteli oven takana lääkärille miten oli havainnut miten tytön on käynyt, mutta ääni vaimeni enkä kuullut kaikkea.

Sitten aloin jotenkin lepattamaan jälleen kerran niin että välillä olin se hahmo jona olin ollut ja välillä en. Olin lyhyttukkainen vaalea nainen, ja tämä hahmo joka olin ollut lähti jonkun arabialaisen miehen matkaan. Mies ottikin naisen vangiksi ja laittoi tämän jollain tontilla kuivalla maalla ruostuvaan sukellusveneeseen. Hetken olin siellä sukellusveneessä se nainen, ja mietin että happea on 20 minuutiksi. Sitten en enää ollut, vaan naisen tarinaa seurattiin ulkopuolelta. Hän oli vuosikausia sukellusveneessä vankina ja pyrki miellyttämään vangitsijaansa aina kun tämä kävi siellä. Mitään yhteisiä kohtaamisia unissa ei kuitenkaan näytetty. Esitettiin miten ihmiset ulkomaailmassa etsivät naista. Hänen äitinsä arveli että nainen oli itse aiheuttanut itselleen jotain pahaa koska kuunteli hevimusaa. Mahdollisesti oli myös veli joka etsi naista kokoajan. Media seurasi tilannetta. Sitten kävi niin että arabimies tilasi USA:sta ison hakaristiä esittävän koriste-esineen, ja tästä raivostuneena viranomaiset kävivät pulttamassa hänen sukellusveneensä luukun kiinni.

Vuosia myöhemmin naisen ruumis löytyi sieltä sukellusveneestä, jäljellä oli pelkkiä reikäisiä lahoja vaatteita ja luut niiden sisällä. Tähän näkyyn sitten heräsinkin ja voi sanoa että eipä ole kauhean hääppöinen olo.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Kopek - la 10.11.2018, 12:04:23
Norman uni on mielenkiintoinen. Siitä saisi tehtyä vaikka lyhytelokuvan. Kun maahanmuuttajat ja monikultturisuus ovat päivisin esillä ja mielessä, ne tulevat öisin uniin. Näinhän se yleensä menee. Minä huomaan monesti, että unen aiheeni ovat peräisin illalla televisiosta katsomasta elokuvasta.

Unissani ei juurikaan esiinny tummaihoisia eikä maahanmuuttajia vaan maanläheisempiä asioita. Viime yönä näin unta, että olin saanut halvalla Konelan jäännösvarastosta "uuden" Moskvist -henkilöauton, joka oli valmistettu 1960-luvun alkupuolella. Ajoin autolla koeajon, ja se toimi hyvin. Olin kuitenkin pettynyt siihen, että auton matkamittarissa oli jo pari tuhatta kilometriä, eli se ei ollutkaan aivan käyttämätön. Ja mikä pahinta, koeajajat olivat jonkin verran sotkeneet autoa. Kojelaudassa oli kuivuneita veritahroja, joihin kaiken lisäksi tulin tarkoittamattani koskettaneeksi. Muistin Venäjän AIDS-tilanteen ja huolestuin, olisiko virus voinut päästä elimistööni jonkin pienen haavan tai naarmun kautta. Suunnittelin auton täyspuhdistusta kumikäsineet kädessä.

Tuo uni oli selvästi saanut herätteen illalla TV:stä katsomastani "Wheelers Dealers" -ohjelman pätkästä, jossa kunnostettavana oli Pontiac GTO vuodelta 1965. AIDS-juttu taas tuli siitä, kun eräs henkilö kertoi käyneensä AIDS -testissä hammaslääkärin vaatimuksesta. Poraamisen yhteydessä oli hammaslääkärin silmään roiskahtanut verta tai sylkeä tai jotakin porattavan suusta, joten hammaslääkäri pelkäsi saaneensa tartunnan. Testin tulos oli negatiivinen.

Näin muitakin unia, mutta unet unohtuvat nopeasti. Yhdessä unessa näin eräiden tuttavieni entisessä hylätyssä talossa paljon porukkaa. Luulin, että sinne on muuttanut uusia asukkaita aivan virallisesti, mutta kyseessä olivatkin talonvaltaajat tai muut majailijat. Paikat olivat sotkuiset ja rikki. Todellisessa elämässä tuo talo on purettu.

Kopioin eilen aivan hetken mielijohteesta päiväkirjastani joitakin unia vuodelta 1995. Etsin niitä hakusanoilla "unta", "unessa" ja "unen". En ehkä löytänyt kaikkia enkä myöskään kopioinut kaikkia. Yritin poimia kokonaisuuden kannalta olleellisia, jotka osoittavat, millainen oli unimaailmani tuohon aikan. Teen teksteistä blogijutun, kunhan olen muuttanut nimet.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Norma B - la 10.11.2018, 12:21:21
Itse en niinkään kiinnittäisi huomiota maahanmuuttajiin unessani, vaan siihen toistuvaan teemaan että naiset joutuvat kärsimään lapsesta lähtien ja useimmiten miehen/miesten takia. Raiskattu lapsi, silvottu nainen, kidnapattu nainen. Koska eniten rääkkäysjuttuja liittyy muihin kuin suomalaisiin naisiin, kun ylipäätään juttuja lukee ja seuraa, niin ei-suomalaisten ihmisten yliedustus unessakin on sitten vain loogista.

Jotain vähän originellimpaa mielikuvitukseni voisi kyllä keksiä. Se sukellusvenehommelihan oli taatusti siitä tositapauksesta, Tanskassakohan se tapahtui. Saattoi olla että unessanikin oltiin Tanskassa tai se lyhyttukkainen nainen ainakin oli tanskalainen. Ihan kaikki yksityiskohdat eivät aina pysy hallussa kun herää.

Kokonaisuudessaan uni kaiketi heijasti omia avuttomuuden ja itsesäälin tunteitani. Tietyssä mielessä kaikki ne rääkätyt naiset olivat minä itse. Niin paljon on tullut itsekseen tuskailtua noiden polvien takia, ja mietin vain että miksi minun pitää taas olla jokapäiväisen rääkin kohde kun jo 2005 - 2007 oli silkkaa helvettiä aivan samalla tavalla: jokaikinen päivä kipuja tai vähintäänkin epämiellyttäviä tuntemuksia. Sillä kertaa se helvetti pilasi seksielämäni, tälläkin kertaa asia mistä tykkään on kiikunkaakun että kannattaako sitä harrastaa (KM).

Ei ole eka kerta kun jokin tietty asia tai teema elämässäni toistuu. Sitä vain ihmettelee että miksi.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Kopek - la 10.11.2018, 16:17:39
Itse en niinkään kiinnittäisi huomiota maahanmuuttajiin unessani, vaan siihen toistuvaan teemaan että naiset joutuvat kärsimään lapsesta lähtien ja useimmiten miehen/miesten takia. Raiskattu lapsi, silvottu nainen, kidnapattu nainen. Koska eniten rääkkäysjuttuja liittyy muihin kuin suomalaisiin naisiin, kun ylipäätään juttuja lukee ja seuraa, niin ei-suomalaisten ihmisten yliedustus unessakin on sitten vain loogista.

Ehkä Norma B on joutunut tosielämässä kokemaan kovia ja tuntenut olevansa nimenomaan miesten kaltoin kohtelema. Alistajan sukupuoli on korostunut. Lähipiirin miehet kenties. Ei kai isä sentään. Mieskumppani?

Vai onko NB nähnyt alistamista ja pahantekoa pystymättä estämään sitä, ja tämä trauma esiintyy unissa.

Minun elämäni pahikset ovat olleet niin miehiä kuin naisiakin, eikä pahuus ole siten sukupuolittunut.

Unissani toistuvia aiheita ovat:

1. Olen tehnyt murhan ja kätkenyt ruumiin, ja ruumis uhkaa paljastua, jolloin jään kiinni.

2. Omaisuuteni tai sukuni omaisuus on tuhoutunut tai hävinnyt, tai näin on käymässä.

3. Jokin meiltä aikoinaan myyty vanha auto löytyy jostakin, ja haaveilen sen saamisesta takaisin omaisuudekseni.

4. Olen höyrylaivan konemies, ja kattila uhkaa räjähtää liiallisen paineen nousun takia.

5. Olen koulussa tai muussa oppilaitoksessa ja olen hukannut housuni. Piileskelen pulpetissa tai pöydän takana niin, että kukaan ei huomaisi hävettävää tilannettani. Jos joudun seisomaan tai kävelemään, yritän vetää paidan reunaa alemmaksi. Yritän keksiä, miten selviäisin pulmasta häpäisemättä vieläkin enempää itseäni.

6. Myöhästymisunet, joissa olen matkalla lentoasemalle tai muulle asemalle, enkä koskaan pääse perille.

7. Matkaunet, joissa olen lähdössä lentokoneella jonnekin, mutta kone ei koskaan nouse - tai jos se nousee, lentäminen on vaivalloista. Joissakin matkaunissa ajan autolla Eurooppaan ja edelleen Afrikkaan sen länsirannikkoa seuraten. Toinen toistaan hienompia uimarantoja tulee vastaan.

8. Sotunet, joissa Venäjän joukot ovat hyökänneet Suomeen ja ovat valloittamassa kotiseutuni. Joissakin sotaunissa Venäjä ja Yhdysvallat käyvät ydinsotaa, ja katselemme pommikonelaivueita ja ohjusten savujuovia taivaalla.

9. Onnettomuusunet, joissa näen, kun lentokone putoaa tai auto syöksyy kohti tuhoa tai jotakin muuta kauheata tapahtuu.

10. Unet, joissa saan ajaa kuorma-autolla.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Norma B - la 10.11.2018, 20:41:35
Valtaosan naisten rääkkyystä ali- tai jossain tajunnassani sijoitan aiempiin inkarnaatioihini, kun minulla nyt on näitä mielikuvia menneistä elämistä. Niitähän tulvi mieleen parikymppisenä noin 7 v ajan. Mutta en nyt taas ala niistä tarkempaa raporttia laatimaan, olen ihan tarpeeksi lässyttänyt niistä, varmaan jo Näkökulmassakin aikoinaan.

Enempi nykyiseen elämääni liittyvistä unista tyypillisiä ja toistuvia ovat tämmöiset:

- Olen jossain tilassa missä on kirjakasoja ja/tai kaikenlaista sekalaista kamaa. Opintoni ovat päättyneet ja minun pitäisi ottaa kamoista omani pois, tai mahdollisesti katsastaa jostain syystä paikanpäälle kertyneestä kamasta mikä kaikki minua miellyttää ja jonka haluan ottaa. Seulonta jatkuu loputtomiin, koska kamaa on niin jumalaton määrä ja ahneuttani pelkään että jotain mielenkiintoista tulee missattua jos en käy kaikkea läpi. (Ja kertaakaan en ole saanut kaikkea käytyä läpi ennen kuin uni päättyy.)

- Olen jonkinlaisessa soluasunnossa, tarkoitus on jatkaa opintoja. Tai sitten menen suoraan johonkin oppilaitokseen, jokatapauksessa minun pitää jatkaa opiskelua vaikka unessakin on epämääräinen tunne että olen kyllä valmistunut jo aikapäivää sitten. Usein en saa lukujärjestyksestä minkään sortin tolkkua, tai se on hukassa, tai vanhentunut.

- Olen asunnossa jonka omistin aikoinaan nuorempana. Tiedän että olen asunnon jo myynyt, mutta asun siellä vuokralla. Vuokranantajana on kiinalainen nainen, mutta jostain syystä en ole saanut minkäänlaisia lomakkeita tai ohjeita vuokran maksamiseen, ja siksi olen sen jättänyt maksamatta vaikka olen asunut siellä jo pitkään. Pelkään kokoajan että jään kiinni tästä ja minulta vaaditaan pitkät pennit. (Yhdessä viimeisimmistä tämän sortin unista se kiinalainen nainen itseasiassa tulikin yhden naisen ja yhden miehen kanssa karhuamaan rahojaan.)

Näistä kaikista unista tulee lähinnä sellainen tunne että olen epäonnistunut alisuorittaja. Mikä toki kaiketi olenkin.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Juha - ti 13.11.2018, 08:55:15

Unia näkee enemmän, jos nukkuu vähän överisti, eli unen osuus valveesta on suurempi. Tässä kai jokin yhteys aiempaan arveluuni, että miksi aamupainotteisuus voi tuoda elämän ylisuorittavaksi.

Jos nukkuu liikaa, alkaa uni hakea toimintaa, maailmastaan, siis unen maailmasta. Jos suorittaa liikaa, alkaa suoritus hakea jotain unimaailmasta, eli suoritus syvenee.

TS toinen överipuoli korostuu. Unien tapauksessa fantasiapuoli korostuu, ja toiminnan tapauksessa, suoritteisuus. Millä tavoin nämä sitten ohjaavat toimintaa, on aika jänski kysymys.


Tuossa on tosiaan se tilanne, että toisesta maailmasta voidaan olla puuttuvaan nähden ladatusta tilasta käsin, ja toisessa puuttuvaa voidaan hakea ehtyneenä, energiattomammasta tilasta. Unesta päin pääsee valveeseen, mutta toisin päin ei. Minne ylisuorittamisesta sitten pääsee, jos ajatellaan, että voisi olla jotain positiivista, mitä on vaikea uskoa?
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Brutto - ke 14.11.2018, 11:28:34
Viime yönä näin unen, jossa sinänsä ei ollut mitään erikoista, mutta joka kuvaa hyvin unimaailmani nykyistä tyylilajia.

Heräilin krapulassa nimettömän pikkukaupungin torilta jossakin Puolassa tai Baltiassa. Ei ollut aavistustakaan miten olin sinne joutunut tai mihin olin matkalla. Mutta sinne en tuntenut kuuluvani.

Aurinko oli nousemassa ja ihmisiä kulki ohi kiinnittämättä minuun mitään huomiota. Sitten ilmestyi jostakin noin kolmekymppinen nainen, joka yllättäen pyysi minua illalla ulos. Nainen ei ollut mielestäni millään tavalla kiinnostava, mutta koska hän oli ainoa joka oli kiinnostunut minusta, niin suostuin pyyntöön. Hän esitteli itsensä keihäänheiton olympiavoittajaksi ja lähti. Jäin miettimään, että missä ja monelta meidän pitikään tavata. Sittä ei ollut mitään puhetta.

Päätin lähteä ostamaan olutta ja ruokaa. Menin torin varrella olevaan pikku putiikkiin jossa myytiin vain irtokarkkeja. Ja niitäkin oli tarjolla vain täytelakuja ja suklaakonvehteja. Ladoin niitä muovipussiin noin kilon, tulostin hintalapun ja tälläsin sen pussin kylkeen. Menin kassalle ja yritin maksaa karkit, mutta kassalla oleva mies väitti että hintalappu oli liimattu väärään kohtaan pussia. Piti mennä hakemaan uusi hintalappu ja liimata se uuteen kohtaan. Mies vain virnuili ja keksi jotakin uutta valitettavaa. Rahani hän kyllä otti, mutta ei antanut viisikymppisestä takaisin, koska olin tunaroinut hintalapun kanssa.  Miehen olemus muutti koko ajan muotoaan ja äkkia tajusin että asioin parhaillaan itse Saatanan kanssa ja minua yritetään nyt kusettaa. Kahmaisin pussista suullisen karkkeja, jätin Saatanan irvistelemään kassalle ja marssin pihalle. Kassalla asiointiin olikin yllättäen tuhraantunut koko päivä ja päästessäni ulos aurinko oli laskemassa. keihäänheittäjänainen odotteli torilla ja kysyi vihaisena missä olin viipynyt. Hän ei uskonut selitystäni Saatanasta.

Sitten heräsin ja mietin miten olisi käynyt, jos olisinkin leiponut Saatanaa turpaan siinä kassalla.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: ROOSTER - ke 14.11.2018, 11:45:45
Viime yönä näin unen, jossa sinänsä ei ollut mitään erikoista, mutta joka kuvaa hyvin unimaailmani nykyistä tyylilajia.

Heräilin krapulassa nimettömän pikkukaupungin torilta jossakin Puolassa tai Baltiassa. Ei ollut aavistustakaan miten olin sinne joutunut tai mihin olin matkalla. Mutta sinne en tuntenut kuuluvani.

Aurinko oli nousemassa ja ihmisiä kulki ohi kiinnittämättä minuun mitään huomiota. Sitten ilmestyi jostakin noin kolmekymppinen nainen, joka yllättäen pyysi minua illalla ulos. Nainen ei ollut mielestäni millään tavalla kiinnostava, mutta koska hän oli ainoa joka oli kiinnostunut minusta, niin suostuin pyyntöön. Hän esitteli itsensä keihäänheiton olympiavoittajaksi ja lähti. Jäin miettimään, että missä ja monelta meidän pitikään tavata. Sittä ei ollut mitään puhetta.

Päätin lähteä ostamaan olutta ja ruokaa. Menin torin varrella olevaan pikku putiikkiin jossa myytiin vain irtokarkkeja. Ja niitäkin oli tarjolla vain täytelakuja ja suklaakonvehteja. Ladoin niitä muovipussiin noin kilon, tulostin hintalapun ja tälläsin sen pussin kylkeen. Menin kassalle ja yritin maksaa karkit, mutta kassalla oleva mies väitti että hintalappu oli liimattu väärään kohtaan pussia. Piti mennä hakemaan uusi hintalappu ja liimata se uuteen kohtaan. Mies vain virnuili ja keksi jotakin uutta valitettavaa. Rahani hän kyllä otti, mutta ei antanut viisikymppisestä takaisin, koska olin tunaroinut hintalapun kanssa.  Miehen olemus muutti koko ajan muotoaan ja äkkia tajusin että asioin parhaillaan itse Saatanan kanssa ja minua yritetään nyt kusettaa. Kahmaisin pussista suullisen karkkeja, jätin Saatanan irvistelemään kassalle ja marssin pihalle. Kassalla asiointiin olikin yllättäen tuhraantunut koko päivä ja päästessäni ulos aurinko oli laskemassa. keihäänheittäjänainen odotteli torilla ja kysyi vihaisena missä olin viipynyt. Hän ei uskonut selitystäni Saatanasta.

Sitten heräsin ja mietin miten olisi käynyt, jos olisinkin leiponut Saatanaa turpaan siinä kassalla.

Tarinan opetus: Vaikka mies taistelisi koko päivän itse perkelettä vastaan, niin kun menee naisensa luo häntä eivät tekemisesi kiinnosta, vaan se, miksi hänen piti odottaa. Vaikka oli heti saatanasta seuraava.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Brutto - ke 14.11.2018, 11:47:53
Viime yönä näin unen, jossa sinänsä ei ollut mitään erikoista, mutta joka kuvaa hyvin unimaailmani nykyistä tyylilajia.

Heräilin krapulassa nimettömän pikkukaupungin torilta jossakin Puolassa tai Baltiassa. Ei ollut aavistustakaan miten olin sinne joutunut tai mihin olin matkalla. Mutta sinne en tuntenut kuuluvani.

Aurinko oli nousemassa ja ihmisiä kulki ohi kiinnittämättä minuun mitään huomiota. Sitten ilmestyi jostakin noin kolmekymppinen nainen, joka yllättäen pyysi minua illalla ulos. Nainen ei ollut mielestäni millään tavalla kiinnostava, mutta koska hän oli ainoa joka oli kiinnostunut minusta, niin suostuin pyyntöön. Hän esitteli itsensä keihäänheiton olympiavoittajaksi ja lähti. Jäin miettimään, että missä ja monelta meidän pitikään tavata. Sittä ei ollut mitään puhetta.

Päätin lähteä ostamaan olutta ja ruokaa. Menin torin varrella olevaan pikku putiikkiin jossa myytiin vain irtokarkkeja. Ja niitäkin oli tarjolla vain täytelakuja ja suklaakonvehteja. Ladoin niitä muovipussiin noin kilon, tulostin hintalapun ja tälläsin sen pussin kylkeen. Menin kassalle ja yritin maksaa karkit, mutta kassalla oleva mies väitti että hintalappu oli liimattu väärään kohtaan pussia. Piti mennä hakemaan uusi hintalappu ja liimata se uuteen kohtaan. Mies vain virnuili ja keksi jotakin uutta valitettavaa. Rahani hän kyllä otti, mutta ei antanut viisikymppisestä takaisin, koska olin tunaroinut hintalapun kanssa.  Miehen olemus muutti koko ajan muotoaan ja äkkia tajusin että asioin parhaillaan itse Saatanan kanssa ja minua yritetään nyt kusettaa. Kahmaisin pussista suullisen karkkeja, jätin Saatanan irvistelemään kassalle ja marssin pihalle. Kassalla asiointiin olikin yllättäen tuhraantunut koko päivä ja päästessäni ulos aurinko oli laskemassa. keihäänheittäjänainen odotteli torilla ja kysyi vihaisena missä olin viipynyt. Hän ei uskonut selitystäni Saatanasta.

Sitten heräsin ja mietin miten olisi käynyt, jos olisinkin leiponut Saatanaa turpaan siinä kassalla.

Tarinan opetus: Vaikka mies taistelisi koko päivän itse perkelettä vastaan, niin kun menee naisensa luo häntä eivät tekemisesi kiinnosta, vaan se, miksi hänen piti odottaa. Vaikka oli heti saatanasta seuraava.

Tämä on nappiin osunut tulkinta!
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Viljo Aabraham - ke 14.11.2018, 12:21:26
Viime yönä näin unen, jossa sinänsä ei ollut mitään erikoista, mutta joka kuvaa hyvin unimaailmani nykyistä tyylilajia.

Heräilin krapulassa nimettömän pikkukaupungin torilta jossakin Puolassa tai Baltiassa. Ei ollut aavistustakaan miten olin sinne joutunut tai mihin olin matkalla. Mutta sinne en tuntenut kuuluvani.

Aurinko oli nousemassa ja ihmisiä kulki ohi kiinnittämättä minuun mitään huomiota. Sitten ilmestyi jostakin noin kolmekymppinen nainen, joka yllättäen pyysi minua illalla ulos. Nainen ei ollut mielestäni millään tavalla kiinnostava, mutta koska hän oli ainoa joka oli kiinnostunut minusta, niin suostuin pyyntöön. Hän esitteli itsensä keihäänheiton olympiavoittajaksi ja lähti. Jäin miettimään, että missä ja monelta meidän pitikään tavata. Sittä ei ollut mitään puhetta.

Päätin lähteä ostamaan olutta ja ruokaa. Menin torin varrella olevaan pikku putiikkiin jossa myytiin vain irtokarkkeja. Ja niitäkin oli tarjolla vain täytelakuja ja suklaakonvehteja. Ladoin niitä muovipussiin noin kilon, tulostin hintalapun ja tälläsin sen pussin kylkeen. Menin kassalle ja yritin maksaa karkit, mutta kassalla oleva mies väitti että hintalappu oli liimattu väärään kohtaan pussia. Piti mennä hakemaan uusi hintalappu ja liimata se uuteen kohtaan. Mies vain virnuili ja keksi jotakin uutta valitettavaa. Rahani hän kyllä otti, mutta ei antanut viisikymppisestä takaisin, koska olin tunaroinut hintalapun kanssa.  Miehen olemus muutti koko ajan muotoaan ja äkkia tajusin että asioin parhaillaan itse Saatanan kanssa ja minua yritetään nyt kusettaa. Kahmaisin pussista suullisen karkkeja, jätin Saatanan irvistelemään kassalle ja marssin pihalle. Kassalla asiointiin olikin yllättäen tuhraantunut koko päivä ja päästessäni ulos aurinko oli laskemassa. keihäänheittäjänainen odotteli torilla ja kysyi vihaisena missä olin viipynyt. Hän ei uskonut selitystäni Saatanasta.

Sitten heräsin ja mietin miten olisi käynyt, jos olisinkin leiponut Saatanaa turpaan siinä kassalla.

Tarinan opetus: Vaikka mies taistelisi koko päivän itse perkelettä vastaan, niin kun menee naisensa luo häntä eivät tekemisesi kiinnosta, vaan se, miksi hänen piti odottaa. Vaikka oli heti saatanasta seuraava.

Tämä on nappiin osunut tulkinta!

Minusta taas johtopäätös olisi, ettei kannata maksaa käteisellä eikä seurustella urheilijoiden kanssa.

VA.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Faustinen - ke 14.11.2018, 18:40:24
Viime yönä näin unen, jossa sinänsä ei ollut mitään erikoista, mutta joka kuvaa hyvin unimaailmani nykyistä tyylilajia.

Heräilin krapulassa nimettömän pikkukaupungin torilta jossakin Puolassa tai Baltiassa. Ei ollut aavistustakaan miten olin sinne joutunut tai mihin olin matkalla. Mutta sinne en tuntenut kuuluvani.

Aurinko oli nousemassa ja ihmisiä kulki ohi kiinnittämättä minuun mitään huomiota. Sitten ilmestyi jostakin noin kolmekymppinen nainen, joka yllättäen pyysi minua illalla ulos. Nainen ei ollut mielestäni millään tavalla kiinnostava, mutta koska hän oli ainoa joka oli kiinnostunut minusta, niin suostuin pyyntöön. Hän esitteli itsensä keihäänheiton olympiavoittajaksi ja lähti. Jäin miettimään, että missä ja monelta meidän pitikään tavata. Sittä ei ollut mitään puhetta.

Päätin lähteä ostamaan olutta ja ruokaa. Menin torin varrella olevaan pikku putiikkiin jossa myytiin vain irtokarkkeja. Ja niitäkin oli tarjolla vain täytelakuja ja suklaakonvehteja. Ladoin niitä muovipussiin noin kilon, tulostin hintalapun ja tälläsin sen pussin kylkeen. Menin kassalle ja yritin maksaa karkit, mutta kassalla oleva mies väitti että hintalappu oli liimattu väärään kohtaan pussia. Piti mennä hakemaan uusi hintalappu ja liimata se uuteen kohtaan. Mies vain virnuili ja keksi jotakin uutta valitettavaa. Rahani hän kyllä otti, mutta ei antanut viisikymppisestä takaisin, koska olin tunaroinut hintalapun kanssa.  Miehen olemus muutti koko ajan muotoaan ja äkkia tajusin että asioin parhaillaan itse Saatanan kanssa ja minua yritetään nyt kusettaa. Kahmaisin pussista suullisen karkkeja, jätin Saatanan irvistelemään kassalle ja marssin pihalle. Kassalla asiointiin olikin yllättäen tuhraantunut koko päivä ja päästessäni ulos aurinko oli laskemassa. keihäänheittäjänainen odotteli torilla ja kysyi vihaisena missä olin viipynyt. Hän ei uskonut selitystäni Saatanasta.

Sitten heräsin ja mietin miten olisi käynyt, jos olisinkin leiponut Saatanaa turpaan siinä kassalla.

Tarinan opetus: Vaikka mies taistelisi koko päivän itse perkelettä vastaan, niin kun menee naisensa luo häntä eivät tekemisesi kiinnosta, vaan se, miksi hänen piti odottaa. Vaikka oli heti saatanasta seuraava.

Tämä on nappiin osunut tulkinta!

Minusta taas johtopäätös olisi, ettei kannata maksaa käteisellä eikä seurustella urheilijoiden kanssa.

VA.


Mielenkiintoisia unia brutolla.  Mutta ihmettelin hieman hänen karkinhimoaan, kun oli naistakin saatavilla, ilmankos nainen suuttuu, jos karkit ovat etusijalla, niin lujasti, että jää tappelemaan pirulaisen kanssa karkinhimossa.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Brutto - to 15.11.2018, 05:19:33
Viime yönä näin unen, jossa sinänsä ei ollut mitään erikoista, mutta joka kuvaa hyvin unimaailmani nykyistä tyylilajia.

Heräilin krapulassa nimettömän pikkukaupungin torilta jossakin Puolassa tai Baltiassa. Ei ollut aavistustakaan miten olin sinne joutunut tai mihin olin matkalla. Mutta sinne en tuntenut kuuluvani.

Aurinko oli nousemassa ja ihmisiä kulki ohi kiinnittämättä minuun mitään huomiota. Sitten ilmestyi jostakin noin kolmekymppinen nainen, joka yllättäen pyysi minua illalla ulos. Nainen ei ollut mielestäni millään tavalla kiinnostava, mutta koska hän oli ainoa joka oli kiinnostunut minusta, niin suostuin pyyntöön. Hän esitteli itsensä keihäänheiton olympiavoittajaksi ja lähti. Jäin miettimään, että missä ja monelta meidän pitikään tavata. Sittä ei ollut mitään puhetta.

Päätin lähteä ostamaan olutta ja ruokaa. Menin torin varrella olevaan pikku putiikkiin jossa myytiin vain irtokarkkeja. Ja niitäkin oli tarjolla vain täytelakuja ja suklaakonvehteja. Ladoin niitä muovipussiin noin kilon, tulostin hintalapun ja tälläsin sen pussin kylkeen. Menin kassalle ja yritin maksaa karkit, mutta kassalla oleva mies väitti että hintalappu oli liimattu väärään kohtaan pussia. Piti mennä hakemaan uusi hintalappu ja liimata se uuteen kohtaan. Mies vain virnuili ja keksi jotakin uutta valitettavaa. Rahani hän kyllä otti, mutta ei antanut viisikymppisestä takaisin, koska olin tunaroinut hintalapun kanssa.  Miehen olemus muutti koko ajan muotoaan ja äkkia tajusin että asioin parhaillaan itse Saatanan kanssa ja minua yritetään nyt kusettaa. Kahmaisin pussista suullisen karkkeja, jätin Saatanan irvistelemään kassalle ja marssin pihalle. Kassalla asiointiin olikin yllättäen tuhraantunut koko päivä ja päästessäni ulos aurinko oli laskemassa. keihäänheittäjänainen odotteli torilla ja kysyi vihaisena missä olin viipynyt. Hän ei uskonut selitystäni Saatanasta.

Sitten heräsin ja mietin miten olisi käynyt, jos olisinkin leiponut Saatanaa turpaan siinä kassalla.

Tarinan opetus: Vaikka mies taistelisi koko päivän itse perkelettä vastaan, niin kun menee naisensa luo häntä eivät tekemisesi kiinnosta, vaan se, miksi hänen piti odottaa. Vaikka oli heti saatanasta seuraava.

Tämä on nappiin osunut tulkinta!

Minusta taas johtopäätös olisi, ettei kannata maksaa käteisellä eikä seurustella urheilijoiden kanssa.

VA.


Mielenkiintoisia unia brutolla.  Mutta ihmettelin hieman hänen karkinhimoaan, kun oli naistakin saatavilla,

Todennäköisesti se nainenkin oli vain devil in disguise.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Xantippa - to 15.11.2018, 08:34:39
Tarinan opetus: Vaikka mies taistelisi koko päivän itse perkelettä vastaan, niin kun menee naisensa luo häntä eivät tekemisesi kiinnosta, vaan se, miksi hänen piti odottaa. Vaikka oli heti saatanasta seuraava.

Voisi kiinnostaakin, jos tekemisistä tulee tulosta, mutta kun odottelun jälkeen paikalle kömpii nälkäinen, rehjuinen ja tappelunsa hävinnyt mies, niin alkaahan sitä miettiä, että miks'et tullut suoraan vaan.

T: Xante
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Brutto - to 15.11.2018, 08:43:35
Tarinan opetus: Vaikka mies taistelisi koko päivän itse perkelettä vastaan, niin kun menee naisensa luo häntä eivät tekemisesi kiinnosta, vaan se, miksi hänen piti odottaa. Vaikka oli heti saatanasta seuraava.

Voisi kiinnostaakin, jos tekemisistä tulee tulosta, mutta kun odottelun jälkeen paikalle kömpii nälkäinen, rehjuinen ja tappelunsa hävinnyt mies,...

T: Xante

Oli sillä suu täynnä täytelakua, joten ihan tappelun häviämisestä ei voida puhua. Tasapeli Pirun kanssa on ihan kunnioitettava saavutus.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Xantippa - to 15.11.2018, 09:06:26
Tarinan opetus: Vaikka mies taistelisi koko päivän itse perkelettä vastaan, niin kun menee naisensa luo häntä eivät tekemisesi kiinnosta, vaan se, miksi hänen piti odottaa. Vaikka oli heti saatanasta seuraava.

Voisi kiinnostaakin, jos tekemisistä tulee tulosta, mutta kun odottelun jälkeen paikalle kömpii nälkäinen, rehjuinen ja tappelunsa hävinnyt mies,...

T: Xante

Oli sillä suu täynnä täytelakua, joten ihan tappelun häviämisestä ei voida puhua. Tasapeli Pirun kanssa on ihan kunnioitettava saavutus.

Ei yksi suullinen voittoa, eikä edes tasapeliä, tee, kun koko pussista puhutaan.

T: Xante
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Viljo Aabraham - to 15.11.2018, 09:57:46

Olipahan taas tapahtumarikas yö...... Kyllä ihmisen pää on todella outo kapistus - tai sitten tarinat on lähetetty by aliens from the outer space....

Miksei unissa ole tuttuja paikkoja vaan kaikki tapahtuu ihan ihmellisissä ympyröissä.... oudoissa taloissa, paikoissa ja kaupungeissa?

VA.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Juha - to 15.11.2018, 09:59:48

Kuka minnekkin, vaikutuksissaan.

On sitä ennenkin päädytty. Tuskin vaikuissaan.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Xantippa - to 15.11.2018, 12:05:52

Olipahan taas tapahtumarikas yö...... Kyllä ihmisen pää on todella outo kapistus - tai sitten tarinat on lähetetty by aliens from the outer space....

Miksei unissa ole tuttuja paikkoja vaan kaikki tapahtuu ihan ihmellisissä ympyröissä.... oudoissa taloissa, paikoissa ja kaupungeissa?

VA.

Tai sitten tuttuja taloja, paikkoja ja kaupunkeja, jotka ovat ihan outoja! Itselläni enemmän näin päin, kotitalosta löytyy huoneita, joista en tiennyt mitään, tutun kaupungin tuttu tie vie outoon paikkaan...

Tiedän, etsikkoaikaa kai tämä, mutta ärsyttävää unissa.

T: Xante
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Norma B - la 17.11.2018, 09:47:13
Ensimmäinen(?) Krav Maga -uni. Salissa ottelin itseäni reilusti isokokoisemman miehen kanssa ja jotenkin voitin hänet tai hän vaan antoi periksi, niin että sain nostaa häntä kuin lasta tai lemmikkieläintä. Sen enempää ei hän painanutkaan(*. Lauloin "aa tuuti lasta, lapsi ei pannut vastaan" ja keinuttelin miestä. Sitten laskin hänet lattialle ja hän muuttui siksi poitsuksi jota tapasin pitää peruskurssini parhaimman näköisenä yksilönä.

Uneen varmaankin innoittivat eiliset mietteeni kun oltuani treeneistä tällä viikolla pois näin että joku oli ottanut kuvia torstain treeneistä ja laittanut ne nettiin. Katsoin tietysti tarkkaan että oliko meistä ex-peruskurssilaisista kukaan sitten jatkanut, enkä erottanut vyöttömiä tapauksia kuin pari ja isokokoisia korstoja olivat. Tietysti huolestuin että tässäkö nyt ainoat jatkajat, ja harmi jos ei se "kaunis poika" jatka. Senkin takia että vyölliset eivät kauhean innokkaasti aina vyöttömän kanssa harjoittele, ja minua kyllä hirvittää että jokaikinen kerta siellä treenaisin korstojen kanssa... No, ei yksistä treeneistä voi vielä paljoa päätellä kun porukka tulee ja menee ja harva on jokaikisissä treeneissä mukana. Ja sitten on tosiaan se seuran haaratoimisto siellä jossain jonka ajat saattavat toisinaan sopia väelle paremmin, niin että sukkuloidaan kahden mestan väliä.

*) Käsiteltävissä oleva kissanroikaleenikin painaa enemmän.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Socru - su 25.11.2018, 11:30:49
Outo kremppauni, olin valmistautuessa jonkinlaiseen ennaltaehkäisevään rintojenpoistoleikkaukseen.

Pötkötellessäni laverilla aloin miettiä, onko minulla paljonkaan poistettavaa kudosta ihon ja rintalihasten alla vai napsiiko kirurgi myös osan lihaksista. Aloin suunnitella leikkauksen jälkeistä rintalihastreeniä, millä palauttaisin niitten koon, kun heräsin.

Uni tuli varmaan siitä, että olin lukenut jutun, missä Janina Fry (o.s. Frostell) kertoi, miten oli poistattanut rintansa suuren syöpäriskin tai jonkun löydöksen takia.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Norma B - to 13.12.2018, 09:53:42
Unessani menin kerrostaloon sisään riehakkaan, vasikan kokoisen koiran kanssa. Pelkäsin että se tulee myös hissiin mukanani ja sitten olisin vastuussa siitä että missä se on kulloinkin menossa, mutta ei sentään. Hissi olikin jokin omituinen avolava, ja sen päällä oli useampia ihmisiä. Joku rähjäinen, olletikin myös haiseva mies liimautui minuun kiinni kuin iilimato ja lässytti rakastavansa minua. En meinannut saada häntä millään irti itsestäni, mutta onnistuin sitten kuitenkin tönäisemään hänet siltä avolavalta alas. Unessa olimme muka 2. kerroksessa, mutta oikeasti sitä välimatkaa oli tosi vähän että ei hänelle kuinkaan käynyt. Hänen juro veljensä puuhasteli siellä lavalla jotain, ja ilmoitin hänelle että jos kostat niin tuuppaan sinutkin alas.

Yhytin myöhemmin kaverini, muistaakseni naispuolisen ihmisen, ja halusin hihhuloida onnistumisestani hänelle. Aloinkin innostuneena höpöttämään miten olin saanut sen jätkän kimpustani vaikka vaikeaa se oli, ja totesin että Krav Magasta jos en muuta ole oppinut niin ainakin sen että ole nopea ja älä pelkää satuttaa (toista/miestä?) Lisäsin että jälkimmäinen ei ole minulle ongelma, mutta nopeuden kanssa on niin ja näin. Kaverini ei ollut asiasta tippaakaan kiinnostunut ja kehui vaan jotain ruokia joita hän oli syönyt ja taisi syödä siinä paraikaa kokoajan. Itsekin menin kai hakemaan buffetista sapuskaa.
Otsikko: Vs: Jatkumo uneksii
Kirjoitti: Anemone 2.0 - ma 24.12.2018, 12:55:12
Näin unta, että pudotin puhelimeni kadulle ja se särkyi. Minua harmitti, koska en enää pystyisikään tavoittelemaan Suomen pisimpään käytetyn kännykän omistajuutta.

Kyseessä oli siis vanha (halpa) tyhmäpuhelimeni eikä kalliimpi työmobiili. Onneksi se oli vain unta!