Jatkumo.NET

Alueet => Kamari => Aiheen aloitti: Rimpeläinen - ti 31.03.2015, 12:47:46

Otsikko: IRL ja Some
Kirjoitti: Rimpeläinen - ti 31.03.2015, 12:47:46
Toisaalta jos foorumilta kaipaa säpinänkorviketta, voi kysyä, että miten se oma reaalielämä on pumpuloitu liikkumattomuudella. Oman reaalielämän katson olevan se pääjuttu ja myös foorumin toiminnan kannalta.


Ehkä puhuin höpöjä. Onko reaalielämä miten antoisaa, ja kenellä on? Tai edes saatettavissa tuohon tilaan jotenkin kohtuudella.

Olen ajatellut, että reaalielämän voisi ehkä saada jotenkin kuntoon, jos vain tsemppaisi. Nyt alkaa tuntua siltä, että sen kuntoonsaattaminen ei taida olla kovin mahdollista. Kyseessä on kertynyt tuntuma.

Voi olla, että joillakin reaalielämä loksahtelee paikoilleen melko automaattisesti ilman, että siihen tarvitsee kiinnittää kovin paljoa huomiota.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: wade - ti 31.03.2015, 13:13:52
Jos käytät IRL elämäsi järjestelyyn yhtä paljon ja yhtä sekavaa metodia kuin tämän Forumin järjestelyyn (vrt. viestien ja avauksien määrä, käsitteiden ja lauseiden epämääräisyys), niin veikkaan että iso syy kokemallesi epäonnistumiselle on se, että muiden ihmisten on vaikea tajuta mistä puhut, mistä olet tulossa ja mihin pyrit.

Ja haluan alleviivata: tämä ei ole vittuilua. Enemmän spekulaatiota.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Rimpeläinen - ti 31.03.2015, 13:19:47
Jos käytät IRL elämäsi järjestelyyn yhtä paljon ja yhtä sekavaa metodia kuin tämän Forumin järjestelyyn (vrt. viestien ja avauksien määrä, käsitteiden ja lauseiden epämääräisyys), niin veikkaan että iso syy kokemallesi epäonnistumiselle on se, että muiden ihmisten on vaikea tajuta mistä puhut, mistä olet tulossa ja mihin pyrit.


Ehkä totta, enkä ihmettele, sillä eihän mulla ole selvänä edes omat kuviot. Ne kehkeytyvät painollaan, jos voivat.

Tuossa se ongelma voi ollakin. Eli siinä, ettei asioita voi kehkeytellä kovin vapaasti.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: socrates - ti 31.03.2015, 16:48:22
Jos reaalissa on repäisevää tekemistä ja silti roikkuu somessa , voi tapaa kritisoida. Sen sijaan tylsyyttä some helpottaa. Onneksi omien ruuhkavuosieni aikaan somea ei pahemmin vielä ollut. Toisaalta niitä ennen nuorena olisi some varmaan parantanut elämän laatuani.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Rimpeläinen - ti 31.03.2015, 16:56:49
Jos reaalissa on repäisevää tekemistä ja silti roikkuu somessa , voi tapaa kritisoida.

Reaalissa voi olla tylsiäkin vaiheita, tai vaiheita, jolloin Sometus lomittuu hyvin tekemisiin.


Itse en sulkisi pois hyvää Sometusta ja reaalia. Silti jos reaali on kökköä, niin sen kompensoiminen ei ehkä ole hyvä Somella, siis ainakaan pitkällisesti. Luulen, että tässä on riskinsä. En osaa sanoa tarkasti.

Itse olin ainakin liian irtonaisesti netissä ennen vuotta 2014. Haitallisessa määrin.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Ei kukaan - ti 31.03.2015, 18:39:05
Reaalimaailmaa ei kannata yrittää laittaa yhdellä kerralla ja mielen liikahduksella kuntoon. Tärkeintä on ottaa edes pieniä askelia niiden asioiden suhteen, jotka kokee reaalielämässään kaipaavan parannusta. Elämän kunnossa oleminen ja sen antoisuus eivät sitten kulje aina käsi kädessä.

Vaikka (reaali)elämä olisi päällisin puolin täysin kunnossa, niin ihmiseltä voi silti puuttua jotain, joka tuo siihen antoisia hetkiä, tekee siitä antoisaa. Joskus se puuttuva voi olla toinen ihminen, lemmikkieläin tai harrastus, joka imaisee mukaansa (tms). Voi myös olla jostain ihan muustakin kyse. Toisaalta, (reaali)elämä voi olla jollekin hyvin antoisaa, vaikkei (reaali)elämä olisikaan kovin kunnossa ja hallinnassa.

Oikeastaan some on tänä päivänä enenevässä määrin reaalielämää. Se on tullut reaalimaailman jatkeeksi ja koko kansan huviksi. Ihmissuhteiden ylläpito ja kanssakäyminen on siirtynyt merkittävästi someen, siitä reaalimaailmasta, kuten koulu- ja työmaailmasta. Aikaisemmin somessa oli enemmän pelkkiä nettituttuja ja netti-ihmisten välistä kanssakäymistä. Netin ollessa ehkä se yhteinen juttu, vähän erityisempi. Ihmiset tulivat tutuiksi sitä kautta, jos tulivat, eivätkä kehittyneet "suhteet" olleet välttämättä aina kovin "aitoja", verrattuna samaan kehityskaareen siinä reaalimaailmassa. "Vain" nettituttujen kesken on helpompi pysyä etäisenä, vaikka olisi aivan ns. iholla.

Siinä muutoksessa lienee hyvät ja huonot puolensa.

--

Itse en ole erityisen paljon somessa (lasketaanko tämä?). Nettiä käytän ennen kaikkea tiedonhankintaan ja uutisten seurantaan. Siinä kohtuudessa pysyminen on ajoittain haasteellista informaatiota ahmivalle syöpölle.

Muoks: Muokkausta muokkauksen perään. Ajatus katkeilee vähiin jääneiden yöunien myötä.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: socrates - ke 01.04.2015, 17:16:10
jos reaali on kökköä, niin sen kompensoiminen ei ehkä ole hyvä Somella, siis ainakaan pitkällisesti. Luulen, että tässä on riskinsä. En osaa sanoa tarkasti.

Varmasti riskejä on. Käytännössä suuri riski on jäädä somessakin muihin verrattuina heikoille tai yksin. Jos kauniina kesäpäivänä roikkuu somessa ja muut eivät sinne kerkiä, kun heillä on reaalissakin puuhaa, niin kyllähän se ahistaa.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Hippi - ke 01.04.2015, 19:46:17
Ei minun tosielämä ole mitenkään kökköä vaikka roikunkin netissä kohtuu paljon.

Työpäivän lomassa kurkin välillä foorumille tai FB:iin siinä, kun joku toinen kipaisee takapihalle tupakkatauolle. Kiireisenä päivänäkin tekee hyvää edes pariksi minuutiksi katkaista kiire tai tyhjentää ajatukset tehtävästä toiseen siirtyessä.

Kuten olen maininnut olen vähän sosiaalinen henkilö. En muista kuka tuon termin lanseerasi Näkkärillä, mutta tunnistin sen heti omakseni. Monesti työpäivän aikana tulee täysi annos sosiaalisuutta, kun työhön kuuluu palavereita muiden yksiköiden edustajien kanssa ja neuvopitoja oman ryhmän muiden jäsenten kanssa. Tuossa mielessä aktiivisen päivän jälkeen en välitä nähdä edes lähimpiäni, vaan parhaiten viihdyn yksin.

Parasta tässä foorumielämässä on, että täältä pääsee pois klikkaamalla selaimen välilehden kiinni. Kukaan ei pakota olemaan läsnä, jos se tuntuu vastentahtoiselta. Taannoin pitämäni parikin taukoa osoittivat ainakin minulle, että ei tämä ole millään tavalla välttämätöntä ja hyvin voin olla ilman.

Tähän en vielä ole sortunut:

http://kuvaton.com/browse/34821/kids_today_and_their_phones.jpg (http://kuvaton.com/browse/34821/kids_today_and_their_phones.jpg)

Eli kovin yksipuolisesti somea käytän, FB:ssä lähinnä pikaviestejä lähimpieni kanssa ja sitten foorumilla loobailu.

Oikeastaan minulle on radio ja oma levyhylly paljon tärkeämpiä kuin some.
(http://kuvaton.com/browse/34821/kids_today_and_their_phones.jpg)
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Rimpeläinen - ke 01.04.2015, 22:11:18

Henkiset ominaisuudet (älykkyys, viisaus, ...): (http://jatkumo.net/index.php?topic=274.msg7538#msg7538)

Yksi tärkeä älykkyyden muoto on käydä sisäistä dialogia eli pystyä itse kyseenalaistamaan omia ideoitaan. Luultavasti tämä kyky vaihtelee paljon. Jos se kyky on hyvä ja yhdistyy johonkin muuhun huippulahjakkuuteen, voidaan ehkä puhua nerosta.


Koen kuuluvani tuohon ryhmään. Älykkyydestä tuskin voi puhua kovin suoraan. Tai mitä tarkoitat? (vastaa mieluummin Akatemiassa)

Sillä tapaa tuottaja kirjoittelussa, että voisin kehitellä tarinaa puhtaan jopa asian puitteissa mielin määrin, jos vain olisi mahdollisuus asettua aloilleen. Nyt joutuu surffaamaan milloin missäkin. Ehkä väliin jotain kaunoa, ja sitten taas asiaa.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Hippi - la 02.05.2015, 16:01:04
Somen voima tosielämässä näyttäytyi positiivisella tavalla juuri. Vappuaaton vastaisena yönä varastettu prätkä löytyi somen avulla, kun ilmoitusta jaettiin FB:ssä kaveripiirissä eteenpäin. Yksi jako tavoitti henkilön, joka prätkän oli havainnut ja omistaja sai tänään ilmoituksen löytymsestä. Nopea talteen saaminen edesauttoi myös sitä, että pyörä oli vielä hyvässä kunnossa ja vain lukot olivat rikki.

Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Rimpeläinen - su 31.05.2015, 15:52:42

Arjessa käydään läpi asioita joskus vähän kuin aidolla keskustelufoorumilla. Kuitenkin usein harvakseen ja tehottoman paneutumattomasti.

Jotkut halveksivat nettiä, mutta silti tekevät arjessa samaa kuin mitä esim tällä foorumilla. Ja tosiaan vailla kunnon tehoa.

Kun täällä lätisee asiaa, voisi muussa reaalissa olla jo vapaammin toisin.

Vai miten?
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Näkki - su 31.05.2015, 17:03:43


Kun täällä lätisee.....

Vai miten?

Paljon myös keskustellaan asioista joista vapaa-ajalla puhutaan. Tämä tekee asioista mielenkiintoisia ja arjen tehtäväksi jää näennäinen kohtaaminen.

Sopiva balanssi tarvitaan jotta ketjureaktio kyetään pitämään hallinnassa. Eilisen päivän demantiikkaa ei kannata jaksottaa pyrkimyksenä hallita hetkeä.

Todellisuus on ajatusvirtaa jota ei kannata padota. Kaksi plus yksi on neljä jos niin haluaa.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Rimpeläinen - to 23.07.2015, 21:31:04

Näkemysten, ajatusten ja muun elämän tulisi kulkea jonkin verran käsi kädessä. Vaikea sanoa, mitkä tekijät vaikuttavat tarkemmin siihen, miten erillään keskustelu ja muu "oikeampi" elämä tulisi milloinkin pitää.

Käytännössä kirjoitellut viime aikoina ajoittain tietynlaisia asioita myös Faceen, sillä sen takaa löytyy enemmän se ryhmä, joka on yhteydessä jonkin verran enemmän myös reaalielämääni.

Miksausmahdollisuus olisi parasta. Vapaus liidellä somen puolella ja jurnuttaa irl, sekä siis se, että syntyisi jotain jatkumoa, kun kokee tarvetta.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Rimpeläinen - ma 04.04.2016, 20:51:55

Jos haluaa esittää Somessa yhtään vakavammaksi koettua asiaa, niin kyllä se tulee tehtyä ei-anonyymipaikoissa. Tarkoittaa tällä hetkellä Facebookkia ja Usaria.

Voihan anonyymifoorumeilla kehitellä ajatuksia. Melko vapaata on. Ihan kiva, tosin jos on mukana enemmän oikeasti, niin on tämä anonyymipaikka hiukan outo tapa huudella tuuleen.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: socrates - ma 04.04.2016, 20:56:47

Jos haluaa esittää Somessa yhtään vakavammaksi koettua asiaa, niin kyllä se tulee tehtyä ei-anonyymipaikoissa. Tarkoittaa tällä hetkellä Facebookkia ja Usaria.

Voihan anonyymifoorumeilla kehitellä ajatuksia. Melko vapaata on. Ihan kiva, tosin jos on mukana enemmän oikeasti, niin on tämä anonyymipaikka hiukan outo tapa huudella tuuleen.

Aika vähän olet saanut kommentteja kirjoituksiisi ainakaan usarissa.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Rimpeläinen - ma 04.04.2016, 21:01:06

Totta, tosin ajatuksellisuutta sitäkin enemmän. Hassua, että on tasavertaisempi keskustelijana oikeissa ympäristöissä, joihin liitetään suurempaa elitismiä, tai varteenotettavuutta. Täällä ei oikein koe tasavertaisuutta sanoipa mitä tahansa. Tarkoitan, että näkyvin osa minua kommentoivista viestii tyyliin, mistä jää aivan toinen fiilis itselle kirjoittajana ja osallistujana. Miksihän näin.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Rimpeläinen - ma 04.04.2016, 21:03:22

Mitä Usariin tulee, niin kun ehdin paremmin sinne osallistua, niin en niinkään osallistu omien blogi-kirjoitusten kautta, vaan etupäässä muita kommentoiden. Blogikirjoitukseni harvoin herättävät suurempaa keskustelua.

Osallistumisalustana nimellisyys näyttäisi olevan keskustelua jonkin verran parantavaa. Liekkö pakko olla vähän vastuullisempi, ettei mene maine. Voi käydä olo vähän ahtaaksi, oikeammin.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Tuco - ma 04.04.2016, 21:04:15
Jos reaalissa on repäisevää tekemistä ja silti roikkuu somessa , voi tapaa kritisoida.

Täällä päässä on käymässä jotenkin noin. Ajatukset on kokonaan irl-puolella ja lyhyenkin viestin punnertaminen foorumille alkaa tuottaa tuskaa.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Rimpeläinen - ma 04.04.2016, 21:07:33

Samat fiilikset Bruton kanssa. Tosin kaipaan sitä, että voi ajatuksissa surffailla. Se on tuttua ja sillä lienee jokin tarkoitus. Ei elämä voi olla yhtä menoa. Siinä on liikaa sumua ja sumuisuutta, jos ei ehdi riittävästi kelailla kokemaansa. Eikä kelailu onnistu miten vain, koska harvempi jaksaa esim minun jorinoita kuunnella suoraan. Täällä voi leikkiä, että edes joku lukee, jotenkin.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: socrates - ma 04.04.2016, 21:09:51
Onhan täällä sentään muutamia ihan hyviä asiaketjuja meneillään. Toki niihin toivoisi enemmän viestejä.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Hippi - ma 04.04.2016, 21:12:31
 
Juha, väitänpä edelleen, vaikka sinusta se tuntuukin turhalta jankutukselta, että voisit saada enemmän kommentteja kirjoituksiisi, jos ilmaisusi olisi selkeämpää. Olen joitain noita mainostamiasi juttuja yrittänyt lukea, mutta punainen lanka hukkaantuu niin nopeasti, että tuskastun ja jätän kesken. Luultavasti en ole ainoa.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Rimpeläinen - ma 04.04.2016, 21:15:31
Onhan täällä sentään muutamia ihan hyviä asiaketjuja meneillään. Toki niihin toivoisi enemmän viestejä.


On tää kiva työmaa, jos vain olisi aikaa uppoutua ajatus-surffailuun. Ei Usarissa viitti mitä sattu viritellä. Eikä ehkä Facessakaan syytä kuormitella ihmisiä kaikella keskeneräisellä. Tämä on kuitenkin mesta, joka on juuri kirjoitusomistautumista varten. Kiva, että on tällainen.

Mitä tasoon tulee, niin kyllä se nousee kun kirjoitellaan jotain asiaa. Painopiste kumuloituu, olipa suunta kielteinen tai jossain määrin jotenkin laadukkaampi.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: socrates - ma 04.04.2016, 21:17:37
Komppaan Hippiä, Juha vain menettää lopunkin kykynsä vuorovaikutuksellisuuteen ja ymmärrettävyyteen, jos lähinnä bloggaa usarissa ja tuskin facessakaan nuo jutut hirveästi herättävät keskustelua.

Ei kannata elää siinä harhassa, että välttelemällä foorumeilla tulevaa negatiivista palautetta, kehittyisi kirjoittajana.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Rimpeläinen - ma 04.04.2016, 21:17:59
Olen joitain noita mainostamiasi juttuja yrittänyt lukea, mutta punainen lanka hukkaantuu niin nopeasti, että tuskastun ja jätän kesken. Luultavasti en ole ainoa.


Ei siinä mitään outoa ole. Osa viesteistäni ja keskustelusta esim täällä on ihan tarttumiskelpoista monelle.

Uudet viritelmäni ovat mitä ovat. On niillä arvoa, vaikkei keskusteluun osaisi laittaa itseään. Rajoilla menen itsekkin niiden suhteen, koska uutta haluan koluta. Aikanaan rantautuvat ymmärrettävässä muodossa jossain keskustelun käänteessä. Eiköhän se ole riittävän arvokasta.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Rimpeläinen - ma 04.04.2016, 21:19:30

Tässä viimeisin Face-juttuni. On tältä päivältä.


Lainaus
Hyväntuuliset veronkiertäjät

Yllättävää, miten hyväntuulisia oli ainakin pari veroparatiisehin liittyvää ihmistä. Islannin pääministeri oli yhtä hyväntuulisuutta. Samoin Panamalainen markkinointipäällikkö. Ei paljon häntää koipien välissä, vaan selkeää itsevarmuutta. Sitä on näköjään oikeasti menestyneillä muita enemmän.

Ei ulkokuoresta heti uskoisi liittää kielteisyyttä tällaisiin. Mieleen tulisi joku lymyilevämpi tapaus, joka kokisi ahdistusta, eikä osaisi sitä paljoa peitellä.

Volvo Markkanen kertoi rikoshistoriastaan dokkarissa. Sanoi, että kun on tehnyt suunnitelman operaatiolle, niin sitä on pakko sitoutua eikä alkaa epäillä liiaksi. On mentävä eteenpäin. Jotain tällaista.


Onko liian vaikea? 1 tykkäys.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Rimpeläinen - ma 04.04.2016, 21:23:06

Usarissa on kivaa se, että joskus kokee tulleensa ymmärretyksi vähän kuin puolesta sanasta. Ei tarvitse vääntää rautalankaa, että voi tulla ymmärretyksi. Täällä pitää olla monesti rautalankaa, että edes joku viitsii yrittää mitään. Mitäs sitä väkipakolla mitään. Jos ei kiinnosta asiat, on ei kiinnostusta voi kaataa noin vain.

Toki joka paikkaan liittyy jokunen, joka keskittyy epäoleennaiseen, ja haluaa jutella ohi.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Hippi - ma 04.04.2016, 21:30:06

Tässä viimeisin Face-juttuni. On tältä päivältä.


Lainaus
Hyväntuuliset veronkiertäjät

Yllättävää, miten hyväntuulisia oli ainakin pari veroparatiisehin liittyvää ihmistä. Islannin pääministeri oli yhtä hyväntuulisuutta. Samoin Panamalainen markkinointipäällikkö. Ei paljon häntää koipien välissä, vaan selkeää itsevarmuutta. Sitä on näköjään oikeasti menestyneillä muita enemmän.

Ei ulkokuoresta heti uskoisi liittää kielteisyyttä tällaisiin. Mieleen tulisi joku lymyilevämpi tapaus, joka kokisi ahdistusta, eikä osaisi sitä paljoa peitellä.

Volvo Markkanen kertoi rikoshistoriastaan dokkarissa. Sanoi, että kun on tehnyt suunnitelman operaatiolle, niin sitä on pakko sitoutua eikä alkaa epäillä liiaksi. On mentävä eteenpäin. Jotain tällaista.


Onko liian vaikea? 1 tykkäys.

Minusta se Islannin pääministeri ei ollut mitenkään hyväntuulinen marssiessaan kettuuntuneena pois haastattelusta.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Rimpeläinen - ma 04.04.2016, 21:30:41
Ei kannata elää siinä harhassa, että välttelemällä foorumeilla tulevaa negatiivista palautetta, kehittyisi kirjoittajana.


Tämä on totta. Joskus on hyvä ottaa vaihtia oman hiljaisuuden kautta. Kun on vapaa muiden asenteiden ennakoinneista, niin sitä osaa startata toisella tapaa, ja siirtyä helpommin tällaiselle Areenalle.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Hippi - ma 04.04.2016, 21:34:33

Usarissa on kivaa se, että joskus kokee tulleensa ymmärretyksi vähän kuin puolesta sanasta. Ei tarvitse vääntää rautalankaa, että voi tulla ymmärretyksi. Täällä pitää olla monesti rautalankaa, että edes joku viitsii yrittää mitään. Mitäs sitä väkipakolla mitään. Jos ei kiinnosta asiat, on ei kiinnostusta voi kaataa noin vain.

Toki joka paikkaan liittyy jokunen, joka keskittyy epäoleennaiseen, ja haluaa jutella ohi.

Niin, voisinhan minäkin vastata viestiisi noukkimalla muutaman epäoleellisen sanan viestistäsi ja kirjoittamalla jonkinlaisen mielipiteen niiden ympärille. Saisit varmaan kokemuksen, että sinun on ymmärretty siitäkin huolimatta, että en tajuaisi viestisi sanomaa.

Miksikö poimisin epäoleellisisia sanoja? Siksi, että niin sinäkin teet vastatessasi minun viestehini. Ilmeisesti se oleellinen piileksii eri kohdissa viestiä.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Rimpeläinen - ma 04.04.2016, 21:40:18
Minusta se Islannin pääministeri ei ollut mitenkään hyväntuulinen marssiessaan kettuuntuneena pois haastattelusta.


Aika lupsakasti meni sekin ääri-tilanne. Se vaikutelma jäi.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: socrates - ma 04.04.2016, 21:42:49
Kun töissä joutuu höpöttämään älytöntä small talkista, tämänkin foorumin jutut tuntuvat todellisilta helmiltä.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Rimpeläinen - ma 04.04.2016, 21:43:00
Niin, voisinhan minäkin vastata viestiisi noukkimalla muutaman epäoleellisen sanan viestistäsi ja kirjoittamalla jonkinlaisen mielipiteen niiden ympärille. Saisit varmaan kokemuksen, että sinun on ymmärretty siitäkin huolimatta, että en tajuaisi viestisi sanomaa.


Kun jokin jatkaa oman tarinan juonta, niin siinä on kyllä oleellisuudet suurinpiirtein ymmärretty. Ja jos joskus vähän omintakeisesti, niin ei paha.

Sinänsä kiva ymmärtää kokonaisuuksia. Henkilöt merkkaavat hitokseen, siis itse kirjoittaja. Hyvä yrittää hahmottaa päätekijää, eikä pelkästään niitä haparointeja, joita kukin esitelmöi.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Hippi - ma 04.04.2016, 21:44:11
Minusta se Islannin pääministeri ei ollut mitenkään hyväntuulinen marssiessaan kettuuntuneena pois haastattelusta.


Aika lupsakasti meni sekin ääri-tilanne. Se vaikutelma jäi.

No ei kait hän siinä olisi voinut alkaa riehumaan kaiken kansan nähden? Minä aistin siinä kyllä hyvin kireän tunnelmaan jo ennen ulosmarssia.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: socrates - ma 04.04.2016, 21:45:24
Mistä silloin ennen keskusteltiin, kun mamu/rasismi/islam- teemat eivät vielä täyttäneet ja tärvänneet foorumeita? Muistaako joku?
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Hippi - ma 04.04.2016, 21:47:31
Venäjästä? Siitä oli Näkkärillä jossain vaiheessa niin monta ketjua, että Amie pisti niitä lukkoon ja kielsi avaamasta uusia.

Ilmastonmuutos ja kasvihuoneilmiö vs. päivän säätila

GMO
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Rimpeläinen - ma 04.04.2016, 21:52:28
No ei kait hän siinä olisi voinut alkaa riehumaan kaiken kansan nähden? Minä aistin siinä kyllä hyvin kireän tunnelmaan jo ennen ulosmarssia.


Huippusuoritus. Ei käy tavan tallukalta. Eikä etenkään se, mitä Panaman markkinointipäällikkö teki.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Hippi - ma 04.04.2016, 22:12:57
No ei kait hän siinä olisi voinut alkaa riehumaan kaiken kansan nähden? Minä aistin siinä kyllä hyvin kireän tunnelmaan jo ennen ulosmarssia.


Huippusuoritus. Ei käy tavan tallukalta. Eikä etenkään se, mitä Panaman markkinointipäällikkö teki.

Maikkarin uutisissa pätkää näytettiin hiukan pidemmästi ja siinä oli selvästi nähtävissä, miten hermostunut äijä oli. Se, että tuollaisessa tilanteessa, jossa joku puristaa palleista (kuv.ilm.), henkilö hymyilee, ei mitenkään tarkoita leppoisaa fiilistä.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Rimpeläinen - ma 04.04.2016, 22:15:13
Se, että tuollaisessa tilanteessa, jossa joku puristaa palleista (kuv.ilm.), henkilö hymyilee, ei mitenkään tarkoita leppoisaa fiilistä.


Tiukka tilanne. Huippusuoritus.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Hippi - ma 04.04.2016, 23:39:11
Kävin vielä noukkimassa Socrateelle jonkusen aiheen, jotka olivat kuumina reilu vuosi sitten. Olisiko noissa joku uudelleen lämmitettävissä?

Feminismi - sukupuolten tasa-arvoa vai sovinismin vastakohta?
Tietoisuus siellä, missä sitä ei ole totunnaisesti ajateltu olevan
Mistä huuhaa sikiää?
Talvisodan vaihtoehdot
Vapaan tahdon yleinen kompostiketju
Konstruktivistinen oppimisteoria vastaan behaviorismi
Apollo -kuukuvien analysointia
Argumentti järjestä
Tietoisuus ilman aivotoimintaa

Islamin ihmeellinen maailma
Kirkosta eroaminen vain kiihtyy
Kristillisin kristinusko?
Raamatun sanoma
Kreationismi on jo täällä!
Kirkon imperiumin iltarusko
Onko Jumala enempi kyttä kuin poliisi?
Keskustelua Suvivirrestä
Onko hyvä, jos jumalaa ei ole

Päivän politiikkaa
Sic transit gloria mundi
Maahanmuuttokriittisyys ja rasismi
Ruokavalio parantaa?
Valtiokirkko yksityistettävä
Tulisiko kannabis laillistaa Suomessa?
Perussuomalaiset hallitusvastuuseen?
Mihin arabimaailma ja Lähi-Itä on matkalla - jos on?
Ukrainassa vallankumous?
Nato-ovesta, vol. 2
Pakollinen ruotsi

Sininset ihmiset
Viinan ihannointi takapuolesta!
Oikeus seksiin
Keskittymiskyky.
Kokemusten muisteleminen
Yksinäisyys
Kahviloiden käyttäytyssäännöt?
Sopiva sisälämpötila.
Vanhempien oikeus itsesääliin lasten edessä
Päiväkirjan kirjoittaminen
Valehtelemisen vaikutukset elämälle
Henkilökohtaisista asioistaan puhuminen netissä
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Tuco - ti 05.04.2016, 21:02:39
Mistä silloin ennen keskusteltiin, kun mamu/rasismi/islam- teemat eivät vielä täyttäneet ja tärvänneet foorumeita? Muistaako joku?

Maksalaatikko, tsunami, USA, kristinusko, demarit, oluet, lintulauta, juhlapyhät (esim. Xante kertoi viettäneensä iloisen joulun kuoharipullon kanssa itsekseen tanssien), meta, pukeutuminen, filosofia...

Kerran yritimme houkutella Markus Kajoa keskustelemaan foorumille jonkilaisen viestin hän laittoikin, minkä jälkeen vetäytyi kohteliaasti sivummalle. Tämä taisi olla Outomaan alkuvaiheessa?

Jaskalta löytyy varmasti tarkat muistiinpanot.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: socrates - ti 05.04.2016, 21:14:07
Mistä silloin ennen keskusteltiin, kun mamu/rasismi/islam- teemat eivät vielä täyttäneet ja tärvänneet foorumeita? Muistaako joku?

Maksalaatikko, tsunami, USA, kristinusko, demarit, oluet, lintulauta, juhlapyhät (esim. Xante kertoi viettäneensä iloisen joulun kuoharipullon kanssa itsekseen tanssien), meta, pukeutuminen, filosofia...

Noihan on Xantipan tanssimista lukuunottamatta hyviä keskustelun aiheita mamuihin verrattuna.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Tuco - ti 05.04.2016, 21:25:33
Mistä silloin ennen keskusteltiin, kun mamu/rasismi/islam- teemat eivät vielä täyttäneet ja tärvänneet foorumeita? Muistaako joku?

Maksalaatikko, tsunami, USA, kristinusko, demarit, oluet, lintulauta, juhlapyhät (esim. Xante kertoi viettäneensä iloisen joulun kuoharipullon kanssa itsekseen tanssien), meta, pukeutuminen, filosofia...

Noihan on Xantipan tanssimista lukuunottamatta hyviä keskustelun aiheita mamuihin verrattuna.

Xanten joululärvit oli hauskinta mitä minä muistan.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Xantippa - ti 05.04.2016, 23:41:58
Mistä silloin ennen keskusteltiin, kun mamu/rasismi/islam- teemat eivät vielä täyttäneet ja tärvänneet foorumeita? Muistaako joku?

Maksalaatikko, tsunami, USA, kristinusko, demarit, oluet, lintulauta, juhlapyhät (esim. Xante kertoi viettäneensä iloisen joulun kuoharipullon kanssa itsekseen tanssien), meta, pukeutuminen, filosofia...

Noihan on Xantipan tanssimista lukuunottamatta hyviä keskustelun aiheita mamuihin verrattuna.

Xanten joululärvit oli hauskinta mitä minä muistan.

Nyt on pakko pyytää muistin virkistystä. Jos todella olisi ollut mahdollista tuollainen, haluaisin sen muistaa. Valitettavasti jouluun juurikin itselleni riittää sen verran velvollisuutta, että onko oikeasti totta, että olen muka voinut viettää joulun ITSEKSENI kuoharipullon kanssa tanssien?

T: Xante

Muoksis: maksalaatikosta toki en ole mieltäni muuttanut, enkä muuta!

Muoksis 2. Mutta eikö sentään ihan parhautta ollut pakarahousupöksyt vai mikä se ketju oli, kun nimimerkki, jota en enää muista, kertoi närkästyneenä neidosta, joka tvistasi käytävillä johtajille pakarapöksyissä itseään esitellen? Samaa nimimerkkiä närkästytti, kun jokaisessa kerrostaloasunnossa on naisille varattu osio, eli tiskikone, mutta ei miehille mitään vastaavaa askartelupaikkaa.

Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Tuco - ke 06.04.2016, 08:05:55


Nyt on pakko pyytää muistin virkistystä. Jos todella olisi ollut mahdollista tuollainen, haluaisin sen muistaa. Valitettavasti jouluun juurikin itselleni riittää sen verran velvollisuutta, että onko oikeasti totta, että olen muka voinut viettää joulun ITSEKSENI kuoharipullon kanssa tanssien?

T: Xante

Se oli Näkökulman ensimmäisiä joulunaikoja, eka tai toka. Saattoi ajoittua myös uuteenvuoteen. Liitin muistikuvani jouluun, koska tanssi päättyi toteamukseen, joka meni jotenkin näin "Kuusi kaatui mutta Xante vain horjui". Muistan viestin siksi, että kuuluit muutamiin piristäviin poikkeuksiin filosofiasta ja uskonnosta jurnuttavien vakavikkojen keskellä. Olet osasyyllinen, että yleensäkin rekisteröidyin Näkökulmalle.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Hippi - ke 06.04.2016, 08:29:22
Nyt en voinut vastustaa kiusausta käydä penkomassa omia arkistojani. Olen ottanut omia erittäin ansiokkaita viestejäni talteen siltä –2008 Näkkäriltä. Tuo Xanten muistama ketju tosiaankin oli nimeltään: Pornahtava pukeutuminen ja pakarahousut


Todisteaineistoa ketjun aloittajasta ei löytynyt, mutta epäilen sen olleen nimimerkki Logos, joka ketjun myöhemmissäkin vaiheissa näytti esiintyvät hyvin aktiivisena. Viesteistä jäi tunne, että Logos oli joutunut maailmaan, jossa on menossa valtavat orgiat, mutta häntä ei kukaan ollut muistanut kutsua mukaan. Seksiä ja pornoa näkyi kaikkialla.

Tässä nyt joitain lainauksia tuosta ketjusta. Valitettavasti itse olen ollut aina nöyrä ”hyvien lainauskäytäntöjen noudattaja”, joten  nämä ovat tosiaan vain pieniä leikkeitä viesteistä. Joihinkin olen jättänyt oman kommenttini perään. Arkistosta kopioidut alla on kursivoituna ja niihin olen vain lisännyt maininnan omasta kommentistani, sillä se ei olisi muuten erottunut.


Kukahan tämä ”Vanha Jästipää” olikaan? :)
Lainaus käyttäjältä: Vanha Jästipää - 24.09.07. klo 00:07:56
Täällä Suomessa on kuitenkin usein kylmää, mutta sisätiloissahan tarkenee kyllä jo ihan nakunakin.

Tämäkään ei ole oma keksintöni, vaan televisiosta bongattu. Jossain päin maailmaa on jo ihan oikeastikin ihmisiä, jotka eivät käytä vaatteita kotonaan, eivätkä työpaikallaankaan. Ei se nyt niin mahdoton ajatus siis ole ja hyvin tuntuivat nakuina viihtyvän. Vähän totuttelemistahan se vaan vaatii.Lainaus käyttäjältä: Anything goes - 29.09.07. klo 12:55:31
          Lainaus käyttäjältä: Logos - 19.09.07. klo 11:03:57
            Jos miehet pukeutuisivat vastaavasti esim. leikkaamalla pikkuhousuihinsa aukot esiinpullistuvia paljaita pakaroita varten

Tämäkin asia on jo toteutunut!
(Jos juttu on jo poistettu serveriltä, pelkkä kuva löytynee täältä.)socratesta aihe jännitti niin, että lainaukset menivät sekaisin ja siitä piti kertoa erikseen. Harmi, että sitä varsinaista viestiä, joka näppejä poltteli, ei ollut.
Lainaus käyttäjältä: socrates - 21.09.07. klo 18:13:39
Meni omakin teksti näköjään lainaukseksi, äh!Ja kukahan tämä sitten mahtoikaan olla?
Lainaus käyttäjältä: Al-Qalam - 21.09.07. klo 14:25:57
Naiset pukeutuvat ja koristautuvat vahvistaakseen sukupuolisia signaalejaan.Tämäkin hulvaton viesti on kirjoitettu varmasti aivan vakavalla mielellä, sillä en ainakaan minä muista Logosia mitenkään suurena humoristina.
Lainaus käyttäjältä: Logos - 21.09.07. klo 12:07:10
Ps: En mene kirjakauppaan pakarat paljaina. Minustakin se olisi naurettavaa, vaikka siellä tiskin takana saattaakin olla tissit lähespaljaana keikkuva myyjätär.

Hippi kommentoi Logosille:
Tuosta tuli elävästi mieleen Mikko Alatalon muinainen laulu, jossa hän pohti, onko TV-kuuluttajilla ollenkaan housuja. Kaikkialla on niin paljon seksiä, että tuntuu kuin maailmassa olisi menossa valtavat orgiat, mutta kukaan ei ollut kutsunut häntä mukaan.Logos tässä nyt perää tiukkana tasa-arvon kannattajana tasa-arvoa myös paljaaseen pintaan.
Lainaus käyttäjältä: Logos - 30.09.07. klo 10:52:26
....nips ...  vaan sallitaanko miesten ylipäätään yhteiksunas käytännössä paljastaa nimen omaan intiimejä rumiinosiaan vastaavalla neliösenttilajuudella kuin naisten.

Hippi kommentoi Logosille:
Jos nyt tuolle neliösenttilinjalle lähdetään, niin miten tässä saadaan ikinä tasa-arvoiseksi 45 kiloinen hentoinen henkilö ja 200 kiloinen valaan kokoinen järkäle?Tämä viesti olisi ollut hauska nähdä kokonaisuudessaan, vai oliko se esimerkki kokonaisuudessaan vian tuo sulkeissa oleva teksti. Onkohan tässä ”naapuri” käyttänyt vanhaa kunnon juomalasitekniikkaa vai onko riittänyt pelkkä korva seinässä?
Lainaus käyttäjältä: Logos - 04.10.07. klo 11:21:08
Esimerkissä on naapurin todistuaineisto koskien naisen alastomutta, vapaaehtoista sänkyyn menemistä ja naisen kutsu ja pyyntö yhdynnästä. Tämän kaiken naapuri oli voinut päätellä seinän läpi kuulemstaan kovaäänisestä keskustelusta. (Odota kulta, että saan nimettömät ensin pois! no nyt,tule tule vällyyn oma urokseni,oma söpöliinisi on jo ihan eevan asussa kihihikhi, naithan minua annatahan omalle söpöliinillesi  ihanaa jortikkaasi annathan... ) 

Hippi kommentoi Logosille:
Yleiseen elämänkokemukseen vedoten väittäisin, että tuollainen kovaääninen keskustelu on näytelmää, jota on esitetty vain kyttäävän naapurin härnäämiseksi eikä sitä ole tarkoitettu ollenkaan vakavasti otettavaksi muhintatarjoukseksi.Mutta kaiken kaikkiaan kyllä noina vuosina foorumilla oli ihan oikeasti hauskaa. Yhtenä tekijänä varmaankin se, että erilaisia poikkeuksellisia Persoonia (isolla peellä) oli enemmän. Vähitellen nämä ”kummajaiset” ovat kadonneet. Muistan hyvinkin munkki-1:n, joka oli kovasti sitä mieltä, että vähemmällä siunattua kansanosaa oli opetettava ja hän perusti matematiikkaketjun, jotta voisi opettaa naisiakin laskemaan. Tämä nimimerkki ei ymmärtänyt lainkaan väitteitä, että naisillakin saattoi olla jonkinlainen ymmärrys loogisesta ajattelusta tai lukujen käyttäytymisestä. En ole mikään femakko, mutta nuo väitteet saivat minut todella kuumenemaan. Ei edes Juha ole pystynyt sitä tehoa ylittämään :D

Mutta tällaisia muisteloita tällä kertaa.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Rimpeläinen - pe 10.06.2016, 15:41:16
Vielä senkin jälkeen kun on todettu ja Juha on tavallaan myöntänyt asperger-syndrooman, sinä jatkat hänen haukkumistaan ja syyttelyään.


Voi olla, että netissä kokonaisuuksien hahmotus on erittäin vaikeaa. Etenkin jos ihmiset näyttävät vain tietyn puolen itsestään. Siis joko tahtoen, tai sen takia, ettei tämä tuo infoa samalla tapaa monipuolisesti kuin reaali.

Kun otetaan huomioon monen kompensaatiopuoli reaalista, niin joidenkin kohdalla kuva voi olla tosi outo reaaliin nähden. Joten irti todellisuudesta voi olla hän, joka lähtee näiden pohjalta suurimittaisiin tulkintoihin.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Taha Islam - pe 10.06.2016, 16:00:46
Joten irti todellisuudesta voi olla hän, joka lähtee näiden pohjalta suurimittaisiin tulkintoihin.

Lähdet sanomisteni pohjalta suurimittaisiin tulkintoihin. Minä olen pitkään ajatellut, että sinulla on jokin oikea sairaus, mutta vasta muutama päivä sitten hoksasin, että mikä. Laika muuten valehtelee kun sanoo, että häneltä se meni ohi ja varmemmaksi vakuudeksi valehtelustaan kertoo, että "on muuten sanottava". Toki sekin on luonnehäiriön merkki, että luulee muiden uskovan valheet.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Rimpeläinen - pe 10.06.2016, 16:18:50
Lähdet sanomisteni pohjalta suurimittaisiin tulkintoihin.


Taitaa olla osin totta. En ole tässä kuitenkaan ihan totalisti kuten Laika. Paljon olen kertonut lieventävää, ja myös kokonaan muuta.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Rimpeläinen - pe 10.06.2016, 16:22:11
Toki sekin on luonnehäiriön merkki, että luulee muiden uskovan valheet.

Ei ole. Tai tuskinpa.

Laika on ihan tavallinen ihminen, joka ei näe puutteellista puoltaan. Vika nähdään muissa.

Sitä en tiedä, mistä taipumuksen vahvuus tulee.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Taha Islam - pe 10.06.2016, 17:07:04
Toki sekin on luonnehäiriön merkki, että luulee muiden uskovan valheet.

Ei ole. Tai tuskinpa.

On. Psykopaatti uskottelee itselleen olevansa yliveroinen manipulaattori ja että ihmiset eivät huomaa hänen oveluuttaan. Hän toimii ihan eri pelikentällä ja itse asiassa sekin, että kuvittelee olevansa jossain pelissä, on myös luonnehäiriö.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Rimpeläinen - pe 06.01.2017, 08:29:48

Tälläinen nettifoorumi voisi olla supertehokas paneutumisalusta, jos liittymää vielä parantaisi. Tämä voisi tulla mahdolliseksi ehkä vain silloin, jos käsittelijöitä tuntisi myös reaalin kautta. Reaali ja kokemus olisi pohjana, jolloin ei mentäisi johdannnaisissa, vaan tulisi ilmaisutuksi asioita todellisuudesta käsin, jos nyt karrikoi. Todellisuusetäisyys on tärkeä asia, ja toisaalta virtuaalipuoli voisi toteutua myös, sillä kaikkiin ei voi olla IRL-yhteydessä, koska osa ei asua edes Suomessa.

Kokemusten ilmaisu ja käsittely on mielestäni yhtä tärkeää kuin ilmeet ja tunteet, jotka ovat osana kaikkea toimintaan, ja selkeyttävät itseä ja muita. Joskus kokemus voi laittaa teoretisoimaan, unelmoimaan, mielikuvitusseikkailemaan, ja saa aikaan virtualisointia, joka oikeasti ei ole siihen kavennettavissa, vaan on sitä ihmisyyden vahvuutta parhaimmillaan.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Rimpeläinen - ke 11.01.2017, 19:04:23

Bullshit vs ...

Netissä on tapana kirjoitella yleisistä kuvioista. Politiikkasta, yhteiskunnan odotuksiin liittyviä, ihmisistä, ... Harrastusfoorumeilla voi varmaan yrittä jotain omaan elämään lähemmin liittyvää, mutta ehkä osin kavennetusti, eikä ainakaan muihin harrastuksiin paljolti keskittyen. Sama, jos tekee jotain tiettyä harrastusta oikeasti reaalissa, pelkän jutustelun ja kokemusten vaihtamisten sijaan.

Aika paljon nettiosallistuminen on kaukaista, jos ajattelee omakohtaisia tärkeyksiä. Tärkeydet menevät monessa, ja niihin osallistuminen voi olla pirstaleista. Kaventuminen onkin hyvä, mutta myös se, että voi osallistua kokonaisemmin, eikä ole niin eristyksissä kaiken tekemisen kanssa jatkuvasti.

Jos jostain en tykkää netissä, niin se on diibadaaba. Sen tulisi sitten olla tärkeää, ja varteenotettavuutta haetaan kilpaillen tyhjänpäiväisellä, kun omassa lähielämässäkin voisi tapahtua kaikenlaista.

Perustelen lähiasioiden jakamista sillä, että silloin on tosiaan helppoa lähteä itsekkin mukaan kaikenlaiseen uuteen, josta voisi innostua, ja josta voisi tulla voimavara.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Rimpeläinen - ke 11.01.2017, 19:32:52

Sopivasta reaalipainotuksesta puheenollen ...

Tuli mieleen, että liika virtuaalisuus anonyymisyyksineen ja kaukaisuuksineen voi olla viimein näiden mestojen loppu. Kun vaikka politiikka, siis päätöksenteko viedään ideologioiden tasolle, ja suurten tahojejn väännettäväksi, on sovittautumiset hyvin hankalia, koska pelissä on paljon erilaisia karkeistuksia, joiden kanssa eteneminen on hankalaa, ja helposti umpikujautuvaa, tai paikallaanpolkevaa nysväystä. Sanallisemman tason painotus vaikuttaa samalla tapaa foorumeihin, ja yksilötasolla myös, jos ei tee asioita ns käsin, eli ole mukana siinä tuntumassa, jossa mennään paljon vaiston ohjaamana, ja sujuvuus jotenkin löytyen.

Harmi että vaikuttaa aina muodinmukaiselta nämä lähestymistavat. Kun some alkaa näkyä kielteisesti (joiltain osin), ja älyllisempi, mielikuvituksellisempi, ... elämä, siis epäkonkretia, niin sitten tulisi taas kohta alkaa painottaa jotain ajatuksellisuutta ja irtiottoa. Miksei voisi olla tolkuissaan enemmän kaiken aikaa, eikä olla virran vietävänä, mistään mitään tajuamatta?

No. Trendejä on monenlaisena. Kai niissä jotain arvokasta toteutuu. Kuten vaikka anonyymisyydessä, poltiikkapainotuksessa, "vaikutusteollisuudessa", ...
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Rimpeläinen - ti 07.02.2017, 20:04:38

Joskus neuvotaan, ettei kannattaisi omia vaikeita asioita käsitellä avoimesti. Siitä voi olla haittaa. Ehkä on, mutta harvemmin kuullut, että siitä voi olla myös hyötyä itselle.

Jos asiat on laajasti esitetty, niin vastaanottoa löytyy helpommin erilaisilta tahoilta. Jos on vaikka koulukiusattu, ja menee siihen vakiokouluun, tai vaikka muuttaisi uuteen kouluun, niin tuskin auttaa, sillä suhdetta alkaa muodostua helposti niin, että ollaan ennenpitkää samassa.

Välittömyydessä on muutenkin se puoli, että vaikka siellä olisi erilaista vastaanottamista, niin päällimmäiseksi tulee suodatettua se merkityksellisin, joka siis tietysti liittyy vanhoihin asetelmiin, jotka sitä myöten jumiutuvat helposti vähänkin sinne viittaavasta, mikä on painavammin koettu.

Etäistäva mahdollisuus voi tuoda joskus tartuttavuutta siihen lähialueeseen, jota on tarve katsoa ja käsitellä kauempaa. Jo sanallistus sellaisenaan voi luoda otteen mahdollisuutta.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: socrates - ti 07.02.2017, 20:15:39
Arvostan niitä nimimerkkejä, jotka valottavat myös omaa elämäänsä kirjoituksissaan olettaen tietenkin, ettei kyse ole itsekehuista vaan realistisesta kuvauksesta.

Ihmiset nimimerkkien takana ovat viime kädessä lähes aina mielenkiintoisempia luin väännöt päivänpolttavista asioista. Molempia toki tarvitaan ja ne täydentävät ja selittävät toisiaan.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: urogallus - ti 07.02.2017, 20:19:39
Arvostan niitä nimimerkkejä, jotka valottavat myös omaa elämäänsä kirjoituksissaan olettaen tietenkin, ettei kyse ole itsekehuista vaan realistisesta kuvauksesta.

Ihmiset nimimerkkien takana ovat viime kädessä lähes aina mielenkiintoisempia luin väännöt päivänpolttavista asioista. Molempia toki tarvitaan ja ne täydentävät ja selittävät toisiaan.

No ei jatkumoisista sitten paljon arvostettavia löydykään. Eikä ole epäselvää ketkä ovat foorumin kuningas ja kuningatar noilla kriteereillä.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: hibiscus - ti 07.02.2017, 20:36:42
Arvostan niitä nimimerkkejä, jotka valottavat myös omaa elämäänsä kirjoituksissaan olettaen tietenkin, ettei kyse ole itsekehuista vaan realistisesta kuvauksesta.

Ihmiset nimimerkkien takana ovat viime kädessä lähes aina mielenkiintoisempia luin väännöt päivänpolttavista asioista. Molempia toki tarvitaan ja ne täydentävät ja selittävät toisiaan.

No ei jatkumoisista sitten paljon arvostettavia löydykään. Eikä ole epäselvää ketkä ovat foorumin kuningas ja kuningatar noilla kriteereillä.

Norma on ehdoton kuningatar. Hän jaksaa hölistä omista asioistaan, pettymyksistään ja menneisyydestään loputtomiin. Vaikka arvostankin Kopekia, niin minusta hänessä on potentiaalia kuninkaaksi.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Rimpeläinen - su 28.05.2017, 10:54:43

Itsekeskeisyysveivillä netti-narsismiin saakka

Ihmiset kerääntyvät jonkin verran nettiin sen takia, että oikeassa elämässä on enemmän vastatusten hiertävyyksien kanssa. Täällä voi olla vaikeaa, mutta kestäminen on toisaalta helpompaa, koska rasittavuuksia voi säätää, eli ottaa tarvittaessa etäisyyttä sekä myös läheisyyttä.

Netti voi olla siten helpompaa, ja kokonaisuutena asia voi käydä ennenpitkää ongelmalliseksi, koska helppoutta on, muttei kuitenkaan suurempaa kokonaisvaltaisuutta, jota ihminen jää kaipaamaan. Seuraus on, että täältä haetaan enemmän kuin mitä tämä voi antaa.

Keinot vaihtuvat tavoitteiden takia kyseenalaiseksi jossain vaiheessa. Alkuun lupausta ehkä paljonkin, jos pääsee sisälle. Lopputuloksena on kuitenkin kupla ja itsekeskeisyys, ja tämä saattaa näkyä narsismin kaltaisena kuten on epäilty näistä SOMEn vaikutuksista.

Ei vain pelkkä selfie-kuvien postaus, vaan elämää voi ilmetä täällä erilaisesti pitkälle vietynä, siis niin, että voi pyrkiä tyydyttämään tarpeitaan entistä monipuolisemmin tässä suojatummassa yhteydessä. Seurauksena tosiaan itsekeskeisyyttä. Itsekeskeistävä vaikutus voi olla selkeä, tosin sitä lisäävä puoli voi olla oma juttunsa kuvata täydellisemmin.


Politiittistä elämää, jne (luettelo!), voi myös vaivata sama irtiotto ja yritteliäisyys, joka houkuttelee, muttei oikeasti elätä ketään, jos yhtään enemmän painotusta.
Otsikko: Vs: IRL ja Some
Kirjoitti: Norma B - su 28.05.2017, 11:00:55
Eli hiekkalaatikko jossa tarhantäti ei kykene pakottamaan olemaan silloin kun toinen räkänokka alkaa hakata lapiolla päähän - voi häipyä. Ja koska ei ole tarvis sietää mitään eikä ketään, saa itsensä varjelluksi, ja joidenkin mielestä se on väärin, joidenkin oikein.

Itse en ole koskaan harrastanut nettipelaamista, joten se maailma ei ole minulle auki ja en ymmärtäisi siitä hevon sitä enkä tätä. Mutta joskus jossain livekeskusteluissa joidenkin ihmisten kanssa on käynyt ilmi että he eivät kirjoittele nettiin lainkaan, jolloin heidän silmissään minä sitten olen jossain jukujukumaailmassa josta he eivät tajua, ja pitävät aivan outona. On se jännää. Ajoittain sitä tietysti joutuu miettimään että pitääkö "netissä olevat ihmiset" mieltää jotenkin eri tavalla kuin ne jotka on tavannut livenä. Nyttemmin kun minulla on elämässäni ihmisiä jotka ovat sekä netissä että livessä tavattavissa edes harvakseltaan, sitä on vain entistä sekaisemmin sen kanssa että pitääkö nettiin suhtautua jotenkin "erityisellä tavalla".

Lähinnä ihmiset kai miettivät että jostain vain netistä tutusta voi paljastua todellisuudessa vaikka mitä, eli netissä oleviin ja netissä puhuviin ei luoteta. Mutta kyllähän livenäkin voi luritella mitä hyvänsä shaibaa, jos semmoinen huvittaa. En välttämättä lähtisi siitä että automaattisesti netissä kaikki fuulaavat ja livessä ovat ihmiset mukamas niin hemmetin rehtejä että. Semminkin kun nämä tyypit joille netti on ufo ovat kertoneet näiden hemmetin rehtien mm. repineen tukasta ja uhkailleen tussarilla.

Olkoon siis narsistista, ainakaan netissä ei niin vain joudu kuolemanvaaraan... Pointsi tässä netille.