Jatkumo.NET

Alueet => Tori => Aiheen aloitti: J - ke 27.01.2016, 14:56:56

Otsikko: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: J - ke 27.01.2016, 14:56:56
Tietyt tapahtumat saavat ihmiset kehittämään salaliittoja erilaisista aiheista. Salaliittoteoriat siis jossain määrin kiinnostavat ihmisiä, keräämällä sankoin joukoin kannattajia varsinkin erityyppisissä vaihtoehtomedioissa ympäri maailman. Monille tämä ilmiö tosin edustaa lähinnä pelkkää huuhaata, jolla on yksinomaan viihteellinen arvo. Osalle ihmisistä taas kaikenlainen teorisointi on keino etsiä vaihtoehtoista totuutta tylsään elämänmenoon.

Suuri osa ihmisistä suhtautuu kuitenkin salaliittoteorioihin varsin skeptisesti, sillä niiden taustalla olevien hämäräperäisyyksien epäillään olevan enemmänkin yleisen vallanhimon & rahan motiiveina. Salaliittiteoreetikot taas kehittelevät epäilystensä kautta jos jonkinlaisia teorioita, kumoten sinnikkäästi vallalla olevia käsityksiä. Mitkä tahot lopulta ovatkaan oikeassa, vai halutaanko vain yksinomaan levittää propagandaa ihmisten tietoisuuteen. Kuka omistaa lopullisen totuuden. Totuus voi kuitenkin olla jopa tarua ihmeellisempää?!

- Tässä siis aina ajankohtainen aihe käsiteltäväksi. Toivon mukaan tämä herättää keskustelua kirjoittajien keskuudessa niin puolesta kuin vastaankin. Yritän tietenkin itsekin parhaan kykyni mukaan viedä aihepiiriä eteenpäin, toki muiden palstalaisten suosiollisella avustuksella. Katsotaan sitten mihin se lopulta erilaisten kannanottojen & päätelmien kautta johtaa!

Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Taha Islam - ke 27.01.2016, 15:13:17
Salaliittoteoria on jotain, jonka tueksi ei ole todisteita. Esim. tarina 19 konekaapparista 11.9.2001 on salaliittoteoria. Salaliittoja on tietysti ollut vaikka miten paljon.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: socrates - ke 27.01.2016, 15:57:58
Salaliittofanit pääsivät nauttimaan täysillä muutama vuosi sitten, kun telkusta tuli sarja Salaliittoteoriat Jesse Venturan johdolla. Katselin muutaman jakson.

En ole hirveän innostunut salaliittoteorioista, koska niissä on yleensä aika samanlainen juoni. Harvoin törmää uskottavaan tai todeksi osoittautuneeseen salaliittoteoriaan.

Toisaalta mikä on salaliitto? Esimerkiksi Hitlerin ja joidenkin muiden natsijohtajien pako Etelä-Amerikkaan on kiehtova teoria, mutta pikemminkin vaihtoehtoinen asioiden kulku kuin mikään salaliitto.

Salaliittoja kiinnostavampia ovat selittämättömät tapahtumat tai UFO-teoriat. Esimerkiksi Bermudan kolmion arvoitus on kiinnostava ja Area 51:n ympärille kertynyt myytti myös - tosin se onkin aika selkeä salaliittoteoria.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Norma B - ke 27.01.2016, 15:59:15
Tuohon Hitlerin ja muiden arjalaispossujen pakoon Etelä-Amerikkaan on varmaan helppo uskoa sen vuoksi että jotkut sinne pakenivatkin. Luin juuri jostain historialehdestä Klaus Barbiesta joka oli päätynyt nimenomaan sinne. Ja amerikkalaisten suosiollisella avustuksella!
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: J - ke 27.01.2016, 15:59:41
Tietysti voidaan aina spekuloida sen pohjalta, ovatko mm. salamurhat, julkisuuden henkilöiden kuolemantapaukset, tai vaikkapa terrori-iskut tietyn valtaeliitin, valtiollisten elimien, tai joidenkin ryhmittymien jonkinlainen taitavasti järjestetty salajuoni. Tälläisiä tapauksia on ollut paljonkin epäilyksen alla, joita voi kukin tahollaan pohtia, onko niissä jotain todenperäistä vai ei.

Tälläiset epämääräiset epäilykset ovat kuitenkin jääneet usein miten todistamatta. Paljon on kuitenkin levitetty harhaanjohtavaa disinformaatiota eri tapausten johdosta. Vaatii kuitenkin melkoista medialukutaitoa, tai lähdekritiikkiä yleensäkin, että osaa erottaa väärän tiedon oikeasta. Mutta mikä sitten on oikeaa tietoa, kun asioista esitetään hyvinkin erilaisia näkemyksiä poikkeavine mielipiteineen.

Mikä tahansa kritiikki tosin voidaan kumota sillä perusteella, että jos sen esittäjä ei kykene perustelemaan, eikä todistamaan väitettään todeksi, niin hän on silloin tavallaan omien todistelujensa vanki. Salaliittoteorioitakaan ei tietenkään todista oikeaksi, tai vääräksikään väite niiden mahdollisesta totuudenmukaisuudesta, varsinkaan jos niiden perustana on tiedon puute.

Tilanne on kuitenkin toinen, jos voitaisiin aukottomasti todistaa, että jossakin tapauksessa on kyseessä virallisen tahon tarkoituksenmukainen harhaanjohtaminen, jossa salataan jotain yksityiskohtia oman edun nimissä; eli väitettyä asiaa ei kiistetä, mutta ei myöskään myönnetä. Tällöin erilaisille vainoharhaisille teorioille jää lukuisia tapoja saada asian tiimoilta asianmukaista, osin asiatontakin polemiikkia aikaiseksi.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Norma B - ke 27.01.2016, 16:09:53
Itse en ole (omasta mielestäni) kauhean monesta salaliittoteoriasta tavannut innostua. Jos ei semmoiseksi sitten mielly kiistely siitä onko maapallolla ollut aikojen saatossa tuhoutuneita korkeakulttuureita vai ei. Voisihan sitä ajatella niinkin että on salaliitto naureskella nurin kaikki hypoteesit moisten kulttuurien olemassaolosta. Mutta itse en usko että taustalla on joku sensurointihinku, vaan silkka luottamus siihen ettei niitä ole ollut.

Mutta tästä salaliittoteoriasta en pääse eroon, mikä tässä viime kuukausien aikana on alkanut netissä kehkeytyä, että Venäjä olisi taustalla vetelmässä naruista kun muslimit vaeltelevat ympäri Eurooppaa. En tiedä että kolahtaako teoria sen vuoksi että se yhdistää inhoni Putinin hallitusta kohtaan inhooni niihin ihmisoikeusrikkomuksiin ja naisten alistamiseen mitä muslimimaissa kautta vuosien on saanut kuulla (=lukea) tapahtuvan. Kaksi kamaluutta kimpassa - tervemenoa ja kaiketi tässä on alettava kanniskella kylttiä jossa lukee THE END IS NEAR. Mutta en tiedä pitäisikö siihen yhdistää myös sana REPENT kun en tiedä että mitä tässä pitäisi katua ja mitä tahoa kohtaan.

Toivon tietysti että kyseessä on vain teoria, mutta mutta...
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Valdemar Ala-Tuuhonen - ke 27.01.2016, 16:19:42
....Esim. tarina 19 konekaapparista 11.9.2001 on salaliittoteoria. Salaliittoja on tietysti ollut vaikka miten paljon.

Salaliittoja on tosiaan ollut vaikka kuinka paljon ja tänään on myös paljon suunnitteilla:

"Viranomaisten haaviin Venäjällä jäänyt ääri-islamisti kertoo maassa olevan valmisteilla useita terroritekoja."

"Europol: Isis suunnittelee laajamittaisia hyökkäyksiä Eurooppaan."


Islam on rauhan uskonto,
VA.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Taha Islam - ke 27.01.2016, 17:07:52
Toisaalta mikä on salaliitto?

Niitä on monenlaisia, mutta yleinen määritelmä voisi olla se, että kaksi tai useampi ihminen liittoutuu salaa tekemään jotain, joka on laitonta, moraalitonta tai haitallista muille. Siten esimerkiksi raitiovaunuliikenteen kasvun sabotointi USA:ssa oli salaliitto, Rainbow Warriorin upotus ja Kuuban kriisi olivat salaliittoja.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: J - ke 27.01.2016, 19:01:46
Sitten on tietenkin nämä hämäräperäiset salaseurat yms. ääriliikkeet, jotka kehittelevät epäilystensä pohjalta erilaisia teorioita lukuisista tapahtumaketjuista, jotka maltillisemmin suhtautuvat kuittaavat pelkkänä sattumana. Joillakin vannoutuneimmilla ääriajattelijoilla saattaa olla taipumus nähdä jotain salamyhkäistä toimintaa sielläkin, missä sitä ei ihan ensimmäiseksi luulisi esiintyvän. Mutta yhteistä tällekin ilmiölle on se, että nk.'virallinen' totuus ei heille kelpaa, koska vallanpitäjät voivat itsekin sepittää kuvitteellisia salaliittoja, vastustajiensa päänsä menoksi.

Fanaattisimmat epäilijät kuvittelevat jopa, että koko maailmanhistoria olisi jonkun salaisen organisaation valvonnassa, jossa aikaisemmat sodat, suuronnettomuudet, sekä muut maailmanpoliittiset murroskohdat olisivat osana tätä salaisten järjestelmien & koneistojen toimintaa. Skeptisimmät kriitikot pitävät esim. ilmastonmuutosta jonkinasteisena poliittisena huijauksena, missä tietyt tahot toimivat järjestelmällisesti taloudellisen hyödyn toivossa.

Toisin sanoen, vaikka jokin teoria osoitetaankin vääräksi, se voidaan tulkita jonkun laajamittaisemman salaliiton aikaansaamaksi hämäysoperaatioksi. Lisäksi mikä tahansa kritiikki voidaan osoittaa tyhjäksi, sillä perusteella että propagandan levittäjät ovat itse osallistuneet salaliittoon, joko maksettuna, tai muuten vaiennettuna. Näin salaliiton nimeen vannovat, sekä sen puolesta liputtavat ainakin itse näin uskovat.

Voidaanko hyvällä syyllä sitten todistaa ainakin kärjistetyimmillään teoria, että salaliittoteorioita tukevat ihmisryhmät uskovat lähes mitä vain, kunhan se jollakin tavalla tukee omia ennakkoluuloja. Näin sosiaalisen median aikakaudella, kaikenlaista vaihtoehtoista ajattelua edustavat saavat paljonkin kannattajia taakseen; kaupitellakseen valheita, jotka sitten jotkut hyäuskoiset ostavat omakseen, ilman itsekritiikin häivääkään.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Valdemar Ala-Tuuhonen - ke 27.01.2016, 20:04:22

Siten esimerkiksi raitiovaunuliikenteen kasvun sabotointi USA:ssa oli salaliitto,....

Ja islamistien päivittäiset raakalaismaiset terroriteot?   Eikun siis - niiden lavastaminen islamistien tekemiksi.....
Ja juutalaisten tuhomainen toisessa maailmansodassa jne..

VA.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Taha Islam - ke 27.01.2016, 20:23:14
Fanaattisimmat epäilijät kuvittelevat jopa, että koko maailmanhistoria olisi jonkun salaisen organisaation valvonnassa, jossa aikaisemmat sodat, suuronnettomuudet, sekä muut maailmanpoliittiset murroskohdat olisivat osana tätä salaisten järjestelmien & koneistojen toimintaa. Skeptisimmät kriitikot pitävät esim. ilmastonmuutosta jonkinasteisena poliittisena huijauksena, missä tietyt tahot toimivat järjestelmällisesti taloudellisen hyödyn toivossa.

Ei nyt ihan koko maailmanhistoria, mutta esimerkiksi Euroopan ja USA:n lähihistoriaan on ilmeisesti vaikuttanut salaseura, jonka perusti Cecil Rhodes ja joka tunnetaan eri nimillä: https://en.wikipedia.org/wiki/Carroll_Quigley#Quigley_and_the_Round_Table_group

Toki jotkut salaliittoteoreetikot liukuvat alien-osastolle, mutta salaseurat on ihan todellisia ja jopa virallisia.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: a4 - ke 27.01.2016, 21:16:48
Itse en ole (omasta mielestäni) kauhean monesta salaliittoteoriasta tavannut innostua. Jos ei semmoiseksi sitten mielly kiistely siitä onko maapallolla ollut aikojen saatossa tuhoutuneita korkeakulttuureita vai ei. Voisihan sitä ajatella niinkin että on salaliitto naureskella nurin kaikki hypoteesit moisten kulttuurien olemassaolosta. Mutta itse en usko että taustalla on joku sensurointihinku, vaan silkka luottamus siihen ettei niitä ole ollut.
en tiedä mistä sensurointihingusta tai salaliitosta puhut, mutta ehkä tämä linkki valaisee aihetta:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Varhaiset_korkeakulttuurit

katsoin juuri uudelleenlämmitetyn x-files-sarjan ensimmäisen jakson. syrjäytyneen oloinen fox mulder sai taas elämäänsä sisältöä ja uutta uskoa!
myös dana scully joutuu punnitsemaan tapahtumia päivitetyin teemoin.
uusi minisarja on siis joulun veroinen syntymäjuhla ainakin kaikille kotisohvien salaliittoteoreetikoille.
nyt odotellaan enään iltalehdistön tuoreita ufo-havaintoja itärajalta.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: J - ke 27.01.2016, 21:34:07
Toisaalta nämä salaseurat, kuten vapaamuurarit ovat nykyisin kansainvälisiä järjestöjä, vaikkakin aika suljettuja organisaatioita edelleenkin. Mutta ovatko niiden kokoontumiset, tai toiminta nyt mikään varsinainen uhka ulkopuolisille, vaikka kyseisenlaiset ääri-ilmiöt voidaan hyvällä syyllä jossain mielessä kyseenalaistaakin. Aika hurja väite on sekin, että jotkut tahot pitävät näiden järjestöjen toimintaa jopa maailmanrauhaa uhkaavina; jossa kansallisia hallituksia kontrolloisi jokin maailmanlaajuinen salaliitto-organisaatio, johon olisi sekaantunut poliitiikan, sekä talousvaikuttajien tunnettuja edustajia.

On väitetty, että tälläiset salaseurat olisivat liittoutuneet keskenään, tavoitteenaan uusi maailmanjärjestys, jossa totalitäärinen kapitalismi saisi vallan. Jotkut uskovat että nämä laajalle levinneet järjestöt verkostoineen pystyisivät manipuloimaan osakemarkkinoita, valuuttaa, kansallisia poliittisia päätöksentekoelimiä, tai tiedotusvälineitä. On jopa väläytelty, että tälläinen valta-asema toisi mukanaan vakavan kybersodan, tai yleisesti ajatellen jopa laajamittaisemman terrorismin uhan. Joidenkin mielestä tälläisillä päämäärillä voisi siis olla otollisissa olosuhteissa varsin arvaamattomat seuraukset.

Oikeastaan näkisin asian mielumminkin näin, että tiedon valtatiellä surffailevilla on vielä pahempi sekä konkreettisempi ongelma, joka on salaliitoteorioitakin arveluttavampi ilmiö. Kun erityyppisiin uutislähteisiin sisällytetään usein propagandistiselta vaikuttavaa materiaalia, jää katsojan/kuulijan vastuulle, miten hän siihen reagoi. Kykenevätkö ihmiset kuitenkaan oikeasti erottamaan tästä sekavasta uutisvirrasta vakavasti otettavaa sisältöä, vai uppoaako heihin kaikki perusteettomat, järjenvastaisilta tuntuvat valheellisetkin artikkelit. Onko siis kriittiseltä ajattelulta näin ollen valtamedian toimesta katkaistu siivet, kun kuitenkin samaan aikaan järjestelmällinen aivopesu informaatiotodellisuuden syövereissä on käynnissä!
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Taha Islam - ke 27.01.2016, 21:38:00
Ei ne salaseurat ketään mihinkään suorastaan pakota. Jos et toimi kuten johtaja käskee, sinua ei kutsuta toista kertaa. Vallanhimo ja eliittiin kuulumisen halu pitää huolen siitä, että teet kuten käsketään. Niinhän se on kaikissa suljetuissa organisaatioissa.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Valdemar Ala-Tuuhonen - ke 27.01.2016, 21:47:49
Ei ne salaseurat ketään mihinkään suorastaan pakota.

Puhut nyt muslimiyhteisöistä.....

VA.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Norma B - ke 27.01.2016, 21:58:44
Itse en ole (omasta mielestäni) kauhean monesta salaliittoteoriasta tavannut innostua. Jos ei semmoiseksi sitten mielly kiistely siitä onko maapallolla ollut aikojen saatossa tuhoutuneita korkeakulttuureita vai ei. Voisihan sitä ajatella niinkin että on salaliitto naureskella nurin kaikki hypoteesit moisten kulttuurien olemassaolosta. Mutta itse en usko että taustalla on joku sensurointihinku, vaan silkka luottamus siihen ettei niitä ole ollut.
en tiedä mistä sensurointihingusta tai salaliitosta puhut, mutta ehkä tämä linkki valaisee aihetta:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Varhaiset_korkeakulttuurit

katsoin juuri uudelleenlämmitetyn x-files-sarjan ensimmäisen jakson. syrjäytyneen oloinen fox mulder sai taas elämäänsä sisältöä ja uutta uskoa!
myös dana scully joutuu punnitsemaan tapahtumia päivitetyin teemoin.
uusi minisarja on siis joulun veroinen syntymäjuhla ainakin kaikille kotisohvien salaliittoteoreetikoille.
nyt odotellaan enään iltalehdistön tuoreita ufo-havaintoja itärajalta.

En puhunut mistään oikeasta salaliitosta, vaan sanoin että voisi ajatella että sellainen olisi olemassa joka kieltää "muinaiset korkeakulttuurit". Itse en usko että sellainen kieltosalaliitto on. Uskon että skeptikot ovat ihan aidosti skeptikkoja, eivätkä valehtele päin näköä.

***

Minäkin katsoin juuri X-fileet. En oikein jaksanut innostua Illuminaati-hommelista. Sanaa ei mainittu, mutta sehän se on se kaikkien salaliittojen äitee, eli että jokin vallanpitäjien klikki yrittää saada koko maailman orjuutettua. Mielestäni tuo salaliittoteoria kumoutuu sillä että mitä hemmettiä tätä maailmaa enempää edes viitsisi orjuuttaa? Paksusti voivat eli raharikkaat ovat jo niin saakutin rikkaita, että mitä he enempää muka kaipaisivat? Että köyhistä tulee ihan totaalisia zombeja, kun eivät vielä ole tarpeeksi suuria idiootteja?
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: J - ke 27.01.2016, 22:04:26
Sehän näissä sisäpiirin järjestöissä onkin omanlaisensa ilmiö, esimerkkeinä juurikin salaseurat, uskonnolliset lahkot, osin myös poliittiset organisaatiot, joissa ryhmäkuri on usein niissäkin aika tiukka. Nämä järjestöt elävät tavallaan omassa tarkoin suunnitellussa systeemissään, jossa aktiivinen vuorovaikutus oman piirin ulkopuolisiin tahoihinkin on tiukasti säädeltyä.

- Mitä sitten tulee edelleen salaliittoteoreettikkojen päämääriin, niin tuntuu välillä siltä, että on niillä ajatusten tasolla välillä jotain järkevääkin sanottavaa. Jos he tosissaan kykenevät aukottomasti kyseenalaistamaan yhteiskuntaa hallitsevan valtapelin epäkohtia; tai paljastamaan suoranaisia huijauksia, jotka perustuvat poliittisiin tarkoitusperiin nojaten, niin silloin kai voidaan ainakin puhua jonkinlaisesta totuuden etsinnästä vakavastiotettavanakin agendana. 
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Norma B - ke 27.01.2016, 22:09:36
Ehkäpä salaliittoteoreetikkojen pähkäilyistä voi hyötyä silläkin tavalla, että kun he keksivät millaisia salaliittoja voisi olla, niin niiltä vältytään kun idea tulee julkiseksi ja sitä on sitten vaikeampi kenenkään salaa päästä hyödyntämään...
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Taha Islam - ke 27.01.2016, 22:31:20
Sehän näissä sisäpiirin järjestöissä onkin omanlaisensa ilmiö, esimerkkeinä juurikin salaseurat, uskonnolliset lahkot, osin myös poliittiset organisaatiot, joissa ryhmäkuri on usein niissäkin aika tiukka. Nämä järjestöt elävät tavallaan omassa tarkoin suunnitellussa systeemissään, jossa aktiivinen vuorovaikutus oman piirin ulkopuolisiin tahoihinkin on tiukasti säädeltyä.

- Mitä sitten tulee edelleen salaliittoteoreettikkojen päämääriin, niin tuntuu välillä siltä, että on niillä ajatusten tasolla välillä jotain järkevääkin sanottavaa. Jos he tosissaan kykenevät aukottomasti kyseenalaistamaan yhteiskuntaa hallitsevan valtapelin epäkohtia; tai paljastamaan suoranaisia huijauksia, jotka perustuvat poliittisiin tarkoitusperiin nojaten, niin silloin kai voidaan ainakin puhua jonkinlaisesta totuuden etsinnästä vakavastiotettavanakin agendana.

Esimerkiksi Federal Reserven perustaminen oli salaliitto ja siihen osallistuneet ovat kertoneet suhteellisen avoimesti tekemisistään. Sitä vaan ei voi käsittää, että miksi järjestelmää ei lakkauteta välittömästi, mutta sillä onkin juuri tämä vetovoima, josta John Lennon kirjoitti:

There's room at the top they're telling you still
But first you must learn how to smile as you kill
If you want to be like the folks on the hill


Hassu sattuma, että CIA:n palkkatappaja oli juuri työvuorossa ovimiehenä kun Chapman oli saanut päähänsä tappaa Lennonin.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: J - ke 27.01.2016, 23:10:14
Siinä se salaliittojen vetovoima taitaa ollakin, että tehdään toiminnasta läpinäkyvää, hakemalla huomiota asialle jota ollaan ajamassa, omia tai sitten vahvasti sitoutuneiden sidosryhmien tarkoitusperiä noudattaen. Merkillepantavaa tässäkin tapauksessa on, että salaliittoteoreetikot harvoin paljastavat etukäteen omat epäilynsä, vaan tarttuvat syöttiin vasta jälkikäteen, jolloin he tekevät väitteillään valtamedioissa uskottavamman vaikutuksen, saamalla sen myötä myös parempaa näkyvyyttä väitteilleen.

Esimerkiksi skeptisimmät teoreetikot ovat täysin varmoja ilmastotutkijoiden poliittisesta tiedehuijauksesta, joka heidän mielestään ilmiselvästi nakertaa ilmastopolitiikan, sekä tätä kautta polittisten järjestelmien uskottavuutta. Tämän he sitten paljastivat ilmastosopimusten tullessa julki. Heidän tulkintansa mukaan ihmisiä on johdettu harhaan; eli koko ilmastonmuutos tutkimustuloksineen on lavastettu, joten vedätyksen takana ei voi olla muu kuin järjestäytynyt salaliitto.

Samaan sarjaan kuuluu kieltämättä myöskin holokaustin, tai kuulentojen kieltäminen. Näidenkin tapahtumien olemassaolo kiistetään jyrkästi, koska niiden takana epäillään olevan jonkintasoinen korruptoitunut propagandakoneisto. Puhumattakaan sitten eräiden kuuluisuuksien 'salamurhiin' liittyvien epäselvyyksien vatvomisen seurauksena syntyneet spekulaatiot, jotka ovat saaneet jopa viihdeteollisuuden vaikutusvaltaiset tekijät heräämään. Näin eri tahot koittavat tahallaan harhaanjohtaa toisiaan, usein taloudellinen voitonpyynti mielessään.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Toope - to 28.01.2016, 00:10:17
Salaliittoajatuksiin hurahtuneilla ihmisillä toki on suurempi halu uskoa niihin salaliittoihin, kuin tieteellisiin faktoihin. Mieluummin kielletään faktoja, kuin kyseenalaistetaan omia mielipiteitä ja näkemyksiä, joihin ollaan sitouduttu. Itsensä kieltäminen on vaikeaa.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Lenny - to 28.01.2016, 05:35:36
Olen tutkinut salaliittoteorioita aika paljonkin ja pohdiskellut mikä niissä kiehtoo, erityisesti tietynlaisen itsereflektion kautta. Olen antautunut niiden vietäväksi, yrittänyt päästä sisään siihen maailmaan. Jotkut teoriat ovat kertakaikkiaan täysin mahdottomia sulattaa, liian hapokkaita. Esimerkiksi jonkinlaiset reptiliaaniteoriat, tai sellaiset joissa kielletään jokin liian massiivista konsensusta edustava asia, kuten atomipommien olemassaolo. Parhaat salaliittoteoriat ovatkin sellaisia, jotka voisivat periaatteessa olla täysin totta. Todellisuuden ja fiktion sekoittuminen on minusta kiehtovaa, ja sitähän vielä tapahtuukin oikeasti koko ajan. Voisi varmaan ajatella, että koko tunnettu historia on todellisuuden ja fiktion sekoittumista. Siis tulkitaan faktoja tietyn ideologisen kehyksen sisältä.

Salaliittoteorioiden kiehtovuudelle varmaan joku tiedemies osaisi esittää oikein hienon medikaalisen selityksen. Kaiketi kyse on ihan tavanomaisesta narkomaniasta. Ihminen kaipaa jännitystä elämäänsä, ja kunnon salaliitot pistävät dopaniinit kiertämään aivoissa ihanasti, siinä missä hyvä elokuva tai vaikkapa mielenkiintoinen tieteellinen teoria.

Salaliittoteoriat ovat mielestäni hieno ja kehittävä harrastus, jos vaan pystyy pitämään pään kylmänä ja tulemalla niistä myös ulos. Helpointa on itselleni ehkä vain katsoa ulos ikkunasta ja todeta, että ei siellä vaan mitään tapahdu. Samat puut nököttää edelleen paikoillaan. Tai mennä ostoksille lidliin tai sittariin ja todeta, siellä se sama harmaa tuulipukukansa vaan ostaa niitä samoja tylsiä arkiostoksiaan. Maailma onkin oikeasti käsittämättömän tylsä ja harmaa paikka.

Jos ilmiön koko kuva olisi tässä, niin ilmiö olisi mitä harmittomin. Mutta nyt tullaankin siihen vakavaan asiaan, nimittäin tähän eri tahojen harrastamaan tahalliseen propagandaan ja informaation sotkemiseen. Tilanne on nyt sellainen, että netin tietolähteet rupeavat olemaan täysin epäluotettavia. Olenkin käyttänyt omalla kohdallani erityistä "dopamiinimittaria": jos jokin asia on liian mielenkiintoinen, käsittelen sitä fiktiivisenä, riippumatta lähteestä tai itse asiasta. Miten tämä sitten käytännössä toimii? Pidän esim. useimpia YLE:n virallisia uutisia täysin tylsinä, joten ne ovat todennäköisesti tosia. Sen sijaan vaikkapa RT (Russia Today) uutisoi liian meheviä juttuja, joten merkitsen ne fiktiivisiksi. Jos ne myöhemmin osoittautuvat tosiksi, niin mikäpä siinä, mutta en anna niille painoarvoa juuri nyt. En anna niiden siis vaikuttaa elämääni ja päätöksiini. Nämä siis vain esimerkkeinä, ei varmaan tarvitse edes mennä kaikenlaisiin netin blogipalveluihin sun muihin, ne menevät automaattisesti koriin "viihde".
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Valdemar Ala-Tuuhonen - to 28.01.2016, 06:58:59

Jos ilmiön koko kuva olisi tässä, niin ilmiö olisi mitä harmittomin. Mutta nyt tullaankin siihen vakavaan asiaan, nimittäin tähän eri tahojen harrastamaan tahalliseen propagandaan ja informaation sotkemiseen.

Hyvin sanottu. Tahallista propagandaa ja sotkemista on aivan liikaa.


Tervitus,
Vana adam
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Lenny - to 28.01.2016, 08:58:24

Jos ilmiön koko kuva olisi tässä, niin ilmiö olisi mitä harmittomin. Mutta nyt tullaankin siihen vakavaan asiaan, nimittäin tähän eri tahojen harrastamaan tahalliseen propagandaan ja informaation sotkemiseen.

Hyvin sanottu. Tahallista propagandaa ja sotkemista on aivan liikaa.


No niin. Mitäs mieltä olet itse asiasta?
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Valdemar Ala-Tuuhonen - to 28.01.2016, 09:12:39

Jos ilmiön koko kuva olisi tässä, niin ilmiö olisi mitä harmittomin. Mutta nyt tullaankin siihen vakavaan asiaan, nimittäin tähän eri tahojen harrastamaan tahalliseen propagandaan ja informaation sotkemiseen.

Hyvin sanottu. Tahallista propagandaa ja sotkemista on aivan liikaa.


No niin. Mitäs mieltä olet itse asiasta?

Siis, että mitäkö mieltä olen sala liitto teorioista? 
Törmäsikö WTC:n ja Pentagoniin lentokoneita? Onko juutalaisten WWII-joukkomurha Hollywoodin keksintö jne.?? Murhasiko Aleksandr Litvinenkon Britannian tiedustelupalvelu?

Sala liitto teoriat ovat usein tahallisen tarkoitushakuisia yleensä naurettavia, lähes aina vääriä, joskus vainoharhaisia, tyypillisesti järjen- ja faktatiedonvastaisia. Sala liitto teorioihin uskovat ovat oma uskonlahkonsa.

VA.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Taha Islam - to 28.01.2016, 09:15:58
Salaliittoajatuksiin hurahtuneilla ihmisillä toki on suurempi halu uskoa niihin salaliittoihin, kuin tieteellisiin faktoihin. Mieluummin kielletään faktoja, kuin kyseenalaistetaan omia mielipiteitä ja näkemyksiä, joihin ollaan sitouduttu. Itsensä kieltäminen on vaikeaa.

Useimmiten tieteelliset todisteetkaan ei kelpaa, mikäli tarina palvelee valtaapitävää tahoa. Valtaeliitti taas houkuttelee pyrkyreitä ja pelkureita suojelemaan tarinaansa.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Valdemar Ala-Tuuhonen - to 28.01.2016, 09:24:57
Salaliittoajatuksiin hurahtuneilla ihmisillä toki on suurempi halu uskoa niihin salaliittoihin, kuin tieteellisiin faktoihin. Mieluummin kielletään faktoja, kuin kyseenalaistetaan omia mielipiteitä ja näkemyksiä, joihin ollaan sitouduttu. Itsensä kieltäminen on vaikeaa.

Useimmiten tieteelliset todisteetkaan ei kelpaa,....

Tahan sala liittojen "tieteelliset todisteet" ovat silkkaa sontaa ja täydellistä tiedonpuutetta sekä tahallista ymmärtämättömyyttä. Mutta islamistin on pakko todistella, että jihadistien järjestämät joukkomurhat ja tappo-orgiat ovat lavastuksia.

PS.
Fundisuskovaiset ovat tieteelisesti todistettu tyhmiksi, jonka arkihavainnointikin vahvistaa.

VA.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Lenny - to 28.01.2016, 10:52:04
No niin. Mitäs mieltä olet itse asiasta?

Siis, että mitäkö mieltä olen sala liitto teorioista? 
Törmäsikö WTC:n ja Pentagoniin lentokoneita? Onko juutalaisten WWII-joukkomurha Hollywoodin keksintö jne.?? Murhasiko Aleksandr Litvinenkon Britannian tiedustelupalvelu?

Sala liitto teoriat ovat usein tahallisen tarkoitushakuisia yleensä naurettavia, lähes aina vääriä, joskus vainoharhaisia, tyypillisesti järjen- ja faktatiedonvastaisia. Sala liitto teorioihin uskovat ovat oma uskonlahkonsa.

Mikä on metodisi salaliittoteorian tunnistamiseksi? Yritin tuossa aikaisemmin kuvata omaani, joka on siis jonkinlainen intuitiivinen turvallisen (= tylsän) tiedon hahmottaminen. Jos ei kellot soita, niin eräs aika hyväksi koettu menetelmä on mennä vaikkapa kyseisen teorian wikipedia-sivulle ja katsoa alaosan kritiikki. Sieltä monesti pääsee eteenpäin.

Eikä pidä myöskään aliarvoida vanhaa kunnon konsensusta. Jos "kaikki" on sitä mieltä, että jokin on huuhaata, se todennäköisesti sitä on. Varsinkin nykymaailmassa, kun kaikki maailman tapahtumat on "twitterissä" lähes reaaliaikaisesti.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Laika - to 28.01.2016, 11:01:48
Mikä on metodisi salaliittoteorian tunnistamiseksi? Yritin tuossa aikaisemmin kuvata omaani, joka on siis jonkinlainen intuitiivinen turvallisen (= tylsän) tiedon hahmottaminen. Jos ei kellot soita, niin eräs aika hyväksi koettu menetelmä on mennä vaikkapa kyseisen teorian wikipedia-sivulle ja katsoa alaosan kritiikki. Sieltä monesti pääsee eteenpäin.

Eikä pidä myöskään aliarvoida vanhaa kunnon konsensusta. Jos "kaikki" on sitä mieltä, että jokin on huuhaata, se todennäköisesti sitä on. Varsinkin nykymaailmassa, kun kaikki maailman tapahtumat on "twitterissä" lähes reaaliaikaisesti.

Arvannet, että molempiin metodeihin sisältyy ongelmansa. Ensinnäkin todellisuus ei aina ole tylsä, ja toisekseen konsensus on jopa usein väärässä. Itse asiassa ensimmäinen ruokkii jälkimmäistä ilmiötä silloin, kun harhaista tietoa levitetään tarkoituksellisesti pitkäjänteisenä kampanjana.

Minusta edellisen havaitsemiseksi kannattaa lukea poliittisia tendenssejä, koska yleensä historiallista aineistoa (eli sitä tietoa) tarjotaan tarkoituksenmukaisessa muodossa. Silloin on tärkeää etsiä lisää aineistoa sen kartoittamiseksi, mitä jätetään sanomatta. Sanomatta jääneet seikat ovat tärkeä vihje. On helpompaa peitellä kuin suoranaisesti tuhota dataa, vaikka tuhoamistakin joskus tapahtuu. Propagandassa vallitsee kustannushyötyajattelu siinä missä muillakin elämänaloilla.

Ymmärrys hahmottuu vähän kuten palapeli, johon ei väkisin tungeta sopimattomia palasia. Vaikkei periaatteessa jonkin palan totuudenmukaisuudesta voida varmistua, kuva todellisuudesta laaditaan joko hakkaamalla palasia reikiin tai huolellisemmin, agnostisesti asettelemalla. Jos palanen ei näytä sopivan, sen voi asettaa joksikin aikaa syrjään. Kaikkea tietoa ei tarvitse tietää sen huomioon ottamiseksi. Esimerkiksi palasten hakkaamisesta käy hyvin palstan jihadistisaasta. Hänen tekniikkaansa tutkimalla saat aiheesta mainion katsauksen, ja jos totuuden voisi hävittää pommilla, niin Taha sen varmasti myös räjäyttäisi.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Taha Islam - to 28.01.2016, 11:14:49
Ymmärrys hahmottuu vähän kuten palapeli, johon ei väkisin tungeta sopimattomia palasia. Vaikkei periaatteessa jonkin palan totuudenmukaisuudesta voida varmistua, kuva todellisuudesta laaditaan joko hakkaamalla palasia reikiin tai huolellisemmin, agnostisesti asettelemalla. Jos palanen ei näytä sopivan, sen voi asettaa joksikin aikaa syrjään. Kaikkea tietoa ei tarvitse tietää sen huomioon ottamiseksi. Esimerkiksi palasten hakkaamisesta käy hyvin palstan jihadistisaasta. Hänen tekniikkaansa tutkimalla saat aiheesta mainion katsauksen, ja jos totuuden voisi hävittää pommilla, niin Taha sen varmasti myös räjäyttäisi.

Ei ymmärryksellä ole merkitystä sen suhteen, miten salaliitto onnistuu. On esimerkiksi ihan varmaa, että Oswald ei ampunut Kennedyä ja että WTC 7 purettiin räjäyttämällä. Silti ollaan ja eletään, kuin virallinen tarina olisi tosi. Millä muulla se selittyy kuin johtajien palvonnalla?
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Valdemar Ala-Tuuhonen - to 28.01.2016, 12:00:51
Ymmärrys hahmottuu vähän kuten palapeli, johon ei väkisin tungeta sopimattomia palasia. Vaikkei periaatteessa jonkin palan totuudenmukaisuudesta voida varmistua, kuva todellisuudesta laaditaan joko hakkaamalla palasia reikiin tai huolellisemmin, agnostisesti asettelemalla. Jos palanen ei näytä sopivan, sen voi asettaa joksikin aikaa syrjään. Kaikkea tietoa ei tarvitse tietää sen huomioon ottamiseksi. Esimerkiksi palasten hakkaamisesta käy hyvin palstan jihadistisaasta. Hänen tekniikkaansa tutkimalla saat aiheesta mainion katsauksen, ja jos totuuden voisi hävittää pommilla, niin Taha sen varmasti myös räjäyttäisi.

Ei ymmärryksellä ole merkitystä sen suhteen, miten salaliitto onnistuu. On esimerkiksi ihan varmaa, että Oswald ei ampunut Kennedyä ja että WTC 7 purettiin räjäyttämällä. Silti ollaan ja eletään, kuin virallinen tarina olisi tosi.

Varmaa ei ole kuin joidenkin uskovaisten ääretön typeryys.

Pakistan ilmoittaa laukaiseensa tieteellisen tutkimussatelliitin kuuhun.  Pakistanin uutistoimisto ilmoittaa maansa tutkimussatelliitin löytäneen Kuusta juoksevassa muodossa olevaa vettä! 
BBC: ”Pakistanin satelliiti löydetty Arabian merestä”.

Kumpi on totta?

VA.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: J - to 28.01.2016, 12:35:56
Yllättävän vilkasta keskustelua tästäkin avaamastani aiheesta kaikesta huolimatta syntyi. Ehkä mielenkiintoon on enemmänkin vaikuttanut aihepiirin kiehtovuus tietyllä tasolla, koska jokin näissä salaliittoteorioissa on fiktion & faktan sekoittumiseen taipuvaista ihmismieltä aina viehättänyt. Itsekin olen tätäkin ilmiötä jossain määrin tutkinut, ennen muuta psykologiselta kantilta katsoen. Olen tullut näihin teorioihin tutustuneena siihen johtopäätökseen, että kovinkaan moni ei tunnista uutisartikkeleistä nk. valesisältöjä, koska tavallaan halutaan uskoa jotain muuta tavallisuudesta poikkeavaa 'virallisen' totuuden sijasta.

Voidaan myös todeta sekin merkillepantava seikka, että popularisoidussa viihteessä, on aina tuotu esiin nk. piiloviestejä, jotka sisältävät jotain sellaista mitä tavanomaisessa viestinnässä ei ole. Tälläinen viestintä kilpaileekin vahvasti omasta tilastaan luotettavan uutistarjonnan seassa. Moniko näitä vaihtoehtoisia lähteitä selaileva satunnainen lukija kuitenkaan tosissaan osaa erottaa tästä tarjonnasta ns. keksityt jutut, niistä informatiivisista artikkeleista, jotka saattaisivat sisältää jotain totuudenmukaista, tai jotka tarkoissa tutkimuksissa voitaisiinkin todistamalla todistaa oikeiksi.

Jos sitten kaikki todisteet pengottaisiin läpikotaisin puolueettomasti, jonkun asiansa osaavan tutkijan toimesta, niin joistakin salaliittoteorioista saattaisi löytyä asioita, jotka eivät ehkä kestäisi päivänvaloa. Näin ajatellen, voitaisiin teoriassa jopa ajatella, että jotkut salaliittoepäilyt voisivat olla oikeita, mutta sitten taas useiden salaliittojen olemassaolo  käytännössä ei kuitenkaan tarkoittaisi sitä, että yksikään niistä välttämättä pitäisi oikeasti paikkansa.
 
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Norma B - la 30.01.2016, 12:21:24
Liikkuessani maahanmuutto/ryntäys-vastaisissa ryhmissä netissä ihmettelen tuon tuostakin miten Venäjä-myönteisiä yksilöitä siellä välillä sattuu eteen. Kyllä väkisinkin vahvistuu ajatukset siitä että Venäjällä on vahvasti kauhansa sopassa tässä turvaturismissa, ja se sitten harjoittaa sitä hybridisotaansa somen kautta. Ei siellä uskalla kauhean monelta alkaa tivaamaan että mitähän tarkoitit tuollakin kummallisella Venäjä lääp lääp -lausunnollasi, ettei omalle tietokoneelle ala tapahtumaan "kummallisia" juttuja. Nytkin jo ihmetyttänyt kun välillä menee tuon tuostakin jumiin ne sivustot joihin on annettu jotain linkkiä turvapaikanhakuhässäkän tiimoilta. Vai ovatko ne sivut vain niin suosittuja että "jäätyvät" tuon tuostakin...?
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Topi - la 30.01.2016, 23:06:34
Salaliittoteoria on jotain, jonka tueksi ei ole todisteita. Esim. tarina 19 konekaapparista 11.9.2001 on salaliittoteoria. Salaliittoja on tietysti ollut vaikka miten paljon.

Yritätkö lihavoinnilla jotenkin viitata siihen, että teorioille yleensäkään ei olisi todisteita?

Tässä haastattelun muodossa tiivistä asiaa salaliittoteorioista:
http://philosophybites.com/2015/05/quassim-cassam-on-conspiracy-theories.html
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Norma B - ma 01.02.2016, 12:52:02
No, koneelle alkoi tapahtumaan kummallisia juttuja. Nettiyhteys ei pelittänyt vaikka kuvake näytti toista, ja sitten kokeellinen ctrl + alt + del ja herra ties minkä räplääminen johti siniseen ruutuun, jolta ei pelastanut kuin sähköjen poispolkaisu.

Joku vikatutkimus väittää että mokkulani kaapelissa olisi vikaa. En tiedä sitten, mutta kyllä se kummeksuttaa että tässä kun olen jokusen aikaa sinne sun tänne huomautellut että Venäjä on saattanut organisoida turvaturistien riehuntaa siellä sun täällä, niin sitten menee näin vaikeaksi.

Sattuuhan sitä tietysti kaikenlaista. Mitään erityisen arvokasta en yleensä koneellani pidä, että jos pitää kaikki aloittaa alusta, niin ei ole karmea katastrofi.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Valdemar Ala-Tuuhonen - ke 16.03.2016, 10:22:59

....On esimerkiksi ihan varmaa, että Oswald ei ampunut Kennedyä ja että WTC 7 purettiin räjäyttämällä. Silti ollaan ja eletään, kuin virallinen tarina olisi tosi. Millä muulla se selittyy kuin johtajien palvonnalla?

Tässäpä testi (turha) hibiscusille ja muille tahalaisille folihatuissa kulkeville:

Testaa, oletko sala liittoteoreetikko!
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/03/09/testaa-oletko-salaliittoteoreetikko

VA.

Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: hibiscus - ke 16.03.2016, 10:58:58
Mikä on folihattu? Tein testin huomautuksestasi huolimatta. Yksi meni väärin: hehlulampputeoria. Tosin olin siinäkin kahden vaiheilla. Julkaisija oikein onnitteli minua siitä, ettei minua pysty huijaamaan.

Tälläkin foorumilla on naurettavia ja typeriä salaliittoteoreetikoita, joita kiehtovat sadut. Heidän muutkin viestinsä tukevat tätä näkemystäni.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Mjulkku - ke 16.03.2016, 12:02:17
Mikä on folihattu? Tein testin huomautuksestasi huolimatta. Yksi meni väärin: hehlulampputeoria. Tosin olin siinäkin kahden vaiheilla. Julkaisija oikein onnitteli minua siitä, ettei minua pysty huijaamaan.

Tälläkin foorumilla on naurettavia ja typeriä salaliittoteoreetikoita, joita kiehtovat sadut. Heidän muutkin viestinsä tukevat tätä näkemystäni.

Näin kirjoittaa henkilö, joka uskoo jälleensyntymiseen...
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Valdemar Ala-Tuuhonen - ke 16.03.2016, 12:21:38
Mikä on folihattu? Tein testin.....

Tälläkin foorumilla on naurettavia ja typeriä salaliittoteoreetikoita, joita kiehtovat sadut. Heidän muutkin viestinsä tukevat tätä näkemystäni.

Haaa! Tarkoitat naurettavilla ja typerillä salaliittoteoreetikoilla sielunveljeäsi Tahaa. Nyt hän kyllä loukkaantuu verisesti, koska uskot ranskalaisten, brittien, juutalaisten, amerikkalaisten ja CIA:n ja Nasan ja FBI:n jne.. valheet.

Mitähän pässi tuosta sanoisi....?

VA.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Hartsi - ke 16.03.2016, 14:26:55
Ymmärrys hahmottuu vähän kuten palapeli, johon ei väkisin tungeta sopimattomia palasia. Vaikkei periaatteessa jonkin palan totuudenmukaisuudesta voida varmistua, kuva todellisuudesta laaditaan joko hakkaamalla palasia reikiin tai huolellisemmin, agnostisesti asettelemalla. Jos palanen ei näytä sopivan, sen voi asettaa joksikin aikaa syrjään. Kaikkea tietoa ei tarvitse tietää sen huomioon ottamiseksi. Esimerkiksi palasten hakkaamisesta käy hyvin palstan jihadistisaasta. Hänen tekniikkaansa tutkimalla saat aiheesta mainion katsauksen, ja jos totuuden voisi hävittää pommilla, niin Taha sen varmasti myös räjäyttäisi.

Ei ymmärryksellä ole merkitystä sen suhteen, miten salaliitto onnistuu. On esimerkiksi ihan varmaa, että Oswald ei ampunut Kennedyä ja että WTC 7 purettiin räjäyttämällä. Silti ollaan ja eletään, kuin virallinen tarina olisi tosi. Millä muulla se selittyy kuin johtajien palvonnalla?

Täysin väärää tietoa on myös se, että ISIS olisi Raggassa hääräilemässä.

http://www.iltalehti.fi/iltvuutiset/201409260083958_v0.shtml

Noi naiset on selvästi kuvailemassa Los Angelesissa !!!
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Norma B - la 07.01.2017, 21:39:04
EN ota näistä kuvista minkäänlaista selitys- ja selvittelyvelvollisuutta. Minua vaan kiinnostaa tämänkaltaiset kuvat. Kiinnostaa että miksi näitä on olemassa. Ovatko ne lavastuksia? Ovatko ne lavastuksen lavastuksia? WTF? Lisäksi kun itselläni on lievä kasvosokeus, niin en välttämättä osaa tunnistaa oikein eri tai samoiksi ihmisiksi niitä jotka jonkun mielestä ovat sama tai eri ihminen.

Pidättäydyn siis spekulointi- ja arvailuvapaudessa.  8)

(https://scontent.fhel1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-0/s480x480/15873201_1365480886883864_4129245759505439472_n.jpg?oh=c7e74778ffb3cdfcb18758363fc6c857&oe=591AE5B4)

(https://scontent.fhel1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-0/p228x119/15873335_689169681252019_7172224126329182525_n.jpg?oh=8b93ad256efbc13a6822b8803340e61a&oe=591B3A17)

(https://scontent.fhel1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/15826525_689169747918679_4039235552409644158_n.jpg?oh=adeeeff3d77e19c366cab0556374c22b&oe=59177C4F)
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: MrKAT - su 08.01.2017, 02:30:22
KVG "Sandy Hook Paholaisen" tai "Bostonin Paholaisen" ;)

Esim.
http://paholaisen-asianajaja.blogspot.fi/2013/04/bostonin-false-flag-ja-paljastavat.html
Lisäksi
http://paholaisen-asianajaja.blogspot.fi/2013/04/pitavat-todisteet-bostonin-false.html
http://paholaisen-asianajaja.blogspot.fi/2013/04/bostonin-pommit-ja-automaattiset.html

En ota mitään vastuuta mistään nyt. Enkä selittele.
Jaa, 1 poikkeus: Tuo jalaton veteraani on erinäköinen, tukka ainakin.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Lenny - su 08.01.2017, 05:37:09
Minua vaan kiinnostaa tämänkaltaiset kuvat. Kiinnostaa että miksi näitä on olemassa.

Hyvä kysymys, olen miettinyt samaa. Mikä saa jonkun nobodyn interwebsin laitanurkilla tekemään hassuja foliohattumeemejä. Tai ylipäätään propagoimaan salaliittoteorioita.

Ns. putintrollit on jo salaliittoteoria sinänsä, enkä oikein usko siihenkään. Siis että venäläiset maksaisivat oikeasti rahaa jollekin hämmentämisestä. Kyllä sellainen olisi jo selvinnyt. Lupaan muuten tässä ja nyt kuvata yksityiskohtaisesti tänne rekrytointiyritykseni jos sellaista koskaan tapahtuu.

Mutta kuten itsekin sanoit, tämänkaltaiset kuvat (ja teoriat) kiinnostavat, joten täytyyhän niille sitten tekijöitä löytyä. Länsivastaisia putintrolleja he ovat tietysti epäsuorasti ja ihan ilmaiseksi.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Norma B - su 08.01.2017, 10:32:09
Taannoisesta terroristi Aniksestakin lähti heti liikkeelle kommenttia että teloitettiinko väärä mies jne. Kyllä ei EU:lla hyvin mene jos poliisitoiminta on sitä että ammutaan nyt joku lähi-itäläisen näköinen (mielellään kuitenkin jo tuomittu rikollinen) niin se on siinä ja case closed. Mutta tuskinpa sentään.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: a4 - su 08.01.2017, 18:12:27
Hyvä kysymys, olen miettinyt samaa. Mikä saa jonkun nobodyn interwebsin laitanurkilla tekemään hassuja foliohattumeemejä. Tai ylipäätään propagoimaan salaliittoteorioita.

Ns. putintrollit on jo salaliittoteoria sinänsä, enkä oikein usko siihenkään. Siis että venäläiset maksaisivat oikeasti rahaa jollekin hämmentämisestä. Kyllä sellainen olisi jo selvinnyt. Lupaan muuten tässä ja nyt kuvata yksityiskohtaisesti tänne rekrytointiyritykseni jos sellaista koskaan tapahtuu.

Mutta kuten itsekin sanoit, tämänkaltaiset kuvat (ja teoriat) kiinnostavat, joten täytyyhän niille sitten tekijöitä löytyä. Länsivastaisia putintrolleja he ovat tietysti epäsuorasti ja ihan ilmaiseksi.
Tarkkoja diagnooseja tai henkilöhistorioita lienee turha lähteä globaalisti listaamaan mutta pari karkeistettua syytä tuli heti mieleen:

Raha. Esim. eräässä tuoreessa uutisessa kerrottiin nuorisoryhmän tienanneen hyvät rahat valeuutissivustoilla USA:n presidentinvaalien alla.
http://www.bbc.com/news/magazine-38168281
Jotkut tekevät näitäkin jopa ammatikseen.
Merchants of Doubt (http://www.salon.com/2015/03/06/merchants_of_doubt_meet_the_sleazy_spin_doctors_who_will_stop_at_nothing_to_obscure_the_truth/)

Ideologinen taistelu. Eri ideologiset tahot tai yksittäiset yhden asian ihmiset joille se yksi asia on jokin ideologia jota ei saa romahduttaa tai hekin romahtavat. Kaikki keinot ovat tässäkin sodassa sallittuja ja ihmisen mieli tarpeen vaatiessa vaikka fantasioi itselleen mieluista todellisuutta ja kieltää muun epätodellisena.
 
Tärkeintä on sekava hämmentäminen. Asioiden ja ihmisten.

Monia muitakin yleismaailmallisia vaikuttimia voi helposti keksiä ihan jo antiikin tarinoista.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Toope - su 08.01.2017, 21:11:34
Tuossa on valtavirtamedialle kiva ase. Älkää uskoko mihinkään muuhun kuin meihin... :P

Kaikki blogit ja mielipidesivustot ovat valheita täynnä, meillä on totuus.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Lenny - ma 09.01.2017, 09:49:26
Hyvä kysymys, olen miettinyt samaa. Mikä saa jonkun nobodyn interwebsin laitanurkilla tekemään hassuja foliohattumeemejä. Tai ylipäätään propagoimaan salaliittoteorioita.

Ns. putintrollit on jo salaliittoteoria sinänsä, enkä oikein usko siihenkään. Siis että venäläiset maksaisivat oikeasti rahaa jollekin hämmentämisestä. Kyllä sellainen olisi jo selvinnyt. Lupaan muuten tässä ja nyt kuvata yksityiskohtaisesti tänne rekrytointiyritykseni jos sellaista koskaan tapahtuu.

Mutta kuten itsekin sanoit, tämänkaltaiset kuvat (ja teoriat) kiinnostavat, joten täytyyhän niille sitten tekijöitä löytyä. Länsivastaisia putintrolleja he ovat tietysti epäsuorasti ja ihan ilmaiseksi.
Tarkkoja diagnooseja tai henkilöhistorioita lienee turha lähteä globaalisti listaamaan mutta pari karkeistettua syytä tuli heti mieleen:

Raha. Esim. eräässä tuoreessa uutisessa kerrottiin nuorisoryhmän tienanneen hyvät rahat valeuutissivustoilla USA:n presidentinvaalien alla.
http://www.bbc.com/news/magazine-38168281
Jotkut tekevät näitäkin jopa ammatikseen.
Merchants of Doubt (http://www.salon.com/2015/03/06/merchants_of_doubt_meet_the_sleazy_spin_doctors_who_will_stop_at_nothing_to_obscure_the_truth/)

Ideologinen taistelu. Eri ideologiset tahot tai yksittäiset yhden asian ihmiset joille se yksi asia on jokin ideologia jota ei saa romahduttaa tai hekin romahtavat. Kaikki keinot ovat tässäkin sodassa sallittuja ja ihmisen mieli tarpeen vaatiessa vaikka fantasioi itselleen mieluista todellisuutta ja kieltää muun epätodellisena.
 
Tärkeintä on sekava hämmentäminen. Asioiden ja ihmisten.

Monia muitakin yleismaailmallisia vaikuttimia voi helposti keksiä ihan jo antiikin tarinoista.

Tässä myös eräs näkökulma: Teinit tehtailivat Makedoniassa valeuutisia Trumpista ja Clintonista –  nyt yksi heistä kertoo HS:lle, miten bisnes toimii (http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000004888603.html)

Jutun mukaan makedonialaisnuoret viettävät thug laiffia valeuutisista saamillaan mainosrahoilla.

18-vuotias alkaa kertoa, miten hänen elämänsä muuttui nettibisneksen myötä. Hän näyttää kännykästään kuvia 18-vuotisjuhlistaan. Pöydällä on merkkivodkaa ja laatusamppanjaa.

Hän kokee, että nyt häntä kunnioitetaan. Tytöt, yökerhojen ovimiehet ja omistajat. Hän selittää tätä paikallisella mentaliteetilla. Raha tuo arvostusta.

Hän sanoo tavoitteekseen työelämässä sen, ettei hänen koskaan tarvitse kutsua ketään pomoksi.

Haastattelua on kestänyt yli tunnin, ennen kuin hän suostuu kertomaan, paljonko hän on nettisivuilla ansainnut. Tavoite tälle vuodelle oli ansaita miljoona Makedonian denaaria eli yli 16 000 euroa. Hän väittää, että tavoite on saavutettu.

Valeuutisbisnes on paljon Trumpia isompi ilmiö, mikä näkyy Velesin katukuvassa. Raitille on parkkeerattu Mercedes-Benz, jonka kerrotaan kuuluvan valeuutisbisneksen pioneereille.

Ohi jolkottavat aasi ja hevonen puukuormaa vetäen.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Norma B - ke 18.01.2017, 21:39:24
En tiedä onko tämän matskun jo joku esitellyt foorumilla. Vuoden vanha ja idiksenä että pakolais"kriisi" oli ihan tilattu juttu että saadaan tyhmän rahvaan katse pois liian aroista asioista. Onhan se kieltämättä vähän ihmetyttänyt että mikä vuodessa 2015 muka oli niin erityisen erikoista että piti tänne Suomeen asti alkaa rynnimään, kun iät ajat oli jo aiemminkin ollut aivan samanlaista hässäkkää siellä Lähi-idässä vuodesta toiseen. Tiedä sitten hänestä että uskoisiko. Jaa-a.

En ala tuolta ronkkimaan jotain yksittäisiä lausekkeita, lukekaa koko juttu tai älkää:

http://rayhablogi.blogspot.fi/2016/01/operaatio-pakolaiskriisi-onnistui.html?spref=fb&m=1
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Toope - ke 18.01.2017, 23:02:42
En jaksanut lukea kovin pitkälle... ;D
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Norma B - pe 03.02.2017, 20:18:09
Nythän on niin että koko elämä on salaliitto meitä ihmisraiskoja vastaan.

(https://scontent.fhel1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-0/p480x480/16388366_1429869067045657_4102426107430504975_n.jpg?oh=fe219970f4adac49bf265f6a1ec49ead&oe=5904D3E4)
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Norma B - la 04.02.2017, 20:34:49
Katselin tälläerää kai viimeisimmät Muinaiset avaruusmömmöt -sarjan jaksot (en ole niissä kausissa niin selvillä että olivatko kuinka vanhoja ja montako niitä kausia on). Oli kovasti juttua siitä että kaikenlaiset enkelit ovat käyneet ottamassa yhteyttä johonkin piruparkaan, joka on sitten tämän johdosta polkaissut uskonnon kasaan. Mm. mormonismi olisi moisesta kohtaamisesta alkunsa saanut. Ja kehtasivatpa väittää että Muhammed kohtasi avaruusukon joka hänelle idiksiä antoi.

Tämä alkoi mietityttämään että minkähänmoisia misogynistisiä kusipäitä avaruusukot oikein ovat että islamista sitten tuli mitä tuli, vai onko Muhis heittänyt omiaan sekaan. Enivei, salaliittoteoriana olisi nyt tämmöinen, jo aiemmin foorumilla käsiteltykin ajatus että ihmiskunta on olemassa vain orjarotuna jonka olisi tarkoitus taistella avaruusväen omissa sodissa. Näin ollen kaikki mikä olisi hyödyksi ihmisten jalostamisessa sotilaiksi on tietysti ok:

- luodaan ihmisille useita eri uskontoja jotta nämä saavat kannattaa niitä verissäpäin eli taistelevat keskenään siitä kenen uskonto on paras; saadaan seulottua parhaat soturit esille

- asennetaan ihmiseen niin vimmaisa seksuaalivietti että se vaikka raiskaa, ja varsinkin sotimisen yhteydessä, jolloin syntyvyys on taattua ja aina saadaan sotilaita; tulee nopeasti aina vaan uusia "labrarottasukupolvia" joista jokainen on parempi versio kuin edellinen - parempi taistelemisessa (tämä vietti on tietysti löytynyt entuudestaan luonnostakin, mutta ihmisen kohdalla on menty rukkaamaan kiimakiertoa niin että kiima on jatkuvasti päällä)

- käydään aina välillä vähän kuiskuttelemassa ihmisille jotain ideoita että nämä saavat vietyä teknologiaansa eteenpäin ja kehittävät aina vain parempia tappokoneita (Avaruusmöhkö-sarjassa funtsailtiin että josko näyt, unet ja tällaiset äkilliset neronleimaukset ovat ufojen aikaansaannosta)

- huolehditaan tavalla tai toisella että ihmiseläimet eivät sentään kuitenkaan heittäydy niin tuhoisiksi että runttaavat itsensä totaaliseen sukupuuttoon, tai muutu niin vaarallisiksi että peittoaisivat herrat jumalatkin, käskyttäjänsä (pyhien kirjojen viittaukset siihen että ihmiset on välillä nöyryytetty idioottitasolle: Baabelin tornin tapaus ja Popol Vuhin keissi jossa ihmiset näkivät ja tiesivät kaiken, mutta "jumalat puhalsivat savua heidän silmiinsä", tai jotain tämmöistä)

Eipä järin kiva salaliittoteoria tietenkään että ihminen olisi vain biologinen lisääntymis- ja sotakone.  :-\
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Renttu - la 04.02.2017, 20:52:43
Tällä hetkellä hellimäni teoria on, että ukkonen ja salamointi ovat ihmisten luomuksia. Niiden tarkoitus on estää taviksia kuulemasta avaruudessa tapahtuvaa sodankäyntiä. Tyhmät ne vaan ei usko, vaikka todisteita tästä on vaikka millä mitalla!

Vakuuttelevan nyökyttelyni jälkeen tyynnyn ja totean faktana, että salaliittoteorioiden vähättely, naurunalaiseksi saattaminen ja mustamaalaus oli CIA:n salaliittokampanja. Se on ollut menestys.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Laika - su 05.02.2017, 00:39:48
Olen kyllä kohtalaisen valmis uskomaan, että JFK:n murha oli maan tiedustelupalvelun kautta tilattu työ, ja että CIA:n sisäpiirissä tiedettiin asiasta.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: MrKAT - su 05.02.2017, 01:01:14
TV:stä tuttu rikostutkija Leif GW Persson (https://www.google.fi/search?q=Persson+leif&espv=2&biw=1165&bih=710&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiFxqTVxPfRAhWLJSwKHfCYBpMQ_AUICCgB) sanoi että Olof Palmen murhasi(vat) poliisi(t).
Yhtenä perusteena oli että hän tiesi monien poliisien inhoavan Palmea niin paljon että käyttivät tikkataulun pohjana Palmen kuvaa.

Nyt kun tietää Suomen ja Kreikan monien poliisien (ääri)oikeistolaissympatiat ja vähäisen vasemmiston osuuden niin se ei tunnukaan enää ihan niin mahdottomalta.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Valdemar Ala-Tuuhonen - su 05.02.2017, 08:35:49
TV:stä tuttu rikostutkija Leif GW Persson (https://www.google.fi/search?q=Persson+leif&espv=2&biw=1165&bih=710&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiFxqTVxPfRAhWLJSwKHfCYBpMQ_AUICCgB) sanoi että Olof Palmen murhasi(vat) poliisi(t).
Yhtenä perusteena oli että hän tiesi monien poliisien inhoavan Palmea niin paljon että käyttivät tikkataulun pohjana Palmen kuvaa.

Upeeta! Siinä sitä onkin riittävästi todisteita. Kaikki poliisit ovat tunnetusti natseja.

VV.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Norma B - su 05.02.2017, 09:48:51
Jos Suomessa poliisit ovat natseja, niin minkä takia he sitten suostuvat tuon tuostakin kaikenlaiseen näpertelyyn kuten esim. tähän että nettipoliisien määrää lisätään? Vai onko tässä juurikin salaliitto: miehitetään kaikki tämänkaltaiset hommelit natseilla, niin ei suotta suvaitsevaisto pääse ohjailemaan asioita mielensä mukaan. Muodon vuoksi uhrataan silloin tällöin joku liian äänekkästi agendaa möykkäävä tuomittavaksi, että oikeistolainen toiminta saa jatkua pinnan alla...?
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Laika - su 05.02.2017, 14:27:24
Nyt kun tietää Suomen ja Kreikan monien poliisien (ääri)oikeistolaissympatiat ja vähäisen vasemmiston osuuden niin se ei tunnukaan enää ihan niin mahdottomalta.

Mihin kommenttisi kreikkalaisista poliiseista oikein liittyy? Oikeistodiktatuurin aikaan?

Mieleeni tulee lähinnä Kreikan sisällissota, josta ei ole kovin kauaa:

The civil war resulted from a highly polarized struggle between left and right ideologies that started in 1943. From 1944 each side targeted the power vacuum that the end of German-Italian occupation (1941-1945) during World War II left. The struggle became one of the first conflicts of the Cold War (c. 1947 to 1991) and represents the first example of Cold War power postwar involvement in the internal politics of a foreign country.[13] Greece in the end was funded by the US (through the Truman Doctrine and the Marshall Plan) and joined NATO (1952), while the insurgents were demoralized[citation needed] by the bitter split between the Soviet Union's Joseph Stalin, who wanted the war ended, and Yugoslavia's Josip Broz Tito, who wanted it to continue.[14] Tito was committed to helping the Greek Communists in their efforts, a stance that caused political complications with Stalin, as he had recently agreed with Winston Churchill not to support the Communists in Greece, as documented in their Percentages Agreement of October 1944.

https://en.wikipedia.org/wiki/Greek_Civil_War

Minulle on piirtynyt viime aikoina hyvin erilainen kuva maailmansodan jälkeisestä maailmasta kuin aikoinaan sain kasvatuksen ja koulun kautta. Yhdysvallat oli hyvin aggressiivinen ulkopolitiikassaan Neuvostoliittoa kohtaan, ja ilmaisi kulissien takana valmiutensa käyttää uutta ydinasettaan. Tietysti Stalinin Neuvostoliitto oli diktatuuri, ei kahta sanaa siitä. Sitä en uskaltaisi silti sanoa, kumpi kahdesta suurvallasta oli maailmanrauhan kannalta se suurempi uhka. Yhdysvaltain korkealla taholla eli parasiitteinä vuosikymmenet klikki upseereita ja poliitikkoja, joille ydinaseen käyttäminen ei ollut este eikä mikään. Pudotetut kaksi pommia eivät lopettaneet sotaa Japanin kanssa, niiden tarkoitus oli näyttää koko muulle maailmalle suurvallan uutta aseistusta. Pikemminkin Yhdysvaltain poliittinen johto yritti pitkittää neuvotteluja, jotta pommeja ehdittäisiin käyttää. Ilmeisesti Stalin katsoi sotilaalliselta näkökannalta, ettei Neuvostoliitto pystynyt tukemaan kreikkalaisia sosialisteja. Stalinia voidaan lähinnä kuvata tyranniksi, mistä huolimatta ainakaan Kreikan tapauksessa hän ei ollut sotaa lietsonut osapuoli. Ennemminkin Trumanin Yhdysvallat oli.
 Kokonaan toinen tarina Neuvostoliiton sisäpoliittisessa tyranniassa oli kolme tuhoisaa sotaa muutaman vuosikymmenen sisään, jotka lähes pyyhkäisivät maan maailmankartalta, maaorjuudesta vasta vapautettu kansa, eurooppalaisten imperiumien (jep, siihen aikaan voitiin perustellusti puhua imperialisteista) avoin sekaantuminen vihattujen valkoisten armeijoiden puolella jo sisällissodan aikana, romahtanut talous ja yli 20 miljoonaa (kukaan ei tarkkaan tiedä montako) kuolonuhria poltetussa maassa Hitlerin aggression aikana, ja niin edelleen. Koeta itse rakentaa liberaalia demokratiaa siinä! Noita tapahtumia ei lännessä yleensä haluta muistella, kun selitetään venäläisten takapajuisuutta heidän 'kansanluonteellaan'. Tarkalleen ottaen mikään muu maa koko maailmassa tuskin kärsi enempää kuin Neuvostoliitto 1900-luvulla, ja siihen kokonaiskuvaan verraten monet venäläiset jopa näkevät Stalinin pelastajanaan -puhumattakaan Leninistä, joka lähes hinnalla millä hyvänsä pyrki rauhaan Saksan kanssa mielettömien ja turhien imperialististen sotien repiessä koko eurooppaa. Se on rinnastuskohde -kuva johon vertaat todellisuutta- joka ratkaisee. Yhdysvallat esimerkiksi menetti toisessa maailmansodassa noin 400 000 sotilasta, ja sen infrastruktuuri säilyi liki koskemattomana. Kun verrataan idässä koettuja kauhuja ja taakkaa siihen, joku saattaisi sanoa, että ei Yhdysvallat juurikaan vaikuttanut koko sodassa, vaan Neuvostoliiton panos ratkaisi sen.
 Surullisinta kaikessa oli, että alkuaan Venäjän suuri vallankumous merkitsi ihmisille liki samaa kuin Ranskan suuri vallankumous, jonka piti vapauttaa tavalliset kansalaiset autoritäärisen, vanhakantaisen diktatuurin ikeestä. Venäjän suuri vallankumous oli signaali kaikille euroopan vanhoille imperiumeille: niiden aika maailmassa oli ohi. Lenin kyllä tuntui ymmärtävän, ettei kansan sivistystaso riittänyt sosialistisen ihanneyhteiskunnan luomiseen. Siitä riippumatta vasemmistossa katsottiin, että muutos oli pakko saattaa aikaiseksi. Hinta vanhan vallan pitämisestä nähtiin liian suureksi.

Tähän kuvaan jos halutaan pitää läntisten 'sivistysmaiden' kuten Britannian, Yhdysvaltain tai Ranskan puolta ja päivitellä venäläisten epäluuloa sivistyneitä länsimaalaisia ihmisiä kohtaan, tulisi muistaa, ketkä taistelivat feodaalisten maaherrojen puolesta tavallista kansaa vastaan Venäjän verisessä vallankumoussodassa:

The Allied intervention was a multi-national military expedition launched during the Russian Civil War in 1918. The initial goals were to help the Czechoslovak Legion, secure supplies of munitions and armaments in Russian ports, and re-establish the Eastern Front. After winning World War I, the Allies militarily backed the anti-Bolshevik White forces in Russia. Allied efforts were hampered by divided objectives, war-weariness after they just finished greater conflict, and a lack of domestic support. These factors, together with the evacuation of the Czechoslovak Legion, compelled the Allies to withdraw from North Russia and Siberia in 1920, though Japanese forces occupied parts of Siberia until 1922 and the northern half of Sakhalin until 1925.[3]

https://en.wikipedia.org/wiki/Allied_intervention_in_the_Russian_Civil_War

Boldaukset minun. Olosuhteisiin nähden pidän Neuvostoliiton saavutuksia oikeastaan varsin vaikuttavina. Feodaalinen takapajula, joka nousi mukaan avaruuskilpaan ja teollisti pitkälti itse itsensä parissakymmenessä vuodessa, johon verraten meni vaikkapa briteiltä parisataa vuotta.

Ai joo, ja slogan 'koti uskonto ja isänmaa' edellisessä kontekstissa nimenomaan kuvaisi sitä autoritääristä, imperialistista maailmanjärjestystä, jolla siirtomaita edelleen yritettiin johtaa ulkoa käsin ja tarvittaessa sotilaallisesti. Näitä kysymyksiä on mahdollista katsoa useasta eri näkökulmasta, se on kuin kaleidoskooppi, jonka läpi katsot maailmanhistoriaa. Jos lukija sattuu esimerkiksi suhtautumaan uskontoon kriittisesti, kannattaa hänen tarkkaan pohtia, miksi nimenomaan sosialistit suhtautuivat uskontoon kriittisesti, ja mitä edistyksellä oli tuohon aikaan oikein tarkoitettava. Nykyaikaan verrattuna onkin kiinnostavaa todeta, miten vaikkapa lähi-idässä toimii vähänlaisesti sekularistisia vasemmistoliikkeitä, miksi länsimaat ovat vuosikymmeniä tukeneet uskonnollisia ideologioita alueella sosialistien sijasta, ja mitä siitä on seurannut.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: MrKAT - su 05.02.2017, 17:16:20
Upeeta! Siinä sitä onkin riittävästi todisteita. Kaikki poliisit ovat tunnetusti natseja.
Jos Suomessa poliisit ovat natseja, niin minkä takia he sitten suostuvat tuon tuostakin kaikenlaiseen näpertelyyn...

Jestas sentään Teitä! Ei ihme jos 1 rikollinen maahanmuuttaja/natsipoliisi saa teidät kananlihalle! Te yleistättä "1 ->miljoona>kaikki!" Teidän tilastotieteellinen laskentakoneenne mennee jo yhdestä jumiin. Murhaan riittää yksi.
Epäluuloon ja salaliittoon ja terrori-iskuun yksi kamarillinen. Kuitenkin 99% voi olla silti ns. kilttejä.

Nyt kun tietää Suomen ja Kreikan monien poliisien (ääri)oikeistolaissympatiat ja vähäisen vasemmiston osuuden niin se ei tunnukaan enää ihan niin mahdottomalta.
Mihin kommenttisi kreikkalaisista poliiseista oikein liittyy? Oikeistodiktatuurin aikaan?
Ehei. Ei sinnepäinkään!

https://en.wikipedia.org/wiki/Golden_Dawn_(political_party)#Allegations_of_connections_to_the_Greek_police
Esim. "After the Greek Parliamentary elections of 6 May 2012, it became known that more than one out of two Greek police officers voted for Golden Dawn in some districts."
Golden Dawn=Kultainen aamunkoitto on niin natsimainen että useimmat muut EU:n äärioikeistopuoleet tahtoo pitää heihin isoa hajurakoa. Ja paikoin puolet poliiseista äänesti sitä(!)
Suomessa rasistista puoluetta kannatti 40% poliiseistamme (jotka vastasi).
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Valdemar Ala-Tuuhonen - su 05.02.2017, 17:27:44
Upeeta! Siinä sitä onkin riittävästi todisteita. Kaikki poliisit ovat tunnetusti natseja.
Jos Suomessa poliisit ovat natseja, niin minkä takia he sitten suostuvat tuon tuostakin kaikenlaiseen näpertelyyn...

Jestas sentään Teitä! Ei ihme jos 1 rikollinen maahanmuuttaja/natsipoliisi saa teidät kananlihalle! Te yleistättä "1 ->miljoona>kaikki!" Teidän tilastotieteellinen laskentakoneenne mennee jo yhdestä jumiin. Murhaan riittää yksi.

Tilastotieteen oppikirjan mukaan tikanheittokilpailuun tarvitaan vähintään kaksi.


VV.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: hibiscus - su 05.02.2017, 17:55:32

Tilastotieteen oppikirjan mukaan tikanheittokilpailuun tarvitaan vähintään kaksi.


VV.

Mikähän tilastotieteen oppikirja oli kysymyksessä? Tuo on ensimmäinen kerta, kun osoitat Jatkumolla taipumusta älylliseen ajatteluun. Oppikirja lienee esikoululaisten kotikutoisesta kirjasta, mutta nostan sinulle hattua joka tapauksessa. Jatka samaan tahtiin! Saattaa tulla vielä päivä, että ymmärrät maan kiertävän aurinkoa.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Norma B - su 05.02.2017, 18:52:12
Upeeta! Siinä sitä onkin riittävästi todisteita. Kaikki poliisit ovat tunnetusti natseja.
Jos Suomessa poliisit ovat natseja, niin minkä takia he sitten suostuvat tuon tuostakin kaikenlaiseen näpertelyyn...

Jestas sentään Teitä! Ei ihme jos 1 rikollinen maahanmuuttaja/natsipoliisi saa teidät kananlihalle! Te yleistättä "1 ->miljoona>kaikki!" Teidän tilastotieteellinen laskentakoneenne mennee jo yhdestä jumiin. Murhaan riittää yksi.
Epäluuloon ja salaliittoon ja terrori-iskuun yksi kamarillinen. Kuitenkin 99% voi olla silti ns. kilttejä.

Eli yksi ainoa natsipoliisi voi mädättää koko poliisikunnan. Vau, onpa etevä tyyppi. Taikka aate.  ::)
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Norma B - su 05.02.2017, 19:04:23
Mitäs jos VT:n Jumala olikin tietokone, keinotekoinen äly. Tuli mieleen kun katsoin leffa Trans-jotain (en nyt jaksa selvittää sitä nimeä, siis oli Johnny Depp jonka tietoisuus ladattiin koneeseen ja hetihän porukoille tuli tarvis saada tuhota se kone ja tietoisuus, pölvästejä kun olivat - eivätkä malttaneet tsekata että mitkä aikeet keinoälyllä lopulta onkaan). Liiton Arkkiahan raahattiin ympäri erämaata ja ainoastaan papit (operaattorit?) saivat lähestyä sitä kaikkein pyhimmässä. Aiemmin olen tutustunut näkemyksiin että Arkki oli pienoisydinvoimala, mutta tietokonekin olisi ihan ok.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Norma B - ma 03.07.2017, 10:09:20
Tämmöinen on kummitellut somessa jokusen kerran. Minä en todellakaan tämän takana seiso millään tavalla, mutta salaliittoteoria kai tämäkin:

http://nwohavaintojapromo.blogspot.fi/2017/07/sauli-niinisto-on-naimisissa.html
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: J - ma 03.07.2017, 12:31:22
On mitä ilmeisintä, että suurin osa salaliittoteorioista on eri tahojen junailemia vedätyksiä, tai ainakin osittain liioiteltuja tarinoita. Jos niitä jossain viitekehyksissä sitten esiintyykin, niiltä katoaa kuitenkin pohja viimeistään siinä vaiheessa, kun ne paljastuvat valheiksi, tai suoranaiseksi propagandaksi. Eritasoisia kulissien takaisia salajuonia on yleensä vireillä paljon kuviteltua vähemmän, juurikin siitä syystä, että monet niistä epäonnistuvat jo alkuunsa.

Vaikka salaliitot itsessään tuntuvat rationaalisen ihmisen näkökulmasta mahdottomilta, niissä on kuitenkin aina jokin idea, jossa voi joskus piillä jopa totuuden siemen. On tietenkin ilmiselvää, että maailmassa esiintyy kaikenlaisia huijauksia, petoksia, yms. vilppiä, jossa yritetään vaikuttaa nykyisiin & tuleviinkin tapahtumiin, omissa viiteryhmissään. Valtiolliset toimijat etupäässä; kuten virkamiehet omine poliittisine intresseineen, ovat näiden prosessien eturintamassa, joilla on olemassa tietty päämäärä, heidän ajaessaan omia etujaan.

Mutta tästä on vielä pitkä matka järjestelmällisiin salaliittoihin, jotka ohjaisivat globaalisti maailman tapahtumia piilossa kulissien varjoissa. Mutta varsin moni kuitenkin uskoo, että tämänkaltainen toiminta on todellisuutta, tai ainakin jollakin muotoa mahdollista. Ihmisillä on kuitenkin psykologinen tarve löytää erilaisille tapahtumille jonkinlainen selitys, on se sitten järkeenkäypä, tai järjetön. Tällä ristiriidalla ei loppujen lopuksi ole salaliittoteorioihin uskoville suurtakaan merkitystä.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Norma B - ma 03.07.2017, 12:37:52
Aivan totta. Selityksetön elämä voi olla sietämätöntä. Taitaa olla jopa ihmisiä jotka uhriksi päädyttyään haluavat tivata tekijältä miksi valitsit minut kohteeksi ja miksi teit niin kuin teit. Yleensä selitys on aivan naurettava, joten se ei lämmitä kumminkaan. Ja haluaako uhri kuulla että "tulit raiskatuksi koska hameenhelmasi heilahti niin viekoittelevasti tuulessa"? Sen jälkeen hän ei enää kertaakaan laittaisi hametta päälleen.

Mietiskelin juuri tänään taas kerran sitä miten uskonnot pyrkivät antamaan mahdollisimman näppärän maailmansyntytarinan uskovaisille. Näppärän siinä mielessä että kaikki mahdollinen selitetään. Vaikka miten mahdottomalla tavalla. Jos jotain nykyajan ihmisen pitäisi oppia, niin oppia elämään sietäen epätietoisuutta. Koska kaikkea ei voi kumminkaan tietää, ja jos yrittää, tiedon sijalle astuu tarina & usko.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: J - ma 03.07.2017, 13:54:36
Tosiasiassa jo muinaiset alkuihmiset uskoivat kaiken takana olevan jonkin suuremman voiman, jota sitten alettiin kutsua jo meidänkin tuntemaksi kaikkivoivaksi Jumalaksi; eli jonkinlaiseksi näkymättömäksi toimijaksi, joka on läsnä kaikkialla, vieläpä kaiken aikaa. Tähän uskomukseen perustuu myöskin ihmismielen taipumus epäillä kaikkea, mikä vähänkin vaikuttaa salamyhkäiseltä. Elämälle kun on yksilön kannalta mielekästä löytää monenlaisia tarkoitusperiä, vaikka niiden merkitykset eivät koskaan reaalimaailman tasolla selviäisikään.

Uskonnollisuus, sekä sen rinnalla henkisyys sen eri muodoissaan, on myöskin aina ollut taustalla mystisen & maagisen ajattelun takana, siksi se on myöskin osa henkistä perintöämme. Ihmisyyteen kuuluu kuitenkin erottamattomasti tietyntyyppinen epäily, sekä kriittinen suhtautuminen olemassa olevaan todellisuuteen. Tässäkään ei ole sinällään mitään ihmeellistä, sillä kyseenalaistaminen on yleensä merkki ihmisen jonkinasteisesta älyllisyydestä.

Mutta jos sokeasti/kritiikittömästi uskoo kaikenlaisiin utopioihin, tai vaikkapa nyt erinäisiin suunnitelmallisiin salahankkeisiin, jossa juonitaan erilaisia sopimuksia ihmisten pään menoksi, niin silloin kyllä ollaan varsin heikoilla jäillä. Järkevä ihminen kuitenkin yleensä erottaa harhakuvitelmat todellisista tapahtumista; jos hän omaa edes välttävän lähdekritiikin, tai jonkunlaisen medialukutaidon. Kaikkea väitettyä tietoakaan ei aina pidä niellä pureksimatta, mutta kannattaa silti olla avoin kaikenlaisille mahdollisuuksille. Maailma ei ehkä olekaan niin mustavalkoinen, kuin voisi äkkisältään kuvitella!
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Saares - ma 03.07.2017, 17:02:41
Nasser oli sosialisti.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Norma B - ma 03.07.2017, 18:06:08
Hörhöpiireissä salaliittoteoriat villitsevät erityisesti miehiä. En kauhean lääpälläni ole salaliittoteorioihin tavannut olla, ja tietysti mietityttää että miksi. Mutta jotenkin olen kokenut että ei se oikein ihmistä kauheasti kehitä että hän uskoo ties mihin ihmiskuntaa kohtaan kohdistettuihin pirullisiin suunnitelmiin. Ja jos uskoo reinkarnaatioon, niin mitä hiton väliä jollain pirullisella suunnitelmalla edes on? Eihän siitä kärsi kuin sen yhden elämän verran, ja seuraavassa inkarnaatiossa toivottavasti salaliittolaisetkin ovat jo tulleet järkiinsä ja tajunneet että valta ja mammona, who cares?

"Hyvin tässä käy" -hölmöys ei toisaalta kiinnosta sekään. Asenne että "elämä kantaa". Paskat kanna. Jonnekin välimaastoon ennemmin tähtäisin, valkoisen ja mustan väliin.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: J - ti 04.07.2017, 22:33:06
Niinhän sitä voisi helposti ajatella, että meitä johdetaan joltain taholta harhaan. Meille uskotellaan asioita, jotka pistävät meidät epäilemään niiden todenperäisyyttä. Meiltä saatetaan pimittää tietoa, ehkä suoranaisesti valehdellaan, eikä kerrota kaikkea. Annetaan asioista ikäänkuin vääristelty, osin myöskin siloiteltu kuva. Tälläinen illuusio synnyttää tietysti skeptisesti ajattelevan mielessä epäilyn, että kaikki tässä maailmassa tapahtunut ei ole mennyt ihan niin kuin on kerrottu. Näin on vaikeaa erottaa varsinkin kaikenlaisen disinformaation seasta sellaista totuutta, minkä itse voisi ilman epäilyksen häivää hyväksyä.

Joten ei ole mikään ihme, että ns. 'virallinen totuus' ei kaikkia miellytä. Ihmisistä onkin tullut kaiken tämän infoähkyn & median kyllästyttäminä joka suhteessa epäluuloisia. Sen varjolla aletaan sitten keksiä valmiin tiedon tilalle omia totuuksia. Kun maailma muutenkin näyttäytyy meille salaperäisenä omituisena paikkana, se osoittaa samalla myös ihmismielen outouden.Tähän kummalliseen monimutkaisuuteen salaliittoteoriat antavat mielikuvitusta kiihottavan selityksen, sekä sen myötä hyväksytyn syyn kaikelle. Ennen muuta se luo jokinlaisen ymmärrettävän tarkoituksen olemassaolollemme.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: MrKAT - ti 04.07.2017, 23:43:26
Onko sattumaa etttä äärioikeisto kaappaa vallan EU-kriittisissä puolueissa just tänä vuonna 2017:
AFD Saksassa, PS  Suomessa ja nyt UKIP Briteissä (Anne Waltersin käsiin) äärioikeiston käsiin?

Ihankuin siinä olisi kauempaa junailtu äärioikeistolainen salaliitto.
(Tuo UKIP:n mahdollinen tuleva pj Walters on ollut Saksassa perustamassa pahamaineista Pegidaa, joten oikeita yhteyksiä on).

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/239672-aarioikeisto-kaappaa-alun-perin-eurovastaiset-puolueet
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Lenny - ke 05.07.2017, 04:33:23
Niinhän sitä voisi helposti ajatella, että meitä johdetaan joltain taholta harhaan. Meille uskotellaan asioita, jotka pistävät meidät epäilemään niiden todenperäisyyttä. Meiltä saatetaan pimittää tietoa, ehkä suoranaisesti valehdellaan, eikä kerrota kaikkea. Annetaan asioista ikäänkuin vääristelty, osin myöskin siloiteltu kuva. Tälläinen illuusio synnyttää tietysti skeptisesti ajattelevan mielessä epäilyn, että kaikki tässä maailmassa tapahtunut ei ole mennyt ihan niin kuin on kerrottu. Näin on vaikeaa erottaa varsinkin kaikenlaisen disinformaation seasta sellaista totuutta, minkä itse voisi ilman epäilyksen häivää hyväksyä.

Joten ei ole mikään ihme, että ns. 'virallinen totuus' ei kaikkia miellytä. Ihmisistä onkin tullut kaiken tämän infoähkyn & median kyllästyttäminä joka suhteessa epäluuloisia. Sen varjolla aletaan sitten keksiä valmiin tiedon tilalle omia totuuksia. Kun maailma muutenkin näyttäytyy meille salaperäisenä omituisena paikkana, se osoittaa samalla myös ihmismielen outouden.Tähän kummalliseen monimutkaisuuteen salaliittoteoriat antavat mielikuvitusta kiihottavan selityksen, sekä sen myötä hyväksytyn syyn kaikelle. Ennen muuta se luo jokinlaisen ymmärrettävän tarkoituksen olemassaolollemme.

En oikein nyt saa otetta siitä mitä ajat takaa.

Olen itse äärimmäisen skeptinen varsinaisten salaliittojen suhteen. Siis sellaisten, jotka edellyttäisivät vuosikausien ajan tuhansien ihmisten suunnitelmallista toimintaa. Aidot salaliitot ovat sellaisia, jotka voidaan sopia yhden pöydän ääressä. Siis esimerkiksi ihan arkipäiväiset yritystoimintaan liittyvät järjestelyt, joita ei ole syytä esitellä julkisuuteen tai työntekijöille ennenaikaisesti.

Mutta. Suurin ongelma virallisessa totuudessa ei olekaan faktuaalisesti se mitä sanotaan, vaan se mitä jätetään sanomatta ja toisaalta se, kuinka merkitysellistä sanottu on. Suurin ongelma on kokonaiskuvassa, eli siinä vaikutelmassa mikä maailmasta annetaan julkisuuteen. Olen jo yli kymmenen vuoden ajan hämmästellyt (välillä kieltämättä jopa övereiksi asti) sitä, että mikäli maailma on tällä hetkellä niin päin persettä kun se vaikuttaa olevan, miten on selitettävissä, että vaikkapa televisiossa esitetään iloisia ruotsalaisia yhteislaulusessioita (kuten eilen)? Olen itse niin vakavamielinen, että jos minulla olisi aitoa tietoa vaikkapa ilmaston tilasta, väkivaltaisista selkkauksista, sekoilusta, vääryyksistä jne. ja poliittista valtaa, valta käyttää julkista mediaa jne. julistaisin välittömästi poikkeus -ja hätätilan, perustaisin kriisitoimikuntia, peruuttaisin kaikki suunnitellut tyhjänpäiväiset toimet ja tapahtumat, pistäisin kaikki paukut siihen että maailman tila muuttuisi. Mutta mitä vittua. Joka päivä pelkkää skitsofreenista rummutusta siitä kuin ihanaa elämä on, ja aina välillä pieni vilaus Aleppon raunoista jne. Muistakaa ihmiset olla onnellisia, teillä on enemmän varallisuutta kuin koskaan, viihtykää, onnellistukaa, täyttäkää maa jne. Mikä helvetti meitä ihmisiä vaivaa? Elämmekö jossakin horteessa?

Sitten on vielä olemassa eräs omituinen "salaliittoteorian" muoto, johon erittäin suuri osa ihmisistä syyllistyy. Nimittäin uskotaan, että päättäjät ja viranomaiset tietäisivät mitä ovat tekemässä. Tämä liittyy osittain edelliseen pointtiini, koska vallanpitäjien on aina syytä ylläpitää kuvaa hallinnasta.

Eli jos jotenkin tiivistäisi. Tavallaan elämme yhtä suurta "salaliittoa", koska kokonaiskuva on tarkoituksellisesti hämärä ja pirstaloitunut. Tätä kutsutaan PR-toiminnaksi, mediastrategiaksi, tai propagandaksi, eikä se ole mitenkään peiteltyä vaan kuuluu normaaliin yritysten ja hallitusten toimintaan. Toisaalta ihminen ei sitä edes halua nähdä, vaan harrastaa itsesensuuria säilyttääkseen mielenterveytensä.

Mistä kaikki tämä sitten johtuu? Luulen että ongelmat juontavat suurimmalta osin siitä, että julkisuudenkin hallintaa tehdään yhä enevissä määrin taloudellisen tuottavuuden näkökulmasta (*). Itse en koskaan voi tätä hyväksyä. Pieni totalitaari sisälläni huutaa, että se on suurinta vääryyttä ja valhetta.(*) Konkreettinen esimerkki Ylen harjoittamasta mediahallinnasta. Yle on koko kevään ja alkukesän rummuttanut evankeliumia, jonka mukaan suomalaiset ovat onnellisempia ja varakkaampia kuin koskaan, ja että kuinka Suomen talousnäkymät ovat valoisia. Jos tämä rummutus ei olisi mennyt jopa naurettavuuksiin asti (esim. tämän "tutkimuksen"  (https://yle.fi/uutiset/3-9692859)mukaan yli 90% suomalaisista on mahdottoman onnellisia taloudelliseen tilanteeseensa, jopa niin, että "asiantuntijat" pitävät liiallista tyytyväisyyttä huolestuttavana), olisin ehkä saattanut sivuuttaa sen. Mutta todellisuus avautuu toisennäköisenä. Se avautuu ehkä parhaiten tutkimalla keskuspankkien toimintaa. Elämme edelleen omituisessa stagnaation tilassa, enkä usko että päättäjillä on käsitystä ja hallintaa tilanteesta. On olemassa täysin perusteltuja arvioita siitä, että globaali talousjärjestelmä meni peruuttamattomasti nurin 2008. Miksi tämä kiinnostaa vähemmän kuin hula-hula?
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: J - ke 05.07.2017, 11:25:00
Enköhän ole aika selvästi lukuisissa viesteissäni, jo aloituksesta lähtien tuonut julki, että salaliittoteorioihin on tietyssä mielessä suhtauduttava hyvinkin suurella varauksella. En ole kuitenkaan kiistänyt sitä, etteikö koko ilmiötä ole olemassakaan, vaan enemmänkin selvittänyt mitä sen takana syvimmältään on. Miten siis ihmiset ylipäätään niihin reagoivat, tai mitkä ovat heidän motiivinsa uskoa erilaisiin salaliittoihin.

Niin kuin olen jo varmasti moneenkin otteeseen todennut, että kapitalistiseen maailmanmenoon mahtuu kaikenlaista korruptioonkin viittaavaa toimintaa, kuten nyt vaikkapa tähän liittyen juuri laajamittaisen propagandan levittäminen eri medioiden kautta. Salaliittoteoriat ovat tätä taustaa vasten varsin tehokas keino laittaa liikkeelle erityyppisiä ideologioita, joille sitten löytyy helposti kysyntää. Mutta pointti onkin siinä, löytyykö näiden teorioiden tueksi pitäviä todisteita. Mutta tarkoitus taitaa pyhittää keinot tässäkin tapauksessa. Se mikä myy, siihen kannattaa panostaa resursseja säästämättä.

Se mitä epäilen vahvasti, että salaliittoteoreetikotkin tahoillaan tietävät mistä naruista kulloinkin vetelevät. Tätä mentaliteettia on havaittavissa myöskin tiedotusvälineiden myötävaikutuksessa. Perättömiä huhuja levitetään juurikin siitä syystä, että saadaan omalle aatteelle näkyvyyttä.Tämän idean takana on paljolti kaupallisia, sekä mitä ilmeisemmin myöskin poliittisia intressejä. Mutta tämä ei tietenkään poista sitä epäilyä, että näiden erilaisten vedätysten takana ei olisi minkäänlaisia järjestäytyneitä organisaatioita, tai suunnitelmallista hyväveli-toimintaa.

- Kysymys onkin ennen kaikkea siitä, mitä ihmisille virallisena, tai epävirallisena totuutena tarjotaan; eli kuinka he tämän kaiken informaation kohdallaan käsittelevät. Osa ihmisistä pitää heille tarjottavaa tietoa validina, josta heille muodostuu eräänlainen vahvistus jo entisestään lukkoon lyödyille omille asenteille. Asiaan vihkiytyneet taas varmasti saavat puristettua tästäkin ylimääräisestä huomiosta omanlaisensa hyödyn irti. Kun saadaan asianmukaista polemiikkia aikaiseksi, se herättää samalla ymmärrettävästi eri tahoilla asiaa kohtaan laajamittaista kiinnostusta. 
 
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Hayabusa - ke 05.07.2017, 13:41:21
Onko sattumaa etttä äärioikeisto kaappaa vallan EU-kriittisissä puolueissa just tänä vuonna 2017:
AFD Saksassa, PS  Suomessa ja nyt UKIP Briteissä (Anne Waltersin käsiin) äärioikeiston käsiin?

Ihankuin siinä olisi kauempaa junailtu äärioikeistolainen salaliitto.
(Tuo UKIP:n mahdollinen tuleva pj Walters on ollut Saksassa perustamassa pahamaineista Pegidaa, joten oikeita yhteyksiä on).

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/239672-aarioikeisto-kaappaa-alun-perin-eurovastaiset-puolueet

Mitä jos kyseessä on äärivasemmiston sala liitto? Soluttautuvat tolkun puolueisiin ja tuhoavat ne sisältä käsin. Eiköhän Halla-ahostakin paljastu stalinisti, kun vähän raaputtaa pintaa.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Lenny - ke 05.07.2017, 13:47:27
Onko sattumaa etttä äärioikeisto kaappaa vallan EU-kriittisissä puolueissa just tänä vuonna 2017:
AFD Saksassa, PS  Suomessa ja nyt UKIP Briteissä (Anne Waltersin käsiin) äärioikeiston käsiin?

Ihankuin siinä olisi kauempaa junailtu äärioikeistolainen salaliitto.
(Tuo UKIP:n mahdollinen tuleva pj Walters on ollut Saksassa perustamassa pahamaineista Pegidaa, joten oikeita yhteyksiä on).

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/239672-aarioikeisto-kaappaa-alun-perin-eurovastaiset-puolueet

Mitä jos kyseessä on äärivasemmiston sala liitto? Soluttautuvat tolkun puolueisiin ja tuhoavat ne sisältä käsin. Eiköhän Halla-ahostakin paljastu stalinisti, kun vähän raaputtaa pintaa.

Se olisikin muuten huikean hieno näytelmä! Jos Halliksen juttuja kuuntelee vasurilasien läpi, sieltä paljastuu välillä yllättäviä kantoja... kuten esim. (Sotesta) sanottuna: yksityisten palveluiden käytön hyödyistä ei ole näyttöä. Hän myös pitää todennäköisenä ihmisen aiheuttamaa ilmaston lämpenemistä jne. Selkeä vihervassari.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Hayabusa - ke 05.07.2017, 15:33:21
Halla-ahohan on kotoisin Tampereelta. Siellähän kaikki ovat jonkin sortin punaisia...
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Valdemar Ala-Tuuhonen - ke 05.07.2017, 15:40:32
Onko sattumaa etttä äärioikeisto kaappaa vallan EU-kriittisissä puolueissa just tänä vuonna 2017:
AFD Saksassa, PS  Suomessa ja nyt UKIP Briteissä (Anne Waltersin käsiin) äärioikeiston käsiin?

Ihankuin siinä olisi kauempaa junailtu äärioikeistolainen salaliitto.
(Tuo UKIP:n mahdollinen tuleva pj Walters on ollut Saksassa perustamassa pahamaineista Pegidaa, joten oikeita yhteyksiä on).

Je nyt on Lapista löytynyt jättimänen natsien linnoituskin!
http://www.is.fi/suomi100/art-2000005279659.html

KK.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Brutto - ke 05.07.2017, 15:52:29
Onko sattumaa etttä äärioikeisto kaappaa vallan EU-kriittisissä puolueissa just tänä vuonna 2017:
AFD Saksassa, PS  Suomessa ja nyt UKIP Briteissä (Anne Waltersin käsiin) äärioikeiston käsiin?

Ihankuin siinä olisi kauempaa junailtu äärioikeistolainen salaliitto.
(Tuo UKIP:n mahdollinen tuleva pj Walters on ollut Saksassa perustamassa pahamaineista Pegidaa, joten oikeita yhteyksiä on).

Je nyt on Lapista löytynyt jättimänen natsien linnoituskin!
http://www.is.fi/suomi100/art-2000005279659.html

KK.

Jutussa puhutaan venäläisten sotavankien kovasta kohtalosta:

– Työmaalla menehtyi paljon miehiä. Useat norjalaiset ovat kertoneet, että sotavangit teloitettiin. Tromssasta lähteneen laivan vangit olivat huonossa kunnossa ja päätyivät hekin todennäköisesti montun reunalle. Siihen aikaan heitä pidettiin maanpettureina, Mannela kertoo.

Helsingin Sanomat seurasi Sturmbock-Stellungissa työskennelleiden sotavankien jälkiä vuonna 2014. Aiheesta on jäljellä hyvin vähän kirjallista materiaalia. Kaikki ovat kuitenkin yhtä mieltä siitä, että vankien kohtalo oli synkkä.

Aikalaistarinat kertovat esimerkiksi Norjan Kitdalen-tunturiin matkanneista vangeista, jotka eivät koskaan palanneet.

– Sotavankien palkka oli nikkelikuula. Muutama pääsi paikallisten avustuksella rajan yli Ruotsiin ja asettui sinne, Mannela summaa.


Tarinat eivät pidä paikkaansa. Kansa Taisteli-lehdessä julkaistiin jo 60-luvulla raportti kyseisen linnoitusketjun luovuttamisesta. Suomalaiskomentaja kuvaa raportissaan kuinka saksalaiset luovuttivat perääntyessään tuhansia venäläisiä vankeja suomalaisille, jotka taas luovuttivat vangit edelleen neuvostojoukoille. Mitä vangeille sen jälkeen tapahtui onkin sitten kysymysmerkki, mutta saksalaisia siitä ei pidä syyttää.

Nykypäivän historioitsijat eivät osaa hommaansa.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Saares - ke 05.07.2017, 20:41:12
Niinhän sitä voisi helposti ajatella, että meitä johdetaan joltain taholta harhaan. Meille uskotellaan asioita, jotka pistävät meidät epäilemään niiden todenperäisyyttä. Meiltä saatetaan pimittää tietoa, ehkä suoranaisesti valehdellaan, eikä kerrota kaikkea. Annetaan asioista ikäänkuin vääristelty, osin myöskin siloiteltu kuva. Tälläinen illuusio synnyttää tietysti skeptisesti ajattelevan mielessä epäilyn, että kaikki tässä maailmassa tapahtunut ei ole mennyt ihan niin kuin on kerrottu. Näin on vaikeaa erottaa varsinkin kaikenlaisen disinformaation seasta sellaista totuutta, minkä itse voisi ilman epäilyksen häivää hyväksyä.

Joten ei ole mikään ihme, että ns. 'virallinen totuus' ei kaikkia miellytä. Ihmisistä onkin tullut kaiken tämän infoähkyn & median kyllästyttäminä joka suhteessa epäluuloisia. Sen varjolla aletaan sitten keksiä valmiin tiedon tilalle omia totuuksia. Kun maailma muutenkin näyttäytyy meille salaperäisenä omituisena paikkana, se osoittaa samalla myös ihmismielen outouden.Tähän kummalliseen monimutkaisuuteen salaliittoteoriat antavat mielikuvitusta kiihottavan selityksen, sekä sen myötä hyväksytyn syyn kaikelle. Ennen muuta se luo jokinlaisen ymmärrettävän tarkoituksen olemassaolollemme.


En oikein nyt saa otetta siitä mitä ajat takaa.

Olen itse äärimmäisen skeptinen varsinaisten salaliittojen suhteen. Siis sellaisten, jotka edellyttäisivät vuosikausien ajan tuhansien ihmisten suunnitelmallista toimintaa. Aidot salaliitot ovat sellaisia, jotka voidaan sopia yhden pöydän ääressä. Siis esimerkiksi ihan arkipäiväiset yritystoimintaan liittyvät järjestelyt, joita ei ole syytä esitellä julkisuuteen tai työntekijöille ennenaikaisesti.

Mutta. Suurin ongelma virallisessa totuudessa ei olekaan faktuaalisesti se mitä sanotaan, vaan se mitä jätetään sanomatta ja toisaalta se, kuinka merkitysellistä sanottu on. Suurin ongelma on kokonaiskuvassa, eli siinä vaikutelmassa mikä maailmasta annetaan julkisuuteen. Olen jo yli kymmenen vuoden ajan hämmästellyt (välillä kieltämättä jopa övereiksi asti) sitä, että mikäli maailma on tällä hetkellä niin päin persettä kun se vaikuttaa olevan, miten on selitettävissä, että vaikkapa televisiossa esitetään iloisia ruotsalaisia yhteislaulusessioita (kuten eilen)? Olen itse niin vakavamielinen, että jos minulla olisi aitoa tietoa vaikkapa ilmaston tilasta, väkivaltaisista selkkauksista, sekoilusta, vääryyksistä jne. ja poliittista valtaa, valta käyttää julkista mediaa jne. julistaisin välittömästi poikkeus -ja hätätilan, perustaisin kriisitoimikuntia, peruuttaisin kaikki suunnitellut tyhjänpäiväiset toimet ja tapahtumat, pistäisin kaikki paukut siihen että maailman tila muuttuisi. Mutta mitä vittua. Joka päivä pelkkää skitsofreenista rummutusta siitä kuin ihanaa elämä on, ja aina välillä pieni vilaus Aleppon raunoista jne. Muistakaa ihmiset olla onnellisia, teillä on enemmän varallisuutta kuin koskaan, viihtykää, onnellistukaa, täyttäkää maa jne. Mikä helvetti meitä ihmisiä vaivaa? Elämmekö jossakin horteessa?

Sitten on vielä olemassa eräs omituinen "salaliittoteorian" muoto, johon erittäin suuri osa ihmisistä syyllistyy. Nimittäin uskotaan, että päättäjät ja viranomaiset tietäisivät mitä ovat tekemässä. Tämä liittyy osittain edelliseen pointtiini, koska vallanpitäjien on aina syytä ylläpitää kuvaa hallinnasta.

Eli jos jotenkin tiivistäisi. Tavallaan elämme yhtä suurta "salaliittoa", koska kokonaiskuva on tarkoituksellisesti hämärä ja pirstaloitunut. Tätä kutsutaan PR-toiminnaksi, mediastrategiaksi, tai propagandaksi, eikä se ole mitenkään peiteltyä vaan kuuluu normaaliin yritysten ja hallitusten toimintaan. Toisaalta ihminen ei sitä edes halua nähdä, vaan harrastaa itsesensuuria säilyttääkseen mielenterveytensä.

Mistä kaikki tämä sitten johtuu? Luulen että ongelmat juontavat suurimmalta osin siitä, että julkisuudenkin hallintaa tehdään yhä enevissä määrin taloudellisen tuottavuuden näkökulmasta (*). Itse en koskaan voi tätä hyväksyä. Pieni totalitaari sisälläni huutaa, että se on suurinta vääryyttä ja valhetta.(*) Konkreettinen esimerkki Ylen harjoittamasta mediahallinnasta. Yle on koko kevään ja alkukesän rummuttanut evankeliumia, jonka mukaan suomalaiset ovat onnellisempia ja varakkaampia kuin koskaan, ja että kuinka Suomen talousnäkymät ovat valoisia. Jos tämä rummutus ei olisi mennyt jopa naurettavuuksiin asti (esim. tämän "tutkimuksen"  (https://yle.fi/uutiset/3-9692859)mukaan yli 90% suomalaisista on mahdottoman onnellisia taloudelliseen tilanteeseensa, jopa niin, että "asiantuntijat" pitävät liiallista tyytyväisyyttä huolestuttavana), olisin ehkä saattanut sivuuttaa sen. Mutta todellisuus avautuu toisennäköisenä. Se avautuu ehkä parhaiten tutkimalla keskuspankkien toimintaa. Elämme edelleen omituisessa stagnaation tilassa, enkä usko että päättäjillä on käsitystä ja hallintaa tilanteesta. On olemassa täysin perusteltuja arvioita siitä, että globaali talousjärjestelmä meni peruuttamattomasti nurin 2008. Miksi tämä kiinnostaa vähemmän kuin hula-hula?
Vallankumousta ei tyytyväiset halua. Siinä on syy uskotella että olemme todellisuudessa tyytymättömiä. Tutkimusten täytyy olla vääristeltyjä tai virheellisiä.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Renttu - ke 05.07.2017, 21:04:03
Olen ollut taas tavattoman ällistynyt siitä, että sodissa sattuu tolkuttomia vittumaisuuksia, suuria vääryyksiä ja hirvittäviä kauheuksia. Mitä meille seuraavaksi kerrotaan? Että karhut paskovat pääosin metsissä? Että joku kehtaa ja voi valehdella internetissä?! Että poliitikotkin valehtelee?!!!

Voi herran tähden, kuinka meidän kaikkien täällä käy?!
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Toope - ke 05.07.2017, 23:53:12
Halla-ahohan on kotoisin Tampereelta. Siellähän kaikki ovat jonkin sortin punaisia...

Mutta Halla-ahohan on oikeistokonservatiivi...
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: MrKAT - to 06.07.2017, 00:03:42
Halla-ahohan on kotoisin Tampereelta. Siellähän kaikki ovat jonkin sortin punaisia...
Sopii kuvioon. Viikolla just luin jostain huhun että olisi nuorena ollut kommari! Tuossa ympäristössä ei olis ihme...

Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Hayabusa - to 06.07.2017, 09:37:21
Halla-ahohan on kotoisin Tampereelta. Siellähän kaikki ovat jonkin sortin punaisia...

Mutta Halla-ahohan on oikeistokonservatiivi...

Alkaako pelottaa, että Mestari olisikin väärä profeetta?  ;D
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Faustinen - to 06.07.2017, 11:52:48

Joten ei ole mikään ihme, että ns. 'virallinen totuus' ei kaikkia miellytä. Ihmisistä onkin tullut kaiken tämän infoähkyn & median kyllästyttäminä joka suhteessa epäluuloisia. Sen varjolla aletaan sitten keksiä valmiin tiedon tilalle omia totuuksia. Kun maailma muutenkin näyttäytyy meille salaperäisenä omituisena paikkana, se osoittaa samalla myös ihmismielen outouden.Tähän kummalliseen monimutkaisuuteen salaliittoteoriat antavat mielikuvitusta kiihottavan selityksen, sekä sen myötä hyväksytyn syyn kaikelle. Ennen muuta se luo jokinlaisen ymmärrettävän tarkoituksen olemassaolollemme.

Nykyisen tiedonvälityksen aikakaudella on kohtalaisen vaikea salata ihan kaikkea, tosin siinäkin opitaan lisää jatkuvasti.

Kuten usan sotiessa irakissa olis siellä jopa suomestakin yksi rauhan aatteellinen jonkun voimalaitoksen katolla ettei sinne pommitettaisi.

Libyan sota taas oli oikein hyvin pimitetty vaikka sinne alkuvaiheessa suoritettiin jopa suuremmat pommitukset kuin aikoinaan irakiin.

Asioista pyritään kertomaan se mitä halutaan ja jätetään kiusalliset jutut pois, ellei niitä joku kykene kaivamaan henkensä uhalla esiin, kuten tiedonvälityksen perustehtäviin kuuluu.

NS, virallinen totuus ei koskaan kerro sitä mitä on tapahtunut vaan sen mitä virallisen totuuden kertojat haluavat kansan uskovan,.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: J - to 06.07.2017, 13:26:06
Sitten on tietenkin niin, että ihmiset itsekin uskottelevat itselleen sellaista, mikä ei aina vastaa todellisuutta. Järkiperusteiset näkemykset eivät heille riitä, vaan rationaalisuuden vastapainoksi halutaan luoda itseään toteuttavia illuusioita. Kehitetään ikäänkuin uhkakuvia asioista, joissa ei niitä liiemmin ole. Näin perättömät huhut, yms. totuutta muuntelevat uutiset joita vääristellään jatkuvasti, saavat leviämisen mahdollisuuden.

Tämä pätee myös siinä suhteessa, miten ihmisiä on helppo johtaa eri tilanteissa harhaan. Kun ollaan globaalin tiedonvälityksen, tai yleensä puutteellisen lähdemateriaalin armoilla, ei voi välttyä ajatukselta miten jokin tässä yhtälössä mättää pahasti. Toki, valtaosa median välittävästä informaatiosta on täysin asianmukaista, josta vain pieni osa voidaan luokitella sarjaan pseudotiede tms. teorisointi, joka ei sitten täysin vastaa vallalla olevaa käsitystä totuudesta. Mutta eriävät näkemykset on vain hyväksyttävä, koska mielipiteiden kirjo eri sidoryhmien välillä on kaikesta huolimatta merkittävä, vastakkainasetteluista puhumattakaan.

Medioita tiiviisti seuraavalta valistuneelta kansalaiselta edellytetäänkin tässä mielessä tiukkaa omaa harkintaa, eli kaikkea tarjottua tietoa ei pidä hyväksyä sellaisenaan, vaan kriittiset äänensävyt on tuotava rohkeasti esiin. Vain tätä kautta on mahdollista säilyttää omaehtoinen ymmärrys asioista. Kyllä tähän maailmaan aina kaikenlaista tiedonvälityksen viihdykettä mahtuu; olennaista on se miten niihin itse suhtautuu. Ei ole olemassa ilmiötä, mitä ei voisi kyseenalaistaa, tai harmitonta asiaa, jolle ei voisi huvittuneena hymähtää. Vakavat maailmantapahtumat ovat sitten sen luokan kuvioita, joihin on tilanteen mukaan suhtauduttava asianmukaisesti, vaikka niihinkin olosuhteet huomioiden tietyllä varauksella.     
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Hayabusa - su 09.07.2017, 20:16:45
Angela Merkeliä on moitittu siitä, että järjesti G20-kokouksen Hampurissa tunnetuin seurauksin. Mutta mitä jos Die Mutti tekikin tuon tahallaan? Hampuri sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä. Niinpä anarkistit ympäri Eurooppaa, mukaan lukien Suomen punakaarti, pääsi kätevästi kesän kuumimpiin bileisiin. Omaisuutta tuhoutui, ihmisiä loukkaantui ja kaupunkilaiset ovat kauhuissaan. Nyt on hyvä hetki antaa Polizeille lisää pamputus- ja urkintaoikeuksia. Samalla maan äiti näyttää vahvalta johtajalta ja varmistaa jälleen yhden jatkokauden syksyn vaaleissa.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: socrates - su 09.07.2017, 20:26:03
Litteä maapallo-teema on maailman paras salaliittoteoria. Kävin lueskelemassa siihen uskovien FB-ryhmää ja siellä on hyvä meininki.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: urogallus - su 09.07.2017, 20:57:52
Litteä maapallo-teema on maailman paras salaliittoteoria. Kävin lueskelemassa siihen uskovien FB-ryhmää ja siellä on hyvä meininki.

Rähistäänkö siellä?

Litteän maan porukat ovat hauska esimerkki anakronismista, siis mikäli he vetoavat siihen, että menneisyydessäkin maata pidettiin litteänä. Todellisuudessa menneisyydessä ei kauheasti uskottu litteään maahan; jo varhain ne, jotka asiaa ylipäätään pähkäilivät olivat tulleet lopputulokseen maan pyöreydestä. Useimmat eivät varmaan vaivanneet asialla päätään.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Lenny - ma 10.07.2017, 04:19:04
Litteä maapallo-teema on maailman paras salaliittoteoria. Kävin lueskelemassa siihen uskovien FB-ryhmää ja siellä on hyvä meininki.

Rähistäänkö siellä?

Litteän maan porukat ovat hauska esimerkki anakronismista, siis mikäli he vetoavat siihen, että menneisyydessäkin maata pidettiin litteänä. Todellisuudessa menneisyydessä ei kauheasti uskottu litteään maahan; jo varhain ne, jotka asiaa ylipäätään pähkäilivät olivat tulleet lopputulokseen maan pyöreydestä. Useimmat eivät varmaan vaivanneet asialla päätään.

Itse asiassa usko keskiajan pimeyteen on jonkinlainen salaliittoteoria. Teorian mukaan katolinen papisto on vuosituhannen ajan pimittänyt tietoa, ilmeisesti sitten saadakseen rauhassa harjoittaa huumehuuruisia homo-orgioita?
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Faustinen - ma 10.07.2017, 07:32:21
Litteä maapallo-teema on maailman paras salaliittoteoria. Kävin lueskelemassa siihen uskovien FB-ryhmää ja siellä on hyvä meininki.

Rähistäänkö siellä?

Litteän maan porukat ovat hauska esimerkki anakronismista, siis mikäli he vetoavat siihen, että menneisyydessäkin maata pidettiin litteänä. Todellisuudessa menneisyydessä ei kauheasti uskottu litteään maahan; jo varhain ne, jotka asiaa ylipäätään pähkäilivät olivat tulleet lopputulokseen maan pyöreydestä. Useimmat eivät varmaan vaivanneet asialla päätään.

Itse asiassa usko keskiajan pimeyteen on jonkinlainen salaliittoteoria. Teorian mukaan katolinen papisto on vuosituhannen ajan pimittänyt tietoa, ilmeisesti sitten saadakseen rauhassa harjoittaa huumehuuruisia homo-orgioita?

Aikoinaan saarnat luettiin kirkoissa pelkästään laitinaksi, jota kansa ei ymmärtänyt.

Englannissa  luterilaisuuden nousun myötä alkoi myös käännösten teko kansan kielelle, se sai ison vastustuksen aikaan, sillä eihän kansan ollut tarpeellista tutustua raamatun sanomaan, muuten kuin julistuksina.

Vasta pakon sanelemana katolinen kirkko on sallinut raamatun kääntämisen kansan kielelle. (oikeastaan se ei sallinut, mutta galvinistit perskuta.)

Eihän se varsinaisesti salaliitto ole lienee vain pelkoa, että ihmiset oppisivat itsekin ajattelemaan.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Saares - ma 10.07.2017, 23:30:59
Mr.KAt: Viikolla just luin jostain huhun.....
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Saares - to 13.07.2017, 20:59:41
Angela Merkeliä on moitittu siitä, että järjesti G20-kokouksen Hampurissa tunnetuin seurauksin. Mutta mitä jos Die Mutti tekikin tuon tahallaan? Hampuri sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä. Niinpä anarkistit ympäri Eurooppaa, mukaan lukien Suomen punakaarti, pääsi kätevästi kesän kuumimpiin bileisiin. Omaisuutta tuhoutui, ihmisiä loukkaantui ja kaupunkilaiset ovat kauhuissaan. Nyt on hyvä hetki antaa Polizeille lisää pamputus- ja urkintaoikeuksia. Samalla maan äiti näyttää vahvalta johtajalta ja varmistaa jälleen yhden jatkokauden syksyn vaaleissa.
Seraava kokous pidettäneen lentotukialuksella joka risteilee valtamerellä ennalta tietymättömiä reittejä. Osallistujat kuljetetään lentäen paikalle. Rauha on silloin taattu. Tai ehkä joskus avaruudessa. Ihan vaan kiusaksi arhinäkeläisille ja anderssoneille.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Faustinen - pe 14.07.2017, 10:19:24
Angela Merkeliä on moitittu siitä, että järjesti G20-kokouksen Hampurissa tunnetuin seurauksin. Mutta mitä jos Die Mutti tekikin tuon tahallaan? Hampuri sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä. Niinpä anarkistit ympäri Eurooppaa, mukaan lukien Suomen punakaarti, pääsi kätevästi kesän kuumimpiin bileisiin. Omaisuutta tuhoutui, ihmisiä loukkaantui ja kaupunkilaiset ovat kauhuissaan. Nyt on hyvä hetki antaa Polizeille lisää pamputus- ja urkintaoikeuksia. Samalla maan äiti näyttää vahvalta johtajalta ja varmistaa jälleen yhden jatkokauden syksyn vaaleissa.
Seraava kokous pidettäneen lentotukialuksella joka risteilee valtamerellä ennalta tietymättömiä reittejä. Osallistujat kuljetetään lentäen paikalle. Rauha on silloin taattu. Tai ehkä joskus avaruudessa. Ihan vaan kiusaksi arhinäkeläisille ja anderssoneille.

Luulin, niiden riehujien olleen enemmänkin lähinnä saksalaisia, mutta että se arhinmäkikin oli siellä riekkumassa oli uusi tieto, liv;stä puhumattakaan.
Montakohan muuta suomalaista siellä oli?
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Norma B - ke 09.08.2017, 10:34:12
Väite: länsimainen lääketiede haluaa pitää ihmiset sairaina että nettoaa.

Kysymys: jos em. lääketiede ei tekisi mitään vakavimpien sairauksien suhteen, niin eikö eikö se johtaisi siihen että eipä ole kohta mitään netottavaa kun potentiaaliset asiakkaat ovat kanttuvei. Näin ollen erinäistenkin epidemioiden ennaltaehkäisy esim. rokottein on kutakuinkin pakkorako. Tässä mielessä en ymmärrä sitä epäluuloisuutta mitä joillakin ihmisillä on ns. perinteisiä rokotteita kohtaan. Onko esim. isorokkorokotteen ottanut ihminen jäänyt jotenkin "lääketehtaiden liekaan"...? Tuskin, kun ei kerta joudu ottamaan uusintarokotteita.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Brutto - ke 09.08.2017, 10:48:33
Väite: länsimainen lääketiede haluaa pitää ihmiset sairaina että nettoaa.

Helpoiten tämä onnistuu keksimällä jatkuvasti uusia sairauksia uskottelemalla ihmisille, että he ovat sairaita.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: hibiscus - ke 09.08.2017, 10:52:41
Väite: länsimainen lääketiede haluaa pitää ihmiset sairaina että nettoaa.

Kysymys: jos em. lääketiede ei tekisi mitään vakavimpien sairauksien suhteen, niin eikö eikö se johtaisi siihen että eipä ole kohta mitään netottavaa kun potentiaaliset asiakkaat ovat kanttuvei. Näin ollen erinäistenkin epidemioiden ennaltaehkäisy esim. rokottein on kutakuinkin pakkorako. Tässä mielessä en ymmärrä sitä epäluuloisuutta mitä joillakin ihmisillä on ns. perinteisiä rokotteita kohtaan. Onko esim. isorokkorokotteen ottanut ihminen jäänyt jotenkin "lääketehtaiden liekaan"...? Tuskin, kun ei kerta joudu ottamaan uusintarokotteita.

En viitsi mainita nimeä, mutta tuo mies oli tunnettu urheiluruudun selostaja. Onks kello hyvin ja jakaus paikallaan. Hän  yritti opettaa myös terveysoppia. Pääsimme lopulta myös tarttuviin rokkotauteihin. Viimeisenä oli vuorossa isorokko. Hän päätti höpinöintinsä  siihen, että isorokko on onneksi rokotteilla lähetetty ulkoavaruuteen. "Siihen joko kuolee tai tulee hulluksi". Loppukaneettina hän mainitsi itse sairastaneensa isorokon. Arvatkaapa, kuka lukiolaispoka kovaan ääneen huikkaisi, että ilmankos?
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Faustinen - ke 09.08.2017, 11:47:26
Väite: länsimainen lääketiede haluaa pitää ihmiset sairaina että nettoaa.

Helpoiten tämä onnistuu keksimällä jatkuvasti uusia sairauksia uskottelemalla ihmisille, että he ovat sairaita.

Terveet kestävät muutenkin paremmin lääkitystä ja voivat olla maksukykyisempiä. Riittää hyvin kunhan heidät saadaan uskomaan, että tarvitsevat lääkitystä varmuuden vuoksi. Turvallisuuden tunne lienee tarpeellinen maailmassa jossa tapaavat ihmiset kuitenkin aina päätyä sinne nahkurin orsille. Aikoinaan.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Norma B - la 19.08.2017, 21:23:10
Kylläpäs salaliittoteoriat kypsyvät nykyään nopeasti.

http://nwohavaintojapromo.blogspot.fi/2017/08/blackwatercraft-erikoiskoulutettu-mies.html

Turussa riehui tilattu hitmänni...
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: MrKAT - la 19.08.2017, 22:59:58
Entivanhaan kait Skepsis ry:n piirissä törmättiin lähinnä jälkiviisaisiin "ennustuksiin".
Se ja se yksittäinen ennustaja/hihuuli ennusti sitä ja tätä muka etukäteen jollain epämääräisellä höpötyksellä.
  Nykyään arkipäiväisempää on törmätä salaliittoteorioihin. Nämä ovat inhottavampia kun ne muuttuvat ja muodoltaan leviävät haaroilttuviksi kuin ameeba ja liukkaita kuin saippua ettei saa otetta. Ja ei ole yksittäistä tekijää ja juttua jonka voisi kumota. Nettievoluutiota: Eloonjäävät liukkaat ja epämääräiset muuttuvaiset salkkarimeemit joita et voi naulata kiinni etkä kritiikillä tuhota.

Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: MrKAT - su 20.08.2017, 00:58:25
Salaliittoteoriaa kait ne tämän Tuula Komsinkin US-blogissaan ilmaisemat ajatukset kommenteissansa on:

Varoitus: Empatiakykyiset ihmiset, älkää lukeko "rasisminvastaisia ryhmiä"! (http://tuulakomsi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241505-varoitus-empatiakykyiset-ihmiset-alkaa-lukeko-rasisminvastaisia-ryhmia)
Jonka kommenteista näyte:

Tuula K: Minun suuttumuksellani on ihan selkeä kohde: Suomen hallitus. He päästivät terroristit tänne.
Börje U: Väärä kohde. Yksikään hallitus maailmassa ei kykene estämään todellisen terroristin kulkemista kohteeseensa,
             vaikka onhan tuo nykyhallitus muuten täysin kelvoton. Yritä sinä vaan hallita sitä vihaasi.
Tuula K: No, minä tässä kirjoitan blogia sen sijaan että menisin mottaamaan Sipilää nekkuun.
...
Jussi K:  Tilanneanalyysisi on siis, että hallitus on tietoisesti käyttänyt Syyrian sotaa hyväksi, jotta se pystyi päästämään maahan marokkolaisia terroristeja? Ja tänne tulleissa pakolaisissa ei siis ole väkivallan uhreja vaan sekin on valhe? Jos löydät kaikelle tälle todisteita niin lupaan tehdä kaikkeni, että ne saadaan julkaistua ja levitettyä tehokkaasti.
Tuula K: Ensimmäinen väittämäsi väittämäni on tosi, toinen ei.
Jussi K: Se olisi kyllä aikamoinen pommi ja kaataisi hallituksen välittömästi. Onko sinulla siitä jotain todisteita? ... ...
Tuula K: Niin?
Jussi K: Niin, että jos sinä Kansalaispuolueen asiantuntijana voisit osoittaa tuon väitteen toteen niin hallitus kaatuisi ja teillä olisi aivan loistavat tilaisuus päästä valtaan. Ihmettelen miksi et niin tekisi.
Tuula K: Sehän on totta, ja soisin, että hallitus kaatuisi.

Tämä Tuula K ei ole kuka tahansa vaan Väyrysen kansalaispuolueen asiantuntijajäsen(!). (No, minulle useimmat heistä on lauma hörhöjä jotka kieltää luonnontieteen faktojakin kuten kasvihuoneilmiön mutta Tuulan kuva ja profiili antaa minulle aina niin luonnottoman asiallisen vaikutelman ja unohdan mihin hörhölaumaan kuuluu, = heikko kohtani ;) ).
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Saares - su 20.08.2017, 10:10:44
TV:stä tuttu rikostutkija Leif GW Persson (https://www.google.fi/search?q=Persson+leif&espv=2&biw=1165&bih=710&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiFxqTVxPfRAhWLJSwKHfCYBpMQ_AUICCgB) sanoi että Olof Palmen murhasi(vat) poliisi(t).
Yhtenä perusteena oli että hän tiesi monien poliisien inhoavan Palmea niin paljon että käyttivät tikkataulun pohjana Palmen kuvaa.

Nyt kun tietää Suomen ja Kreikan monien poliisien (ääri)oikeistolaissympatiat ja vähäisen vasemmiston osuuden niin se ei tunnukaan enää ihan niin mahdottomalta.

Kummanko (Kreikan vai Suomen) poliisit tappoivat Palmen?
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Renttu - su 03.09.2017, 20:46:22
Uusi salaliittoteoria: Merisää -saitti (https://merisää.xyz/) toimii samalla numeroasemana (https://fi.wikipedia.org/wiki/Numeroasema) (Wikipedia). Näin sen täytyy olla, kautta rapisevan foliohattuni!

 Muussa tapauksessa se on ihan vain meditointisivusto, toissijaisesti reaaliaikainen merisäätiedote.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Hayabusa - ma 04.09.2017, 16:23:47
^Olen suojannut maksukorttini foliolla, jotta niitä ei voisi etälukea. Mitä muuta minun pitää kääriä folioon?
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Norma B - ti 19.09.2017, 14:09:54
Salaliittoteoriat pyörivät taas vinhasti kun kuulema "hautausmaita on laajennettu" ja ruumisautonakin käy kohta mikä tahansa kottero. Ja tämä sitten ennenkaikkea:

https://www.lapinkansa.fi/lappi/puolustusvoimat-hankkii-lahes-3-000-ruumispussia-olemme-paattaneet-nostaa-varautumisastetta-200402217/
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Norma B - ke 04.10.2017, 14:16:09
(https://scontent.fhel1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/22196390_1689998017699426_2080408350222910871_n.jpg?oh=7dfbff9ec9c4602b32eabf73d2e7cfe0&oe=5A860A52)
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Anemone 2.0 - ke 04.10.2017, 14:29:49
(https://scontent.fhel1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/22196390_1689998017699426_2080408350222910871_n.jpg?oh=7dfbff9ec9c4602b32eabf73d2e7cfe0&oe=5A860A52)

Tuo on kyllä kovin tyylitelty tapa kirjoittaa Allah. Mistähän tuo lopun "x" oikein tulee?

Tässä tavallisin tapa kirjoittaa Allah:

(https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fa/Allah3.svg/220px-Allah3.svg.png)
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Norma B - ke 04.10.2017, 14:43:45
Ja mikä riemu syntyisikään jos piirtäisi nännit kuvion keskellä oleviin riipputisseihin.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: urogallus - ke 04.10.2017, 15:06:54
Ja mikä riemu syntyisikään jos piirtäisi nännit kuvion keskellä oleviin riipputisseihin.

Ei ne välttämättä riipahtaneet ole. Voi olla kyse näkökulmasta, ja tissien omistaja on alistumiseen sopivasti kontallaan, jolloin vako pääsee kunnolla oikeuksiinsa.

Mutta hiukan ylempänä kuviossa näkyy jotain miehistä. Kassit ja käyrä kalu!
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Anemone 2.0 - ke 04.10.2017, 15:24:39
Merkkejä eliitin salaseuraisuudesta havainnoi blogi. Voisin kyllä uskoa Cheekin olevan vapaamuurari. Ja jos Cheek, niin miksei myös Elastinen...

http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/2017/09/profeetat-lohikaarmeet.html
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Hayabusa - ke 04.10.2017, 15:33:14
^Ei taida rohveetoilla pysyä laastikauha kädessä... :D

Onhan noi voinut etsiä jotain mystiikkaa piristääkseen (t)ulostuksiaan. Aika moni käyttää erilaisia symboleja sen kummemin perehtymättä taustoihin.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Anemone 2.0 - ke 04.10.2017, 15:36:49
Kyllä, moni käyttää symboleja niitä tuntematta, mutta Cheek on kyllä sellainen tyrkky ja menestyksen tavoittelija että saletisti haluaa kontaktit eliitin ytimeen.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Hayabusa - ke 04.10.2017, 15:49:10
Cheetahilla on suhteet kokoomukseen. Siinä on pikkurunkkarille ihan tarpeeksi eliittiä...
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Norma B - pe 17.11.2017, 13:31:36
En tiedä olenko laittanut tai onko laitettu tämä vanhempi linkki joskus tälle foorumille. Minua tämä taannoin hätkäytti kokolailla, ja alkoi mietityttää että jos turvisten pursuaminen maahan 2 v sitten oli tietoisesti johdettu operaatio, niin mitä helvettiä hyödyttää räksyttää näistä turviksista kun hekin ovat olleet vain pelinappula EU-nimisellä pelilaudalla...

http://rayhablogi.blogspot.fi/2016/01/operaatio-pakolaiskriisi-onnistui.html?m=1

Lyhyesti sanottuna, vuonna 2014 alkoi näyttää siltä, että Euroopan Unionin liittovaltiohanke ja sen valuutta euro tulisivat luhistumaan lähitulevaisuudessa omaan mahdottomuuteensa. Vuonna 2014 alkoi näyttää siltä, että transatlanttinen "vapaakauppasopimus" ei tulisikaan voimaan, vaikka amerikkalaiset miehittivät yhä suurempaa osaa EU-maista ja lisäsivät sotilaallista läsnäoloaan kaikkialla Euroopassa, myös Suomessa. Sotilaallinen uhkailu, poliittinen uhkailu ja kiristys eivät enää tehonneet. Oli tehtävä jotakin ja nopeasti.

...

EU:n ulkorajoilla toimi lukuisia järjestäytyneitä rikollisorganisaatioita, jotka olivat salakuljettaneet EU-maihin laittomia siirtolaisia jo vuosikymmenien ajan. Niillä oli kaikki valmiina. Kun vielä vuonna 2014 EU:n komissio suunnitteli yleiseurooppalaista laivasto-operaatiota salakuljetuksen estämiseksi Välimerellä, keväällä 2015 laadittiin uusi suunnitelma.

https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Triton

Suunnitelmaa ryhdyttiin laatimaan poliittisissa neuvotteluissa EU:n korkeimmilla tasoilla talvella 2014/15 ja Suomessa siihen valmistauduttiin eduskuntavaalien suojissa. Heti vaalien jälkeen operaation käytännön valmistelu käynnistettiin Suomessa toukokuussa 2015. Kunta-lehti raportoi sisäministeriön määränneen kunnat selvittämään jopa 80 000 pakolaisen vastaanottokykynsä.

http://kuntalehti.fi/kuntauutiset/sote/kunnilta-varautumissuunnitelmat-isoon-pakolaismaaraan/

http://www.kunnat.net/fi/Kuntaliitto/media/tiedotteet/2015/Sivut/Kuntien-on-syyta-varautua-maahanmuuttajien.aspx

Kevät ja kesä kuluivat hankkeen valmisteluun ja syyskesällä 2015 se käynnistettiin näyttämällä salakuljettajille vihreää valoa. Kukaan ei edes yrittänyt pysäyttää laittomia siirtolaisia Välimerellä, puhumattakaan Kreikasta tai Balkanista, tai jo EU:n sisällä olevista miljoonista pakolaisista ja maahanmuuttajista. Siirtolaisvyöry oli alkanut EU:n korkeimman johdon hiljaisella suostumuksella.

http://www.ft.com/cms/s/0/3dadaf60-68ec-11e5-a57f-21b88f7d973f.html#axzz3whY2cy31

Saksa ei tehnyt mitään. Ranska ei tehnyt mitään. Kreikka ei tehnyt mitään. Italia ei tehnyt mitään. Yksikään EU-maa, yksikään Nato-maa ei tehnyt elettäkään. Valmiustilaa ei nostettu. Rajavalvontaa ei lisätty. Viranomaisia ei ohjeistettu. Yksikään poliitikko tai virkamies ei sanonut sanaakaan kuukausiin. Vyöryn annettiin jatkua niin kauan, kunnes Unkari ja Balkanin maat älähtivät. Senkin jälkeen reagointi oli tahallisen hidasta.

Missä olivat Naton nopeantoiminnan joukot? Missä olivat EU:n kriisijoukot? Kotonaan, koska kukaan ei tehnyt mitään.

Pohjoismaihin tulviva "pakolaisvyöry" koostui enimmäkseen jo vuosia EU:ssa ja Turkissa asuneista maahanmuuttajista. Pakolaisia heistä oli selkeä vähemmistö. Tunnetuin näistä uusista "pakolaisista" oli Juha Sipilän kanssa uutislähetyksissä keskustellut lähes ainakin parikymppinen irakilaismies, joka sanoi olevansa teini-ikäinen pakolainen. Todellisuudessa hän oli asunut jo vuosia Euroopassa.

Ruotsin valtio kuljetti valtionrautateillään ja bussikyydeillä ilmaiseksi toistakymmentä tuhatta "pakolaista" suoraan Suomeen. Tornion rajavalvontaviranomaiset eivät nostaneet sormakaan. Yksikään rajavalvontaviranomainen tai tullimies ei tehnyt elettäkään, vaikka tulijat eivät olleet Shengen-maiden kansalaisia, ei edes EU-kansalaisia. Joko he eivät uskaltaneet tehdä mitään, tai heillä oli ohjeistus, jonka mukaan tulijoita ei saa pysäyttää ja tutkia normaaliin rajavalvonta-tapaan, normaalin rajalainsäädännön mukaisesti.

Yksikään suomalainen poliitikko tai virkamies ei kysynyt kertaakaan Ruotsilta miksi se tuo näitä ihmisiä suoraan Suomeen, puhumattakaan siitä, että olisi sanonut ettei näin voi tehdä. Miten se on mahdollista? Miten he ovat reagoineet, kun itärajan takaa on tullut pari, kolmesataa pakolaista? Aivan, itäraja on lähes kiinni. Länsirajalta tuli kymmeniä tuhansia, eikä presidentti Niinistö ole sanonut sanaakaan. Sensijaan hän on koko ajan hokenut uskollisen EU- ja Nato-näädän tapaan ryssäryssäryssä.

Operaatiossa mukana olevien poliitikkojen sidosryhmät ja lähipiirit saivat Suomessa haltuunsa noin runsaan miljardin pikabisneksen niin sanottujen vastaanottokeskusten avulla. Veronmaksajat maksoivat jokaisesta "pakolaisesta" 43 euroa vuorokaudessa tilojen järjestäjille. SPR ja maahanmuuttovirasto huolehti ruokinnasta ja muista palveluista, joten kiinteistöjä omistaville kaikki oli puhdasta tuloa. Yksityiset terveyspalveluiden tuottajat saivat hekin miljoonabisneksiä, sillä näiden "pakolaisten" terveydenhoito ulkoistettiin kokonaan yksityisille laskuttajille.

Näin siis siinä tapauksessa, että kiinteistöjen omistajilla ja terveyspalveluiden tarjoajilla oli suorat kontaktit "pakolaiskriisiä" hallinnoiviin poliitikkoihin ja virkamiehiin. Ulkopuoliset pidettiin kokonaan ulkona tästä bisneksestä.

...

Kuka kritisoi enää vapaakauppasopimusta? Kuka muistaa, että Suomi on menettänyt yli 100 miljardia euroon? Kuka muistaa, että olemme menettäneet pelkkään EU-jäsenyyteen miljardeja? Eipä juuri kukaan. Pakolaiset, mamut, suvakit, natsit, rasistit, musut, masat ja muut täyttävät ajan ja ajatukset. Juuri kuten haluttiinkin.


Ihmetellä sitä tosiaankin sopii että ei päivää ilman että jonkun kanavan joku tv-ohjelma käsittelee maahanmuuttoa, pakolaisuutta, Lähi-itää tai islamia. Siihen nähden että maahan kuitenkaan ei ole (vielä?) tullut yhtä kohtalaisen kokoisen kaupungin asukasmäärää enempää turviksia, niin tämä jatkuva jankutus em. asioista on aivan typerryttävää. Ellei siinä sitten kokoajan ole tuommoinen agenda menossa. Pidetään kädessä oleva haava avoimena, ettei uhri huomaa että päätä hakataan seinään.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: drontti - pe 17.11.2017, 14:16:17

Ruotsin valtio kuljetti valtionrautateillään ja bussikyydeillä ilmaiseksi toistakymmentä tuhatta "pakolaista" suoraan Suomeen. Tornion rajavalvontaviranomaiset eivät nostaneet sormakaan.


Minusta salaliitosta puhuminen antaa hieman liian luihun kuvan Suomen ja Ruotsin rehdeistä päättäjistä.

Nimitän tuon kuljetusprojektin taustaa mieluummin kansainväliseksi sopimukseksi, siis Ruotsin ja Suomen tekemäksi sopimukseksi, jonka mukaan tänne siirretään kelpo annos turvapaikanhakijoita.

Niinhän meille on kerrottu, että tulijoiden saapuminen ja vastaanotto johtui kansainvälisistä sopimuksista.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Hayabusa - pe 17.11.2017, 14:44:05
Minusta salaliitosta puhuminen antaa hieman liian luihun kuvan Suomen ja Ruotsin rehdeistä päättäjistä.

Menikö senat sakaisin? Pitäisi varmaan olla: "Minusta salaliitosta puhuminen antaa hieman liian rehdin kuvan Suomen ja Ruotsin luihuista päättäjistä."
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Norma B - ti 28.11.2017, 09:46:05
Ihan itse keksin sala liitto teorian.

Syksyn mittaan on kahteen kertaan vouhotettu taas Nibirun tulosta. Sitä en ole ymmärtänyt että miksi, koska Nibiru-hypoteesin alunperin kehittänyt Zecharia Sitchin kyllä minun käsittääkseni arvioi epämääräisesti Nibirun olleen Maata lähimmässä pisteessään noin vuoden 600 eaa kieppeillä, jolloinka hänen Nibirunsa 3600 v kiertoradallaan ei mitenkään voisi hyökkiä tänne vuosituhannen vaihteessa.

Mutta olisiko niin että Nibiru-mölinää on vasiten laitettu liikkeelle että ihmiset eivät kiinnittäisi tähän todelliseen avaruusilmiöön mitään huomiota:

https://www.nasa.gov/feature/jpl/small-asteroid-or-comet-visits-from-beyond-the-solar-system

www.avaruus.fi

https://www.avaruus.fi/uutiset/aurinkokunnan-pienkappaleet/vieraskappale-aurinkokunnan-ulkopuolelta-osoittautui-todella-erikoiseksi.html

Ensimmäisestä löydetystä aurinkokunnan ulkopuolelta saapuneesta asteroidista on paljastunut erikoisia ominaisuuksia. Tänään julkaistujen havaintojen perusteella se on pitkulainen ja kenties metallipintainen.

Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Valdemar Ala-Tuuhonen - ti 28.11.2017, 09:52:32

Ensimmäisestä löydetystä aurinkokunnan ulkopuolelta saapuneesta asteroidista on paljastunut erikoisia ominaisuuksia. Tänään julkaistujen havaintojen perusteella se on pitkulainen ja kenties metallipintainen.

Tämähän näyttää ihan rahtialus Nostromolle.....

HMK
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Toope - ti 28.11.2017, 21:49:46

Ensimmäisestä löydetystä aurinkokunnan ulkopuolelta saapuneesta asteroidista on paljastunut erikoisia ominaisuuksia. Tänään julkaistujen havaintojen perusteella se on pitkulainen ja kenties metallipintainen.

Tämähän näyttää ihan rahtialus Nostromolle.....

HMK
Tai sitten on vain niin pieni asteroidi, ettei muodostu palloksi... ::)
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: ROOSTER - su 10.06.2018, 12:46:00
 Anthony Bourdainin kuolema oli itsemurhaksi lavastettu teloitus.

Lainaus käyttäjältä: https://www.voice.fi/viihde/a-163891?utm_source=ampparit&utm_medium=rss&utm_campaign=rss
"Anthony Bourdain on ehkä murhattu, muistakaa että hän oli yksi ensimmäisistä, jotka ilmiantoivat Harvey Weinsteinin ja Hollywoodin raiskauskulttuurin rikkaiden ja voimakkaiden keskellä. Kaksi muuta ovat myös kuolleet samalla tavalla, kun he ovat yrittäneet paljastaa lapsiprostituoitujen kuljetusta Hollywoodiin", eräs kommentoi Twitterissä.

Onhan se aika hämmästyttävää, että usein ihmiset kuolevat jotain suurta saavutettuaan. Aika isolla prosentilla menee noita julkisia henkilöitä taviksiin verrattuna.

Tavikset eivät käytä kyynärpäitä, eivätkä yleensä kokaa tai hepoa, ja heitä myös harva murhaavasti kadehtii tai pelkää heidän tekevän suuria paljastuksia.

Pysy hengissä - ole tavis.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Hayabusa - su 10.06.2018, 13:00:44
^Hyvä neuvo. Moni, joka on yrittänyt olla päätä muita pidempi, on päätynyt päätään lyhyemmäksi.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Norma B - ti 28.08.2018, 22:08:49
Somesta:

Teurastusfestivaali Eid al-Adha ti 21.8. - la 25.8.2018.
"Kuopion perjantainen linja-auto-onnettomuus" pe 24.8.2018.
- Valhemedia yrittää häivyttää turmabussin kuljettajan taustan. Onnettomuus sattui perjantaina, joka on saatananpalvojien rukous ja uhrauspäivä.- Bussin kuljettaja on kertonut poliisille, että liittymässä linja-auton jarrut olivat pettäneet ja hän oli menettänyt linja-auton hallinnan.
- Turmabussin kuljettaja ei ole vakituisessa työsuhteessa Kemin liikenteessä, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Pentti Rytky.
Linja-autoa kuljetti vuonna 1951 syntynyt "ylitorniolainen" mies. Rytky sanoo, ettei tiedä kuljettajan ammattitaustaa tarkemmin,
– Hän on tulkki ja kuljettaja, monen asian mies, Rytky kuvailee.
Bussi on tullut oikean puoleista kaistaa kovalla vauhdilla valo-ohjattuun risteykseen, olisi pitänyt olla vasemmalla kaistalla kun piti kääntyä vasemmalle, rauhanlahden kylpylään menossa.
- Kuski ajoi piirturin mukaan moottoritien liittymästä ylös, josta piti kääntyä vasemmalle Rauhalahdentielle, lähes 100 lasissa.


Enpä oikein usko että saatananpalvoja ottaisi riskiä siitä että saattaa tullakin itsekin "uhratuksi" tappotouhussa.
Otsikko: Vs: Salaliittoteoriat - totta vai tarua?!
Kirjoitti: Toope - ke 29.08.2018, 00:02:04
Ehkä oli huono kuski?
Halvalla saatu?